Main Menu

Code Geass /Spoiler!/

Started by nephotep, 2007-02-07, 04:04:18

Previous topic - Next topic

Darkstar

Zero kattant röhögése volt a legjobb a végén, ráadásul az az zene pont illett alá. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Flaser

Azt azért ne felejtsétek el, hogy Zeroek gyakorlatilag végig irreguláris hadviselést folytattak - azaz, ha csak még 5 percig tovább maradnak, a Britanniai légi deszant leradirozza őket a föld színéről.
Nagyon messze van még a képességeik a teljes konfrontációtól. (Lsd. Irak, Afganisztán stb.)

....a Brittek eddig pár kivételtől eltekintve (Lancelot ill. Cornelia saját egysége) csak sorozatgyártott tucatkatona vezette egységeket vetettek be. Azok a bizonyos kivételek ugyanakkor igencsak helytálltak.

Azaz - messze van még a katonai győzelem. Amire Zero inkább játszik az a közvélemény és egyáltalán a Japán énkép átformálása: a teljes ország helyezkedjen szembe a Britton uralommal, passzív ellenállás; az gazdaság teljes szabotázsa; a Britt kivonulás követelése stb., stb.

Ekkor a Britteknek csak két választása marad: egyezkedés vagy népirtás.
Ugyanakkor amint az utóbbiba belekezdenek gyak. felhatalmazzák a Fekete Lovagokat a felelősők kivégzésére...
...azaz vagy békésen véget ér az abszolút Britton uralom (kiegyezés) vagy a Britton uralkodóháznak annyi. (WIN-WIN)
Ráadásul az utóbbit a Britton közvélemény is támogatni fogja valamennyire.

A dolog pikantériája, hogy Suzaku és Euphie is egy nagyon hasonló átalakulást szorgalmaznak. Suzaku, Lelouch-chal ellentétben ugyanakkor mindezt az "ellenség" bemocskolása/pellengérre állítása helyett, saját példamutatásával akarja megdönteni a Britton birodalom visszásságait.
Egy olyan ideát kíván felmutatni, amely túlmutat a jelenlegi igazságtalanságokon, s mindkét rendszer által elfogadható.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

balu0

és várhatok este 7-ig míg hazaérek melóból hogy megnézzem..   :bruhuhu:  :grrr:

Alkyra

Hmmm...érdekes...vajon Zero elméje ki fogja-e ezt bírni s képes lesz megtartani a CC.nek tett fogadalmát?:)
Ezt ki fogom írni DVD-re.:) Ennek meg kell maradnia fizikai formában is.^^

Prof. William

#94
Ha 25 részes lessz akkor 8 rész alatt még bármi megtörténhet.

Sztem biztos megoldják valahogy a felszabadítást. Pont azért nézem, hogy vajh hogy oldják meg.

Végül is minnél jobban tönkre kell verni a britteket had lássák a népek hogy ők is legyőzhetők és akkor kitör az átfogó háború...

Ha Zero ugyanúgy bekattanna mint a másik Geass user annak nem lenne értelme. A főhős pont attól főhős hogy ő felürkerekedik ezen...

ÉS hogy van e Geass userük a britteknek? Sztem nincs. Ugyebár C.C beleegyezése kell hogy valaki megkapja a geasst. Ő nem úgy néz ki mint aki csak úgy rávehető erre. :)

Reméllem nem bonyolítják túl a végét és láthatjuk az ellenállás győzelmét...

És a legfőbb dolog. Igaz hogy Zero meglepődött meg minden de és talán ez a kulcs...

[spoiler] Zero mostm,ár tudja ki Suzaku. Suzaku viszont nem hogy ki Zero. Ez óriási előny. Ezt nagyon ki lehet használni és sztem Zero ki is fogja, majd ha lenyugodott. :)  [/spoiler]

Prof. William

Őőőő eddig a gundam stílust követték?

Mi a Zeta G vég? Spilerezd el nyugodtan nem fogom megnézni...

Azért reménykedek. :)

chilip

nem gundames beütés lesz, hanem hegylakós :D csak egy maradhat (Zero-t használja CC, hogy ő legyen az)  :hehe:

Dreamcleaver

Már mindenkinek van szupi nextgen mechje, csak Zero rohangál még mindig azzal az ócskavassal. Ráadásul ki is van szépen díszítve a feje, hogy még a leghülyébb ellenfél is felismerje. Zero egy taktikai zseni. ^^ Eddig vagy 2x előfordult már, hogyha direktbe megtámadták a mechjét, akkorszana szét isszedték rövid időn belül. Legalább raknának rá valami boostert vagy jumppackot, hogy gyorsan el tudjon szelelni.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Zero azért elég ritkán megy a harc közepébe, inkább hátulról irányít, mivel nem nagy szám pilótaként. Hátbatámadásra meg jó egy alap gép is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

De a gundamokhoz és pl a Fanferhez azértaz előrelépés hogy itt végre nem csak a nevük alapján lehet megkülönböztetni a szereplőket. :)

Zero egy taktikai zseni. Nem kell neki szupermecha amíg a háttérből irányíta dolgokat. Eswetleg beavatkozik ha biztos a győzelem, mert azért jó dolog néha bevinni a végső csapást. :) + ha valami űber parancsnoki mechban űlne azonnal tudná mindenki hogy biztos ebben van a vezér, és ráküldenének mindent. Hisz az ellenállás Zeronak köszönheti hogy ideáig jutott. A hlálával rövid idő alatt emgint az a alig valamire képes árnyszervezet lennének akik eddig voltak.  Ő csak megszervezi hogy a szupermechákba be tudjanak űlni a szuperpilóták és aztán vigyorogva szemléli az eredményt. És bár a 17 kicsit meglepő volt Zeronak mostmár egy óriási stratégiai előnnyel rendelkezik. Tud valamit amit a másik nem. Hülye lenne  (és nem az) ha ezt nem fordítaná a javára.

A sorozatgyártás sztem megoldható. Ha valakinek olyan ereje van mint a Geass meg tudja csinálni. 

A légierőtől meg nemhiszem hogy félni kéne az ellenállásnak. Ebben a korban a mecha harc dominál. A gépek max a szállításra jók. Legalábbis nagyobb hadműveletnél nem láttam bevetve őket.

Go go Zero!

balu0

Zerot már csak kényszerzubbonyban és gumiszobában láthatjuk majd azthiszem  :lol: nagyon eszelős volt a tekintete a végén... szerintem  :muhahah:bedilizett  :wtf:

Dreamcleaver

Ahhoz képest, hogy akkor taktikai "zseni", 2x már majdnem megmurdelt. Szal az az extra boosteres nextgen mecha jól jönne neki, nem is harcra, hanem menekülésre, ha a "zseniális" taktikája nem jönne be. Ugyanis hiába akar a háttérben maradni, megtalálják a csatában.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Quote from: balu0 on 2007-02-20, 15:40:03
Zerot már csak kényszerzubbonyban és gumiszobában láthatjuk majd azthiszem  :lol: nagyon eszelős volt a tekintete a végén... szerintem  :muhahah:bedilizett  :wtf:

És persze most van recap epizód!

És mi van ha már most be van dilizve és az egészet egy elmegyógyintézetben vizionálja magának? És a 25 rész gigacsatájánakj a vége az lessz hogy a nővérke meghozza a Torazint és vége a sztorinak. :)

Gyenge egy legény lenne ha ettől vinnék a vigyorgóba. Viszont remek lehetőségek nyílnak a számára.

- Suzaku öreg haverom csempészd már ki a mechád terveit nekem, persze aztán felejts el mindent. :)
- Figyu holnap támadunk tedd meg pls hogy a jelemre látványosan veszítessz ellenem , persze nem öllek meg de így nő az elismerésem. Persze felejtsd el hogy én utasítottalak erre, tudd be annak hogy béna voltál.
- Figyu holnap támadunk tedd meg pls hogy a jelemre látványosan a gazdáid ellen fordulsz, és hidd azt hogy meggyőződésből. :)
- Figyu  holnap lessz a királynak adott ünnepség. Öltözz be babarózsaszin tangába és inzultáj mindenkit akit érsz lehetőleg úgy hogy a király is lássa. (Esetleg meréyneld meg.)
- Tájékoztass a a brittek terveiről. :)


A lehetőségek száma közel végtelen. :)

Draconire

Quote from: Prof. William on 2007-02-20, 19:11:24
A lehetőségek száma közel végtelen. :)
[spoiler][/spoiler]

Prof. William

Őő igen. :) gondoltam hogy beírok egy hasonló szituációt de aztán úgy éreztem erre még nincs felkészülve a társadalom. :)


chilip


Manitu

Quote from: Prof. William on 2007-02-20, 12:58:34
De a gundamokhoz és pl a Fanferhez azértaz előrelépés hogy itt végre nem csak a nevük alapján lehet megkülönböztetni a szereplőket. :)
öööö... már nem ezért, de te melyik gundamot láttad?

Légierő: Épp elég az, hogy szállításra jók. Nem tudom mennyire figyelted a legutóbbi részt, de éppen vagy kétszáz csapatszállító gép száguldott hőseink felé mikor visszavonultak. Ha mindegyik csak egy knightmaret dob le, akkor nekik már befellegzett, szupermechák ide vagy oda.
Quote from: Prof. William on 2007-02-20, 12:58:34Eswetleg beavatkozik ha biztos a győzelem, mert azért jó dolog néha bevinni a végső csapást. :)
Zero eddig egyetlen egyszer nem lőtt a mechjével a sorozatban. Ha rátámadtak, menekült. Persze mindig megszívta, ha jól számolom háromszor lőtték már ki alóla a gépet. Nem fog ő beszálni a harcba, ő nem pilóta. Örül, hogy menni tud azokkal a dögökkel, nem hogy még lövöldözzön is :)


chilip

Quote from: Manitu on 2007-02-20, 23:59:31
Zero eddig egyetlen egyszer nem lőtt a mechjével a sorozatban. Ha rátámadtak, menekült. Persze mindig megszívta, ha jól számolom háromszor lőtték már ki alóla a gépet. Nem fog ő beszálni a harcba, ő nem pilóta. Örül, hogy menni tud azokkal a dögökkel, nem hogy még lövöldözzön is :)

Zero lőtt már a mech-jével, és épp a Lancelotra még a legelején, csak suzaku azért nem követte, mert inkább megmentett egy épületből kiesett nőt...

Prof. William

#108
Meg asszem még a legelején Orange-kun egy emberét lőtte ki meg harcképtelenné tette O-kun mechjét. Inkább strtatéga mint harcos. De ha ilyen iramban gyártják a szupermecheket akkor hamarosan már az fog feltűnni, hogy csak egy ósdi, régi modell van a sok új között. :)

Zero meg nem csoda ha vigyáz az életére mert az elenállás csak neki köszönheti hogy itt tartanak. Ha meghalna akkor az ellenállás pár hónap alatt visszasűjjed arra a szintre ahol a legelején volt.

Monjuk megtehetné hogy terveztet egy ktülléses mechát és elöl ül a legjobb polóta mögötte meg ő. Így eygenest a harc sűrűjéből osztogathatná a parancsokat.

Lehetséges végek.

- Vesztenek. Zeta Gundam vég. :) Reméllem nem. :)

- Sikerül igazi nagy haderőt kiépíteni és nyílt csatában valami nagy vereséget mérnek a brittekre. Japán felllélegezhet és mozgolódmni kezdenek a népek és egy Britannia elleni háború tör ki hamarosan. (De erre már csak utalnak.)

- Még mindig a brittek vannak többen ezért valami bravúros terrorakcióval kicsinálják a vezéreket/uralkodót és mindenki örül.

- Zero nmegunja az egészet és elmegy vásári hipnotizőrnek és többnmejűsáégben él  Shirley és CC -vel. :)


Lancelot vajon majd eleget tesz a mitológiai szerepének? Tehát vagy átáll a király mellől, vagy elszereti a feleségét. :)

Puru²

Szerintem meg az ördögi kacaj annak szólt ,hogy valami dúrva dolgot eszelt ki Zero pl ,két óra közötti szünetbe rányom Suzakura egy GEASS-t hogy :
-Te figy az esti csatában ne minket hanem Cornélia egységeit daráljad !
-Yesss your highness !  :hopp:

Húúúú mik lesznek még itt ,de várom már  a kövi epizódot .  :cool:

Prof. William

Mondjuk nekem az tetszett nagyon, hogy amikor a legelején megölte azt a rakat katonát "  -Yesss your highness ! " akkor azért megdöbbent de aztán az a gonosz vigyor. :) Rádöbbent mi mindenre lehet képes. :)

"-Te figy az esti csatában ne minket hanem Cornélia egységeit daráljad !"

Zero sztem van olyan IQ-s hogy ennél valami sokkal durvább tervet talál ki. :) Hisz Sizaku akkor irtana egy darabig, majd leírtaná a túlerő. De ha valami kémmé tudná tenni, vagy valami igazán nagy disznóságot tudna vele elkövetni... "Mint mondtam a lehetőségek végtelenek. :) "

Alkyra

Quote from: Prof. William on 2007-02-21, 17:02:58
Mondjuk nekem az tetszett nagyon, hogy amikor a legelején megölte azt a rakat katonát "  -Yesss your highness ! " akkor azért megdöbbent de aztán az a gonosz vigyor. :) Rádöbbent mi mindenre lehet képes. :)


/clap clap clap   :tezsvir: :tezsvir: :tezsvir: Azt a jelenetett én is imádom.^^ :whoah: :whoah: :whoah: :whoah:

Alkyra

Quote from: White SeeD on 2007-02-21, 19:02:23

De kétlem, hogy Suzakut csak úgy fel fogja használni bármire is. Én nem vagyok meggyőződve arról, hogy használni fogja ellene a Geast. Csak ha olyan helyzetbe kerülne akkor talán.

