Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Alkyra

#3450
The Jungle was always nice, then came Guu:

Mit lehet erről írni? Agymenés.:)
A dzsungelban él Hale s Anyja s meglehetősen boldogan töltik napjaikat.(pontosabban csak Wedda.:) Ő iszik, Hale meg takarít utánaXd)
Ám egynap Wedda hazahozz egy kislányt, akit Guunek neveznek. Hale már az első nap után tudja: itt vlm nem stimmel.
Guu-nek isteni hatalma van s bármit képes megtenni.(többet közt minden megpróbál enni ami a kezébe kerül, de nem azért, mert éhes, hanem a gyomrában egy külön dimenzió van s oda akar betuszkolni pár érdekes dolgot(mint pl az 1000 lábú macska..))
Innen Hale gondjai megnégyszereződnek, ugyanis mindig Guura kell figyelnie, hogy épp miben töri a fejét...

Záporozó poénok s folyamatos őrültség.Aki szereti az ilyesmit annak 10/10.
A vége felé még így is jót röhögtem a karaktereken(Dama ba-chan.... :muhahah: :muhahah:), de volt egy-két erőltetett poén.A rajzolása egy kicsit furcsa, de utána már hozzászoktam.
Most kezdtem nézni a Deluxot s ott is megy rendesen a hülyeség.
Végértékelés: 9/10

The Law of Ueki:

Remek shounen anime. Az alapsztori nagyon érdekes: Isten megunta a Földet s úgydönt, hogy elindít egy Bajnokságot amiben iskolás kölykök vesznek részt azzal a céllal, hogy Ők majd újraformálják a világot.^^(azért kölykök, mert a felnőtekkel ellentétben nekik még vannak álmaik). Minden kiválasztott iskolás kap egy különleges erőt amit a harc során használhat s fejleszthet.S hogy legyen motiváció is a nyeremény egy Null Zai. hogy miaz a Null Zai?  A Zai alapból képességet jelent.
Itt mindenre gondolni kell. A sármtól kezdve, a futás vagy a tanulási képesséig.(ezeket veszti el reflexből az elején a főhős.:))
Minden hatalom használó kap egy zait, ha legyőz egy mások hatalomhasználót, de elveszt egyet, ha megtámad egy olyan embert akinek nincsen hatalma. Aki megszerezi a Null Zait az bármilyen képességet megszerezhet amit csak akar.

Ueki alapból nem nagyon akar ebben résztvenni(a tipikus easy-goin' guy), de a képviselője(minden hatalom használónak van egy egy isteni képviselője, aki adja az erejét s felel a diákért a bajnokság során) "belekényszeríti".
S hogy mi is a főhősünk hatalma amivel elvileg minden ellenfelet le kéne győznie? A szemetet fává tudja változtatni.

Így indul The Law of Ueki, de bőven tartogat még meglepetéseket s természetesen a végére hagyja a legnagyobbakat.^^
Végértékelés: 10/10

Member

A Deluxe lesz messze a legjobb, a Final elég gyengén indul, de lesznek még abban is beteg részek (főleg az RPGs :D).

Solid Snake

Quote from: Alkyra on 2007-08-30, 15:17:09
The Law of Ueki:

Az alapsztori nagyon érdekes: Isten megunta a Földet s úgydönt, hogy elindít egy Bajnokságot amiben iskolás kölykök vesznek részt azzal a céllal, hogy Ők majd újraformálják a világot.^^

Te magasságos...  :wtf: :D
Ebbe muszáj lesz belekukkantanom.

sirtomi

Quote from: Solid Snake on 2007-08-30, 15:31:32
Quote from: Alkyra on 2007-08-30, 15:17:09
The Law of Ueki:

Az alapsztori nagyon érdekes: Isten megunta a Földet s úgydönt, hogy elindít egy Bajnokságot amiben iskolás kölykök vesznek részt azzal a céllal, hogy Ők majd újraformálják a világot.^^

Te magasságos...  :wtf: :D
Ebbe muszáj lesz belekukkantanom.
Kiírt egy rajzpályázatot? :D

Rage

痛みを感じる方向に、出口がある!

Próféta

Quote from: sirtomi on 2007-08-30, 16:11:18
Kiírt egy rajzpályázatot? :D
:lul:

Quote from: Soldier on 2007-08-30, 03:50:23
Ima, Soko ni Iru Boku
AniDB
[....]
Igazabol ez is 9-es , most sokan aztgondoljak/mondjak hogy hülye ez ?! ugyananyit add mint a Naná-ra , hát ezt azzal magyarazom hogy nekem ez ugyananyira tetszett söt talan meg jobban is.Ennek sok oka lehet de nálam = pontot érdemelnek.
Nem kell azt szégyelleni. Ha nem is 9-es, de nekem is tetszett a Now and Then, Here and There. Shonen, de kimondottan a jobbik fajtából, nem a százhetvenkilencedik superpower fighting sorozat. Fizetett reklámot hallottak.

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-30, 14:03:32
Mind Game
[...]
Egy szó, mint száz, szerintem meglehetőst gyenge alkotás, nálam 2/10.
Én azért lényegesen többre értékeltem, de be kell vallanom, kizárólag a szürreális asszociációi és vizuális humora miatt (nekem kedves az ilyesmi). Egyébként mondanivaló szempontjából tényleg nem valami értékes darab.

Gregory

GTO
Már korábban is sokan ajánlották, de a rajzolása néhányszor elijesztett. Nemrég mégis sikerült rávenni magam, hogy legalább egy részt megnézzek, ami pont elég volt arra, hogy kellőképpen felkeltse az érdeklődésemet.
Az iskola/oktatás/tanár-diák kapcsolat témák mindig is különlegesek voltak számomra, mivel szüleim tanárok, nagyanyám úgyszint, és az iskolában is elég problémás vagyok ilyen szempontból (elsősorban akkor, hogyha valamit nagyon értelmetlennek, és unfairnek tartok. in b4 ha dolgozni fogok, akkor majd megtanulom), ezért is tetszett meg nagyon az alaptörténet.

A sorozat tele van humorral, legalábbis én nagyon sokat röhögtem rajta, és nem mellékesen valós problémákat is elemez, melyeket Onizuka a saját egyedi módszereivel old meg. Onizuka munkásságát tanárként én személy szerint többre tartom, mint akármelyik leet tanárét, aki már x gyereket sikeresen felkészített érettségire/etc.-re.

A zene rendben volt, sztem ment a sorozat hangulatához. Az openingekkel/endingekkel is tetszettek, kivételt képez ez alól az utolsó ending. Ha választanom kellene, akkor leginkább az első openinget és a második endinget választanám kedvencnek.

A karakterek is nagyon bejöttek, sztem emberien viselkedtek, szóval ilyen téren nem lehet rájuk panasz, egyedül
[spoiler]
Miyabi viselkedése zavart néha azzal a szenvedéssel, h minden felnőtt köcsög, blah-blah. Valamint a hirtelen véleményváltozást Onizukával kapcsolatban is túl gyorsnak éreztem a sorozat végén. Már előtte is tett olyat, amivel hasonló módon elnyerhette volna Miyabi tiszteletét(mert szerintem a végén igenis tisztelte).
[/spoiler]

Számomra az egyetlen negatívum a már fentebb is említett rajzolás volt. Néhány frame hihetetlenül tudta bántani a szemem(pl. ez).
A grafika miatti bosszankodást viszont gyakorlatilag teljesen eltörölte a sorozat jellege, története, mondanivalója. A manga jobban tetszett, de az anime is bekerült a top3-ba, és számomra megvan 10/10-es


Soul

Csinálhattak volna GDO-t(Great Driver Onizuka)  is ha már így is nevezi magát és lenne 1 új sorozat  :smile:.Amúgy valóban jó cucc, csak a végén nem éreztem valamiért a feel the sunshine érzést, lehet azért mert vége lett  :smile:.

Gregory

Quote from: Soul on 2007-08-30, 17:23:13
Csinálhattak volna GDO-t(Great Driver Onizuka)  is ha már így is nevezi magát és lenne 1 új sorozat  :smile:.Amúgy valóban jó cucc, csak a végén nem éreztem valamiért a feel the sunshine érzést, lehet azért mert vége lett  :smile:.
Az anime a mangának kb. a felét foglalja össze, sztem a mangának jobban kidolgozták a végét.
Btw: az OVA-t mindenképp meg akarom nézni, de hallottam GTO (live action TV)-ről. Ezt érdemes megnézni?

kokoro

az ovának egyébkémt van köze a mangához?
(a történet szereplőin kívűl)XD

Meske

Quote from: Gregory on 2007-08-30, 17:29:12
Az anime a mangának kb. a felét foglalja össze, sztem a mangának jobban kidolgozták a végét.
Ha ez igaz, akkor mostmár tudom mi lesz a következő manga, amit beszerzek, és elolvasok! :D
És természetesen az OVA is érdekel, majd azt is meg akarom nézni! :)
Egyszóval minden érdekel a GTO-val kapcsolatban, mert jó kis anime! ;)

Ja, és hogy a témába jobban beleillő hozzászólásom is legyen: jelenleg a ROD-ot nézem (az OVA-t már láttam, a TV-t nézem most), és eddig tetszik. :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Soldier

#3461
Koi Kaze
AniDB

Mivel Manitu mondta hogy ebben a tipusban egyedinek mondjak igy megneztem.Igazat megvalva nem tetszett ugy mint a elöször emlitet Boku wa Imouto ni Koi wo Suru. Ez sem volt rossz persze , csak ugyérzetem végig hogy nem is igazabol arrol szol hogy testvérek hanem a kor különbség játszotta inkabb a fö szerepet.Rádásul irritált is hogy 12év van közöttük , szvl a lány még iskolába jár a testvére meg már ugye felnött.Ezt valahogy nem tudtam megemészteni sehogysem.Ettöl függetlenül végigneztem es hogyha ezt leszámitom akkor tetszett is , bár volt ahol eleg gyengen volt megrajzolva pár karakter illetve nekem neha ügytünt mintha a karakterek magasága változna , nehol magasabbnak valahol viszont alacsonyabnak tüntek egymás mellet.De kiscsaj haja es a jol megszokott szirmok a szélben emlékezetesek maradnak.A storyval kapcsolatban ugy éreztem eleg lassan szeretne beindulni , igazabol nekem csak masodik felébe tünt ugy mintha valmi történe^^.Persze addig inkabb a szereplöket lehetet "megismerni" es persze ennek is helyet kell kapni de sztem kicsit sok volt.Nem volt rossz de többet vártam töle,mindenképp ha valkit kicsit is érdekel a téma annak kötelezö megnézni hisz meggyözöen mutatja be a egesz szituaciot minden problémával,megoldásal együtt.Valahogy engem megse fogott meg annyira,mint szerettem volna a már emlitetet ok miatt.. 8-as

Kyoushirou to Towa no Sora
AniDB

Igazabol sokat nincs mit hozzáfüznöm, egy aranyos mese az egész egy két ultimate fightal.A karakterek nagyon tetszettek benne, persze nem voltak olyan hüde nagyon kidolgozotak de semmikép sem láttam öket csunyának.Ugy látszik nekem bejön ez a "sablonos" nagyszemü hosszuhaju aranyos lányok^^ehhez meg hozzájöt hogy Kuu&Setsuna hangja amiert megintcsak nem felejtödnek el egyhamar.Story igazabol nem nagyon van a 8-9ig részig (szvl itt a türelmetlen emberek ki is esnek  ::) ) Amugy nem is kapunk uj történetet a "jol" megszokott világ megmentése amihiez az ügyetlen bár helyes lány a kulcs(de ahogy ezt már tudjatok ez nalam nem probléma).Egy uj környezetbe öltve ahol a angyalokal találkozunk és általam eleg érdekesnek tartott képességikel o.O De az tetszett hogy csókkal tudták az emberek az angyalok ugynevezett "mana"-jat feltölteni ami az életbenmaradasukhoz volt szükséges, igy elöfordultak 2 lány között is ezek egész szépen megvoltak rajzolva :redface:(szerencsére férfi angyal nem volt^^)Jah es még 1 vmi ami idegesitö lehet hogy a csaj a sorozat közben többször (4-5) beszél szerelméhez amolyan naploszerüen nahát ettöl lehet idegbajt kapnak majd 1-2en ,hisz erdekes hogy x-szer köszönti szerelmét az anime allat. Összeségében kis kikapcsolodasnak jo ,hogyha kibirja az ember az elsö (jo)néhány részt, szerintem egyszer megéri.7

minuszmiki

Eureka Seven: (AniDB info) Nagyon régóta tervbe volt véve, Zsiga beszámolója után határoztam el, hogy mostmáraztán hamar megnézem, most végeztem vele. Maximálisan egyet is értek vele (annyi különbséggel, hogy én az Evangeliont is szerettem, bár bizonyos dolgok ebben tetszettek jobban). Ami a leírtakon kívül nagyon tetszett a sorozatban, azok a karakterek. Viszonylag egyediek, és az ötven résznek köszönhetően a mellékszereplőknek is sok idő jut, az idő folyamán mind változnak, fejlődnek, egészen reális módon. Majdnem mindegyiket megkedveltem a végére, még Anemonét is, pedig az ő belépője a sorozatba hihetetlenül ellenszenves volt. De említhetném Rentont, Hollandot, Juergenst, akik szintén nem voltak eleinte szimpatikusak (sőt!), aztán a végére összeszedték magukat. A három átkozott kis fattyat viszont végig gyűlöltem, állandóan útban voltak, bőgtek meg visítottak és még a nagy fináléba is belepofátlankodtak, nélkülük meglettem volna (Persze nekik is megvolt a helyük a történetben). Az art rendben volt (bár egy-két QUALITY frame bennemaradt, főleg a harmadik OP végén lévő hosszan kitartott kép volt elég csúnya), a zene igen jó volt. Az OP-k közül a második és a harmadik kifejezetten tetszett, az első se volt rossz, a negyedik viszont igen. Az ED-k közül egyedül az első volt tűrhető, a másik három nagyon könyen felejthető. Pár logikátlanság volt ugyan a történetben, de ez nem zavart, azt kell mondjam, elég rég (a GitS-ek óta) nem láttam ilyen jó animét. 9/10

frozenstein

Quote from: Soldier on 2007-09-01, 02:43:57
Kyoushirou to Towa no Sora
AniDB
Ez beszerezhető torrentről? Úgy láttam licenselték, és ayako leszedte a tracker-éről.

Soldier

#3464
Quote from: frozenstein on 2007-09-01, 14:18:31
Quote from: Soldier on 2007-09-01, 02:43:57
Kyoushirou to Towa no Sora
AniDB
Ez beszerezhető torrentről? Úgy láttam licenselték, és ayako leszedte a tracker-éről.

pill megkeresem ,

edit : meg is van http://www.fulldls.com/torrent-anime-32940.html , végig pirosan mutatta nekem is a trackert de felcsatlakozott minden peer-re , szvl türhetöen jött
a S-eket meg innen szedtem 1 2 3 4

frozenstein


Én

#3466
Az Eurekát már tuti, hoogy megtekintem, csak az 50 rész riaszt el (tiem machine, sumone?)

Moetan ep 1.
Első gondolatom: face-palm.jpg
De aztán... This is WIN :D
"My body's loli factor reached it's maximum!" :lol:

Cobra

Én a 3. részig bírtam a Moetant, egyszerűen túl elvont a humora.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Én a 2. rész felénél járok épp (lassú torrent), jah a humora nem is elvont szerintem, csak egyszerűen nem mindenkinek való :)
[spoiler]17???!!!!?!?!?!?!?!?!??????????!!!!!!!!?!?!?!?!?!?[/spoiler]

minuszmiki

Nemcsak a humora miatt érdemes nézni pedig szerintem. ::)

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Soldier


minuszmiki


Én

Azt hittem fiatalabbak, bár Lucky Staron tanulhattam volna... (ja, mondta is első részben, hogy exam student)

Draconire

Quote from: Cobra on 2007-09-01, 19:13:22
A spoiler alatti mire vonatkozik?
Egész pontosan erre: [spoiler][/spoiler]

Member

Cowboy Bebop
Először is nem találok szavakat. Nem is értem, hogy hagyhattam ki eddig, én bűnös lélek. Sajnos előítéletes vagyok én is, és eddig elkerülte a figyelmemet ez a nagyszerű sorozat. De végre bepótoltam ezt az alapművet, ami hiányzott az életemből. Lássunk csak neki.
Másodszor, először hazudtam, pedig annyiszor szoktam, mint a dunaparton ökröt sütni. Már elég régen írtam W_S testvérnek, hogy küldje már el, érdekel, hogy mi az, ami miatt ennyire sokan szeretik, mert ránézésre úgy éreztem, hogy ez nekem nem fog tetszeni, nem is beszélve arról, hogy akinek ez tetszik, az általában Trigun-, Hellsing- és GitS-fan is egyben, amik köztünk legyen szólva ha a szívem csücskét jelentenék, inkább levágnám azt a csücsköt. El akartam oszlatni a kételyeimet.
Az első részt kapásból kihagytam, mert Araki korábban látta és szerinte nem sok értelme volt, illetve itt is mondták, hogy filler, ezért gondoltam, a sztori közepébe vetem magam. A gondok itt kezdődnek, ugyanis észrevételeim szerint még a Galaxy Angel is komolyabb történeti szállal bír, annak ellenére, hogy a felépítés hasonló (űrhajón csücsülünk és minden részben kimegyünk egy küldetésre). Ha valaki tényleg a történetet akarja látni, az nézze meg az 5., a 12., a 13., a 25. és a 26. részeket, a cselekmény tulajdonképpen ezekben játszódik le. Mellékes, hogy nekem csak a 11. és a 23. tetszett igazán, de ez tényleg teljesen mellékes. Az is jellemezhető egyetlen mondattal: "Ki akartam szállni, de visszahúz a múlt". Persze minden karakter előélete kap egy rövid "kidolgozást", de Jet-é a "rendőr volt, de elárulták" kezdetű B kategóriás jenki filmek érzését hozta vissza, Faye-é csak arra volt jó, hogy utána felhozhassa elrettentő példának Spike-nak, Ed-é meg olyan misztikus, nem is igazán derült ki, hogy miért került ide-oda. Végül az utolsó részektől sokat vártam, azt gondoltam, talán elfogyott a pénz és gyorsan le akarták zárni valami igazán meghatóval, de tévedtem:
[spoiler]Julia-t megöli egy random arc, bang. Shin-t is megöli egy random arc, bang. Spike és Vicius vagy 1,5 percen keresztül zúznak, Vicius meghal, bang. Majd Spike lesétál a lépcsőn, mintha az alvilág lépcsőjén igyekezne az Abyss felé, annyit mond a rémült őröknek, bang, és belehal a sérüléseibe.[/spoiler]
Mintha a karaktereket csak azért alkották volna meg, hogy végül meghaljanak. Most, hogy belegondolok, az értelmesebb mellékkarik és elhullottak a részek során, akármelyik oldalon álltak is.
Grafikailag hogyismondjam, illik az animéhez, nem volt vele gond azt leszámítva, hogy a karakterek 20 kilóval voltak kevesebbek az ideálisnál (ezekkel a lábakkal némelyik csak járókerettel tudott volna mozogni, igaz, az kicsit hülyén nézett volna ki :)). Zeneileg nem nyilatkoznék, mert a jazz+blues nekem olyan, mint Micimackónak az Apacukák. Intro túlzottan is hozta az amerikai képregények hatását, túl sok dohányzó alak és elsülő fegyver. Outro-t mindig áttekertem, nem szeretem a diavetítést. A preview-okat megérte megnézni, a legjobbak, amiket animében láttam.
A karakterekről túl sokat még nem szóltam. Jet-nek tetszett a soviniszta szövegelése,  bár a végén már a másik nemet is oltotta (igaz, egyetlen dolog miatt), Faye-nál pedig kifejezetten örültem, hogy mindenkiben igyekszik lerombolni azt a minimális női ideálszobrot, amit a maga kis Antiemancipáció-terén épített fel. Ed nem tudom miért volt benne, ügyelt a mókáért, de még Ein-sama is többet tett a hajó érdekében. Spike viszon kifejezetten idegesített. Ha a tökösséget szó szerint kellene érteni, a heréi lehúznák a bélrendszerét és fekete lyukat alkotnának. Mindenre van egy fenegyerek beszólása, ha szólnak, hogy tilos a dohányzás, lenyeli a cigit, még a legvadabb lövöldözés közben is felhajtja a koktélt egy hulla kezéből és megjegyzi, hogy sok benne a vermut, ráadásul észrevételeim szerint az egész sorozatban csak ő tud célozni. Mellesleg a többi taggal együtt rányomtathatnák őket a Marbolo dobozokra, mint új Malboro-man-eket. Vicius-ról meg ne is beszéljünk, huszadrangú sablon, igaz, van egy csirke a vállán, de ettől még messze áll pl. a vele anno Necrid-féle párbajba engedett Aion-tól.
Nem hittem volna, hogy ezt kell írnom a végén, amikor a 11. hülyülős rész végén megjelenik a "The End", azt hittem, ez jelképesen a poénkodós részek végét jelenti majd és jön a történetközpontú dráma, de nem. Így a sorozat nem jobb többre, mint hogy este 9.-kor hazavágódva valamelyik áruház szárazosztályáról, lehajtva egy feles Tajga vodkát, bekapcsoljuk az Enimex-et és a bóbiskolástól a mély álomig terjedő intervallumban szemünkkel pásztázzuk a képernyőt. Esetleg ezeket a vagány fejvadász fenegyerekeket még az unatkozó vagány fejvadász fenegyerekké válni akaró egyének fogják értékelni. Kár érte, pedig ezekből a szereplőkből többet is ki lehetett volna hozni, készült egy csomó alternatív történetet felvonultató AMV, ami sokkal érdekesebb lett, mint maga az anime. 4,5/10

U.I.: Ma még befejezem késő este az After Class Lessons nevű borzalmat, aztán remélem, hogy majd a Suzumiya Haruhi és a Hellgirl begyógyítja ezeket a sebeket.

Selmo

Átmozgatva a vita topicba, folytassátok ott a flémet. *popcorn*

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Halálhangjegy

Az éltanuló, élsportoló, szuperintelligens, stb. és a bűnnel alaposan átitatott világunkkal elégedetlen főszereplőnk egy nap csodálatos ajándékot kap: egy füzetet, amellyel (a név és az arc ismeretében) bárkit távolról megölhet, szabadon megválasztva a halál idejét, módját. Röviden: el tudja követni a krimik szent grálját, a Tökéletes Gyilkosságot. Mindjárt meg is kezdi titkos munkáját, egyenként eltakarítva a Föld felszínéről a bűnöző, terrorista, stb. elemeket, egyfajta rögtönítélő bíróságként halálos ítéleteket osztogatva szerte a glóbuszon. A rejtélyes eseménysor nem marad észrevétlen: a bűnözők rettegni kezdenek a titokzatos gyilkostól, hiszen adataik nyilvánosságra kerülése után kegyetlenül elpatkolnak - a Gyilkos célja pedig éppen ez, ilyen módon akarja megrendszabályozni az emberiséget. Az Interpol figyelmét is felkelti a halálesetek különös sorozata, és a zabolázatlan önbíráskodó megtalálására a legnagyobb mesterdetektívet állítják rá. Az illető L néven ismert, és valóban páratlanok a képességei: még egy ilyen megfoghatatlan bűntény esetén is élelmes következtetéseket tud levonni a Gyilkos kilétére vonatkozóan. Két zseniális elme párviadala bontakozik ki: miközben a Gyilkos körül egyre szorul a hurok, tovább gyilkolja a bűnösöket, és egyre ravaszabb csapdákkal, ellencsapdákkal próbálja meg félrevezetni és félreállítani L-t, aki azonban nem hagyja magát...

A sztori három történetívből áll, amelyek sok szempontból élesen elkülönülnek. Az első abszolút a legjobb: nagyon pörgős, izgalmas jelenetek, pattanásig feszülő idegek, ravasz fordulatok, az egyszerű alapfeltevésre (a Death Note működésére) felépített bonyolult logikai konstrukciók. Az igazi erejét az adja, hogy a kiindulási ponttól szabadon, logikusan bontakoznak ki az események, szinte "nem is történhetne másképp" jelleggel. Nos, ez erény elhalványul a második, és teljesen eltűnik a harmadik történetben, ahol teljesen egyértelműen a rendkívül agyafúrtan és túlkomplikáltan megtervezett végkifejlet volt a kiindulópont, és nagyon erőszakosan, számtalan durva bakival és logikai ugrással próbáltak több-kevesebb sikerrel elbukdácsolni odáig az események.

Nem fejeztem be a panaszkodást a végét illetőleg: a szememben nagy mértékben elveszti egy krimi a hitelét, ha hirtelen érkeznek új szereplők, akik gyakorlatilag prekoncepcióként hozzák magukkal a Tökéletes Bűntény megoldását. Addig volt jó, amíg L ragyogó elméjét használva tudott csak ezt-azt kideríteni. Habár szinte elkerülhetetlen, hogy az új sztorik kezdetekor a hirtelen bevezetett sok új szereplő és körülmény megakassza a ritmust, de ebből a második történetív simán magához tér, míg a harmadik nem igazán. Megjegyezném, szerintem attól nem lesz egy anime-szereplőnek személyisége, hogy mindig csokit eszik.

Továbbá nem értékelem azt se (és ebben már a második történetív is saras), hogy amikor a kezdetben rögzített, a világot kormányzó szabályok által biztosított lehetőségek kimerültek, akkor újabb szabályok kerültek bevezetésre a hajuknál fogva (méghozzá néha egymással és az eseményekkel ellentmondásban, de nem ez a fő bajom). Könyörgök, ha az univerzum törvényeit én fektethetem le, akkor én is tudok krimit írni, úgy nem kunszt. Amíg egy minimális természetfeletti elem, a füzet alapszabályai miatt kellett csak felfüggesztenem a kétkedésemet, addig jó volt, de nem örülök, hogy mindig egyre újabbak jelentek meg, amikor a mangaka csak valami eddig el nem sütött elem bevetésével tudta folytatni a történetet.

Az év talán legjobb animéjeként indult, és maximum közepesként fejeződött be. Tulajdonképpen a 25. rész után akár abba is lehetett volna hagyni, az egy érvényes lezárása lett volna a sorozatnak. A sok panasz viszont ne riasszon el senkit, határozottan megéri megnézni az animét, a fenomenális eleje miatt mindenképpen. Jó volt, na.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2007-09-02, 01:11:34
Halálhangjegy
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! *fej-falba smily*
A note inkább a ノート (nōto), azaz füzet szóra utal, mint hangjegyre

Solid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-02, 01:21:08
Quote from: Próféta on 2007-09-02, 01:11:34
Halálhangjegy
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! *fej-falba smily*

Csatlakozom.
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! *falat-inkább-békén-hagyom smily*

Halálkotta stílusosabb lett volna. ;)  :hehe: