Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - balaaz

#1
Quote from: SaiyaGin on 2014-04-28, 22:39:11
...mint a korábbiak...
Egyáltalán láttam én a korábbiakat? Nem emlékszem. De itt tényleg volt néhány zseniálisan abszurd, úgyhogy köszi a figyelemfelhívást! Számomra viszont a gyengébb részei sajnos totál leültették a hangulatot egy idő után. Azért így is megérte, csak inkább meg kéne vágni és kedvencek-válogatást készíteni belőle...
#2
Offtopic / Re: Keres - Kínál
2013-07-22, 08:40:21
Quote from: kikuchiyo on 2013-07-21, 23:02:15
Megnéztem, de csak az 1., 3., 4. kötetek vannak meg. :(
Köszi, de azokat online is elértem.
#3
 Tezuka Phoenix-ét olvastam az angol kiadású 2. kötettől az 5.-ig (1. folyamatban). Részben olyan zseniális és kedvencszerű, mint számítottam rá, részben kijönnek a szokásos Tezukás gyengeségei. A keres-kinál topicban mindenesetre van vele kapcsolatos kérdésem/kérésem.
#4
Offtopic / Re: Keres - Kínál
2013-07-21, 22:43:19
Tezukától a Phoenix (Hi no Tori) angol kiadású 6-12.kötetek vannak valakinek? (Nem nagyon hiszem, de hátha...)

- Tisztes összegért kölcsönözném, egy óvatos olvasás erejéig.
- Vagy elfogadható áron megvenném, ha nincs más lehetőség (bár nem akarom birtokolni, csak olvasni).
- Esetleg, ha van olyan, aki szintén akarja olvasni (esetleg polcán tudni is), összefoghatnánk és megrendelhetnénk (ha van nem csillagászati áron) a költségek megosztásával...
#5
Quote from: kikuchiyo on 2012-12-29, 23:46:42
Pi élete
[spoiler]Kipróbáltam, a banán úszik a vízen.[/spoiler]
:ejnye: Épp így "nem lehet"! A hit nem így működik: pont nem lehet megmérni, bizonyítani, kipróbálni, amiben hiszünk. Pont ezért hívják hitnek. Egyébként látom a neten másokat is foglalkoztatott ez a lebeg/nem lebeg kérdés... El tudnék képzelni belőle valami jó kis képes meméket vagy hogyhíjják.
Quote... amelynek a hatására hinni fogsz istenben... Az oh-be-mély spirituális tartalommal kapcsolatban már vannak fenntartásaim... és végül a végkifejlettel, ahol a film egy félmosollyal közli, hogy "de lehet, hogy nem is így volt, higgy, amit akarsz, csak az a fontos, hogy higgy", vagy valami hasonló, valahogy nem tudtam leküzdeni az érzésemet, hogy egy orbitális giccset nézek.
A film pont spiritualitásban nagyon erős - bár kétségkívül nem hibátlan, ahogy állítólag az alapját képező könyv se (most már azt is elolvasom). A sikeres/híres modern spirituális/filozófiai mesék kategóriában símán egy polcon van olyanokkal, mint a Mátrix, Avatar, Harcosok Klubja. Sőt többrétegű, mélyebb, összetettebb. Ugyanakkor amazok akciódúsabbak. Igaza, hogy a végkifejlet nem sikerült jól - amellett, hogy tán a legjobb dolog is az egészben az ottani csavar, ott a lényeg. Viszont az "összemosolygás" tényleg nem ül (ha nem is az a kimondott üzenet, hogy higgy, amit akarsz). "Giccs": nos igen, lehet - de ebben még nem foglalnék állást, még meg kéne néznem moziban is.  ^^"
#6
Hát nem legutóbb, de a közelmúltban: Nerima Daikon Brothers.
Röviden: nagyon tetszett végelszámolásnál, bár vannak hiányosságai, gyengeségei.

A politika (és az operett) iránt kicsit is érdeklődőknek mindenképp ajánlott, így elsősorban persze MEMBERNEK.
#7
Furusato Saisei Nihon no Mukashibanashi-t 6-ig letudtam. Még mindig adódik egy-egy történet, ami miatt mindenképp megérte nekem.

