Média, Zombulás, Divatbandák, hova vezet mindez?

Started by Fubenalvo, 2007-06-28, 00:42:36

Previous topic - Next topic

Baggio

azért nem annyira vészes ez az egész. fiatalon mindenki hülye :D legalábbis én az voltam

Selmo

Ahogy én látom, egyre hülyébbek a fiatalok...

A tökéletesség unalmas.

Lythis

Talán mert a szüleik egyre kevesebb felelősségtudatot és tartást nevelnek beléjük...

Member

Szerintem csak szimplán unatkoznak. Meg rosszak a példaképeik (húh, de rüheltem, amikor a VV után minden tizenéves "Csácsumicsá csokoládés csőtészta" szövegeket nyomott :mad: )

Solid Snake

Quote from: Member on 2007-07-10, 22:08:33
(húh, de rüheltem, amikor a VV után minden tizenéves "Csácsumicsá csokoládés csőtészta" szövegeket nyomott :mad: )

:tezsvir:
Saját öcsém is legalább 2 évig ezzel idegesített.  :Eztneked:

Dreamcleaver

Quote from: Solid Snake on 2007-07-10, 22:21:31
Quote from: Member on 2007-07-10, 22:08:33
(húh, de rüheltem, amikor a VV után minden tizenéves "Csácsumicsá csokoládés csőtészta" szövegeket nyomott :mad: )

:tezsvir:
Saját öcsém is legalább 2 évig ezzel idegesített.  :Eztneked:

Részvétem. A helyedben én is lelőttem volna.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Szerintem te is szoktál unatkozni, sőt, kb mindenki elmondhatja magáról, de ettől még nem fogom azthinni, hogy majka így meg úgy.
Azért gondolom, hogy nevelési téma, mert úgyvélem, hogy egy relatíve normális értékrenddel bíró gyerek nem lesz ekkora barom. És persze hogy unatkoznak, ha egyszerűen már annyi kreativitás nincs bennük, hogy kitaláljanak maguknak valami időtöltést azonkívül, hogy elmennek beb*szni, meg tépni, meg fenetudja. A mostani gyerekek többsége pl szerintem már fáramászni sem tud, de 16 évesen a haverja barátnőjének a muterjának az ékszereit nyomja el zaciba (nem vicc, volt rá példa a közelmúltban)

Fubenalvo

Nah igen... de ennek a folyamatnak sajnos a poitika is részes. Kine Ausztriában tanuja voltam egy olyan jelenetnek, hogy anyuka lekevert egyet 15 éves kisfiának, (teljesen jogosan, teszem hozzá) ezután pedíg a gyerek megmondta, még egy ilyen és bepereli a saját anyját. ...a röhej pedíg az az, hogy tényleg megteheti.  :ejj:
De ugyanez van az iskolákban is mind általános, mind középiskolai szinten. A tanárok inkább haverok a diákkal, üresen fenyegetőznek de nem tesznek semmit. Aztán csodálkoznak ha a diákok szarnak a fejükre. Hol vannak már azok a klasszikus tanárok akik szó nélkül beírták a karót ha nem tudta az ember amit kellett, vagy ha megszólaltál az óráján...

Gregory

Quote from: Fubenalvo on 2007-07-12, 18:00:53
A tanárok inkább haverok a diákkal, üresen fenyegetőznek de nem tesznek semmit. Aztán csodálkoznak ha a diákok szarnak a fejükre. Hol vannak már azok a klasszikus tanárok akik szó nélkül beírták a karót ha nem tudta az ember amit kellett, vagy ha megszólaltál az óráján...
:wtf: Mi ugyanúgy kapjuk a karót ha nem tudunk valamit, a tanár-diák kapcsolat pedig közel sem haveri. Sőt. Én legalábbis ezt tapasztaltam mind általános, mind középiskolában. Szerintem éppenhogy javulnia kéne a tanár-diák kapcsolatoknak, mert észrevételeim szerint elég nagy "szakadék" van a két fél között.

Fubenalvo

Ezesetben te a szerencsésebbek közé tartozol. Még akkor is ha pillanatnyilag nem így érzed. Az itthoni iskolák többségén a fegyelem órán mint olyan megszűnt és a tanároknak sincsenek megfelelő fegyelmező eszközeik ahoz hogy kordábatartsák a srácokat. Természetesen nem mindenhool van így de én akárhány iskolát ismerek mindenhol ez a tendencia.

Gregory

Azzal egyetértek, hogy nincs fegyelem az órákon, és azzal is, h a tanároknak nincsenek megfelelő eszközeik, de nem a "haveri" viszony miatt alakult ez így, hanem a tanárok kezének megkötése miatt. Egyébként jó pár tanár tanított már, akik megszegték a korlátaikat, 'Ha nem tetszik, akkor menj az Ombudsmanhoz' válaszokkal. Az esetek nagy többségében működött is, de azt hiszem elég, hha egy némi befolyással rendelkező szülő tudomást szerez erről, és esetleg az ő "szent" gyermeke szól neki, h neki ez nem tetszik, és akkor rosszabb esetben annyi volt az adott helyen az állása.

Próféta

#41
Quote from: Fubenalvo on 2007-07-12, 18:00:53Hol vannak már azok a klasszikus tanárok akik szó nélkül beírták a karót ha nem tudta az ember amit kellett, vagy ha megszólaltál az óráján...
Pl. a mi iskolánkban? Vagy akárhol?

Nálunk gyakorlatilag négyféle tanár volt:

a. Sugárzott belőle a tekintély, nem is kellett semmivel megerősítenie, megalapoznia. Fegyelem volt az óráján.
b. "Haveri" viszonyban volt a nebulókkal, jártak hozzá "csak úgy" beszélgetni. Nem biztos, hogy pisszenés se volt az óráján, de figyeltünk arra, amit mondott.
c. Erőszakosan* fegyelmezgetett, vasmarokkal kormányzott. Nem szerettük, de jobb híján fegyelem volt az óráján.
d. Egyik sem. Nem született nagybetűs Pedagógusnak (igazából már a c. verzió sem). Na nála igazi káosz volt az óra.

Szóval nem érzem igazolva azt, amit mondotok, nem csak erőszakosan lehet rendet tartani. És végképp nem látom az összefüggést a fegyelmezési képesség és a zenei ízlés (hiánya) közt.

* az erőszakosságot itt úgy értettem, hogy egyeseket meg igazolatlan órákat osztogatott, tehát nem baseballütővel adott elő, meg semmi ilyesmi.

Gregory: Az ombudsmannak ehhez semmi köze, az csak akkor jön, ha a tanár veri a diákokat, vagy ilyesmi. Ha viszont a tanár így viselkedik, akkor tényleg semmi keresnivalója egy iskolában, tehát jó is, hogy kirúgják. Fegyelmezni nem csak testi fenyítéssel lehet.


Gregory

Quote from: Próféta on 2007-07-12, 21:03:24
Gregory: Az ombudsmannak ehhez semmi köze, az csak akkor jön, ha a tanár veri a diákokat, vagy ilyesmi. Ha viszont a tanár így viselkedik, akkor tényleg semmi keresnivalója egy iskolában, tehát jó is, hogy kirúgják. Fegyelmezni nem csak testi fenyítéssel lehet.
Ettől függetlenül még az ombudsmant emlegették nálunk jónéhányan [tanárok]. Személy szerint nem nagyon mélyedtem bele, h milyen ügyek hova tartoznak, inkább csak idéztem hőn szeretett tanáraimtól.
A kategóriákkal egyetértek, sztem mindegyik tanárt be lehet osztani valahova.
Egyébként az 'a' csoportba tartozó tanárt eddig csak 1et láttam, még mielőtt egyáltalán megszólalt volna, mindenki tudta, h jobb hha kussolunk és végezzük a dolgunkat.

Member

Volt egy tanárunk, akinek az órája halálos káosz volt, de az meg is érdemelte, ilyen érdektelenül és értéktelenül átadni a műtörit. Mondjuk nem is volt tanár, csak egy "művészlélek", aki hirdetést adott fel, ha eltűnt a kedvenc kacsája...

Én

Nálunk kb ugyan ez a helyzet az irodalommal, csak az a gáz hogy abból le kéne érettségizzek majdan, bár remélhetőleg jvőre más tölti be a díszes posztot :D
Egyébként én azt veszem észre, minél inkább haver a tanár a diákkal, annál inkább figyelünk rá és nem basszuk el az óráját. (kb amit próféta írt )

Solid Snake

Quote from: Én on 2007-07-15, 00:13:01
Nálunk kb ugyan ez a helyzet az irodalommal, csak az a gáz hogy abból le kéne érettségizzek majdan, bár remélhetőleg jvőre más tölti be a díszes posztot :D

Nem kell aggódni, sikeres irodalom érettségihez mindösszesen elég, ha jól tudsz fogalmazni és valamilyen szinten jó helyesíró is vagy.  :jee:
(mondjuk szóbelire azért nem árt átolvasni a tételeket egyszer-kétszer, hogy el tudd helyezni a választott egyént)

Bishop

#46
Jó példa tanárra a töri tanárom. Régebben volt egy tanár aki csak leiratta a füzetbe a vázlatot , folyamatosan diktált és lemaradtunk. Most meg megkaptuk ezt a tanárt, nem diktál aki akar leírja aki nem nem. Tudja az anyagot "mesél" róla és mi meg figyelünk. Néha kitér egy két érdekességre ami szerintem fontos. Egyszer például a Kiegyezés utánni Budapest fejlődéséről volt szó és szóbajöttek a sörgyárak, és elkezdett arról beszélni hogy hogy alakult ki Magyarországon a sörivó kultúra meg hogy németből jött eredetileg. Aztán előadta parasztos akcentussal hogy a régi paraszt ember hogy csinálta a fröccsöt stb. Mi meg jól nevedtünk de abahagytuk mert tudtuk hogy folytatná és minket érdekelt. Ha meg valamelyik plázacsaj szokás szerint dumál, és jól bevált szokásuk hogy kimagyarázzák magukat, de ez a tanár úgy érvel az igazáról hogy csöndbe kell maradni hogy utánna egész órán meg se szólal az illető. Ezenkívűl nagyon jó az általános műveltsége minden témához van valami jó sztorija. Viszont szigorúan osztályoz és a dogái is nehezek és mégis megírom a 3-4(ezt is csak a pocsék fogalmazásom miatt rontom el) mert megtanultam órán. Othon max egyszer elolvastam. És fontoss hogy egy óra alatt megtanulunk egy anyagot úgy hogy még másról is volt szó,még a másik tanárnál mindig le voltunk maradva 3 óra volt egy anyag.

A rosz tanár meg az amikor lehadarja a szöveget ha valaki egy picit is megszólal(előfordúl) teljesen kikéri magának. Nem kéne unalmasan diktálni. Meg abból nem tanuljuk meg ha hallásból írjuk le a dolgokat mert akkor nem a mondatra figyel az ember hanem próbálja gyorsan leírni. És nem rögződik.

Szerintem lényeg hogy legyen jó előadás módja . Ne csak puszta adatokat diktáljon le hanem fogja meg az érdeklődésünket. Órán csöndbe kell maradni de azzal nem segít ha mindenkit leordít mert megszólalt. Kösse le a figyelmünket,ha untat azzal csak rosszabb lesz. Ha meg reál tantárgyról van szó mint a matek akkor ne úgy magyarázza ahogyan az Ő megérti mert ő 5-ös volt matekből meg egyetemet végzet jó hogy könnyebben megérti.
remélem sikerül elolvasni

Próféta


Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.


Kvikveg

Aha. Nekem azt nem sikerult elolvasni. Altalaban eszreveszem es nem olvasom el, most eszre se vettem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kvikveg

A Franz Ferdinand-Take Me Out miert emlekeztet engem baromira valamire??! De melyik masik egyuttesre?!

Coldplay - Clocks de hasonlit  az a-ha barmelyik szamara... a-hatol amugy az egyik kedvenc a Scoundrel Days (ez nem az eredeti klip, de a zene az.). A komplett album.* Hihetetlen, hogy ALLANDOAN a Take on me-t nyomatjak toluk. Mintha nem lenne mas. Argh. :ejj:
(* ez is eleg ritkan fordul elo, hogy adott eloadotol egy egesz albumot szeressek, talan Genesis Invisible Touch az egyetlen. Vangelist most nem szamoltam. :D
** hu... most belehallgattam... hat ez sem egy mai darab. XD)

Tokyo hoteles klipbe beleneztem. Hat... jaj. Remelem nem kell majd valahol kenyszerusegbol hallgatnom.  :eek:
A masik os-emo kliprol ez jutott eszembe rola: Pulp - Do you remember the first time. Mar arrol a par masodpercrol amit kibirtam. De hogy a Pulp-os klipet miert kevertem a The Cure - Lullaby-val?  :eek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fubenalvo

Nemtom ki nézte ma a Frei Dossziét, de aki kihagyta szerezze be valamilyen formában és nézze meg feltétlen!
A téma röviden: Paris Hilton és győzike mánia
A média butítása és a sok zombigyerek amerikában európában és minden "fejlett" államban. Fejlett... cöhh azt olyan sötét a tárasadalm fele hogy a feketlyukat ők nyelnék el...
Engem kimondottan kiakasztott a 13 éves kiscsaj londonban aki már egyedül jár shopingolni és kúl ruhákat hord. A kúl ruha persze az az amit a tévében látott valamelyik szőke ribancon. Angliában 100 gyerekből 40 valamennyire túlsúlyos és 10 anorexiás. A legfiatalabb anorexiával kezelt kislány 8 éves volt!!!
5 évesen a kiscsaj arcpakolást, manikűr, pedikűr, smink ami kell... Frei megkérdezte a kislányt, hogy neki jó ez, a kiscsaj még nem volt teljesen zombi, mert mondta hogy szerinte hülyén néz ki, stb... de sajnos az anyuka ráerölteti és ez a gyerek is el fogja veszíteni teljesen az egyéniségét. A legfiatalabb akinek csináltak ilyen arcpakolást mindösszesen 3 éves volt.
Egy anyuka Los Angelesben egy modellügynökségnek megírta hogy a lánya modell akar lenni minden áron. Mikor megkérdezték tőlle mennyi idős a gyerek, kiderült hogy 6 hónapos...

Talán még itthon nállunk ez még nem ilyen durva. De csak idő kérdése sajnos, hogy mikor jutunk el idáig mi is, mert az előjelei már látszódnak...

minuszmiki

No ezért nem nézek tévét (némi sporteseményen kíbül), hihetelenül fel tudnak idegesíteni az ilyenek. Egyébként a Frei-dosszié is ugyanúgy része a népbutító médiának, azért mert ezeket az eseteket boncolgatja, még nem helyezi kívül magát rajta, és ugyanúgy manipulál meg hatáskelt, mint a kivesézett társai.

.Attila

Én láttam, de nem tudom már, mennyire lehet bízni a Frei-dossziéban. Mivel a jelenlegi témát nem ismerem, ezért nem mondhatom, hogy most is biztosan sokat ferdített/túlzott/elhallgatott/stb. Ugye egyszer egy általunk jól ismert témát eléggé egyoldalúan mutatott be. Nos, azóta nem hiszem el, amit mond. Addig is kételkedtem sokszor, de akkor minden hitelét elvesztette.

Nem tagadom, hogy vannak ilyenek, de hogy ez mennyire jelentkezik tömegesen, azt nem tudom, és egyáltalán nem biztos, hogy annyira elterjedt.

Próféta

Ez ugyebár ugyanaz a Frei Tamás, aki a Story TV-t gründolta, nemdebár?  :szemuveges:

Ramiz

Quote from: Fubenalvo on 2007-09-27, 00:18:18
Nemtom ki nézte ma a Frei Dossziét, de aki kihagyta szerezze be valamilyen formában és nézze meg feltétlen!
A téma röviden: Paris Hilton és győzike mánia
A média butítása és a sok zombigyerek amerikában európában és minden "fejlett" államban. Fejlett... cöhh azt olyan sötét a tárasadalm fele hogy a feketlyukat ők nyelnék el...
Engem kimondottan kiakasztott a 13 éves kiscsaj londonban aki már egyedül jár shopingolni és kúl ruhákat hord. A kúl ruha persze az az amit a tévében látott valamelyik szőke ribancon. Angliában 100 gyerekből 40 valamennyire túlsúlyos és 10 anorexiás. A legfiatalabb anorexiával kezelt kislány 8 éves volt!!!
5 évesen a kiscsaj arcpakolást, manikűr, pedikűr, smink ami kell... Frei megkérdezte a kislányt, hogy neki jó ez, a kiscsaj még nem volt teljesen zombi, mert mondta hogy szerinte hülyén néz ki, stb... de sajnos az anyuka ráerölteti és ez a gyerek is el fogja veszíteni teljesen az egyéniségét. A legfiatalabb akinek csináltak ilyen arcpakolást mindösszesen 3 éves volt.
Egy anyuka Los Angelesben egy modellügynökségnek megírta hogy a lánya modell akar lenni minden áron. Mikor megkérdezték tőlle mennyi idős a gyerek, kiderült hogy 6 hónapos...

Talán még itthon nállunk ez még nem ilyen durva. De csak idő kérdése sajnos, hogy mikor jutunk el idáig mi is, mert az előjelei már látszódnak...

A Frei dosszié ironikus módon éppen az egyik leggátlástalanabb módon manipulatív és hazug műsor, buktak is már le konkrét hazugsággal, de nem érdekel senkit, nézik tovább az emberek. Többen még a családomból is képesek a Frei dossziéból idézni nekem érdekes tényeket...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

minuszmiki

Quote from: Próféta on 2007-09-27, 00:34:23
Ez ugyebár ugyanaz a Frei Tamás, aki a Story TV-t gründolta, nemdebár?  :szemuveges:
No igen, ezt még bele akartam editelni a hszmbe, ráadásul ugyanazon az adón, amelyik főműsoridőben ezeket a sztárocskákat nyomatja, elég hiteltelennek tűnik nekem. :)

Fubenalvo

#58
Frei papa is ember és újságíró. Az újságíró a szenzációhajhászásból él. Egy szóval sem mondtam hogy kivonná magát a dolgok alól. Most viszont olyan témát feszegetett ami nem érdekesség, nem pletyka és bárki utánanézhet. Nem Frei papát kell szapulni, ő csak teszi a dolgát... én sokkal inkább félek a zselé agyú tiniktől. Elég csak bemennem egy átlagos középsuliba. Ahova tavaly jártam továbbképzésre, nos ott 14 éves csajok ahogy fel tudtak öltözni... hamarabb jutott eszembe a ribanc szó mint a nő. Iskolai köpeny hátuljára meg mi volt neki hímezve "Ashley Simpson". Az iggen... és ebből a tpusból jár oda kb 1000 diák...

Mellesleg szerintem az a bukta ellenére még a mai napig az egyik leghitelesebb műsor a híradók után frai papa, nzzük mi van még: Fókusz, Aktív, Favorit, Sztárok,  Magellán... hejj és kb ennyi saját műsora van a két adónak. Joh persze én is max het 1-2 órát nézek TV-t. De ettől eltekintve az internet is ugyanúgy tele van sok kamu információval, mindenki azt ír amit akar. Ez se sokkal megbízhatóbb mint a világító doboz a nappaliban.

Ramiz

Ha "tenné a dolgát", akkor bulvárlapokba irogatna, nem ismeretterjesztőnek álcázott műsorokat csinálni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!