Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Djinn

#1
Japan / Re: Japánba utazni
2009-07-03, 18:37:16
Quote from: pniko on 2009-06-11, 00:19:22
...
Minden kinti tapasztalat és használható infó jól jönne :D

Üdv

Ugyan nem ismerek sok szallashelyet Tokyoban de merem ajanlani az OAK Hotelt. Kb 10 percre van JR Ueno station-tol,  2 percre a Ginza line-tol, egeszen olcso es nagyon rendesek. (3x voltunk ebben a hotelben es nem volt soha baj semmivel)
Repterreol beutazas-ra tenyleg Narita express a legjobb ha van Rail pass ed. Az kenyelmes es egyszeru is. Ha viszont inkabb Tokyo-ban es kornyeken (Yokohama, Kamakura, Saitama stb...) leszel szeirntem nem eri meg rail pass t venni (legutobb nekunk sem volt). Ebben az esetben szvsz a Keisei line a legjobb. Ez ugyanonnan indul ahonnan a NE, Ueno-ba visz es 1000 yen egy ut. (72 perc alatt van ott)
A kozlekedessel szerintem nem lesz problemad szinte mindent el lehet erni vonatokkal meg metrokkal.
A jegyvevo automataknal mindenhol ki van irva melyik uticel mennyibe kerul, de ha nem tudod vedd meg a legkisebb erteku jegyet, ott ahol leszallsz lehet kompenzalni.

Ez pedig egy nagyon hasznos oldal. Nem csak a menetrend miatt hanem azert is mert konnyen ki lehet talalni vele miylen utvonalon lehet eljutni a "celhoz"  :smile:
hyperdia
#2
Offtopic / Re: Offtopic
2009-03-06, 08:38:58
Udvozlet mindenkinek! :haha:

Melyik kepeket is szeretned Xipe? Gondolom azokat amiken rozsaszin tulszoknyaban koszoruslanykodsz, de azert erosits meg kerlek...  :angyali:

#3
Offtopic / Re: Gratulációk
2008-02-14, 19:33:48
Koszonom mindenkinek a jokivansagokat es Boldog Szulinapot a tobbi unnepeltnek is!  :smile:

Es igen, neha jarok meg erre. ^^
#4
Quote from: Fazék on 2007-09-07, 01:23:55
Star Wars
...
összességében jó volt újranézni a filmeket, és kedvet érzek a "folytatáshoz", vagyis megköszönném, ha valaki kisegítene, hogy mit kéne elolvasnom, miben van egy elfogadható folytatása a történetnek. képregény?könyv? köszi :)

Személy szerint a Timothy Zahn féle "Thrawn Trilogy"-ra szavazok. Ez volt a legjobb általam olvasott folytatás.
- Heir to the Empire (1991) (A birodalom örökösei)
- Dark Force Rising (1992) (Sötét erők ébredése)
- The Last Command (1993) (Az utolsó parancs)

Nem folytatás, de szvsz kiemelkedőbb volt még a Dale Avery-s Han Solo trilogia, azt szoktam még ajéntani. (Bár HS regényeket érdemes végigolvasni egyik sem volt rossz)

Persze lehet van jobb folytatás is, én már vagy 6-8 éve nem olvastam újabb SW regényeket...
#6
Quote from: sirtomi on 2007-05-03, 15:15:20
Ahogy neten láttam heteken belül meglesz. Valahol már előrendelhető ha jól láttam.

itt már kint van, de nem rendelhető még:
4. rész

WOW :cool: Köszi szépen, ez nagyon jó hír.   
Úgy látom ezt is az Alexanrda adja ki, akkor vajon miért változtattak a borító stílusán?? No mindegy, végülis a belső a lényeg, csak nehezen tudom ezeket a dolgokat megérteni. Olyan nehéz lenne egységesen kiadni?  :ejj:

Ahogy látom nemsokára megjelenik az 5. rész angolul, lehet majd arra is várni. Bár ha azzal is várni akarnak éveket inkább majd angolul szerzem be...

Köszi az infót még1x!!!
#7
Quote from: sirtomi on 2007-05-02, 14:15:02
Királyok csatája (Tűz és Jég dala 2. kötet)

Ezt is befejeztem és már bele is kezdtem a 3. kötetbe. Talán befejezem a 4. megjelenéséig.
Nagyon tetszik a felépített világ, a rengeteg szereplő (néha már kicsit sok azért a kb 50 főbb szereplő :) ). Nem is tudom mit írjak róla...
A lényeg hogy egy nagyon jó fantasy könyv és aki szereti a stílust és nem ilyed meg a kicsit vastag könyvektől :) kezdjen bele. Gyönyörű és érdekes világ, érdekes szereplők és még érdekesebb történet.

Lehet már tudni, mikor jön a negyedik??
Már egy örökkévalóság óta várok rá, egy ideje nem is nézegetem az infókat... (Azt hittem a magyarok ezt is félbahagyják, mint annyi más sorozat kiadását)
#8
Kultúra / Re: Filmek
2007-03-10, 16:02:58
Quote from: Raggie on 2007-03-10, 13:31:32
Tud valaki valamit a Casshern filmről?? Mert egy ismerősöm megnézte és szerinte iszonyat szar volt... és állítólag anime-feldolgozás.
Namost se az animéről se a filmről nem tudok semmit! :D :lame:
A "Shinzou Ningen Casshan" egy 1973-74-es animesorozat, ez alapján készült (bár azt hallottam, hogy nem osk köze van hozzá XD). Én is kb enniyt tudok róla. Saknos még nem sikerült rátalálni, pedig kivánics lennék.

A film valóban elég eltérő véleményeket vált ki, nekem pl tetszett! Kár, hogy nem adták moziban itthon, nagyon ütős lett volna egy két jelenet!! (The Back Horn :whoah:). Kissé szájbarágósra sikerült a vége de nekem nem volt zavaró. Szerintem egy nézést mindenképp megér, ha más nem akkor a zene miatt, mert az nagyon  :Kiraly: Ha a film is tetszik, akkor meg külön jó ^^ (tartalmi leírás kismillió van a neten)
Itthon kiadták DVD-n és nagyon igényesre sikerült a kiadás. :)
#9
Mindig is kiváncsi voltam vmire, hátha itt tudja vki és tán ide is illik (?). :)
George Lucas elöbb megírta és kiadta a "Star Wars" című könyvet (1976) és csak utánna jött ki a film (1977). (Lehet rosszul tudom de a dátumok ezt mutatják, a részletekbe sose mentem bele ^^) Szóval a könyvben van pár jelenet ami a filmből kimradt. Ez direkt van, vagy egy az egyben lett "leforgatva a könyv", és késöbb hagytak ki dolgokat? Nem mintha lényeges lenne, csak kíváncsi vagyok.  :3x3:

Ha elég szemellenzősen csak a dátumokat veszem figyelembe, akkor ez pl egy elég korrekt "megfilmesítés" :szemuveges: De egyébként még én sem igen találkoztam olyannal, hogy ne a könyv lett volna a jobb.

#10
Sosem voltam egy félős vagy ijedős típus, de egész kicsi koromban nagyon féltem Torzonborz király-tól (Süsü). :redface: A többiektől nem féltem, de csak Süsü és a Királyfi volt szimpi, a töbiek mind olyan furcsák voltak....

Aztán volt még egy eset, ami megmaradt. 8 éves lehettem, mikor a 12 éves bátyámmal voltam otthon egyedül (nem tudom miért). Persze mi mást csinálhattunk volna, éjjel 11-kor, mint megnézni a The Fog című filmet ^^ Tudni kell, hogy egy két emeletes nem kicsi házban laktunk. Amíg tartott a film nem volt gond, de utánna fel kellett mennem egyedül a fölső szintre... Mivel utáltam félni és éreztem, hogy most vmi ilyesmi történik, direkt nem kapcsoltam fel a villanyt és vak sötétben mentem föl. (a felső szint még félkész volt csak, ami még rá is segített) Emlékszem, megszenvedtem vele, de utánna soha többet nem volt ilyen gondom. Azóta max akkor ijedek meg ha elbóbiskolok mert unalmas a film, aztán jön vmi erős hanghatás  :eek:


#11
Offtopic / Re: Offtopic
2007-03-01, 23:06:29
Quote from: kikuchiyo on 2007-03-01, 22:36:37
Előfordult már valaha, hogy az a mocskos Megaupload nem azt írta ki, hogy az összes Hungary számára kiosztott slot foglalt?
Nekem rapget vagy getlink működik többnyire. Kettő közül az egyik minidg leszedi, amit kell ^^
#12
Offtopic / Re: Offtopic
2007-02-22, 17:53:40
Elnézést de én nem javaslom a rádolgozást az izomlázra, mivel azt nem csak a tejsav felgyülemlése okozza, hanem az izomrostokon lévő kisebb (nagyobb) repedések (vízfelhalmozódás, kisebb ödémák...) ezért az még ronthat is a helyzeten. Hideg-meleg vizes zuhany és gyenge maszírozás (Ha netán van otthon rozmaringolaj azzal ^^) segíthet vagy vérkeringést serkentő kenőcsök.  :smile:
Persze többnyire nem lesz baj abból, ha vki rádolgzik erősen de jobb óvatosnak lenni, pláne ha az ember már járni sem tud... Ha mégis muszáj, akkor csak finoman a mozgással, ahogy White SeeD ítra ^^
#13
Kultúra / Re: DVD-n megjelent filmek
2007-02-22, 00:01:29
Jópár DVD van amit azért nem veszünk meg, mert nincs rajta eredeti hang vagy eredti szinkron (ez csak speckó esetben fontos). PL a Csőre töltve úgy lett kiadva, hogy lehagyták a szinkront, a Vissza a jövőbe trilógiáról pedig az eredeti szinkront felejtették le.  :(
Ezzzel az újraszinkronizálással egyébként is az őrületbe tudnak kergetni!! A másik, ami miatt nem veszek meg vmit, pedig jó film, az, hogy vágott verziókat adnak ki (ez leginkább ázsiai filmekre vonatkozik).
A magyar filmek kiadása ugyancsak elképesztően igénytelen tud lenni. (tisztelet a kivételnek). Pl a Bujtor filmek egytől egyig olyanok, mint vmi rosszul sikerült vhsrip.  :ejj:

Elnézést, "kicsit" negatívra sikerült ez a post, pedig valóban rengeteg kiadvány van, ami nagyon igényes és megéri megvenni ^^ Az is jó, hogy kiadnak sok régebbi magyar filmet is, ami csak rongyosra nézett vhs-en van meg az embernek. Aminek mostanában legjobban örültem "magyar téren" az a Liliomfi volt!!!!  :haha:
#15
Szerintem is létezik olyan szerelem/működő kapcsolat, ami barátságból alalkul ki. Igazság szerint a legtöbb működő kapcsolat mit látok (hozzáteszem nincs túl sok :( ) az ilyen.
Valóban sokan félnek tőle (pedig nem lenne ellenükre), mert "mi van ha nem sikerül és akkor a barátásgnak is vége....". Azt hiszem ez többnyire kifogás, de valóban lehet olyan eset, mikor a baráként fontosabb az illető. Erre való többek között a szánk, hgy ezeket a dolgokat tisztázzuk.  :haha:
#16
Quote from: Member on 2007-02-21, 16:40:44
Bocsánat, ha mostanában kissé pesszimista vagyok... Az utolsó mondattal nem tudok egyetérteni, mert mindkét oldalról látom, hogy nem ugyanazt keresik a barátságban, mint a szerelemben (utóbbit kissé lecsupaszítottabbnak látom), talán nem is véletlen vált ennyire külön a kettő.

Az attól függ, ki mit szeretne. Sokan vannak, akiknek csak kell valaki akivel le lehet feküdni, mutogatni lehet vagy csak nincs más...stb. ebben az esetben ez tényleg kevesebb, mint a barátság. De szerintem egy jó párkapcsolatban a másik fél egyben barát is. (Jó esetben a legjobb barát). Ha nincs is így törekedni kéne erre. Ha ez így van akkor mindjárt "értékesebb" (nem igazán jó szó) a "szerelem", mint a "barátság", mert az "több". :)
A probléma ott van, mikor az ember nem őszinte a partnevel és viszont. Ez bizalmatlanságot okoz stb stb... ÉS akkor persze hogy a barátság fontosabb lesz, pláne hogy a barátok ált. kevesebbet várnak el tőlünk. (az már egy más kérdés, hogy mi a "barátság")
#17
Quote from: sirtomi on 2007-02-21, 15:16:24
Quote from: Djinn on 2007-02-21, 14:36:27
A kéréstől függetlenül (mert ahhoz nincs köze), nem értek egyet azzal, amit mondasz. Szerintem azért mert egy lány egy fiúnak panaszkoddk (neadjisten az még meg is hallgatja), az nem befolyásolja azt, hogy utánna "férfiként" néz e rá. Egésze egyszerűen azért mert semi köze a kettőnek egymáshoz (szvsz!!).
HA vki nem akar panaszkodást hallgatni, az ne hallgassa és kész. No problem.
Lehet hogy nem értesz egyet vele, mert te nem ilyen nő vagy, sajna nagyon sok nő ilyen. A pasija helyett egy másik srácnak panaszkodik és szerencsétlen srác sose lesz több egy barátnál csinálhat amit akar. Találkoztam már ilyennel :)

Valóban sok ilyenvan, ezt egy percig sem vitatom. Én csak azt mondtam, nem attól függ a dolog, hogy "panaszkodik-e" inkább attól, hogy milyen az adott lány/fiú. (én pl alapból nem vagyok panaszkodós típus) Ha nem lehet több barátnál a fiú az valószínű elötte sem lehetett volna több csak így még barát sem lesz. Ezért mondtam, hogy van kocázat. Szerintem ha vki eldönti, hogy megpróbál "segíteni" a másikon (adott esetben azért mert vonzódik hozzá) az válallja a kockázatot is, hogy nem sikerül barátnál/lelki szemetesládánál többnek lennie. Végülis felnőtt emberek vagyunk, el kell tudnunk dönteni, hogy válalljuk e ezt vagy nem. Ha vkinek meg nem olyan fontos, csak macera, akkor hagyja az egészet és kész.  (Félreértések elkerülése végett én ezt fiúkra, lányokra egyaránt gondolom, tehát oda-vissza)

Quote from: Zsiga on 2007-02-21, 15:24:19
:eek: :D Sorry... :redface:
No problem, 10-ből 8 ember a neten fiúnak "néz". ^^
#18
Quote from: Zsiga on 2007-02-21, 14:15:45
Quote from: Djinn on 2007-02-21, 13:55:25
Quote from: Zsiga
Persze, megvígasztalod a csajt, kisírja magát a válladon, elmeséli hogy milyen bunkó volt az expasija, aztán összejön a legjobb barátoddal... :rolleyes:
Megvan rá az esély.
De ha olyan a lány, hogy ezt kinézed belőlle, akkor meg nem is kell foglalkozni vele...
Egyébként meg kockázat nélkül siker sincs ^^
Szernintem egy kicsit naív vagy. :)
Egy lány a barátnőinek sírja el a bajait, ha neked teszi onnantól megszűnsz férfinak lenni a szemében. És innen visszamászni nem egyszerű. (Persze kivételek vannak, de nem ez a jellemző.)
Talán naív vagyok  :haha:
Mindenesetre a Ramiz által feltett kérdésre továbbra is ugyanaz a válaszom, ami természetesen csak az én véleményem, az én tapasztalatomon alapul, és nem szentírás. ^^

A kéréstől függetlenül (mert ahhoz nincs köze), nem értek egyet azzal, amit mondasz. Szerintem azért mert egy lány egy fiúnak panaszkoddk (neadjisten az még meg is hallgatja), az nem befolyásolja azt, hogy utánna "férfiként" néz e rá. Egésze egyszerűen azért mert semi köze a kettőnek egymáshoz (szvsz!!).
HA vki nem akar panaszkodást hallgatni, az ne hallgassa és kész. No problem.

Egyébként én egy szóval sem említettem "megvígasztalást", vagy "vállon kisírást", vagy egyátalán "sírást"... :)

#19
Quote from: Zsiga
Persze, megvígasztalod a csajt, kisírja magát a válladon, elmeséli hogy milyen bunkó volt az expasija, aztán összejön a legjobb barátoddal... :rolleyes:
Megvan rá az esély.
De ha olyan a lány, hogy ezt kinézed belőlle, akkor meg nem is kell foglalkozni vele...
Egyébként meg kockázat nélkül siker sincs ^^
#20
Valóban mindenkinél más és sokmindentől függ.... de ha a másik fél nem erölteti a dolgot, segítőkész, megpróbálja felvidítani az illetőt, elterelni a figyelmét az állandó rágódásról, megmutatni, hogy más értékek is vannak az életben..., akkor talán jelentősen le lehet rövidíteni ezt az időt. Ezenkívül ha vki sérült (jelen esetben szakítás miatt), annak nem elnyomni kell magában a dolgot, hanem feldolgozni, "megbeszélni magával". Ebben is lehet segíteni. Persze nem garantált ez sem mint semmi más, csak egy tipp. Baj nem lehet belőle az biztos ^^

edit: A késöbbi félreértések miatt: Természetesen mindezt csak akkor érdemes, ha fontos anniyra az illető. Egyébként nem...
#21
Offtopic / Re: Gratulációk
2007-02-14, 22:51:03
 :merci:
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat Kuroi Tenshi, Próféta, kikuchiyo, Fazék, sirtomi, SolidSnakeGH, Member, Gmer, White SeeD és Darkstar.  :smile:

Sok boldogságot a többi születésnaposnak és természetesen gartulálok mindenkinek, aki megérdemli ^^
#23
Kultúra / Re: Keresek egy filmet/zenét
2007-01-30, 11:20:42
Quote from: Lythis on 2007-01-30, 10:50:25
Ryuhei Kitamura-tól a Longinus nincs meg valakinek?
Amit találtam torrent az nem ment, amihez meg volt seed az 4 giga, és annyira nem érdekel, hogy rögtön dvd-n kelljen.

Ha írsz egy pm-et amikor tölteni tudod, akkor seedelem (mininova-sat).
#24
Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt!  :smile:
És tessék vigyázni a fákkal, veszélyesek ám... :eek: :D *saját tapasztalat *
#25
Kultúra / Re: Filmek
2006-12-21, 13:38:06
De igen, az a film az.
Dolls
#26
Kultúra / Re: Filmek
2006-12-21, 12:39:42
Quote from: Lythis on 2006-12-13, 15:18:49
Versus letudva. Nemtudom mit mondhatnék róla, elég.. érdekes...
Egyik kedvenc filmem   :Kiraly:
Tényleg gagyi a sztori, de engem ez cseppet sem zavart, lévén ennek a filmnek nem az volt a lényege. Mivel nem igazán veszi magát komolyan ezért vicces, szórakoztató és jó hangulata van szvsz.  Ja és a zöldinges pasas egy zseni!!  :cool: :D

//--------------

Mi pár napja néztük meg a Dolls c. Kitano filmet. Még másnap is úgy éreztem tudatosan küzdenem kell a levertség ellen :redface: Nem sok film van, ami ilyen erős hatással volt rám. Gyönyörű szép és nagyon-nagyon szomorú film.

#27
Buck-Tick: Devil And Freud - Climax Together (Live tracks)
+
Jang Yeong-gyu: Bittersweet Life OST (sokakkal ellentétben én a filmet is szeretem, nem csak a zenét)
#28
Nah, ha valaki ragaszkodik hozzá:
The Original Faces of Death [1978]
Canibal Holocaust (ez egy kicsit nagy...3,85G)
Mondanám, hogy jó szórakozást, de...  :eek:

Azért én továbbra is inkább az "In the Mouth of Madness" és a "The Omen" című filmeket ajánlom. Azok legalább jók is nem csak gusztustalanok. :smile:



#29
Quote from: Lythis on 2006-12-20, 15:23:14jahm, ez lesz az... hol botlottál bele?
Öhmm.. Kb 15 évvel ezelött egy videótéka legalsó, leghátsó, legeldugotabb polcáról szereztük... :szemuveges:
Ha jól tudom be volt tiltva (??) , úgyhogy máshogy nem is lehetett megnézni.






#30
Quote from: Lythis on 2006-12-20, 14:55:04
A Cannibal Holocaust tényleg elég... kegyetlen film. Ennek ellenére szerintem azontúl, hogy sokkol, semmi nincs benne.
Őszintén nem tudom, mert már nagyon rég láttam, tehát mindenre nem emlékszem, de mikor a stúdióban beszélgetnek, ott azért érdemes figyelni, a "filozofálgatásra". De ami a legjobban megmaradt az a [Spoiler]kivágjuk a gyereket az anya hasából, jelenet. [/spoiler]

Quote from: LythisA Halál Ezer Arca nem a "Faces of Death" c dokumentumsorozat véletlenül?
Vmi dokunemtumfilmszerűség volt, de nem tudom pontosan. Szerintem inkább csak "dokumentumfilm stílusban" készített film. Nagyjából annyi volt a sztori, hogy mennek a világon mindenfelé és bemutatják, hgy ott milyen módszerekkel ölték/végezték ki/tüntették el...az embereket (az akasztástól egészen a karóba húzásig minden van). Amire emlékszem, hogy nagyon élethűnek tünt minden és mivel elég régi film ( ez a másikra is igaz) kevesebbet is tudtak trükközni.
Van egy kínzás ezer arca című film is de ahhoz nem volt "szerencsém"...