Itt se nézi senki?
#8
Higurashi no Naku Koro ni :

Hát én az első részétől már szinte sugárban hánytam, hogy őszinte legyek: untam is, gyerekes (felülről korhatáros) moe/loli/hárem volt - nem is értettem (költői) miért ajánlgatják horror/thrillerként, amikor egyértelműen nem ez a fő vonal. Viszont mivel komoly, nyitott, toleráns stb.  felnőtt vagyok, aki képes az esetleges tévedéseit is beismerni, revidiálni stb. blabla, ezért továbbnéztem és csak a 9. résznél dobtam.

Kicsit fájt, hogy a kedvenc AniDB-s megmondóemberem (roriconfan) is 10/7-t adott a sorozatra, amit egyértelműen eltúlzottan magasnak éreztem ennyiből is, de az a mentségére szólhat, hogy az összes művet értékelte így és bevallottan nehezen küzdötte le őket, nem is igen tetszett neki.  Ezért is nagyon jól esett Próféta és member véleményét olvasni, mindig (azért nem, legyen:) itt tudok örülni neki, ha valaki felvállaja, hogy "szembepisil a széllel", ami persze mint tudjuk egészségtelen. És nem kötözködésről, gyűlölködésről, trollkodásról, lenézésről, megnemértésről stb. beszélek, hanem öröm hogy néhányan mernek és tudnak elfogulatlanabbul vagy ha úgy tetszik másként gondolkozni, illetve véleményt nyilvánítani.

A 2. évadot nyilván így már nem nézem, még ha esélyesen jobb is kicsit, de a harmadikba belekukkantáson még gondolkozok egy kört, bár arról még több rosszat hallottam.
#9
Anime társalgó / Re: Anime ajánlás
2012-04-09, 22:34:33
Quote from: kada on 2012-04-09, 21:32:14
...No mindegy, süti próbája az evés.
"Rossz", természetesen! ;) Sokat nem  szabad tőle várni azért, de összességében egy 10/8-t megér, úgy, hogy a 10/4-es grafikáról/zenéről a sztorik emelik fel ide. Az első két résznél nem szabad feladni! A felénél azért meglepődnék, ha a családi öngyilkosságos és a csődbement, idősődő cosplayes fazonos rész életkortól függetlenül nem tetszene...
#10
Anime társalgó / Re: Anime ajánlás
2012-04-09, 21:29:23
Quote from: NLZ on 2012-04-09, 17:50:33
Quote from: balaaz on 2012-04-09, 13:32:42
Takahashi Rumiko Gekijou
Kell hozzá valami "előismeret" anime terén?
Nem.Semmi.
(Némi "élettapasztalattól" esetleg ütösebb! Pl. házasság, válás, munkahelyi élmények, társasházi élet, évtizedes osztálytálalkozó, középkorosodás stb.)
#11
Anime társalgó / Re: Anime ajánlás
2012-04-09, 13:32:42
Takahashi Rumiko Gekijou  :ayay:

Ha véletlen valaki még nem látta volna:

Anime és Japán iránt érdeklődőknek erősen ajánlott!
30. életév környékén, illetve főként azt követően "kötelező"!!!   :Kiraly:
#13
Quote from: motifator on 2011-07-07, 19:44:28
AnoHana
Egyáltalán nem állt szándékomban nézni, de itteni fórumkukkolásaim során láttam, hogy Kiku naaagyon mély animének minősítette (dícséret része, hogy hiteles referenciaszemélynek eddig elismertem, ugyanakkor nem mentség, hogy a végéről leírta, hogy giccses, hiszen már korábban is voltak jelei ennek) - na ilyen szempontból nekem csalódás volt, szerintem eléggé tini műdráma irányába vitték el (értem én, hogy meg is kell élni valamiből a készítőknek).

Rengeteg egyebet is betoltam mostanában a retináim mögé - többek közt a Colorful (2010)-t is, amit szintén itt szúrtam ki magamnak pár hónapja - köszönet is a tippért (bár a kappás cuccal kb. nálam egyenértékű maradt, de mindenképp megérte). Meg néztem a Nitaboh-t és a stúdió 2.filmjét a Furosato Japant-t, mely utóbbit úgy látom még kevesebben ismerik, úgyhogy jó szívvel ajánlom, érdemes.
#14
Quote from: kikuchiyo on 2011-03-31, 23:41:22
...Chihiro... amikor a vége felé utaznak a vonaton pl.
Az nekem is az egyik kedvenc jelenetem, DE én már nehezen SE tudnám elmagyarázni miért tetszett. Ciki...
Quote from: kikuchiyo on 2011-03-31, 23:41:22Nézd meg az Adventures of Hols, Prince of the Sun c. filmet, ha még nem láttad.
Láttam! C'est la vie - de azért kicsit szomorú, hogy Miyazaki és Takahata így megöregedtek... Én különösen az utóbbitól néztem volna (néznék?) még valami jó kis társadalomkritikusat vagy csak egy egyszerű, igazi, emberszagú sztorit.
#15
Még csak annyit, hogy szerintem a Chihirónak nem a külalakja az erőssége és bár elsőre nekem is WTF volt (akkor még nem is tudtam, hogy mi az anime), de újranézésre beleszerettem a hangulatába. Most, hogy már kezdem kapizsgálni egy pár év animenézés után, hogy mi is ez a műfaj, megérne még egy újranézést lassan. Amúgy nem ez a "túlszimbolikus" szerintem, hanem az NGE - na az egy "szimbólum fanservice".

Másik: ősrégi/korai Miyazakikat nem Totorótól, Nauszikáttól, Laputától számolnám, ahogy említettem a Panda Kopandát: még egy-két évtizedet vissza lehet menni időben (Heidi, Conan, Cagliostro stb.). Ja, és a mangáiról se megfeledkezni, mert pl. Gedo Senki-t is véleményem szerint jórészt így rántották elő.

Ponyóból, ha jól emlékszem egyedül talán a vízáradásos, rohanásos rész volt, amit igazán kedveltem. Mellesleg lassan már az Arrietty-val kellene bebüntetni magunkat...
#16
Érdeklődve olvastam a Ponyo kapcsán írt gondolatmeneteiteket! Én annó ilyneket írtam róla:

Nagyon vártam... nagyon csalódtam benne... Számomra túl lapos volt és egy-két részt kivéve mondhatni unalmas. Furcsállottam az önreklámot Miyazakitól. Zeneileg sem fogott meg, ellentétben az előzőekkel. Minden tekintetben úgy éreztem, hogy az egyik leggyengébb Ghibli és Miyazaki is lett egyben. Ez fájt is nekem. Szomorú, hogy ezt kellett látnom Hayaotól, túl sokat ismétli magát, nem újít. Szerintem az előző Ghibli (Gedo senki) is sokkal jobb volt a fiától, Gorotól, pedig az sem volt az igazi. Vagy hogy azt ne mondjam: közel 40 éve! már jobbat csinált a pre-Ghiblis csapat Hayaoval a Panda kopandával (amivel egyébként szintén vannak hasonlatosságok). Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a gyerekeimnek még úgy is tettszett, hogy én voltam a narrátor a feliratfelolvasással. S csak azért nem írtam csúnyábbakat, mert azért a Ghibli és Miyazaki még mindig a szívem csücske... Tenger témájú animációban viszont a Némó nyomában a király...
#18
Quote from: Chidori on 2011-01-24, 17:14:22
Quote...Kino no Tabi.
...már jó ideje tervezem megnézni, szerintem a héten hozzá is látok...
(Csak óvatosan vele: kérdezz meg vki okost, hogy milyen felirattal nézd! Ha van jobb akkor [niiizk] (az [KAA] vajon?) féle angolt és a Johnny/Bebe féle magyartt nem ajánlom - én azokkal néztem és érezhetően nem minden klappol.)
#19
Quote from: Member on 2011-01-24, 15:18:43
Hmmm, milyen művekre gondolsz, amik jobbak a pszichológia témában, mint a Trapeze? :)
Én pszichiátriát írtam és filmekre gondoltam elsősorban (de lehetnének színdaradok vagy könyvek is). Nagyon gyér a memóriám, de a filmművészet területéről biztos össze lehetne szedni egy rakatot, ami ennél sokkal jobb. Utoljára a Cyborg vagyok, amúgy minden okét láttam talán - ami pont nem olyan nagy szám, de vannak a könnyedebb stílusból is baromi jók. Vagy lehetne említeni az olyan klasszikusokat, mint a Száll a kakukk fészkére... A psziché és annak deformitásai kapcsán pedig (ha nem veszünk szigorú pszichiátriai szűkítést) nekem animékből is mélyebb volt a Boogiepop, Paranoia Agent vagy a Kino no Tabi.

Quote from: Chidori on 2011-01-24, 16:15:53
Kuragehime
Nagyon jópofa... Imádtam mind a 11 részét. Elképesztő humora van... Nem sablon poénokat nyomatnak...
Valóban aranyos volt, kedves és vicces. Számomra viszont kb. az 5.résztől már pont sablonos, átlagos és kissé unalmas lett.
#20
Quote from: Chidori on 2011-01-23, 23:16:47
Nem, még nem láttam. Annyit viszont már hallottam róla, hogy hozzá képest a Fűrész, és a A texasi láncfűrészes délutáni  matiné.
Én nemigen szeretem/bírom a horrort, úgyhogy a fenti két mű vonatkozásában nem tudok nyilatkozni, de az Ichi the Killer nem horror! Komédia, méghozzá elég jóféle - bár fekete... : )

Quote from: Member on 2011-01-24, 08:15:48
Quote from: balaaz on 2011-01-23, 22:26:39
Member az Isten!
Köszi, bár kicsit túlzás...
KICSIT!? Ez egészséges önbizalom vagy tényleg beletrafáltam?  :zomg:
Erőst SubRip párti vagyok és komolyan meglepett az .srt ilyetén használata - én most találkoztam vele először (a Paranoia A. szárnypróbálgatásait követően). Érdekes mód nemrég láttam az első .pdf fájlba külön csatolt infós feliratozást is. Azért ez a tetszésemet és megdöbbenésemet kifejező költői túlzás volt részemről - kivételt jelent, HA a dolgot te magad találtad ki/fel és nem mástól vetted át, mert AKKOR viszont kicsit se túlzás... Akár így, akár úgy: én köszönöm!  :jee:

S ha már írok, akkor az utóbbi időben általam látott néhány animéről még:

Amikhez "behánytam" az AnimeAddicts-os topikjukba, mert a régebben Death Note kapcsán is már föltoluló keserűségemet nem bírtam visszafojtani. Ergo: agyonhájpolt cuccok/nagy csalódások/meg a túlzott kritikus szemléletem moderálva (10-ből 2 és 6 közötti értékeléseim):
Ergo Proxy
Berserk
Azumanga...
Kurozuka
Record of Lodoss War OVA
Rozen Maiden
The Sky Crawlers
Kemonozume
Black Lagoon: The 2nd

Amelyek kaptak tőlem hideget is, meleget is... (6-8 közötti értékeléseim):
Boogiepop...
Chi's Sweet Home
...Petit Cossette
Patlabor (Movie1)
Kino no Tabi
Kuuchuu Buranko
Paranoia Agent
Mushishi
Samurai Champloo
Soul Eater
Soul Taker
Unico
A Thousand and One Nights ('69)

S végül a többségében dícséreteimet kiérdemlők (8-10):
Aoi Bungaku Series
Ayakashi - Japanese Classic Horror
Dennou Coil
Black Lagoon
Golden Boy
Kogepan
Cheburashka Arere?
Legend of the Forest
Muramasa
Pictures at an Exhibition
Nana
Nodame Cantabile
House of Five Leaves
Adieu Galaxy Express 999
Shin Angyo Onshi
Wolf's Rain
The Boondocks - bár ez csk AA-n szerepel az animéknél...
#21
Quote from: Chidori on 2011-01-21, 23:39:24
Ichi the Killer
Ebből a témából akár egy jó 20-25 körüli részes animet is lehetett volna csinálni, így viszont 1 résszel nem igen tudok mit kezdeni.
No igen. Az 5/10 elég jóindulatú értékelés. De ezt így külön értékelni nem érdemes. Arra jó, hogy felhívja a figyelmedet az élőszereplős filmre, ha nem láttad volna még. A teljes sztori meg mangában kibontott, ami nekem egyik személyes kedvencem, de nem ajánlom épeszű és normális értékrendű embereknek...  :__devil:

Én pedig eljutottam a Lain-ig, ami nem tetszett annyira, mint reméltem... Ugyanakkor kénytelen vagyok itt, nagy nyilvánosság előtt kinyilvánítani, hogy Member az Isten! Leborulok a nagysága előtt! Az a zseniális, korszakalkotó .srt OP karaoke örökké emlékezetes marad számomra (zuhanok, fakulok, elveszek...) - még akkor is, ha tök fölösleges (amire a Member oldaláról linkelt felirattörténeti kisfilm is utal / Ezért külön NAGY köszönet).
#22
Quote from: Próféta on 2010-01-12, 22:39:00
Infernal Affairs = Szigorúan piszkos ügyek?
Ja. Láttam rég - nem emlékszem nagyon rá. Kantoni. De lagalább van hozzá magyar felirat. Sőt dvd-n is könnyen elérhető az egész trilógia!

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-12, 22:43:07
Postások a hegyekben c. filmről is, (amit amúgy ajánlok) és emlékszem, hogy a filmklubban, ahol vetítették, láttam előtte egy másikat, ami szintén jó volt, de már nem emlékszem a címére.
Esetleg az Út haza vagy a Fürdő című filmmel is láthattad egy blokkban.

QuoteAddig is a felsoroltaknak nézz utána. (egy részét még én sem láttam
röviden utánanaztem: egy részét én is láttam(meg lesz amit nézni fogok), de a Hőst lehet, hogy mással keverem, a dinnyés cuccról meg már olvastam, de elsőre elvetettem... Pedig Pedig kerestem Miike-, Kitano-szerű kínai/tajvani/hong-kongi alkotót már, csak én Fruit Chan-ba botlottam korábban, de tőle meg az egyetlen film amit láttam - Made in HK - nem győzött meg.

Quotekérdés, hogy a nézőid bírnak-e öt órányi tömény harcot és intrikát.
Elsősorban az a kérdés, hogy én birok-e (neeee!), hiszen mégiscsak én vagyok a főnök! S mi van a rövidebb 2,5 órás verzióval?

QuoteAz aviba égetett feliratot viszont gondold át...
A gyenge minőség további romlása miatt? Nem látja a szemem tényleg a különbséget! A hagyományos tévé néhánszázszor néhányszáz képpontjából még a dvd sem hoz ki sokkal többet. Pl. ilyesmi 480X320-as youtube videót is néztünk már. Szegényember vízzel főz... Meg fontos a praktikum. Síma asztali dvd-lejátszó+hagyományos tévé esetében úgy tapasztaltam, hogy a dvd-nél is jobban járok, mivel nagyobb, olvashatóbb feliratot kapok.
#23
Quote from: kikuchiyo on 2010-01-12, 21:48:42
szerk: ...profi felhasználásra hogy kell feliratot készíteni
...azt meg eszik vagy isszák? (10-30 fős mozizások nagyképernyős, de képcsöves tévéről, aviba égetett nagyméretű felirattal: eddig néztünk: Ádám almáit és Tokiói keresztapákat szinkronosan, most jön a Pofonok földje kantoni nyelven, felirattal, aztán Báthory vagy Kiborg vagyok de minden oké, aztán Senki földje és Esküvői bankett stb.)

Quoteszerk2:
Tigris és sárkány és Hős féle tévében is ezerszer játszott túl ismerteknél ritkábbakat akarok, Wong kar wai-ok meg még nem fogtak meg...

Quoteszerkover9000: a kínai filmeknél megszorítás a mandarin nyelv? Mert akkor a hongkongi és kantoni filmek kiesnek, vagyis a wuxiák 99%-a.
Elsősorban mandarin kéne, de én is rájöttem már, hogy rá fogok fanyalodni a kantonira is...

Szerk.: ...Ja és kösz!  :smile:
#24
Hello Mindenki! Kissé rég jártam erre... Először is szerencsés (mostanában ezt mondogatom hátha bejön) új évet mindenkinek!

S a röpke előjáték után a lényeg  ;) : segítség kéne!

