Main Menu

A dohányzás élvezete

Started by Ramiz, 2005-10-15, 22:54:05

Previous topic - Next topic

Djinn

Micsoda topic  :haha:
Én nem dohányzom. Régebben kipróbáltam többször is kiváncsiságból meg fogadából, de nem igazán élveztem. Amúgy is elég érzékeny az orrom én nehezem viselem a füstöt. Viszont amig a nagypapám élt, néha pipázott. Azt szerettem nagyon és az illata is jó volt. :)
Van annak valami varázsa, mikor egy nagypapa pipázik.  :lazza:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Quote from: Tyraela cigaretta inkább nagyközönség által fogyaszthatóbbá tette, hisz sokkal kultúráltabban lehet a halálba mérgezni magad. :)
Utálom az ilyen hûdecinikus hûdelaza sokatmondó rigmusokat... :) Mindig is volt/van/lesz kulturált mód sok mindenre, az öngyilkosság az még a legkisebb dolog, és különben is: (cigarettázás <> öngyilkosság).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Én nem fogok sose dohányozni. Legalizált drog, drága, egészségtelen.

Ramiz

Quote from: DamnatusÉn nem fogok sose dohányozni. Legalizált drog, drága, egészségtelen.
1. Oké, senki sem kényszerít, nem érsz tõle kevesebbet stb.
2. Ld Tyrael postja. Jó duma, de nem több. Alkohol, kávé stb... de a játék-, vagy internetfüggés is egészségtelen, attól, hogy nem kézzelfoghatóan jelentkezik, "csak" elhízik az illetõ, elromlik a szeme, megfájdul a háta stb.
3. Ja. Mint egy finom kaja vagy egy finom ital vagy egy jó autó vagy egy kényelmes ruha vagy egy új számítógép stb. Még szép. Mi nem az? És hogy jön az élvezeti értékhez?
4. Ja. Tudjuk. Lásd topik elsõ postja.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

2. nos mivel én beleástam magam a témába ezért elmondhatom: az alkohol, szerencsjáték stb. csak pszichés függést okoz. A kávé, és fõleg a cigaretta nikotinja pedig fizikai (biokémiai függést is). És ezt maguk a gyártók is elismerték (persze aztán visszavonták)! Statisztikailag kimutatható, hogy a dohányosok közül a leszokni akarók 2%-ának sikerül. És csak reménykedhetsz, hogy ha egyszer le akarsz szokni, akkor benne leszel a 2%-ban.

Soy

Quote from: Damnatus2. nos mivel én beleástam magam a témába ezért elmondhatom: az alkohol, szerencsjáték stb. csak pszichés függést okoz. A kávé, és fõleg a cigaretta nikotinja pedig fizikai (biokémiai függést is). És ezt maguk a gyártók is elismerték (persze aztán visszavonták)! Statisztikailag kimutatható, hogy a dohányosok közül a leszokni akarók 2%-ának sikerül. És csak reménykedhetsz, hogy ha egyszer le akarsz szokni, akkor benne leszel a 2%-ban.

lawl,
 tipikus (prog)-matekos felfogas ... ez alapjan 20% eselyed van hogy nem errendszeri betegsegben hallsz meg 60-65 ev kozott ... mert hat MO-n elsz ...  :jee:

-----------------
~ACT 12.0~


" Neither Happiness          
            Nor Sadness             
            is Ever               
                 Permanent "  
-----------------


Yakumo

Quote from: RamizA cigaretta az elsõ világháborúban terjedt el nagyon. Mivel sokkal könnyebb volt használni, mint a pipázást vagy a szivarozást, viszont nyugtatja a felszült idegeket, a hadsereg is támogatta, sõt reklámkampányt is csináltak államilag (ilyen régi a "macsó, megfáradt arcú, borostás katona dohányzik" archetipikus kép :lazza: )
Errõl jut eszembe a Lucky Strike. Tudjátok honnan kapta a nevét? Láttam róla filmet (asszem Spectrum), volt katonák is megszólaltak benne. Ha jól emlékszem a Vietnámi háborúban terjedt el a "Lucky Strike" azon változata, amelyiknél minden dobozban volt egy szál xtra füves spangli. Akinek ez jutott az szerencsés volt, naná :lazza: A "szerencsés húzás"-ból eredõ név azóta is fennmaradt. Csak ma már nincs benne bonus szál. (?)  :rolleyes:

Ramiz

Quote from: Damnatusnos mivel én beleástam magam a témába ezért elmondhatom: az alkohol, szerencsjáték stb. csak pszichés függést okoz. A kávé, és fõleg a cigaretta nikotinja pedig fizikai (biokémiai függést is).
Ez igaz, de én ezt nem vitattam. Én azt mondtam, hogy az összes legális és az egyik sem tesz jót. De legalább (valakinek) élvezetes. No mindegy. Ne menjünk el ebbe az irányba!

Yakumo: én is hallottam. Lehet, hogy ugyanolyan legenda, mint hogy régen a Pepsibe valami addiktív szert tettek, hogy az emberek rászokjanak. De ha igaz is a LS, biztos, hogy nem minden dobozba egy szálat tettek (hiszen általában egy ember szív egy doboz cigit), hanem százból egybe.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Hmm Meglepõdtem a topic-on pozitív értelemben :)

Elõször is, én totális anti-dohányos vagyok. Húgomat is az elõbb jól leszídtam hogy dohánybûzösen volt képe bejönni a szobámba netezni, nagyon nem bírom a cigaretta szagát, azért meg pláne rohadtul dühös vagyok, hogy õ sztem a társaságért szokott rá, és talán mert Anyám is cigizik. Mindegy ez van, sajnos ebbe abszolút nincs beleszólásom, max elmondom neki a véleményem, ami úgyse érdekli... Viszont az ilyen õrültekre, mint Ramiz, akik tényleg élvezetbõl dohányoznak, nem tudok haragudni :) - elvégre nekem is vannak (káros?) függõségeim, amiket szeretek is csinálni, mi alapján ítélném el õket? :) Ne mellettem szívja, ne rám fújja a füstöt, lehetõleg ne kelljen hazaérve a pulóveremet a szennyesbe dobnom a füstszag miatt és továbbra is békében élhetünk :D - Szórakozóhelyeken meg elviselem, mert mást nem tehetek, a társaság kárpótol általában a bûzért :)

Örülnék, ha folytatnátok a "dohányzás történetét", mert azért ez a része érdekelne :)

Ramiz

Quote from: FazékViszont az ilyen õrültekre, mint Ramiz, akik tényleg élvezetbõl dohányoznak, nem tudok haragudni :) - elvégre nekem is vannak (káros?) függõségeim, amiket szeretek is csinálni, mi alapján ítélném el õket? :) Ne mellettem szívja, ne rám fújja a füstöt, lehetõleg ne kelljen hazaérve a pulóveremet a szennyesbe dobnom a füstszag miatt és továbbra is békében élhetünk :D - Szórakozóhelyeken meg elviselem, mert mást nem tehetek, a társaság kárpótol általában a bûzért :)[/SIZE]
:merci: sokszorosan is. Pl hogy nem téped le a fejemet meeten, ha rágyújtok (nem is tudtam, hogy ennyire utálod... bár így utólag rémlik, hogy mintha mondtad volna egyszer...). Meg hogy barátságos õrült vagyok. :D <== büszke vigyor

Egyelõre ennyi jutott eszembe arról, amit a dohánykultúráról eszembe jutott. Illetve dehogy, a dohányzás és a filmek kapcsolatáról még sokat tudnék fecsegni, de az már nem ilyen tárgyszerû, hanem inkább elmélkedés. Például: "Dohányzás a kínai filmekben, avagy miért pont a gengszterek, miért pont szivart, és miért nyomják el állandóan?" Na, mehet? :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: Ramiz... Például: "Dohányzás a kínai filmekben, avagy miért pont a gengszterek, miért pont szivart, és miért nyomják el állandóan?" Na, mehet? :)
Igen, jöhet :)
Egyébként biztos csak én vagyok szûklátókörû, de nekem eddig úgy tünt (filmekbõl persze), a gengsztrek mindig stresszesek és amiatt dohányoznak. Igaz, hogy sosem figyeltem erre eddig, csak automatikus következtetés. Elõítélet  :ad:
Bennem a dohányzás egyébként is összekapcsolódik az idegességgel/feszültséggel. Pedig ha jobban belegondolok láttam már jó pár filmet, amiben békésen pöfékelnek...  :3x3: Hmm. Ezentúl jobban odafigyelek erre.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Rounin

Quote from: DjinnPedig ha jobban belegondolok láttam már jó pár filmet, amiben békésen pöfékelnek...  :3x3: Hmm. Ezentúl jobban odafigyelek erre.

Na meg gondolom a nagypapi sem idegességében pipázott ;)
Ramiz: folytasd. Nem szeretek parancsolgatni, és most sem teszem, de azért khm... :__devil:

Beren

hm... a dohányzást én is élvezem... fõleg, amikor a képembe fújják a füstöt... még jobban elvezném, ha utána az illetékes paraszt nyelvén olthatnám el azt a x@rt--- (de, civilizált világban ilyet ugyebár nem illik, meg késõbb majd úgy is feldobja a talpát lyukkal a nyakán, valamint pár km-nyi vastagbél és tüdõlebeny hiánya folytán...:) ) --- szóval, én ráérek, és kivárom...
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Rounin

Quote from: Berenhm... a dohányzást én is élvezem... fõleg, amikor a képembe fújják a füstöt... még jobban elvezném, ha utána az illetékes paraszt nyelvén olthatnám el azt a x@rt--- (de, civilizált világban ilyet ugyebár nem illik, meg késõbb majd úgy is feldobja a talpát lyukkal a nyakán, valamint pár km-nyi vastagbél és tüdõlebeny hiánya folytán...:) ) --- szóval, én ráérek, és kivárom...

Beléd is. Ne sértegesd a származásom :p

Ramiz

Gengszterek ha dohányoznak
A régebbi kínai filmekben a negatív fõhõsök (általában gengszterfõnökök)mindig szivaroznak, és általában a jelenet végén, akárhol is tartanak éppen, brutálisan elnyomják. Szivarosok tudják: a szivart nem szabad (illik) elnyomni, egyrészt esztétikai okokból, másrészt gyakorlatiakból: ha elnyomják, a parázsló szivarcsutkát összetartó külsõ dohánylevelek felrepednek, és kellemes illatú füst helyett büdös szagút áraszt a szivar. (Eleve a szivar az elején a legjobb, és ahogy egyre rövidebb, egyre kevésbé hûvös a füstje, egyre kevesebb dohányrétegen szûrõdik át a füst, egyre kevésbé ízletes.) Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy a szivar elnyomása - az elsõdleges, nyilvánvaló jelentéstartalmon kívül, miszerint a (drága) szivar elnyomása a gazdagságot és a hatalmat fejezi ki ("mindenkit eltaposhatok"), valamint az értékek nem becsülését - azt is jelzi, hogy a gengszterfõnök kultúrálatlan, ha úgy tetszik, bunkó. Csak szivarozik, hogy virítson.
Jackie Chan filmjeiben még egy oka van, hogy a gengszterek (és csak õk) dohányoznak - azon kívül is, hogy az amerikai filmekbõl vették át, amikben nagy divat volt egy idõben -, mégpedig az, hogy Jackie nem szereti a dohányzást, és mivel filmjeit a fiatalabb közönség is nézi (néhány régi filmjétõl eltekintve ez már-már a védjegye: kevés erõszakos, véres rész, inkább "tiszta", látványos bunyó halálok nélkül), õ a dohányzást mindig a rossz, gonosz emberekkel kapcsolja össze.
Az amerikai filmekben persze - fõleg a fekete-fehér filmek fénykorában (mert azokon még jobban mutat a dohányfüst) - amúgy is divat volt a dohányzás. Van benne valami titokzatos, önkifejezõ, stílusos - ezekre persze a dohánygyárak reklámai is ráfeküdtek, és ezért könnyû azt mondani, hogy ezek csak a fent említett reklámok sulykolásai. Persze ki tudja?
A gengszterek klasszikus dohányzási stílusa egyébként az "egy rövid, egy hosszú pöffentés" (az elsõ misztikus füstpamacsot okoz, a második egy hosszú, férfias slukk, amit keményen ki lehet fújni), valamint a jellegzetes kéztartás: a cigarettát a hüvelyk- és a mutatóujjal kell fogni, parázsló végével befelé, és a parázs fényét a tenyérrel és a többi ujjal takarni kell. Na de ennek már háborús eredete van.

Dohányos szokások a háborúból
Az elsõ világháborúban még kifejezetten reklámozták a cigarettázást, de amúgy is hamar és hihetetlen méretekben elterjedt, és persze utána is örök katonaszenvedéllyé vált (mint a nõzés meg a piálás). Érthetõ: elûzi az unalmat a várakozás alatt (amibõl mindig rengeteg van a katonáknak), elûzi a hidegérzetet, idegileg felélénkít (fontos lehet õrségben/fronton), meg persze idegesség ellen is hatásos (tudom, nem old meg semmit, de most nem az a kérdés). A lövészárokban éjszaka azonban ha mászkálni, beszélgetni esetleg lehetett is, cigarettázni nem volt érdemes, mert egy ügyesebb szemû és pontosan célzó mesterlövész az ellenséges lövészárokból ki tudta lõni a parázs fénye alapján a dohányzó katonát. Ezért hát állandóan takarni kellett a parazsat (persze az sem volt jó, ha valamelyik saját oldalon lévõ tiszt vette észre a szabályszegést). Ugyanerre az okra vezethetõ vissza, hogy nem szabadott (nem illik) egy tûzrõl kettõnél több embernek rágyújtani. Ketten még meg tudják csinálni gyorsan, de ha többen várnak a tûzre, azalatt az ellenséges lövész már be is célozhatta és odapiríthatott.

Coming up next: nõk ha dohányoznak.
Egyébként mondjátok el a véleményeteket ti is! Ezek már nem tények, amiket olvastam, hanem dolgok, amiket gondolok (mindenfélén szoktam gondolkozni).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: Ramiz(mindenfélén szoktam gondolkozni).
Aaz biztos! ;)

Egész kövérre dagadt ez a topic is mióta legutóbb erre jártam. Naggyon helyes. A filmekbeli szivarelnyomást eddig még nem is fiyeltem meg ilyen szempontbólm, csak mindíg csidálkoztam, hogy az elegáns, topgengszterek miért nem tudják, hogy nem szabad elnyomni a szivarokat. Most, hogy mondod lehet benne valami...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonA filmekbeli szivarelnyomást eddig még nem is fiyeltem meg ilyen szempontbólm, csak mindíg csidálkoztam, hogy az elegáns, topgengszterek miért nem tudják, hogy nem szabad elnyomni a szivarokat.
Vagy lehet hogy a rendezõ és a forgatókönyvíró nincs vele tisztában. ;)

Ramiz

Quote from: PirulaVagy lehet hogy a rendezõ és a forgatókönyvíró nincs vele tisztában. ;)
De egyik sem?!?! Meg mittomén... nagy a stáb, valaki csak tudja! Vagy az elsõ pár elnyomott, megölt szivar után csak rájönnek!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Beren

Quote from: RamizGengszterek ha dohányoznak
Dohányos szokások a háborúból

Babbaa!
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Beren

Quote from: RouninBeléd is. Ne sértegesd a származásom :p

Puszit a hasadra!:lul:  Amúgy, én is gyárilag parély vagyok - elvégre eredeti Traktorosházi gyerök vagyok:) - van gyümölcsösöm is, meg minden ám! De akkor se komálom, ha bunkó módon cigiznek körülöttem. A mi hivatalos Macskanõnk pl mindig gyönyörûen meg tudja oldani, szóval ezek alapján valszeg nem volna megerõltetõ másoknak sem...:lazza: :lazza: :lazza:
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Moloko

Quote from: RamizNekem egy hideg Martini mellé is jólesik, viszont utálok sportolás (bár nem gyakran csinálom... :) ) után és üres hassal rágyújtani.
Így, vissza az elejére :)
Én kénytelen vagyok keveset szívni, mert a gyomrom nem bírja a nikotint és elájulok tõle egy bizonyos mennyiség után :)
De:
Mikor jó:
  • ha alkoholt iszom
  • ha nagyon jóllaktam
  • ha legalább egy ciginyi idõt sétálok valahonnan valahová
  • ha nagyon elegem van
Továbbá a vizipipa, vizipipadohánnyal hangulatos, társasági, jó illatú és élvezetes dohányzási forma. Különösen ajánlom a cseresznyés és az almás dohányt. A mentás se rossz, ilyen "az orrodat is tisztíccsa" jellegû :)

Mikor rossz:
  • zárt helyen (de füstös helyen meg kikészül az ember tüdeje ha nem gyújt rá maga is)
  • ha azért gyújtok rá, mert unatkozom
  • ha úgy gyújtok rá, hogy igazából nem kívánom a cigerettát
Továbbá, a nikotin mentes cigaretta - ilyen dohányt nélkülözve, egyéb növényekbõl összepakolt (vaníliásat szereztem be) drága, büdös, de legfõképpen pocsék az íze.

Ja és az aláírásom is idevág, de ha egyszer lecserélném, akkor itt még megvan (remélem)

Ramiz

Quote from: AngelMikor rossz:
  • zárt helyen (de füstös helyen meg kikészül az ember tüdeje ha nem gyújt rá maga is)
  • ha azért gyújtok rá, mert unatkozom
  • ha úgy gyújtok rá, hogy igazából nem kívánom a cigerettát
Elsõ pont sajnos túlságosan is igaz! De a többivel is egyetértek. Bár a harmadik nem mindig rossz (általában igen), van úgy, hogy "evés közben jön meg az étvágy". :)

Quote from: AngelTovábbá a nikotin mentes cigaretta - ilyen dohányt nélkülözve, egyéb növényekbõl összepakolt (vaníliásat szereztem be) drága, büdös, de legfõképpen pocsék az íze.

Viszont a szekfûszeges vagy milyen sem tetszett elsõre, pedig nem is rossz.

Quote from: AngelMikor jó:
  • ha legalább egy ciginyi idõt sétálok valahonnan valahová
Na ez viszont nem elég nekem. Pláne hogy mindig van lehetõség ennyi erõvel rágyújtani. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: BerenPuszit a hasadra!:lul:  Amúgy, én is gyárilag parély vagyok - elvégre eredeti Traktorosházi gyerök vagyok:) - van gyümölcsösöm is, meg minden ám! De akkor se komálom, ha bunkó módon cigiznek körülöttem. A mi hivatalos Macskanõnk pl mindig gyönyörûen meg tudja oldani, szóval ezek alapján valszeg nem volna megerõltetõ másoknak sem...:lazza: :lazza: :lazza:

Zümmencs a pocidra édes :hehe: :haha:
Nahát. Ditto komám, ditto. Én sem szeretem, ha bunkó mód teszik (mellesleg paraszt helyett tök jó dolog a bunkó szót alkalmazni :_piszka: ), de ezt sosem veszik észre, még ha egyértelmûen tudtukra is adom :ejj:

Ramiz: igen érdekes gondolatok ezek (pláne, ha saját kútfõbõl származnak ), érdemes volt idenéznem, de azt ne várd el, hogy hasonlóan hosszan értekezek errõl.. valahogy nem szívügyem a téma :D

Moloko

Quote from: Ramiz
Viszont a szekfûszeges vagy milyen sem tetszett elsõre, pedig nem is rossz.
De a szekfûszeges az nem nikotinmentes. Ugye a Kretek márkájú cigire gondolsz? van belõle 3 féle, fekete, barna, és fehér-barna, nagyon drága, nagyon kevés, és erõs (9mg vagy vmi hasonló).

Az a jó benne, hogy az embernek finom ízû utána az ajka. (Egyész konkrétan ez a tény hozott össze a barátommal anno áprilisban :))

Egyszer volt szerencsém fahéjas cigihez, annak is hasonló maszájnyalogatni-az-ajkam hatása volt.

Ramiz

Quote from: AngelDe a szekfûszeges az nem nikotinmentes. Ugye a Kretek márkájú cigire gondolsz? van belõle 3 féle, fekete, barna, és fehér-barna, nagyon drága, nagyon kevés, és erõs (9mg vagy vmi hasonló).
Az a jó benne, hogy az embernek finom ízû utána az ajka.
Igen, az az. Jópofa. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: AngelMikor rossz:
  • zárt helyen (de füstös helyen meg kikészül az ember tüdeje ha nem gyújt rá maga is)
  • ha azért gyújtok rá, mert unatkozom
  • ha úgy gyújtok rá, hogy igazából nem kívánom a cigerettát
1:én kifejezetten élvezem. Sztem nagyon jó, ha a lassan, méltóságteljesen gomolygó, kék füstöt tudod nézni...:rolleyes:  Meg ott lehet karikát fújni, meg egyébként sem rossz. Az amit ti mondtok, szvsz a "vágnilehetafüstöt" kocsmákra igaz, de máshol jó bent dohányozni(bár nem sok helyen lehet).
2:Nna aazt nem szabad...
3:Akkor meg nem gyújt rá inkább az ember.

Edit: a nikotinmentes cigit meg nemtom ki találta ki, de szvsz oltári nagy dohányos lehetett, mert úgy csinálta meg, hogy az első ilyen cigi után menekülsz vissza a rendeshez, mert kibírhatatlanul rossz!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonEdit: a nikotinmentes cigit meg nemtom ki találta ki, de szvsz oltári nagy dohányos lehetett, mert úgy csinálta meg, hogy az első ilyen cigi után menekülsz vissza a rendeshez, mert kibírhatatlanul rossz!
:lol: Hát körübelül... :D
Rózsaszín Pitbull után szabadon:
[COLOR="LemonChiffon"]"Ne szívjál műcigit,
Szívjál inkább ....!!!" :D[/COLOR]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizRózsaszín Pitbull után szabadon:
[COLOR="LemonChiffon"]"Ne szívjál műcigit,
Szívjál inkább ....!!!" :D[/COLOR]
[COLOR="LemonChiffon"]Ne szívjál műdohányt,
Szívjál inkább Lucky Strike-t!! :D
(alias 101 Reykjavík ;) )[/COLOR]
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Moloko

Quote from: Raggie GordonEdit: a nikotinmentes cigit meg nemtom ki találta ki, de szvsz oltári nagy dohányos lehetett, mert úgy csinálta meg, hogy az elsõ ilyen cigi után menekülsz vissza a rendeshez, mert kibírhatatlanul rossz!
Így van, így! :)
Annyira rossz a nikotinmentes cigi, hogyha az ember normálisra nem gyújthat rá, mert azonnali hatállyal felmond a szervezete, akkor inkább leszokik :))
(én spec áttértem a 0,1esre emiatt, és egyszerre annak is csak a felét szívom el... rémes)
:D

Beren

Quote from: RouninZümmencs a pocidra édes :hehe: :haha:
Nahát. Ditto komám, ditto. Én sem szeretem, ha bunkó mód teszik (mellesleg paraszt helyett tök jó dolog a bunkó szót alkalmazni :_piszka: ), de ezt sosem veszik észre, még ha egyértelmûen tudtukra is adom :ejj: :D

tudom, a "paraszt"-probléma nem politikailag korrekt, de nem hinném, hogy én volnék az, aki forradalmasítja a szófordulatok rendszerét... azért megpróbálom nélkülözni, de ... úgyse fog menni:D [egyrészt azért, mert akinek nem inge, nem veszi gatyára, másrészt meg minek (kinek, hová, mire, ide-oda-szét-össze-vissza), harmadrészt pedig úgyis elfelejtem ("nem pedig gyök kettõ, hanem getto"), negyedrészt és legvégül ráadásul és legfõképpen: "szerintem heréljük ki õket! - most úgy beszéltem, hogy mozgott a szám is - a Z-betû meg körbement nem láttad? - ne mutogass az ujjadal, mert az illetlen dolog!", "Döntöttem: mindenkinek halál a fejére, akinek keze van!"]
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...