Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Én

#2580
Épp most néztem meg az Elfen Liedet :D
Hmm, tetszett a történet, a sok ketchup engem spec annira nem zavart. Biztos nagyobbat ütött volna az anime ha nincs tele a fejem spoilerekkel, de így is volt pár érdekes dolog (pl. a vége, meg így utólag kiderült a történet se volt egészen tiszta nálam)
[spoiler]Habár a szereplők reakciói néha furcsák voltak számomra (fojtogatsz, semmi baj), és nem vágom hogy mi lett az idős diclonius csávó tervével, és hogy egyáltalán mi volt az? :rotfl:Ha a dicloniusok világuralma, akkor az ugye romba dőlt... Ha meghalt Lucy. Bár erős a gyanúm hogy ő volt a végén az árnyék.[/spoiler]
De a dicloniusok korát én még mindig nem vágom, bonyolult számításaim alapján Lucy/Nyuu (Nyuszi :D)-nak max 12 évesnek kéne lennie, de hát ugye ez nem igazán reális.
EDIT: értékelés: 10/10, most így hirtelen semmi kifogásolhatót nem találok vele kapcsolatban, és sokkal jobbat sem láttam még (már az én ízlésem szerint)
Na megyek lefeküdni, és holnap befejezem a Spiralt :Kiraly:

minuszmiki

Mahou Shoujou Lyrical Nanoha: Azért kezdtem el nézni, mert kíváncsi voltam, miért a nagy hype. Eleinte abszolút nem értettem, semmi extra, sőt csomó dolog kifejezetten idegesített (owerflowing happyness & kawaiiness, lassú sztori, eh...). Aztán kb. Fate-chan megjelenésétől elkezd beindulni a sztori, egyre jobban tetszett. Az utolsó öt részt úgy néztem meg, hogy nem mentem ki cigizni közben, pedig max. minden második rész után szoktam. A befejezés kifejezetten tetszett, tudva hogy van folytatás. A gyenge kezdés miatt csak 6,5/10-et kap. No, állok is neki az A's-nak

Soldier

Venus Versus Virus 1-12ep:
AniDB Ismertetö
Download Clickk Here

Hát nem tudom igy elsöre hol is kezdjem. Eleinte nem rendelkeztem tul nagy elvarasokal ezzel az animevel kapcsba hisz nem ajanlota senki,nem is hallotam rola nem is tudom hogy talaltam rá.Miutan nekialtam képtelen voltam abbahagyni ,hisz szerintem a Story egesz jora sikeredett en nem ereztem rajta azt a bizonyos "sablont" (lehet meg nem lattam eleg animet).A Stroryol pár szó : Egy lány Lucia ,aki a ugynevezett "Virusok" (eveil spirit)-k eltavolitasaval foglakozik , életebe belecsöppen egy másik lány Sumire , mint késsöb kiderül szorosabb kapcsolat is összefüzi öket.Kezdetben csak a "Virusok" likvidálásaval telnek részek persze nem örökke (2-3 rész) ,ahol lathatjuk hogy minis esik at Sumire es hogy hogyan "fejlödik".Majd késöbb beindul a story ,Lucia apja Lucif, aki megölte Lucia anyat, a "szokásos" világ végét készitené elö , majd Lucia megfogadja hogy megöli ,persze ez nem ilyen egyszerü ebben segit neki Nahasi aki felnevelte kislány kora ota,  és egy másik lány akinek nem igazan tudom a "szerepét" .A Törtenet nekem tetszik , talalhatunk majd benne egy rövidebb love-szálat is Sumire és egy fiu között .Egyetlen ami zavar hogy Nyitot véget adtak az animenek , vagy legyen jo vége vagy rosz de ne ez:) Bár lehet igyis megnezem majd meg 1x. Vagy esteleg varhatunk folyatatast nem tudom ?! mert ez szamomra tulsagosan nyitotra sikerdetett.Animálása nem lehet panaszom szerintem tejesen joh nincs vele semmi baj élvezhetö , a zenét is sikerült szerintem összehangolni az animevel ahol kell ott pörgös ahol nem kellet ott nem .btw az Opening Part sztem eleg johra sikerdetet:)A karakterek szerethetöek voltak és egesz jo személyiséget kaptak ( Lucia a töretnet allat egy egesz személyiseg változason megy kersztül , Sumire segitségével, jutt eszembe ,érdekes megfigyelni:) ) nekem tetszettek. Én egy 9/10 adnák rá igazabol anidbn 10 adtam csak akkor meg nem voltam tisztaba az opening endel (elhamarkodottan szavaztam). Csak ajalani tudom mindenkiek ,egy pörgös eleg sok akcioval es egy kis szerelemmel rendelkezö anime egy picit rosszul eltalalt endel, remelem egyketten majd belneznek ,hatha kedve tamadt valkinek;)

