Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

[spoiler]Drága bátyó egy segg volt, ez kétségtelen...
Olyasmivel lehet magyarázni, hogy eleve bűntudata volt, amiért szó nélkül otthagyta a barátnőjét Amerikában, olyan okok miatt, amit magának sem mert bevallani (he wanted the loli, lol), ezt a bűntudatot és a lelkének elsötétülését jelképezte, hogy hosszúra növesztette a haját, és így nem látszottak a szemei.

Számomra azonban a bátyó karakterét ellensúlyozták a lányok ((1/sqrt(2)<felnőtt|+1/sqrt(2)<gyerek|)*(Karada+Shouko)) [/spoiler]
Failure is the default option

Member

(Nem láttam a fent említett sorozatot)
Szerintem minden sztoriba kell egy lélektelen gyökér, különben olyan Cardcaptor Sakurá-san pozitív nyálas lesz a szereplőgárda. Meg az kicsit klisés, ha a bátyus minden célja, hogy fellelje volt húgát (tesóm barátnője minden képregényében ellőtte O_o).

Kazenokizu

Ai Yori Aoshi

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatnom, úgyhogy nem is részletezem. Eddig sem kedveltem a bugyuta háremaniméket, de ezután szerintem már próbálkozni sem fogok velük, nem nekem valók. Annyira erőltetett és irreális volt a történet, hogy -hiába tetszett maga a grafika- nem tudtam élvezni a sorozatot. Volt benne pár aranyosabb rész, de ennyi. Egyszer meg lehet ugyan nézni, de alapvetően elég együgyű történet. Mivel egy picit gyengébbnek éreztem, mint az Asatte no Houkou-t, nálam 5,5/10.

Az Enishi-t szerintetek érdemes megnéznem, vagy kb. ugyanilyen butuska történetre számíthatok abban is?

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

kelvor

Szerintem érdemes megnézni az Enishi-t is. Igaz, nekem tetszett a sima Ai Yori is, sőt talán jobban is, mint az enishi. Ha az emlékezetem nem csal, az Enishi kicsit komolyabb hangvételű, mint az elődje. Persze javítsatok ki, ha tévednék, elég régen láttam. Egyébként meg 12 részt fél lábbal is kibírsz.  :D


minuszmiki

Full Metal Panic Fumoffu: Leküldtem, elég jó volt. Az eleje nekem kicsit döcögős volt (aztán az is lehet, hogy csak nem éreztem rá időben), de aztán beindult és igen jókat röhögtem. A kedvencem a rögbis rész volt, illetve a két special, azokon leestem a székről. Egyetlen hibája, hogy Tessa alig szerepelt benne. Nem lett a kedvenc vígjátékom (School Rumble-t nehéz lenne überelni), de jól szórakoztam. 8/10

Fazék

Quote from: Kazenokizu on 2007-09-15, 01:12:23Az Enishi-t szerintetek érdemes megnéznem, vagy kb. ugyanilyen butuska történetre számíthatok abban is?
sztem teljesen fölösleges. kvázi reset-elik az eddig történteket és újból folyik a szenvedés.

Gregory

#3666
School Rumble Ni Gakki:
Én nem csalódtam benne. Voltak részek, amelyek jobban tetszettek[spoiler]
pl. az elején levő "lövöldözős" részeket nagyon bírtam, legalább volt benne egy kis akció is[/spoiler], mint az elsőévad részei, voltak amelyek kevésbe[spoiler] pl. a Mai-mai dream vagy wtf. Nah azon feküdtem. Ahelyett, hogy összehoztak volna egy normális lezárást[/spoiler]

A végkifejlettel kapcsolatban:
[spoiler]Az utolsó előtti részben feltámadt bennem a remény, h hátha Yakumo végre lép(mondjuk ilyen pillanatok voltak végig a sorozatban, mind Yakumo, mind Sawachika részéről, de mégis itt volt sztem a legnagyobb valószínűsége, mert hát ugye csak második évad, és csak az utolsó részek egyike), de meg is halt. Gyakorlatilag örültem volna mind egy YakumoxHarima párosításnak, mind egy SawachikaxHarima párosításnak, bár én személy szerint az előbbit részesítettem volna előnyben. A fontos az volt, h jöjjön össze valakivel aki nem Tenma. Ez a Harima-Tenma-Karasuma szenvedés nekem se tetszett, nem értettem, h mit szeret Harima Tenmában, és azt se, h Tenma mit szeret Karasumában. Mondjuk szokták mondani, h ez nem az értelemről szól, ezért nem is fűznék hozzá többet.
Mint már fentebb említettem, sztem nyugodtan lezárhatták volna. Btw: a 3. évadról van valami információ?
[/spoiler]

A karakterek sztem jól elvoltak találva, a végén keveseltem Hanai jelenlétét. Lala is idegesített az elején a folyamatos nyers beszólásaival, de a végére egész megkedveltem.
A rajzolással nem volt problémám, a zenékkel se nagyon, sztem jól mentek az adott jelenet hangulatához, illetve segítettek megteremteni/felerősíteni azt.

Edit: Az openinget mindig megnéztem, az endinget pedig 1x sem :D

Összességében: az eleje nagyon tetszett, utána a közepe kevésbé, a vége pedig ismét tetszett(bár nem nagyon),[spoiler]szvsz a papírsárkánnyal repkedő Hanai nagyon nem kellett volna oda[/spoiler].
Ugyanannyit kap, mint az első évad: 8,5/10

Én

Teljesen :tezsvir:
3. évad: semmi
Btw:
[spoiler]A Mai-s részeket pont hogy azért rakták bele, hogy ne hozzanak össze nomális lezárást (filler)[/spoiler]
DAS :D

Kazenokizu

Quote from: Fazék on 2007-09-15, 12:27:17
sztem teljesen fölösleges. kvázi reset-elik az eddig történteket és újból folyik a szenvedés.
Köszi, akkor inkább kihagyom. :smile:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

SaiyaGin

Quote from: Kazenokizu on 2007-09-15, 16:46:35
Quote from: Fazék on 2007-09-15, 12:27:17
sztem teljesen fölösleges. kvázi reset-elik az eddig történteket és újból folyik a szenvedés.
Köszi, akkor inkább kihagyom. :smile:

Nagyjából egyetértek Fazékkal, de szerintem az utolsó 3-4 rész nem volt olyan rossz.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kazenokizu on 2007-09-15, 01:12:23
Annyira erőltetett és irreális volt a történet
Erről mindig a Rém rendes család egy része jut eszembe:
Bud vigyorogva nézi a tévét
- Szia, Cindy vagyok, etess, itass és dugj ágyba..
Vihogás, majd elkomolyodik az arca, és ennyit mond:
- Hja, velem is mindig ez történik... ::)
Kopogtatás - gyorsan kikapcsolja a tv-t, begombolja a nadrágját és ajtót nyit.
A nő háttal áll, csak a hosszú festett-szőke haját és lenge öltözetét látni:
- Szia, Mindy vagyok, etess, itass és dugj ágyba..
Bud tátott szájjal mered, majd felnéz:
- Aha, vicces fazon vagy...

:D

Hogy on is legyek:

Már régen láttam a GitS-t, megnéztem hát újra. Jó volt látni néhány részletet,
ami kikopott emlékezetemből.
Utána belegondoltam, hogy bár az Innocence hangulata jóval sötétebb, mégis
naturalisztikusságában messze elmarad az eredetitől.

Soul

Quote from: motifator on 2007-09-14, 12:16:37
hát nálam egyértelműen Kaname

Én is Chidori párti vagyok  :smile:.Tessa is helyes személyiség, mondjuk tök fura hogy nem azt a félénk hangot adták neki a magyar szinkronban, így aki szinkronnal nézi az sztem 1 másik Tessát kap :smile:.

Quote from: Solid Snake on 2007-09-14, 17:22:33
csak a... vég ne lett volna ennyire elcseszve...).

