Main Menu

Valkyria Chronicles

Started by Én, 2009-04-13, 23:26:37

Previous topic - Next topic

LuckyDingo

Ezen röhögtem egy jót.. főleg a végén.
http://www.nyaatorrents.org/?page=download&tid=80744

Amúgy eddig nem tűnt fel, hogy Alicia ilyen jó nő XD

SaiyaGin

Quote from: LuckyDingo on 2009-08-17, 06:03:27
Amúgy eddig nem tűnt fel, hogy Alicia ilyen jó nő XD

:he:

Amúgy köszi a linket.  :D

LuckyDingo

20. Jó ez a Valkyr power XD Nem is értem minek Maximilliannak egy egész sereggel vonulni, ha van egy két lábon járó atombombája :)
A Végén meg Alicia.. O.O [spoiler]/ha nem olvastam volna a spoilereket, akkor meglepődtem volna ^^"/[/spoiler]

SaiyaGin

Quote from: LuckyDingo on 2009-08-18, 20:55:11
20. Jó ez a Valkyr power XD Nem is értem minek Maximilliannak egy egész sereggel vonulni, ha van egy két lábon járó atombombája :)
A Végén meg Alicia.. O.O [spoiler]/ha nem olvastam volna a spoilereket, akkor meglepődtem volna ^^"/[/spoiler]

:tezsvir:
Ez a rész nagyon tetszett.

Alkyra

No, itt az idő egy kis mesélésre akkor. Szokásos 'mi-is-történt-valójában' rész következik:

Rengeteg dolog van amit megváltoztattak így csak a fontosabbakat említem most.
Rakom is spoiler-be az egészet és kérem csak azok olvassák el akiknek mindegy, hogy lelövök egy-két fontosabbat dolgot így előre.


[spoiler]


Ugyebár az AlciaXWelkin románc itt már rendeződött, de az eredeti történetben még csak most kezdődik úgy igazán.  :smile:  Erre lentebb kitérek.
Isara halála körül közel sem volt ennyi emo-zás Welkin és társai részéről...Rosei is már jóval az akció előtt jóban volt vele. Sőt talán számomra túl kevés is volt. Ezt az anime-ben egész jól megoldották, hogy őszintén megmondjam.
A játékban Welkin mindössze a temetésen szomorkodott és utána már ugyanúgy ment minden mintha mi sem történt volna azon kívűl, hogy kapott egy új képességet aminek köszönhetően, ha egy Darcksen közelébe megy akkor Isarára gondol és kap egy erősebb boost-ot.^^
Habár azt is hozzá kell tennem, hogy a játék sokkal komolyabb hangulatú és ahogy Welkin mondta ' Fel volt rá készülve. Háború van és ők katonák."

Az anime szerint ez volt az első rész amikor megjelent a Valkür és kinyírt mindenkit, de a  játékban már elég korán 'találkoztunk vele'. Pontosabban a Valkür szentély után harcoltunk vele és a szőke szépfiú tankjával.( és majd beszartam mire sikerült legyőzni...azóta sem volt olyan nehéz küldetés a játékban mint az )
Így természetesen az egész hadsereg tudott már róla és ( legnagyobb örömömre ) mindig Gamont sikerült jól megszívatnia Silveriának.

Továbbá a hercegnő a front vonalak közelében sem volt. Ezt a fordulatot azért rakták bele, hogy Falido jófiú karakterét megtartsák és valakivel idehozzassák a lándzsát és a pajzsot.
A valóságban Faldio lopta el a Nemzeti Múzeumból és ha már itt tartok akkor szintén nem Faldio + csapata, amiről meg kell jegyeznem, hogy Ramal-t kivéve egytől-egyik a Squad 7 emberei a játékban, hanem Welkinék harcoltak a fronton és az Ő vérük, tankjaiknak páncélja hullott...Igen tankjaiknak.
Egy apróbb dolgot ismét elsumálolt az anime. Zaka tényleg tank vezető...csak neki megvan a saját tankja. ( Welkin meg kapott egy taknyos képű kölyköt Isara helyett... :gyagya: ) Bizony, a játékban Zaka vezeti a második tankukat ami nagyon hasznos tudott lenni...Két tankkal azért csak combosabb volt a csapat már.. :szemuveges:

A poén az, hogy Silveria akárcsak az anime-ben itt iis megjelent és fel kellett tartanod nehhogy elérje a ti vonalaitokat. Megjegyzem, ha nem gondolja át alaposan az ember a dolgokat akkor simán kinyírja az egész társaságot így egy alaposan megfontolt taktikát használtam: 1 méteres távolságról gyomronlőttem  egy anti-tank töltényel aminek meg is volt a hatása:

Silveria hátrébbcsúszott( !! megállt a lábán. mégcsak el sem dőlt!!!)  tíz métert. Ennyi. ^^" ( de legalább visszatartottam... ::) ) Egy idő után szerencsére megunta a dolgot és ahogy az anime-ben is, itt is visszavonult. ( legnagyobb szerencsémre, mert Welkin tankja erősen leamortizálódott neki köszönhetően,  pedig a legfrisebb fejlesztések voltak rajta...no erre mindjárt ki is térek ) Továbbá az a jelent amikor rálőttek egy tanktöltényt és lepattintotta a pajzsal magáról a játékban SOKKAL látványosabban volt megcsinálva, de ez most mindegy.


Ezt a kis melléktörténetet így felvezetőnek mondtam el,  hisz ezután a küldetés után lövi le egy mesterlövész puskával Faldio Alicia-t annak a reménynek és ismeretnek köszönhetően amit a még mindig álló Valkür Szentélyből szerzett meg ezzel elindítva egy nagyon érdekes csavart amit a következő részben látni is fogtok. Sajnos az anime-ben már lelőtték a poént, de a játékban...uh...megint ki kell térnem egy apróbb dologra.

Nos mindenki ismerei a riporter csajt. A játékban tőle lehet vásárolni(nem kevés pénzért) 'extra' jeleneteket. A poén az, hogy ezeket az extra jeleneteket csak adott történetek részek UTÁN kapod meg és olyan küldetések között vannak amiken már rég átmentél.
Kiegészítő történetek amiket az anime-ből teljesen kihagytak ( Largo: VE-GE-TA-BLES!!!! <= Veggie Maniac ) magyarul később illesztődnek helyükre és mint egy puzzle-ben úgy kerülnek a képbe az utolsó elemek immáron teljes képet alkotva az adott történet részről.
Ilyen például a zöldség hadművelet Largo-val vagy a Preventing the Darksen Hunting Rosei-val vagy Alicia-nak az ébredését előjelző mini sztorik vagy akár Varrot titkos küldetése.

Így én jómagam csak néztem, hogy mi a jó isten történt, ugyanis itt még NEM tudjuk, hogy ki lőtte meg Alicia-t. Én már azt hittem, hogy ismét egy Isara féle csavart akarnak felhozni, de akkor tévedtem egy hatalmasat. Ugyanis Faldio (!! ismétlem ekkor még semmit nem tudunk!! ) behozta az éppen altatás alatt levő Alicia-nak ( mondom mesterlövész puskával lötték meg: életveszélyben volt a lány )  a lándzsát és pajzsot mire legnagyobb meglepetésemre átkapcsolt Valkür Üzemmódba és kiment kinyírni az egész Birodalmi hadsereget.
Ismétlem: a játéknak ezen ponján semmilyen utalás nem volt arra, hogy Alicia-nak akármilyen hatalommal rendelkezne vagy valamilyen féle módon különleges lenne. Az egyetlen dolog az volt, hogy a Szentélyben megnyomta azt a gömböt és kinyílt az ajtó, bár ha jól emlékszem az anime-ben beraktak oda valami kékes fényt is extrának.

Természetes Alicia túlélte a dolgot, bár Ő maga semmire nem emlékszik...viszont az emberek nagyon is. Istenként kezdték tisztelni és mindenki tőle várta a megváltást, megmenekülést és eme teher alatt 'roppant' össze Alicia és itt megy először Welkinhez személyes próblémákkal aki hosszú együttlétük során megkedvelt a lányt(és viszont)  mindenféle töketlenkedés nélkül, mint ami az anime-ben látható,  magához ölelte Alicia-t. ( és ez tekinthető a románcuk kezdetének, nem úgy mint az anime-ben a havas jelenetnél )

Továbbá az is furcsáltam, hogy Jaeger szerepeltették csatában. Jobban illeszkedik a módosított történethez miszerint a Birodalom visszafogja Maximiliemet.
A valóságban persze abszolút nem fogták vissza, sőt ŐK adták parancsba, hogy teljes erővel rohanják le őket, hisz Welkinéknek köszönhetően kisebb harcokban nem tudtak nyerni így a második előnyüket használták ki: a létszámot. Itt nem térnek ki rá, de a játékban konkrétan megmondják, hogy mennyien vannak a két oldalon és durván a Birodalomnak tízszer több katonája van, mint Galliának.
A megindulás itt is megvolt, de amint tudjuk sem Varrot sem Welkin plusz a többi parancsok sem hülye és próbáltak valami taktikát kidolgozni, hogy miként is lehet ekkora főszámmal rendelkező hadsereget visszaverni.

Gamon-t kivéve. Ő kiadta a parancsot, mint a hadsereg tábornoka, hogy head-on fogadják a full Birodalmi hadsereget és a hülye miliciának kuss, mert Ők nem értenek ehhez. Ő hősies csatában akarta a hadsereggel visszaverni a támadókat, hisz amint fentebb írtam sosem volt sikere a hadseregnek Silveria-nak+Jaeger-nek és a 'Demon Commander-nek' köszönhetően a miliciával szemben akik nyereséget nyereségre halmoztak és sorra ott győzedelmeskedett ahol a hadsereg elbukott.


Gondolom nem kell mondanom, hogy mi lett az eredménye. Totális vereség, hadsereg jóformán eltűnt. Egyedül a milícia maradt és ez a helyzet adta meg a végső lökést Faldio-nak tervének végrehajtásában.


Huh. Kicsit sokat írtam, de hadd térjek ki még egy dologra: A fejlesztések. Az anime-ben ahogy elnéztem ugyanazokkal a piszlicsáré tücsökpöccsel harcolnak még mindig és nem kaptak semmilyen új fegyvereket.
A játékban az elején mi is így indultunk. Frissen összehozott civil alakulat szar fegyvert kap, tartja a katonai mondás és ez itt is igaz volt. Ám ahogy haladtunk előbbre a játékban úgy kaptunk/vettünk/szereztünk jobb és jobb fegyvereket, felszereléseket. Megjegyzem ezek mind látható változások voltak ÉS minden egyes újjításhoz, ellenségtől elvett technológiákhoz gyönyörű oldalas leírásokat találhatunk. Mekkora a súlya, hány méterig pontos,  hogy működik, kik használták stb stb

Így amint a scout-ok( Alicia és a szőke barátnője pl)  megkapták a gránátvető és a shocktrooperek ( Rosie pl ) a lángszórót hihetetlen taktikai hatalomra tettek szert.
Ezt legnagyobb sajnálatomra szintén kihagyták az anime-ből.

[/spoiler]

No abbahagyom, mert a végén walloftextkilledthereader lesz...Majd ahogy jönnek az új részek ismét el kezdek kötekedni és felmutatni a különbségeket az eredeti és 'animésített' változatt között.

Cobra

Érdekes ezt olvasni, folytasd csak, bár gondolom lassan vége az animének. A fejlesztés a játék része, de az animében max fillernek lenne jó, a történetvezetés szempontjából nincs igazán jelentősége.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

Quote from: Alkyra on 2009-08-24, 20:51:47
[spoiler]

Így amint a scout-ok( Alicia és a szőke barátnője pl)  megkapták a gránátvető és a shocktrooperek ( Rosie pl ) a lángszórót hihetetlen taktikai hatalomra tettek szert.
Ezt legnagyobb sajnálatomra szintén kihagyták az anime-ből.

[/spoiler]

:lol: hát igen, Bigger Gunz kikz asses

akarok egy PS3at  :bruhuhu:

Alkyra

Quote from: chilip on 2009-08-24, 23:35:04
Quote from: Alkyra on 2009-08-24, 20:51:47
[spoiler]

Így amint a scout-ok( Alicia és a szőke barátnője pl)  megkapták a gránátvető és a shocktrooperek ( Rosie pl ) a lángszórót hihetetlen taktikai hatalomra tettek szert.
Ezt legnagyobb sajnálatomra szintén kihagyták az anime-ből.

[/spoiler]

:lol: hát igen, Bigger Gunz kikz asses

akarok egy PS3at  :bruhuhu:

Most fogják kiadni a slimet 300 dollárért( 60K ft) a régi 100K helyett. Platinumshopban tuti meg lehet majd venni ennyiért...az igazi kérdés, VC hogy szerzel ugyanis már nem kapni jóformán sehol és most nem csak magyarországról beszélek...

chilip

Quote from: Alkyra on 2009-08-25, 09:34:52
Quote from: chilip on 2009-08-24, 23:35:04
Quote from: Alkyra on 2009-08-24, 20:51:47
[spoiler]

Így amint a scout-ok( Alicia és a szőke barátnője pl)  megkapták a gránátvető és a shocktrooperek ( Rosie pl ) a lángszórót hihetetlen taktikai hatalomra tettek szert.
Ezt legnagyobb sajnálatomra szintén kihagyták az anime-ből.

[/spoiler]

:lol: hát igen, Bigger Gunz kikz asses

akarok egy PS3at  :bruhuhu:

Most fogják kiadni a slimet 300 dollárért( 60K ft) a régi 100K helyett. Platinumshopban tuti meg lehet majd venni ennyiért...az igazi kérdés, VC hogy szerzel ugyanis már nem kapni jóformán sehol és most nem csak magyarországról beszélek...

ebay-en van rengeteg...

Alkyra

#99
Quote from: chilip on 2009-08-25, 18:27:52
Quote from: Alkyra on 2009-08-25, 09:34:52
Quote from: chilip on 2009-08-24, 23:35:04
Quote from: Alkyra on 2009-08-24, 20:51:47
[spoiler]

Így amint a scout-ok( Alicia és a szőke barátnője pl)  megkapták a gránátvető és a shocktrooperek ( Rosie pl ) a lángszórót hihetetlen taktikai hatalomra tettek szert.
Ezt legnagyobb sajnálatomra szintén kihagyták az anime-ből.

[/spoiler]

:lol: hát igen, Bigger Gunz kikz asses

akarok egy PS3at  :bruhuhu:

Most fogják kiadni a slimet 300 dollárért( 60K ft) a régi 100K helyett. Platinumshopban tuti meg lehet majd venni ennyiért...az igazi kérdés, VC hogy szerzel ugyanis már nem kapni jóformán sehol és most nem csak magyarországról beszélek...

ebay-en van rengeteg...

Amikorr Én kerestem akkor SEHOL nem volt. Anno olyan hírek is terjegtek, hogy leállították a játék gyártását, mivel jóformán semmilyen pénzt nem hozott a konyhára.( nem volt semmilyen hpye körülötte )
Ennek örülök akkor. Márcsak a PSN-el kéne valamit kezdeni.... :mad:

edit: no kinn is van a 21. rész.

chilip

na megvolt az Alicia VS egész ellenséges sereg is

LuckyDingo

Mekkora volt már ez a rész :D Alicia csöppet lepipálta Maxiékat XD

Alkyra

Quote from: LuckyDingo on 2009-08-26, 00:07:03
Mekkora volt már ez a rész :D Alicia csöppet lepipálta Maxiékat XD


Erős spoiler incoming:

[spoiler]

Elviekben  'a Valkür első ébredése' és 'a Valkür utolsó lángja' az amikor a legerősebbek a játék leírása szerint. Ez most erős spoiler lesz, de már múltkor is megláttam a 'kétlábonjáró atombomba' kifejezést és alig bírtam visszafogni magam, nehogy kimondjam, hogy tényleg azok.XD Az előbbit láttátok, hogy mi is történik: automata gyilok üzemmód+dupla energia, mint alapból( ezért tudta Silveriat oly könnyedén legyőzni )  Az utolsó láng az amikor felrobbantják magukat és vele együtt mindent ami a környezetükben van X kilóméteres körzetben. El kéne olvasni, hogy az erőd milyen hosszú(a játékban le van írva ez is.:)) és ahhoz hozzáadni még pár száz métert és nagyjából megkapnánk a valós hatósugarát a támadásnak.
[/spoiler]

SaiyaGin

Quote from: LuckyDingo on 2009-08-26, 00:07:03
Mekkora volt már ez a rész :D Alicia csöppet lepipálta Maxiékat XD

:tezsvir:

chilip

hát erősen emózás megy majd most és sztem kövi részben is  ::) kár, jobban is meg lehetett volna ezt oldani, de azért annyira rossz nem volt. játékban mennyi ideig ment ez? és ott is megpróbálták/hozzá is csapták a rendes hadsereghez?

Alkyra

Quote from: chilip on 2009-09-02, 03:26:58
hát erősen emózás megy majd most és sztem kövi részben is  ::) kár, jobban is meg lehetett volna ezt oldani, de azért annyira rossz nem volt. játékban mennyi ideig ment ez? és ott is megpróbálták/hozzá is csapták a rendes hadsereghez?

hogy mi volt ez, azt nem tudom. röviden le tudom írnii, hogy mi volt az eredeti történetben ebből:

[spoiler]

SEMMI.

Ez meg sem történt a játékban. Alicia-t sem vitték át a hadsereghez. Nem emozott senki. Nem hagyta ott Alicia Welkint se.( mivel Welin jó erősen magához ölelte.^^)

Talán az egyedüli dolog ami tényleg benne volt a játékban, hogy tisztelték/féltek tőle, de ez nem vonatkozott a 7 egységre ( ők családtagnak tekintették ugyebár, nem úgy mint az anime-ben. gondolom a nagy megvilágosodás a következő részben lesz ).
Továbbá amint észrevettétek ( ezt nem vették ki az anime-ből ahogy elnézem) a" Valkür én" csak nagyon erős és adott érzelemre reagál és csak abban az esetben jönn elő. ( plusz amit már elmondtam régebben) Ezt játékban tudták. ( Faldio szépen minden információt lefordított  a templomból ugyebár )

Ennél fogva meg sem gondolták azt, hogy Alicia-t át kénne vinni a  hadseregbe. Akkor a legerősebb amikor a 'családjával' ( olvasd.: Welkinnel ) van.

Faldio sem emozott. Welkin odament hozzá, miután megtudta h Ő lőtte le Alicia-t, megkérdezte miért, Ő meg a szemébe mondta keményen, hogy azért tette h megmentse Galliát ( egy kis ismétlés: Welkinék egysége harcolt a Selveriaval nem Faldio-é, így ennél fogva Faldio egysége ebben a pillanatban is él és virul ).
Erre Welkin, nem emozott,  nem durcáskodott, nem üvöltözött vele mint egy gyerek, hanem beszólt neki, hogy anyád és bevágott neki egy hatalmasat, úgy ahogy egy férfihoz illik,  majd elment szó nélkül.

[/spoiler]

No, én mostantól nem nézem. Egyetlen ok miatt: a játékot sem vittem még tovább.:) ( kicsit hosszú a játék, már legalább 40 óra játékidőm benne van az biztos, de azt az időt nem számolja bele, hogy hányszor kellett újratöltenem/újrakezdenem egy rosszul megkezdett lépés után...)


SaiyaGin

Quote from: chilip on 2009-09-02, 03:26:58
hát erősen emózás megy majd most és sztem kövi részben is  ::) kár, jobban is meg lehetett volna ezt oldani, de azért annyira rossz nem volt.

:tezsvir:

Damon tatát kinyírhatná már Selveria, egyre jobban idegesít.

chilip

gondolom kövi részben nem tudja majd aktiválni magát alicia és akkor jönnek majd rá hogy welkin is kell hozzá

Alkyra

Quote from: SaiyaGin on 2009-09-03, 21:42:17
Quote from: chilip on 2009-09-02, 03:26:58
hát erősen emózás megy majd most és sztem kövi részben is  ::) kár, jobban is meg lehetett volna ezt oldani, de azért annyira rossz nem volt.

:tezsvir:

Damon tatát kinyírhatná már Selveria, egyre jobban idegesít.

[spoiler]

Ki fogja, biztosítalak. :)

[/spoiler]

Quote from: chilip on 2009-09-03, 21:45:18
gondolom kövi részben nem tudja majd aktiválni magát alicia és akkor jönnek majd rá hogy welkin is kell hozzá

Damon egyre hülyébb, főleg az anime-ben, hisz azt se tudja, hogy  mik a 'követelmények'. Gondolom majd a harctérne jönn rá, hogy talán meg kellett volna kérdeznie előtte, hogy miként is tudja előidézni a WTFPWNAGEPOWA-t.

SaiyaGin

23-24.

A 23. még mindig emózás, de a 24.-ben már történik is valami.
[spoiler=ep. 24, game]Mintha Maxi karakterén csavartak volna egyet. Eddig úgy tűnt nekem, hogy ő még valamelyest becsületesebb, mint pl. a kedves bátyó. Mondjuk azt olvastam, hogy a játékban is a könyörtelen, mindenkit felhasználó típust személyesítette meg, de a sorozat elején úgy tűnt, hogy valamelyest embernek is tekinti Selveriát, nem csak fegyvernek. [/spoiler]
[spoiler]Viszont Cordelia jót trollkodott rajta.  :muhahah:[/spoiler]

SaiyaGin

[spoiler=25]
Max most már a maradék eszét és nyugodtságát is elvesztette. Az indoka meg... hol is láttunk már ilyet?  ^^"
Az egyébként érdekelne, hogy hogyan tudták észrevétlenül az ellenséges ország fővárosának falai elé csempészni a Marmotát...


[/spoiler]

Prof. William

Quote from: SaiyaGin on 2009-09-26, 14:05:01
[spoiler=25]
Max most már a maradék eszét és nyugodtságát is elvesztette. Az indoka meg... hol is láttunk már ilyet?  ^^"
Az egyébként érdekelne, hogy hogyan tudták észrevétlenül az ellenséges ország fővárosának falai elé csempészni a Marmotát...


[/spoiler]

Hát igen az animék vége felé egyre több addig halál nyugodt ellenfél elkezd ilyen szimptómákat mutatni. :) 

SaiyaGin

Quote from: Prof. William on 2009-09-26, 19:54:13
Hát igen az animék vége felé egyre több addig halál nyugodt ellenfél elkezd ilyen szimptómákat mutatni. :)

...ami általában általában zavarni szokott engem.
Ami még nem tetszett ebben a részben: Largo mágikusan újratöltődő rakétavetője (legalábbis nem láttam, hogy lőszert cipelt volna magával). Meg Faldio, te jó ég, Faldio...

Szó ami szó, elég nagyot csalódtam ebben az animében. Amíg Alicia arckifejezései és a poénok szórakoztattak, addig úgy éreztem, hogy nem veszi túl komolyan magát a sorozat, úgyhogy a csaták infantilitását elnéztem neki, viszont amikor már előjött a koncentrációs tábor meg az emózás, onnantól már egyre kevésbé toleráltam a marhaságokat. ::)