Én

#2583
Spiral - Bond of reasoning
Láttam az /+ - on pár részt, és megtetszett, az ftp-n nem találtam, de ez nem állíthatott meg :D
Egész jó anime... is lehetett volna. Egészen az utolsó részig élveztem, vártam a nagy leleplezéseket. Komolyan, teljesen feszülten várja az ember a végkifejletet egészen...
[spoiler]...egészen a végéig. Ugyanis az anime rejtélyes dolgaiból semmi sem derül ki... Nem tudjuk meg, kik is pontosan a Blade Child-ok, nem tudunk meg semmi továbbit Kyotaka-ról, nem tudjuk meg, miért is volt olyan nagy durranás a "legveszélyesebb vadász", és az előtörténet nélküli kapcsolatokról sem tudunk meg semmit. Komolyan csináltak egy 26 részes sorozatot csak azért, hogy a végén megállapítsák: "a sorsán mindenki változtathat" és "akik hisznek, azok mindent elérhetnek" ???  :uzi: :lame:[/spoiler]
A történet dióhéjban (copy from animeaddicts, nincs kedvem erről a szarról írogatni):
"Minden két évvel ezelőtt kezdődött, mikor is Ayumu nyomozó bátyja nyomtalanul eltűnt. Egyetlen utalás, ami utána maradt, a "Blade Children" kifejezés volt.

A történet kezdetben egy gyilkosságos-detektíves sztorinak indul, de a sorozat előrehaladtával egyre inkább kibontakozik a drámai érzelmeket mozgató, rejtélyekkel teli háttértörténet, központban a minden téren géniusz bátyja árnyékában senyvedő Ayumuval (aki nem képes elismerni, hogy maga is zseni), egy hátrahagyott nyomozónő feleséggel (aki így Ayumu mostohanővére lett), egy folyton kotnyeleskedő diákújságíró lánnyal (aki Ayumu legnagyobb érzelmi támasza lesz. Kedvenc mondatai: Meg tudod csinálni! Hiszek benned!) és egy magukat Blade Children-eknek nevező gyilkos fiatalból álló csoporttal.

Veszélyes játékok sorozata veszi kezdetét Ayumu és a Blade Childrenek között, aminek tétje nem más, mint Ayumu élete. Na de mire mennek ki ezek az erőpróbák? Miért akarják olyan görcsösen a Blade Childrenek, hogy Ayumu bebizonyítsa képességeit, és páratlan logikai tudását? És mi köze mindehhez az eltűnt bátynak?

A történet a sorozat előrehaladtával egyre inkább az érzelmeket (szorongás, küzdeni akarás, beletörődés, gyilkos düh, stb.) helyezi előtérbe, és mindezt alátámasztja egy izgalmas cselekményvezetéssel. Lehet, hogy a fekete mégsem annyira fekete, mint az elsőre látszik, és lehet, hogy a fehér sötétebb a feketénél? Tehetjük fel folyton a kérdést a sorozat alatt. Ugyanakkor a történet egyetlen nagy kérdésre keresi a választ végig: létezik-e olyan, hogy Végzet, vagy mi határozzuk meg saját sorsunkat?

Összegzésként elmondható, hogy a Spiral egy tipikusan olyan anime, aminél nem elég az első pár rész megtekintése, hogy véleményt tudjunk alkotni, ugyanis a szokatlan történetvezetés szinte megköveteli az újabb és újabb részek nézését. A sorozat rajzolása tetszetős, zenei háttere tökéletesen beillik a történetbe. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
"

Én is ajánlom mindenkinek, aki a következő kérdéseket szeretné magának feltenni a mű megtekintése után:
- Mi?
- He?
- WTF?
:confused:
Pozitívumként:Tényleg vannak benne elgondolkodtató, külön jelenetek, és a fő történetszál tényleg nem igényli a felbukkanó ismeretlenségek leleplezését, de azok nélkül egy sótlan, sablonos szar az egész végkifejlet. És tényleg.
Kéremszépen, ez a sorozat becsapott. >(

Gregory

Nah, mostanában nézegettem frissebb animéket is
Kaze no Stigma:
A Stigmata című film alapján valami egyházzal kapcsolatos animére számítottam, de téves lett a sejtésem.
[spoiler]Egy ősi tűzvarázslatokkal foglalkozó klán + 1 kitagadott - tűzvarázslatokat használni képtelen - wind mage, aki visszatért szülőhelyére. Érdekesen indult, örültem, h párat le is gyakott Kazuma a klán tagjaiból, utálom a származásuk miatt elszállt lámikat. Szvsz megérdemelték a halált...[/spoiler]
Összességében tetszett az első rész, figyelemfelkeltő a történet, a rajzolás elment, nem volt olyan rossz, de láttam már nem kevés jobban bejövőset is.

Lucky Star:
A commerical olyan volt, h ezt egyszerűen meg kellett néznem. Az OP először érdekes, aztán bejövős :D. Valaki írta már, h 'A szegény ember Azumangája'. Ezzel az állítással én is egyet tudok érteni, néha azért mosolyogtam/nevettem.
[spoiler=ep2 is]
A Lucky Channel nagyon  :lol: .
A második rész sztem lényegesen jobb mint az első. Ez főleg annak köszönhető, hogy nem kezdik el taglalni a táplálkozási szokásaikat 4-5 percen keresztül... Konata is the best
[/spoiler]
Amíg várom a többi anime következő részeit, addig tökéletes lesz ^^


Hayate no Gotoku:
Olvastam, h sokat utalnak benne különféle alapművekre, ám mivel ezeket nem vettem észre[alapművek telén elég "műveletlen" vagyok], ezért nem hiszem hogy tovább nézem, hisz a legtöbb poént, utalást nem érteném. Azért nem bántam meg, h letöltöttem+megnéztem az első részt.

minuszmiki

Mahou Shoujou Lyrical Nanoha A's: Na ez már jobban tetszett. :smile: Végig fenn tartani tudta az érdeklődésémet, talán a legelején tűnt csak kicsit unalmasnak. Nagy fordulatok persze nincsenek, nem is vártam, vannak viszont elég jó harcok és kawaii lolik, és ez bőven elég. Jöhet a Strikers.  :smile:

Darkstar

Quote from: minuszmiki on 2007-04-22, 03:11:11
... talán a legelején tűnt csak kicsit unalmasnak.
Érdekes, pedig az A's pont hogy a dolgok közepébe vágva, pörgősen kezdődik. Legalábbis szerintem. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dreamcleaver

Quote from: Darkstar on 2007-04-22, 03:18:19
Quote from: minuszmiki on 2007-04-22, 03:11:11
... talán a legelején tűnt csak kicsit unalmasnak.
Érdekes, pedig az A's pont hogy a dolgok közepébe vágva, pörgősen kezdődik. Legalábbis szerintem. :)

Still not enuf Arf though. ^^

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Darkstar

Quote from: Dreamcleaver on 2007-04-22, 03:20:10
Still not enuf Arf though. ^^
A StrikerSben meg még ennyit sem lessz. Szokj hozzá. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dreamcleaver

Quote from: Darkstar on 2007-04-22, 03:22:30
Quote from: Dreamcleaver on 2007-04-22, 03:20:10
Still not enuf Arf though. ^^
A StrikerSben meg még ennyit sem lessz. Szokj hozzá. :D

Nagy hiba én mondom! Remélem azért Signum lesz, meg hát ott van Tia és barátja.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

minuszmiki

Valahogy nem kötött le, nem tudom miért. Lehet hogy csak simán nem kaptam el elsőre a hangulatát (Pedig tegnap néztem meg az első szériát). Dunno. De ez csak a legeglső részre vonatkozik, egyébként maximálisan bejött az egész, többet is kaptam, mint vártam, teljesen  :cool: volt.
Puppy Arf  :lol:

Dreamcleaver

Quote from: minuszmiki on 2007-04-22, 03:28:23
Valahogy nem kötött le, nem tudom miért. Lehet hogy csak simán nem kaptam el elsőre a hangulatát (Pedig tegnap néztem meg az első szériát). Dunno. De ez csak a legeglső részre vonatkozik, egyébként maximálisan bejött az egész, többet is kaptam, mint vártam, teljesen  :cool: volt.
Puppy Arf  :lol:

Too much puppy Arf i say. I wants Arf boobs.  :bruhuhu:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Manitu

Quote from: Soldier on 2007-04-21, 19:22:23...
Szerintem jó befejezése lett, nem szájbarágós, nem csöpögős, jó.[spoiler=legvége]Nahasi meghalt, és szerintem Lucia meg Sumire is.[/spoiler] A yuri részre egy kicsit jobban rámehetett volna, de egyébként teljesen jó anime volt.


kikuchiyo

Seirei no Moribito ep. 3

Ladies and Gentletards, we have a winner!
Az epizód egy gyönyörűen megkoreografált, 4 perc hosszúságú harci jelenettel nyit, ami végig 12 fps-mal van animálva. (Ez azt jelenti, hogy minden második kockán van új fázisrajz. A TV-sorozatokban a 8, sőt 6 fps a tipikus, azaz csak minden 3. vagy 4. kockán van változás.) Sehol a megszokott villanás-oszt-vége-is-a-harcnak stílus, nincsenek svenkelések és újrafelhasznált kockák - végig folyamatos az animáció. Elképesztő.
Később sem ül le a sztori, végig izgalmas marad a rész, és a főhősnő múltjából is megismerhetünk pár részletet, egy nem éppen tipikus flashback során.

Ha ezt a színvonalat tudja tartani, esélyes, hogy ez az anime felkerül az örökranglistára.
Failure is the default option

Solid Snake

Quote from: kikuchiyo on 2007-04-23, 02:33:11
Seirei no Moribito

Most már óhatatlanul felkeltetted az érdeklődésemet, mindenféleképpen leszedem.  :tezsvir:

Rage

Egyetértek kikuchiyo kollegával, eléggé WINRAR volt ez a rész. :jee: És nemcsak az animáció kiemelkedő, de a hangulat is - valahogy nagyon "egyben van" az egész, remek munkát végeznek (idáig) a készítők. Remélem, a sztori sem fog ellaposodni, és tényleg tudják tartani ezt a színvonalat. Várom a következő részt. :Kiraly:

Más: Bokurano ep3. nls remek blogot ír erről a sorozatról, érdemes elolvasnia minden érdeklődőnek, azonban most az én véleményem következik: Először is, ez nem a Kitoh-féle Bokurano. A második epizód után még reménykedtem, hogy nem térnek el a mangától túlzottan, de mindhiába: ez bizony valami más. Nagyon más. És nagyon nem tetszik. Bár lehet, hogy teljesen elvonatkoztatva az eredeti műtől még jó is lenne; majd meglátjuk. Idáig viszont hatalmas csalódás.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Randal

Bastard

Uhh. Tipikus fantasy anime, megspékelve egy kis ecchivel, meg egy idióta Dark Schneiderrel. Néha unalmas volt, de DS feldobta, azt jóvan.

chilip

#2597
Erementar Gerad

     Hát nagyon megfogott ez az anime, érdekes sztori, elsőrangú animáció, jó harcok. Sajnos 0 vér, ilyen szempontból a Kibára hasonlít erősen. A zenéje üt eddig mindent sztem :D halottam már jó OST-okat (Fate/Stay Night, Death Note), de ez elsőre number 1 nálam :D . Az OP/ED sajnálom, nem lettek rosszak csak olyan átlagos. Komoly az anime végig, amit néha sztem marha jó poénok szegélyeznek. Ami hibája, hogy az ftp-n a közepe hülye subbal van fenn... fordítottak olyanokat benne, hogy  :eek: aztán jött a végére a Shinsen-Subs féle verzió... ég és föld a különbség.
Ím, itt a sztori angolul (mivel nem szeretek regényeket írni  :hehe: )
[spoiler]After a routine raid, the rookie sky pirate Cou finds a most unusual cargo in his mates` cargo hold: Ren, an "Edel Reid", a race prized by humans for granting special combat power to their partners through "Reacting". He quickly discovers, however, that Ren is even more prized than he expected. The pirate ship is visited by three members of the Edel Reid Complete Protection Agency "Arc Aire", who try to purchase her. When Cou refuses, the ship is suddenly attacked by a mysterious force, and Cou`s captain charges him with Ren`s protection.
[/spoiler]

Sztori: 10/8
Hangulat: 10/9
Animáció: 10/9
Zene: 10/10



Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

minuszmiki


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zanador

Beyond the clouds

Ebben a percben fejeztem be. Nagyon szép lett, nálam az alapművek közé tartozik innentől. De azt hogy csinálták, hogy elméletben minden jól alakult, valahogy mégse érzem magam boldognak a végén? :\
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

arianrhod

Lunar Legend Tsukihime

Az ismertetője nagyon felkeltette az érdeklődésemet.Mivel szeressük a vámpírokat úgy gondoltam jöhet.Eddig első 3 rész lett vizuálisan megemésztve.Az op hihetetlenül tetszik.A grafika elsőszámú.Szép hátterek és kidolgozott karakterek.DE vmiért mégsem tetszik.Nagyon erős hiányérzetem van miközben nézem...untat.Nem vagyok oda a zuzzunkszétmindentésspricceljenavérmindenfele típusú történetekért,hisz eddig a kedvenc animém,rövidsége ellenére a Her and Her cat,de a Tsukihime vhogy nem köt le.Kérdés:van értelme tovább néznem?Lesz-e esteleg egy olyan fordulat ami nézhetővé és "izgalmasabbá" teszi?A szerencsém,hogy már csak a 4.ik rész van meg de arra se tudom nagyon rávenni magam.Ha végig ilyen a történet inkább le se szedem a többi részét.

A Black Blood Brothers viszont tetszett.Pedig nem épp egy világmegváltó történet és Alucardot se taszítja éppen le trónjáról de bejött.Az op és ed felejthető az én szemszögemből.A grafika is egész szép és a történet vezetés is jó.Nekem nagyon tetszett,hogy a részek elején mindig volt egy kis szösszenet a főszereplőnk múltjából.A jó adagnyi humor pedig szintén lökött egyet a sorozaton.Én megadom enki a 10/7

Baggio

Maburaho
nagyon jó kis sorozat volt, szerettem. Szerintem inkább romantikus és vicces mint ecchi, de van azért benne pr szaftos rész :). Bár azért nem Guri Guri szinvonalú perverzkedésre kell gondolni :)
A karakterek jók, Kuriko különösen :). Nem is értem miért ő a kedvencem. De az egész történetet áthatja a poén, ugyanakkor komolyságot is bőven taltálunk. Szerintem nagyon jó kikapcsolódás, ha nem egy filozófiai méylségű alkotást keresel

Rozen Maiden
ezzel még nem végeztem, sőt most kezdem csak el szinte. 3 részt néztem meg, és nem mondom hogy rossz, de egy kicsit túl kawai :). Egyelőre eléggé zavar az állandó magas hangon történő sivítozás :) de lehet csak meg kell szokni és utánna jó lesz. Mondjuk ez a babák ölik egymást sztori.... nem is tudom

minuszmiki

#2605
Bokura ga Ita: Groven ismertetője miatt álltam neki, és nem is akarok semmit mit hozzátenni, abszolút egy véleményen vagyok vele.

edit: Hirtelen felindulásomból 10/10-et adtam, az azért bőven sok. 9/10

Soldier

Quote from: Baggio on 2007-04-25, 01:26:15
Maburaho
nagyon jó kis sorozat volt, szerettem. Szerintem inkább romantikus és vicces mint ecchi, de van azért benne pr szaftos rész :). Bár azért nem Guri Guri szinvonalú perverzkedésre kell gondolni :)
A karakterek jók, Kuriko különösen :). Nem is értem miért ő a kedvencem. De az egész történetet áthatja a poén, ugyanakkor komolyságot is bőven taltálunk. Szerintem nagyon jó kikapcsolódás, ha nem egy filozófiai méylségű alkotást keresel

erre rákerestem->
ü-ü-ühm ez jonak nezz ki .. dl on progress->ty

Darkstar

Quote from: minuszmiki on 2007-04-24, 14:11:31
Van HQ is, az 199 mega. (ehunne)
Mostanra néztem meg.  :cool: :hopp:
Viszont még a Death Note-ot sem kellett legpörgősebb részei alatt sem ennyiszer pause-olni, hogy elolvassam a komenteket vagy akár csak felfogjam, hogy épp mi a franc van. Szóval nem volt egyszerű. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Darkstar on 2007-04-25, 19:09:14
Viszont még a Death Note-ot sem kellett legpörgősebb részei alatt sem ennyiszer pause-olni, hogy elolvassam a komenteket vagy akár csak felfogjam, hogy épp mi a franc van. Szóval nem volt egyszerű. :D
Akkor nem az én készülékemben volt a hiba :D A 20 perces epizódhoz kellett vagy 40 :D


sirtomi

Quote from: arianrhod on 2007-04-24, 23:36:55
Lunar Legend Tsukihime

Az ismertetője nagyon felkeltette az érdeklődésemet.Mivel szeressük a vámpírokat úgy gondoltam jöhet.Eddig első 3 rész lett vizuálisan megemésztve.Az op hihetetlenül tetszik.A grafika elsőszámú.Szép hátterek és kidolgozott karakterek.DE vmiért mégsem tetszik.Nagyon erős hiányérzetem van miközben nézem...untat.Nem vagyok oda a zuzzunkszétmindentésspricceljenavérmindenfele típusú történetekért,hisz eddig a kedvenc animém,rövidsége ellenére a Her and Her cat,de a Tsukihime vhogy nem köt le.Kérdés:van értelme tovább néznem?Lesz-e esteleg egy olyan fordulat ami nézhetővé és "izgalmasabbá" teszi?A szerencsém,hogy már csak a 4.ik rész van meg de arra se tudom nagyon rávenni magam.Ha végig ilyen a történet inkább le se szedem a többi részét.
Nekem nagyon tetszett, bár már nem nagyon emlékszem rá :)
Lassan fél éve semmi animet nem néztem  :bruhuhu: