Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Cobra

HyperX-ről én is lebeszlnélek, sokszor a Value jobbban tuningolható, mint a HyperX. Sima Kingmax is elég szerintem. Aqua-nál a 2Gb-os 5700Ft. (bár a HyperX 4Gb kit is csak 12400)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2011-02-07, 22:50:20
Sima Kingmax is elég szerintem. Aqua-nál a 2Gb-os 5700Ft.

Akkor jó drágán adják ;)
Kingmax 2GB 1333-st 4k körül látom sok helyen.

Cobra

Ez 1600-as. Egyébként vicc, hogy lementek az árak, nemrég még 20k volt egy alap 1333Mhz-es 4Gb kit.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Bővíteni már nemigen akarok, főleg hogy itt seholfalván 10K egy fos 1gb-s ddr2 800as memoria 3K helyett. ::) Ha meg rendelek és nem lenne kompatibilis a már bennlévőkkel akkor fújhatom.

Egyenlőre akkor csak a vidkártyát cserélem le. Ha beválik akkor a többi marad későbbre GW2 megjelenéséig, addig meg van még hátra min fél év.

Monitorom: http://www.oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/22-23/lg-w2220p-bf
3850 már nem bírja full felbontáson.

Mondjuk lehet hogy a hdd-k is ludasak a teljesitményromlásban. Valamiért Win7 elkezdte igen pocsékul managelni a hdd-ket. Van benn 3 sata, különböző méretű és sebességű hdd.
A rendszer egy 750 GB-en megy. A win7 legújabb dilije hogy nagyon leparkolja a hdd-ket, ha akarok valamit, akkor 3-5 sec mire éleszti a hdd-t és akkor az egész rendszer megakad (még akkor is ha rendszer hdd-n akarok valamit). Kiakad a firefox, megáll a game, beakad a zene. Iszonyat idegesítő, és nem értem miért csinálja, mikor eddig nem volt ilyennel gond. Legidegesítőbb, mikor megy a game rendszer hdd-ről, semmi más, és akkor az is megakad a semmi közepén míg felpörgeti a hdd-t.
A vidkari is egyre szarabbul megy. Ablakban EVE-zek és folyamatosan fel/le állítgatja az órajelet a vidkarin, ugy meg persze hogy össze vissza akad.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

Hány éves a telepítés? :3
[reserved]

White SeeD

Tegnap volt 1 éves. De itt az okosok már elmondták hogy Win7 annál jobb minél több ideig van rajta, és egyre gyorsabb lesz.
Bár én az ellenkezőjét tapasztalom :redface:
Lehet megpróbálkozok egy újratelepítéssel is az új vidkártyához.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Próféta

Quote from: White SeeD on 2011-02-08, 12:36:05
Valamiért Win7 elkezdte igen pocsékul managelni a hdd-ket.
Nézegesd meg az energiagazdálkodási beállításokat. Emlékeim szerint ez a viselkedés konfigurálható.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

hehe, megpróbálkoztam DELL oldalon a szervízzel

termék garancia: 2 évet ír a service tag-emre, pedig elméletileg 3 év. mindegy, írja, hogy ha az eladó miatt eltérés lehet, akkor regisztráljam náluk a terméket eladó szerint. ok akkor regisztráljunk.
dell.com/register link-re rákattint. ország (nyelv) kiválaszt: Hungary. erre betölt egy spanyol regisztrációs felületet :haha:
ha manuálisan átírom a link-ben található es-t hu-ra, akkor természetesen nem létezik az adott oldal :)
ok, akkor láttam olyan link-et is, hogy online service chat. próbáljuk ki azt.
rákattintok, az is elérhetetlen (500 server processing error) :haha:
azt hiszem inkább megpróbálom fölhívni simán a magyar szervízt :haha:

thrall

Hai there. Kellene egy kis segítség, hátha tudtok:

A gondom az, hogy eltünt 40 giga a c: -ről. Ezzel annyira nagy gond nem lenne, hogyha az a partíció nem összesen 60 giga lenne, és csak a windows, meg 1-2 kisebb program lenne rajta. Temp-eket rendszeresen törlök. Tudom, hogy nem sok info, de sokkal többet nem tudok én se. Azért kérdezem, mert windows-t újrarakni nem szívesen akarok (utálom a macerát ami az újrarakás után következik)

NLZ

Szal akkor most mi van a partición? Egy sérült windows? Tök üres? Nem is látszik a partició?
[reserved]

thrall

Quote from: NLZ on 2011-02-09, 19:19:03
Szal akkor most mi van a partición? Egy sérült windows? Tök üres? Nem is látszik a partició?
csak a windows. nem sérült, semmi gond nincs, egyszerűen csak eltünt a 40 giga. nem vírus(legalábbis nem ismeri fel), és nem temp

NLZ

Na még mindig nem tiszta. Mmint 40 gigával csökkent a partició mérete? Vagy 40 giga adat tűnt el?
[reserved]

Selmo

Quote from: thrall on 2011-02-09, 20:59:15
Quote from: NLZ on 2011-02-09, 19:19:03
Szal akkor most mi van a partición? Egy sérült windows? Tök üres? Nem is látszik a partició?
csak a windows. nem sérült, semmi gond nincs, egyszerűen csak eltünt a 40 giga. nem vírus(legalábbis nem ismeri fel), és nem temp
Sztem eressz rá egy chkdsk-et, lehet csak a szabad terület jelző mutat rosszat.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

nu, 3-4 guide után sikerült beüzemelnem, hogy DXVA támogatással fusson a mpc hc, de sajnos 1080p-s filmek már tényleg csúnyán akadoznak ezzel a GMA500-zal :(
de 720p-t teljesen korrektül viszi :)

már csak az érdekelne, hogy miért rosszabb a teljesítménye, ha teljes képernyőre rakom a filmet, illetve hogyan lehet ezt orvosolni.
az ablak mérete úgy vettem észre nem sokat számít, amennyire meg tudtam ítélni, ugyanolyan jól játszotta le a filmet ha szinte teljes képernyőre széthúztam az ablakot, mint amikor negyed képernyőnyire összezsugorítottam.

Moha

Összeraktam most egy gépet itt a cégnél, ami majd az egyik telephelyen lesz szerver. Nem én válogattam az alkatrészeket. Középkategóriás Gigabyte lap, Core i5, 8GB ram, 2x1TB WD Green, kódgány 4U rack ház.

Mikor nekiálltam tesztelni, csak pislogtam: standby állapotban (tehát tápegység bekapcs, de gép maga nem) szép lassan pörögnek a ház hűtő ventik. Ez azért fölöttébb érdekes, mert mindkettő simán egy molexre van kötve. Ma kimértem és a táp standby állapotban 2.8V-ot ad le a 12V ágon.
Mondom a főnöknek, hogy mi van, erre: "Én se láttam még ilyet, de biztos ez a normális..." :lol:

Ja, persze egy LC Power nevezetű, "baromimárkás" 500w-os tápról van szó.
Szerintetek? ::)

Makos

 :lul:
Akkor az a táp sem fogja sokáig bírni xD

Moha

Quote from: Makos on 2011-02-11, 10:59:54
:lul:
Akkor az a táp sem fogja sokáig bírni xD
Hát ja. :) De nem az én asztalom a hardver beszerzés. Javaslatokat szoktam tenni a főnöknek, de ennyi. 500W bőven sok annak a gépnek szerintem, én inkább vettem volna egy 400W-os FSP-t ugyanennyiből, ami legalább bírná is.

Cloud

Quote from: Makos on 2011-02-11, 10:59:54
:lul:
Akkor az a táp sem fogja sokáig bírni xD
Csoda hogy elindult. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Makos on 2011-02-11, 10:59:54
:lul:
Akkor az a táp sem fogja sokáig bírni xD

jó esetben csak a táp.. rosszabb esetben a gép sem...


Selmo

Tegnap hallottam róla, hogy van olyan, hogy tömörített font, ala TTC. Az első meglepetés akkor ért, mikor kiderült, hogy ez lassan 15 éves, a második, amikor kiderült, hogy 10 éve támogatja a ms - vajon a win7 miért rak fel akkor 10 db arial, 9 db segoe, stb. fájlt? ::) - a harmadik pedig akkor, mikor szembesültem vele, hogy igazából nincs is erre tool, szinte bármi szétszedi, de összerakni...
2 óra alatt sikerült egy ősrégi parancssoros verziót keríteni, ami csak virtuális XP-n fut és így összerakhattam a régóta gyűjtögetett betűtípus családjaimat.
Tegye fel a kezét, aki erről tudott.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

\o

Más:
Támadt egy zseniális ötletem, amiből nagy valószínűséggel nem én fogok meggazdagodni.

Több megfigyelésből állt össze az ötlet:

Először is mostanában egyre divatosabbak az okostelefonok és tabletek, lassan nagymamáknak is van ilyen.

Másodszor Rómában a kolléganőmnél láttam egy olyan varázs-képeskönyvet, ami szelektíven színezett fólialapok segítségével megmutatta, hogy milyenek voltak egyes híres látnivalók régen, és milyenek most. Voltak ugye fényképek, amik a mostani állapotot ábrázolták, pl. Forum Romanum romosan. Aztán ráhajtottuk a fólialapot, és jé: nahát, ez így nézett ki?
De nem volt igazán jól használható. Offline könyv lévén csak néhány nevezetességet tudott megmutatni néhány fix nézőpontból, és nekünk kellett keresgélni, hogy hova álljunk, hogy ugyanazt lássuk.

Tehát arra gondoltam, hogy ezt alkalmas hardverrel (ami, mint írtam, egyre szélesebb körben rendelkezésre áll) valós időben, tetszőleges pontból meg lehetne mutatni. A dolgozó megcsodálja a Forum Romanumot jelenlegi állapotában, majd feltartja a tabletjét, az pedig GPS alapján azonosítja a helyet, a hátlapi kamera képén azonosítja a romokat, valós időben rendereli (vagy egy szerverről letölti) annak a képét, hogy régen hogy nézett ki, és megjeleníti a képernyőn. Ha a dolgozó elmozdítja a gépet, a kép is elmozdul, mintha egy egy átlátszó keret mozogna.

Szinte minden hozzávaló adott már ehhez, hogy mást ne mondjak, Cameron az Avatar forgatásához csináltatott magának egy pont ilyen elven működő virtuális kamerát. Az volt vagy négy éve, azóta fejlődött annyit a technika, hogy az átlagember kezébe lehessen adni. A megoldandó feladat igazából egyszerűbb is, mert nem egy teljesen képzelt környezetet kell nulláról felépíteni, csak néhány nem túl bonyolult, nem túl részletes textúrájú épületmodellt (mint amilyeneket a Google Earth is tud) kell a kiszámított tartózkodási helynek megfelelően rávetíteni a valós idejű nézetre.


És most jön az, hogy belinkelitek a már létező alkalmazást az AppStore-ből.
Failure is the default option

Próféta

#4283
Quote from: kikuchiyo on 2011-03-03, 23:07:22
És most jön az, hogy belinkelitek a már létező alkalmazást az AppStore-ből.
Csomó augmented reality app van már. Amit szeretnél, megvalósítható Layar rétegként is, van is pár XY heritage site köztük. Ez pl. olyasminek néz ki, nem?

Az még nyilván hiányzik, hogy telefon helyett az egész Dennou szemüvegbe legyen integrálva :)

Darkstar



Ezt találtam hirtelen, ezen még concept van, de sztem valamelyik AR tud valami hasonlót.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

 :haha:  :bruhuhu:

Ez már csak így van nálam, minden eredeti ötletemet ellopják...

Másodikos koromban pl. teljesen egyedül kitaláltam, hogy lehet irányokat összeadni*. Egészen addig örültem a felfedezésemnek, amíg apukám fel nem világosított, hogy ezt már feltalálták, és úgy hívják, hogy vektorok összegzése. Azután szomorú voltam.

*valójában nem pontosan a vektorösszegzést találtam fel, hanem annak egyfajta egységvektorokra érvényes változatát, azaz ha egy "irányt" egységnyi abszolút értékű komplex számmal írunk le (I = e), akkor az én műveletem valami olyasmi volt, hogy I1 "+" I1 = e1 "+" e2 = ei(φ12)/2. Persze akkor még nem így írtam fel, csak rajzolgattam nyilacskákat a kockás papírra.
Failure is the default option

Cloud

Nem baj kiku, egyszer kitalálsz valamit amivel sok pénzt keresel majd. :)  ^^ :tezsvir:

Darkstar

iOS 4.3ban tök jól működik a beépített net tethering. Most van először net a nagyszülőknél és végre én sem vagyok teljesen elvágva minden online cucctól :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Az szerintetek hogy lehet, hogy a hangfalrendszer erősítője egyszer csak gondol egyet és felcserélgeti a csatornákat?
Pl. a center a bal hátsóban szól, a sub a jobb elsőben stb.

Fazék

eh. nekiálltam nlite-tal előkészíteni a régebben említett 4GB SSD-vel rendelkező asus eee-re egy xp install-t, de még komplett pont ezen célra született guide segítséggel is marhára időigényes... ^^"