Aktuális Animecon

Started by Tonya, 2007-02-06, 13:28:39

Previous topic - Next topic

Moha

Szerintem a büfésnek éri meg ez a con a legjobban  :muhahah: Hamar ki is szokták rabolni, délutánra kaja már alig szokott maradni (legalább is az eddigi tapasztalatom ez volt). Tény, hogy jó helyen van, sokan ismerik, de már most is teltház lesz, jövőre meg ki tudja, már lehet, hogy helyszini jegy nem is lesz, az elővételi meg 2 hónappal előtte mind elfogy...
Szerintem egy ekkora városban tuti lehetne nagyobb helyet keresni, inkább csak nem biztosak benne, hogy kifizetődne. Nagyobb hely ugye drágább, lehet, hogy a belépőt is emelniük kellene, ami már igy is pl egy diáknak elég sok. Habár... ha drágább lesz, akkor talán kevesebb animaxon nevelkedett 12 éves kölyök fog jönni családostól. :P
Ha jól emlékszem, anno a jövő házában még 1000 HUF alatt volt a beugró. Csak sajna teljesen elüzletiesedett a con. Már a MAT részéről is a profit a lényeg, a zsúfoltság meg szükséges rossz... :ejj:

Damnatus

szvsz a színvonalas szolgáltatás (nagyobb hely) hosszabb távon kifizetődőbb marketing stratégia ;)

Pr3d4k1ng

Quote from: Damnatus on 2008-09-25, 21:03:23
szvsz a színvonalas szolgáltatás (nagyobb hely) hosszabb távon kifizetődőbb marketing stratégia ;)

Igen az, de nem kishazánkban :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Fatal

Quote from: Moha on 2008-09-25, 16:41:41
Habár... ha drágább lesz, akkor talán kevesebb animaxon nevelkedett 12 éves kölyök fog jönni családostól. :P
Szerintem pont ez történne.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Én

Ehhez sajna nem elegen csatlakoztak. :D

NLZ

[reserved]

Junchi

Erről a tábláról Én is szerettem volna egy képet csinálni :D (btw, a yaoitard fangörlök megint hozták a formájukat... -_-).

Btw2, szeretnék itt (is) gratulálni a MAT-nak, hogy véééégre megtanultak con-t szervezni!! Riszpekt ^^

Bicskei

Quote from: Én on 2008-09-27, 19:12:50
Ehhez sajna nem elegen csatlakoztak. :D

tévedsz szombat estére már kb 150 támogatójuk volt saját elmondásuk szerint.
Ultras liberi

Moha

#308
Noshát, az animecon nem okozott csalódást. Azaz, számitottam rá, hogy csalódni fogok, tehát nem csalódtam (akkorát). :P

Tervezgetés. Tavaly voltam utoljára conon. Menni kéne. Kocsi? Kérdezősködés. Mindenki diák. Senki nem jön. Francba! Vonat. Van üdülési csekkem. Lehet rá vonatjegyet venni. Hurrá. Péntek este. Betegségből épp kiláballva. Fel Pestre.

Szombat. Reggel. Tömeg. Nagyon fiatalok. Sokan. Standok. Cuccok. Sok. Natúró. Desznót. Fehérítő. Nem baj, számítottam rá. Figurák. Kicsik, rondák. Nagyok, aranyáron. 18-20 ezret nem adok egy 1/6-osért. Animebazár stand. Ég és föld. Megöőrül. Vásárol.

AMV verseny. Nézem a lapot. Nem vagyok rajta. Oké, akkor megint nem válogattak be. Szokásos. Négy kategória:

  • Akció
  • Vicces akció
  • Még mindig eléggé akció
  • Dráma(i akció)

Komolyan nem értem, minek volt a kategorizálás, ha most is ugyanazok voltak, mint korábban. Oké, a dráma kategóriában tényleg az volt, aminek lennie kelett. De hiába volt most dráma, poén és egyéb kategória, az első 4 helyezett AMV-nél nem nagyon lehetett eldöneti, melyik melyik kategória győztese, mert mind akció jellegű volt, max a dráma volt felismerhető. Az egyetlen - közönségdíjat méltán elnyert - tényleg poénos AMV csak a harmadik helyre jutott az összevont ponén/egyéb kategóriában, pedig messze lepipálta az elsőket, mind színvonalban, mint szerkesztésben, legalább is szerintem. Hát nem tudom.
Az egyéb kategóriában amúgy volt egy AMV, ami egy-az-egyben akció volt, egy másik ami tisztán dráma. Ezen kívül volt egy AMV, aminél látszott, hogy sokat dolgozott vele a készítő, mert tele volt effektekkel, csak épp az össz feeling hiányzott. Az a Chobits AMV meg nem tudom, hogy juthatott be, mert egy gyors tüc-tüc zenére voltak lassú jelenetek rávágva, nem illettek oda. Viszont tele volt az Euphoria AMV-ből megismert effektekkel. Ja, kérem, hogy ez a lényeg???  :frown:
Nem volt valami objektív a zsűri, az fix. Kötve hiszem, hogy ne lettek volna jobbak ettől. Kíváncsi lennék a pontozási szempontokra...
Ja, amúgy a fangirl reakciók most is ott voltak... Egy egész jó AMV a Kimi Ga Nozomu Eienre - síri csönd. Bármilyen AMV Death Note-ra vagy Narutora - hatalmas sikongatás. Nekik mindegy milyen szar maga az AMV, csak valamelyik általuk is ismert, agyonhype-olt sorozatból legyen... :ejj:

- EDIT - Olvastam közben a fórumot és ahogy látom, a sok ember az akció AMV-jét tette az egyéb közé, poénból meg össz 3 vol a mezőnyben. Hát vicces. Most már csak arra vagyok kíváncsi, milyen volt az egyéb kategória be nem szavazott 10 műve... Kicsit még olvasgattam a fórumon és szerkesztgettem. Ettől függeltenül még mindig érzek némi (akció) részrehajlást a zsűri felől, mert szabály szerint a félrekategorizált AMV-ért (ami volt bőven) elvileg levonás járt.

Vasárnap. Kisebb a tömeg. DDR. Kipróbálom. I suck. Profik. Fejet hajtok. Csak nézem őket. Standok. Még mindig semmi új. Gondolkodom. Sok lesz már a figura, nem tudom, hova tegyem. Megy a vonat, igyekeznem kell. Utoljára még szétnézek. Csak megveszem a Stellvia manga első két kötetét. Azért örülök. Amit spóroltam az utazáson, azt el is költöttem. 25 felett járok. Hülyének fognak nézni. Nem baj, vállalom.  :hopp:

[spoiler]Persze hazafele a vonaton mangát akartam olvasni. Ehelyett Ceglédtől hazáig a mellettem ülő lánnyal dumáltam. :haha:[/spoiler]

Nagy respect Yakumo felé, több dolog miatt is! Sikerült szereznem 4 nagyon kawaii figurát, és már sajnálom, hogy nem vettem meg időben a sorozat ötödik és utolsó darabját. Ellenben itthon vettem észre, hogy az egyik figura bokatájt meg lett ragasztva.  :ejnye: Erre akkor figyeltem fel, mikor itthon le akartam venni a talapzatról és persze nem jött. :P

Na, most nagy hirtelenjében ennyi. A lényeg gondolom érthető. Seti pedig majd elmondja, milyen megtisztelő címet akasztottak rám a conon a figurák miatt.  :lul:

Damnatus

Jut eszembe, hova pakolod az általad készített amv-t? Megnézném.

Moha

Idő hiányában sajna nem készültem el az új AMV-vel, így a régebbi, Witch Doctor AMV-t adtam be. Amúgy mind fent van az animemusicvideos.org-on. Ha az új kész lesz, majd belinkelem mindenképpen.

Christian

Moha:
Az AMV versenyhez. Kíváncsi vagy miért került a Petit Love 3. helyre? Olvass AMV Art fórumot. Rengeteg dolog hagyott benne kívánni valót maga után. A maszkok, néhány kivitelezés, és rengeteg helyen pocsék lip sync. Továbbá az nem poén kategóriás amv, hanem EGYÉB kategóriás mivel romance, dance és etc-t tartalmaz, így alapból kategóriahűségre is kevesebb pontot kapott.

Első 4 hely:
Zetsubou Senseies amv: Ez neked akció akkor furcsán értékelsz. Tisztán látszik rajta a vegyített stílus stb...
sír amvje: Ez nyerte ugye az egyéb kategóriát. A probléma csak az,hogy nem mehet akcióba mivel szintén vegyített kategóriás.
dráma: Ez egyértelműen az volt
Akció: Ide ugye tényleg akció amvt tettem.

A zsűri valóban vont le pontokat a félrekategorizálás miatt, de mivel rohadt gyenge volt a mezőny, ezért még így is simán bejutottak az akár enyhén színvonalas amvk is. Ez van... Belekötni most kivételesen én se nagyon tudok mert 3 szakértő és 3 laikus csinálta. Btw, ha amv.orgot nézzük, akkor is kb ezek az amvk jutottak volna be....egyszerűen arról van szó,hogy szar volt a felhozatal és ezek voltak a legjobbak. Akció amv pedig nem attól lesz valami,hogy szerinted akció mert több vágás is van benne beatre... Tessék szépen végre utána nézni, hogy mi számít akciónak, drámának, egyébnek... Irány az amv.org és rájössz Te is :P

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis


Nakedape

#314
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 18:04:37
Quote from: Darkstar on 2008-09-29, 17:59:22
Quote from: Christian on 2008-09-29, 16:51:14
...mert 3 szakértő...
AMV szakértő. :D
DIPLOMÁS AMV szakértő :D
most ebben mi a vicces? ilyet én se adnék annak a kezébe, aki nem ért hozzá. pláne, ha akció lesz.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Lythis

Hogy "mio a"? Kezdetnek a helyesírás mondjuk :hehe:

Nakedape

Quote from: Lythis on 2008-09-29, 18:33:13
Hogy "mio a"? Kezdetnek a helyesírás mondjuk :hehe:
láttam, de lustaság nyert, felelőtlen voltam, elnézésed kérem
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Moha

Nos, azért örülök, hogy valaki a másik oldalról is megszólalt. :)
Személy szerint kicsit egyhangúnak találtam a mostani felhozatalt (túl sok összehasonlítási alapom nincs, mert debreceni lévén ritkán tudok conra menni). Az a postom amolyan post-con kifakadás volt. :P Én nem nagyon kedvelem az akció AMV-ket és nem is akarom nagyon értékelni őket, egyszerűen nem az én stílusom.
Nekem az volt a furcsa, hogy a tavalyi Sakuracon-on még nem volt kategorizálás. Ott szinte csak akció jellegű AMV-k voltak (az első helyezett mondjuk pont nem az volt).
Most, hogy volt kategorizálás, érdekes módon az egyéb kategóriába mégis majd kétszer annyi mű érkezett, mint az akcióba. Szerintem - és ez tényleg csak saját vélemény - a mostani mezőnyben is elég sok olyan volt, aminél a harcos jelenetek voltak a fő elemek. Az én szememben ezek simán az akcióba mentek volna, bár itt inkább a készítők nem tudták eldönteni, vagy esetleg arra számítottak, hogy az egyéb kategóriában több esélyük van. :P
A dráma kategória amúgy rendben volt, bár szerintem a KGNE AMV jobb volt, mint a nyertes.
Azzal egyet kell értenem, hogy kissé gyenge volt a felhozatal most. De hát, nem is várhatunk Zarxrax féle AMV-ket. :haha:

Elég kár, hogy ilyen kevés idő van az AMV versenyre. Ha lenne két vetítő helység, akkor a cosplay-t és az AMV versenyt külön lehetne választani. Ezáltal mindkettőre több idő jutna, mert ugye itt főleg az limitálja a bemutatható AMV-k számát.
Az amerikai animeconokon általában úgy szokott menni az AMV verseny, hogy (szinte) az összes pályaművet levetítik, és a közönség szavazata alapján van az értékelés. De tartok tőle, hogy ilyen esetben kishazánkban az értékelés inkább az AMV-ben szereplő animének szólna, mintsem magának az AMV-nek...  :frown:


Lythis

Quote from: Nakedape on 2008-09-29, 18:39:01
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 18:33:13
Hogy "mio a"? Kezdetnek a helyesírás mondjuk :hehe:
láttam, de lustaság nyert, felelőtlen voltam, elnézésed kérem
el van nézve. Így simán csak a kötekedésnek felhozott példádba óhajtanék belekötni, mivel ez kb annyira volt meggyőző, vagy témábavágó, mint számodra egy kreacionista érvelés a teknősök kialakulásáról. ^^

Nakedape

#319
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 19:00:38
Quote from: Nakedape on 2008-09-29, 18:39:01
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 18:33:13
Hogy "mio a"? Kezdetnek a helyesírás mondjuk :hehe:
láttam, de lustaság nyert, felelőtlen voltam, elnézésed kérem
el van nézve. Így simán csak a kötekedésnek felhozott példádba óhajtanék belekötni, mivel ez kb annyira volt meggyőző, vagy témábavágó, mint számodra egy kreacionista érvelés a teknősök kialakulásáról. ^^
OFF: nem kötekedni akartam, hanem egy rossz képes szóviccet erőltettem be, mert untam a fejem, és biometriát kéne tanulnom.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Christian

Quote from: Darkstar on 2008-09-29, 17:59:22
Quote from: Christian on 2008-09-29, 16:51:14
...mert 3 szakértő...
AMV szakértő. :D

Végülis lehet,hogy abszolút nem értenek hozzá. Az egyik pl csak a francia amv versenyen lett második helyezett Nostromo mögött, a másikuk meg itt nyert egy jó pár animeconon :P Igazad van, ez nem szakértelem :P Azt se tudják mit csinálnak stb :D

Ugye vágod,hogy az amvhez lehet valaki szakértő? Pl mást ne mondják Shanát? :P Mert ugye az amvzés = vágási munkálatok. Erről pedig igen, lehet papírt szerezni. OMG WTF?! Újat mondtam? :D

Jaaku

#321
Quote from: Moha on 2008-09-28, 23:59:05
Nem volt valami objektív a zsűri, az fix. Kötve hiszem, hogy ne lettek volna jobbak ettől. Kíváncsi lennék a pontozási szempontokra...

alapötlet/kép-hang minőség/technika/kategória/összhatás

És sajnos ezek voltak a legjobbak, igen sajnos, mert valami kegyetlen sz@r mezőny volt, ne tudd meg mekkora szenvedés volt őket végignézni...

Quote from: Moha on 2008-09-28, 23:59:05Nekem az volt a furcsa, hogy a tavalyi Sakuracon-on még nem volt kategorizálás. Ott szinte csak akció jellegű AMV-k voltak (az első helyezett mondjuk pont nem az volt).

Tavaszin az első helyezett olyan csont akció volt amennyire csak lehet...
A kategorizálás pedig épp az akció amvk visszaszorítása miatt kellett, azért hogy egy változatosabb mezőny legyen, reálisabb értékeléssel (ami tavasszal borzasztó volt) - egyébként én sem értek egyet a kategorizálással, személyszerint a VCA szerű megoldás híve vagyok.

A KGNE-s pedig borzalmas egy amv volt, overused zene és random angst, könyörgöm ennél bármi jobb.

Lythis

Quote from: Nakedape on 2008-09-29, 19:02:44
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 19:00:38
Quote from: Nakedape on 2008-09-29, 18:39:01
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 18:33:13
Hogy "mio a"? Kezdetnek a helyesírás mondjuk :hehe:
láttam, de lustaság nyert, felelőtlen voltam, elnézésed kérem
el van nézve. Így simán csak a kötekedésnek felhozott példádba óhajtanék belekötni, mivel ez kb annyira volt meggyőző, vagy témábavágó, mint számodra egy kreacionista érvelés a teknősök kialakulásáról. ^^
OFF: nem kötekedni akartam, hanem egy rossz képes szóviccet erőltettem be, mert untam a fejem, és biometriát kéne tanulnom.
pusztán amiatt méltóztattam belekötni, hogy egy kerekes páncélos jármű szakszerű vezetése egyértelműbb keretek közé szorítható dolog, minthogy valaki "AMV szakértő".
Ha tudok olyat vezetni, akkor tudok olyat vezetni. Ez sokkal behatárolhatóbb, mint az, hogy összenyestem már AMV-t, amivel nyertem már versenyt, és láttam is sokat, és ettől máris szakértő vagyok. Ha meg csak a vágás és egyebek a fontosak, akkor tegyenek a zsűribe egy megfelelő filmes/operatőr/vágó/etc. fazont, de őt meg ne blamálják avval, hogy "AMV szakértő".

Én

Csak sokat szívtam (vagy nem eleget), és valójában nem is küldtem el vagy fél órája egy postot, vagy meg lettem moderálva jól?

Christian

Lythis:
Elmondjam,hogy miből áll az,hogy valaki vágó vagy anélkül is elhiszed ,hogy minden bele tartozik? Továbbá igen, az amvhez szakértelem kell, tudni kell ,hogy melyik program mire képes, a vágásoknál mi számít hibának mi nem, effect hibákat észrevenni, maszkolási problémákat észrevenni stb... Most komolyan, erről én nem szeretnék vitát nyitni, de igen, az aki ezekhez ért, az szakértő. Amennyiben papírja is van róla mint Shanának, akkor meg végképp. Ennyi..lehet megint értelmetlenül kötekedni, azt mondani, hogy nincs így de ez van... Amennyiben még mindig hülyeségnek találod amit mondok én kérek elnézést. Viszont valszeg egy laikus ezeket a dolgokat amiket felsoroltam nem tudja, tehát...szerintem aki ezekhez ért, az bizony szakértő...thats all.

Moha

#325
Quote from: Jaaku on 2008-09-29, 19:06:27
Tavaszin az első helyezett olyan csont akció volt amennyire csak lehet...
Idén tavasszal nem voltam, tavaly tavaszra gondolok. Akkor egy Kaleido Star AMV nyert, ami kb. dance/fun kategória volt.
Quote
A KGNE-s pedig borzalmas egy amv volt, overused zene és random angst, könyörgöm ennél bármi jobb.
Mint írtam is, szigorúan SZVSZ. :) Talán engem is befolyásol, hogy a KGNE egy iszonyat jó anime.

Nem könnyű a zsűrinek azért, ezt megértem. Amiket olvastam a fórumon, hogy hány AMV-t kellett kizárni a szabályok be nem tartása miatt, és utána még a többit is mind végignézni. Kemény. Végén már gondolom mindenkit az agybaj környékezett.
A VCA szerű pontozás jó ötlet, viszont a több fordulós beszavazás nem hiszem, hogy megvalósítható a conon. Vagy akkor egyfordulós változat kellene. :)

Egy szó mint száz: az egészből azt szűrtem le, hogy a magyar AMV készítők inkább az akciót kedvelik...

- EDIT -
Tényleg lehet AMV szerkesztésről papírt szerezni? Mert az oké, hogy videóvágó papír van, de AMV szerkesztőről még nem hallottam.

Nihilus

Quote from: Moha on 2008-09-29, 20:11:32
Egy szó mint száz: az egészből azt szűrtem le, hogy a magyar AMV készítők inkább az akciót kedvelik...
Én pedig azt, hogy neked minden az akció kategóriába tartozik.  ::)

Lythis

#327
Gyula: u just plain suck :hehe:

Chris: láthatóan félreértetted, hogy miért és minek kapcsán írtam azt amit. Ha most még magyarázkodni is elkezdesz, avval simán csak kötekednél, ami  - mint azt írtad - neked sem hiányzik. És a végén még hiányolnának a 13éves yaoimániás chatpartnereid

Christian

#328
Quote from: Lythis on 2008-09-29, 20:35:14
Gyula: u just plain suck :hehe:

Chris: láthatóan félreértetted, hogy miért és minek kapcsán írtam azt amit. Ha most még magyarázkodni is elkezdesz, avval simán csak kötekednél, ami  - mint azt írtad - neked sem hiányzik. És a végén még hiányolnának a 13éves yaoimániás chatpartnereid


Jézusom mekkora oltás :) Bocs Lythis, nem tudtam kivel beszélek XD Láthatóan félreértettem -> Próbálod megmagyarázni,hogy a hülyeség amit írsz miért nem hülyeség -> Írsz valami szerinted fasza oltást, ezzel is hátha szemethuny az ember a hülyeség felett stb...  Tehát beszólsz nekem, hogy azzal legyen igazad. Semmit nem értettem félre, te fogalmaztál hülyén :P Te kötöttél bele olyanba amibe nem kellett volna, vagy nem úgy kellett volna, thats all :P

Nekem nem a kötekedés nem hiányzik, hanem az,hogy az ilyen kemény gyerekeket mint Te kioktassam :P Mert te úgyis nagyon szép,erős,okos és egyéb srác vagy lány vagy valami ilyesmi vagy. Miért fecsérlem én mindig ilyen ...-ra az időt...sose értem. Lassan érik már egy bejegyzés a blogra a magad fajtákról is... Oops...ez most kicsit flame szagú hozzászólás. Bocsánat?!

Moha:
Szerinted az animaxon lévő beharangzó videók, esetleges amvk amik eddig voltak minek számítanak? Az,hogy a videó vágáson belül vannak dolgok mint pl trailerek,promok,teaserek (bármilyen meglepő ezekről se lehet külön papírt szerezni) stb....ez mind mind a vágás alá tartozik but nice try :)

Lythis

Ez egyre szórakoztatóbb. :D Kifejezetten élvezem.
De csak hogy leereszkedjünk a te szintedre, és nekiálljunk újfent szájbarágós ovis szinten elmagyarázni neked dolgokat (a DMC-os vagizásod után mondjuk nem tudom miért is töröm magam.. biztos túláradó optimizmusból...): rohadtul nevetségesnek tartom azt, hogy valakit AMV szakértőnek tituláltok. Ha meg qrvára értek xy programhoz és/vagy van mellé filmes képesítésem (pl vágó, ha már ezt hoztad fel elsősorban), akkor inkább azokat tartom relevánsnak, mintsem hogy valaki - rosszabb esetben saját magam - AMV szakértőnek bélyegezzen. Ha neked ez még mindíg magas, akkor maradj meg a "nemintézkedsznemszervezkedsz" kategóriás ősmucsai beszólásoknál (betűkoptatás, nyílván azt sem tudod, hogy miről van szó).
Egyébként nemhiszem, hogy ez keménykedés lenne - hacsak nem részedről. Habár te nyílván csak kinyilvánítod az egyértelmű felsöbbrendűségedet, mert mi mocskok még mindíg nem tanultuk meg, hogy no lifer gyökerek vagyunk.... ::)
Egyébként nem, nem volt flame szaga, szóval kérvekérlek próbálkozz egy kicsit jobban. Tudsz te ennél észosztósabb is lenni. :)