Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Draconire

Ouran Koukou Host Club

Lol, ezt még tavaly májusban kezdtem el, de bizonytalan ideig felfüggesztettem a nyár folyamán, mert a közepe felé ellaposodott. Most viszont hirtelen felindulásból előszedtem és megnéztem a hátralévő részeket.
Nem bántam meg. :)
Igaz ehhez az is hozzájárult, hogy az elmúlt egy évben azért nem kicsit változott az ízlésem. Most jobban tudom értékelni az ilyen humort. :D
Arisztokraták, faggots, reverse-trap, etc. -ezekre mind rájátszik, méghozzá sikeresen. Bár ahogy már említettem, a közepe táján egy kis laposodás figyelhető meg, de a második felében ismét beindul, a vége pedig egész jó lett. Megvolt a "kötelező" DRAMA, de nem volt erőltetett, vagy zavaró.

8/10


Más:
Elkezdtem a LoGH-t, jelenleg a 44. résznél tartok. A szó szoros értelmében EPIC harcok, melyek elsőre ugyan nem tetszettek túlságosan, tekintve, hogy 10k+ flották csapnak össze és nem szeretem a "balról jobbra lőnek, jobbról meg balra oszt kész" jeleneteket, de később már elkezdték kicsit jobban modellezni a hajómozgásokat, mind a taktikai képernyőkön, mind kint a csatatéren is. A politikai harcok izgalmasak, a karakterek pedig jól kidolgozottak, és hiába van rengetek belőlük, mindnek szerepe van, és senkit nem lehet feleslegesnek érezni.

külön plusz pont: A harcokban a tábornokok használják az eszüket, és változatos módokat találnak ki a feladataik elvégzésére. Tetszett pl, ahogy a statikus védelmeket nemegyszer vérontás nélkül iktatták ki. De ugyanígy tetszik a flották formációinak jelentősége is, szép manővereket lehet látni. :)

ami szúrja a szemem: A nevetséges földi harcok. Az addig ok, hogy van valami technika ami a lőfegyverek használatát végzetessé teszi, de most komolyan, ezt csatabárdokkal, meg számszeríjjakkal kell kivédeni a 35. században?!  :wtf:
A Rambo-t idéző jelenetek pedig fájnak...

Manitu

Quote from: Gmer on 2007-12-19, 22:02:04ami szúrja a szemem: A nevetséges földi harcok. Az addig ok, hogy van valami technika ami a lőfegyverek használatát végzetessé teszi, de most komolyan, ezt csatabárdokkal, meg számszeríjjakkal kell kivédeni a 35. században?!  :wtf:
Eddig is tervezgettem, hogy megnézem majd, de ez a mondat most rendesen felkeltette az érdeklődésemet. Tiszta Düne.


Én

Próbáltam lurkolni, de nem találom: mi ez a LoGH?


Én


kikuchiyo

Quote from: Gmer on 2007-12-19, 22:02:04
Elkezdtem a LoGH-t, jelenleg a 44. résznél tartok. A szó szoros értelmében EPIC

:Kiraly: :tezsvir:
Quote
ami szúrja a szemem: A nevetséges földi harcok. Az addig ok, hogy van valami technika ami a lőfegyverek használatát végzetessé teszi, de most komolyan, ezt csatabárdokkal, meg számszeríjjakkal kell kivédeni a 35. században?!  :wtf:
A Rambo-t idéző jelenetek pedig fájnak...

Jobb lesz, ha megszokod, mert a "földi", illetve inkább űrhajón belüli harcok nem fognak változni - azaz de, még EPIC-ebbek lesznek. :)

Failure is the default option

hargharg

Quote from: Kvikveg on 2007-12-19, 18:55:18
A neten fellelheto The Twelve Kingdoms ooo visual novel(?) forditasok amiket talaltam:
http://www.ajisai-afuhana.blogspot.com/
http://www.eugenewoodbury.com/index.html
stb.

koszonom szepen, de gepen nem olvasok, eleget rongalja a szemem az a mennyiseg, amit rendes megvilagitassal, papirrol teszek. : )
rofl

Draconire

Quote from: kikuchiyo on 2007-12-19, 22:57:10
Quote from: Gmer on 2007-12-19, 22:02:04
Elkezdtem a LoGH-t, jelenleg a 44. résznél tartok. A szó szoros értelmében EPIC
:Kiraly: :tezsvir:

Ha végig ilyen lesz, akkor nem kellesz levágnod a többit a végső értékelésemnél.^^


Quote from: kikuchiyo on 2007-12-19, 22:57:10
Jobb lesz, ha megszokod, mert a "földi", illetve inkább űrhajón belüli harcok nem fognak változni - azaz de, még EPIC-ebbek lesznek. :)

Hát ezért nem fogom abbahagyni, ahhoz túl jó, de érzem, hogy még fogom fogni egyszer-kétszer a fejem. :/

minuszmiki

Dai Mahou Touge: (AniDB) Hát ez nagyon buta, jópárszor lefordultam a székről.  :lul: Mondjuk négy rész úgy érzem, elég volt belőle. 7/10

Solid Snake

Fullmetal Alchemist

Hosszú hetek óta néztem ezt az animét, mondhatni amióta elkezdtem az egyetemet. Ma pedig a végére értem. Összetett és hosszú véleményt most nem igazán tudok alkotni (röpiedzésem lesz fél óra múlva), ezért csak summa summarum mondom a saját szemszögemből kialakított nézetet.

Nem bántam meg, hogy belevágtam. Az eddig megnézett animékhez képest piszkosul hosszú, ennek köszönhetően bőven van idő a szereplőkkel és a világgal való azonosulással. A történet érdekes, kreatív, néhol gyomorforgató és megdöbbentő fordulatokkal szolgál, ráadásul igencsak sokszínű (itt legfőképpen a humor-dráma arányra gondolok). Azonban sajnos meglátszik, hogy Japánban még nem ért véget a manga története, így kb. a Bölcsek Kövének elkészítésétől kezdve meglehetősen összecsapott, érthetetlen, és bizonyos szempontból a történet addigi futásával valamelyest ellentétes értékű befejezést kapunk, amitől jogosan érezhetjük magunkat elégedetlenül.

[spoiler]Rendben van, a küldetés félig-meddig sikerrel járt, Al visszakapta a testét, Ed pedig végérvényesen (?) átkerült a Kapu túloldalára apjához és az 1920-as világba. De hát akkor is: ez az álfilozofálgatás, amit levágtak az utolsó 2-3 részben, tényleg nem volt valami jó húzás, nem volt a sorozathoz méltó.[/spoiler]

Mielőtt az FMA-fan kollégák elküldenének a fenébe, leszögezem: tényleg bűn lenne kihagyni, mert akármennyire is lesz keserű szájízünk az összecsapott vég miatt, annyi bizonyos, hogy az animék között megérdemelten tekinthető gyöngyszemnek a szereplők kidolgozottságával, a bemutatott világgal és a valóban fordulatos és izgalmas történetvezetésével.

9/10

chilip

olvasd el a mangáját, az anime a feléig követi csak és a második felétől valami fos megy (már a sztorira értem)

smash++

Bokura ga ita

Huu.Kicsit nehéz róla véleményt írni,így az utolsó rész utolsó 1-2 perce után... és miután én hülye képes voltam a manga-ba is bele olvasni, vol 9 ch 33-35. Mivel hirtelen csak ezeket találtam az anime történet után és csak még jobban lehangolt...

A történet nagyon jó volt,habár néhol picit erőltetettnek éreztem.Nem is tudom,nehéz kritizálni a döntéseket,de pár problémát kicsit túl dramatizáltak és a végén amilyen döntést hoztak együtt... nehéz,én [spoiler]a barátnőmet választanám,inkább itt dolgozok és meghúzom magam és nem vagyok az anyám terhére. 1 év után ugyis utánna mennék.[/spoiler]

A grafika szokatlan volt,főleg a sok félszemű arc...

Vki tudna nekem linket adni a teljes manga-hoz?Mert az anime vége elég nyitott és amit mangaban láttam finoman szólva nem tetszik.El se hiszem,hogy ennyi szenvedés után ezt dobják a képembe :)
Az utolsó részt nem figyelembe véve 9/10 ,de ha azt is nézem inkább 8/10

Dreamcleaver


"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Solid Snake

Fullmetal Alchemist The Movie - Conqueror of Shamballa

Hm, hm. Eléggé vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban.

Jó, mert szemkápráztatóak benne az akciójelenetek, érdekes a Kapu a hitleri Németország (valódi emberi világ) és Edék világa (Shamballa (?)) között, valamint megvolt rá a lehetőség, hogy helyrehozzák valamelyest a sorozat borzasztó befejezését.
Rossz, mert az alapsorozat hangulatához vajmi kevés köze van. Annyira különálló, hogy egyszerűen nem lehet rámondani, hogy ez tényleg egy FMA film. A szereplőkön kívül egy dologban közös azonban az előddel: A befejezés itt is kapitális mértékben el lett cseszve. De nagyon.  :Eztneked:

Egy dolog nem volt teljesen világos:
[spoiler]Hogyha a "valódi" világ (hitleri Németország) van a Kapun túl, ahová elvileg a Shamballából meghalt emberek kerülnek/reinkarnálódnak, akkor Hughes felesége, Glacier mi az istent keres ott?  :eek: (ha már itt tartunk: Hughes mint náci tiszt? Na ne. :ejj:)[/spoiler]

Összességében nem kaptam meg azt, amire vártam. Számomra az igazi FMA akkor ért véget, amikor elkészült a Bölcsek Köve. Az utána való ~15 rész és a film nem méltó lezárása a történetnek. Béke poraira.

5/10

Member

[spoiler]A reinkarnáció erős szó, Hughes halála és a másik világban lévő náci tiszttel való találkozás között nem telt el oly sok év, hogy amott is egy kifejlett Hughes-szel legyen dolgunk, nameg nem hinném, hogy a téridő állandó volna, amikor Ed először átment, a II. vh-ban lebombázott Angliába került, viszont amikor a sorozat végén ment át, Hitler még nem is jutott hatalomra. Másrészt meg arról is volt szó, hogy az ottaniak lelkeit használják fel amott az alkimisták és a Homunculus-ok is onnan jönnek, erre ott is volt egy Lust és egy Bradley. Szerintem az egész csak egy átgondolatlan sz*rkavarás, felesleges gondolkozni rajta.[/spoiler]
Kár, hogy a készítők nem tudták, hogy tulajdonképpen mit is akartak kezdeni a manga szálainak elhagyása után. :/

Solid Snake

#4185
Black Jack - The Movie (1996)

Ez az anime is már hónapok óta a polcomon hever eredeti DVD-kiadásban, de mégis csupán most tudtam rá időt szakítani. Igen ritka ebben a műfajban az orvosi thriller, szóval vettem a bátorságot, hogy belevessem magam.

Black Jack egy híres sebész, akinek bár nincsen orvosi diplomája, mégis óriási összegekért dolgozik, sikeresen tevékenykedik. Általában olyan betegekhez hívják, akit más orvosok nem tudnának megmenteni. Egy új vírus, a Moira-szindróma elterjedésekor is csak ő segíthet a betegség visszaszorításában...

Az első döbbenetet az eredeti mangát megalkotó Osamu Tezuka neve okozta. Kisgyermekkoromban volt szerencsém az Astro Boy-hoz és Kimbához is (külön poén volt az animében viszontlátni ezeket a karaktereket puzzle-ben  :haha:), ezért lepődtem meg annyira, hogy egy ilyen kvalitású orvosi thriller megalkotása is a Mester nevéhez fűződik.

Ezek után azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy a Black Jack egy másfél órás remekmű. Tényleg az. Csodás, egyben nyomasztó képi világot adó operatőri munka, kameraállások és rengeteg állókép jellemzi, amelynek láttán az az érzésünk támadhat, hogy egy 80-as éveket idéző retróaniméhez van dolgunk (ezen tényt ráadásképpen erősíti a karakterdizájn is). Erősen naturalisztikus jelenetek is találhatóak benne, szóval popcorn kilőve. A fordulatos történetre a már említett sötétebb árnyalatokkal és félhomályokkal játszadozó képi hatás, valamint a depresszív hangulatot teremtő zenei betét teszi fel a koronát (aki látta a John Carpenter-féle The Thing-et, az tudja, miről beszélek...). Azon vettem észre magam, hogy tényleg borzongtam egyes momentumoknál.

Kár lenne kihagyni, azonban azt leszögezem: mivel igencsak ritka műfajú alkotásról van szó, ezért meglehet, hogy a "pörgősebb" thrillerek rajongóinak és az orvosi dolgok iránt idegenkedő egyéneknek nem nyerheti el a tetszését. Aki viszont egy komótosabb, mégis átgondolt tempójú és feszültségű másfélórás egészségügyi borzongásra vágyik, annak ez az anime lesz a tuti.

9/10

Member

Szentestére terveztük Araki-val, ugyancsak eredeti, meghoztad a kíváncsiságomat. :)

Manitu

Quote from: kikuchiyo on 2007-12-17, 18:32:53
Hetek óta alig néztem bármit, ami animációnak lenne nevezhető, és amit most ajánlok, az is inkább a különlegességek kedvelőinek való:
Az erdő legendája, by Tezuka Osamu

Ez a rövidfilm arról nevezetes, hogy semmi szöveg nincs benne, csak zene, abból viszont nem akármilyen: Csajkovszkij 4. szimfóniája.
Érdekes. Ha nincs a stáblita, simán rámondom, hogy Disney. Valahogy egyáltalán nem láttam benne Tezuka stílusát. Tetszett egyébként.


Darkstar

Goshuushou-sama Ninomiya-kun

Agyatlan, klisés, ecchi/fanservice vígjáték. Semmi extra, de valamiért élveztem az elejétől a végéig. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Soul

Quote from: Darkstar on 2007-12-23, 12:36:13
Goshuushou-sama Ninomiya-kun
de valamiért élveztem az elejétől a végéig. :D

Miért ?  :hehe:

hatake_kakashi

hát amit én legutoljára láttam az a Samurai Champloo és meg kell mondjam nagyon jó volt

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Soul


kikuchiyo

Quote from: Manitu on 2007-12-23, 04:09:40
Quote from: kikuchiyo on 2007-12-17, 18:32:53
Hetek óta alig néztem bármit, ami animációnak lenne nevezhető, és amit most ajánlok, az is inkább a különlegességek kedvelőinek való:
Az erdő legendája, by Tezuka Osamu

Ez a rövidfilm arról nevezetes, hogy semmi szöveg nincs benne, csak zene, abból viszont nem akármilyen: Csajkovszkij 4. szimfóniája.
Érdekes. Ha nincs a stáblita, simán rámondom, hogy Disney. Valahogy egyáltalán nem láttam benne Tezuka stílusát. Tetszett egyébként.

Szerintem ordított róla, hogy Tezuka :)

Hogy mást ne mondjak, a Bluto-ra (Popeye, ha nem lenne világos) emlékeztető erdész-figura, végén a Hitlerre hajazó főgonosz-főmérnök (Tezuka írt egy sokkötetes, Hitler életére alapuló mangát Adolf címen), vagy a régi Magyar Posta-emblémára hasonlító varjak...
Failure is the default option

ultimecia

Quote from: Soul on 2007-12-23, 12:54:07
Ez nem válasz :'(

Háremanime nagymellű bombázókkal (tele fanserviceval), yuri jelenetekkel,  nem beszélve arról ahol a girlök meg akarják rapelni a boy-t :D

Manitu

Quote from: kikuchiyo on 2007-12-23, 13:50:49

Szerintem ordított róla, hogy Tezuka :)

Hogy mást ne mondjak, a Bluto-ra (Popeye, ha nem lenne világos) emlékeztető erdész-figura, végén a Hitlerre hajazó főgonosz-főmérnök (Tezuka írt egy sokkötetes, Hitler életére alapuló mangát Adolf címen), vagy a régi Magyar Posta-emblémára hasonlító varjak...
Igen, pont ezek miatt. A varjak mintha a 30-as évek Diesney filmjeiből léptek volna ki, a hét törpét meg asszem nem kell magyaráznom, és valahogy a Bluto-szerű erdészről sem Tezuka jut eszembe. Egyáltalán nem hasonlít a rajzstílus azokhoz, amiket ismerek tőle (Astro boy, vagy mondjuk a Metropolis)


Pr3d4k1ng

Scrapped Princes:

A prófécia szerint a királynőnek ikrei fognak születni egy fiú és egy lány, a lány lesz a "Scrapped Princes" aki ha betölti életének 16, évét akkor elpusztítja a világot. A lányt egy szakadékba dobták mondván, hogy így megmenekül a világ, ám a túlélte a zuhanást és arajáró család saját lányukként nevelték a Pacifica nevet adták neki, a kettő gyermekük Shannon és Raquel Cassul mellet.
A szépsége az, hogy hamar rájöttek, hogy ki ő ám mégsem ölték meg,hanem a két mostoha testvére megfogatta, történjen bármi ők, megvédik, ezért vádorr élettélnek, álladóan mozgásban tartva Pacificát, ám a próféciát mindenki ezért  sokan vadászna rá ezért sok ellenségre tesznek szert. Harcban állnak mindenkivel és a sorsukkal is.
A karakterek jellemi is nagyon jól meg vannak formálva főleg Pacifica aki, tudja, hogy mi fog tenni, ha 16 lesz ám még is életteli és nagy vidám. A grafikája szép, harcok igen látványosakat és élvezetesek. A története is jól, meg van formálva.
Ajánlom mindeknek!!

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Kvikveg

Pacifica... ezt a nevet komolyan gondoltak?  :lul:

Az ugralos rovidfilm erdekes volt. A varjun meg jokat vigyorogtam. A bomban kevesbe. Es mindig vartam egy bokatorest.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Én

Scrapped Princessel kapcsolatban Twichblade kollégának volt egy érdekes észrevétele: a szereplőgárdából nem egy embernek a neve a World of Darkness nevű szerepjáték fegyverei között megtalálhatóak (Armory könyvben utánnanéztünk) :P
(ha nem keverem valamivel az animét)

Member

Ha nem te írtad volna, Preda, szarkasztikusnak vélném. :)

Ouran High School Host Club
Arra tökéletes, hogy elverjük az időt vele. Az összes anime-klisészemélyiség felsorakozik egy újgazdag sznobképző vendéglátóipari klubjában, hogy a nagy cégek által pénzelt burzsuj csitriket benedvesítsék kedves szavaikkal. A sztori főként visszaemlékezéseken alapul, a grafika eléggé, khmm, szokatlan, a kályhacső formásabb ezeknél a lányoknál, zeneileg illik a sznobizmushoz, a poénokkal nem volt gond, jópárszor felröhögtem alatta. 8.5/10

Meg még nézem most a RahXephon-t, hát így a 3. után van egy "akkorát akarunk alkotni, hogy ihaj, de a lényeg elveszik" érzésem, de kivárom a végét.