Main Menu

Build King

Started by Isley, 2021-01-31, 20:18:46

Previous topic - Next topic

Isley



Build King

A Toriko befejezése után négy évvel Shimabukuro Mitsutoshi új mangába kezdett, melynek a címe Build King, ami még két és fél évvel a sorozat előtt már jelentkezett egy one-shottal.

A manga tizedik fejezete ma jött ki. Túlvagyunk a rövid bevezető arcon, valamint az első igazi arcon, amiben egy ősi fordtott kastély javítását végezték el a főszereplők. Most pedig elindult az új történetív, ami a felvételi vizsgákról fog szólni, hogy elinduljanak útjukon az igazi Építésszé váláson.

A két főszereplő ács Tonkachi és Renga, akik Shovel, a legendás ács vagy építész mester tanítvány és céljuk, hogy nagy mesterré váljanak. A sorozat persze sokkal másabb mint a Toriko, de remélhetőleg elég fantáziadús lesz. A szellemisége kicsit hasonló. Tonkachi igazi gondtalan, humoros, nagyszívű, erős karú főszereplő.

blackronin

#1
Köszi, hogy megnyitottad a topic-ot, Isley!  :smile:

A manga számomra eddig kellemes csalódás, hihetetlen sebességgel szerettem meg Mitsutoshi új sorozatát.

A főszereplők szerethetőek, a karakterdizájn kiemelkedő, valamint a Build King világa sok érdekességet és izgalmat ígér.
A humor is telitalálat, reméljük hogy megkap minden támogatást a manga a Jump szerkesztőitől.

Csak így tovább!  :whoah:

edit:
Ezek voltak az első benyomások, de 10. fejezeten után még kicsit nehéz bővebben beszélni a sorozatról.
Nekem tetszett az első arc, vagyis a sziget elhagyása és a fejjel lefelé kialakított kastély története.
Az építészvizsga pedig elég "egyedinek" ígérkezik.  :D

Isley

11. fejezet

Itt aztán tényleg lesznek izgalmas épületötletek. A fejjel lefelé kastély sem volt rossz, de most megtudtuk, hogy az óriási állatokra épült épületek teljesen szokványosnak számítanak. Azért a kagylókastély és az a másik kagylóban épült mélyvízi királyság ízelítőt adott abból mikre számítsunk itt majd. Hamisítatlan Shimabu kreativitás.
A vizsga érdekesnek tűnik. Minden nagykutya jött megnézni, Smith első tesztje pedig nehéznek ígérkezik a vakond püföléssel Nana szerint.

blackronin

#3
11-13 fejezetek
Az építész vizsga elég szórakoztató eddig, szóval nem panaszkodhatok.
Tonkatsu és Renga jó főkarakterek, de látom hogy még lesznek olyanok, akik érdekelni fognak a jövőben...

Annyit sajnálok csak, hogy a Jump ranking-ban elég rosszul teljesít a sorozat, reméljük hogy hamarosan ez megváltozik.

Isley

12-13

Az első teszt elég jó volt. Tonkachi egyből bemutatta, hogy mi az, amiben ő a legjobb. :D
Az új fejezetben elég sok új karakter lett bemutatva megint, s kezd kiderülni, hogy miért kísérik ekkora figyelemmel ezt a vizsgát.
Igen, az osztályozása nagyon lent van, hátha javul majd. Csak annyira, hogy mehessen tovább!

blackronin

Még annyit elfelejtettem leírni, hogy valamiféle ellenségről beszélnek az elején a palotában, aki talán egy Build Beast lehet?
Elvégre kettő saját szörnyet is készenlétbe helyeztek miatta.
Vajon ez a fejlemény a mostani arc-hoz, vagyis a vizsgához fog kapcsolódni vagy csak egy foreshadowing későbbi eseményekhez?

A ranking persze problémás, de szerencsére Oda támogatása és a Toriko-nak köszönhetően nem hiszem, hogy Mitsutoshi-nak igazából aggódnia kellene a folytatás kapcsán.  :smile:

Isley

14

Ez a Vigor (életerő) átadási módszer magyarázat nagyon tetszett a fejezet elején. Shimabu itt is kezd megágyazni egy nagyon jól felépített világirányító erőnek. Ugye a Vigor a Toriko Gourmet Sejtjeinek a megfelelője.
Smith karaktere és humora egyre jobban átjön, Bar ( a farkasfiú) remek, és a többiek is érdekesek.
Ez a második teszt izgalmas eddig, érdekes látni, hogy mindenki teljesen másképp próbál hidat képezni. A shinobi építész Shizukáé elég merész volt, kíváncsi vagyok azon a vékony fonalon mit fog tudni kezdeni a preta pókokkal a szakadék kellős közepén.

A Build Beast kapcsán én arra számítok, hogy már ebben az arcban szerepe lehet, de remélem ezt a jó vizsga arcot nem fogja keresztbe szakítani majd a megjelenése.
Igen, Shimabu már letett pár dolgot az asztalra, így remélhetőleg a Build King világa zavartalanul bontakozhat majd ki a Jump magazin hasábjain.

blackronin

14-15
Jó fejezetek voltak, a Vigor koncepció érdekes és jól illik a Build King világába.
A vizsga úgy tűnik, hogy nem fog olyan békésen lezajlani, ahogy reméli mindenki.
Talán egy kicsit korainak érzem ezt a lépést Mitsutoshi részéről, szerintem még lehetett volna fenntartani ezt a nyugisabb típusú történetvezetést.
Nincs igényem egyelőre a részemről, hogy komolyabb harcokat lássunk, maga a világ megismerése elég nekem ebben a szakaszban.

Isley

15

Igazad lehet. Eléggé beindult minden. Én is már elégedett voltam a Vigor rendszer puszta behozása miatt is már, arra nem számítottam, hogy rögtön nagy horderejű harcok lesznek. De nem baj, kavarja fel nyugodtan az állóvizet. Shizuka is elég komolyan ismeri már a Vigort és annak színeit, mert a pókok sem sokáig idétlenkedtek vele szemben. A sátán dombi sem tűnik gyengének, Smith még persze sok lenne neki.
Tonkachinak elég jó lehetőség lesz ez egyből a nagy fejlődésre.

blackronin

#9
16-18
A harcok és a képességek jók, de ahogy korábban írtam még nagyon korainak érzem ezt az "offenzívát" a Satan-hills részéről.
A vizsgák és az egyéni teljesítmények jobban érdekelnének, de gondolom a harcokat be kellett rakni, hogy több olvasót szerezzen magának a sorozat.
Viszont annyira jópofa a világ maga, hogy szerintem a küzdelmek még viszonylag feleslegesek jelenleg.

Sajnos néha a ranking dolgok eléggé keményen beleszólnak az adott manga lefolyásában...  :frown:

kada

Quote from: blackronin on 2021-03-22, 09:08:46Sajnos néha a ranking dolgok eléggé keményen beleszólnak az adott manga lefolyásában...  :frown:
Van ahol ez jót tesz, pl ...Negima?

De jah, olyan ez mint a nagy részvénytársaságoknál, a cél a részvényesek kielégítése, nem a lehető legjobb termék előállítása a vásárlóknak.

Isley

16-18

Nem tudom, hogy mennyire volt jó döntés a Sátán Domb ilyen gyors behozása, ha valóban ők a főellenfél. Annyi azonban biztos, hogy Tonkachi nem húzza el a jelentős fejlődés végbemenési idejét, ha a House Beast Vigorját már most megszerezte. Ez az arany Vigor, amivel rendelkezik, úgy tűnik, elég különlegessé teszi őt. A háttérben szépen lassan Konechika is egész jó karakterré fejlődik. Nekem eddig nagyon tetszik a sorozat, Tonkachinak volt egy-két nagyon jó jelenete ebben az utolsó fejezetben, annyi biztos, hogy Mitsutoshi ezen sorozatában sem lesz panasz a főszereplőre.

blackronin

Tudtam, hogy a Build King nem teljesít túl jól, de most jött a hír, hogy a következő fejezettel már véget is ér a sorozat...  :he:
https://www.twitter.com/WSJ_manga/status/1379748341681160193

Nem tudom, hogy mi történt, de ezerszer bénább sorozatok kaptak ennél több esélyt.
Mitsutoshi-t sajnálom, egész egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ilyen mangaka-val így kiszúrnak.  :frown:

Reménykedjünk, hogy egy másik sorozattal több szerencséje lesz.
Viszont most egyelőre ennyi volt Mitsutoshi pályafutása a Jump-ban.

Isley

Még vasárnap kiírta ez az oldal, hogy a 20. fejezet lehet az utolsó, de még nem hivatalos. De maga ez az oldal sem hivatalos twitter fiók.
Talán tényleg nem olyan érdekfeszítő a kezdése mint a Torikonak volt, de elképesztő, hogy nem kap nagyobb lehetőséget egy veterán ilyen egyedi koncepcióval és erős világépítéssel. Sajnálom én is és nagyon kár Tonkachiért, remek főhős lehetett volna.

blackronin

19-20
Borzasztóan érződött a kapkodás és a hirtelen kasza a sorozatnál, így lényegében értékelhetetlen volt az utolsó két fejezet.

A Build King kapcsán nagy potenciált éreztem, remek volt a világ és a karakterek is szerethetőek voltak, de úgy látszik hogy az átlag japán olvasó jobban szereti a klisé shonen sorozatokat...

Kár érte és sajnálom, hogy a topic ezzel lényegében elvesztette a létjogosultságát.  :frown:

Isley

Persze hogy érződött, mert még annyi időt sem adtak neki, hogy legalább lekerekítse a történet végét. Annyit tudunk, hogy a harmadik és egyben utolsó tankobonban lesz egy lezárás, tehát az utolsó fejezet hosszabb verziója lesz abban benne.
Elképesztő mennyiségű rosszindulat van egyébként Shimabuval szemben. Elég csak azt a twitteres Jump oldal kommentjeit, vagy a MAL-on a fejezetek hozzászólásait olvasni. Lényegében rengetegen érezték arra késztetést, hogy lepontozzák olvasás nélkül. Valószínűleg a Jumpban is elég sok ilyen "nemolvasó" olvasó járult hozzá az alacsony rankinghez.
Annyi kritikát valóban jogosnak érzek, hogy túlzottan támaszkodott a sorozat a Torikoban lefektetett és megalkotott receptekhez, de a kasza így is sajnálatos, látva a jelenlegi sorozatok színvonalát.