Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

A filmnézés engem is érdekel, de a munka miatt sajnos csak este érnék rá.

(Jut eszembe, nincs kedve valamelyikőtöknek (kvázi-)second leveles it-supoort munkát végezni ékes német nyelven? Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan négyen leszünk teljes munkaidősek 11 fő helyett. :ejj:)

Squazee2005

Kíváncsi leszek, kinek hogy fog tetszeni a SW8.

Sajnos az idő hiány és a jó anime hiánya is akadály. Bár felülök a nosztalgia vonatra a Cardcaptor Sakurával és talán a Mob Psycho vagy a One Punch Man 2. évada belefér, de semmi hosszabb vagy nagyobb lélegzetvételű. Marad a manga. Meg nagy ritkán a fordítása.

@SaiyaGin: Aktuális Conant olvastad?

SaiyaGin

Quote from: Squazee2005 on 2017-12-18, 22:09:09
@SaiyaGin: Aktuális Conant olvastad?

Elég ritkán pillantok rá, de ezt most átfutottam.

kada

Quote from: SaiyaGin on 2017-12-18, 20:15:15(Jut eszembe, nincs kedve valamelyikőtöknek (kvázi-)second leveles it-supoort munkát végezni ékes német nyelven? Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan négyen leszünk teljes munkaidősek 11 fő helyett. :ejj:)
Nálunk is ez megy :D

Aki él és mozog kimegy Németországba/ect, vagy egyre több helyre van egyre kevesebb "motivált" épkézláb németül tudó idehaza?

SaiyaGin

Quote from: kada on 2017-12-19, 20:28:24
Aki él és mozog kimegy Németországba/ect, vagy egyre több helyre van egyre kevesebb "motivált" épkézláb németül tudó idehaza?

Alighanem mindkettő, az  biztos, hogy sok hasonló cég van, amik mind ugyanazokra az emberekre vadásznak.

Moha

Quote from: kada on 2017-12-19, 20:28:24
Aki él és mozog kimegy Németországba/ect, vagy egyre több helyre van egyre kevesebb "motivált" épkézláb németül tudó idehaza?
Nem lehet túl sokáig bírni idegekkel a first level supportot. Pl. ott van a párom: nyelvszakos diplomával másfél évet dolgozott IT-nél német first level supportban, ki is égett egy életre, pedig a nyelvet szereti. Most is ügyintéző egy kisebb cégnél.
Én főként magyarul és kis részben angolul nyomtam a UPC-nél a telefonos helpdesket, 3 évig bírtam, de az utolsó év már kínlódás volt. Soha többet ilyen munkakör!

kada

Quote from: Moha on 2017-12-20, 09:19:07Én főként magyarul és kis részben angolul nyomtam a UPC-nél a telefonos helpdesket
Egyik lánykánk ma fakadt sírva, és hisztizett hogy azt a rohadék magyar skillt vakarják le róla de azonnal, elég neki az orosz angol és az indlish.

Én is már vagy 5+ hónapja lobbizom hogy veszek elég németet, franciát és indiait (tipikusan mindhárom a német vonalat hívja, aztán próbálkozunk valamivel), magyarul meg aki beszélt velem élőben tudja hogy nem tudok, csak egy pszeudonyelvet használok helyette.
Nem jön össze.
Úgyhogy visszahallgattatom a teamleaderemmel az összes magyar beszélgetést, és aztán csevegek vele róla hogy diszkréten ellenőrizzem tényleg ő is végigszenvedte-e, nem csak én.

Szerencsére(?) már eljutottam arra a pontra, hogy olyan tempóban jönnek a légyszi segíts kérések a kollégáktól, meg a kiegészítő feladatok a főnökségtől, hogy időm nincs hívást venni, és elvárás sincs már nagyon rá felülről

Kilenc hónapja csinálom, és többnyire nem a minket hívók fárasztanak le általában a legjobban (még amikor napi sok hívást vettem se)...

SaiyaGin

Quote from: Moha on 2017-12-20, 09:19:07
Nem lehet túl sokáig bírni idegekkel a first level supportot. Pl. ott van a párom: nyelvszakos diplomával másfél évet dolgozott IT-nél német first level supportban, ki is égett egy életre, pedig a nyelvet szereti. Most is ügyintéző egy kisebb cégnél.

Meg tudom érteni, én is kb. másfél évig vettem hívást, elég is volt. A mostani pozíciómban egy éve vagyok, és most kezdem azt érezni, hogy jó lenne egy olyan munkakör, ahol nem kell ügyfelekkel beszélgetni.

Quote from: kada on 2017-12-21, 20:16:14
indlish...

Kilenc hónapja csinálom, és többnyire nem a minket hívók fárasztanak le általában a legjobban (még amikor napi sok hívást vettem se)...

Az indlish már önmagában elég a magas vérnyomáshoz - bár az egyik, nemrég felmondott kolléganőm egyszer azt mondta, hogy szívesebben beszél az alig érthető, viszont kedves indiaiakkal, mint a jól érthető, de sokszor bunkó németekkel.

(Egyébként nálam is csak részben az ügyfelek az okai annak, hogy kezd elegem lenni ebből a munkából.)

kikuchiyo

Én a lövészárok másik oldalán vagyok [spoiler](call center szoftvert fejlesztő cégnél dolgozom)[/spoiler], de épp eleget tudok az ügyfélszolgálatos munkáról, hogy sose akarjam csinálni, előbb adnám el a vesémet.
Failure is the default option

kada

#55899
Rant[spoiler]Level 2 megoldócsapat ami a patchelésért felelős bő egy hónap alatt zsinórban négy global patch-et rontott el...
[spoiler]A) Random useroktól elvette az Outlook kliens használati jogot (ne menjünk bele miért Outlook). Ezerhétszáz user érintett.
B) Többször kimaradt a böngészőből a saját belső oldalak bizontsági minősítése. Saccra többezer user érintett
C) A Windows login képernyő elérése 30-40 perc, ami után nincs network. Saccra párszáz, amíg ki nem derült mi okozza, a gép teljes leradírozása volt csak megoldás.
D) A bábeli káosz előtti állapotokra tért vissza a Skype : mindenkinek magyar nyelv ment fel. Saccra tízezres nagyságrendben az érintettek száma, ha fel is hívtak se tudtunk segíteni.
[/spoiler]
Most jön a vicces rész:
Ahelyett hogy egy javító patch ki lett volna lőve rohamtempóval, úgy érezte a megoldócsapat hogy majd a userok egyesével felhívnak minket, és mi meg majd egyesével megoldjuk a bajt egy remote session közben teljes gépátvétellel (amire csak helyi megerősítés után van módunk).
Saccra fejenként simán van sokszáz-pár ezer felhasználó mindenkire...
But wait! There's more!
[spoiler]- Az Outlook jogmegvonó scriptet egyszer lefuttatták hibásan, vissza lettek szenvedve a jogok akinek kell, megvolt a kiscserkész becsszó hogy az a script el lesz felejtve mert nem stimmel, aztán lefuttatták megint, és ugyanaz az overkill lett a vége. A megoldás hogy manuálisan adjuk vissza egyesével mindenkinek a jogot.
- A böngésző certificate error megoldása hogy törlünk manuálisan mindeki gépén egy fájlt, miután rácsatlakoztunk a user beleegyezését igénylő módszerrel. Utólag kiderült, hogy ez a kis törlés egyébként a teljes certificate ellenőrzést tönkreteszi, szóval orosz gyerekpornó oldalakat is lehet utána nézni.
- A Windows teljesen használhatatlant két hónap után máig nem ismerték el, hogy ők okozták, a szerveren látszólag nincs semmi gond, tehát tuti a gép a hibás. Az, hogy ha nincs hálózaton azonnal elindul, csak véletlen egybeesés. Hat hét után véletlen derült ki, hogy a Symantec és a Skype üti ki egymást valahogy.
- Skype bábel patch is többször fordult elő, a magyar előtt egyszer kínaira váltott mindenkié. Manuális visszaállítási opció nem volt még úgy se, hogy beszéltük a nyelvet (már a gyenge többségünk :P) .[/spoiler][/spoiler]
/Rant

...Miért is csinálom ezt?  :_piszka:

Selmo

Vadász, vadász... :ejnye:

A tökéletesség unalmas.

kada


blackronin

#55902
Olvasva a topic-ot, amit elég ritkán látogatok egyébként, akkor én is megosztanák pár személyes gondolatot úgy általánosságban...
Szerencsére én nem a call-center részlegen dolgozok (belső ellenőr vagyok itthon, ha valakit érdekel), így érdekes volt az ezzel kapcsolatos "élményeket" megemészteni.  :P

Az anime nézéssel én úgy vagyok, hogy alapból megválogatom hogy mit nézek, sohase volt olyan nálam, hogy "túladagolást" kaptam volna.  :D
Elmondhatom, hogy azokat a sorozatokat láttam, amiket a többség "alapműnek", "kötelezőnek" tart, de persze vannak bűnös szenvedélyeim (pl. One Piece), ami mellett a végsőkig kitartok, alakuljon bárhogy.
Természetesen ahogy az ember egyre idősebb, úgy kell átvariálnia az idejét, de szerintem meg lehet oldani ezt is (amit szeret az ember, arra tud időt szakítani).
Az nekem is feltűnt, hogy nagyon sok felejthető alkotás volt az utóbbi években, de azért minőségi alkotások is akadnak (pl. Mob Psycho 100, Maid in Abyss).

Az usteam fóruma számomra elsődlegesen a Japánnal, az anime és manga témakörrel kapcsolatos dolgok kibeszélése (de azért időnként más témákban is olvasok itt, ami érdekel).
Én csak "később" csatlakoztam (középsuli idején, szóval viszonylag elég régi tagnak számítok), nem voltam részese az alapító bandának.

Ja és a SW8-at épp ma nézem meg pár ismerőssel a Westend-ben (természetesen angol nyelven, a magyar változattól kiráz a hideg), így az nekem letudva így Karácsony előtt.

Kellemes ünnepeket egyébként mindenkinek, bár arra van másik topic is...  ^^"

Cobra

"Jó" látni, hogy más is szív a munkahelyén, nem csak én :D
1st level supporttal csak ellenkező irányban van tapasztalatom, de vicces, amikor nekem kell elmagyaráznom épp mit mondtam és mit kéne tenni a kedves ügyintézőek, hogy legyen netem :) Bár szerencsére többségben értelmes embereket kapok, de T-nél volt pár hívás, ahol lehet jobban jártam volna, ha lerakom a telefont és újra próbálkozok.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

zsozso

Huh, nem is emlekszem mikor volt annyi idom, hogy olvasgassam a forumot...
Sajna tenyleg mar csak a kemeny mag maradt meg, ami reszben az en hibam is, hiszen ha nincs uj content, akkor nincsenek uj tagok sem. Ha azt nezem, hogy par nap es nagykoru az oldal akkor nem csodalom, hogy kicsit elfogyott a lendulet :)
Utobbi par evben egyre kevesebb idom, energiam volt, gyakorlatilag tenyleg csak a letfentartas reszet csinaltam, meg egy kicsit modernizaltam a rendszert. A gep most 2x12 mag 32G ram meg 10db 2TB-os disk raidben.
Igazabol a hosting teszi ki a koltsegek nagyreszet, de ha vegre sikerul elkoltozni, es lesz a kozelben digi, akkor lehet atkerul otthoni kornyezetbe a serverterembol... Mondjuk a 83k/ho hostingbol mar addig optimalizaltam amig mar csak 180k/ev a koltseg, de azert nem lenne rossz ha sikerulne meg olcsositani.. :)
Jelenleg egy archivumkent tekintek a projektre, mind a fentlevo animek mind a kozosseg a kioregedett veteranokbol all, kvazi aki megmaradt az a kozosseg miatt van meg itt.
Nem tervezem abbahagyni amig meg van annyi idom, hogy foglalkozzak a geppel neha, illetve jo latni, hogy meg mindig van par ember aki hasznalja. (Animet olyan reg nem volt idom nezni, hogy mar nem is tudom mit lattam utoljara... talan a city huntert neztuk ujra az asszonnyal, meg dragonballt mert meg nem latta lol)
Nade rant off, mindenkinek kellemes unnepeket :)
Death is the only redemption

frozenstein

Végre letelt az év utolsó munkanapja. :punny:
Én is kevesebb, animét nézek mint régebben. Voltak éveim amikor 150 új sorozatot is lenyomtam, mostanában jó ha 50 megvan. Mondjuk mostmár jobban megválogatom mivel töltöm a kevesebb szabadidőmet, nem jó ám low quality szarokra fecsérelni. És még csak nem is az ízlésem ficamodott ki, mert a régi nagy kedvenceket újranézve, még mindig tetszenek.

Advertisement: Join the Mage's Guild! Cut your social connections, and get all the free time you ever wanted!*
*A tájékoztatás nem teljes körű.

Darkstar

Évi 50 sorozat az meg mindig majdnem két epizód naponta (átlagos 13 részes sorozatokkal), nem kevés az.
Itt meg csütörtökig meló, pénteken mindenki szabit vett ki, 30-3 meg company holiday. Pár pihenni nem fogok sokat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin

Egyetértek, az 50 tényleg nem kevés, én 20 sorozatot se néztem idén (és abba a tizenvalahány sorozatba beletartozik az a GTO, amit még tavaly kezdtem el, és már vagy 10 év meg akartam nézni - ezúton is köszönöm, Zsozso, hogy még mindig lehetőségem van régebbi sorozatok megnézésére  :smile: ), meg a Conan, amiből csak pár részt néztem meg idén.

Moha

Karácsony elég jó lett nálunk.
A régi telefonomat apámnak terveztem adni karácsonyra. Itt pihent az asztalomon kikapcsolva kb. két-három hete. Erre mikor bekapcsolnám, hogy lereseteljem, hát software brick-et kapott. :P Nem ment tovább a boot képernyőnél. Persze mindez 23.-án délután derül ki, amikor már sehol nem nézik meg. Szerencsére egy kis mókolással sikerült rá új romot töltenem, de ráment az egész estém, amit egyébként az új gépem összerakásával akartam tölteni, szóval még mindig a jó öreg 9 éves masináról tolom. :D
Mivel holnap anyósékhoz megyünk, a gépösszerakás várat magára, talán egy hetet is. :P

Kvikveg

Quote from: frozenstein on 2017-12-23, 22:16:32
...
mostanában jó ha 50 megvan
...
...  :eek: nekem csucsidoszakban sem volt 50 szerintem.  ::) Most meg 0. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kvikveg

Volt mar valaki hackerx talalkozon? Milyen ez es miert kuldozgetnek nekem emailt hogy menjekmar?! (najo az utobbi koltoi kerdes volt...)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

ITT "megöregedtünk"
Munka, heti kb. 4 edzés és egyebek mellett már kevés az idő, nagyon ritkán ülök le bármit is tervezetten megnézni.
Anime-t nem nézek. Egy részéből kinőttem (pl. anno szerettem a Love Hina-t, ma valószínűleg agyf@szt kapnék tőle). Az igazán jó klasszikusokat, legalábbis a nagy részét már láttam és nem vagyok annyira újranézős típus. Egy-két bepótolni való még van.

Egyik fő szervezőnk, noriko is ahogy nézem, másfelé érdekelt az utóbbi években :) Kapcsolatok, házasságok, gyerekek "rabolják" az időt a tagoktól.
Life happened :)

Moha

No igen, lehet, hogy engem is idegesítene ma már pár olyan sorozat, amit anno imádtam. :D Pl. schoolgirl animéket valszleg nem bírnám.
Igaz, egy Gintama-t szerinem most is megnéznék.

Damnatus

#55913
Először is: kellemes ünnepeket!

A  fórumról
Ti megöregedtetetek, nekem csak az évek száma gyarapodott! :D
Viccet félretéve, bár mind az egy főre eső aktivitás, mind az aktív tagok száma lecsökkent, azért klassz kis hely ez! Kétszer vagy háromszor táboroztunk, jópár meeting volt teázós-társasos, a szilveszterek Norikónál szintén klasszak voltak. És ahogy látom, néhányan azért IRL tartjátok a kapcsolatot. Ha úgy nézem, hogy nekem az animék egyetlen lelőhelye mellett egy ilyen kis közösségi tér is (volt) a fórum, akkor csak hálás lehetek! ;)

Animék
Sajnos Dániából nem tudom elérni az oldalt/FTP-t, úgyhogy mostanában csak az egyéb torrent oldalkra felkerült egy-két animét néztem meg. Viszont nekem jópár klasszikus hiányzik még a megnézett animék listájáról, és épp az a gondom, hogy nem tudom, hogy mik ezek a filmek, jól jönne egy filmlista. Főként filmek, vagy rövid sorozatok 13-26 rész érdekelnének. 2005 előttről.




kada

Quote from: frozenstein on 2017-12-23, 22:16:32Végre letelt az év utolsó munkanapja. :punny:
Két munkanap már letudva a héten, már csak kettő van hátra az évből!  ^^"

Valahogy még nekem is elveszett a lendületem, pedig nemrég még minden évadból tudtam, hogy mit akarok megnézni, és mit nem, aztán sikerült is összehozni többnyire.
Sajnos segített, hogy egyre kevesebb ütötte meg az éppen aktuális mércét nálam.

-OJ-

#55915
Quote from: kada on 2017-12-27, 00:03:34Két munkanap már letudva a héten, már csak kettő van hátra az évből!  ^^"

Már csak egy :comp:
Éééés végre szabad vagyoooook....kerek három napra  ^^"

Remélem nem haragszotok, amiért én is beleszólok a társalgásba - bár a 2013-as regisztrációmmal én már nem tartozom a kemény maghoz, hiszen csak akkor jöttem, amikor már itt is 'leáldozóba' volt a fórumozás, de muszáj volt új törzshelyet keresnem, miután a korábbi helyem (GameStar fórum) megszűnt.
Aztán végülis nem itt, hanem az AnimeAddicts-en kötöttem ki főállásban, és három évig melóztam is ott, míg be nem láttam, hogy semmi értelme az egész ottani tevékenységemnek. Hiába egyre népszerűbb az anime világviszonylatban, Magyarországon csak menthetetlenül döglődik az, ami még megmaradt belőle. A régi, normálisabb generáció felnőtt, dolgozik, családot alapított, az újakkal pedig képtelenség értelmes társalgásokat folytatni. Trollok, fujoshik és divat-animések, mással alig találkozni a hazai (közösségi)oldalakon, hozzájuk pedig jobb nem szólni, mert még azoknak is elveszik a(z élet) kedvét, akik még szeretnének véleményt nyilvánítani egy adott sorozatról.

Idő hiányában az animézés nálam is jócskán alábbhagyott. Pedig még két éve volt, hogy 20 sorozatot is végignéztem egy szezonban, most meg évi szinten van esetleg 4-5, amit be is fejezek, és nem dobom 5-6 rész után. Pedig sok közülük még érdekelne is, témájánál fogva - pl Ballroom e Youkosou, Fate/Apocrypha - de aztán látom, hogy 13-24 részes. Most vagy negyed/fél évig várhatom a részeket hétről hétre, vagy kivárom míg befejeződik, akkor viszont ott a tudat, hogy 13-24részt kellene végignézem belőle, míg a végére érek - és bármelyik lehetőséget is választom, 5-6 rész után szinte mindent megunok. Maradnának hát a filmek, de azokra egy-két évet kell várni, míg elkészülnek, aztán még fél évet, míg kijönnek lemezen, addigra pedig már el is feledkeztem róla, hogy valaha érdekeltek  ^^" Ez mondjuk nemcsak az animékre, hanem az élőszereplős filmsorozatokra és mozifilmekre ugyanúgy igaz. Hiába vagyok már vagy 25éve nagy Star Wars fan (elvileg), eszembe sem jutott, hogy elmenjek megnézni moziban a 8.részt. Majd ha kijött lemezen, akkor esetleg letöltöm, de az is lehet, hogy már a 9. is kijön, mire Erőt veszek magamon, hogy megnézzem  :he:

Ez van. Kevés a szabadidő, kevés a kedv,
a legtöbb online helyen pedig csak új generációs idiótákkal találkozik az ember, akikkel nem ért szót.


-OJ-

#55917
Quote from: frozenstein on 2017-12-29, 19:26:46
A jövőben elképzelhető, hogy az AniDB szerver költségeit adományokból kell fedezni.

hmm...sok sikert hozzá  :muhahah:
Bár nekik valószínűleg könnyebb dolguk lesz, nemzetközi viszonylatban összekalapolni az összeget

AnimeNewsNetwork is rámenősebb lett

Darkstar

Mindenki jobban járna, ha az ANN elsüllyedne.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: Darkstar on 2017-12-30, 10:09:24
Mindenki jobban járna, ha az ANN elsüllyedne.

Mi a gond vele? :D Mondjuk én csak híreket olvasok ott, nagyon nem vagyok benne az oldal életében.