Sztem nem volt elcs*szve, 1 biztos nincs lezárva és sok szál marad, na meg jó pár kérdés  :smile:.Nem olvasom a  novellákat de így is sztem lenne mit folytatni a TSR-ből.
Emlékszem mikor befejeztem a TSR-t másfél hónap után fogtam fel igazán, hogy még nincs folytatás, addig keresgéltem neten, és a fényt az égen azaz 1 infó jelentette hogy elvileg készül a folytatás  :smile:.Igen a  TSR komolyabb lett jóval mint az első FMP, az első sorozatban még keverve volt a humor akció, a TSR már félre téve a humort a lelki viszonyokra helyezi a hangsúlyt.


Quote from: minuszmiki on 2007-09-15, 05:40:15
Full Metal Panic Fumoffu: Leküldtem, elég jó volt.

Nekem az FMP-s fürdős jelenet mindíg is number1 lesz a többi (más animékben) fürdős jelenetekhez képest.Ha jól emlékszem a fumoffu-ban volt  :smile:.Volt aki úgy jellemezte a fumoffu-t hogy agyzsibbasztó, agyzsibbasztóan jó  :smile:.

Quote from: Gregory on 2007-09-15, 16:10:30
School Rumble Ni Gakki:
Én nem csalódtam benne. Voltak részek, amelyek jobban tetszettek

Én sajnos csalódtam.Elég szomorúan fejeztem be az utolsó részt.Nem nem az zavart hogy nem jött össze x y-al, hanem hogy sztem teljesen kifordult az egész.A 2. sorozat kb a 12.részig jó sztem,az iskola fesztiválos részek nagyon tetszettek.De utánna nagyon gyenge poénok és így tovább és így tovább.A 2. opening az jó lett, az első sorozatét mindíg átugrottam.Ha össze kéne hasonlítani az elsőt és a másodikot, akkor én sztem az első jobb volt.De minden esetre várom a folytatást ha 1általán lesz, mert nekem úgy jött le a 2. sorozat végén(annak ellenére hogy a fordítók oda írták 3.sorozat?) hogy end.

Soldier

Kiddy Grade:
AniDB

Már rég meszerettem volna nezni most került rá sor.Igazábol nem volt rossz,de engem nem fogott meg semilyen téren.Szépnek szép volt, illetve a karakterek is rendben voltak.De elsö 10-12 rész amig csak ismétlödnek a dologok: hogy most ez tartoztatják le meg azt , ez kicsit hosszunak láttam.A masodikfelétöl kezdtem el élvezni, onnantol mar erdekelt is legalabb valmennyire,bár nekem kicsit olykor összekvarodtak a dolgok a sorozat folyaman, gondolom ez direkt ilyen(?!).De végülis a végére nagyabol mindenre megkaptam a valaszt amire kivancsi voltam.A végéhez nincs semmi hozzáfüzni valom amolyan semilyen.Bár az utolso részek igencsak látványosra sikeredtek, azaz nekem tetszettek.+ Ezekben a vége felé járo részekben sokkal jobban tetszet Éclair/Lumiere karaktere.Igy elbirtam volna viselni ha elenkezö sorrendbe kapjak meg a "külsöt" ^^Végsö soron egyszer jo volt ,de föképp az eleje miatt többet nem.8

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
AniDB

Véletlenszerü választás volt.Az elsö rész utan kicsit megijedtem most akkor hogy is van ez,? ez végig ilyen lesz?, de szerencsére már az elsö rész végén kiderül hogy azert nem tejesen igy van ez. Igazabol az utolso 2 részig valahogy nem tudtam eldönteni magamba hogy most mennyire is tetszik ez nekem ,majd nemsokára rájöttem hogy: nagyon.Az elejen kicsit fura volt ez a Haruhi féle helyzet, de a végére nagyon "megszerettem" ,néhol (engem)idegesitő stilusával együtt.A többi karakter számomra nem volt igazabol kiemelkdeö,habár Kyon karaktere érdekesnek bizonyult,ő meg kicsit foglakoztatott a sorozatt allat.A történet sztem semmiképp sem mondhato sablonosnak,legalbis nekem ujdonság volt és végig foglakoztatott a kérdés hogy most mi is lesz a végén pontosan.Az end szerintem csucspontja a soroztanak, megvoltam vele elégedve mindenszempontbol, ennel jobbat nem is kérhettem volna.Rádásul minden rész szerintem kellőkép szorakoztato volt(kivéve 1.)Szeintem mindenképp érdemes tenni egy probát annak aki még nem látta: 9

