Fallout - A Post Nuclear Role Playing Game

Started by Ramiz, 2006-09-24, 13:45:19

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc Fallout játékod?

Fallout 1
Fallout 2
(Fallout Tactics... ^^)
Fallout 3

Dreamcleaver

#120
"You'll be able to hire followers who might help you out in a fight, but it's definately not a party based game."

Asszem a csini grafikán kívül itt sem lesz rpg forradalom. Kell a KoToR 3 a francba is...

Viszont ez a V.A.T.S. harci rendszer érdekes néz ki. kombinálja az FPS nézetet és a rég Falloutos taktikai lépéseket.

http://www.hardwired.hu/g.php?img=30152

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

#121
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-16, 06:30:14
Olvastad a cikket? Akkor látnád, hogy az, aki írta, a maga "egyedi"=10-éves hűdekúúlnaklátszaniakaró-fanboy stílusával, eléggé össze-vissza hablatyolt, és abban a két kiszedett részben (ld quote és [...]) próbáltam a kérdéshez releváns infót összeszedni.
olvastam a cikket. te viszont nem olvasod a Hardwired-et, és mint látszik gőzöd sincs az ottani cikkek stílusáról. sztem sokkal jobbak mint bármi egyéb újság, amik vagy rosszul/színvonaltalanul poénkodnak, vagy csak szárazan leadják a hírt. a HW a kettő között van és sztem pont jó a pápák stíluskeveréke által előállított összkép. én a hangulat és a jó társaság miatt olvasom ott a híreket és fórumozok ott, szóval érzésem szerint vagy rossz napod van, vagy nagyon szúrta az oldaladat a tövis oblivion fanboi-ként, hogy valaki nem az, és cikket is mer írni :p
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-16, 06:30:14Bethesda egyik nagy előnye, hogy hagyják modolni a játékokat, sőt, még ők is kiadnak és feltesznek modokat. Tehát erre a szintlimitre valszeg gyorsan lesz unlock-mod.
ezt mintha már említették volna mások is :)

szerk:
az új cikk: még csak a cikk közepénél tartok, de YESS!! ez eddig marhajól hangzik :D két szintenként perk választás :hopp:
szerk2: egyedüli negatívum, amit már Dreamcleaver is kiemelt:
Quotebut it's definately not a party based game
minden egyéb infó nagyon zsírul hangzik :cool:

szerk3: KotOR3? hát nem is tudom. egy próbát megérhet végülis, de a második részt jóval gyengébbnek éltem meg az első részhez képest, szóval kicsit tartok tőle. nekem jó lesz ez a Fallout 3 is :D

szerk4: úgy döntöttem átolvasom az újság-scan képeket is. és ez a sok kicsi nukleáris robbanás szöveg, illetve a nukleáris töltet vető fegyver egy kicsit most elbizonytalanított. biztosan szükség van erre?

szerk5: de ezen apró zavaró tényezőktől eltekintve a cikk alapján úgy érzem kevés megfelelőbb kézbe kerülhetett volna a franchise. nagyon várom a játékot :)

hargharg

Quote from: Tycho on 2007-06-16, 06:27:41
"fallout 2 handbook"
van annal jobb is, bar teny, hogy csak jatek vegigvitele utan muxik, ha jol emlexem.
vault city vaultjaban az egyik terminal noveli xp-t minden kattintasra...
rofl

Randal

Fazék:

Persze, hogy szükség van a nukleáris robbanótöltere, mert valamivel el kell kápráztatni a sok nyáladzó kis tizenévest... (mert ne mondja nekem senki, hogy nem veszik meg/ nem játszanak majd vele).

engem mondjuk érdekelni fog, hogy a lézerfegyverek lövései hogyan fognak kinézni.
Plusz hogyan is lesz ez a TB/FPS/TPS lövöldözés, mert ez nem tiszta.

Puru²

Pár finomság :
http://www.joystiq.com/2007/07/01/more-fallout-3-details-than-you-can-shake-a-nuclear-bomb-at/

De ez a leg- :lol: -abb ,hulla zabálás pfff  :lame:

Quote
Among other statistics, the demo's loading screens contained a mysterious metric of "corpses eaten." "We're not talking about that stuff," Executive Producer Todd Howard said when asked about the stat.

Dreamcleaver

#125
"There will be no drivable vehicles in the game, but you can travel between locations through subway tunnels."

Tudom, hogy még semmi sem biztos, meg adjunk egy esélyt a Bethesdának stb. de ez most szíven ütött. Reménykedtem, hogyha már fps, full 3D környezet stb, akkor ezt az aduászt nem hagyják ki. Még mindig lehet jó rpg belőle, de az igazság az, hogy már nem várom remegő kezekkel a játékot. Majd ha megjön meglátjuk hogyan sikerült, ennyi.

Mellesleg azt is el tudom képzelni ezek után, hogy a sivatagot sem barangolhatjuk be. Gondolom lesznek zónák, köztük meg ezek az alagutak.  :ejj:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2007-07-02, 15:14:55
Mellesleg azt is el tudom képzelni ezek után, hogy a sivatagot sem barangolhatjuk be. Gondolom lesznek zónák, köztük meg ezek az alagutak.  :ejj:

Ne keseríts el, jó? Ez azért erős kasztrálás lenne -.-'.

chilip

ez mind szép és jó, de képek alapján mien lesz a gépigénye?  :eek:

Rounin

Quote from: chilip on 2007-07-02, 15:54:21
ez mind szép és jó, de képek alapján mien lesz a gépigénye?  :eek:

Képek alapján felejtsd el :angyali: Nekem legalábbis. Az biztos, hogy nem lesz neki high-end-nél kisebb, az Oblivion meg pláne nem jó ajánlólevél :3x3:

Dreamcleaver

#129
Rou: olvastam olyan hírmorzsákat, hogy az egész sztori az apád keresése körül forog, és nagyrészt a romos Washington DC-ben játszódik. Vond le a következtetéseket...

http://xbox360.ign.com/articles/800/800872p1.html

"Despite the first-person perspective and real-time combat, Fallout 3 is still an RPG at heart so combat will be decided more by character skills and weapon quality than by your skills with the mouse. Players who feel a bit challenged by the more intense real-time battles or players who simply want to take a bit more control over combat can make use of the impressive Vault-Tech Assisted Targeting System (VATS). The feature is essentially a more detailed version of the combat system in Knights of the Old Republic."

Ehhez még nézzétek meg a screenshotot a Pip Boy-ról. Ott írja, hogy az Agality a VATS rendszerben számolja csak az action pontokat. Tehát a VATS bekapcsolása OPCIONÁLIS! Mivel az Agality csak a Small Guns-t növeli a leírás szerint (persze ez még változhat) el tudom képzelni. hogy csinálhatsz ehy alacsony Agality-s, Consti-ra és Erő-re gyúrt csávót, és VATS bekapcsolása nélkül lenyomod a gámát mint egy fps action játékot. Elgondolkoztató.

"Of course, as dangerous as you are, you'll face enemies who are even more dangerous. If you do get hurt (and you sowill), you'll have to heal yourself by drinking the water you find in pools, fountains, flasks and various other receptacles throughout the world. The only trouble is that the water you find in the wasteland is radiated. Drink too much of it and your stats will start to degrade. Fortunately, you can see your currently radiation level on a small dial in the upper left of your Pip Boy."

Err...Stimpacks?  :D

"After fighting through the wasteland for a while you'll encounter your first town, Megaton. Screened off from the rest of the wasteland by the wreckage of a crashed airliner, it's a sprawling, ramshackle affair with one particularly interesting claim to fame: a large bomb fell here during the war but it never exploded. Some of the citizens see the unexploded bomb as a sign of God's mercy and worship the bomb as a religious artifact."

Planet of the Apes?  :muhahah:

"Downtown DC makes up nearly a fourth of the game world and you're going to find a lot of action here."

Heh.

"The main Brotherhood group here is the Lyons' Pride Platoon, led by Sentinel Lyons. They'll be patrolling the bombed out buildings, plazas and alleys of downtown DC, taking out mutants wherever they find them. The platoon members are equipped with powerful laser rifles and if you stick with them long enough you're bound to be able to loot one of these impressive weapons."

Kicsit sem spoileres a cikk.  :lol:

"To take out the abnormally large Super Mutant Behemoth, you'll probably want to shoot at him with more than just your laser rifle. If you're lucky enough you might be able to get hold of a Fat Man, the game's personal mini-nuke launcher. This is essentially a bazooka that fires nuclear bombs. Even with the small mushroom clouds sprouting up right on target, the Super Mutant Behemoth doesn't go down that easy."

Oh fukken LOLZ!  :lul: :lul: :lul:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Stimpackokat pont azért hanyagolják, mert _reálisabb_ képet akarnak, nem? Erre fel berakják a "healing water" nevű csodafegyvert, eh.

Következtetés: megyek diablo2-zni.

Dreamcleaver

Ezek után nekem kell a gáma egy jót röhögni! I want my small mushroom clouds now!  :muhahah:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

"Fallout 1-2 humort el lehet felejteni, mert a jelenlegi csapat nem lelkesedik érte."

Anyájuk. Én meg értük nem lelkesedek..

Dreamcleaver

Nem tudom honnan nézed.
Cikkben gondolom ez a rész: "Bethesda also wants to maintain the humor that was present in the first few games but wants to shy away from the self-referential gags that broke the illusion that the world of Fallout is real."

Ja, bekaphatják. A Morrowind meg az Oblivion kiszáradt tó humorilag a Fallout 1-2-höz képest.  :ejj:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Nem értem mit anyáztok itt, amikor még messze nincs kész, és csak híresztelések
terjengenek, amik ki tudja, mennyire igazak. Majd ha kijött és nem tetszik, akkor
anyázzatok  :lazza:

Dreamcleaver

A Bethesda az Bethesda. RPG szempontból az eddigi műveik sem voltak nagy durranások. A Morrowindben a gigantikus világ fogott meg, az Oblivionban semmi igazán. 

És különben is, szeretek nyavajogni meg anyázni. Ez egy szabad ország!  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zen

#136
Azon anyázunk, amit a Bethesda kijelentett, h így meg úgy lesz, nem pletykákon.

Amúgy olyan lol az egész. Amennyi képet láttam eddig, mind1ik fémhulladékkal/maradványokkal volt tele, és az egész inkább azt sejteti, h műholdak ezrei zuhantak a földre, nem atombombák... :hehe:

Washingtonról nem is beszélve. Amerika fővárosa, az isten szerelmére, majd pont oda nem dobtak atombombát... Washington helyén kráternek kéne lennie, nem romoknak... 
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Kuroi Tenshi

Quote from: Zen on 2007-07-02, 19:47:22
Washingtonról nem is beszélve. Amerika fővárosa, az isten szerelmére, majd pont oda nem dobtak atombombát... Washington helyén kráternek kéne lennie, nem romoknak... 
Túl sok B-kategóriás filmet néztél :hehe:
Nukleáris robbanófejeket a föld felett szokták detonálni, hogy a lökéshullám
és a hő által a pusztítás még nagyobb legyen. Hiroshimában sem kráter lett,
a közvetlenül a robbanás alatt lévő épületeknél csak a 3-4. emelet leköltözött
a földszintre, a faépületek pedig elégtek.

Zsiga

#138
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-07-02, 22:59:08
Quote from: Zen on 2007-07-02, 19:47:22
Washingtonról nem is beszélve. Amerika fővárosa, az isten szerelmére, majd pont oda nem dobtak atombombát... Washington helyén kráternek kéne lennie, nem romoknak... 
Túl sok B-kategóriás filmet néztél :hehe:
Nukleáris robbanófejeket a föld felett szokták detonálni, hogy a lökéshullám
és a hő által a pusztítás még nagyobb legyen. Hiroshimában sem kráter lett,
a közvetlenül a robbanás alatt lévő épületeknél csak a 3-4. emelet leköltözött
a földszintre, a faépületek pedig elégtek.
Hiroshimára egy ~15kilotonnás bombát dobtak, manapság ekkora robbanófejeket vadászbombázókra raknak, taktikai célokra. Egyetlen MIRV is 2-300kt felett van, egy ICBM-re meg van hogy rápakolnak belőle 8-10 darabot is. Egy átlagos nem MIRV bomba (1-2Mt) már nem sok épületet hagy meg jópár km-es körzetben, egy igazán nagy, többtíz Mt-s fegyverről nem is beszélve.

Rounin

Hogy ti mindig egymás postjait cincáljátok... :angyali:

Zsiga

Quote from: Rounin on 2007-07-02, 23:30:23
Hogy ti mindig egymás postjait cincáljátok... :angyali:
De olyan jó... :redface: :angyali:

Tycho

 :_off:

MIRV - többrobbanófejes rakéta... asszem ez a nem önnálló meghajtású robbanófejekkel, amiket a pálya meghatározott pontjain oldanak le, hogy azok a megfelelő helyre érkezzenek... Zsiga, ha már megatonnákkal dobálózol, akkor tudd már mit mondasz  :hehe: Szóval akkor ma hány megatonnás robbanófejek vannak? (azt, hogy MIRV vagy MARV vagy még hány féle típusú rakétaszerkezet és kialakítás van és azokra összesen hány megatonnányi töltetet tesznek, azt hagyjuk)  nyugi, csak  :_piszka:  :angyali: :hehe:

Randal

Olyan jó, hogy VATS csak akkor használható ha testrészre akarsz célozni. És olyan jó, hogy lesznek benne minijátékok. jujj. tiszta Anachronox, tiszta KotOR. Mondjuk ezekkel semmi bajom, de így inkább egy érdekes Fallout szerűséget kapunk mint igazi Falloutot.

NMA-n írják, hogy vannak ilyen beszólások: Ha olyan lesz mint az Obli akkor megveszem, stb. stb. Szóval ez se nekünk készül.

Kuroi Tenshi

Azt a ~15kT-st 20kT-ra tervezték.
Vadászgépre szerelhetőkkel mindkét oldal kísérletezgetett az
50-es, 60-as években, de nem terjedt el; nagyrészüket a 80-
as évek közepére ki is vonták, ma már a legtöbb nehézbombá-
zóhoz van, vadászgépekre csak 1-2 típus.
A nagy bombákról a 70/80-as évekre álltak át a MIRV-ek több,
kisebb bombájára, és az sokkal inkább elterjedt azután. De
ezek is föld fölötti robbantásuak.
Ha megnézed a kísérleteket, a robbanás után romok és égés-
nyomok maradtak, nem pedig egy bazinagy kráter, mint ahogy
Zen elképzeli. Kráter sokkal inkább csapódógyújtós egyszerű
gravitációs bombákra vagy rakétákra jellemző.

Tycho: MIRV = multiple indepently-targeted reentry vehicle

Zsiga

#144
Quote from: Tycho on 2007-07-02, 23:43:36
:_off:

MIRV - többrobbanófejes rakéta... asszem ez a nem önnálló meghajtású robbanófejekkel, amiket a pálya meghatározott pontjain oldanak le, hogy azok a megfelelő helyre érkezzenek... Zsiga, ha már megatonnákkal dobálózol, akkor tudd már mit mondasz  :hehe: Szóval akkor ma hány megatonnás robbanófejek vannak? (azt, hogy MIRV vagy MARV vagy még hány féle típusú rakétaszerkezet és kialakítás van és azokra összesen hány megatonnányi töltetet tesznek, azt hagyjuk)  nyugi, csak  :_piszka:  :angyali: :hehe:
Pontosan tudom hogy miről beszélek. ;) A MIRV a sok kis önálló célpontra állítható robbanófejek neve, nem maga a hordozórakéta.

K_T : Nem is azt mondom hogy kráter lesz, csak azt hogy nem marad utána épület. És mint mondtam, egy MIRV is többszáz kt robbanóerejű, jelentősen nagyobb annál amit a Little Boy produkált. Egy rakéta megrakva 10 MIRV-vel elég jelentős területen le tud bontani szinte minden épületet.
A manapság rendszerben álló rakéták jelentős része ilyenekkel van felszerelve, de ez nem jelenti azt hogy a Fallout univerzumban ne dobhattak volna egy 20Mt-s apróságot D.C.-re.

chilip

Quote from: Zsiga on 2007-07-02, 23:53:59
A manapság rendszerben álló rakéták jelentős része ilyenekkel van felszerelve, de ez nem jelenti azt hogy a Fallout univerzumban ne dobhattak volna egy 20Mt-s apróságot D.C.-re.

de azt se jelenti hogy olyat dobtak... lehet kissebbet dobtak le... lehet nem... lehet találgatni mi történt... lehet hagyni az egészet úgy ahogy van... és lehet most elmegyek aludni, mer holnap korán kelek  :_piszka: :D

Dreamcleaver

Tudtommal a Fallout univerzuma szerint is cirka az '50-es években történt a világégés, szóval kb II. VH-s atomtöltetekkel kell számolni.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Puru²

Quote from: Dreamcleaver on 2007-07-03, 00:23:19
Tudtommal a Fallout univerzuma szerint is cirka az '50-es években történt a világégés, szóval kb II. VH-s atomtöltetekkel kell számolni.
Kicsitt később mondjuk úgy 100 évvel :

Quote
The game is set in a post-apocalyptic world following The Great War, a nuclear war that occurred on October 23, 2077 and lasted less than two hours...

Dreamcleaver

Hát akkor rossz volt a tippem.  :D Mondjuk viszont innen kindulva nem értem, hogy akkor miért van az egész a '30-'40-es évek hangulatához hangolva. Pl a zenék vagy a fekete-fehér gömbölyített sarkú TV bejátszások, az autóroncsok stb. Ha 2077-ben is volt a háború, ebben az alt világban a technológiai szint valahol az irl '50-es éveknél lehetett. Mondjuk akkor meg nem tudom, hogy a plasma/lézer technológiákat mikor fejlesztették ki. Lehet BoS meg titkos kormánylaborokban a háború után.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Manitu

Hát, tudod az '50-es években volt egy kisebb világpánik egy esetleges atomháború kitörése miatt. Lehet hogy erre akartak finoman utalni vele? :confused: :D