Internetes Társadalom

Started by Ramiz, 2005-03-24, 17:01:10

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: ManituAkik a valóságshowkat is nézik :D

Ó... ez mindent megmagyaráz! :) (Na jó, nem mindent (pl. Wiles-tétel), de sok mindent. :D Legyünk precízek! :__devil: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Meske

Quote from: MohaÉn szintúgy. Fõleg, mikor az itthoniak kérdeznek "hülyeségeket" :rolleyes:
Legalább beismered! Mert ez az amit nem nagyon szeretek, mert attól még, hogy te tudod, mert programozó vagy, másnak még nem feltétlenül egyértelmû!!  :teccik:

Az emberek unatkoznak? Akkor is inkább nézzenek animéket, olvassanak mangákat ne pedig a béna valóságshowkat és blogokat! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Moha

Quote from: Meskeolvassanak mangákat ne pedig a béna valóságshowkat és blogokat! :)
Ahhoz azért kell bizonyos szintû intelligencia is! :lol:

Ramiz

Meg kell tudni olvasni... :D (Bár belegondolva ez nem is annyira vicces... inkább  :bruhuhu: ...).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Quote from: MohaAhhoz azért kell bizonyos szintû intelligencia is! :lol:

És ez a szint napjaik "átlagembereinél" sajnos meredeken zuhan.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manu

Quote from: DarkstarÉs ez a szint napjaik "átlagembereinél" sajnos meredeken zuhan.

Ezt sokan szeretik mondani, de egy nagy félreértés. Az átlag intelligencia soha nem volt ilyen magas arányaiban, mint ma. Szerinted mekkora volt az analfabetizmus 50-100 évvel ezelõtt?

Ebbõl kiindulva - az internet, internetes társadalom talán segíthet az indivídum megörzésében. Eddig a történelemben az aktuális kormányzat mindig próbálta az emberek éntudatát, öntudatát alacsony szinten tartani. Egy 10 éves tudati szinten lévõ embert sokkal könnyebb irányítani, mint egy felnõttet. Ilyen médium volt az egyház (meg a legtöbb vallás sokáig) aztán az újság, rádió, TV. Az internetre átszokás manapság, és ti is sokan írtátok, hogy a TV már nem dominál életetekben, segíthet abban, hogy elkerüljük azt a komformizmust, amit Orwell vagy Huxley leírt mûveiben. Az internetezõ nem passzív befogadója csak az információnak, hanem reagálni is tud rá, aktív résztvevõ. Azt persze nem tudom mennyire jó ez a közösség szempontjából, de az egyénébõl mindenképpen. Én remélem, hogy 5-10 év múlva, ha az internet kibõvül, akkor hasonlóan sokrétû emberek lesznek, mint most már pl. ezen a fórumon. Remélem, hogy nem mindenki a mainstream discozenéket, vagy a maintream mozikat fogják nézni, amire a TV kondícionálta õket, hanem kénytelenek lesznek venni a fáradságot, és megkereseni a saját izlésüket. Úgy érzem ebben mi itt , az IT tagjai, elõl járunk, de gyorsan terjed ez a folyamat és én is azon vagyok, hogy terjesszem.
Ha belegondolunk, bár ez erõsen elrugaszkodott és persze a gyakoraltban kivitelezhetetlen, de az idillikus demokráciát lehetne megvalósítani az internettel, hiszen nem lenne szükség képviseleti rendszerre, ha minden embernek biztosítana az állam egy minimális gépet és netet. Minden ember közvetlenül részt tudna venni a döntéshozatalban, törvényalkotásban. De még egyszer mondom, tisztában vagyok vele, hogy  ez megvalósíthatatlan.

Karma XXL

Quote from: ManuEzt sokan szeretik mondani, de egy nagy félreértés. Az átlag intelligencia soha nem volt ilyen magas arányaiban, mint ma. Szerinted mekkora volt az analfabetizmus 50-100 évvel ezelõtt?

Az intelligencia a feladatmegoldóképességet jelenti AFAIK. Így az analfabétizmushoz sincs sok köze.

Ha eltûnõdök egy kicsit, nem vagyok biztos abban, hogy az intelligencia nem csökken. Bár a volt földrajztanárom azt mondta: "Az amerikaiak nem hülyék, csak szörnyen mûveletlenek.", mégis, akiknek például TV mûsorokat csinálnak a legegyszerûbb dolgok elvégzésérõl, azokat egy kicsit féltem az élettõl. Most nem az amerikaiak ellen mondom, elõbb-utóbb az egész világ mutatni fogja ezt a tendenciát.

QuoteEddig a történelemben az aktuális kormányzat mindig próbálta az emberek éntudatát, öntudatát alacsony szinten tartani. [...] Ilyen médium volt az egyház (meg a legtöbb vallás sokáig) aztán az újság, rádió, TV. Az internetre átszokás manapság, és ti is sokan írtátok, hogy a TV már nem dominál életetekben, segíthet abban, hogy elkerüljük azt a konformizmust, amit Orwell vagy Huxley leírt mûveiben.

Kár, hogy "mi sokan" csak egy (Magyarországon, de szerintem globálisan is) vékony réteget alkotunk. A TV befolyásoló hatása még mindig vezet.

QuoteAz internetezõ nem passzív befogadója csak az információnak, hanem reagálni is tud rá, aktív résztvevõ. Azt persze nem tudom mennyire jó ez a közösség szempontjából, de az egyénébõl mindenképpen. Én remélem, hogy 5-10 év múlva, ha az internet kibõvül, akkor hasonlóan sokrétû emberek lesznek, mint most már pl. ezen a fórumon.

Azonkívül az internetet is egyszerûen fel lehet használni a néphülyítésre, attól, hogy nem a híradót nézed, hanem az origót olvasod (amerikaiak meg a CNN.com-ot, az szerintem szép példa), nem kapsz változtatosabb vagy kevésbé manipulált információkat. Persze, ha elolvasol 4 híroldalt, akkor már jobban látszik a kép. Csakhát erre senkinek nincs, és kétlem hogy a jövõben lenne elég ideje.

QuoteRemélem, hogy nem mindenki a mainstream discozenéket, vagy a maintream mozikat fogják nézni, amire a TV kondícionálta õket, hanem kénytelenek lesznek venni a fáradságot, és megkereseni a saját izlésüket.

Szerintem nem fogják. Elmennek a best-new-trendy-music.com-ra (hasraütöttem), vagy az MTV.com-ra, vagy a VIVA.hu-ra és felveszik a mainstreamet ismét.

QuoteHa belegondolunk, bár ez erõsen elrugaszkodott és persze a gyakoraltban kivitelezhetetlen, de az idillikus demokráciát lehetne megvalósítani az internettel, hiszen nem lenne szükség képviseleti rendszerre, ha minden embernek biztosítana az állam egy minimális gépet és netet. Minden ember közvetlenül részt tudna venni a döntéshozatalban, törvényalkotásban. De még egyszer mondom, tisztában vagyok vele, hogy  ez megvalósíthatatlan.

Mint ahogy az internettõl elvonatkoztatva, a globális számítástechnikai hálózattal a cyberpunk világ is lehetséges. Sõt, ha nem történik valami az emberek mentalitásával, amíg az érdekek irányítanak mindent, a cyberpunk jövõ nem tûnik se távolinak, se lehetetlennek. (lásd Trusted Computing)

Manu

#67
Most jól érzed magad, hogy összeromboltál bennem egy nehezen magamba-pumpált, egy kicsit is optimista jövõképet?  :bruhuhu: :D

És abban van a legnagyobb igazság, hogy az emberek mentalitásán múlik a legtöbb. Ha nincs igényük a személyes véleményalkotásra, egyéniségük kibontatkoztatására, akkor minden mindegy. És úgy tûnik, nincs... Ettõl függtelenül szeretnék reménykedni, hogy a szellemi elit kibõvül az internethasználat folytán. :angyali:

Karma XXL

Quote from: ManuMost jól érzed magad, hogy összeromboltál bennem egy nehezen magamba-pumpált, egy kicsit is optimista jövõképet?  :bruhuhu: :D

Nem.

Darkstar

Igazad van Manu, a meredeken zuhant kissé eltúloztam.
Az általános mûveltség lehet, hogy most a legmagasabb, de ezt a kor, amiben élünk, megköveteli. Aki ma nem tud írni, olvasni, az, ha nagyon durva akarok lenni, szinte már nem "életképes". Az, hogy ma a legtöbb információt "készen, ellenõrizve" kapjuk kézhez, két dolgot is eredményezhet: a már említett befolyásolást, néphülyítést és azt a tényt, hogy az embernek nem kell megerõltetnie az agyát, hogy egy probléma megoldásáras magától jöjjön rá.
A "mûveltség utáni igény" változása pl. a tv-n tökéletesen észrevehetõ. Egyre több a valóságshow, szappanopreák, "kibeszélõshow-k" a különbözõ "színvonal nélküli" mûsorok. Aláírom, ezekre is szükség van, van aki ezeket szereti. De azt már túlzásnak tartom, hogy amikor ment a rothadt VV, akkor azt a Legyen ön is milliomos helyére rakták be, aminek volt értelme. Vagy már ez a mûsorösszeállítás is ezt a bizonyos befolyásolást hivatott szolgálni? (Elõbb-utóbb üldüzési mániám lesz!). Most dióhéjban ennyire volt idõm.
És ez az egész SZVSZ!
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dragon

#70
Quote from: ManuIlyen médium volt az egyház (meg a legtöbb vallás sokáig) aztán az újság, rádió, TV. Az internetre átszokás manapság,
Szerintem mindegy mivel csalogatod a birkát, a birka birka marad
Quote from: ManuAz internetezõ nem passzív befogadója csak az információnak, hanem reagálni is tud rá, aktív résztvevõ.
Láthatod te magad is a tévében, hogy az emberek hogyan "reagálnak" bizonyos dolgokra, csak nézz meg egy közvetítést egy fidesz-, mszp-, vagy "írd-a-kedvenc-pártodat-ide" -tüntetésrõl
Illetve néhány netes fórumon ez olvasható formában is megjelenik.

Quote from: ManuÉn remélem, hogy 5-10 év múlva, ha az internet kibõvül, akkor hasonlóan sokrétû emberek lesznek, mint most már pl. ezen a fórumon.
Én hallotam olyan elméleteket, melyek szerint pár év múlva a vírusok és egyéb nemkívánatos dolgok terhelése alatt összeomlik, mivel az alapjául szolgáló infrastruktúra nem fejlõdik olyan gyorsan, mint a szoftveres rész

Quote from: ManuRemélem, hogy nem mindenki a mainstream discozenéket, vagy a maintream mozikat fogják nézni, amire a TV kondícionálta õket, .....
Itt tökéletesen egyetértek Sysop válaszával

Quote from: Manuaz IT tagjai,
hát, szerintem ez hivatalosan az Information Technology rövidítése, de mindegy

Quote from: ManuHa belegondolunk, bár ez erõsen elrugaszkodott és persze a gyakoraltban kivitelezhetetlen, de az idillikus demokráciát lehetne megvalósítani az internettel,
Ez talán technológiailag nem is annyira megvalósíthatatlan, de sok egyéb jellegû gond van vele.
Online parlamentre gondolsz?
Hát nekem elég ha a jelenlegi 365 (vagy mennyi) balf**** dönt a sorsomról, nem pedig 10 millió.
Másrészt... gondolj bele,  -elméletileg- akik ott ülnek azok értenek valamit a témához (legalábbis kéne nekik), de ez korántsem mondható el a többi emberrõl.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Hoppá, önkényesen megváltoztattam az IT rövidítést... nem baj, a fizikában is 1000 dolgot jelöl egy-egy betû... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Hali!

Most már nem a tv fogja nekünk a hülyeséget közvetíteni, hanem mi egymásnak. ;)

Manitu

Quote from: SysOP XXLAzonkívül az internetet is egyszerûen fel lehet használni a néphülyítésre, attól, hogy nem a híradót nézed, hanem az origót olvasod (amerikaiak meg a CNN.com-ot, az szerintem szép példa), nem kapsz változtatosabb vagy kevésbé manipulált információkat. Persze, ha elolvasol 4 híroldalt, akkor már jobban látszik a kép. Csakhát erre senkinek nincs, és kétlem hogy a jövõben lenne elég ideje.
Ezt a TV-vel, vagy az újságokkal is megteheted, ha megnézed a híreket az M1-en, a kereskedelmi adókon, meg mondjuk a DunaTV-n, és kiátlagolod az egészet, nagyjából megkapod az igazságot. Persze erre sincs az embernek általában ideje.


Ramiz

Azért nem csak "egymással szemben" beszélnek az adók. Vannak "média-tabu" témák, amelyiket mindegyik kerüli, meg olyan unalmas és kötelezõ témák, amelyiket mindegyik tartalmazza, és senkit sem érdekel. :D Ez "csapódik le" néha egyfajta politikailag meglehetõsen inkorrekt, "szembeszél" típusú humorban, ami azért is az ellenkezõ stílust használja, mint a szájbarágott, készen legyártott mûanyag szófordulatokból összefércelt mûsorokat. Az ilyen humor néha nagyon jól tud esni. Pl. Kretén, Matula.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Karma XXL

Quote from: ManituEzt a TV-vel, vagy az újságokkal is megteheted, ha megnézed a híreket az M1-en, a kereskedelmi adókon, meg mondjuk a DunaTV-n, és kiátlagolod az egészet, nagyjából megkapod az igazságot. Persze erre sincs az embernek általában ideje.

Pontosan erre gondoltam. Az a tendencia, ami a "fizikai médiában" mûködik, a kibertérben is továbbél. (Megj: A HírTV és a Magyar ATV még radikálisabb)

Manitu

Quote from: SysOP XXLPontosan erre gondoltam. Az a tendencia, ami a "fizikai médiában" mûködik, a kibertérben is továbbél. (Megj: A HírTV és a Magyar ATV még radikálisabb)
ATV-n akárhányszor odakapcsolok, mindig az a most-hívjon-mert-már-csak-két-perce-van-hogy-megnyerje-a-milliókat-emeltdíjas-hívással típusú mûsor megy. HírTV-t meg nem nézek, mert nagyon hátulra van programozva a TVben, és ritkán jutok túl a 20. csatornán kapcsolgatás közben:D


Moha

Quote from: ManituATV-n akárhányszor odakapcsolok, mindig az a most-hívjon-mert-már-csak-két-perce-van-hogy-megnyerje-a-milliókat-emeltdíjas-hívással típusú mûsor megy.
Az MTV1-en is ilyen megy éjszakánként. Párszor direkt figyeltem: hogy mekkora ökrök tudnak oda betelefonálni?! :rolleyes:
Pl. volt egy eset, hogy háromszögeket kellett számolni a képen. Namost ránézésre is volt vagy 20-30 db, aztán a csaj még hozzátette, hogy páratlan számról van szó, erre betelefonál valaki, és benyögi, hogy 6 db...  :3x3:
Ezek most vagy direkt csinálják, vagy az elemgyógyból telefonálnak... :rolleyes:

Manitu

Quote from: MohaAz MTV1-en is ilyen megy éjszakánként. Párszor direkt figyeltem: hogy mekkora ökrök tudnak oda betelefonálni?! :rolleyes:
Pl. volt egy eset, hogy háromszögeket kellett számolni a képen. Namost ránézésre is volt vagy 20-30 db, aztán a csaj még hozzátette, hogy páratlan számról van szó, erre betelefonál valaki, és benyögi, hogy 6 db...  :3x3:
Ezek most vagy direkt csinálják, vagy az elemgyógyból telefonálnak... :rolleyes:
Az a legfõbb probléma ezekkel a tipusú játékokkal, hogy lerí róluk, hogy azért vannak, hogy pénzt hozzanak a TV adónak. Telefonálj mint az õrült, hogy hátha kisorsol a számítógép, és hiába számolod össze jól azokat a nyavajás háromszögeket, mivel a feladat kitalálói úgy gondolták, hogy van még kettõ az egyik alatt, amibõl ugyan nem látszik semmi, de ott vannak. Egyszer egy pénzérmés feladatot fel is vettem videóra, kimerevítettem a képet, összeszámoltam alaposan, hároszáz-egynehány forint volt, akárhogy néztem. Kb minden második telefonáló ezt mondta be, és nem fogadták el... szóval érdekes... a falra tudok mászni ezektõl... Meg még ráadásul a mûsorvezetõ is állandóan pofázik benne... ráadásul néha akkora értelmetlenségeket, hogy feláll az ember hátán a szõr...


Moha

Hát nekem sem tetszik, mikor a mûsorvezetõ folyton profázik, kb olyan mondanivalóval, hogy "gyerünk már! még nincs meg tervezett bevétel, nem akarunk deficitet!" Ja, és pattognak, mint zerge a hegyen. Nagyjából, mint anno "Htristsák Mónika", hogy "jáccunkmájáccunkmájáccunkmá" :rolleyes:

Xaga

Quote from: MohaBár én pl. azt vallom, hogy "sikeres programozó akkor vagy, ha találsz a neten crack-et az általad írt programhoz" :)

Szoval a Linux OS-ra programozok és freeware programokat író programozok nem lehetnek sikeresek. Ezt megjegyeztem...

Moha

Quote from: XagaSzoval a Linux OS-ra programozok és freeware programokat író programozok nem lehetnek sikeresek. Ezt megjegyeztem...
Tudod, hogy nem így értettem! :p Poén volt!

Animal

#82
Kicsit megkésve...(megapost veszély!)

Quote from: RamizMit gondoltok az Internetes Társadalom fogalmáról? Kialakulnak "osztályok" itt is? Például régebben nem volt "divat" a fórumokon a post-számláló meg a "kasztok" (a "szintlépés"), most meg szinte minden fórumon van. Ki nem mondott szerepe: aki régebb óta van ott, "nagyobb szava van". Engem ez elõször zavart, de aztán "beépültem" a társadalomba...

Szerintem az internetes társadalom, amolyan "társadalom a társadalomban" dolog, hiszen az emberiségnek csak egy része vesz/vehet aktívan részt a net világában. Az a rész viszont (teljesen emberi módon) rétegzõdik, kasztosodik, több szempont alapján. A fórumokon ez a csatlakozás idõpontja és a post-ok száma szerinti rétegzõdés, amely véleményem szerint nem jellemzi megfelelõen a fórumtag hozzászólásának "erõsségét", de tény, hogy objektívebb osztályozást nehéz kialakítani, tehát ez a szükséges rossz.
Hogy mennyire nevezhetõ nyugodtan társadalomnak ez a szervezõdés, arra jó példa pl. az orvostársadalom, meg az autóstársadalom létezése is.

Quote from: RamizAz internet nagyon könnyû és erõs pótszer. Tényleg igaz ez, vagy nem lehet általánosítani? Kicsit személyesebben: mennyire vagytok "fórum-függõk"? Csak egy szabadidõ-eltöltési módszer, vagy fontos része az életeteknek?

Szerintem az általánosítás itt sem célszerû. Van, aki csak munkára használja és kész. Viszont könnyû függésbe kerülni, bár kérdés, hogy függés-e az, ha inkább veletek értekezek sokat, minthogy kimozduljak itthonról. Ha van a neten kívül is baráti társaságod, akkor OK, de mi van, ha nincs? Akkor a fórumozás számít összejövetelnek, az pedig már csak nem elítélendõ/káros, ha számodra szimpatikus emberekkel eszmét cserélsz? Persze az már figyelmeztetõ jel, ha valaki ingerült attól, hogy nem férhet hozzá a nethez, akármi miatt (nincs gépközelben, mûszaki hiba, stb.). Ez az elvonási tünethez hasonló reakció egyértelmûen függõségre utal. Nem érzem magam netfüggõnek, de nem állok messze tõle, hogy az legyek. Szerencsére a munka miatt hétköznap nem nagyon vagyok gépközelben és ez szerintem nem is baj. (Itthon bepótolom :))

Quote from: DjinnValószínû gép és internetfüggõ vagyok némileg. Ezer éve nem vettem buszmenetrendet, nem rendeltem mozijegyet telefonon, nem használtam a telefonkönyvet... Megszoktam, hogy mindent a neten nézek meg. Mivel a munkám is a géphet/nethez van kötve, ezért szinte egyfolytában itt ülök.

Szerintem nem attól vagy gép/netfüggõ, mert kihasználod az internet lehetõségeit a saját kényelmed érdekében. Inkább attól ha felkelés után elsõ utad a géphez vezet, mondjuk mosakodás vagy reggelizés helyett.
Quote from: ManuAmi miatt szeretem, hogy meg tudok róla szerezni dolgokat.
amikhez nehezen, vagy egyáltalán nem férnék hozzá. Ilyenek a ritka zenék, meg a filmek. Ami a társasági életet illeti, itt is nyújt olyasmit, amit a valós, mindennapi élet sok esetben nem. Magányosság: gyakran abból adódik, hogy az ember olyan dolgok után érdeklõdik, amik iránt a környezetében, városában, falujában (!) kevesen. Ebben az esetben nem hogy rossz, hanem kifejezetten építõ, "gyógyító" hatással lehet a net.

Na ezekben teljesen egyetértünk! Én is leginkább "beszerzésre" használom a netet. Ilyen szempontból viszont lehet, hogy függõ vagyok...

Quote from: Blimpén amennyire csak lehet tartózkodom az elterjedt fórumos rövidítésektõl, mert engem komolyan zavarnak.

Engem ezek a rövidítések nem zavarnak, csak addig, amíg nem fejtem meg a rövidítések értelmét (pl. az IMHO-n egy csomót agyaltunk Djinnel, mire rájöttünk, pedig amúgy ismerjük az eredeti angol kifejezést, csak hirtelenjében nem esett le). Meggyorsítanak sok mindent, miközben nem csorbul a jelentés. Persze, aki új, annak kicsit érthetetlen lehet elõször, de ez így van a szakszavakkal is. Meg kell tanulni, ez van.

Quote from: Blimpkicsit olyan érzésem van ettõl a nyelvtannal nem törõdéssel és rengeteg rövidítés használatától, hogy mintha "elkorcsosulna" nyelvünk, és engem ez kicsit elkeserít.

Gimiben én is nagy élharcosa voltam a magyarnak, de feladtam a szélmalom-harcot. A nyelv úgy is folyton változik, kár küzdeni ellene. Mindig olyannak kell lennie, hogy az adott korban kielégítse a használók igényeit. Ha a sok rövidítés kell, ám legyen, lényeg, hogy megértsd. A helyesírás hiánya persze még most is zavar, de tény az is, hogy a mondanivaló általában nem csorbul tõle, csak hát izé...h*lyén néz ki.

Quote from: DjinnSzerintem smiley-k ra azért (is) van szükség, mert az ember elég nehezen érzékeltet neten keresztül bizonyos érzéseket. Szinte mindent lehet kétértelmûnek venni és a smiley-k segítenek az érzelemkifejezésben, a mondanivaló erõsítésében..

Meg néha csak úgy magában is poénos (lásd csokinyúl evõ, meg kardozós smiley-k).

Quote from: kisviragJut eszembe, a blogokról volt szó? meg hogy azok miert
jok? meg ilyenek? mert ez is egy érdekes része a netnek... a blogok...

"Érdekes" része a netnek. De inkább magamutogató (mint a pletykalapok). Ebben (is) úgy látom legtöbben egyetértünk.

Quote from: ManituSoha nem gondoltam volna, hogy egy negyvenes embernél ilyet láthatok...

Kell némi alap ahhoz, hogy az ember folyamatosan lépést tudjon tartani a fejlõdéssel. Nálunk Apu most ismerkedik a számítógéppel, meg a netezéssel és sokszor teljesen ledöbbenek, hogy valójában mennyi mindent kell tudni ahhoz, hogy nyugodtan ülhess egy gép elõtt (ha jönnek a hibaüzenetek, mindig megijed, pedig sokszor semmi komoly nem történt). Szóval nem elég akarni, azért sokat kell tanulgatni és tényleg igaz, hogy aki kimarad, lemarad (vagy inkább, aki kimarad, sokat sz*v, mire visszakapaszkodik).

Quote from: DjinnÉs ráadásul meglehetõseneröltetettnek is. Ugyanúgy, mint a valóságshow-k.
Hmm. Ezt a témát (a TV-vel együtt) alaposan kiveséztétek, én inkább nem is reagálnék. Sosem nézem õket - okkal...

Quote from: MohaAhhoz azért kell bizonyos szintû intelligencia is!
Quote from: DarkstarÉs ez a szint napjaik "átlagembereinél" sajnos meredeken zuhan.

Ez így van, bár a zuhanás oka szvsz az, hogy az emberiség szellemi vagyon szempontjából is 2 részre osztódik (mint ahogy anyagilag is) és a szakadék egyre szélesebb. Egyfelõl a technika fejlõdésével hatványozottan nõ a megtanulható, felfedezhetõ dolgok száma. Másfelõl egyre kényelmesebben megoldható minden és az átlagos életben egyre kevesebbet kell gondolkodni, szinte minden megy magától. Szerintem bizonyos embercsoportoknak kemény érdeke is, hogy a legtöbben inkább az "elbutulók" közé tartozzanak, mert az sok pénzt hoz. (Lásd a korábban említett TV-s "vetélkedõ".) Az emberek meg egyébként is nagyon befolyásolhatók, bár ez régebben is így volt.

End of megapost  :)

Feldin

Quote from: DjinnNekem kicsit furcsa ez a "mûfaj". Vagy minek nevezzem.
Talán régimódi vagyok, de bennem az él, hogy a napló azért jó mert az ember leírhatja benne a személyes gondolatait, kiirhatja magából, amit talán mással nem osztana meg... Tehát teljesen személyes dolog.  Túl romantikus lennék a mai világhoz?  :rolleyes: Vagy csak túl zárkózott...
Nekem a magánszféra durva megerõszakolásának tûnik a dolog. És ráadásul meglehetõseneröltetettnek is. Ugyanúgy, mint a valóságshow-k. :(
Szóval nekem ez az egész dolog egy hatalmas ellentmondás. Nem veszi be a gyomrom.  :eeek:
Djinn, ha õk élvezik...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

#84
Quote from: SysOP XXL.
.
.
Mint ahogy az internettõl elvonatkoztatva, a globális számítástechnikai hálózattal a cyberpunk világ is lehetséges. Sõt, ha nem történik valami az emberek mentalitásával, amíg az érdekek irányítanak mindent, a cyberpunk jövõ nem tûnik se távolinak, se lehetetlennek. (lásd Trusted Computing)
Eh... Nem lenne szép világ.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Ez az... olyan jó szidni a jó öreg politikusokat... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

#86
Egy kicsit visszakanyarodva az internet függõséghez, nemtom ez mennyire számít annak, de pár napja áramszünet volt 3-4órán át, mikor otthon voltam és marha szar érzés volt, hogy ott van elõttem a gép és nem tudok felmenni a netre, ahogyan azt megszoktam. De ez nem csak az internetre áll, mivel nem tudtam se TV-zni(videózni), sõt még kávétfõzni sem! Áram nélkül jószerivel alig tudtam valamit csinálni! Na jó azért olvasgattam és gitároztam, de azért mégis... nyugtassatok meg, ez ugye normális!

Edit: Booocs!Nem emlékeztem, hogy ezt már megírtam a tud. és tech. topicba. Gomen... :lame:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Suszi

Velem is elõfordult már ilyen. Ha ez betegség, akkor együtt megyünk a pszichiátriára  :haha:

Ramiz

Megnyugodásra nincs semmi ok: ez a tünetegyüttes ugyan normális volt, de hogy te ilyen normális tüneteket mutassál, az már nem normális! :D :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Suszi

Quote from: RamizMegnyugodásra nincs semmi ok: ez a tünetegyüttes ugyan normális volt, de hogy te ilyen normális tüneteket mutassál, az már nem normális! :D :hehe:

 :wtf:

 :haha: