Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: Rage on 2007-09-10, 03:06:12
Hotaru no Haka.
Mondjuk azért nem nevettem fel, de szerintem is gyenge volt. Sokkal jobbat
és meghatóbbat is kihozhattak volna belőle, igazán jól sztem csak a végénél
a hamvasztásos jelenet és a visszaemlékezés sikerült.
Azért elvileg megtörtént eseten alapul, tehát ki tudja, hogy mennyire reális
vagy irreális.

nubu015

Furcsa ez a Now and then.., mert nekem pl. tök bejött, és nekem
azok a dolgok, amik zsigának nem tetszettek mind összekapcsolódtak
egy kerek egészben.
Szóval volt valami rohadt realista benne, és nekem nagyon behozta
az ilyesmi lehet a háború hangulatot, és sztem ehhez jól passzolt
a semmi zene, a régies rajz( egyébként ha nem a stílust, meg a színeket
nézem akkor  nagyon korrektül meg volt rajzolva, szal arányok,perspektíva,
ilyesmik ), meg a lassú komótos történetvezetés.
Nálam ez a sorozat 8/10 körül volt .
( Dehát különbözőek vagyunk, másként látjuk a dolgokat:) )

motifator

Az Ima Sokoni Iru Boku-nak szerintem is teljesen rendben van a grafikája. Szét kell választani a karakterdizájnt az animációtól. A karakterdizájn tényleg elég oldschool egy 99-es animéhez képest, de az animáció minősége teljesen rendben van, sehol sem éreztem azt, hogy nevetségesen QUALITY lenne. Szal szerintem fikázni teljesen alaptalan, max mondjuk úgy, hogy neked nem jött be. Lala Ru mondjuk tényleg elég gázul néz ki, és az opening tényleg finoman fogalmazva is egyszerű, de összességében még mindig inkább stílusbeli sajátosságnak nevezném az egészet, mint szimplán sz@r grafikának.
Még az utolsó 3 részt nem láttam, így majd részletes véleményt később írok, de az eddigiek alapján és is azt mondanám, hogy nem hiszem, hogy újranézném a sorozatot. De ez nem azt jelenti, hogy ez egy gyenge anime lenne, sőt! A gond csak az vele, hogy a történet hihetetlenül nyomasztó, nem egy olyan valami, amit bármikor megnéznél. Ettől függetlenül hatalmas plusz pont, hogy a teljesen kilátástalannak látszó helyzetet a főhős nem Shinjis emózással kezeli, hanem a rémes körülmények ellenére erős marad, és megmarad a pozitív hozzáállása. Az animében szörnyűbbnél szörnyűbb dolgok követik egymást, és a feszültség nagyon ritkán oldódik, és akkor is csak egy rövid ideig.
Mindenképp egy nehezen emészthető anime, és ez biztos mindenkiben másképp csapódik le, de rossz animének semmiképp se nevezném. A 10/10-től talán messze áll, de a 2/10-et hihetetlenül erős túlzásnak tartom. Szerintem ez egy olyan anime, amivel megéri tenni egy próbát, és ha nagyon zavar a nyomasztó érzelemvilág, vagy a régies grafika, akkor lehet dobni, de ha ezeket el tudod fogadni, akkor egy nagyon hatásos sorozatot kapsz.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Soldier

Quote from: motifator on 2007-09-11, 03:22:04
Az Ima Sokoni Iru Boku A 10/10-től talán messze áll, de a 2/10-et hihetetlenül erős túlzásnak tartom. Szerintem ez egy olyan anime, amivel megéri tenni egy próbát, és ha nagyon zavar a nyomasztó érzelemvilág, vagy a régies grafika, akkor lehet dobni, de ha ezeket el tudod fogadni, akkor egy nagyon hatásos sorozatot kapsz.

:tezsvir: <-egyetért

Én

Enegm Zsiga és ismerősök véleménye igencsak megakadályoz a letöltésben... (Pedig annyira akarom, a TC-ben már nyomnám F5-öt DE begörcsöl az ujjam és nem hajlandó megnyomni. Legközelebb rádobok egy követ :angyali: )

Kuroi Tenshi

Zsiga véleménye néhol eléggé szélsőséges (egy ideig még az avája alá is írta,
hogy flamer koetschoeg), tehát készülj fel, hogy ott valami hibádzani fog, de
azért ne riasszon el teljesen :)

Selmo

Quote from: Én on 2007-09-11, 17:37:22
Enegm Zsiga és ismerősök véleménye igencsak megakadályoz a letöltésben... (Pedig annyira akarom, a TC-ben már nyomnám F5-öt DE begörcsöl az ujjam és nem hajlandó megnyomni. Legközelebb rádobok egy követ :angyali: )
Leszeded az első részt és ha nem tetszik, akkor nyugodtan törölheted, nem kell problémázni ezen ennyit.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-09-11, 18:12:06
Quote from: Én on 2007-09-11, 17:37:22
Enegm Zsiga és ismerősök véleménye igencsak megakadályoz a letöltésben... (Pedig annyira akarom, a TC-ben már nyomnám F5-öt DE begörcsöl az ujjam és nem hajlandó megnyomni. Legközelebb rádobok egy követ :angyali: )
Leszeded az első részt és ha nem tetszik, akkor nyugodtan törölheted, nem kell problémázni ezen ennyit.
sztem 1 rész alapján nem lehet általában helyesen megítélni egy sorozatot. én speciel eddig az elkezdett anime-k 95%-át végignéztem. :)
(ezért nem kezdek bele olyanokba, amikről erősen érzem, hogy nem nekem találták ki)

Pr3d4k1ng

#3638
He is my master

Izumi  (14 éves) és Mitsuki (13) testvérek, akik elmennek otthonról, mert gondok adódnak, munkát keresnek, ám meglátnak egy hirdetést egy villa kapuján miszerint inast keresnek éppen. Mi vesztenivalójuk van? Be is mennek ám Izumi sikerül a kert tavába beleesnie, majd ezt követően át öltözik. De nem megy olyan könnyen , mert megjelenik egy gyerek, akit leskelődőnek hisz szépen le is kevernek egyet, kisebb ordibálás veszi kezdetét, aminek a végén kiderúl, hogy ő a ház ura aki inast keres (cikiii) őt Yoshitakának hívják (ő is 14).

Megengedte a lányoknak, hogy átöltözhessenek, közben Mitsuki elmondta, hogy a táskáját semmi kép sem szabad kinyitni. Yoshitaka nem hallgatót a szép szóra és bele nézett, csak.. abban a nagy táskában ... egy... aligátor van benne ő Pochi, akinek szókása bekapni az embereket (gondolom nála ez a kézfogás :D ).
Megjelennek a lányok , igen szép inasi ruhában, na már most Pochinak van még a szókása, amint meglát valakit szép ruhában rögtön ráveti magát, jelen esetben Izumira. Kezdetét veszi a menekülés a nagy villában, amerre járnak, ott tárgy nem marad 1db. ban, akárcsak Izumu ruhája  :hehe:.
Nem kis anyagi kárt okoznak, ezért egy megállapodás születik, a kettő lány addig szolgálja Yoshitakat amíg nem térítik az okozott károkat.

A napot követően a 2lány elmegy fürödni, de nem tudják, hogy a ház ura van olya perverz, mint Pochi, ráadásul a lány ruháit maga tervezi.
Ezzel kezdetét veszi a törlesztés, helyet nem kímélve. Még az Iskolába is magával viszi a 2 lányt jó kis school uniformban (ugyan csak saját maga készítette), meg is csodálják a 2 szépséget sőt Mitsukinak még saját Bodyguard squadja lesz, megjelenik egy ujabb lány  Anna-chan aki igen csak oda van Izumiért (talán túlságosan is,de nem lehet hibáztatni :D ) ezért ő is inas lesz.

Nagyon  :lol: soroztat , roppan túl élveztem  :hehe: (Yoshitaka tud ám ruhát tervezni  :hehe: ), ajánlom mindenkinek. Ami biztos, hogy 1 értelmes karakter sincsen  :lol, mindenkinek van valami örültsége :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Cobra

Preda jó lenne, ha összehoznád olvasható formába az irományodat, különben ráduszítom Pochi-t :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én


Soldier


Én

Pontosítok: élveztem a sajátos helyesírású beszámolót meg magát az anime sorozaot is :redface:

Soldier

Quote from: Én on 2007-09-11, 23:13:41
Pontosítok: élveztem a sajátos helyesírású beszámolót meg magát az anime sorozaot is :redface:

ertem^^

Meske

Meg néztem a Read Or Die-t (OVA is, meg TV-is)

És nekem nagyon tetszett! Jó volt a cselekmény benne, izgalmas volt, és a végkifejlet is jó volt. :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Baggio

#3645
a He is my master tényleg lol volt, nekem is adta. tökéletes ha vki rögöni akar.
végre elkezdtem a seirei no moribito-t és igaz még csak 1 részt láttam, de az nagyon beadta. a rajzolás vmi gyönyörű, és tetszik a tradícionális japsz hangulat is

Member

Zsiga Ima Sokoni Iru Boku ismertetője erősen felcsigázott, de sajnos jelenleg nem lesz rá lehetőségem, hogy letöltsem vagy elkérjem, meg előtte talán meg kellene néznem a CCSt, hogy elnézőbb legyek vele. :)

Solid Snake

Quote from: Baggio on 2007-09-12, 17:20:34
végre elkezdtem a seirei no moribito-t és igaz még csak 1 részt láttam, de az angyon beadta. a rajzolás vmi gyönyörű, és tetszik a tradícionális japsz hangulat is

Nagyon helyes, hogy belekezdtél. Garantáltan nem fogod megbánni.  :jee:

frozenstein

Master Keaton(sorozat+ova)
Az ova a sorozat direkt folytatása, a kettő együtt 39 rész.
Ez egy érdekes nyomozgatós sorozat volt, egy elég kivételes főszereplővel(biztosítási nyomozó, aki régészként végzett és szolgált az SAS-ben is). Minden rész különálló történetet mesél el, az egyedüli visszatérő szereplők Keaton, a társa, az apja és a lánya( meg volt még egy gyerekkori barát, aki feltűnt kétszer). Ezért én néhány részt kicsit lezáratlannak éreztem ott, ahol abbahagyták, de összeségében a sorozat jó volt. A zenék illenek az animéhez, a grafika kicsit régies ugyan, de nincs vele gond. Összeségében ajánlom megnézésre.

minuszmiki

Full Metal Panic: Az LS topic olvasása közben döbbentem rá, hogy még nem láttam, kivéve egy-két részt, így hát fogtam magam és megnéztem. Elég jó volt. A zenék ugyan  elég gyengék voltak, viszont a történet és az art egészen tetszett, bár a hegyes, nagy állú karakterdizájn kicsit zavaró volt. Jók a főbb szereplők is, Sousukét és Kanamét is bírtam, Tessa pedig egyenesen a kedvenc női karaktereim közé került. Különösebben nem extra, de kiváló kikapcsolódás volt. 8/10

Soul

#3650
A Fumoffu-val és a TSR-el is végeztél?

Quote from: minuszmiki on 2007-09-14, 04:50:04
Tessa pedig egyenesen a kedvenc női karaktereim közé került.
Látom a rózsaszín(lilás) hajra buksz(aláírás)  :smile:.

motifator

Mi is pont a hét elején tartottunk FMP maratont a haverommal. Az első 2 szériát magyar szinkronnal (A+ tvrip), a TSR-t japánul. Ismételten meg kellett állapítanom, hogy a Fumoffu EPIC WIN. Akárki akármit mond, a magyar szinkron hihtetetlenül jó lett, csak Kyoko hangja idegesítőbb a kelleténél(az első sorozatnál még elég gyenge, de a Fumoffu magyar hangja nagyon jól sikerült). Az volt az érdekes, hogy haveromnál a Fumoffu akkorát ütött, hogy utána a TSR már nem is tetszett neki. Hiába magyaráztam, hogy a Fumoffu csak amolyan mellékvágány, és az eredeti sztorit a TSR viszi tovább, neki akkor is sokkal jobban tetszettek Sousuke és Kaname iskolás balhéi.
Az volt az érdekes, hogy bár elég nagy FMP rajongó vagyok, az összes eddigi angolra fordított könyvet olvastam (a TSR utáni sztorikból), a BOMF-ból is folyamatosan töltöm a lefordított fejezeteket, a TSR-t már én is eléggé untam a végefelé. Van néhány olyan epizód, ami miatt örökké nagy kedvenc marad a TSR(hajvágás, költözés az esőben, és a legnagyobb, a her problem), az akció részek így harmadik újranézésre már elég unalmasak voltak.
Ettől függetlenül nagyon várok minden folytatást, a könyvekben olyan események követik a TSR-t, amit mindenképp szeretnék meganimálva látni, annak ellenére, hogy totál akció-dráma, és csak minimális humor.

Ja, és ha már Tessa vagy Kaname; hát nálam egyértelműen Kaname, hiszen most is, mint mindig, TSUNDERE=LOVE
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kelvor

Én is mostanában tervezem az FMP újranézését, mert már marha rég láttam és anno nagyon tetszett.  :smile:

Amit múlthéten fejeztem be az a Welcome to the NHK!. Nagyon jó volt, nem hittem volna, hogy ennyire be fog jönni. Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon deep lesz, de annyira nem volt vészes ilyen szempontból. A mondanivalóját mindenki döntse el maga. Szórakoztató és tanulságos anime is egyben. 24 részes és az elejétől a végéig megtartotta a remek hangulatát. Igaz a vége felé volt 1-2 rész, mikor csúnyább volt a rajzolása, ez nem tudom miért volt, de ez sem ment az anime rovására. Nekem csak annyira szúrta a szemem, hogy felfigyeljek rá, de meg lehetett szokni.  A vége meg egyszerűen tökéletes, nem tudok mást mondani rá. Esetleg, aki még nem látta volna, mindképp tegyen vele egy próbát. Solid Snake kolléga írt egy egész jó ismertőt róla.

Jelenleg a Higurashi No Naku Koro Ni (ő...izé..jól írtam? ) van soron. El is jutottam a 3. chapterig.
Eddig a " :wtf:" és a  ":eek:" érzések kavarognak bennem az animéval kapcsolatban. Meglátjuk...eddig nem rossz.

minuszmiki

#3653
Quote from: Soul on 2007-09-14, 11:49:33
A Fumoffu-val és a TSR-el is végeztél?
Nem még, a Fumoffut asszem leküdöm ma, utána meg jön a Second Raid.

edit: Ezt csak most vettem észre:
Quote from: motifator on 2007-09-14, 12:16:37
Ja, és ha már Tessa vagy Kaname; hát nálam egyértelműen Kaname, hiszen most is, mint mindig, TSUNDERE=LOVE
Igaz, hogy tsundere=loev, de valamiért mégis Tessa jött be jobban.

Solid Snake

#3654
Quote from: motifator on 2007-09-14, 12:16:37
Ettől függetlenül nagyon várok minden folytatást, a könyvekben olyan események követik a TSR-t, amit mindenképp szeretnék meganimálva látni, annak ellenére, hogy totál akció-dráma, és csak minimális humor.

Reménykedjünk, hogy a KyoAni is osztja ezt a reményteljes lelkesedést.  :smile:
Ha igaz, amit mondasz, akkor máris elégedett vagyok, hogy van még mivel überelni a TSR-t.  :hopp:

Quote from: kelvor on 2007-09-14, 14:04:07
Amit múlthéten fejeztem be az a Welcome to the NHK!. Nagyon jó volt, nem hittem volna, hogy ennyire be fog jönni.

Egy újabb kolléga.  :smile: Welcome to the NHK! Fan Community!

Quote from: kelvor on 2007-09-14, 14:04:07
Jelenleg a Higurashi No Naku Koro Ni (ő...izé..jól írtam? ) van soron. El is jutottam a 3. chapterig.
Eddig a " :wtf:" és a  ":eek:" érzések kavarognak bennem az animéval kapcsolatban. Meglátjuk...eddig nem rossz.

Lesznek majd később is döbbenetes események.  :morci:
Ha végeztél vele, akkor a 2. évadot, a Kai-t is kezdd majd el. ;)

Quote from: minuszmiki on 2007-09-14, 15:42:35
Quote from: Soul on 2007-09-14, 11:49:33
A Fumoffu-val és a TSR-el is végeztél?
Nem még, a Fumoffut asszem leküdöm ma, utána meg jön a Second Raid.

Szintén helyes. Fumoffu könnyen válhat az egyik kedvenc vígjátékoddá, TSR pedig méltó folytatása az eredeti történetnek, nálam bőven felül is múlja az 1. évadot (emo Sousuke brutális, csak a... vég ne lett volna ennyire elcseszve...).

pet

fmp hmm... animeaddictson benne van a 10 kedvenc között a 3 évad , az elsöt 2x láttam.. mostanában inkább újranézegetek animéket, pl. GTO

Death note: Erröl semmi értelmeset se tudok mondani mert biztos mindenki ismeri, de tökéletes volt. Elkezdtem unatkozásképpen lemagyarosítani death note film feliratát, elég gyenge lesz szerintem 10 percnél járok :D

Kazenokizu


Asatte no Houkou

A történet röviden: a két főszereplő, Karada (a 12 éves leányzó, aki szüleik halála után huszoniksz éves bátyjával él, és legfőbb vágya, hogy végre felnőtt lehessen), és Shouko (a bátyus volt barátnője, aki szeretne újra gyerek lenni, hogy elrontott életét újrakezdhesse) egy varázslatos véletlen folytán átváltozik, Karadából hirtelen 17 éves lesz, Shouko pedig 10 körüli gyerekké fiatalodik vissza. Az átváltozás miatti bonyodalmakról, és a lányok új testben való boldogulásáról szól az anime.

A grafika és az animáció nem valami egetverő, de alapvetően szép, a zene elmegy (az OP egész jó), a történet szerintem átlagon aluli (előre kiszámítható az egész, ami meg nem, az meg irreális), karakterfejlődés olyan, mintha lenne, de tulajdonképpen nincs, a főhősök egy kivétellel mind tutyimutyi, jellemtelen alakok, néha legszívesebben felpofozná őket az ember. Az egész borzasztó vontatott: alig haladnak az események, szerintem fontosabb részeket pár perc alatt elintéznek, az érdektelen apróságokat meg percekig húzzák.

Romantikus lelkületűek megpróbálkozhatnak vele, egyszer meg lehet nézni, de ne legyenek nagy elvárásaitok.
Nálam 6/10.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

kikuchiyo

Biztos az én készülékemben van a hiba, de nekem tetszett... a végét egy kicsit elkutyulták, de a 8. részig szerintem egész jó.

Ha már szóba került: a mangától viszont óvakodjatok.
Failure is the default option

Kazenokizu

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-14, 22:15:51
Biztos az én készülékemben van a hiba, de nekem tetszett... a végét egy kicsit elkutyulták, de a 8. részig szerintem egész jó.

Ha már szóba került: a mangától viszont óvakodjatok.
[spoiler]Nem tetszett, hogy a drága bátyó nem nagyon szakadt meg a húga előkerítésében, és innentől nálam elvágta magát az egész.[/spoiler]

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Fazék

Quote from: Kazenokizu on 2007-09-14, 22:31:39
Quote from: kikuchiyo on 2007-09-14, 22:15:51
Biztos az én készülékemben van a hiba, de nekem tetszett... a végét egy kicsit elkutyulták, de a 8. részig szerintem egész jó.

Ha már szóba került: a mangától viszont óvakodjatok.
[spoiler]Nem tetszett, hogy a drága bátyó nem nagyon szakadt meg a húga előkerítésében, és innentől nálam elvágta magát az egész.[/spoiler]
az ilyen irreális viselkedések számomra is teljesen tönkre tudnak vágni egy akár egyéb szempontokból teljesen korrekt anime-t is :(
jó hogy elolvastam a spoiler-t, így még kevésbé van kedvem megnézni :)