Main Menu

EVE Online

Started by Suszi, 2006-01-06, 12:16:54

Previous topic - Next topic

White SeeD

Sokadszori próbálkozásra csak bejött a kérdőív. Tavaj is pont ugyanez volt. Csak akkor jobbra értékeltem mint most.
+Az ötletekhez felkerült a mi lenne ha lennének normális eventek ünnepekkor meg születésnapkor.
Amin röhögtem benne hogy a mely mmo-kal játszasz még kategóriában ott virított a FFXIV míg a GW sehol ::) Ha már FF online akkor a FFXI kérdezték volna, avval legalább 4szer többen játszanak mint amit az utódjának szántak :redface:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

A hátrafelé repülő t3-okon azért röhögtem egy jót.
Most cache törlésnél kevésbé, jó sokáig fog tartani.

White SeeD

Yeyy kint az új kieg.
Lehet mászkálni hurrá. Igaz itt ott bugos, kedvencem mikor a hajó "követ" bárhova is megyek a szállásomon. Ami elég sötét és szerény. Hajam színe is érdekesen változik ::)
De az agent finder egész jó 5let.
Lehet ruhát venni plexért, méghozzá rohadt drágán. Plex ára meg száguld felfelé :ejj:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Nekem is tetszik ez a CQ, csak még nem sok értelmét látom. Nyilván egy bevezető a WiS előtt, de akkor is...

.Attila

Én lekapcsoltam a CQ-t, sokat használ a gép erőforrásaiból, két kliensnél pedig akadozik, ha csak egy karakter is dokkolva van.

Fazék

jól tudom, hogy Sony-ék megvették az EVE fejlesztőket? keserű idők jönnek rátok :__devil:

.Attila


Fazék

Quote from: .Attila on 2011-06-27, 12:11:16
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1540052
A link a hozzászólások között volt.
akkor elnézést a rémhírkeltési próbáért ^^"

White SeeD

Ugyan, az nem rémhír. Inkább ez:
http://ipon.hu/hir/ccp_kulonleges_ules_a_jatekosokkal/17018
Ez a lőszeres dolog nekem viszonylag új.
Mondjuk ez nem WoT. Taktikával, létszámfölénnyel simán kivédhető a prémium lőszer.
Mondjuk nekem nem lenne ellenemre ha ingyenessé válna a game és mikrotranzakció ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

A low sec-es pvp-t ezzel viszont kinyírják, ami azért gáz, mert low sec már így is részben kipusztult.
A játék meg miért válna ingyenessé? Részben már úgyis az.

Suszi

Havidíj mentessé szerintem sosem fogják tenni, szóval csak a plusz fizetési lehetőséget hozhatják (remélem nem nagyon fogják erőltetni) be a játékba. És én nagyon ellenzem az olyan megvehető dolgokat, amik tényleges előnyt jelentenek a játékban (vagyis prémium töltény, sp, lp, stb), mert teljesen felborítja azt az egyensúlyt, amit a ccp eddig vitt. És igenis lenne következménye egy esetlegesen megvehető prémium tölténynek small gang pvp-nél. Ami szerintem eléggé aggályos.

Felsmuk

El tudná nekem magyarázni valaki ezt a militia dolgot? Ha jól láttam, náluk fele annyiba kerülnek a dolgok az LP storeból. PVE okokból csatlakozni hozzá mennyire éri meg, milyen küldiket adnak egyáltalán?
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

.Attila

Hát az nem tiszta PVE.
A dolog lényege, hogy hadban fogsz állni az ellenséges fajjal. Azaz egyrészt az ellenséges militia tagjai bárhol, bármikor megtámadhatnak, ill. azt hiszem ellenséges rendszerekben kívülálló leszel, azaz lőni fog a concord.
Amikor küldit veszel fel, akkor az ellenséges low sec rendszerek egyikében megjelenik egy mindenki számára látható beacon az overview-n. Ott kell kilőni a hajókat, csakhogy mivel azt mindenki látja, így könnyű téged megtalálni (ha éppen ott vagy). Az ellenséges militiának ugyanis az a dolga, hogy bevédje ezeket a helyeket.
Szóval ez bizony kőkeményen pvp-vel ötvözött pve.

White SeeD

Hát, ha wow modellt veszik fel azaz a szarról is lehúzzuk a bőrt és eladjuk, az tényleg szomorú lesz.
Vagy free+mikro vagy havidíj.
Főleg az lesz nagy szívás, ha plexet lehet beváltani a hülye pontjaikra. Ahelyett hogy csak pénzért lehetne venni olyan pontokat.
A sok gazdag aki azt se tudja mire költse a pénzét valószínű tömegével veszi majd a plexeket vagy beváltani vagy majd később eladni. Ebben az esetben viszont sokan otthagyják majd a gamet köztük én is.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Milyen pontokra gondolsz?

Amúgy nekem mindegy, csak premium cuccok ne legyenek, vagy max. dísznek valóak, mint a most megjelent ruhák.
Gondolok itt mondjuk meta15-ös modulokra, premium lőszerre stb.

White SeeD

Most a plexet lehet beváltani arra a pontra hogy tudj venni cuccokat.
Ha olyan bolt lenne ahol csak pénzért lehetne venni pontokat és nem lenne hatással az ingame gazdaságra, akkor engem annyira nem izgatna a dolog.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Aurumnak (AUR) hívják.
Amúgy nem érzek különösebben nagy változást. A bejelentést követően ugyan elkezdtek felmenni a plex árak kicsit (kb. 10%), de a megjelenést követően szépen vissza is mentek. Úh. egyelőre semmi hatása nincs, túl van ez lihegve jelenleg.

White SeeD

Hun-ok felkerültek a top 20-ba. Grat nekik.
http://eve.farlab.org/?map=19.07.2011.png
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

VFK-ban nagy buli volt :)

Draconire

Úgy hallottam, hogy ha meghívnak és nem a free trialt próbálom, akkor tovább tart az időm.
Inv pls!

.Attila

Quote from: Draconire on 2011-09-06, 15:51:22
Úgy hallottam, hogy ha meghívnak és nem a free trialt próbálom, akkor tovább tart az időm.
Inv pls!

PM-ben küldj email címet.

Draconire

Köszönöm!

Agentezéssel meg lehet keresni a havi előfizetést, vagy ahhoz nagyobb távlatokban kell gondolkodni?

White SeeD

Meg lehet, attól függ hogy mennyi időt gamelsz és hogy hol laksz.
Ha high secben akkor napi 1 óra agentezés kell. (És ugye fel kell tornászni a szintet hogy legyen lv4 küldi, meg kell hajó) Viszont 3 havonta van epic arc ami pár óra alatt megcsinálható és kijön 1 havi plex. (Már ha Caldari vagy és hű hazádhoz ;) )
Ha 0.0-ban egy jó allyban vagy (konkrétan bent vannak a galaxis szélén körülvéve szövetségesekkel), ahol nyagjából nyugodtan tudsz agentezni frissen lemenve még szóba is állnak veled a kalóz corp-ok ott állítólag jól lehet keresni vele. (Jó sok LP jár és jó cuccokat lehet kiváltani a storeból)

De ha már ott lent vagy akkor inkább scannelj és keress anomáliákat. Aztán ha megvan 1-2 ember segít megcsinálni, ha mázlitok van 1 olyannal megvan a havi előfizu. (Bár nem tudom mostanában elégé lementek az árak, 900 millás hajó mára csak 600 milla stb... ) Csak ugye odalent fennáll a veszélye hogy űrtörmelékként végzed.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Quote from: White SeeD on 2011-09-06, 16:50:07
De ha már ott lent vagy akkor inkább scannelj és keress anomáliákat. Aztán ha megvan 1-2 ember segít megcsinálni, ha mázlitok van 1 olyannal megvan a havi előfizu. (Bár nem tudom mostanában elégé lementek az árak, 900 millás hajó mára csak 600 milla stb... ) Csak ugye odalent fennáll a veszélye hogy űrtörmelékként végzed.

Hát ööö anomália? Mármint arra gondolsz, hogy ha az eszkalál?
Már sok dologtól függ ez. Egyrészt sanctum/haven nem terem mindenhol a nerf óta. Ha meg nincs truesec rendszer az engedélyezett területen (mint pl. a mi új otthonunkban), akkor ezt cseszheted. Sanctum nagy ritkán van, haven-ből is kevés, úh. marad hub meg rally point, utóbbi viszont nem tud eszkalálni, mert még nincs serpentis ded6 (majd ha lesz, akkor az komoly pénzeket fog hozni, a-type eanm ugyebár). Gurista rally point persze más, a baj vele az, hogy ha eszkalál és dob is valamit, akkor jó, ha nem, akkor meg elég kevés bounty jön be.

A nagy pénz még mindig a cosmic sig-ekben van, csak ahhoz szerencse és jó hajó kell. A játék elején a radar site-ok a legjövedelmezőbbek.

White SeeD

Hát igen, én a nerf előtt visszaköltöztem highbe, így nemigen tudom hogy azóta milyen változások vannak.
De anomáliák voltak eszkalációk nélkül is.(Legalább is akkoriban) Többször volt, hogy 10/10eket kiscanneltem minden eszkalálódás nélkül. És nem hiszem hogy másnak az eszkalálása lett volna, mert baráti űrben csak mentek volna érte.
Bár már nemigen emlékszem mik voltak de, sok volt még anno a kiszkennelhető dolog, ami sokszor végigeszkalálódott és egész jó kis cuccok potyogtak. 500-1200 milláig volt ott minden.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

#385
Szerintem nem teljesen tiszta neked a szkennelés és az anomáliák mechanizmusa.

QuoteDe anomáliák voltak eszkalációk nélkül is.

Nem értem, mire akartál ezzel célozni.
Anomáliák alapvetően meghatározott npc-k lövöldözése bounty-ért. Egy sanctumban kb. 30 milliónyi bounty van pl.
Egyes anomáliáknál van esély arra, hogy valamilyen meghatározott ded complex-re eszkalálódhat, ill. faction hajó is megjelenhet. Ezek esélye viszont kicsi. Pontosan persze nem tudni az esélyt, de becslések szerint egy sanctumnál jó esetben 5%.

QuoteTöbbször volt, hogy 10/10eket kiscanneltem minden eszkalálódás nélkül.

Ennek nincs értelme.
Ded rated complex-ek nem eszkalálódnak. A végén az overseer (hajó vagy épület) dobja a loot-ot, azt vége.
Vannak expedíciós helyek, ezeknek nincs számozott besorolása (legalábbis hivatalosan nincs, deadspace loot alapján be lehetne sorolni). Ezek eszkalálódhatnak, mindegyikük összesen négyszer és az utolsó helyen eshet a nagy (deadspace) loot. Az egyes eszkalációknál nagy eséllyel lehet faction hajó (van, ahol tutira van).
Ill. van két kivétel (logistical outpost és fleet staging point), amik ugyan ránézésre eszkalációs rendszerűek, de 100%, hogy végig eszkalálnak és csak egy vagy két lépésük van, ill. nincs faction hajó (vagyis a logistical outpost első lépésénél lehet azt hiszem).

Eszkalációs helyek nem szkennelhetőek, kizárólag az eszkalációt megkapó játékos journal-jából lehet odawarpolni. Még csak squad warp-ot sem lehet odaindítani.

Az, hogy néhányan nem mennek érte:
1. lehet, nem tudják kiszkennelni. Mivel a 10/10ek a leggyengébb jelűek a játékban (pár másik hellyel együttvéve), így scan dedikált hajó kell (locus-os t3 vagy cov ops scan hajó, esetleg rig-es t1 scan hajó),
2. nem tudják megcsinálni. Pl. Gurista Maze tengu-val halál állítólag. Így nem is mertem nekifutni. Serpentis Fleet Shipyard meg sétagalopp.

White SeeD

Hát lehet rossz nevet használok.

Volt a serpentis sanctum ami eszkalálódott többlépcsőben a végén bázissal, benne vindi bp-vel.

És voltak simán az űrben ugyanez a komplex, de nem kellett hozzá semmi, simán ott volt a sanctum utolsó eszkalálódásának megfelelő bázis benne a vindi bp-vel előfeltételek nélkül.
Úgy erre gondoltam.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Szkennelésnél ez a két kategória van (+ combat szondákkal sok egyéb, de ez lényegtelen):
1. cosmic anomalies
2. cosmic signatures

Anomáliák egyszerű harci helyek: berepülsz és kinyírsz minden npc-t. A végén esetleg megjelenhet faction hajó, ill. kaphatsz anomáliás eszkalációt, ami egy előre meghatározott DED complex.
Pl. sanctum-ok, haven-ek DED 10/10-hez vezethetnek, hub-ok 8/10-hez, rally point-ok 6/10-hez stb.
Ezek nem szkennelhetőek! Csak és kizárólag számodra elérhetőek a journal-ból. Max. úgy tud valaki berepülni, ha téged szkennelnek ki vagy fleet-ben vagytok és hozzád warpol. A lényeg, hogy hozzád warpolnak, nem közvetlenül a helyhez.

A signature-ök (röviden sig-ek) egy teljesen más kategória. 5féle van belőle:
1. Gravitmetric (bányászat)
2. Magnetometric (rig komponensek, azokhoz kapcsolódó skillkönyvek, ill. ritkán rig bpc-k potyoghatnak salvager és/vagy analyzer modullal)
3. Ladar (nagyrészt gázfelhők droggyártáshoz, ritkábban hack-elhető konténerek vannak, utóbbiakhoz codebreaker kell)
4. Radar (codebreaker-rel nyitogatható konténerek vannak)
5. Unknown (ez lehet combat site vagy wormhole).

A sig-ek közötti combat site-ok lehetnek:
- DED complex-ek
- Expedíciós helyek

Anomáliák eszkalációi hajszálra pontosan megegyeznek a szkennelhető DED complex-ekkel. A különbség annyi, hogy anomáliák eszkalációi nem szkennelhetőek.
A DED complex-ek ugyan több szobából állnak, ám nincs eszkalációjuk, azaz nem kell rendszereket utazgatni a következő helyre.

Az expedíciók több helyszínből állnak. Az eszkalációk véletlenszerűek (a két már említett példát kivéve), tehát közel sem mindig kapja meg az ember. Eszkaláció annyit jelent, hogy nem következő szoba, hanem következő helyszín van. Akár 15 ugrással arrébb (ami nullban roppant vicces tud lenni, főleg, ha ellenséges területre dob). Hogy pontosan milyen rendszerbe visz, annak is megvannak a szabályai (pl. hideout végig high-ban marad, lookout utolsó eszkalációja viszont mindig low-ban van).

Az expedíciók ugyanolyan loot-ot dobnak a végén, mint a DED complex-ek. Ezért általában az emberek jobban örülnek az utóbbiaknak, mert
- azonnal dobhat loot-ot, nem kell utazgatni,
- a loot-ot dobó hajó vagy épület tutira ott van az utolsó szobában, míg az expedíciók ritkán mennek végig (expedíciótól függ, vannak, amik gyakrabban).

Amik az expedíciók mellett szólhatnak:
- bizonyos modulok csak ezeken keresztül szerezhetőek be (pl. Pithi a-type small shield booster, amit ded complex-ek esetében a gurista ded3 dobna, csak nem létezik még a játékban, így csak a gurista lookout/watch/vigil expedíciók dobják, méghozzá mocsok ritkán, nem véletlenül kerülnek 400-500m-ba, ill. most már nem tudom, mennyibe)
- minden eszkalációnál van esély faction hajóra, amik faction cuccokat és t2 implantokat (!!!) dobhatnak.

Draconire

Nos, eddig egész élvezem a játékot, de lenne pár kérdésem:

Van olyan oldal, ahol naprakész infót lehet találni a szövetségek/vállalatok "toplistájáról"?

Agentezésnél jobb az ha egy adott agentnél maradok mindig, amennyiben nem kell odébbállnom? Azt tudom hogy a standingem növekszik, így több pénzt kapok folyamatosan, csak érdekelne hogy ha level 1-ről level 2-re szeretnék váltani, akkor mi a hatékonyabb standingnövelő módszer. Vagy csak grind kell ehhez?

Van ambiciózus (értsd: nem fél a háborútól) magyar/nemzetközi corp amit ismertek?

Tudtok mondani valamit a Goonswarmról? Elbeszélések alapján pont olyanok voltak régebben, mint akikhez szívesen csatlakoznék.^^

White SeeD

Toplista:
http://evemaps.dotlan.net/alliances

Univerzum térkép:
http://eve.farlab.org/

Agentezésnél grindelni kell. Viszont mielőtt nekiállnál nagyban grindelni, utána kell nézni hogy milyen agentjeik vannak lv4-re. (Mondjuk mióta eltörölték a qualityt nincsenek olyan túl rossz agentek) De a fajtákat figyelni kell. Pl melyiknek van sok lődözéses / szállítós lv4-es agentje. És hogy azok az agentek milyen közel vannak egymáshoz, mennyire vannak közel low-hoz, mi van az lp storeban stb... Meg érdemes fajtádhoz közeli corpot választani, mert azok olyan mobok ellen adnak küldetést, melyek ellen bónuszt kapsz.
Viszont az important story line küldiket mindenképpen csináld meg bármi is legyen az. (Kivéve ha nagy, másik nemkalóz népség hajóit kell leírtani. Elég nagy negatív hatást tudnak generálni a standingedre.)

Aki lent van low/0.0 ban az egyik sem fél a háborútól ;) (Ha meg félnek is nincsen túl sok választásuk, harcolnak vagy kisöprik őket.)

Jelenleg én nem ismerek 1 corpot sem sajátomon kívül, főleg hogy most nem is gamelek. 3 hónapból 1-et játszok amiben az epic arc van, aztán hagyom lejárni az előfizetésem.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6