Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: kikuchiyo on 2014-12-21, 20:47:00
Quote from: Junchi on 2014-12-21, 20:20:55
A Kaguya-hime no Monogatari

érdemes?

Én ma estére terveztem.

Mindenképpen érdemes: a film gyönyörű, helyenként lélegzetelállító (pl. az erdőben futás). Hangsúlyozottan nem olyan, mint a ma szokásos tömegtermelt animék: visszafogott, pasztelles színek, és sematikus, karikatúraszerű, de azért nagyon kifejező arcok jellemzik. Viszont a sztori és a karakterek... nem is tudom.
Failure is the default option

-OJ-

Inou-Battle wa Nichijou-kei no Naka de

A Trigger stúdió keze nyoma most is jól meglátszott a látványos animáción és a viccesebb részek ábrázolásmódján, de ezt leszámítva nagyon üresnek hatott a sorozat.

Mint az leírásból kiderült, hiába volt a karaktereknek szuperereje, a cselekmény többnyire csak a 'mindennapi élet' témában mozgott, tehát az idő nagy részében nem csináltak semmit, csak a háremet építették és melodrámáztak a lányok érzésein, de ennek ellenére még a románc terén sem jutottak lényegesen előbbre.
Ráadásul az évad végén kiderült, hogy a sötét fellegek már gyülekeznek, és idővel a nyakukba szakadnak majd a szupererő párbajok, de azt mi már nem fogjuk látni :falba:

Olyan volt ez, mintha egy jelenkori fantasy sorozatnak csakis a legelső részét láttam volna, amiben a szereplők belecsöppennek a mágikus szituációba, megkapják az erejüket/partnerüket é azokat tesztelik. Aztán ezt az alapszitut húzták el egy teljes évadon keresztül, anélkül hogy eljutottak volna a második részben induló, lényegi történetszálig.

Nem mintha nem lett volna így is szórakoztató a sorozat. A főhős kellően talpraesett, kedvelhető és vagány chuunis arc, aki egy képzett pszichiáter képességeivel bír, ha a női elme működéséről van szó, de a lányok érzéseit mégsem veszi észre. Vagy csak nem akarja, ami még rosszabb. A háremében pedig megtaláltunk mindenféle sablont, de mindegyik lánynak volt annyi múltja, hogy általa érdekessé váljanak. Valamint ha nagyon elvétve is, de szupererő használatra került sor, az rendszerint látványosra és poénosra sikeredett.
Így nem mondanám hogy unatkoztam, de nem is lettem gazdagabb semmivel az évad befejezését követően.

6/10

danika230

Inou-Battle wa Nichijou-kei no Naka de
kicsivel több harcra számítottam, és kevesebb slice-of-life-ra, de azért egész jól szórakoztam rajta. Ha lesz valaha 2.évad biztos megnézem. 6/10

Gugure! Kokkuri-san
az első rész után, úgy gondoltam ez lesz az a sorozat a szezonba, amin szétfogom röhögni magam. Hát nem. Az új karakterek megjelenésével egyre unalmas kezdet lenni, és csak egy-egy részen tudtam mosolyogni igazán.
Gyenge 6/10

Isley

Barakamon (2014)

Nem szoktam slice of life-t, de nagyon vígjátékot sem nézni. Nem is tudom, miért kezdtem bele. Spontán ötlet volt, de nagyon jó döntésnek bizonyult. Minden részen annyit lehetett nevetni, hogy nagyon megkedveltem a karaktereket. Ami elejétől kezdve nem volt nehéz: Ono Daisuke és Suwabe Junichi is ott volt a fronton. : D Bár elég egyszerű kis történet: egy kalligráfus egy kis szigetre kerül, miután arcul csapta a kurátort. A vidéken töltött idő elég szépen megváltoztatja Handa Seishu mestert, úgy, hogy igazából semmi különleges nem történik. Handának, úgy tűnik, a mindennapos dolgok is (például egy elromlott bojler) épp akkora kihívást jelentenek, hogy nem is nagyon kellett ezeknél több a kívánt hatás eléréséhez. Időközben nagyon jó barátokra lel a szigeten, elsősorban a hétéves Kotoishi Naru személyében, de volt még egy rakat másik gyerek.
Handát nagyon kedveltem. Ono Daisuke alapból az egyik kedvenc seiyuu-m, és az eddig látott szerepeitől rendkívül eltérő személyt is kiválóan játszotta. (Handa például Cain ezredes [Valvrave] után enyhén szólva is jelentősen másabb volt) Bár sokszor gyerekesnek, hisztisnek tűnik, de azért volt benne kellő határozottság is, és ez így együtt egy olyan élénk, vicces, de néhol mély karaktert eredményezett, annyira, hogy egymás után néztem a részeket. Bár ebben a kis Narunak is nagy szerepe volt. Tamako Arai, a fujoshi lány, aki tagadja végig, hogy ő fujoshi lenne, volt még az egyik legviccesebb karakter. De a többieket is kiemelhetném. Mindenki jó volt.

Kis gondtalan, vidám, szórakoztató sorozat, ami minden elvárásomat felülmúlta.

9/10

-OJ-

Trinity Seven

Egyszerű tucathárem, ráadásul az unalmasabb, sztorimentes fajtából. Hősünk varázserőt kap, és innentől azzal telik el az egész sorozat, hogy a sorban érkező és ellene szegülő lányokat a ruhájuk leszaggatásával, állandó tapizással, meg persze a végén EGY lelkiző szöveggel megnyerje magának.
Ezen kívül a kidolgozatlan fantasy világ, az érezhetően agyonbonyolított de valójában teljesen mondvacsinált mágiarendszer, az ezzel kapcsolatos sok felesleges magyarázat, valamint a gyenge harcok, minden csak körítés a háremhez, de lényeges szerepe egyedül az ecchinek van, másnak nem igazán.
Az pedig ne tévesszen meg senkit, hogy a főhősnek perverz gondolatai/beszólásai is vannak a lányokkal kapcsolatban, mert pipogya társaihoz hasonlóan ő is csak 'véletlenül' teszi ki őket szexuális zaklatásnak, és a lányok ugyanúgy agyonverik érte. Nincs különbség, és ezen még SAO Kirito hangja sem tudott emelni.

A rajzolás szintén csak átlagos, vagy sokszor az alatti volt. A szinkronhangokkal és a zenékkel viszont nem volt gond, de önmagában az nem sokat ér :oww:

5/10

Persze egyáltalán nem nézhetetlen, egyszerűen csak semmi újat nem tud, és nem is próbál mutatni a témában, de kezdő animeseknek így is tetszhet. Sok háremet látott nézők azonban az életüket elunják majd mellette, főleg így, hogy a meztelenség még a Blu-Rayen is cenzúrázott.

-OJ-

Daitoshokan no Hitsujikai

A gyenge kezdés ellenére a folytatás már sokkal inkább vállalható volt, és úgy nézett ki, hogy a rémesen ronda Yoake Mae yori Ruriiro na: Crescent Love valamint az angstos műdráma Fortune Arterial után végre kapunk egy jó August eroge adaptációt.
Azonban a végére elfogyott a kreativitás, illetve a készítők gyáva módon kihátráltak mindenféle románc lehetőség mögül, amiket egyébként addig szépen építgettek, így maradt a semmilyen nyitott hárem befejezés, valamint a 'barátság örök' mint érdektelen téma. A Pásztor sztorit legalább tisztességesen lefedték, és szerencsére a melodrámát sem vitték túlzásba, de a lényegi románcok kihagyásával így is kevésnek bizonyult a tartalom.
A rajzolás minősége erősen változott, de többnyire bőven elfogadható volt. Nem annyira szép mint a FA-ban, de nem is olyan igénytelen mint a YoakeMae-nál. Románc híján a humor volt a sorozat legjobb része, a reakciós arcokon gurulni lehetett a nevetéstől.

Erős 7/10, de kaphatott volna többet is, ha nem nyitott hárem a befejezése.

Isley

Quote from: -OJ- on 2014-12-23, 21:35:01
Trinity Seven

[...] az érezhetően agyonbonyolított de valójában teljesen mondvacsinált mágiarendszer, az ezzel kapcsolatos sok felesleges magyarázat, [...]

Nem ismerem a sorozatot. Csak érdekelne, hogy mit értesz a fentiek alatt. Le tudnád írni néhány mondatban, hogy mi az a néhány konkrét dolog, ami miatt ilyennek láttad: agyonbonyolított, de mondvacsinált mágiarendszer. Plusz a magyarázatok is miért tűntek feleslegesnek? Agyonbonyolított és még magyarázatok is vannak, ebből úgy tűnik, hogy részletes. Szóval érdekelne, hogy szerinted mit rontottak el.

Megmurdel

Bakuman

Nálam ez a sorozat minden téren telitalálat volt. Semmit nem tudok kiemelni ami ne tetszett volna, ráadásul nem hiszem, hogy mostanában fejeztem be ilyen gyorsan 75 részt. :D 10/10

-OJ-

#10569
Ore, Twintails ni Narimasu.

Az eleje még poénosnak hatott, de a sorozat közepére menthetetlenül kifulladt az egész koncepció, és ekkora már legszívesebben a falat kapartam volna, valahányszor a főhős belekezdett egy újabb, a duplacopfokat magasztaló dicshimnuszba. Ekkor már gyakorlatilag csak ebből a fétisből valamint az epizodikus, egyre bénább harcokból állt az önismétlő cselekmény, ami annyira elvonttá tette az egyébként is rém ostoba alapszituációt, hogy hacsak a néző maga is nem hajbuzi, szivárványt hányt a bugyuta eseményektől !bombed_head Egyedül Aika brutalitása és mellkomplexusa volt az, ami végig szórakoztató tudott maradni, a többire emlékezni is kár.
A rajzolásban szintén nem remekeltek a készítők, végig erősen ingadozott a színvonal, és csak az ecchi jeleneteknél volt az átlagosnál kicsivel jobb a minőség. Az animációval viszont nem spóroltak a harcok során, csak sajnos gyakran ugyanazokat a támadásokat ismételhették. A szinkronok jók voltak és ezáltal az a kevés slapstick humor is jól működött.

5/10

Az agyament alapötlet jó lett volna, de a fantáziátlan cselekmény és ezáltal a pusztán csak a fétisekre építő gyenge humor megölte a dolgot.
Azért nem bánom, hogy végignéztem, de ennél több rész nem is hiányzik belőle.



Quote from: Isley on 2014-12-25, 14:15:09

Nem ismerem a sorozatot. Csak érdekelne, hogy mit értesz a fentiek alatt. Le tudnád írni néhány mondatban, hogy mi az a néhány konkrét dolog, ami miatt ilyennek láttad: agyonbonyolított, de mondvacsinált mágiarendszer. Plusz a magyarázatok is miért tűntek feleslegesnek? Agyonbonyolított és még magyarázatok is vannak, ebből úgy tűnik, hogy részletes. Szóval érdekelne, hogy szerinted mit rontottak el.

Agyonbonyolított, mert tényleges szerepük nincs a cselekményben, csak filler elemek. Mágiahasználatkor állandóan dobálóztak a hangzatos Engrish kifejezésekkel, ezáltal a harcok 2/3-a üres szövegelésből állt csak, a képességeiknek azonban semmilyen rendszer nem szabott határt, mindig a helyzetnek megfelelően rántottak elő új varázserőket, majd következett újabb három perc magyarázkodás, hogyan tudtak egy addig még említés szintjén sem ismert cselekdetet végrehajtani.

Banneredből kiindulva egy hasonlat: olyan volt ez, mintha az Akame ga Killben elkezdték volna tudományosan megmagyarázni, Miss Justicenek hogyan lehet még a szájában is puska. Egyrészt felesleges, másrészt így is úgy is baromság marad a dolog, szóval minek rá elpazarolni az epizódok felét?

Isley

Quote from: -OJ- on 2014-12-25, 21:42:25
Agyonbonyolított, mert tényleges szerepük nincs a cselekményben, csak filler elemek. Mágiahasználatkor állandóan dobálóztak a hangzatos Engrish kifejezésekkel, ezáltal a harcok 2/3-a üres szövegelésből állt csak, a képességeiknek azonban semmilyen rendszer nem szabott határt, mindig a helyzetnek megfelelően rántottak elő új varázserőket, majd következett újabb három perc magyarázkodás, hogyan tudtak egy addig még említés szintjén sem ismert cselekdetet végrehajtani.

Banneredből kiindulva egy hasonlat: olyan volt ez, mintha az Akame ga Killben elkezdték volna tudományosan megmagyarázni, Miss Justicenek hogyan lehet még a szájában is puska. Egyrészt felesleges, másrészt így is úgy is baromság marad a dolog, szóval minek rá elpazarolni az epizódok felét?

Így teljesen érthető már. Kösz, hogy elmagyaráztad. Ha jól eltalálják ezeket, remek szórakozást nyújtanak az ilyen sorozatok is, de összehasonlító szempontból nem igazán lehet őket komolyan venni. Plusz az ilyen történetekben szükségszerűen győz a jófiú, mert nincs semmi szabály, ami meggátolná ebben.

-OJ-

Amagi Brilliant Park

Vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban.
Egyrészt adott a szokásos KyoAni minőség, rajzolásban és animációban egyaránt, valamint önmagukban a karakterek sem voltak rosszak. Ugyanakkor a tartalom az idő nagy részében gyalázatosa üres, és ami még rosszabb, humortól mentes volt. Szinte minden poén a három főkabalához volt köthető, míg a többi karakter elvétve ha kapott egy kis szerepet, és akkor sem tudtunk meg róluk semmit amitől megkedvelhettük volna őket. Ez igaz a főszereplőkre is, róluk is két mondattal tudtunk meg többet a sorozat végére. A történet pedig összesen ha három epizódban előkerült, a többiben csak random eseménysorokat láthattunk amik semmiben nem kapcsolódtak egymáshoz, és ezek sem voltak túl viccesek.

Gyenge 6/10, amiből három pont a technikai megvalósítást és a szinkronhangok munkáját illeti.

danika230

#10572
Amagi Brilliant Park

Én elégedett voltam, számomra kellően vicces volt, a karaktereket szerettem, igaz voltak páran akik csak minimális időt kaptak. A sztori nem volt valami nagy cucc, de nem is igazán vártam sokat.A rajzolás/animáció az a szokásos KyoAni, azzal sem volt bajom. A zene meg átlagos.
7,5/10 - legalább egyszer érdemes megnézi.

-OJ-

Madan no Ou to Vanadis

Ennyire fantáziátlan fantasyt is ritkán lát az ember. Ettől még az is szórakoztatóbb lett volna, ha ki sem mozdulnak a kastélyból, és csak háremet épít a főhős :falba:
Valószínűleg onnan eredhet ez a katasztrofális bukás, hogy a rendező egy személyben volt a forgatókönyvíró és a szerkesztő/producer is, aztán senki nem szólt neki, hogy egyikhez sem ért :uzi: A karakterekről nem tudtunk meg semmit, hiszen az ecchi jeleneteken kívül minden slie-of-life részt kivágtak, és jóformán csakis a hárem fogta össze a robotokból álló csapatot. Emellett az egész cselekmény kizárólag csak a háborúról szólt, akár egy fanatikus sport anime, ugyanakkor a stratégiai részbe semmi logika nem szorult. A csaták következmények nélkül jöttek egymás után, unalmasak voltak és rondán is néztek ki, míg a párharcokat arcpirítóan igénytelenül vívták meg, béna halálokkal. És akárcsak az egész sztorit, a befejezést gyalázatosan összecsapták.

4/10

Ritkán írok ilyet, de ezt még megnézni is kár volt. Egyedül az Opening ért valamit, minden más mehet a szemétdombra.
A rövid webepizódok még értékesebbek voltak, mint maga a sorozat.

SaiyaGin

#10574
Quote from: -OJ- on 2014-12-27, 17:14:04

Valószínűleg onnan eredhet ez a katasztrofális bukás, hogy a rendező egy személyben volt a forgatókönyvíró és a szerkesztő/producer is, aztán senki nem szólt neki, hogy egyikhez sem ért :uzi:

:lul:

Szerk.: ami az Amagit illeti: én többnyire jól szórakoztam rajta, de abban egyetértek, hogy jobb lett volna, ha a főszereplőkről többet tudtunk volna meg.

-OJ-

Sora no Method

Moé kislányok aranyos dolgokat csinálHATNÁnak, de ehelyett megállás nélkül angstolnak és melodrámáznak az egyébként teljesen magától értetődő barátságukon. De ők ezt nem fogadják el, inkább haragszanak egymásra meg a világra, míg a szerencsétlen földönkívüli loli próbálja békíteni őket. A második felében már úgy éreztem, csak azért dobálják be a logikátlan drámai fordulatokat, hogy legyen mivel kitölteni a műsoridőt és nehogy már idő előtt megbékéljen mindenki, mert egyébként semmi nem indokolná a kölykök állandó duzzogását. Az utolsó két epizód pedig egy olyan mondvacsinált filler ráadás, ami nélkül csak jobban járt volna a sorozat.
Ha már a tartalom ennyire üres és fárasztó volt, legalább technikai szempontból kifogástalan a mű. A rajzolás igazán szép, animáció annyi van amennyi kell, és a szinkronok is rendben vannak.

5.5/10

kikuchiyo

Gunbuster (Top o Nerae!)

Ez az 1988-as alapmű valamiért eddig kimaradt az életemből. Pedig több okból is nevezetes:

- a Gainax stúdió, és azon belül is Hideaki Anno korai remeke (később az ő műve az Evangelion is ugyebár, érdemes összehasonlítani ezzel a sorozattal)
- szép, kézzel rajzolt mechák, űrhajók és lányok (a "Gainax bounce" innentől datálható)
- szinte példátlan karakterfejlődés: alig hat rövid rész alatt eljutunk a szabványos középiskolás lányos bohóckodástól az emberiség végső harcáig, a galaxis megsemmisítéséig és a főszereplő önfeláldozásáig

A rövidsége miatt kissé egyenetlen is, és az első részből még nem is látszik, hogy a végére mi lehet (és lesz) belőle, de ezek ellenére vagy éppen ezért érdemes megnézni.
Sajnos a szerveren lévő kópia nagyon rossz minőségű (az amerikai VHS-kiadás ripjének tűnik beégetett sárga Arial felirattal - régen ilyesmit néztünk, és nem folyt ki a szemünk?), ráadásul, cenzúrázott is. A második részben lévő híres fanservice jelenetbe elég otromba módon belerondítottak, pedig mint kiderült, ez a jelenet nem teljesen öncélú, a szereplők közötti viszony ábrázolása szempontjából lényeges szerepe van (NSFW elemzés, a többi részét is érdemes elolvasni (0 1 3 4 5 6))
Failure is the default option

Selmo

Szemét, most elkezdtem leszedni a bluray verziót, hogy megnézzem. Holnapra talán le is ér, alig 15 giga. ^^ Ha Zso rábólint akkor feldobom nektek is.

Apropó SAO2: Mivel nem vártam sokat, kellemesen csalódtam benne.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

A feldobást előre is köszönjük! (én egy 8 GB-s BD-ripet kaptam kölcsön, és már azzal is ég és föld a különbség)

Érdekes egyébként, hogy a gyártási technológia mennyire befolyásolja ezeknek a régi sorozatoknak a szavatosságát: a 90-es évek közepéig, végéig még filmre dolgoztak a hagyományos, átlátszó fóliára festős módszerrel; ezeknél általában eltették a mesterkópiát, így semmi gondot nem okoz ma a hibátlan képminőségű Blu-ray változat kiadása.
Az utóbbi pár évben készült filmekkel, sorozatokkal szintén nincs gond, ezek eleve HD vagy annál nagyobb felbontásban készültek számítógépeken.

Viszont volt a kettő között egy pár éves időszak, amikor már számítógéppel dolgoztak, de még SD-ben. Nem egy esetben már nincs is olyan, kellően nagy felbontású változat a stúdióban sem, amiből egy rendes Blu-rayt ki lehetne adni. Így járt pl. a Haibane Renmei is, aminél kénytelenek voltak felskálázni a beta-kazettán tárolt változatot.
Failure is the default option

Selmo

A kétszer 6 rész összesen annyi, gyanítom ugyanarról beszélünk. Az ETB-NPC féle kiadáshoz találtam élő torrentet, de még 14 órát ír ki rá.

A tökéletesség unalmas.

-OJ-

Grisaia no Kajitsu

Ezt bizony alaposan elpuskázták. Önmagában is rozoga lábakon áll az anime, de mint a Tsukihime esetében, adaptációként egyenesen szégyen az eredeti visual novel történetére és karaktereire nézve.

Már azzal megbuktak, hogy mindössze 13részes lett az évad, aminek a fele elment a jobbára céltalan, csak komédiaként szolgáló slice-of-life részekre, míg a lányokat érintő lényegi történeteket fejenként egy vagy két részben csapták össze, amiben persze semmi nem működött. Nem volt dráma, hiányoztak a valódi érzelmek és a beleélés, sokszor hihetetlen bugyuta módon alakultak az események, valamint ha mindez nem lenne elég rossz, több karakter sztoriját át is írták a készítők, jól összebarmolva azokat. A főszereplőt pedig annyira robotizálták, hogy már emberszámba sem lehetett venni, nemhogy együttérezni vele.

A látványvilág sem jobb egy közepesnél. A karakterrajzok jól visszaadták az eredetiket, de a minőségük erősen változott az epizódok során, és az animáció is igencsak szegényes volt. A szinkronhangok és a zeneszerzők sem erőltették meg magukat.

5.5/10

Ezek után nincs is kedvem megnézni a folytatásokat ugyanettől a stúdiótól. Jobban járok, ha inkább kivárom, míg lefordítják angolra a visual noveleket.

-OJ-

#10581
Fate/stay night : Unlimited Blade Works 1/2

Mint a Fate-széria rajongója és a visual novel olvasója, mondanám hogy egy minden részletre kiterjedő, tökéletes adaptációt kaptunk, amely még egy kicsit ki is bővítette az eredeti cselekményt, ezért szórom is rá a 10/10-et

De objektíven nézve, a tökéletességet azért nem éri az évad színvonala és a történet szerkesztése. Mivel a sztorinak még csak a felét dolgozta fel az első évad, így az egész csak úgy lóg a levegőben. Az időnként bedobott csaták ugyan bitang látványosak voltak, de a többségüknek nem volt tétje, sem eredménye, csak kóstolgatták egymást az ellenfelek. Emellett önmagukban a slice-of-life részek is kicsit üresnek tűnhetnek egy laikus számára, a karakterépítő utalásokat pedig ismételten a visual novel olvasók fogják csak megérteni.
A kényelmes tempó és a rengeteg apró részlet szintén emelik az adaptáció értékét, de az események lassúsága nem nyeri majd el egy akcióra kihegyezett néző tetszését.

Ez egyelőre egy erős 8/10, de a lényegi részeket és a több akciót tartalmazó második fél lesz majd jobb is.




Rage of Bahamut

A Fate/stay night mellett a szezon másik legjobbja!
Nem is tudom, mikor láttam utoljára egy ilyen hamisítatlan, oldschool fantasy kalandot, amiben az angyalok és a démonok ölik egymást, de mégis az emberekre hárul a nemes feladat, hogy megmentsék a világot a pusztulástól. A cselekményben ugyan volt egy-két üres járat, de ennek ellenére végig történet orientált maradt dolog, így sohasem unatkoztam a kalandok során.
A karakterekre szintén nem volt panaszom. Külön pozitívum hogy az ostoba hárem és az erőltetett romantika most elmaradt, helyette kaptunk két jópofa és kedvelhető férfi főszereplőt, érdekes múlttal és egy humoros viszállyal, míg a démonlányka szolgáltatta mellettük a moe faktort.
A rajzolásba rengeteg pénzt öltek, és ez meg is látszott a minőségi látványvilágon, a kiváló animáción és a látványos robbanásokkal teli csatajeleneteken. A hangulatot pedig csak tovább emelték a kórusének aláfestőzenék valamint a zúzós Opening.

8/10-et akartam adni, de a találó befejezés még dobott egyet a végén, így jóindulattal egy gyengébb 9/10

gerey

Tsukimonogatari

Újabb négyrészes remek. Minden megvolt amiért imádom a sorozatot, és mivel  még  ez a novel sincs teljesen lefordítva, most sem tudtam, hogy "mi lesz", csak részben.  :D

Elfogult vagyok, így alap a 10/10

Cloud

B Gata H Kei
Ma bedaráltam mind a 12 rész. Eszetlen, agyament. Imádtam. Végén azért sajnáltam őket. :) De gondolom manga tovább tart, hátha ott eljutottak már a célig. :D   :lol:

danika230

Quote from: Cloud on 2015-01-10, 20:43:04
B Gata H Kei
Ma bedaráltam mind a 12 rész. Eszetlen, agyament. Imádtam. Végén azért sajnáltam őket. :) De gondolom manga tovább tart, hátha ott eljutottak már a célig. :D   :lol:
Én se tudnám máshogy jellemezni, nagyon tetszett. Majd elolvasom a mangát, most már érdekel mi lesz velük. :D

Megmurdel

Quote from: danika230 on 2015-01-10, 23:14:30
Quote from: Cloud on 2015-01-10, 20:43:04
B Gata H Kei
Ma bedaráltam mind a 12 rész. Eszetlen, agyament. Imádtam. Végén azért sajnáltam őket. :) De gondolom manga tovább tart, hátha ott eljutottak már a célig. :D   :lol:
Én se tudnám máshogy jellemezni, nagyon tetszett. Majd elolvasom a mangát, most már érdekel mi lesz velük. :D
Majd szólj milyen volt, mert én nem tudtam magam rávenni eddig. :D

ogre

Hoshi o Ou Kodomo

közel kétórás film, az anidb leírása, meg a 6,9-es rating alapján töltöttem le még szeptemberben
genres: contemporary fantasy, romance, parallel universe, seinen, coming of age, tragedy
ebből a románc és a felnövős rész mínusz, a többi cserébe érdekes lehet, gondoltam.

az artwork nagyon szép.
a zene teljesen átlagos, leginkább semmitmondó.
a karakterek kábé szerethetőek, de inkább semmilyenek
a történet jól indul, aztán van egy spoiler, amire az egész fel van fűzve, aminek a végkifejlete annyira szájbarágós, hogy azt el nem tudom mondani.
mindezek ellenére leköti az embert eléggé, de ha nincs teljesen felesleges két órája az embernek, és még olvasni sincs kedve, akkor megnézhető, amúgy nem ajánlom.

frozenstein

Sengoku Basara S3
Közelébe sem ért az előzményeknek. Azokat úgy ahogy elvitte a hátán a rule-of-cool, és élvezetes volt nézni. Ennél már az első résztől azt vártam mikor lesz vége :ejj:. A design váltás sem jött be különösebben.
3/10

Pr3d4k1ng

Quote from: frozenstein on 2015-01-18, 17:49:22
Sengoku Basara S3
Közelébe sem ért az előzményeknek. Azokat úgy ahogy elvitte a hátán a rule-of-cool, és élvezetes volt nézni. Ennél már az első résztől azt vártam mikor lesz vége :ejj:. A design váltás sem jött be különösebben.
3/10
Sajna 2s-től sem volt már az igazi.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

SaiyaGin

Quote from: Pr3d4k1ng on 2015-01-18, 18:06:23
Quote from: frozenstein on 2015-01-18, 17:49:22
Sengoku Basara S3
Közelébe sem ért az előzményeknek. Azokat úgy ahogy elvitte a hátán a rule-of-cool, és élvezetes volt nézni. Ennél már az első résztől azt vártam mikor lesz vége :ejj:. A design váltás sem jött be különösebben.
3/10
Sajna 2s-től sem volt már az igazi.

:tezsvir: