Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Dreamcleaver

#4561
Burnout Paradise

Ha game forumokon, ha a legjobb autóversenyzős játékok szóba kerülnek folyton előjön a Burnout széria is, szal izgatottan vártam a PC-s megjelenést. Igazából felemás érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban.

A grafika szép, ez egy jól optimalizált konzol port.

Az autók irányítása is rendben van. 3 kategóriába vannak besorolva; stunt, speed és crash (ez utóbbi lehet, hogy nem így van angolul, de a fránya magyar lokalizáció miatt még nem tudtam pontosan kivenni ez micsoda), és különbözően is viselkednek.

A menü szerint van vagy 75 kinyitható autó, én jelenleg 29-nél tartok. Mondjuk minden autónak van egy "feltápoltabb" változata (gyorsabb és más festés rajta), szal sztem ezt a számot akár meg is lehet felezni.

Versenytípus nem sok van, de ami van az nem rossz (a megnevezések megint tippek a lokalizáció miatt):
- road rage: idő alatt ki kell ütni bizonyos számú ellent.
- stunt run: drifteléssel és akrobatikus mutatványokkal (ugratók+nitrónak hála elég látványosakat lehet összehozni) kell pontokat szerezni.
- race: Normál verseny A->B, persze itt is lehet durvulni. Ami fontos, hogy nincs behatárolt pálya. Megvan a start és a cél, és a városon keresztül kell versenyezni megtalálva a legrövidebb utat (speed kocsik végigszáguldhatnak a sztrádán, de lehetséges, hogy mellékutakon vagy ugratókkal hamarabb a célhoz érünk). Minimap és iránytű segít, de azért el lehet tévedni egy-egy nagyobb kereszteződésben.
- marked man: Feladat az mint a race-nél, de az ellenfelek böhöm nagy crash auók és mind téged akar kiütni.
Vannak motorok is, azoknak spéci versenytípusok.

Freeroamnál lehet gyűjtögetni különböző dolgokat: elrejtett reklámtáblákat lehet széttörni ugratásokkal, meg lehet döntögetni bizonyos útszakaszok rekord idejeit, lehet civil autókat törni etc.

A játék fő eleme a látványos ütközések. Baromi jól néz ki, ahogy slow motionben ripityára törik a kaszni, szilánkokra törik az üveg, és végigbukfencezik a kocsi az úton. Tényleg nagyon látványos.

A bajom az vele, hogy hamar rá lehet unni a dologra.
A versenyeknél pl van kb 8 meghatározott cél a város peremein, és az össze ezek valamelyikébe tart. Szal gyak a kezdőpozíció más, és a pálya második fele gyak mindig ugyanaz (persze lehet keresni alternatív útvonalakat.
Nincs rendőrség. Össze-vissza garázdálkodtunk a városban, és senki nem szól érte.
A kocsikat nem lehet nagyon alakítgatni. Egyedül színezni lehet őket, matricát vagy body parts-okat nem lehet váltogatni.

Igazából még lenne mit csinálnom a játékban (kocsik több mint felét még nem nyitottam ki), de valahogy unom a versenyeket és nincs kedvem folytatni. Ettől függetlenül megértem, hogy sokan miért vannak teljesen oda a játékért. Ráadásul sokan istenítik a multit, szal lehet ott van az igazi potenciál.

Részemről 7/10, de valószínű, hogy nem fogom 100%-ra kitolni. Néha előveszem egy gyors adrenalin fixre, de ennyi.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Próféta

The Longest Journey (1999)
trailer

A középtávoli jövőben, a gazdagok elefántcsonttornyainak lábánál elterülő cyberpunkos világban él April Ryan, a 18 éves főhősnő. Álmaiban viszont rendszeresen egy gyönyörű látképekben és csodás lényekben gazdag, ám a Gonosz által fenyegetett varázslatos világban, Arcadiában találja magát. Míg a mi világunkat, Starkot szabályos törvényszerűségek és a logika kormányozza, ebben az elképesztő világban ezek helyett a mágia, a misztikum és a fantázia az úr. Szegény lánynak a hányattatásai közepette meg kell szoknia a két világot, túl kell élnie a veszélyeket, szembesülnie kell Stark hatalmasaival és Arcadia szörnyetegeivel, helyt kell állnia sorsfordító helyzetekben. Továbbá ahogy a hosszú utazás során egyre jobban összemosódik a két világ, és egyre többet fog utazni köztük, Aprilnek azt is el kell döntenie, hogy csak megőrült-e, vagy mindkét világ egyformán valóságos - mert utóbbi esetben sajnos bőven van megmenteni való.

Hatalmas sirályság. :jee: Ez a játék most nagyjából überelt mindent a point-and-click műfajban, amivel találkoztam (bár ez nyilván hangulatfüggő)...

Kezdjük a dicséretet a művészeti részleg méltatásával. A fantasy részek egyszerűen gyönyörűek, más szó nincs rájuk; a lélegzetállítóan fantasztikus tájak verik a Kyrandia képzelőerejét, vagy a Seirei no Moribito Nayug-ját; ugyanakkor kidolgozottság és változatosság terén sincs mit szégyenkeznie a TLJ-nek. És itt van kontrasztnak a Blade Runnert idéző Stark, de a játék alkotói nem követték azt a klisét, hogy élhetetlennek ábrázolják: a régi iparváros rozsdás csövei közt berendezett bevándorlónegyedet az ott lakók egy kis törődéssel, egy kis szeretettel takarosra, lakhatóra varázsolták. A képeket szép zene kíséri, és a szinkronmunka is remek - April hangja pedig egyszerűen gyönyörű, nagyon megszerettem. Minden feltétel megvan tehát az erős hangulat megalapozásához.

A hangulat pedig megvan; szinte az első pillanattól befigyel, utána pedig csak gyülemlik és gyülemlik... Az események sorszerű láncolata, amely a legszívesebben kiszállni akaró April Ryant belekényszerítik a hősies, ám cseppet sem kellemes vagy veszélytelen kalandjaiba, a Gabriel Knightot idéző végzetszerűséggel bűvölnek el. A hangulat érdekes és változatos történetre van felfűzve, amely kerek egészet alkot, és még némi csavar is fért belé. A minden oldalról gondosan és részletesen megmunkált elemek elárulják, hogy ez a játék szeretetből készült, mint a Firefly. Végül, de nem utolsó sorban, a játéknak egész jó humora is van!

April kix ass!
:hail:

Soldier

#4563
Bioshock
nem értem miért akkora nagy játék. egyszer elment, többször ne legyen hozzá szerencsém :3x3:

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2009-02-14, 02:12:17
TLJ

Már lassan egy éve itt hever mellettem, de még nem néztem bele,
pedig én is úgy hallottam, hogy jó... asszem most mégis előveszem

Quote from: Soldier on 2009-02-14, 14:02:08
Bioshock

:tezsvir: Nekem sem tetszett, én még végig se játszottam.

chilip

sztem meg nagyon jó volt a Bioshock, bár a végére többet vártam. Amikor megölted az alapítót, az nagyon jó jelenet volt.

Fazék

Quote from: chilip on 2009-02-14, 14:14:13
ajánlom figyelmébe a spoiler tag-ek használatát.
lehet hogy elképzelhetetlen, hogy valaki még nem játszotta végig és lehet hogy halálosan egyértelmű a játék elindításának pillanatától, hogy megtörténik az említett esemény, de azért én mégiscsak örülnék, ha spoiler tag-ek között lenne ;)

a "nagy akció" alatt megvettem 1200 HUF-ért steam-en, de még nem volt alkalmam nekiugrani.

Rounin

Quote from: Fazék on 2009-02-14, 17:07:07

Hja, nekem is lelőtte a poén(ok egyiké)t, bár én még meg se vettem.

Cserébe nekiugrok megint a Jade Empire-nek. Remélem ezúttal nem unom meg menet közben.

Bicskei

Heroes V-tel ismerkedek ugyanis haverok rábeszéltek h jó lenne multizni....
elég érdekes játék a körökre való osztással viszont nem nagyon tudok egyenlőre megbarátkozni.
Ultras liberi

Rounin

Quote from: Bicskei on 2009-02-14, 18:42:55
elég érdekes játék a körökre való osztással viszont nem nagyon tudok egyenlőre megbarátkozni.

:zomg:

Selmo


A tökéletesség unalmas.

Bicskei

Ultras liberi

Pr3d4k1ng

F.E.A.R 2: Procet Origin

Az első résszel párhuzamosan játszodik, itt egy másik egységgel és katonával vagy.
Azt kell hogy mondjam baromi jó folytatás! Kellően hangulatos, parás,  és story sem semmi AI-ja jó.
CSak is ajánlani tudom a gamet.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

Sztem ugyanaz az uncsi "corridor shooter" mint az első része. A grafikától meg nem voltam elájulva, kicsit jobb mint az elődjéé, de a mostani fps-kel szemben labdába sem rúghat.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Soldier

#4574
véleményem szeirint az elöző  még parás,izgalmas volt. most azota vagy  "felnöttem" vagy csak gyenge ilyen szempontbol a játék.eddig en meg csak az APCba lepödtem meg a jatek legelején.Azota megyek,lövök és remélem h egyszer majd lesz valami. a grafrol a véleményem ugyan az

Dreamcleaver

Az elején az APC-s ijesztés még elment, meg később [spoiler]mikor Fox-ot odazúzta a falhoz, aztán meg leégette a csontjairól a húst [/spoiler] (bár ez utóbbi nem volt ijesztő, csak jól nézett ki imho). De ezen felül nincs semmi hangulat a játéknak (eddig, még nem fejeztem be).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Soldier

épp befejeztem, nem változott semmi a végéig,szerencsére azért 1-2 részlet még volt ami engem az első részre emlékeztetett. A story haladta viszont egész kellemes volt, a vége szinten tetszett, persze egyértelműen FEAR3 comin "soon". Végsősoron egyszer mindenképp szorakoztató volt.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2009-02-14, 02:12:17
The Longest Journey

A felvezetés után én is nekikezdtem, s bár még csak a
második fejezet végén tartok, már most azt mondom,
hogy kiemelkedő -- aki szereti a műfajt, annak mindenképp
érdemes megnéznie. A kora (10 éves  :zomg:) ne riasszon
senkit se vissza, a kb 800*600 vagy 800*480 felbontása
ellenére még egy ultraszéles 1366*768-as noti-képernyőn
is jól néz ki, korszakán jóval túlmutatóan szép és kimunkált
a grafikája (ilyen szempontból a Morrowindhez hasonlítanám:
egyes részei még ma is milyen szépek a kora ellenére).

A célszerszám-készítős fejtörők néha mondjuk egy kicsit,
hogyismondjam, túlságosan nyakatekertek... párszor a
netről kellett puskáznom, hogy most mit is csináljak, mint
pl. a kulcskiszedős eszköznél... nem mondanám, hogy
magától értetődő volt, ahogy és amikből azt össze kellett
rakni...
Mindenesetre a hangulat, a grafika (!!! igen, élemedett
kora ellenére is gyönyörű a grafikája, pl. amikor a pap a
templomban a történelemről mesél), na meg a csipetnyi
humora bőven kárpótol ezért.

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-16, 01:02:43
fejtörők néha mondjuk egy kicsit,
hogyismondjam, túlságosan nyakatekertek... párszor a
netről kellett puskáznom, hogy most mit is csináljak, mint
pl. a kulcskiszedős eszköznél... nem mondanám, hogy
magától értetődő volt, ahogy és amikből azt össze kellett
rakni...
Ez mondjuk jogos. Igaz ugyan, hogy a sztori nagyon izgi, és ezért néha a türelmetlenség miatt egyszerűbb feladványoknál is walkthrough-hoz nyúl az ember, de nem mindig lehet erre fogni. Arra például az életben nem jöttem volna rá, hogy a kólát[spoiler]fel kell rázni a megfelelő géppel...[/spoiler]

chilip

mint a vampyre story-ban :D ott is vannak abszurd feladványok.

[spoiler]kis denevéredet kellett volna kislánynak beöltöztetni hogy el tudd csalni az őrt, lol ki találja meg hogy a denevért kell használni 5 képpel arrébb lévő boltban lévő háttérben megbúvó gyerekruhán  :falba: :gyagya: :D [/spoiler]

Tycho

Dawn Of War 2

Röviden: egész jó!
Bővebben: más mint a multiban, több féle dolgot tudnak a squadok, és kb bárhogy fejlesztheted őket (bár kolosszális erőfeszítést igényel, hogy rászoktass egy assault squadot a hvy bolterre, de ha annyira akarod még az is sikerülhet ) valamint 4 squadot lehet összesen (eddig az elején legalábbis) használni, szóval jól meg kell fontolni, hogy mit kinek mikor melyik küldetéshez adsz (úgysmint orbital strike-ok, gránát félék, stb).
Az egyes pályákra drop poddal érkezel, semmi bázis építés, csak hent és gyakás az elejétől a végéig.
Az átvezető videók olyanok mint az intró, bár nagyon kevesek és rövidek, leginkább a mission briefing képernyőn zajlik a legtöbb szövegelés.

Az mondjuk zavar, hogy RTS meets hack and slash lett az SP, de a space marine feelinget eltalálták vele :jee: a multi azért jobban tettszik gameplay szempontból.

SP: 8/10
MP: 10/10

Pr3d4k1ng

Honnan szedted le?
Amit találtam torrentekemt mind sz*r volt 10/kbs- nem mentek gyorsabban

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Cloud

Quote from: Pr3d4k1ng on 2009-02-20, 16:23:09
Honnan szedted le?
Amit találtam torrentekemt mind sz*r volt 10/kbs- nem mentek gyorsabban
Ha érdekel adok egy demonoidos torrentet. :D

Pr3d4k1ng

 :merci:
3,4 GB?

Amit találtam az volt 6,5 Gb  :confused: .

De ha azt mondod, hogy "mukodik" akkor ok.

Army Painterrel gondolom továbbra sem lehet saját commandert csinálni.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Cloud

Quote from: Pr3d4k1ng on 2009-02-20, 16:54:51
:merci:
3,4 GB?

Amit találtam az volt 6,5 Gb  :confused: .

De ha azt mondod, hogy "mukodik" akkor ok.

Army Painterrel gondolom továbbra sem lehet saját commandert csinálni.
Eh remélem működött neked. Én nem szedtem le, de oldalon mindenki azt szedi.:D

Tycho

3.4Gb - Az lesz az!

Még mindig nem értem a singleplayer végére, nekem marhára tettszik, te választod ki a területeket és a bolygókat, hol csatázol, á la DC, de most értelmes céljai vannak a küldetéseknek, halad velük egy sztori... Mondjuk, hogy kevés kicsit az SP pálya (mármint kevés féle), és hogy minden map átellenes sarka ilyen aréna szerű terep és egy bossfight van, az azért mókás... kicsit diablo meets DoW, de nem rossz :jee:

Rounin

Már csak 40K-sítani kellene még egy kicsit. :__devil:

Ramiz

Nekem annyira nem jött be első ránézésre a Longest Journey látványvilága, igaz nem sokat játszottam vele (valamiért abbahagytam, nemtom miért, talán nem volt időm). De ő is ott áll a "végigjátszandó kalandjátékok" hosszú sorában... Most viszont a Full Throttle-nek álltam neki, ez is nagyon szép :D és még vicces is.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pr3d4k1ng

ez a demonoidos DoW 2 szerintem egy feltőrt beta, 5 pálya fullban nem lehet.
RA-3 betanal is csináltak ilyet és úgy lehetett tolni hamachin.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Soldier

#4589
Quote from: Pr3d4k1ng on 2009-02-22, 16:37:21
ez a demonoidos DoW 2 szerintem egy feltőrt beta, 5 pálya fullban nem lehet.
ezt  hogy érted ?
mert nekem a 7gb-s Vitalitybe multimba annyi van ha jol emlekszem.
az meg hogy mar xx-re jatszom sp-be ugyanazt a pályat az is vicces "kicsit", csak mindig kicsit más a körités hozzá, a bossfight meg télleg szintén "érdekes", az sp elég egyhangú : (.