Média, Zombulás, Divatbandák, hova vezet mindez?

Started by Fubenalvo, 2007-06-28, 00:42:36

Previous topic - Next topic

Fubenalvo

Egy kis riport a csúcs Tokyo Hotelről
http://www.webcsatorna.hu/filmek/tokiohotel?show=0#comment5037

04:11 kedvenc részem... még ismerem is a srácokat. :)
Bárr az tény, hogy ők se egyszerűek de azért van egy erős kontraszt...

Elég brutál mindenki a videóban... mármint TH rajongók. Azt mondják neki Pantera és csak annyit tud rá nyögni hogy "höhh!?"
Ha nem is alapmű de a nevét illik ismerni... de abban is biztos vagyok, hogy ha azt mondták volna nekik, hogy Deep Purple, vagy Audioslave ugyanez lett volna a reakció.
Fura ez az egész felhajtás a tinibandák körül. Mint olvashattátok a Blikk valamelyik számában, Cseresznye (Tankcsapda) elég rendesen beszólt a NoThanxes srácoknak... joh be is volt rugva rendesen, de aztán bocsánatot kért hogy nem személyeskedésnek szánta. Inkább a kiadókat nem érti az ember...
Miért ilyen ötlettelen bandákba ölik a pénzt mikor művészek is dolgoznak az iparban...
Megnézném én azokat a számokat amiket tényleg az együttes tagjai írtak zenével szöveggel együtt. Értem ezt mind2 csapatra...

Mondjuk erről az jut eszembe, hogy anno a Sex Pistols is valahogy így lett megcsinálva. 1-2 pénzes pacák megmondta, hogy bakancs, milyen haj és legyünk extrémek. De attól függetlenül azt a jó kis igénytelen punk zenét ők szerezték, ők játszották fel, ől voltak a lemezen 100%ig.
Szerintetek mennyire lesz hosszúéletű ezeknek a bandáknak a "tündöklése"?

Fazék

sztem ez nem érdemel külön topic-ot, bár most hirtelen nincs kedvem megkeresni a megfelelőjét

ezekkel a bandákkal, stb, nem is érdemes foglalkozni sztem. teljes időpocsékolás. akik rajonganak értük, hadd rajongjanak. ő bajuk. kár erre a témára szót vesztegetni sztem ;)

Fubenalvo

Nem konkrétan a bandák a lényege a topicnak... hanem a jelenség maga. Lehet rosszul adtam meg a témár... mindjárt átírom. :)
Szóval én azt próbálom megfejteni miért látnak több fantáziát a kiadók ezekben a még önnálló ötlettel nem rendelkező bandákban mint már meglévő és a saját útjukat járókéban.
Számomra felfoghatatlan... De a rajongókat sem értemmm.... ennyire sok lenne a média függő az országban? Mert szerintem ezeket a bandákat a média adja el, és nem a zene. Pedig azt gondolná az ember, hogy manapság az internetet használva gondolkozó médiahasználókat nevelt már az ország, akikel nem lehet mindent megetetni.

Dreamcleaver

Utálom ezeket az "emo" megcsinált tinibandákat.  Ugyanakkor gőzöm sincs róla, hogy melyik banda az Audioslave és Sex Pistols-t sem hallgattam soha. Deep Purple az király!  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Nakedape

mindig is voltak  divatbandák, sztem már kb 1700 tól, szóval lesznek, nagy részük felejtős, mi meg túl éljük

end of story
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fubenalvo

Egyébként kedvencem mikor beszélgetek valakivel, megkérdezem ő most emo? Mondja jah... mondjon 5 emo bandát. 5 ből 2 tuti gót kapásból... olyan jól tudják, hogy ők mik, hogy 5 bandát nem tudnak felsorolni műfajon belül. Funny.  :lol:

minuszmiki

Quote from: Nakedape on 2007-06-28, 00:59:38
mindig is voltak  divatbandák, sztem már kb 1700 tól, szóval lesznek, nagy részük felejtős, mi meg túl éljük

end of story
Ez a lényeg, tíz év múlva ezekre senki nem fog emlékezni, a jó zenékre meg igen. Én nem hallgatom őket, hogy más hallgatja vagy elszórja rájuk a pénzét esetleg, nem zavar.

Fubenalvo

Ha minket nem is zavar, de sajna ezzel azok a bandák járnak rosszul akikbe lenne valami. De mégse kapnak lehetőséget mert ilyeneket löknek elénk... engem ez az igazságtalanság zavar. Lehet, hogy ezekre a bandákra 10 év múlva a kutya sem emlékszik majd, de akik hitelesek lennének és emlékezhetnénk rájuk, azok meg nem kerülnek előtérbe.
Vagy ez csak nekem fura?

Zsiga

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-28, 01:39:45
Ha minket nem is zavar, de sajna ezzel azok a bandák járnak rosszul akikbe lenne valami. De mégse kapnak lehetőséget mert ilyeneket löknek elénk... engem ez az igazságtalanság zavar. Lehet, hogy ezekre a bandákra 10 év múlva a kutya sem emlékszik majd, de akik hitelesek lennének és emlékezhetnénk rájuk, azok meg nem kerülnek előtérbe.
Vagy ez csak nekem fura?
Ez mindigis így volt, mégis volt mindig sok jó is a sokezer selejt között. Aki igazán tehetséges az így is tudja csinálni a zenéjét, aki meg csak egy kicsit  jobb az átlagszemétnél az felőlem nyugodtan kihalhat nyomtalanul.

Manitu

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-28, 00:51:06Számomra felfoghatatlan... De a rajongókat sem értemmm.... ennyire sok lenne a média függő az országban? Mert szerintem ezeket a bandákat a média adja el, és nem a zene. Pedig azt gondolná az ember, hogy manapság az internetet használva gondolkozó médiahasználókat nevelt már az ország, akikel nem lehet mindent megetetni.
A Big brothert meg a Való világot is el lehetett adni :rolleyes: Az internetet nem érdemes belekeverni, oké, hogy nekünk, akik naponta kapcsolatban vagyunk vele, már-már természetes, de az ország lakosainak jelentős része még mindig nem tud bekapcsolni egy számítógépet. A tévéből meg mi ömlik? Mónika meg Balázs show, amíg ez kultúrált szórakoztató műsornak számít, addig ne is számíts semmire (Elnézést, ha valaki esetleg szereti ezeket a műsorokat)

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-28, 01:39:45Lehet, hogy ezekre a bandákra 10 év múlva a kutya sem emlékszik majd, de akik hitelesek lennének és emlékezhetnénk rájuk, azok meg nem kerülnek előtérbe.
Vagy ez csak nekem fura?
Nem kétlem, hogy felejthetőek, de ugyanakkor nem hiszem, hogy túl sok, igazán tehetséges banda lenne, akik nem kapnak lehetőséget. Ha igazán jók, akkor úgyis berobbanak a rivaldafénybe, ha pedig mégsem lennének annyira jók, akkor lehet hogy fél év múlva róluk mondanád ugyanazt, amit most a TH-ról.

btw, még mindig nem hallottam egyetlen Tokio Hotel számot sem, lassan kezdek kíváncsi lenni, mit utál/imád ennyire a nép :D


Pirula

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-28, 01:39:45Vagy ez csak nekem fura?
Ez csak üzlet, nem kell aggódni miatta. Ettől még lehet baromi jó koncerteket csinálni, ahhoz nem kell más, csak hangszerek meg erősítők oszt' csókolom. Felvételhez meg még egy keverő meg egy számítógép. A terjesztéshez meg egy netkapcsolat. Szerintem ez kifejezetten rózsás helyzet még a 10 évvel korábbihoz képest is.
Jó, annak nem aki ebből akar megélni, annak gondolom masszív szemlélet meg profilváltáson kell átmennie, de akkor megint ott vagyunk, hogy üzlet.
Quote from: Manitu on 2007-06-28, 02:14:01
btw, még mindig nem hallottam egyetlen Tokio Hotel számot sem, lassan kezdek kíváncsi lenni, mit utál/imád ennyire a nép :D
Én meghallgattam a Schrei-t, mert elhatároztuk, hogy poénból eljátsszuk. De a felénél leállítottam mert egyszerűen unalmas.

blackman

Na akkor mindenki legnagyobb örömére itt egy klipp.
Tokio Hotel
Ez meg mi a sz*r.  :wtf:  :_piszka:  :ejj:
Ez nem rock, de még csak nem is pop. Valami kamasz ott nyivákol, a "gitárjáték" meg kib*szott sz*r. Ahogy ott őrjöngenek a tinilányok. Ááááá. Tipikus kamaszpop. Szánalmas.

Kuroi Tenshi

Fresh from anon:
Quote
Step 1: Learn to play an instrument
Step 2: Form a kick ass band
Step 3: Record companies ignore you
Step 4: ?????
Step 5: POVERTY

Quote from: Zsiga on 2007-06-28, 02:11:12
Ez mindigis így volt, mégis volt mindig sok jó is a sokezer selejt között. Aki igazán tehetséges az így is tudja csinálni a zenéjét, aki meg csak egy kicsit  jobb az átlagszemétnél az felőlem nyugodtan kihalhat nyomtalanul.
Van sok jó is, de a sokezer nyomatott tehetségtelen mű-vész miatt igazán
tehetséges zenészek tízezrei szorulnak ki a megrendelésekből/meghívásokból/
elismerésekből. Nem egy igazán tehetséges, de nyomorgó zenészt láttam
már. Nem csak kicsit jobbak az átlagnál, és nyomtalanul ki is halnak...

Baggio

persze nem jó ez az egész így, de pl egy kereskedelni tévének nem is az a dolga hogy annyira értéket képviseljen. a Balázs só meg néha vicces :D. a Mónikával ellentétben ahol csak pumák vannak. vagy jó néha egy barátok közt vagy egy fókusz (főleg a pléjboj fotózásos riportok) .egyszer egyszer jó csak úgy leülni és ezeket nézni. mert a tv fő célja hogy kikapcsoljon és szórakoztatásson. ahhoz nem kell gondolkodni. mondjuk ez az érték is olyan hogy,.. pl a versek valóban értéket képviselnek, de ha esetleg leülök tv-zni (nem nagyon fordul elő csak ha eszek vagy NFL van) akkor nem versfelolvasásokat akarok hallgatni. csak kikapcsolódni. és ahhoz pl tökéletes hallgatani hogy a Balázs sóban hogy osztja Balázs a hülyéket :D. én amúgy csak zenetévéket szoktam nézni.
a No Thanx-et én sem szeretem, de van sokkal rosszab is. a popzenében is dolgoznak igényes előadók. meg a house és techno DJ-k között is. én inkább amit nagyon nem birok az az hogy nagyon sok rokker (és ezt senki ne vegye magára akire nem igaz) azt hiszi hogy ő annyira okos csak azért mert rokkot hallgat/játszik. bármikor elolvasok egy riportot a metal hammerben, az van hogy a zenészek osztját az eszet a világ pusztulsáról, meg a korrupcióról, az amerikai tömegkultúráról, hogy az emberek nagy része buta,... mondja ezt valaki aki tanulatlan, a rálátására a világ működésére 0, és az összes tevékenysége annyi hogy részegen/bedrogozva veri a gitárt a koncerteken. az ilyen ne ossza már az észt (most nem tudtam annyira jól megfogalmazni, de remélem értitek. irtam már erről egy értekezést a metal zenés topikban, ott jobban megfogalmaztam). meg hogy rajtuk kivül mindenki csak a divatot majmolja gondolkozás nélkül és mindeki egyforma. és akkor a bakkancs meg a rokker pólók? az is divat. a különbség annyi hogy a diszkóban az energie a menő. na én ettől égek ki a legjobban.
ja és amikor tanulni kéne, akkor akár egy Story magazin is nagyon érdekes tud lenni :D

Pirula

Quote from: Baggio on 2007-06-28, 14:06:50
bármikor elolvasok egy riportot a metal hammerben, az van hogy a zenészek osztját az eszet a világ pusztulsáról, meg a korrupcióról, az amerikai tömegkultúráról, hogy az emberek nagy része buta,...
Rossz helyen nyitogatod te a Hammert az a helyzet.  :smile: A társkereső rovat benne az egyetlen amiért érdemes olvasni, csak annyi pénzt meg nem ér az a 40-50 hirdetés.

Selmo

Ez a TH egy rakás médiaszar, évek óta nem nézek zenecsatornát, igazság szerint lassan 1 éve tv-t sem nagyon nézek, mert pontosan az a helyzet, hogy nem kikapcsolódni segítenek, hanem elhülyíteni, zombulni, leviszik az IQ szintet 0-ra és akkor elhiszed, hogy van intelligens mosópor. Most már eljutottam arra a szintre, hogy a jó sorozatokat is eredetiben nézem meg, mert nincsenek bennük idióta reklámok 15 percenként. Mindegy, kár a szót vesztegetni erre, az emberiség mindig is hülye volt és az is marad.

A tökéletesség unalmas.

blackman

Quote from: Selmo on 2007-06-28, 16:01:44
elhülyíteni, zombulni, leviszik az IQ szintet 0-ra és akkor elhiszed, hogy van intelligens mosópor.
Ez jó.  :lul:  :lul:  :D

minuszmiki


Member

Juj, milyen topic... :eek:
Az emo-kban sok mindent nem értek. Pl. állítólag gyűlölik önmagukat és a világot, magányosak. Erre tömegével jelennek meg az utcán, büszkén mutogatva, hogy ők emo-k. Meg előadják a hattyúdalt, hogy "én most megölöm magam, nem bírom tovább!", aztán levetik magukat az 5. lépcsőfokról. Aki depis, elrejtőzik egy sarokban, nem pedig sajnáltatja magát, hogy dicsekedhessen vele...
Én 2-3 évet adok ennek a "műfajnak", a poraiból feléledt valami "még egy főváros nevét helyesen leírni sem tudó" banda miatt, de sztem vissza is hullik, de akkor a koporsó köré építsünk betonszarkofágot is.

Fubenalvo

#19
Inteligens mosóporról jut eszembe... két dolog nekem mai napig rejtély:
1. Mit értünk azalatt, hogy valamit Calgonizálunk!?  :wtf:
2. A Bifiduszeszenzisz tényleg létező valami, vagy csak elnevezték így a tejet? :D

Jah és emonak nevezni a TH-t cöcccö... nem vagyok emos, de azért tudom mi az.
Ez pl emo: http://www.youtube.com/watch?v=u46P1cHa-Yk
Megjegyzés: a szám eleje a letisztult emo zene, utána már erős punk-rock emo beütéssel.
Tiszta emo zene utoljára a 80-as években létezett, de az dögunalom is. :D
A példa értéke és lényege csak annyi, hogy kontrasztot mutasson.

De a TH, No Thanx és egyebek nem különbek Britney kisasszony popzenéjétől. Populáris... pénzlehúzás a FAN-okról.

Manitu

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-28, 23:53:51
2. A Bifiduszeszenzisz tényleg létező valami, vagy csak elnevezték így a tejet? :D
Igen, létezik. Egy baktérium fajta, és valóban jót tesz az emésztésnek, álítólag. A gond csak az, hogy mivel baktérium, így a tartósító szerek megölik :D Szóval amit a boltban megveszel, abban biztos lehetsz, hogy egy darab bifidus essensis nincsen, ugyanis vagy kinyiffantak a tartósítás során, vagy két nap után szétdurranna az összes joghurt a hűtőpultban :D


Kvikveg

Meg emlekszem gimiben a kemia specesek mar kezdtek vigjateknak tekinteni az aktiv mosoporos reklamokat.
Hogy az irigy honaljmirigyet idezzem: lipo-izes sampon nelkul seggig er hajunk (Konczzzz)
De jo, hogy nem nezek reklamokat.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu

Az én kedvencem a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag margarin :D Ha már telítetlen, akkor az nem zsírsav, hanem olajsav, aminek a hétköznapi neve a margarin. Mit nem mondanak, sok margarin van a margarinban :lul: És megint nem hazudtak :D


hargharg

ha mar temanal vagyunk: en kedvencem az, mikor vmejik nagyaruhazban hangsulyozottan 0% zsirtartalmu lekvart arultak, es vittek, mint a cukrot ^_^
rofl

motifator

Ez az egész emo dolog az elején még tényleg lol volt egy kicsit, de amióta már az indextől kezdve a blikken át a fókuszig mindenki meg akarta magyarázni az aggódó szülőknek, hogy mi is az emo, azóta már sokkal jobban röhögök az emo-t fikázó arcokon, mint az emós gyerekeken. Régen a Cure-os arcok nem voltak legalább ennyire viccesek? Mindig voltak tini divathullámok, és az idősebb korosztály mindig jót röhöghetett/szörnyülködhetett rajtuk ízlés szerint.
Amúgy ha nekem lenne egy tizenéves öcsém/húgom, százszor jobban örülnék neki, ha emós lenne, mint ha Baby Gabi és Lala féle hazai eurodiszkó neves képviselői iránt rajongana.
Az utóbbi időben az a tendencia látszik, hogy egyre több hangszeres zene van a médiában, és ez jó. Persze ez a műfaj kitermelte a TH féle zenekarokat is, mert olyanok is mindig kellenek, de attól még jó irányba haladnak a dolgok.
A nagy tömeg úgyis mindig popzenét fog hallgatni, abból is leginkább azt, amit legtöbbet nyomatnak. De gondoljunk már vissza, hogy mi volt 8-10 évvel ezelőtt? Az a réteg, ami most TH-t meg My Chemical Romance-t meg Fall Out Boy-t hallgat, régen Nick Carter-t meg Shygys-t hallgatott. Azért azokhoz képest ez már óriási minőségi fejlődés.
De ez csak az én véleményem, záporozhatnak a kövek :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Baggio

azért a Backstreet Boys-nak voltak nagy számai (quit playing games with my hearth... kis zene volt  :D)
ohh a régi szép gimis idők   :D

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Quote from: motifator on 2007-06-29, 11:56:23
Az a réteg, ami most TH-t meg My Chemical Romance-t meg Fall Out Boy-t hallgat, régen Nick Carter-t meg Shygys-t hallgatott. Azért azokhoz képest ez már óriási minőségi fejlődés.

Picasso Branch-et kihagytad.  :muhahah:

8-10 éve én Michael Jacksont hallgattam, azóta jött a "NIN-Pink Floyd-Depeche Mode"-féle progresszív rock/EBM irányvonal.  :whoah: :smile:

Member

Nők Lapja most kitett magáért, kimentek a No Thanx koncertre értelmezni a dolgokat. Röviden: Félelmetes. A "Barátnőm szólt, hogy lépjek le msn-ről, mert most vagdosni akarja magát" sorok után tényleg nem tudtam eldönteni, hogy van-e értelme tovább folytatnom az életemet. Vagy "A barátom átküldtek egy jellemzést az emósokról és abban azonnal magamra ismertem", esetleg "Csak az a lényeg, hogy legyen rajtad valami kockás vagy halálfejes", ezek is tetszettek.
De a másikműfajok képviselői kitettek magukért:
"-Ti mióta vagytok imósok?
-Dehát mi nem vagyunk azok!
-Dehát pont úgy nézel ki.
-B*szki, nem látod hogy ez punk?! (pólón: Alvin és a Mókusok)"
Illetve pár barom, önmagát hardcore és t(h)rashmetal fannak nevező arc, aki megfogalmazni nem tudta, hogy minek ment ki meg hogy miért is utálja őket, folyamatos káromkodások közepette tudatta, hogy most fikázni fognak.
Azt mondjuk hozzátenném, hogy az átlagéletkor 14 volt, de ha ezekből lesz a köv. generáció...? Ő hozzák el a mayák 2012-es világvégéjét?

Solid Snake

Quote from: Member on 2007-07-09, 12:49:09
"-Ti mióta vagytok imósok?
-Dehát mi nem vagyunk azok!
-Dehát pont úgy nézel ki.
-B*szki, nem látod hogy ez punk?! (pólón: Alvin és a Mókusok)"

:lol:

Sajnos a zűllés mindenhol megfigyelhető. Régen az volt megbotránkoztató, ha egy kisfiú/kislány káromkodott. Ma már, a demokrácia és a szabad véleménynyílvánítás korában elfogadottá vált, hogy néhányan túlságosan is átestek a ló túlsó oldalára. A kommunizmusban lehet, hogy kussolnia kellett az embernek és meg volt kötve a keze, de legalább nem járkáltak az utcán ilyen tagok.  :ejj: