Aktuális Animecon

Started by Tonya, 2007-02-06, 13:28:39

Previous topic - Next topic

.Attila

Személyes okok miatt mégis elmentem.
Pics:

http://atira.extra.hu/con2007/

Member

Így első nap sok csapnivaló "vágatlan" AMVt láttam, remélem, hogy holnap jobb lesz. Bár volt jópár félelmetesen jó alkotás is.

Selmo


A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Voltam conon. (lehet röhögni)

A sorbanállást elkerülendő csak 13 óra körülre mentem oda.
A domináns benyomásaim hasonlóak, mint a tegnapi ballagásról:
csinos, esetenként sokat mutató vagy csak simán szép jelmezbe öltözött lányok, w/ delicious flat or not-so-flat chests - DO WNAT, MOAR, ect
tömeg a szűk folyosón, sűrű, savanyú bűz a szellőzetlen nagyteremben, továbbá dögmeleg - DON OT WANT

Az AMV-versenyről lemaradtam, biztosan igazságos és szakértő döntés született a győztesek kiválasztásakor ^^' (a zsűri hármat jelölt ki plusz volt egy közönségdíjas). Karaoké, rajzverseny és társai meg nem is érdekeltek.
Megnéztem viszont a cosplay-bemutatót. Ezen a conon két részre bontották a cosplayt a szervezők: ma volt a "craftmanship" verseny, ahol a jelmezek minőségét és az eredeti karakterhez való hasonlóságát díjazták, holnap pedig a "performance" szekció lesz, ahol az a lényeg, hogy el is kell játszani az adott szereplőt. Ma csak a zsűri ítélt (ők is be voltak öltözve, a fő-konferátor, aki, ha jól tudom, a MAT főtitkára, Gendonak öltözött), holnap lesz a közönségszavazás.

Elég vegyes a kép, de nem mondom azt, hogy "omg how do i unseed it" vagy "kill it with fire", még a legrosszabbakra sem.
Volt egy-két, vélhetően önértékelési zavarral rendelkező jelölt, aki nem mérte fel, hogy 40 kg túlsúllyal, fülfértő befédhibával vagy szedett-vedett, az alkatához abszolút nem illő jelmezben kiállni elég kínos dolog, és nem is fogja a győzelmet biztosítani.
A többség viszont nem volt rossz, látszik, hogy dolgoztak a ruhákon és kiegészítőkön, és aránylag jól is állt rajtuk.
A legjobbak meg tényleg nagyon jók voltak, szerintem bármelyik külföldi versenyben megállták volna a helyüket, és rájuk (a női versenyzőkre persze) mondanám is, hogy "i'd hit it". A zsűri döntésével szerintem egyet lehet érteni, az első három helyezettből kettő talán tényleg a legjobb kettő volt (egy Chii :hehe:, az első meg egy általam nem ismert játékból egy figura, de nagyon komoly páncélja és fejdísze volt.) A második helyezett provokatív módon beöltözött a MAT kabalaállatának, és nyert is. A felvonulás alatt a közönség rendre a Natúro, Inuyasha és hasonló versenyzők megjelenésekor éljenzett.

A szervezők zseniális húzása volt, hogy az előadásokat egy időpontra tették, így akit esetleg mindkettő érdekelt volna, az megszívta.
Gondoltam, hogy a cyberpunkról nem sok újat tudnának nekem mondani (in b4 zomg bestest előadás ever, kár volt kihagyni), így a koreai történelemről szólóra ültem be. Sok érdekes dolgot összeszedett az előadó a (a talán kissé túl hosszúra nyúlt) előadásába, bár nem tett tanúbizonyságot cicerói rétori képességekről - azzal meg nem akartam égetni, hogy a koreai átírás ae hangját nem úgy olvassuk ki, mintha magyarul lenne, így inkább nem szólaltam fel.

Egyéb megjegyzések: a standok talán egy kicsit jobban megközelíthető helyeken voltak elhelyezve, mint a múltkor, bár az is lehet, hogy csak kevesebben voltak a rendezvény kétnapos volta, az érettségik és hasonló okok miatt.
Megjelent egy csomó manga és egyéb kiadvány, ezek közül a Tokyo Mondo c. havilapot emelném ki, amely május közepétől lesz kapható országos terjesztésben, és a hazai megjelenésekkel, animés hírekkel kíván foglalkozni 70+ színes oldalon, professzionális kivitelben. Az első szám minősítésétől most inkább eltekintenék, főleg, hogy én is írtam bele két cikket ^^;
What else? Volt még vetítés is, én azt már nem vártam meg, mert már láttam a GitSet és éhes is voltam.
A hangosítás a nagyteremben - bár nem értek hozzá - annyiban kifogásolható, hogy mintha túl erős lenne a basszus és gyenge a közepes hangtartomány.

Nagyjából ennyi az élménybeszámoló - újabb nap múlt el, amelyet nem értékteremtő tevékenyéggel töltöttem.
Failure is the default option

.Attila

#124
A versenyre kiválasztott 20 amv közül legalább 15 vagy katasztrofálisan sz*r volt (a Hellsingessel az élen), vagy csak simán dögunalmas, koncepciótlan. Elképesztően sok jutott be a "harc/bunyó + fasza zene" stílusúból.
A közönség díjas egy olyan amv lett, ami egy sorozat egyszerű poénválogatása volt háttérzenével, megspékelve két kvázi-b*zi jelenettel.
A 3. helyezett egy bonyolultnak nem nevezhető, gyakorlatilag koncepciótlan "akció + zene" amv volt.
A 2. helyezett azt sem tudom, mi volt.
Az 1. helyezett jó volt, azt egy rossz szó se érje.

Pr3d4k1ng

Jók lettek a costplayek  :appl: . Évről évre jobban a jelmezek .
Grat nekik :appl:
Vili virított a gépével  :lol:

Nyárira tuti good boy leszek :D és kinézetre is :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Draconire

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-05, 22:58:16
ezek közül a Tokyo Mondo c. havilapot emelném ki
Link plz, nem találok semmit se róla.

Selmo

Quote from: Predaking on 2007-05-05, 23:03:57
Nyárira tuti golden boy leszek :D és kinézetre is :D
Fixed. :D

A tökéletesség unalmas.

.Attila

cosplay -> nekem az első versenyzőnél tetszett ez az éljenzős dolog. Inuyasha cosplay, színpadra lépés előtt már éljenzik a tinitábor, aztán amikor fellépett a gyerek, síri csend lett :lul: Ez egyébként amv-re is érvényes. Hulla mind1, hogy milyen, ha Inuyasha, Natúro (ez nagyon tetszik :)) vagy Bleach, akkor már csak k*rva jó lehet (egy mögöttem ülő emberke így minősített egy szokásos séma alapján készült, unalmas Bleach amv-t).

kikuchiyo

Küsz a képeket, egész jók lettek.
Én hátulról alig láttam valamit (és a közelik láttán visszavonom az "i'd hit it" seal of approvalt némely esetben).

Az kicsit poénos, de inkább szánalmas volt, hogy a jellemző párbeszéd a cosplay bemutatón a versenyző és a szervező között az volt, hogy
Quote from: animecon- Tudnál arról pár szót mondani, hogy miért ezt a karaktert választottad?
- Há'mmer ő a kedvencem...
Ki gondolta volna...

A többi Usteames különítményes hol volt? Én nem láttam senki ismerőst.
Failure is the default option

.Attila

#130
Cosplaynél jobbra elől a színpadnál, amv-nél bal oldalt a közepe felé. Hvp-vel és Baldyval hármasban szörnyülködtünk az amv-ken.

szerk.: Köszönöm a bókot.

Zsiga

Quote from: .Attila on 2007-05-05, 22:26:10
Személyes okok miatt mégis elmentem.
Pics:

http://atira.extra.hu/con2007/
PROTIP: A jó csajokhoz oda kell menni, mondani hogy XY újságtól vagy, és csinálnál róla pár közelit valami nyugisabb helyen. ;) :D
Egyébként szépek a képek. :smile:

.Attila

A határozott fellépést még gyakorolnom kell a javasolt taktikához :)
Köszönöm. Bár pár kép kissé kiesik a fókuszból. Kenshines képekhez a hölgyemény egész jól tudott pózolni.

ultimecia

Quote from: .Attila on 2007-05-05, 22:26:10
Személyes okok miatt mégis elmentem.
Pics:

http://atira.extra.hu/con2007/

:jee:

Tényélg van színvonal javulás cosplayben. ami viszont nagyon szemet sértő volt számomra az a 2 mázsás Rinoa. Úgy nagyon nem volt szép látvány :mad:
A Naruto és egyéb fanokroll nem is beszélve. Azok akkor sem tudnák értékelni a jót és a szépet ha kiszurná a szemüket...

AMV-ket el tudom képzelni. no comment :smile:

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2007-05-05, 22:26:10
Személyes okok miatt mégis elmentem.
Pics:

http://atira.extra.hu/con2007/
Huv*ze... kiegtek a szemeim.  :eek: :eek: :eek:
Jeee, Viliiii! :haha:
A kardos neni beoltozott vagy bemutatot tartott, vagy mindketto?
Az utolso kepen (nem lattam az animet) a felemas szemu egymast gyilkolaszo babak kozul van az egyik?
A jo amv fent van valahol? Kie? (Moha?)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Igen, az utolsó 5 képen Rozen Maidenből láthatóak Suigintou (a kék ruhás) és Suiseiseki (zöld ruhás, az egyik felemás szemű).

kikuchiyo

Ja, a megjelenésekről: a Best Hollywood kiadja a Laputát és a Nausicáát valamikor júniusban.
Az utóbbi magyar címe Szelek Völgye lett - csak én érzem úgy, hogy ez egy kapitális melléfogás?
Failure is the default option

.Attila

:D
Puffadás gyötör? Gyógyírt a Szelek Völgyében találsz.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-05, 22:58:16
Voltam conon.

Elég vegyes a kép, de nem mondom azt, hogy "omg how do i unseed it" vagy "kill it with fire", még a legrosszabbakra sem.
Lololol fail  :lul: *ujjal mutogat*
mondjuk nagyobb fail lett volna, ha be is öltözöl, mint a többi lúzer *fütyörészik*

Here, take these, you need them more than I do...:
*gives glasses*

:D

Eberinu

Hát a tegnapi nap so-so....amv-ken kicsit néhol kiakadtunk....Pl. a második helyezetnél a Deathnoteos és az Akirás is messze jobb volt.Az első hely megérdemelte sztem. Cosplay craftmanról lemaradtam a helybenrajzolóson voltam :D És sztem pornográfnak minősítették az origi kategóriás rajzom,holott sztem nem is volt az :ejj: Memberrel meg összefutottunk :D Ui.: lehetett venni olyan copic-filcet (vizfesték hatásús)..nem tudjátok hol lehet venni olyat a városban valahol (i mean Bp)? köszi! Ma is meünk Coooon^^

Member

A Death Note-os speciel egy összevágatlan f*s volt, nagyot csalódtam benne. Én az Eva-t jelöltem volna, annak még volt hangulata.
Cosplay édes volt, "mindenki" aznap reggelre készült el a jelmezzel és persze kevés segítséggel, de maga csinálta 3 hónapig... :rolleyes:
Igen, összefutottam Eberinu-vel, akiről eddig azt hittem, hogy kb. egy magas velem. :D Christian-nak pedig megismertem a zenei ízlését. :lol:
Lehet, hogy ma karaoke-n is összefutunk ma,
[spoiler]az Ouran OP-t tervezem Death Metal-osítani :D[/spoiler]

A Gaara chibi nagyot ütött, talán 9 lehetett? :D

Renia

#142
Quote from: Member on 2007-05-05, 22:55:27
Így első nap sok csapnivaló "vágatlan" AMVt láttam, remélem, hogy holnap jobb lesz. Bár volt jópár félelmetesen jó alkotás is.
Éjfél után leadták a tiéd is, jó lett :) Kár, hogy a zene miatt csak 1x nézhető :D

Quote from: ultimecia on 2007-05-05, 23:57:14
Tényélg van színvonal javulás cosplayben. ami viszont nagyon szemet sértő volt számomra az a 2 mázsás Rinoa. Úgy nagyon nem volt szép látvány :mad:
Nem bántani a nem véknya embereket... :ejj: (Mondjuk az tény, h szánalmasan szar volt a ruhája, de ne a "2 mázsája" miatt legyen már megszólva :P )

.Attila

Quote from: Renia on 2007-05-06, 09:51:41
Quote from: ultimecia on 2007-05-05, 23:57:14
Tényélg van színvonal javulás cosplayben. ami viszont nagyon szemet sértő volt számomra az a 2 mázsás Rinoa. Úgy nagyon nem volt szép látvány :mad:
Nem bántani a nem véknya embereket... :ejj: (Mondjuk az tény, h szánalmasan szar volt a ruhája, de ne a "2 mázsája" miatt legyen már megszólva :P )

De, legyen megszólva. Aki 90-100 kiló, az ne öltözzön be egy 40-50 kilós karakternek. Cserébe én sem öltözöm be mondjuk Leonidasnak.
Azért az egészséges önkritika elvárt szerintem.

kikuchiyo

Failure is the default option

arianrhod

Nagyon fúrja a kíváncsiság már az oldalamat.Aki kint volt és látta a végerdeményt az amv versenyen, le tudná írni az első három készítőt és munkáját?

kikuchiyo

Failure is the default option

arianrhod

Nagyon köszönöm.Legalább az első 20-ban ott van egy kedves ismerősöm munkája. :smile:

teraflare

Jövőre indulok egy IG vagy egy SM jelmezzel. Vigyek egy kevés értelmet oda. :D

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2007-05-06, 11:24:32
Quote from: Renia on 2007-05-06, 09:51:41
Quote from: ultimecia on 2007-05-05, 23:57:14
Tényélg van színvonal javulás cosplayben. ami viszont nagyon szemet sértő volt számomra az a 2 mázsás Rinoa. Úgy nagyon nem volt szép látvány :mad:
Nem bántani a nem véknya embereket... :ejj: (Mondjuk az tény, h szánalmasan szar volt a ruhája, de ne a "2 mázsája" miatt legyen már megszólva :P )

De, legyen megszólva. Aki 90-100 kiló, az ne öltözzön be egy 40-50 kilós karakternek. Cserébe én sem öltözöm be mondjuk Leonidasnak.
Azért az egészséges önkritika elvárt szerintem.
Basszus Attila, vizualis alkat vagyok!*  :lul: :muhahah:
ON: szerintem is legyen megszolva. En se oltozok Alucardnak, pedig milyen jo lenne. Ugye?
*pre-Japan alkatoddal keszult vizio. Bocs, ha brutal vagyok. Emberek 99%an rohognek Leonidaskent.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.