Draconire

Quote from: Soldier on 2007-09-16, 16:00:09
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
[...]
Rádásul minden rész szerintem kellőkép szorakoztato volt(kivéve 1.)
[...]
Én anno már akkor is nagyon jól szórakoztam rajta amikor először láttam, újranézéskor meg sírva röhögtem Kyon narrációján.  :haha:

Gregory

Quote from: Gmer on 2007-09-16, 16:10:31
Én anno már akkor is nagyon jól szórakoztam rajta amikor először láttam, újranézéskor meg sírva röhögtem Kyon narrációján.  :haha:
:tezsvir:
Sztem az egyik legjobb rész, bár először elég  :wtf: fílingje volt, amíg rá nem jöttem, h mi is történik valójában  :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Gmer on 2007-09-16, 16:10:31
Én anno már akkor is nagyon jól szórakoztam rajta amikor először láttam, újranézéskor meg sírva röhögtem Kyon narrációján.  :haha:
+1. Az első rész üt.

Másnak is kiakad néha a hjeessírás-muattoja?  :angyali:

Soldier

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-16, 16:27:08
Másnak is kiakad néha a hjeessírás-muattoja?  :angyali:

nem te vagy az elsö ,az biztos  :redface:
amugy erdekes nem tudom miert nem tetszett, es ennyien vannak azok akiknek meg igen,de majd megnezem ujra hátha megfejtem^^

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-16, 16:27:08
Quote from: Gmer on 2007-09-16, 16:10:31
Én anno már akkor is nagyon jól szórakoztam rajta amikor először láttam, újranézéskor meg sírva röhögtem Kyon narrációján.  :haha:
+1. Az első rész üt.
...
Nalam az a kedvenc. A tobbivel csak ugy elvagyok, de ezen en is sirva rohogtem. Kegyetlen.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Soldier on 2007-09-16, 16:28:19
amugy erdekes nem tudom miert nem tetszett, es ennyien vannak azok akiknek meg igen,de majd megnezem ujra hátha megfejtem^^

Talán mert az amatőr filmek minden egyes gyakori hibáját szépen kifigurázza? :)

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-09-16, 16:10:31
Quote from: Soldier on 2007-09-16, 16:00:09
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
[...]
Rádásul minden rész szerintem kellőkép szorakoztato volt(kivéve 1.)
[...]
Én anno már akkor is nagyon jól szórakoztam rajta amikor először láttam, újranézéskor meg sírva röhögtem Kyon narrációján.  :haha:

Ha nem lettek volna Kyon narrációi, akkor a sorozat nálam is csak egy erős átlag lenne.  :hopp:

1. részben engem a "kameranézet" zavart. Először azt hittem, hogy valami duplán tömörített, kerettel felszerelt videóanyaggal van dolgom.  :D

minuszmiki

#3680
Quote from: Solid Snake on 2007-09-16, 16:52:21
1. részben engem a "kameranézet" zavart. Először azt hittem, hogy valami duplán tömörített, kerettel felszerelt videóanyaggal van dolgom.  :D
Engem, is, amikor először álltam neki kb. egy éve, le is töröltem és álltam neki rendes fansubot keresni. :haha:
Kyon meg majdnem olyan jó karakter, mint Yuuichi a Kanonból, nélküle tényleg nem lett volna akkora. :)

edit: hülye magyar nyelv

Soldier

Quote from: minuszmiki on 2007-09-16, 16:57:15
Kyon , nélküle tényleg nem lett volna akkora. :)

:tezsvir: ellenkezöjet nem is állitota senki  :hehe:

Én

Quote from: Kvikveg on 2007-09-16, 16:32:49
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-16, 16:27:08
Quote from: Gmer on 2007-09-16, 16:10:31
Én anno már akkor is nagyon jól szórakoztam rajta amikor először láttam, újranézéskor meg sírva röhögtem Kyon narrációján.  :haha:
+1. Az első rész üt.
...
Nalam az a kedvenc. A tobbivel csak ugy elvagyok, de ezen en is sirva rohogtem. Kegyetlen.
:tezsvir: Reméltem, hogy maga a sorozat is ilyen lesz, de csak elvétve.

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-09-16, 16:57:15
Kyon meg majdnem olyan jó karakter, mint Yuuichi a Kanonból, nélküle tényleg nem lett volna akkora. :)

Seiyuu is ugyanaz, szóval nem csoda a hasonlóság.  :smile:

Aizawa Yuiichi azért egy fokkal "több" számomra Kyonnál. Bár ehhez a két anime univerzuma közötti különbség is közrejátszott. Igaz, hogy a Suzumiya Haruhi no Yuuutsuban is találhatóak eléggé hihetetlen dolgok, mégis a Kanon misztikussága miatt hat jobban Yuiichi karaktere (meg hát Kyon valamilyen szinten hülyének is tartja a nőket, míg Yuiichi csak tréfás szándékkal szólogat be a lányoknak).

Member

Én is éppen most fejeztem be Suzumiyá-ék kalandjait. Kár lett volna kihagyni. Az alapszitu nagyon tetszett, Haruhi őrültködései, Kyon szarkasztikus kommentjei, Asahina gyökérkedése, Yuki lángelméje és Koizumi sejtetései. Nekem Kyon és Yuki volt a legszimpatikusabb, Koizumi-t néha kicsit elhanyagolták sajnos.
A sorrendcsere érdekes, főleg, mert az utolsó tényleg olyan, mintha utolsó lenne, és mégsem. De akkoris az első rész volt a legnagyobb. :haha: Kicsit hiányoltam a végéről a paródiákat, amiken jókat derültem
[spoiler]Nem hittem volna, hogy az elfen lied is kapni fog egyszer :D[/spoiler]
, de összességében páratlan sorozattal van dolgunk, majdnem Evangelion érzésem lett a végére. :D 9.5/10

Közben megnéztem a Kodomo no Jikan OVÁ-ját, hát elég ütős lett a cucc, bár durvábbra számítottam (kicsit féltem, hogy Araki-n majd kitör a frász, de szerencsére nem). Az oldalról rajzolt karakterekkel viszont kezdhetnének valamit, mert erősen Saikano érzés fog el az arcberendezésüktől, pedig elméletben nem sok közük egymáshoz. Várom a sorozatot.

Manitu

Ima, Soko ni Iru Boku

Bizonyára emlékeztek még Zsiga antiajánlójára az animével kapcsolatban... nos vegyük ennek az inverzét, és nagyjából megkapjuk az én véleményemet róla.

Elég komor, nyomasztó hangulata van végig, és ha véletlenül valami halvány reménysugár fölmerülne, hogy a dolgok jóra fordulhatnak, az csak azért van, hogy utánna még elsöprőbb erővel zúzhassa szét az illúziókat a következő jelenet. A zene viszonylagos hiánya is csak ezt a komor, nyomasztó hangulatot erősíti.

Zsiga elég alaposan lehúzta a grafikát, hát, rá kell hogy cáfoljak, nagyon szép, folyamatos és kidolgozott animáció jellemzi a sorozatot, az más kérdés, hogy erősen a '80-as évek stílusában, szóval senki ne számítson a modern, nagy csillogó szemű, digitális, műanyag-karakterekre. Az igaz, hogy Lala Ru dizájnját nem könnyű megszokni, ez az egy karakter tényleg elég rondára sikerült :)
Van továbbá egy végtelenül optimista főszereplőnk, aki valóban sorban áll az újabb pofonokért, de nem törik meg, végig kitart az értékrendje mellett, és nem sikerül érzéketlen gyilkossá változtatni, akárhogy igyekeznek a környezetében.
A főgonosz pedig egy zseniális karakter lett, olyan tipus, akit az első pillanattól kezdve teljes szivével gyűlölhet a néző. Őrült, ennek megfelelően értelme sincs a tetteinek, csupán saját bomlott, megalomán világát próbálja mindenkin átgázolva építgetni.
[spoiler]Pont ettől lesz hatásosabb a zárójelenet, hogy főhősünk annak ellenére nem képes végezni vele, hogy tényleg minden oka meglenne rá.[/spoiler]

Nem mondanám mesterműnek, de ha úgy adódik, pár hónap vagy év múlva biztos szivesen megnézem majd újra.


Zsiga

Quote from: Manitu on 2007-09-16, 22:20:14
Elég komor, nyomasztó hangulata van végig, és ha véletlenül valami halvány reménysugár fölmerülne, hogy a dolgok jóra fordulhatnak, az csak azért van, hogy utánna még elsöprőbb erővel zúzhassa szét az illúziókat a következő jelenet.
Ezzel a mondattal teljesen egyetértek, tökéletes összefoglalója annak ami miatt számomra teljesen élvezhetetlen volt a sorozat. Hollywood-i nyáltengeren nevelkedett kis viráglelkű köcsög vagyok na, nem szeressem mások szenvedését nézni. :)

motifator

@Manitu:
:tezsvir:

Nodame Cantabile

A sorozat azzal keltette fel az érdeklődésemet, hogy annak ellenére, hogy 2007-es, jelenleg az igencsak előkelő második helyen áll rating szerint az anidb animelistáján, csak a TokiKake előzi meg. Nos, hogy szerintem megérdemli-e a második helyet, arra majd a leírás végefelé térnék vissza.

Főhőseink egy fiú és egy lány(vajon ki várta volna egy romantikus josei-től), akik a huszas éveik elejét tapossák. Mindketten egy tokiói konzervatóriumban tanulnak zongora tanszakon. De a hasonlóság kettejük között ezzel véget is ért. A srác éltanuló, olyan jóképű, hogy döglenek utána a csajok, a legjobb a zonoristák között(bár ő inkább karmester szeretne lenni) és csak az választja el a világsikertől, hogy nem tud elutazni japánból. Főhősünk ugyanis egy gyerekkori repülőbaleset óta retteg a repüléstől, és hajóra se mer szállni. Ezzel szemben a lány lusta, rendetlen, elhanyagolt(hajlamos napokig nem fürdeni), és úgy összességében egy elég furcsa teremtés. A bonyodalom ott kezdődik, hogy ezek ketten szomszédok, és egyik reggel egy átbulizott éjszaka után a srác a lány ajtaja előtt ébred. Utána szépen lassan egyre többet járnak át egymáshoz(főleg a lány hívatja meg magát vacsorára rendszeresen), a lány menthetetlenül beleszeret a srácba, és így tovább, és így tovább...
A sorozatban eléggé központi szerepet játszik a klasszikus zene, de ez ne rémisszen el senkit, aki nem nagy barátja a műfajnak. Mondjuk én 11 évig zongoráztam klasszikust, így nekem kifejezetten tetszett ez a része. Ez is olyan, mint hogy a Hikaru no Go-t is lehetett élvezni akkor is, ha nem érdekelt a go, a Paradise Kiss is jó akkor is, ha nem érdekel a divattervezés, a Honey and Clover-t is lehet értékelni akkor is, ha nem sokat értesz a művészethez, stb.
Viszont a készítők óriási dícséretet érdemelnek a zenés jelenetekért. A hangszerek, és sokszor az azokon játszó ujjak 3DCG-vel készültek. A kezek rajzfilmszerű cell shadinggel, a hangszerek viszont "natúr" 3D. Valami olyasmit kell elképzelni, mint a BECK-ben a gitárok, csak itt vonósok, fa- és rézfúvósók, dobok, vagy akár a zongora billentyűin át minden van, tökéletesen lemodellezve. A kezek néhol kicsit "creepy"-nek néznek ki, viszont ami hatalmas, az az ujjak mozgásának a pontossága. Meg mernék esküdni rá, hogy igazi művészek kézmozgásait digitalizálták aprólékosan. A fúvós hangszerekhez nem értek, de a zongorán játszó ujjak teljesen pontosan azt csinálták, amit kellett nekik. Az ujjrenden keresztül az átfogásokon és fekvésváltásokon át még a kar mozdulatai is teljesen hitelesek. Pontosan azokat a billentyűket ütik le a renderelt kezek, amelyek a zenében is megszólalnak, és itt hihetetlenül komoly, technikás művekről van szó, gyors futamokkal, vibratokkal, arpeggiokkal. Egy szóval le a kalappal. A laikusoknak ez biztosan nem mond semmit, de aki a saját hangszerét látja viszont az animében, az biztosan észreveszi, hogy mennyire elképesztően komoly munkát végeztek az animátorok.
Az animét amúgy leginkább a Honey and Clover-hez tudnám hasonlítani. A karakterdizájn tök ugyanolyan, meg is néztem, hogy nem-e ugyanaz a mangaka véletlenül, de nem. Ez a karakterdizájn sokaknak nem tetszik, de ez már ízlés dolga. Viszont a grafikán kívül történetben, atmoszférában is hasonlít a Nodame Cantabile a Hatchimitsu to Clover-hez, akinek az tetszett, biztos nem fog ebben se csalódni.
Na és most, hogy megérdemli-e azt a bizonyos második helyet a Nodame Cantabile: talán azt azért nem. Nagyon jó anime, hihtetlenül élveztem, újra inspirált arra, hogy elővegyem a régi kottáimat és leüljek a zongora mellé(ó, ha tudnátok mennyit felejtettem az elmúlt 4 évben), de valahol a 10/10-hez ennél egy kicsit több kell. Nekem már a Honey and Clover is jobban tetszett ennél, ott több a szereplő, összetettebb a történet, kicsi dráma is van benne, etc. A NC épphogycsak egy minimális drámával próbálkozik be, és nem is baj, hogy nem erőlteti, mert nem is állna jól neki. A romantikus szál is eléggé el van hanyagolva. Az anime erősségei közé inkább a humor, a két főszereplő karaktere és a zene tartozik, de ez valahogy nem elég a 10/10-hez. Legyen mondjuk 8/10, azért ez még mindig egy elég erős pontszám ;)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cobra

Kodomo no Jikan: annyira nem vészes, mehet akár este 10-től 16-os besorolással  :)
Bár a lányok lehettek volna pár évvel idősebbek, de így is jó volt. Aki nem bírj a loli-t, az inkább messze kerülje el. Egyébként már az első részbe belekerült a fanservice elemek 90%-a.
Szegény tanárnak meg remélhetőleg senki nem figyeli az MMS forgalmát  :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

minuszmiki

Full Metal Panic The Second Raid: Úgy gondoltam, két napra bontva nézem meg, ahhoz képest egy seggel végignéztem. Egyértelműen ez volt a legjobb a három közül. A történet is itt a leginkább konzekvens, az idétlenkedést minimálisra szorították, nagyobb hangsúly volt a jellemábrázoláson és -fejlődésen, ráadásul egészen pontosra sikerült. A hajvágós rész után gondoltam, hogy na ezt majd biztos kiemelem, mert annyira jó volt, de aztán az azt követő epizódok is hozták ugyanezt a színvonalat. A vége viszont sajnos kicsit elkapkodottra sikerült szerintem, illetve[spoiler]az utolsó ED előtti zárójelenet (Sousukétől láthatnánk végre valami érzlelmet megnyilvánulni, erre kiront a legidegesítőbb szereplő és nekiáll visítozni, hogy pusztult volna el) teljesen kicsapta a biztosítékot, ha nem lett volna még egy jelenet utána is, most dühös lennék.[/spoiler] Az art teljesen rendben volt és a zenék is változatosabbak voltak, mint a másik két szériában. Egy ütősebb befejezéssel még jobb lehetett volna, de így is 9/10.