Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-10-01, 18:01:57
:tezsvir:, nagyon jó kis ismertető. :jee:

Köszi.

Quote from: minuszmiki on 2007-10-01, 18:01:57
[spoiler]Sry, kicsit azért belekötök  :_piszka:
Quote from:  Ismertető: Darker than BLACK - Kuro no Keiyakushafelülmúlja önnön korlátait
Ez így kicsit magyartalan, a korlátokat inkább túllépni szoktuk
Quoteanimékért rajongó illetők
Ez meg kicsit körülményes, "animékért rajongók" elég oda szerintem :)
[/spoiler]

Semmi gond, mások szempontjából fejlődik igazán az ember. ;)

Próféta

Quote from: Solid Snake on 2007-10-01, 18:11:00
Semmi gond, mások szempontjából fejlődik igazán az ember. ;)
:wtf: ez mit akart jelenteni?
Mások révén fejlődik az ember? Mások tanácsait figyelembe véve?
Mert így azt jelenti, hogy abszolút értelemben nem fejlődsz, csak mások szemében tűnik úgy.

Nyugtass meg, hogy csak poénból írtad.

Solid Snake

Áhh, látszik, hogy már nagyon fáradt vagyok ettől a drága egyetemtől.  :lol:

Úgy értettem, hogy mások szempontját figyelembe véve és esetlegesen megfogadva fejlődik az ember.

Úgy látszik, most nem igazán megy az egyértelmű írás.  :lame:

Draconire


Én

Ez a kép nagyon jó. :lol:
Sorozattal kapcsolatban hasonló a véleményem, sok/10.

Member

Isteni a kép, ennék jobban nem is lehetne engem motiválni. :D

Gregory

Quote from: Gmer on 2007-10-01, 18:35:20
Tengen Toppa Gurren Lagann
Mekkora szerepet kapnak a sorozatban a mecha elemek? Hha viszonylag kevés, akkor lehet belenézek, de ha elég lényegesek azok a részek, akkor ikább kihagyom.

Én

Elég lényegesek (főszerepet kapnak). De ne átlagos mechákban gondolkodj szerintem. :D

Próféta

Quote from: Gregory on 2007-10-01, 18:44:56
Quote from: Gmer on 2007-10-01, 18:35:20
Tengen Toppa Gurren Lagann
Mekkora szerepet kapnak a sorozatban a mecha elemek? Hha viszonylag kevés, akkor lehet belenézek, de ha elég lényegesek azok a részek, akkor ikább kihagyom.
Nyugi, én is így voltam vele, de aztán néztem képeket ezekről a robotokról, és  :rotfl:

Rage

A Gurren eddig egyértelműen nemcsak az év, de meg merem kockáztatni, hogy az utóbbi évek legjobb animéje. Elképesztően magasra tette a lécet, jóformán sehol nem lehet belekötni a megvalósításba (meg úgy kb. semmibe a sorozattal kapcsolatban). Tudom, fanboy vagyok (vagy inkább IGEN, fanboy vagyok :D), de ez az anime tényleg istentelenül jó. :lazza:
Hozzá kell tennem azért, hogy az évnek még messze nincs vége, és ha lehagyni nem is, de ezt a szintet valamennyire megközelítheti szerintem a félelmetesen zseniális Dennou Coil (in b4 gtfo fanboy :D), vagy a Production I.G. aduásza, a Ghost Hound. Mindenesetre nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ez az év már most lényegesen jobb volt animék tekintetében, mint az előző...
痛みを感じる方向に、出口がある!

Én

Ezzel egyetértek, tavaly is tetszett pár de az ideiek közül amelyekbe csak belekezdtem jóformán egyikben sem csalódtam. (Persze olyanba kezdtem bele amit gondoltam h jó lesz :D De tavalyiaknál ez se mindig jött be)

Gregory

Quote from: Én on 2007-10-01, 18:46:36
Elég lényegesek (főszerepet kapnak). De ne átlagos mechákban gondolkodj szerintem. :D
Az a baj, h a mechát semmiféle formában nem szeretem.



History's Strongest Disciple Kenichi
Egy elég humoros formába öntött harcművészeteket/küzdősportokat alapul vevő shounen anime. Mostanában kezdtek érdekelni a küzdősportok, szóval pont kapóra jött, mert az animében bemutatnak jónéhányat közülük(jujutsu, karate, muay thai, kínai harcművészetek). A humor pedig pluszba jött rá, amelnyek köszönhetően jókat lehetett nevetni a sorozaton.
Az első 25 rész jobban tetszett, a második felében sztem már túlságosan is rámentek a fightokra. Tetszett még az is, h viszonylag reálisak voltak a harcművészetekkel/küzdősportokkal kapcsolatos részek(persze a mestereket ebbe nem kell beleérteni, de mikor Kenichi a technikákat tanulta, akkor gyakran a valóságban is létező technikákat mutattak be), néhány résznél mondjuk megijedtem, h belevisznek vmi superpower-t, de aztán erre szerencsére nem került sor.
A sorozat gyenge pontja a rajzolás. Úgy különösebb problémám nem volt vele, de a többi 2k7-es animéhez viszonyítva sztem elég gyengének számított. A zene se volt rossz, de keveseltem a számukat, egy 50 részes sorozathoz sztem csinálhattak volna egy kicsivel nagyobb OST-t.
Szintén plusznak számított, h a szokásos 'Ne fightoljunk, inkább legyünk barátok, blahblah' szöveg Kenichi szájából nem tűnt olyan irritálónak/idegesítőnek, mint a legtöbb animében, amelyekben hasonló sorok hangzanak el.
Tőlem 9/10-et kapott



A másik, amit mostanában néztem meg az a Berserk volt, igaz, h már láttam egyszer, de sztem ide még nem írtam róla.
Nem sok középkori európa szerű világban játszódó animét láttam még, ez egyike azoknak. Azt tudni kell rólam, h a középkor az általam leginkább kedvelt kor, a kardok/íjak/vértek/láncingek/miegyéb miatt, amiket fel is sorakoztatnak a Berserkben. A főhős ráadásul egy ~2 m hosszú kardot forgat(ez a gyenge pontom  :hopp:), szal ez a sorozat számomra már biztos nem fail.

A történet sztem feletébb érdekes, elég sokszor hoz váratlan fordulatokat(pl. az utolsó 2-3 rész), a 2. résztől kezdve gyakorlatilag folyamatosan sötétül mind a képi megjelenítés, mind a hangulat/történet is.
Tény, hogy nem olyan szinten deep, mint az NGE, vagy a GitS, de sztem azért érdekes és fontos problémákat/gondolatokat(pl. barát-e a barát, hogyha kettejük között alá-fölé rendeltségi viszony van, mit ér az ember álmok nélkül) boncolgat, habár ezek a mai világban nem kifejezetten aktuálisak, a jellememre elég nagy hatással volt.

Az anime '97-es, ennek köszönhetően rajzolása nem a legjobb, de szvsz a '97-esek között a jobbik kategóriába tartozik, és néhány quality frame kijavításán kívül nem sok mindent kellene rajta változtatni, olyan radikális javulást úgysem lehetne elérni, mint pl. a Kanon esetében.
A tájakat sztem még így is nagyon eltalálták.
Ha megpróbálnák feljavítani a mai eszközökkel/technológiával a grafikát, sztem az a minőség rovására menne, egész egyedi hangulatot alakított ki a történet+grafika+zene kombináció, amelyet az újítások lerombolnának.

A zenéjét nagyon bírom, a 'Gatsu' című szám pl. sztem remekül sikerült. Alapvetően nem tetszene annyira, azonban az animét végignézve, a számot hallva rögtön eszembe jutnak azok az érzések, amelyek akkor jöttek elő, amikor a fentebb említett szám szólt háttérzeneként. Ez a számnak egy sajátos hangulatot kölcsönöz, amely számomra különlegessé teszi.
Az opening mondjuk rémes volt, mind képileg, mind zeneileg, de azért mindig végignéztem  :D

Összességében nekem nagyon tetszett a sorozat, ez volt egyébként a második anime amit láttam, számomra
10/10-et ér, és a dobogó első fokára került fel (és 2 éven át sikerült megőriznie az első helyét, amelyet szerintem nem is fog elveszteni)

Én

Bokura ga Ita
Nem akarok sokat írni róla, 6 részt láttam, elég volt, letöröltem. Ez marha érdekes, mert VALÓBAN a legjobb romantikus anime/egyéb amit láttam, esküszöm nekem a grafikával és a lalalalalalával sem volt gondom (most elképzelem S_S arcát), de valamiért nem akarom tovább nézni, nem tudom megmagyarázni. Tényleg nem értem, miért. Talán azt akarom, hogy ne kavarjanak be semmit és maradjanak így boldogok ahogy vannak. (Viszont azt üzenem, hogy érdekes a grafika, de nem oly elborzasztó mint amire számítottam. ;) )

