Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Ishinomori

#1
Anime társalgó / Re: Felirat
2006-05-11, 12:01:32
Quote from: Manitu on 2006-05-05, 15:04:22
Twelve Kingdomhoz csak addig létezik, Kenshin TV első 21 részéhez van felirat animeaddictson....

:cool: Köszönöm a segítséget. Ha valakinek lenne türelme megtanítani, hogyan is kell feliratot időzíteni, vagy valaki elvállalja az időzítést, akkor megcsinálom a többit, szöveges formában átküldöm a fordításokat, mert ez egyre jobban bosszant...mindig az nincsen, ami nekem kell....és dögfáradtan nem tudom élvezni ezeket, mert a fordítástól befájdul a fejem...pedig pont éppen olyankor lenne szükség a kikapcsolódásra.

Várom a hasonló problémákon dühöngő, vállalkozó szellemű, feliratkészítéshez értőket. Komolyan.  :hopp:
#2
Anime társalgó / Re: Felirat
2006-05-05, 13:06:34
Sziasztok!

Az alábbi animékhez keresem a magyar feliratokat, please, valaki dobjon meg némi infóval, honnan tudom letölteni a hiányzókat!

Juuni kokki/The twelve kingdom (a nagy kedvencek egyike)- ehhez van már, de csak a 30. részig. Az uccsó 15 részé kellene.
Texnolyze - ehhez csak az első 4 rész felirata van meg.
Kenshin TV - sajnos csak a filmhez és az OVA-hoz találtam...  :bruhuhu:

Azt hallottam, a Texnolyze magyar feliratai nem jók, sok a félrefordítás...tud erről valaki valamit?

A segítséget előre is köszönöm. Igyekszem meghálálni.  :merci:
#3
Anime / Elfen Lied
2006-04-04, 04:26:48
IGEN!!!

 Mibõl gondolom, hogy Member tanult pszichológiát...vajon? S miért azt , hogy Fazék nem? :D

Bocsi, de már nem bírtam tovább.

De térjünk csak visza Fazék kedvenc vesszõparipájára: a kutyagyilkos fiúkákra.

Õk valóban csak eszközök. Eszközök, hogy megértsük Lucy miért tette, amit tett, miért vált olyanná amilyen lett. A személyisége nyilvánvalóan meghasadt az idõk folyamán.  
   
   Nézzük CSAK ezt a kis részletet.
     Egy kislány /most hanyagoljuk a szarvakat, nem ez a lényeg,  ez csak rátesz a végén egy lapáttal/, akit nyilvánvalóan kirekesztenek a társai, aki képtelen megfelelni bárkinek is /ezek után már nem is akar, merthogy minek, de ne szaladjunk elõre/, szóval ez a kislány folyamatos érzelmi bántalmazásoknak van kitéve. Ennek ellenére igyekszik a társaival baráti kapcsolatot kialakítani (a kislány -a neve elveszett az idõk homályában - akivel a mosdóban beszél, s aki szintén végignézi, próbálja megakadályozni a kiskutya legyilkolását).

  Most a szarvakról. Ezt leginkább egy születési rendellenességhez tudnám hasonlítani, amirõl az illetõ nem tehet, változtatni sem tud rajta. Jogos az igazságtalanságérzet /Lucy/.

   Most nézzük a gyerekeket. Természetes a csúfolódás iylen idõs korban, erõsíti egy csoporton belül az összetartást. Lucy testi bántalmazása (hajhúzgálás, szarvcsavargatás), vagy a kiskutya elkergetése, megijesztése, normális reakció volna a fiúktól.

 Azonban nem ez történik. Egy ilyen korú gyerek már tisztában van azzal, hogy mi a a különbség egy élettelen tárgy és egy élõ létezõ között. Hogy a tárgyat lehet javítani, ha viszont egy bogárra rálépünk, az ott marad, annak annyi.

Ezek a gyerekek nagyon is tudatában voltak annak, hoyg mit tesznek és miért. Lett volna millió más választásuk, hogy bántsák Lucyt. Igen , õk megtalálták a leghatékonyabb módszert. Ezek a gyerekek valóban intelligensek voltak, hiszen rájöttek arra, hogy ha bántják a kutyát, azzal bántják Lucy is. Sõt, még hatékonyabb, ha a lány nem tud semmit sem tenni ez ellen (a szarvcsavargatás azértt nem generál ekkora érzelmi feszültséget, mert azon nem tud a lány változtatni, attól maximum szomorú lesz és elkullog, a kutyát viszont ölbe kaphatja és elrohanhat vele, azaz tud és képes változtatni a helyzeten).

  Tehát fogták a kutyát és megtették. Egy ilyen idõs gyereket - lelkileg ép és egészséges - a vér látványa megdöbbent és taszít. A kisfiúk nem csodálkoztak azon, hogy a kutya nem mozog és meghalt, tehát nagyon is jól tudták mit tesznek.

 Fazék kis novellája alapján a kisfiú(k)nak félniük és tartaniuk kellett volna a kutyától - az erõs apa, akit megöl a még erõsebb kutya,a gyenge és védtelen anyáról nem is beszélve -, vagy megdöbbenniük (a kiskutya másféle magatartást produkál, mint a nagykutya) itt megbukik az elmélet, miszerint a kutyán akart(ak) bosszút állni ezzel. Felesleges mentegetni õket és szomorú történeteket kitalálni a múltjukról.

   A fiúk késõbbi jellemfejlõdésén el lehet gondolkodni. Ennek még utána nézek. Nekem úgy rémlik, az ilyen gyerekekbõl nem törvénytisztelõ állampolgár válik.

   Lucy pedig: felfokozott érzelmi állapot, az egyetlen  lény elvesztése, akirõl azt gondolta, szereti és elfogadja... Mit is vált ki egy gyerekbõl egy "hozzátartozó" elvesztése? Düh, értetlenség, harag.. mint amikor kihúzzák az ember lába alól a talajt. Normális emberi reakció:szélsõséges érzelmek kimutatása, sírás, megtorlás. Ha nem Lucyrõl lenne szó, a gyerekek lehet megúszták volna egy ceruzával a homlokukban, vagy hátukban. Ha hozzákalkuláljuk az addigi bántásokat, amiket nem torolt meg, akkor már nem is csodálkozunk.

Ellenvetés?

Ui.: Nem vagyok pszichológus, csak egy filozófia szakos hallgató. Nagyon szeretnék még helyzetelemzéseket hallani, minden melléköltés nélkül. Ha szépirodalomra vágyom, tudom hol keressem. Köszönöm.

Még egy: Fazék, éppen azért írtam amit írtam az anime megnézésével, ajánlásával kapcsolatban, mert mindkét oldalról üt. Azt aki érzékeny, azt azért, aki pedig csak annyit lát, hogy egy kutya miatt gyerekek halnak meg, azt meg azért.
#4
Quote from: NikoleHello
Nemtudna valaki egy listát adni arról,hogy milyen animékhez van magyar felirat az ftp-n?
Köszike

Szia!

A Haibane Renmeihez van. Mondjuk ezt nekem eleve magyar felirattal hozták, de azt hiszem a srác az ftp-rõl szedte le, szóval, egy próbát megér. Töltsd le az elsõ részét és kukkants bele, jobbat nem tudok tanácsolni.

Azt hiszem az Inuyasha sorozathoz is van, de nem végig és az tömörített fileban van, külön le kell tölteni hozzá. BS-playerrel be tudod tenni a magyar feliratot.
#5
Anime / Elfen Lied
2006-04-03, 09:21:49
Sziasztok!

Igazából, sõt, egyre inkább azt gondolom, ezt az animét teljes mélységében csak az értheti meg, aki hasonlóan széles attitûdökkel rendelkezik lelki téren. Magyarul  az érzelmi skálája széles és képes együttérezni másokkal.

  Most viccen kívül - bár ez csak tanács, nem kell megfogadni - , de jól gondolja meg az, aki terjeszti, hogy ki az, akivel úgymond "megnézeti", mert nagyon, de nagyon tönkre lehet vele vágni a másikat lelkileg. Tényleg. Most lehet vitatkozni, meg azt mondani, hogy ez túlzás. Amikor ezt mondom, nem feltétlen a szemlélõdõ életkorára, sokkal inkább a lelki tulajdonságaira és az érzékenységére, vagy érzéketlenségére gondolok, illetve a beleérzõ-képességére.

   Még egy dolog: Lucy reakciója a kiskutya megkínzásakor és megölésekor teljesen normális. Ha belegondoltok, hogy csak az a kutya az, akirõl azt gondolja, hogy teljes mértékben elfogadja és feltétel nélkül szereti, s hogy el kell veszítenie, ráadásul így, s abba is belegondoltok, hogy milyen felnõtt lesz abból a gyerekbõl, aki megkínoz és megöl egy állatot, akkor még titokban örültök is annak, hogy az történik, ami.
#6
Anime társalgó / Kenshin-sorozat
2006-02-28, 22:35:58
Hm....nem bírom megállni, hogy ne írjam le!
Most a 70. résznél tartok, de még mindig érdekel.
Ez egy hagyományos anime, történelmi. A kivitelezése...nos...a zenék nem igazán találóak. Úgy az 50. rész környékén viszont feljavul a dolog. Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy az opening megváltozott.

Mirõl is szól a történet?
Természetesen szamurájokról. Battosai the Manslayer, másnéven Kenshin és kis csapata megpróbálja a kard segítségével megvédeni az gyengéket.
Két korszak harca tükrözõdik Kenshin két személyiségében, valamint fellelhetõ a párhuzam a belsõ, lelki és a külsõ, kard-ki-kard harcokban is. A karakterek jellemfejlõdése általában a negatívból a pozitív irányba tart, kivételek persze mindig vannak.

A komolyabb harcok között nevethetünk egy jót -egy manslayer, aki pesztrásat játszik és szennyest mos, tereget, s akinek fogalma sincsen, hogy egy szerelmes nõnek mit jelent eljegyzési gyûrût ajándékba adni-, de kell is egy szusszanásnyi szünet, hogy kissé elgondolkodjunk az öldöklések mondanivalóján.

Persze, az a legjobb, amikor az ember nem tudja, hogy az ellenfél most átáll-é  Kenshin mondandójának hatására, vagy végleg le kell hentelni....

Mire is tanított eddig ez az anime?
1. Ha megvan az eszközöd arra, hogy valakit megleckéztess, nem feltétlen kell a földbe döngölni vele.
2. Akkor biztos a gyõzelem, ha a lelked ura vagy és ismered önmagad.
3. A szerelem legtöbbször vicces, de gyakran síráshoz vezet. :D
4. Ha ígéretet teszel, akkor ahhoz tartsd magad, hoyg teljesítsd, még ha az életedet kell ezért kockáztatni, akkor is!
5. Elõször beszélj, aztán támadj!!!
6. Nincsen rossz és jó ember, csak megkeseredett és elégedett ember van.

Nos, nagyjából ennyi. A történet részletesen kitér a szereplõk múltjára, szerintem szép, kerek egész lesz, erre egy jó 70%-ot adok.
#7
Anime / Látom, látom
2006-02-10, 12:51:49
Quote from: katzNézd meg Moha aláírását, abban szerepel, mit kellene beállítanod, hogy csatlakozni tudj az ftp-re


Csakhogy lásd mekkora szívem van :__devil:
Tessék (az elsõ torrent az)
Itt egy másik is.

Köszönöm szépen a segedelmet. Azóta megbeszéltem paranoiás párommal a dolgot...most alszik.....hehe, addig én leszedem a Berserket az ftp-rõl...:D

Unos-untalan mindenféle akadályba ütközöm, de most nagyon örülök:D

Mindenkinek köszike. Télleg! :hopp: :merci:
#8
Hírek,információk / Re: Ftp es egyebek
2006-02-10, 12:35:42
Quote from: DarkstarNe a fórumos jelszót használd, hanem regisztrálj a fõoldalon Usteam.hu és azzal a jelszóval menni fog.

Valóban. Nagyon köszönöm, már töltöm is!!! :D

Szereztél Nekem egy szép napot!!! :D

Sõt, sok szépet!!!
#9
Hírek,információk / Re: Ftp es egyebek
2006-02-09, 05:59:38
Sziasztok!

Gondom van, nagy. Illetve tanácstalan vagyok. Végigolvastam mindent az ftp kapcsolódásról, mégsemmegy....elmondom hogy csináltam, a címe legyen Variációk sikertelen FTP kapcsolódásra:

Alapvetõ feltételek: tûzfal beállításainál engedélyezés, hálózati kártya, Total Commander 6.53, Passzív mód bekapcsolása az ftp szerkesztése menüben.

Kísérlet 1. : A Fórumon használt névvel és jelszóval, nagybetûk, kisbetûk variálásával ------> Kapcsolódás sikertelen.
Kísérlet 2. : Névtelen kapcsolódás, jelszó nem kell -------> Kapcsolódás sikertelen.
Kísérlet 3. : Az usteam.hu 31337 helyett beírtam, hoyg 193.202.89.3, kapcsolódás a fórumon használt névvel, jelszóval------>Kapcsolathívási hiba
Kísérlet 4. : Az usteam.hu 31337 helyett beírtam, hoyg 193.202.89.3, kapcsolódás névtelenül, jelszó nélkül------>Kapcsolathívási hiba

KHM.....szóval most itt ülönk, bambuljuk a monitort a párommal, aki progterves és nagyokat pislogunk....gyermeki énünk körülöttünk ugrándozva ordibál, hogy ANIMÉT, ANIMÉT, MOST MIÉRT NEM TUDOK ANIMÉT TÖLTENI??? ANYAAAAAAAAA!!!!

Tehetek, tehetünk még valamit?

Ha valakinek van valami építõ jellegû ötlete, akkor szívesen meghallgatom. De azt is szívesen venném, ha valaki egy torrent file-t ide bökne nekem /Berserk/, mert az legalább mûkszik, igaz, baromi lassú....

Elõre is köcce!!!
#10
Anime / Mégiscsak szeretném...
2006-02-09, 04:54:18
Quote from: RamizMennyire anonim??! Ha kicsit is akar, bárki visszanyomoz.

Hm, nem értek én a lovakhoz, valami okos mondta, nem akartam Vele vitatkozni.
:D Mint ahogy Veled sem fogok. :)

A másik dolog, megpróbáltam csatlakozni az ftp szerverhez, de nem ment, nem szeretném megpiszkálni a tûzfalam, ha esetleg azzal lenne gond, mert az sem az én kreálmányom, szóval mégiscsak kellene nekem egy-két torrent file...azzal legalább nincsen problémám.....mármint azon túl, hogy tényleg baromi lassú.

 :) Valószínûleg jó kis szórakoztató olvasmány lenne az "én és a számítógépek" címû , ha megírnám...nem teszem.:) Már így is tiszta analfabétának érzem magam, szóval please, keressen nekem valaki torrentet, mert most nincsen kapacitásom megtanulni új dolgokat...:(
#11
Anime / Berserk (!spoilerek!)
2006-02-07, 15:07:23
Quote from: blarkea teljes sorozatot megtalálod a usteam ftp-n. angol szinkronos, ami ugyan nem az eredeti, de talán annyira nem is rossz :)

HM...köszönöm, de inkább torrent fájlból szeretek letöltögetni, igaz, lassú, de legalább anonim. Szóval, ha tudtok más lehetõséget, szívesebben élnék inkább azzal. Azért még egyszer köcce.
#12
Anime / Berserk torrent
2006-02-06, 02:12:34
Sziasztok!!!

Több mint valószínû, hogy én vagyok a béna, de nem találtam a 25 részes Berserk-hez /az animéhez, nem a mangához/ torrentet.

Tudna nekem valaki segíteni? Nem gond, ha angol a felirat. CSak lenne már meg az a torrent...

Köcce.:)