Mostanában én is csinálok egy filmklubfélét, s az alábbi problémáim merültek fel:

1. Főként eredeti nyelven szándékozok filmet vetíteni, MAGYAR (a csak magyarul értők miatt) felirattal, s jóval egyszerűbb lenne, ha pl. tudnék Opensubtitles-en adott nemzet filmjei között úgy keresni, hogy melyikhez van magyar felirat (pl. lekérni az összes román filmet, amihez van). De ez nekem nem ment! Ti tudtok ilyet itt vagy máshol vagy valahogy?

2. Már eddig is rákényszerültem feliratkészítésre, tartok tőle, hogy fordítás is előbb utóbb muszáj lesz... Tudjátok-e hol (melyik site) érdemes feliratkészítés, fordítás témában kezdőként tanácsokat kérni vagy egyáltalán hol állnak szóba az emberrel, mert a fent említett helyen nem jártam sikerrel elsőre...

3. Esetleg kapásból tudtok-e ajánlani jó, ill. lehetőség szerint mindenképp megnézendő filmeket az alábbi nyelveken: román, délszláv(szerb,horvát,bosnyák,macedón), mandarin?
   Délszláv részről Kusturicákról ne is beszéljünk, mindenki ismeri őket, A Senki földjét hamarosan nézzük, Eső előtt és Gori Vatra nem jött be igazán nekem és még vagy 4-5-t láttam még ami még jó lehet esetleg, de nem ismerem őket: köztük a nemsokára tv-ben is vetítendő Go west. Román részről Nesfarsitot szintén nem éreztem elég jónak a számos díja ellenére, de a Filantropica tettszene, csak nincs hozzá magyar felirat (azt eddig csak a 4hónap3hét2nap-hoz láttam, de azt még nem volt kedvem meglesni). Meg még 7-t láttam ami nekem jónak tűnt, de még meg kék őket nézni, persze max. engsubbal lehet. Kínai témában meg Ang Lee 3 korai filmjén kívül nem is igen tudok mit... Az ellenséges vágyakat szintén nem éreztem elég jónak, s bár Stephen Chow-t se, de popularitása miatt lesz egy ilyen is, esetleg még gondoltam Ip Manra, bár azt is még előre kellene néznem. Ja és cigány témájú film is kellene - amiből eddig pótoltam Cigánytábor égbemegy-t és Átok és szerelem-t, de nem voltam teljesen elégedett. Láttam, hogy van Tony Gatlif nevezetű rendező is egy rakat filmmel - na tőle meg semmit nem láttam. (Szlovák részről nem is mondom, hogy csak Bathory-t találtam szintén hunsub, de ez szintén elvérzett kissé az értékelésemnél.)

#25
Jut eszembe:
Quote from: Member on 2009-01-31, 18:08:46
Kár, hogy nincs felirat, megnéztem volna. :/
Lehet nézni és írni egy Member féle szubjektív kritikát!  ;)

Quote from: Kikuchiyo...nem igazi fordítás?...
AniDB fórumon írták:
  "The subtitles here are not a translation in any meaningful sense of the word.
To quote from AAC's "Fansubber's Notes:"
"Though this film was subtitled and released in the US in the early 70s, no copies of that version are known to exist. After extensive searching, the only translation to be found is a subtitle track on a Chinese bootleg DVD. This appears to be a machine-translation from the Chinese version, which may itself have been a machine-translation from the Japanese. The result, as you would expect, is unintelligible gibberish. This translation has been made with no knowledge of either the Japanese or Chinese languages. Instead, the Engrish subtitles from the Chinese DVD have been used as a guide, along with multiple viewings, both with and without subtitles, to create a plausible translation. As such this is not a word accurate translation by any standard, though it is probably closer to the original than, for instance, the English dub of Voltron. Every attempt has been made to convey the original story as we assume it was intended, though some artistic liberties have been take to ensure the story makes some sort of fucking sense; as much sense as possible, considering the original content. Frankly, this film is pretty much batshit-crazy in any language. Enjoy the show." (emphasis added)
  So they pretty much made up the script out of whole cloth. I have not watched the film yet, but I am not filled with confidence.
  Use at your own risk."

Egy másik vélemény ugyanonnan:
  "I would like to thank you for your true fansub spirit, which is to bring Japanese anime subtitle to us. Although the translation is not perfect, it is perfect watchable and I was able to enjoy it.
  Thank you for your effort beyond words, and by doing softsub, you allowed future translation improvement to this anime. And maybe someone instead of doing loli anime translation, will take a look and make some mirror translation adjustment."
#26
Quote from: kikuchiyo on 2009-01-31, 15:44:31
Cleopatra

Köszönöm az ajánlást balaaznak!

Az animáció nagymesterének, Tezuka Osamunak egy olyan alkotása ez, amiről eddig nem is hallottam, de mint kiderült, kár lett volna kihagyni...

A felirat hiánya fájó (az imdb szerint a feliratos változat elveszett), a poénok feléről lemarad, aki nem érti a szöveget. Kár, mert nagyon jó filmről van szó, nekem nagyon tetszett...

Csak most vettem észre AniDB-n, hogy már jó ideje VAN HOZZÁ FELIRAT!  :hopp: YouTube-on is fenn van KÉT HÓNAPJA, igaz egy helyt cenzúrázva. Üröm az örömben, hogy a subberek be is vallják, hogy gyakorlatilag nem fordításról van szó (kis túlzással, mintha csak kitalálták volna a szöveget). Ehhez képest viszont elég jó!!! Jobb, mint a Belladonnáé szvsz. Az elkövetők neve amúgy Animerama Archival Society - azt igérik, hogy hamarosan kihozzák a másik 2 Animerama filmet is!!!  :whoah:
#27
Offtopic / Re: SporTopic
2009-08-05, 16:38:19
Vagy ha nagyobb létszám összejön lehet sárkányhajózni is - én is próbáltam nemrég. Van egy fílingje amikor 20 embernek sikerül egyszerre lapátolni (már a netes videók is hangulatosak) ...
#28
Quote from: Ramiz on 2009-07-22, 16:20:01
Quote from: Próféta on 2009-07-22, 01:16:10
Quote from: Xzone on 2009-07-13, 01:21:01
PUT DOWN THE WEAPON! (Iraki háború, wat?)
Hehe.

The Boondocksból csak néhány képregénycsíkot láttam, azok érdekesek voltak.

Az a bajom a Boondocks-szal,

Nekem meg az a bajom vele (mármint a rajzfilmmel), hogy nagyon rég óta nincs (?) hozzá magyar (vagy legalább angol  ^^" ) felirat... A képregény meg elég csúnyácska és néhány képkockás poénokból álló. Amúgy szeretném szerintem...

Szerk.: Néztem egyéb Kovásznaikat Habfürdő helyett, hmmm...

Mindenképp előny viszont, hogy relatednek feljött a Tripper fiúk (Clap Dudes) is - na ez aminek a címe nem akart sehogy sem fejembe jutni. S van még érdekes Bánóczki Tibortól.
#29
Offtopic / Re: SporTopic
2009-07-29, 22:31:22
Quote from: Zsiga on 2009-07-29, 21:45:04
Nyári szünet? Egyetem? :smile:

:zomg: Tudtam, hogy valamit rosszul csináltam...
#30
Csak keveset néztem az elmúlt hónapokban, pl. ilyeneket:

Ani Kuri15: felizgatottott már a készítők névsora is, de nem elégített ki...

Tori no Uta: rég vártam már hozzá a feliratra, de Amano híveken kívül nem hiszem hogy megéri - én nem sajnáltam a rászánt időt...

Genius Party Beyond: végre ehhez is megjött a felirat! A Dimension Bomb persze vizuális orgia, a többi inkább érdekesség, nem üt akkorát, de pl. a Wanwa the doggy , mint zsírkrétarajzanime nem semmi. S csodák csodája a Genius Party hiányzó két részéhez is megjött a felirat, úgyhogy megtudhatom, milyen szöveget löknek a Deathic4 alatt (volt egy olyan tippem is, hogy csak halandzsa a japán felirat is a beszélt nyelven túl). Azért összességében imádtam ezt a gyüjteményt.

Rainbow Brite and the Star Stealer. Igaz hogy amcsi mű, de nagy adag japán rézsvétellel. Messze felülmúlta a várakozásaimat. Kodomo style magical girl My little ponyba oltva - gondoltam és tulajdonképp az is, de jó!.