Main Menu

Stargate

Started by Fubenalvo, 2007-05-18, 22:26:41

Previous topic - Next topic

Fubenalvo

Azt hiszem a TV2 jóvoltából már mindenki jól ismerheti mind a két sorozatot. Bár én az Atlantis-t már 2 éve is néztem, de ez ugye megint más kérdés. :)
Szerintem a két sorozat ha nem is veri de kezd felnőni a legnagyobb Sci-fi legendák mellé (ST, SW). Nekem nagyon tetszik, mert az egész fullosan reálisnak tűnik. Nagyon kevés hibát lehet felfedezni benne. De nem is ez az erőssége, hanem a kidolgozott karakterek. Teljesen emberien viselkednek, nagyon tetszik.
...és a karakterek jellemfejlődése is nagyon jó. Míg némely ST sorozatban sok elhanyagolt karakter volt, itt azért a központi 4-5...6 karakter tényleg részről részre változik, vagy újabb oldalukat ismerhetjük meg.
Nah egyébként a végére akkor egy vitaindító kérdés is... CSK1 vagy Atlantis? Ki melyiket szereti jobban, és MIÉRT?
Én személy szerint a CSK1-be beleuntam a 6-7ik szezonnál már, persze ott is jó, de már nem veri az előző szezonokat. Aztán a 7szezon elejével ha jól emlékszem indítottak egy mellékszálat, ez lett a Csillagkapu: Atlantis. Szerintem ebben sokkal jobban megkedvelhető karaktereket alkottak, jobban bele tudom magamat élni a dologba. Mellesleg tetszik, hogy nem egy ellenfél körül forog minden, hanem tényleg bonyolult politikai indokok is állnak a háttérben néha... és nem lehet tudni ki barát ki ellenség. Hmm szóval én 40%-60% arányba az Atlantisra voksolok. :)

Pr3d4k1ng

Hiányoltam is ezt a topicot.
Egyetértek veled Fubenalvo, jó magam is az Atlantiszt favorizálom. A CSK1 eleinte jó volt csak aztán nem tudom valami ki veszett belőle, mintha 1 kicsit ellaposodott volna.
Atlantiszban Seperd alezredest, bírom :D, van egy stílusa, akár csak Rolonnak is. (?). A tudóst is bírom az a "pesszimista" hozzá állása :D . Sokkal jobban tetszenek a lidércek, mint a goauldok.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Fubenalvo

Alezredes... hehe, látom te is a TV-ben nézed... ott még nagyon bemelegítő fázisba járnak ahogy belenéztem a minap. Egyébként sztem Ronnon a legnagyobb arc, olyan mintha a CSK1 Tilk-jét összegyúrták volna Bob Marley-vel. :D
[spoiler]TV-ben már volt az a rész amikor a másik univerzumból átjön egy másik Dr.McCay?[/spoiler]

kisvirag

szerintem nem lehet összehasonlítani a CSk-1et meg az Atlantist... az egyik egy más 10 évadod végigfuttatott, lezárt(majdnem) sorozat, a másik még épp hogy végigért a harmadikon, most csinálják a negyediket (ami sokkal bíztatóbban hangzik, mint a 3., annak a végét nagyon elcseszték szerintem)
abban én is egyetértek, hogy a SG-1-et valahol a 7. 8. évadnál abba kellett volna hagyni. nem arról van szó, kellett a 9. meg a 10., de az már nem az "igazi" CSk-1 volt, más ellenség, más környezet, szerencsésebb lett volna más cím is.
arról nem is beszélve, hogy az Atlantis nem is létezhetne CSk-1 nélkül. a karakterfejlődésekkel én nem értek annyira egyet, pl McKaynek hiába van egy-egy karakterépító része[spoiler] (pl mikor a víz alatt ragad egy jumperben, vagy amire te is rákérdeztél [/spoiler] a következő részekben ugyanolyan arrogáns és szörnyű alak, sehol sem érzem azokat a hatásokat, amelyek érték. Rononnal meg az a baj, hogy a hörgős izomagyon kívül nem sok szerepe van, ahogy néha Teylaval sem tudnak mit kezdeni.
persze ettől még imádom mindkettőt, sajnálom, hogy leállították a CSK-1-t, de lehet a DVD filmekkel jobban járunk majd, mintha 11. évadot csinálnak (több pénz egy részre, nincsenek "töltelékrészek" ami miatt annyian sírnak). Egyébként az Ark of Truth forgatásával már végeztek is, várhatóan késő ősszel jelenik meg, és ez lesz a valódi befejezése a 10. évados metaplotnak. Készül már a Continuum (asszem ez lesz a címe) is, ami egy időutazós sztori lesz (és ebben lesz Richard Dean Anderson is). remélem hoznak majd olyan sikert, hogy legyen majdm megrendelés több filmre is.
Meg azt is remélem, hogy a mostanában suicid hajlamokat mutató sci-fi channel (másként nem értelmezhetők a műsorrendi átszervezések) nem fogja csodás módszereivel az Atlantist is halálra ítélni.
Az viszont biztos, hogy 2008-ban várható egy harmadik SG sorozat, azt hiszem SG: Universe a munkacíme jelenleg. erről még nem sokat tudni, a jelenben játszódik majd, de állítólag merőben újat hoz az eddigi koncepciókhoz képest.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Selmo

Az SG1-et abba is akarták hagyni a 7. 8. 9. évadnál is.

A tökéletesség unalmas.

kisvirag

#5
igen, második filmet akartak, de mindig érkezett újabb évadra megrendelés. most viszont már az évad közepén bejelentették a cancelt. A Sci-fi nem kér többet az Sg-1ből, a szerződés miatt pedig más amerikai csatorna nem vehette át a franchise-t, mások pedig nem érdeklődtek utána.

Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Én mindekettőt szeretem. Tv-ben nézem, így még van hátra bőven az Atlantisból is.
Eleinte kevésbé tetszet az Atlantis, de megszerettem. Kicsit hiányolom az SG-1 szereplőit azért.

kisvirag nekem is feltűnt, hogy Teyla és Ronon karakterével néha nem tudnak mit kezdeni. Most hétvégi részben is csak úgy ott voltak a képernyőn, egyáltalán nem is hiányoztak volna, ha meg sem jelennek ebben a részben.

kisvirag

Rononért azért kár lett volna, azt a mosolyt, amit a végén villant, mikor kiderül hogy mindenki életben van, az istenért nem hagytam volna ki :D igaz, az a néhány másodperc elég is lett volna :)
én mondjuk azért szeretem, mert amolyan igazi szexi pasas, még ha sokmindenre nem is mennek vele. nekem pl jobban tetszik, mint Shepard, pedig azert o is a jokepu kategoria erosen :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Nem nagyon foglalkoztam a jóképűségükkel eddig :D
Rononban ez az izomagyúsága tetszik. Valamit meg kell oldani már veszi is elő mordályát :D

Selmo

Én mindketővel elvoltam, bár tény, hogy az utolsó 2 SG1 évad nem volt az igazi O'Neill nélkül, bár Vala némileg feldobta a hangulatot azért. :P Az Atlantis nekem is jobban tetszik, valahogy sötétebb hangulatú és átgondoltabb, persze ugyanúgy tele van töltelékrészekkel, de jobban rámentek a karakterekre, mondhatnám van élet a wraithen kívül is. Azt mondjuk fájlaltam, hogy [spoiler]a doki meghalt, szerettem a karakterét. :frown: [/spoiler]

A tökéletesség unalmas.

kelvor

Egyetértek, O'Niell nélkül tényleg nem volt az igazi.  :ejj: Abba is hagytam valahol ott az SG-1 -t , hogy [spoiler]Megjelenik a hatalmas Ori hadsereg a galaxisunkban. Carter pedig ott lebeg az űrben és nézi, ahogyan vonulnak a hajók. [/spoiler] Kicsit kizökkentem a sorozat nézéséből :mad:

Atlantis-t is valahol ott hagytam abba, hogy [spoiler]Wraithek éppen a Föld felé tartanak.[/spoiler]

Végig szeretném majd nézni őket, de már nem érzem azt a késztetést, mint régen, mikor a Goa'uld-ok meg a replikátorok tartották rettegésben kicsiny galaxisunkat.

kisvirag

pedig szerintem van élet O'neill-entúl is :)
kelvor, az említett két rész pedig sg-1 9x20 és sga 2x20
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

kelvor

Quote from: kisvirag on 2007-05-21, 21:34:49
pedig szerintem van élet O'neill-entúl is :)
kelvor, az említett két rész pedig sg-1 9x20 és sga 2x20

Persze, hogy van. Viszont a kedvenc karakterem nélkül nem az igazi :smile: Hm, akkor nem is vagyok annyira lemaradva...csak 1 évadnyival :haha: No, az még behozható :jee:

Fubenalvo

Hát mondjuk Oneil lehet többet szerepelt az Atlantisban mint a CSK1 utolsó szezonjaiben... :D
Azzal egyeteértek, hogy[spoiler] kár volt a dokiért, én is nagyon szerettem a karakterét. De érdekes rész vol a Sunday mindenesetre, nem egy egyszerűen írjunk ki egy karaktert a sorozatból rész volt. El tudom képzelni, hogy nem is a szinész kérvényezte, hanem így jött a sztori.
Mondjuk az utódja szebb az tuti. :D jöhetne már a 4széria, mert egy ideje már ott lebegne az űrben. :)
Szerintem Atlantis03 befejezés zseniális volt.[/spoiler]
Egyébként most délutánonként a régi részek mennek CSK1ből, érdemes nézni őket. Olyan rég láttam az elejét, hogy teljesen bele tudom élni magam megint. :D

Pr3d4k1ng

Quote from: kelvor on 2007-05-21, 19:07:08
Atlantis-t is valahol ott hagytam abba, hogy [spoiler]Wraithek éppen a Föld felé tartanak.[/spoiler]

Végig szeretném majd nézni őket, de már nem érzem azt a késztetést, mint régen, mikor a Goa'uld-ok meg a replikátorok tartották rettegésben kicsiny galaxisunkat.
Pont ma volt ez a rész, de sajna az elejét lekéstem,
[spoiler=kérdésem]Miért van azoknak a lidérceknek emberi színük, és hogyan vették fel a kapcsolatot Atlantissal?[/spoiler]

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Selmo

[spoiler=válaszom]Mert emberek voltak valamikor, és inkább fordítva történt a dolog, véletlenül felébresztették őket az Atlantiszra érkezők. Az első pár részt kihagytad akkor. :P[/spoiler]

A tökéletesség unalmas.

Fubenalvo

#16
Google-ban keresgéltem és ez megütötte a szemem:
[spoiler] Carson Beckett back in Stargate Atlantis Season 4 and maybe in ...[/spoiler]
Lehet nem hiába vették ki az utolsó részig sem a szereplőlistáról? Azért arra kiváncsi lennék, hogy hogy hoznák vissza. De szerettem a karakterét szal nem bánnám. :)

Továbbá 1-2 epizódcím és várható infó a 4ik szezonról:
[spoiler]4xx - Adrift - Samantha Carter aboard in first episode.
4xx - Lifeline - Atlantis is visited by a prophet Davos. He reveals some secrets - Teyla is pregnant, how to kill the Replicators, Wraiths are comming...
4xx - Reunion - Focused on Ronon Dex and Sateda people.
4xx - Doppelganger - mind of SGA team invaded by unknown entity. Main character - Sheppard.
4xx - The Seer - Focused on Samantha Carter ( a new Stargate Atlantis commander).
4xx - Travelers - Colonel Sheppard is captured by Athosians - a new race living on generational ship.
4xx - Missing - Focused on Teyla Emmagan and Dr. Keller (Jewel Staite).
4xx - Tabula Rasa - We will meet a new character - scientist number two (Zach Selwyn - Chicago Hope).
4xx - Miller's Crossing - continue of episode McKay and Mrs. Miller from Stargate Atlantis Season 3. Teyla and Ronon will visit the Earth.
4xx - Spoils of War
4xx - This Mortal Coil
4xx - Be All My Sins Remembered

Ez csak nekem ütötte meg a szemem!? The Seer - Focused on Samantha Carter ( a new Stargate Atlantis commander).
[/spoiler]

Pr3d4k1ng

Quote from: Fubenalvo on 2007-05-27, 12:10:10
Google-ban keresgéltem és ez megütötte a szemem:
[spoiler] Carson Beckett back in Stargate Atlantis Season 4 and maybe in ...[/spoiler]
Lehet nem hiába vették ki az utolsó részig sem a szereplőlistáról? Azért arra kiváncsi lennék, hogy hogy hoznák vissza. De szerettem a karakterét szal nem bánnám. :)

Továbbá 1-2 epizódcím és várható infó a 4ik szezonról:
[spoiler]4xx - Adrift - Samantha Carter aboard in first episode.
4xx - Lifeline - Atlantis is visited by a prophet Davos. He reveals some secrets - Teyla is pregnant, how to kill the Replicators, Wraiths are comming...
4xx - Reunion - Focused on Ronon Dex and Sateda people.
4xx - Doppelganger - mind of SGA team invaded by unknown entity. Main character - Sheppard.
4xx - The Seer - Focused on Samantha Carter ( a new Stargate Atlantis commander).
4xx - Travelers - Colonel Sheppard is captured by Athosians - a new race living on generational ship.
4xx - Missing - Focused on Teyla Emmagan and Dr. Keller (Jewel Staite).
4xx - Tabula Rasa - We will meet a new character - scientist number two (Zach Selwyn - Chicago Hope).
4xx - Miller's Crossing - continue of episode McKay and Mrs. Miller from Stargate Atlantis Season 3. Teyla and Ronon will visit the Earth.
4xx - Spoils of War
4xx - This Mortal Coil
4xx - Be All My Sins Remembered

Ez csak nekem ütötte meg a szemem!? The Seer - Focused on Samantha Carter ( a new Stargate Atlantis commander).
[/spoiler]
[spoiler]Eddig is jól elvolt az Atlantisz Carter nélkül, minek tették bele őt? (ugyan egy részben benne volt, de mint hallucináció)[/spoiler]


Quote from: Selmo on 2007-05-26, 20:28:18
[spoiler=válaszom]Mert emberek voltak valamikor, és inkább fordítva történt a dolog, véletlenül felébresztették őket az Atlantiszra érkezők. Az első pár részt kihagytad akkor. :P[/spoiler]
[spoiler]Láttam az első részeket, ahol megölök a Lidérc királynőt, és ez által felébrednek a többiek, de még mindig nem emlékszem olyan beszédre ahol ezt mondják a lidércekről.  :confused:[/spoiler]

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Fubenalvo

Quote from: Predaking on 2007-05-27, 12:44:35
[spoiler]Eddig is jól elvolt az Atlantisz Carter nélkül, minek tették bele őt? (ugyan egy részben benne volt, de mint hallucináció)[/spoiler]

[spoiler]Több részben is szerepelt, így kapásból eszembe jut mikor McKay hugát elhozták atlantis-ra, de asszem ezen kívül is volt még. A miértet meg megtudjuk, ha eljut odáig a sorozat. Én bízom az írókban, eddig nagyon jó a sorozat (mind2) szal, nagyot csak nem hibázhatnak. :)[/spoiler]

Selmo

Quote from: Predaking on 2007-05-27, 12:44:35
[spoiler]Láttam az első részeket, ahol megölök a Lidérc királynőt, és ez által felébrednek a többiek, de még mindig nem emlékszem olyan beszédre ahol ezt mondják a lidércekről.  :confused:[/spoiler]
A Michael című részt ajánlom figyelmedbe.

A tökéletesség unalmas.

kisvirag

Carter azért megy Atlantisra, mert vége a SG-1-nek, a szerződése viszont még él (és amióta van Atlantis, nem is a sorozathoz, hanem a Franchise-hoz szerződnek x részre, ezért is volt, hogy Oneill idei 5 része úgy jött ki, hogy kettő atlantiszos volt).
egyébként Beckett csak 4(vagy 5?) részre tér vissza, és simán előfordulhat, hogy ebből valamelyik csak cameo lesz :(
vannak talágatások, sokan arra gondolnak, hogy valamikor a wraith (vagy más) esetleg lemásolhatta, és így tér vissza, van aki a felelmelkedésre szavaz (bár ez szerintem kevéssé valószínű) egyesek szerint meg valójában bele se halt a robbanásba :D lehet még persze időutazgatós, vagy párhuzamos világos megoldás is.
Becketett egyébként azért nem vették ki a végéig a szereplőgárdából, mert 3 résszel a vége előtt nem fognak újat csinálni...
egyébként bár még mindig nem derült ki a pontos ok,a színésznek kellett mennie (vagy ő akart elmenni) azért írták ki.

részletes spoilerekért és infokért egyébként ajánlom mindenki figyelmébe a csillagkapu.hu oldalt és annak fórumát.
(bár remélem ezt nem nagyon kell már bemutatni :D )
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Fubenalvo

Még 10 nap az Atlantisz következő szezonjának premierjéig!
Ideje már... egy éve várok már rá!!  :lol:

Azon gondolkodtam hogy mennyi lesz az átfutás. Mondjuk lemegy amerikában a sci-fi channelen este 8 körül akkor másnap már talán lehet találni torrentet hozzá. Aztán felirat hozzá még 1 nap max!? Van elég őrült fanatikus mint pl én, hogy csináljanak és 2 napon belül magyar felirattal élvezhessem!?
szerintetek? :)

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Quote from: Fubenalvo on 2007-09-18, 23:33:13
Még 10 nap az Atlantisz következő szezonjának premierjéig!
Ideje már... egy éve várok már rá!!  :lol:
Türelmetlen... Én még az évadzárót sem néztem meg, mert tudtam, hogy szokásukhoz híven folytatásos lesz. Majd ha kijön a 2. rész is elkezdem.

A tökéletesség unalmas.

Fubenalvo

#24
Quote from: Cobra on 2007-09-18, 23:43:59
Minek hozzá magyar felirat?
Nemtom... azért mert az eddigieket is így néztem. Szokás hatalma... meg sci-fit nézzen angolul aki akar. A techno blablákat is szeretem "érteni" :D

Mellesleg nem mindenki olyan perfect angolból mint te!? Mert ez a hozzászólásod arra ment ki hogy kicsit leoltsál, tudom én, csak nem tudom minek. Nah mind1, nem vettem azért a szívemre.  :hehe:

Quote from: Selmo on 2007-09-19, 04:50:21

Türelmetlen... Én még az évadzárót sem néztem meg, mert tudtam, hogy szokásukhoz híven folytatásos lesz. Majd ha kijön a 2. rész is elkezdem.
Iggen... én elkövettem ezt a hibát. :)
De ha megnéztem volna ha nem, így várnám már szerintem... mekkora flash hogy...[spoiler=nem olyan nagy spoiler. Aki utánaolvasott neten az évadnak az tudja] ...Samantha Carter lesz a vezetője az Atlantis projectnek.[/spoiler] Kiváncsi vagyok mint hoznak ki ebből.

kisvirag

szerintem ha két napon belul nem is, de 3-4 napon belul lesz felirat. mármint magyar. De szerintem ha eddig tudott várni az ember, akkor már nem azon az 1-2 napon fog múlni :)
Van "hivatalos" Atlantis fordító, legalábbis remélem, hogy Cicus Maximus tartja majd jó szokását, és csinálni fogja. :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Cobra

100%-ban azért nem szoktam érteni az angol szöveget (ezért nézem inkább németül a TV-ben  :hehe: ).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fubenalvo

OMG... ezt nem hiszem el... miéééért!? Megnézem az első részt és most megint várhatok hogy mi lesz... ezek dirket szivatnak minket... áááá

Selmo

Tudtam én, hogy meg kell várni a 2. részt. :3x3:

A tökéletesség unalmas.

ultimecia

Quote from: Fubenalvo on 2007-09-29, 15:28:11
OMG... ezt nem hiszem el... miéééért!? Megnézem az első részt és most megint várhatok hogy mi lesz... ezek dirket szivatnak minket... áááá
Torrentet please!