Tévedsz. Zero azért nem haszálta ki a társait idáig, mert azok semmilyen hasznot nem hoztak neki. Gondolj csak bele: Mikor CC el akart menni tőle, rögtön Geasst akart ellen használni. Suzaku nagyon fontos tényező a csatában.
Általában miatta nem tudtak nyerni, vagy épphogycsak ő mentette meg a célszeményt akire pályáztak.
Ha Zero egy kicsit megpiszkálja az elméjét...azzal brutális csapást tudna mérni a Britekre.^^
Másrészről viszont felhasználná a saját barátját...de szerintem ez nem lesz neki gond...(látván, hogy jelleme nagyon hasonlít Lightéhoz.^^ mindenkit s mindent beleértve saját magát is ki használ.) :whoah:

Prof. William

#113
Igen. C.C vel jóban volt de azonnal jött a Geass amit úgy itélte, hogy ebből neki baja lehet. :)  Zero mindenkit használ, akiben csak egy cseppnyi lehetőséget lát, beleértve saját magát is. :)

Kíváncsi vagyok mit fog suzakuval Csinálni.

És nagyon reméllem nem megy át valami nyálas "Jajj a legjobb haverom az ellenségem mit fogok csinálni, ezt nem tehetem meg vele! " -dolgoba. Bár Zeroban lehet bízni...

- Cső Suzaku! Hogy megy a suli?
- Elég jól!
- Na akkor most szépen eldalolod nekem a Brittek összes titkos hozzáférési kódját, és haditervét, aztán holnap amikor a bázison leszel másold erre a merevlemezre az összes adatot amihez hozzáférsz, ja és a Lancelotot holnap este benne a kulcsal hagyd a házam előtt. Meg ha még azt megtennéd hogy ezt a nagy hatóerejű bombát otthagynád valami nem túl feltünő helyen. :)  És ne emlékezz erre.
- Ok.... Őőő haver miről is beszélgettünk?
- A tegnapi filmről.  :szemuveges:
- Ja tényleg. :)

Prof. William

Akkor meg legfeljebb átáll, és onnantól kezdhetnek izzadni igazán a Brittek.

De a Gundem szereplőknek nem volt Geassa. :) Ez is megfontolandó. :)

Darkstar

Quote from: White SeeD on 2007-02-21, 20:12:32
Nem, de voltak más eszközeik.
Mint pl nők, nagy teljesítményű mechek stb :D

Szerintem egy jó nő jobb mint a geass :ejnye:
Kallen, CC, stb stb... :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Prof. William

#116
De a felajánlott sok pénznek, jó nőknek, nagy teljesítményű mecheknek, holmi erkölcsi tartásra hivatkozva lehet nemet mondani, mert én hű vagyok Britanniához, de ezek össze sem hasonlíthatóak a Geassal. Hiába vagy megingathatalan hazafi elég ha Zero a szemede néz és máris azon kapod magad hogy tapírnak öltözve táncolsz a Britt király zsúrján és angolellenes jelszavakat skandálsz. :)

A Geass máséle kényszerítő erő mint a felajánlott javak/hatalom. Annak nem lehet nemet mondani.

U.I. Ezen a héten jön a recap epizód? Mert ha igen akkor jövő héten újra megy tovább a sztori!  :szemuveges:

Puru²

#117
Nem ,múlt héten volt recap epizód ,ezen  a héten már a rendes 18. rész jön.Mondjuk még a recapot se fordították le .

Amúgy a 18. rész címe ,elég beszédes :
Orders to Kururugi Suzaku  :hopp:  :bsd:

Prof. William

Mondtam én!   :Kiraly:


Tök jó! Ott parázok hogy bazz ezen a héten még recap erre kiderül hogy elnéztem. Kellemeset csalódtam :)

Go go Zero!

Prof. William

Bazz ez a 18-ból van?

http://zip.4chan.org/a/src/1172162438397.jpg

Érdekes... Régi-új ismerős feltünése...