Draconire

Seto no Hanayome

Ma reggel volt alkalmam befejezni ezt a remek animét. A linken olvasható az alaphelyzet, és bár nagyon egyszerűnek tűnik, mégis elég egyedi ahhoz, hogy nagyon jó alapot képezzen egy őrült ökörködésnek. Mert erről szól ez az anime: részről részre megcáfolja azon gondolatot, hogy ennél nagyobb hülyeséget nem lehet kitalálni.  :D
Nem ragad le egy-két poénnál, hanem gyakorlatilag teljesen kiszámíthatatlanul váltakoznak a helyzetkomikumok, a konkrét műfajok parodizálása és a szimpla őrültségek. Mindezt megfűszerezve a remek karakterekkel, akik közül ugyan találhatunk klisés jellemeket, de nagyon nem ez a jellemző. A karaktereknél még meg kell említeni a seiyuu-k kiemelkedő teljesítményét is, nélkülük nagyságrendekkel rosszab lett volna a végeredmény. Natsuko "desu" Kuwatani is szerepel benne, méghozzá egy olyan valaki szerepében, aki felfogható egy szélsőséges Suiseiseki-nek.  :cool:

Aki belekezd, annak egy tipp: az első pár részben még viszonylag visszafogják magukat, de a 4. epizódtól megérkeznek szereplőink a történet fő helyszínére, amit szépen le is amortizálnak majd a későbbiek folyamán.  :D

Hacsak nem alkot valami látványosat a Hayate, akkor az én szememben ez az év legjobb comedy animéje.  :Kiraly:
9/10

chilip

#3794
Heroic Age

Ennek is vége :( jó kis anime volt, a közepe táján volt egy számomra nagyobb üresjárat... részről részre mást se láttam mint 2 nodos veri egymást míg az argonaut meg a bronze tribe-al harcol, és akkor Age ad egy pofont, majd Mehitaka, majd Age, majd... ide oda pofozták egymást, no mind1. a vége nagyon tetszett, az utolsó 3-4 rész eléggé epic volt :D , főleg a legvégén azok a polipszerű lények age szülőbolygójáról, a kis polip elkezdett játszani a fészekkel, amit építettek az apja meg lekevert neki egy pofont  :lol: nem volt egyszerű. 8,5/10 Egy nagyon jó sci-fi kicsit unalmas középső résszel.

ultimecia

Quote from: chilip on 2007-10-04, 12:01:39
Heroic Age

És ne felejtsük el megemlíteni a kiválló flottaharcokat.
Nekem még ezen kívűl tetszett a Babylon5 szerűség, és persze az epic végre :smile:
Bár a végén nem is tudom hogy [spoiler]most akkor Age jött vissza, vagy Dianeráért jött hogy magával vigye. Bár mindkettő jó megoldás, más kérdés hogy utóbbinál az emberiség megszívja :D[/spoiler]
Ami nem tetszett annyira hogy a bronz tribe csak volt, gyakorlatilag mint szolgafaj. Lehetett volna valami kis történet onnan is :smile:

chilip

hát ez kész... IDOLM@STER XENOGLOSSIA - miért volt olyan semmitmondó a 3/4-e, ha utána ennyire epic lett? fel nem foghatom... és már csak 1 rész...  :Eztneked: csinálhatták volna így az elejétől, nem haragudtam volna...

Cobra

Utolsó pár részre eléggé összeszedték a történetet (ep 25-öt még nem láttam, csak olvastam a blogot, eddig csak 30% jött le). Ha félidőtől ennyire javult volna a helyzet, akár jobb is lehetett volna a Mai Hime-nél, de így csak az Otome-nél sikerült jobbra. Igazából még a 20. rész környékén se gondoltam volna, hogy ez lesz a 24-25. részben.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

a mostani rész végére csináltak abból a lassú számból (akkor szólt először, mikor a vulturiust először elsütötték, de az eggyik IDOL kivédte) egy gregorian beütésűt ... nagyot üt a végén ;)

hargharg

#3799
Quote from: Manitu on 2007-09-16, 22:20:14
Ima, Soko ni Iru Boku
...
Quote from: Zsiga on 2007-09-10, 02:25:15
Ima, Soko ni Iru Boku / Now and Then, Here and There
...
a ket eltero szempontu elemzes miatt ugy gondoltam, erdemes megneznem, es im, egy masfel oraja befejeztem.
eloszor is, kinek van igaza szerintem: mikozben neztem fo*amatosan teptem a hajamat a kulonbozo "moralis" ellentmondasok miatt (ez koszonheto a _rendkivul_ erthetetlen vilagnezetemnek is), es noha nekem speciel az OP nem igazan tetszett, mig az ending a maga kis nyugalmas dallamaval mindig vissza tudta fogni az olhetnekemet, azert ugy gondoltam, hogy a vegeztevel majd Zsiganak adok igazat.
node! miutan vegeztem! hat nem, el kell, hogy keseritsek mindenkit, jol osszeszerkesztett, kerek tortenetet kapunk, ott hagyva csak feher foltokat, ahol azokra szukseg van.
es noha nagyon keves "truu" karakter van - Sis, Lala-Ru es bizonyos tekintetben Sara -, azert a tobbiek hu*esegeit el lehet nezni, plane, mint emlitettem az utolso epizodban bekovetkezo katarzis miatt.
[spoiler]mondjuk lehet, hogy ez azert van, mert majdnem az osszes ellenszenves szereplot kinyirjak addigra : D - hal'istennek.
Sisert mindenesetre kar volt.[/spoiler]
szoval azt mondom, hogy Zsiganak volt igaza az anime nezese kozben, de Manitunak lett igaza az anime befejeztevel, ugysmint: ez egy jo anime, amit erdemes akar ujra megnezni.
szerintem.
jah, igen, avamat is valtottam eme mu hatasara . ^_^

ui: but who is Lala-Ru?
igen-igen, aki latta, annak ez trivialis kerdes...
de o*an jol hangzik. ^_^
rofl

Solid Snake

Quote from: Én on 2007-10-02, 20:58:59
Bokura ga Ita

Nézd csak tovább, különben rád küldöm a személyes testőrömet, a rettenthetetlen kétajtós szekrényt. :morci:
Viccet félretéve: tényleg folytasd tovább, hidd el, megéri.  :jee:

Quote from: Én on 2007-10-02, 20:58:59
esküszöm nekem a grafikával és a lalalalalalával sem volt gondom (most elképzelem S_S arcát)

http://will.incorrige.us/facepalm/picard.jpeg

Én

Quote from: Solid Snake on 2007-10-05, 15:38:42
http://will.incorrige.us/facepalm/picard.jpeg
[spoiler=no u][/spoiler]
Majd ha olyan hangulatom lesz, folytatom, most biz. okokból erre sajna tényleg nincs szükségem... De azt látom rajta, hogy jó, egyszer biztos befejezem.

chilip

Martian Successor Nadesico-nak megnéztem az első részét, hát über  :lol: szakács betéved egy mechába mikor támadás éri a bázist, el akar menekülni benne, erre a lift a csatatérre dobja és a parancsnok rábízza a csali szerepét, közbe kiderül hogy a parancsnok nem más mint a gyerekkori barátnője aki meg fülig szerelmes belé és kurvára nem érdekli mint mond a srác... remélem a többi rész hozza a szinvonalat, asszem csak 6 részes... és asszem ftp-n is fennvan

Draconire

Quote from: chilip on 2007-10-07, 11:59:46
remélem a többi rész hozza a szinvonalat, asszem csak 6 részes...
Rosszul asszed, 26 részes. És hozni fogja majd a színvonalat. ;)
Csak a filmet kerüld el. (hangulatilag köze sincs a sorozathoz, mintha nem is annak a befejezése lenne...)

Én

Irresponsible Captain Tylor
Másodjára néztem most meg, kicsit régi, de még mindig bődületes sci-fi vígjáték, nagyon tetszett. :D
get

chilip

Quote from: Gmer on 2007-10-07, 12:10:06
Quote from: chilip on 2007-10-07, 11:59:46
remélem a többi rész hozza a szinvonalat, asszem csak 6 részes...
Rosszul asszed, 26 részes. És hozni fogja majd a színvonalat. ;)
Csak a filmet kerüld el. (hangulatilag köze sincs a sorozathoz, mintha nem is annak a befejezése lenne...)

már én is rájöttem :D csak 6 részt szedtem le, ezért hittem, hogy csak ennyi...

pet

Akira:
Király volt :D nem volt olyan rész ahol unatkoztam, mondjuk eleve álmosan kezdtem el így feküdtem az asztalon, de jóvolt :) mondjuk a vége egy kicsit furára sikeredett...

Solid Snake

#3807
Quote from: pet on 2007-10-07, 17:55:33
Akira

Éppen ma rendeltem meg Xpress-ről (most kedvezményesen adják, naná, hogy nem hagyom ki a lehetőséget -- igaz, hogy nincs matekkönyvem, de legalább az Akira meglesz).  :hopp:

Egyik kedves barátom látta, amikor az m2-n adták legutóbb. Azt mondta, hogy ennél betegebb, elborultabb animét még életében nem látott. Szerintem még nem látta az End of Evangeliont.  :morci:

Én


smash++

Heroic Age
Most fejeztem be.Szerintem egy remek anime volt.Számomra a "mestermű" kategória.Age karaktere tökéletes volt.Az anime grafja is nagyon bejött.A történet is lekötött.Ami kicsit érdekes lehet másoknak az a,hogy is mondjam Mai-Hime finish féle feeling...      Szóval 10/10
Most Age visszajött?Nekem az jött le,hogy visszatalált Deianeria-hoz és itt is marad vele...