Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: Fazék on 2012-05-02, 08:55:14
hihetetlen. sikerült tovább butítaniuk a játékot.
Örültem, hogy nem kellett manuálisan hackelgetni, meg decrypt-elni, mint a kettőben. Pakoljanak rogyásig skillekkel, kelljen azt növelni, és csinálja meg a karakter, de a "tegyünk bele még egy minigame-et, hihi" az marhára irritált, szóval örültem, hogy az repült - hja és annak is, hogy van akvárium V.I. és nem kell figyelni, hogy nehogy éhenhaljanak a rohadt halak :D

Quoteelismerésem. következő lépésnek javasolnék egy olyan opciót, hogy térkép fölhoz, adott pontra katt, Shepard odateleport. mondjuk konzol irányítóra macerás lenne ennek a megvalósítása, elismerem, de már dolgozunk rajta!
Szerintem felúszó ablak, és "press tetszőleges trigger button to go to area", simán megoldható :D

Quote(és ennek még értelme is lenne a mostani változtatásokkal szemben, mert kurvára unalmas shepard béna mozgását bámulni... francért nem női karaktert indítottam, akkor legalább a seggét bámulhatnám közben.)
Se sokkal jobb, és imho Shep mozgása az összes részben kellően förtelmes volt.


Quotepárbeszédekben eddig is megtettek mindent az egyszerűsítésért, de most jutottak föl a csúcsra.
jobb fölső választás = paragon pont, jobb alsó választás = renegade pont, de a kettő végeredménye 95%-ban ugyanaz :haha:
balra néha van investigate, de azt nyugodtan ugorni lehet, ha csak az akcióra vágysz.
Sőt, van opció, hogy cutscene-ként vigye a beszélgetéseket, és akkor még csak a válaszok kiválasztásával sem kell vesződnöd :D

Quotehurrá kivették a nyersanyagbányászást! helyette most "war assets"-et lehet gyűjteni szkenneléssel, és reaper-ek elől rohangálni... :rolleyes: persze rohadtul kitalált dolog ez. adott naprendszerben nekiállsz szkennelni, minden egyes szken növeli a reaper alert szintet, aztán 2-4 szken után megjelennek vegyes irányokból, vagyis ideje távoznod és csak köv plot quest után csökken a reaper alert. de persze hülye lenne az ember elhúzni. szimplán újból belépsz a naprendszerbe és mivel a reaper-ek újból a széléről indulnak, így tudsz újból szkennelni, és ha találsz is valamit, akkor földerítése közben természetesen a reaper-ek vannak olyan kedvesek, hogy adnak időt és cigiszünetet tartanak addig :haha: a program még annyival is segít, hogy attól függően, hogy merre távozol a rendszerből, többnyire a túloldalán léptet be (vagy csak simán random?), szóval esélyed lehet reaper belépési pont közeli helyeket is földeríteni, nem szabad feladni, mert csak még több idő lenne később visszajönni és akkor szórakozni ezzel, ha érdekelnek egyáltalán a war asset-ek
War asset-eket spec marha könnyen lehet szerezni, és nem is kell sokat - legalábbis sokkal kevesebb időm ment rá, mint anno nyersanyagokat szipolyozni mindenhez. Igazából mindkét rendszert utáltam, de war asset legalább már nem elengedhetetlen az upgrade-ekhez (mert azok már nincsenek, höhöhö  :ejj: )

Quotemajd akciósan 2,5-5 euro körüli tartományban megérheti megvenni a játékot, addig felejtsétek el.
hja, annyit még megér. Mázli, hogy nem a collectors edition-t szereztem meg. Annyit sajnáltam volna rá.

Also: az indoctrination theory egy kalap bullshit, amit a vérpistikék találtak ki, hogy valahogy elfogadhatóvá tegyék maguknak a keresztbeerőszakolt befejezést. A másik fele meg az, hogy bioware-ben már rég nincs annyi, hogy egy ilyet odarittyentsen.

Fazék

#5731
ja félreértés ne essék, véletlenül sem azt mondtam, hogy a korábbi játékokban lévő mini-game stb megoldások jók lettek volna, csak azt hogy sikerült tovább butítaniuk a dolgot, de legalább tény, hogy így kevesebb idő megy el rá. csak bennem valahogy ott élt remény lehetőségként, hogy mi lenne ha, (de ez csak vad képzelgésként természetesen,) valami értelmes dologgal helyettesítették volna ezeket. nem én vagyok a játékdesigner, szóval ne várjatok ötleteket tőlem, de szóval nekik azt hiszem ez lenne a dolguk, és nem csak szart letolni a vásárlók torkán...

amúgy fogalmam sincs, hogy hány %-ánál járok a játéknak, D3 megjelenés előtt még szeretném befejezni, aztán felőlem el is rohadhat a polcon valószínűleg.
a From the Ashes dlc-t egyelőre nem érzem olyannyira "húderohadtulmegérte" vételnek... mindegy, most már kár ezen rágódnom...

Cloud

Az Extendet Cut dlc-t azért majd nézd meg, hátha ad majd nyáron valami pluszt a játékhoz. Engem már nem izgat az egész, dlc-t sem fogom letolni, főleg így hogy már nincs pc-m. Xboxra meg nem veszem meg a játékot, annyit nem ér. :(

Fazék

Quote from: Cloud on 2012-05-03, 20:43:49
Az Extendet Cut dlc-t azért majd nézd meg, hátha ad majd nyáron valami pluszt a játékhoz. Engem már nem izgat az egész, dlc-t sem fogom letolni, főleg így hogy már nincs pc-m. Xboxra meg nem veszem meg a játékot, annyit nem ér. :(
mé nincs pécéd?

Lythis

Quote from: Fazék on 2012-05-03, 20:21:16
a From the Ashes dlc-t egyelőre nem érzem olyannyira "húderohadtulmegérte" vételnek... mindegy, most már kár ezen rágódnom...
Eddig Preda volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy megéri megszerezni, mindenhonnan máshonnan azt hallottam, hogy trágya. Nekem csak a bónusz ruhák miatt kellett volna, de túléltem anélkül. (meg jobban örültem neki, amig nem tudtuk, hogy milyenek pontosan a prothean-ok, és ha már döglöttek, akkor maradjanak is azok... )

Cloud

Quote from: Fazék on 2012-05-03, 20:44:30
Quote from: Cloud on 2012-05-03, 20:43:49
Az Extendet Cut dlc-t azért majd nézd meg, hátha ad majd nyáron valami pluszt a játékhoz. Engem már nem izgat az egész, dlc-t sem fogom letolni, főleg így hogy már nincs pc-m. Xboxra meg nem veszem meg a játékot, annyit nem ér. :(
mé nincs pécéd?

Eladtam. Nincs már időm játszani, feleslegesen meg nem akarom hogy legyen. Van egy notim filmezni, meg egy xbox-om ha nagy ritkán van egy kis szabadidőm játszani. Nem bántam meg, kicsit talán kezdek megkomolyodni. :)
(ha valakit érdekel tápom meg vga-m még eladó, azokat nem vitték még el :D )

Fazék

Quote from: Cloud on 2012-05-03, 21:04:17Eladtam. Nincs már időm játszani, feleslegesen meg nem akarom hogy legyen. Van egy notim filmezni, meg egy xbox-om ha nagy ritkán van egy kis szabadidőm játszani. Nem bántam meg, kicsit talán kezdek megkomolyodni. :)
(ha valakit érdekel tápom meg vga-m még eladó, azokat nem vitték még el :D )
na ne fárassz már :)
valld be, hogy asszony rövid gyeplőre fogott :__devil:
játékaiddal meg mit műveltél? eladományoztad?

Cloud

Asszonyt nem nagyon érdekelte eddig sem hogy mennyit játszottam. :D Sőt, inkább ő kezdett el játszani ha valami érdekelte. :D  :lul:


Hülyének nézhetsz, tényleg nem izgatnak már a játékok annyira.:)   Magam is meglepődtem.Volt egy BF3-as klánom is, őket is otthagytam, pont emiatt.


Játékaimmal nincs semmi. Origin acc-on van 16 játék, perpill nem tudom mi lesz velük, jó pénzért bárki átveheti. :)

Fazék

ME3
ahogy közeledek a játék végéhez, egyre inkább tartok tőle, hogy mi válthatta ki a játékosok dühét, félek szembesülni vele.
már csak [spoiler=near end spoiler]egyszer hajó körbejárás, mindenkivel kötelező beszéd, aztán a Föld van hátra, Cerberus bázis letudva.[/spoiler]

még elcseszettebb játékmenet, még hülyébb cselekedetek tömkelege, de azért néha magával tudott ragadni.
kár volt türelmetlenségemben ennyi pénzt kiadni rá (5200 Ft + DLC 1000 Ft), még végtől függetlenül is ki merem jelenteni, hogy max a felét éri ennek az összegnek

chilip

a legeslegeslegvége váltotta ki a reakciót :)

kada

* kada gets popcorn.

Ebből jó kis lehúzás fog kerekedni, ne fogd majd vissza magad!   :lazza:

Fazék

ME3
#5741
néhány káromkodás, szóval viráglelkületűek ugorják.

hehh. nem is tudtam, hogy multi-t is kell játszanom, hogy legjobb ending-et elérhessem, egyszerűen nem értettem ezt a galactic readiness dolgot, hogy sosem változik játék közben...

csak annyit mondok, hogy kapják be az összes faszomat

(francnak szenvedtem a war asset-ek gyűjtésével. mellesleg minden egyes tetves rendszerből mindent összeszedtem (6827 jött össze, ami persze az 50% miatt csak 3413-at ért), mégse kaptam meg a hozzá tartozó achi-t. gondolom vannak iFaszom meg flash-es minijátékok, ahonnan be lehetett gyűjteni továbbiakat, és azokkal együtt jár csak. kenjék a hajukra. csak kíváncsiságból néztem rá az achi-kra a befejezés "alternatívák" megtekintése után.)

mivel a harc továbbra is iszonyat primitív és hibás, ezért továbbra is ezt tartom a leggyengébb részének a játéknak (és ugye sajnos mégis ebből áll kb 60%-a minimum), pár küzdelemben tudtak csak bevonni a hangulatba, amúgy csak időhúzás volt az összes. kb 2 csatában vettem le normal-ról a nehézségi szintet, 3 csatát kellett újrapróbálnom, minden más gond nélkül ment a hibák ellenére.
biotic képességekkel még inkább az őrületbe kergettek, minden szarban megakad, színtiszta a célkereszttel az út az ellenig, de shepard úgy látszik a bokájától indítja a mindenféle baromságát, mert persze, hogy elakad a képernyő legalján éppen látszó tereptárgyban... no comment.
persze hogy nem látni ki csomó helyen fedezékből, persze hogy csomószor úgy be lehet akadni a fedezékbe, hogy se lőni, se ütni, se képességet használni nem jöhetsz föl, 2 opciód van csak, kimozdulni a fedezék legszéléig, vagy eltávolódni a fedezéktől, különben ott döglesz meg, de persze ezzel sokszor értékes másodperceket vesztesz, ami megint halál lehet.

a fegyverek, tárgyfejlesztések még kevésbé izgattak, mint a korábbi részekben. talán majd, ha női leszbi gonosz soldier-rel vagy infiltrator-ral játszom végig, akkor majd jobban fogok rájuk figyelni.

örülök, amikor ilyen szinten jutalmazzák a 3 játék alatt összehozott közel 100 órányi ME-re áldozott időmet.

mondjuk az egész 3-as rész közben olyan szinten érzékeltetve volt, hogy SEMMI befolyásod az eseményekre, csak szépen visz a sínen előre a játék, hogy már nem is igazán lepődtem meg a végén. persze a sok negatív hangulatú hozzászólás miatt is már csökkentett igényekkel ugrottam neki a végjátéknak.

mindegy, hiba volt megvennem ennyiért, inkább vártam volna meg vmi 5€-s akciót.

kíváncsi vagyok, hogy mennyi + infót tartalmaz a prothean-okról a From Ashes DLC az alapjátékhoz képest. de azt hiszem ezen infó hiányában is kijelenthetem, hogy nem éri meg a DLC. jófej karakter volt ez az extra, érdekes volt, de még az 1000Ft-os akciós árat sem érte meg részemről, nem hogy az eredeti 2000Ft-osat...

még sorolhatnám ezer bajomat a játékkal kapcsolatban, de úgy érzem, hogy nem érdemel ennyit ez a játék, nem éri meg, hogy koptassam miatta a billentyűzetemet.

szerk: na jó, még annyit írok, hogy szóval nem a befejezés cseszte el számomra a játékot, hanem az egész játékot rettentően primitívnek éreztem. (persze az is lehet, hogy csak rég játszottam ME1-2-vel, így már el is felejtettem esetleg, hogy azok ugyanilyenek voltak). szóval a karakterek továbbra is jók voltak, de egyedül Garrus és Modin nyújtották azt amit elvártam, a többiek épphogy megütötték alulról a mércét, olyan kevés szöveget raktak a szájukba. még a normandy legénység pár tagja is egész korrekt volt, párszor fetrengtem a szövegeken, de többnyire inkább csak dögunalmas volt az egész.

szerk2: hehh. AngryJoe review-ból vettem csak észre, hogy a dvd-tokos verzióban meg lehet fordítani a bélést és Femshep kikerülhet a külsejére. gyorsan meg is léptem :D

kada

Popcorn elfogyott
Quote from: Fazék on 2012-05-10, 23:39:15szerk2: hehh. AngryJoe review-ból vettem csak észre, hogy a dvd-tokos verzióban meg lehet fordítani a bélést és Femshep kikerülhet a külsejére. gyorsan meg is léptem :D
:rotfl:
Legnagyobb pozitívum amit a játékról hallottam az elődökhöz képest   ^^"

Dreamcleaver

Fura, hogy neked pont az irányítás okozta a legnagyobb gondot, mikor az általános vélekedés szerint a továbbfejlesztett harc a játék kb egyetlen jó oldala.

Szerintem akció szempontból teljesen rendben volt az ME3. Kár, hogy minden egyébb szempontból elég gyatrán teljesít. A Tuchankás küldetés köteg tetszett (bomba, Krogan romok, Mordin, reaper vs nagy kukac), és kb ennyi.

Mondjuk én pont Infiltrator-rel toltam végig, szóval Adept-ről nem tudok nyilatkozni.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Dirt3 + G25 kormány

drive assist on - végülis célba értem, alig a többiek mögött casual szinten egy random single pályán

drive assist off - végülis célba értem, többiek x3 idő alatt, ami vélhetően azért is lehetett, mert egyik oldali árokból a túloldali árokba való közelítése a célnak nem a leghatékonyabb módszer úgy néz ki

van még mit gyakorolnom ezzel a kormánnyal

Fazék

#5745
X-Men Origins - Wolverine

kb 1 év pihentetés után újra elővettem. továbbra is sínen mész előre, de szerencsére a Rozsomákos lényeg az megvan benne, eszement hangulatos gyilkolászás :whoah: kár hogy legtöbbször mire igazán belejövők a mészárlásba, mikor már habzó szájjal nyomom a kontrollert, addigra elfogynak az ellenfelek :(

Selmo

Max Payne, 2001: Max tud ugrani, Max képes 10 fegyvert magávalvinni, sőt a lőszert is hozzá. Max képes használni egy italautomatát, vagy kikapcsolni a tv-t.
Max Payne 3, 2012: Max nem tud ugrani, egy bárpult legyőzhetetlen akadály. Max 2 fegyvert tud csak vinni, de legalább azokhoz is alig van lőszer. Ja igen, fegyvert cserélni kell külön gomb van rá, de a lőszert azt felszippantod a tárból. Italutomata van ugyan, de pont olyan dísztárgy, mint a fal, a tükröt nem mertem megpróbálni szétlőni, mert kevés a lőszer. Az új, külön gombbal célozz rendszer nagyon jó, mert legalább lassan mozogsz és nem tudnak közben fejbelőni és a célkereszt is lassú így gyorsabban tudsz valakit fejbelőni. Oh wait...
Ezek voltak az első 1 óra élményei.

A tökéletesség unalmas.

Kraivan

Amnesia: The Dark Descent :
Kilőve, mindegyik endinggel. Most vagy nekem van kötélidegem, vagy mindenki másnak kevés, vagy a hype túl nagy.
Annyira nem volt félelmetes, de tetszik a tehetetlenség. Mondjuk lehet annak idején a Thief megedzett. Magyarítást meg szedtem le, h a történetből is több maradjon.
felüdítő a mai halhatatlanrambooneshotolokmidenkit játékok után egy efféle játék, ahol érzékeltetve van, h halandó vagy.
2 ponton azért elő kellett venni a végigjátszást:
[spoiler]
1. Agrippa mellett fel se merült volna bennem h az asztalra másszak a fogaskereket a helyére tenni  :__devil:
2. Nem volt túl egyértelmű, h a zsinegelt üveget a fűrészelt csatornába kéne mártani  :comp:[/spoiler]
A végek ellenben...  :_piszka:
Kb mint a Cleve Barkers: Jericho. az az ending  :zomg:

Darkstar

Teljes muvluv széria (na jó, a fő 3, a többi még hátravan) befejezve (igen, most).
Ez az alternative valami baszott hosszú, ha 90-100 órám nincs benne, egy se. És a mindfuck sem gyenge, pár dolgot még mindig nem értek, és néhány kérdés nyitva lett hagyva
[spoiler]Creators? Silicon-based life? BETA "homeworld"?[/spoiler]
És még nincs teljesen vége, bár ez már csak valami lecsengés lehet, holnap viszont meló, szóval aludni is kéne.

Mindent összevetve kib*szott jó volt, habár az extra csak egy hagyományos hárem VN, szóval olyan semmilyen. Bár állítólag az alternative után tele van utalásokkal, szóval majd valamikor végigtolom mégegyszer. 11/10
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Van belőle érthető nyelvű verzió is?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Flaser

"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Próféta

Braid

Az első, amit végigtoltam a Humble Bundle-ömből. Rövid játék (ez nálam előny, hisz nem nyújtja feleslegesen), és gyönyörű. Ezen kívül nem kicsit nehéz - némelyik rejtvényen nagyon sokat kellett gondolkodni. Szerencsére ott lehet őket hagyni, és később visszatérni, hogy pár nappal később hátha megjön az ötlet. Mert minden rejtvénynek van megoldása, de néha annyira out-of-the-box kell hozzá gondolkodni, hogy belesajdul a fejem. Ennek ellenére minden megoldható walkthrough vagy egyéb segítség nélkül, pusztán a megoldás létezésébe vetett rendületlen hittel. Cloud 3 évvel ezelőtti kérdésére válaszolva, nekem 4-5 ültőhelyembe került.

A díszlet amúgy gyönyörű, a zene gyönyörű, a történet meg akármilyen ködös, mégis tetszik, már amennyit fel lehet fogni belőle. A befejezés pedig üt.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2012-08-16, 23:45:02
Braid

Javaslatodra kipróbáltam, de valahogy elment tőle a kedvem, miután egyszer úgy beragadt az idővisszaforgatós módban, hogy csak reisubbal lehetett kivergődni belőle... Ja hogy az én bajom, hogy linux alatt próbálok játszani?
Failure is the default option

kada

#5753
Quote from: Darkstar on 2012-07-27, 05:47:08[spoiler]
Teljes muvluv széria (na jó, a fő 3, a többi még hátravan) befejezve (igen, most).
Ez az alternative valami baszott hosszú, ha 90-100 órám nincs benne, egy se. És a mindfuck sem gyenge, pár dolgot még mindig nem értek, és néhány kérdés nyitva lett hagyva
[spoiler]Creators? Silicon-based life? BETA "homeworld"?[/spoiler]
És még nincs teljesen vége, bár ez már csak valami lecsengés lehet, holnap viszont meló, szóval aludni is kéne.

Mindent összevetve kib*szott jó volt, habár az extra csak egy hagyományos hárem VN, szóval olyan semmilyen. Bár állítólag az alternative után tele van utalásokkal, szóval majd valamikor végigtolom mégegyszer. 11/10[/spoiler]
Muv-Luv Extra:
VN. Méghozzá háremes. És kipróbáltam, pedig eddig jelentősen ódzkodtam a műfajtól.

Micsoda dráma! School Days? NTR? Amit csak akarsz?
A döntéseknél néha igezncsak szenvedtem, főleg miután az egyiknél rájöttem hogy amit szivem szerint tennék, az csapda, máskor meg szándékosan kihagynak szimpatikus ÉS kézenfekvő döntéseket, amik eddig még benne voltak.
[spoiler]Ben-To választós Battle Royal
Quote> osananajimi hand-made your favorite
> ojou's chef's exquisite Masterpiece
> Run Away
> Both
-> Good End? Nurse's Office. Totally worth it!
Quote> osananajimi hand-made your favorite
> ojou's chef's exquisite Masterpiece
> Run Away
Nem volt mindkettő  :bruhuhu:
Quote> osananajimi hand-made your favorite
> ojou's chef's exquisite Masterpiece
> Run Away
> Both
-> BAD END, osananajimi mérget öntött bele  :bruhuhu:
[/spoiler]

És akkor a műfajról meg a játékról többet:
Screenshot-szerű képek alá megy a szöveg és így halad a történet, statikus háttér elött a szereplők, akik a megfelelő arckifejezést és ruhát kapják minden alkalommal mikor entert nyomsz az adott szövegre. Full szinkronhang van minden szereplőre, kivéve saját magadra. Extrában mozgás különösebben nincs, úgyhogy ezt majd késöbb.

A képi világ, mivel statikus + "barbie" össz-vissz, nagyon repetitív. Sajon a humor jelentős része is, bár a maradékban vannak néha apró gyöngyszemek. A plot felejthető kb, PLOT... a játék győzelme gyakorlatilag a 18+ jelenet szóval akad, de mivel olyan mint az eddigi, kb két oldalnyi szines manga és egy szinkron, de gondolom (remélem) senki se ezért próbálja ki.  ^^"

Humor + kajás humor + harem + dense hero, akkor már inkább Ben-to, nincs benne 18+ de mégis többet ad minden téren.

Darkstar

Mielőtt félreérthető lennék, a 11/10 az Unlimited + Alt-ra vonatkozott. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2012-08-21, 00:18:24
Ja hogy az én bajom, hogy linux alatt próbálok játszani?
:mittomen: én nem tapasztaltam semmi hibát a Windowsos laptopon. Gondolom bealkotott valami a színvonalas grafikus driver.
Egyébként nem egyszerűen arról volt szó, hogy a fel-le gombokkal 0-ra állítottad a sebességet? Bár akkor nem csak SysRq segítene ;)

kada

#5756
SPOILER ALERT (bár ha rövid ismertetőknél nem több tán)
Quote from: Darkstar on 2012-08-23, 22:03:41
Mielőtt félreérthető lennék, a 11/10 az Unlimited + Alt-ra vonatkozott. :D
Na azoknál már előjött a "mozgókép gyönyöre" csatákban, sufnituning flash játékokban láttam élvezhetőbbet...

Merthogy hirtelen a harem game némi "unlockolás után" (2 main route) átment... azért maradt hárem, épp csak az emberiséget kihalás szélére eszik az alienek. Mellesleg épp aktuálisan zajlik egy anime is a témában.
Unlimited
Az előzményekhez képest nem is rossz!
MohsScaleOfScienceFictionHardnessen a puha felé tendál, nagyon szépen el van magyarázva egy rakat dolog mi hogyan működik az emberi oldalon, de nem minden, és amit nem ismernek, az mágikus is lehetne akár, bár kiszámíthatóan viselkedik amit elemezni tudnak. Csak felfogni nem felfogható egy része szinte. De nem kell felfognia mindent az embernek, csak adaptálódnia kell, és ezt egész jól elkapták.
Szintén érdekes ahogy bemutatják a főhős mennyire nem találja a helyét.
Egy elmélkedése során rájön hogy ami itt "common sense" és hétköznapi, azért békésebb körülmények közt mindenkit le szélsőjobbfasisztáznának.
Angstolós harem "game"? Visszább lett fogva a háremelés több helyen, de ha teljesen műfajt váltottak volna, akkor tetszene igazán.
Also, trap roulette.

Alter:
shitjustgotreal.jpg
Avagy "az előző játék elején, végén nem ugrott kellően a hangulat, rakjunk rá még egy lapáttal!"
Magában csonka, mert az előző, egyben kettő játékra épít.
Sanda gyanúm, hogy kisérleteztek mit képesek még a rajongók lenyelni.
Az eredményről ezek után kissé nehéz véleményt mondani.
Szépen bonyolódik, "kezd" az ember agyával játszani az egész, thenitgotworse. Again. De nagyon.
Egy idő után már többször vártam, hogy "na, még innen is csavarnak egyet, és romlik a helyzet?" - a válasz pedig határozott IGEN lett minden alkalommal.
Szórakoztató, bár vontatott volt, sok újrafelhasznált jelenettel, csak hogy véletlen se felejtsük el miért idegroncs valaki, vagy hasonló apróságok. De mivel net nélkül voltam hajótörött egy lakatlan szigeten vagy valami olyasmi  ::), napi sok órám volt rá, és így frissen emlékeztem rá, ezért kezdett a némileg (még)fárasztóbba átmenni.
Sokszor nagyon kiszámítható, de egy jó kis "drámai" történetben bizonyos dolgoknak meg KELL történnie, különben mirefel lenne drámai?  ::)

Megvolt a hangulata, előzetes ismeret nélkül merem azt tippelni hogy a műfajra nem hoz szégyent, de egy darabig lehet hogy nem kezdek bele új VN-be  ::)
(amelyik már egy éve a listámon van illetve ennek a folytatásai nem számítanak bele ::))

blackronin

#5757
Most pedig jöjjön részemről egy "kis" (oké hazudok... hosszú lesz  :P ) élménybeszámoló a Dragon's Dogma-ról:
Először is ez a játék ATOMKIRÁLYSÁG (ezt a Skyrim topicban meg is említettem már).

Komolyan gondolom, hogy igazi kihívója a Skyrim-nek, s eddig számomra az év játéka is egyben (az új Transformers még nincs meg).

Miért is?
Akkor lássuk:
1. Szép grafika (bár nem a legütősebb PS3-on, Skyrim több helyen is alázza), remek zene, jól kidolgozott világ.
Ezek általánosságban.
2. A hangulat:
A játék közben nekem valamiért a Record of Lodoss War TV sorozat jutott eszembe, a sorozat főszereplőinek kalandját tudnám hasonlítani a játékban tevékenykedő csapatunkéhoz... bár aki ismeri a történetet, az tudja, [spoiler]hogy a csapattagjaid egy kicsit többek egy sima halandónál. Ők a Pawn-ok, akik az Arisen hű szolgái, s mindenhová követik őt egészen addig, ameddig világ a világ (szó szerint). Ugyanis ők nem öregszenek és halhatatlanok. Bár nincsen konkrét értelemben lelkük.
Ennek ellenére viszont állandóan pofáznak, s mindenről megvan a véleményük...  :D[/spoiler]
3. Cuccok:
Külön ki kell emelnem ezt is, mert ebben a játékban lehet talán a legjobban kihoznod a maximumot a felszerelésekből.
[spoiler]Tényleg csak az ízlésed, a pénzed és a képzeleted szab határt annak, hogy milyen karakterrel nyomod végig a játékot.
Fantasztikus a választék (a sok DLC-ről ne is beszéljünk, belenéztem és vannak ott is remek darabok + Guts és Griffith teljes ruházat és fegyverzet überzsír!), s végre nincs itt az a kényszer annyira, hogy állandóan lecseréld a ruhatáradat.
Ha megtetszik valami és bejön, akkor megtartod (nekem is volt egy olyan mellvértem, amit még a kezdő faluban lehetett megvenni, s abban volt a karakterem jó sokáig). Ugyanis lehet, hogy gyengébb cuccot hordasz, mint amit lehet kapni, de annyira nem életbevágóan jelentkezik az a pár pont eltérés a harc közben.[/spoiler]
4. Harcok:
A játékban rengeteg ellenfél van, mindegyik egyedi taktikával harcol, és képesek gyakran meglepni téged.
Jó pont.
De a legszórakoztatóbbak a miniboss és a main boss harcok.
Tényleg kihívást jelentenek és ezek a csaták többsége örökre megmarad az agyadban.
5. Mellékküldetések:
A játék legklasszabb és legérdekesebb része.
Típusai többfélék, csak pár példa:
[spoiler]Ölj meg egy konkrét szörnyet, Ölj meg X számú szörnyet, Találj meg egy konkrét tárgyat, Találj meg X számú tárgyat, Kísérj el valakit valahová, szerezz be valamit úgy, hogy SEMMI információd nincs róla, Elkapni valakit (szó szerint megragadni a grabancát), Túlélni orvtámadásokat, Elkészíteni valamilyen speciális tárgyat, Nyomozás, Alkudozás, stb.[/spoiler]
Szép kis lista, nemde?
De nem a mennyiség csak a rendkívüli, hanem az, hogy ezek a küldetések hogyan lettek összekötve és kidolgozva.
- Példa, hogy értsétek (egy küldetés-sorozat egy személyhez, s ilyenből van még jópár):
[spoiler]a, Elkísérsz valakit valahová, de kér tőled némi pénzt miután odaértetek
b, ez a valaki nyit egy boltot, köszönhetően annak hogy adtál pénzt
c, ez a valaki később bajba kerül (mert kiderül, hogy eléggé rosszul bánik a pénzzel) és megmented
d, ez a valaki megkér hogy szerezz új beszállítókat a boltjába
e, elloptak tőle fontos íratokat és ezeket kell visszaszerezned
f, később a segítségedért szerezz új barátokat neked, akik segítik az előrehaladásodat
És így tovább.
Tehát ha nem vállalnád el az első küldetést, az utána lévő dolgok nem történnének meg! [/spoiler]
- Másik fantasztikus dolog az, hogy egy sima, sőt érdektelennek látszó küldetés milyen érdekessé válhat később, sőt a főtörténeti szához kapcsolódóan derülnek ki olyan dolgok, amik egyébként létfontosságúak a történet megértéséhez.
És ezt a konkrét dolgot egy mellékküldetésből tudod meg.
Ez kábé olyan, mintha a Skyrim-ben a főgonosz kilétét egy mellékküldetésből tudnád meg.
Hát ilyesmivel nem túl gyakran találkozik egy rpg-ben manapság!

Bocsi a sok szövegért, de aki akar egy remek rpg-t, az válassza a Dragon's Dogma-át.
Felejthetetlen élmény.
Remélem, hogy kedvet kaptatok a megvásárolásához.  ^^

kada

Quote from: blackronin on 2012-08-30, 22:22:21Remélem, hogy kedvet kaptatok a megvásárolásához.  ^^
Még akár érdekes is lehet...
Quote from: blackronin on 2012-08-30, 22:22:21PS3
my loss

NLZ

[reserved]