Warhammer 40K - In Nomine Imperatoris

Started by Rounin, 2006-06-01, 12:04:42

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc "fajod" a Soulstormban (és előbbiekben)?

Chaos
Elda
Imperial Guard
Necron
Ork
Space Marine
Tau
Sisters of Battle
Dark Eldar
Nincs kedvencem/több is van
Bocs, nekem van pénzem TT-re :hehe:

Zen

Csak hogy legyen miről beszélni:
Melyik Warhammer könyvben kinek mi volt a kedvenc része? Nekem a Zűrgárdistában :smile: az, amikor Yeri-ék elmentek Titánt lopni.
Hogy miért? Látványos, vicces, tök jól meg van írva, és különben is, CSAK.
Uff, szóltam..
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Prof. William

A X-gárdistát nem tudnátok megint felrakni? Mire le akartam tölteni már nem ment...

Draconire

Quote from: Prof. William on 2006-11-18, 14:20:25
A X-gárdistát nem tudnátok megint felrakni? Mire le akartam tölteni már nem ment...
Pedig nekem az most is megy... oh well, here it is ;)

Lythis

Dreamcleaver: őő.. afaik a Titanokat alapból nem STC-vel csinálták régen sem. idézetek:
"Titans however were not built using STC templates, and as such the Adeptus Mechanicus knows fully how to build at least some of the Titan variants. As the process of building any machine requires a complex ceremony and rituals, it is probable that the construction of a Titan is an immense undertaking, and would require decades or centuries to complete, requiring extremely experienced and talented fabricators and the purest and most blessed materials."
Viszont igen, később készült STC-vel is:
"In the novel Dark Adeptus (Counter, 2006), there is a mention of a Standard Template Construct (STC) Titan, which is far superior to the Titans the Adeptus Mechanicus are familiar with. The STC was pure but the Machine Spirit in it had been corrupted after hundreds of years in the warp.

The main difference between STC and Imperial Titans is that its head is upright, and they have more vast weapon capabilities. It is rumoured that the STC was complete and that, had it been in Imperial hands before corruption, the universe itself would have bowed before the Imperium."

Ugyanakkor ehez tudni kéne, hogy az adott STC hol volt.

Az h az egész nagyon kuszán hangzik, az tény. A Császárnak több mint 38000 éve volt, hogy ne legyen kuka, tehát felteszem nem ő nevelte marhákká a Birodalmat. Sőt, ha belegondolsz, hogy ő fejlesztette ki az implantokat, és a gárdistákat, mint olyan, akkor azért nyílvánvaló, hogy valószínüleg nem ez volt a célja. (khm, lábjegyzetként megemlíteném a 2 elveszett légiót, mert csak). Csak azóta túlvagyunk egy eretnekségen, a Föld ostromán, meg tudjafene még mi mindenen, és a Birodalmat már rég nema  Császár kormányozza, csak névleg. A légiókat szétdarabolták, és szétszórták. Az Adeptus Mechanikus visszavonult játszani a Marsra, a többiek meg elszigetelődtek, el lettek nyomva, stb. Hogy pontosan hogy meg miért az gondolom bolygóról bolygóra más, de a végeredmény ugyanaz. És igen, még 6k év, és a Tauk péppélőnek mindenkit ha olyanjuk van - habár alapból békések, szal fene tudja.

Zen: ha engem kérdezel elég illúzióromboló volt, amit eddig olvastam a regényekben, ergó kedvenc részem nem nagyon van.

Zen

Quote from: Lythis on 2006-11-18, 15:00:44
ha engem kérdezel elég illúzióromboló volt, amit eddig olvastam a regényekben, ergó kedvenc részem nem nagyon van.[/color]

Pontosan mit értesz illúziórombolás alatt? Hangulat?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis

részben. A hangulattal alapból nem volt gondom, de az olyan dolgok, mint "csodaszép gennysárga páncél", meg a seggbillogozás és a "golyócskák" (szerintem aki olvasta, az tudja miről beszélek), és tsai enyhén betettek. Gyakorlatilag az inkvizíció és a gárdisták mint olyan egy rakás inkompetens beltenyészett hülyének vannak beállítva.
A hangulat része nekem ott bukott, amikor leírnak egy káoszbolygót (asszem az inkvizítorban még, de nem vagyok benen biztos). Az egyszerűen olyan semmilyen, hogy inkább nézegetek képeskönyveket... Jó, persze nyílván obszcén, hogy az épületek egymást b*sszák, de az egyszerűen orbitális csalódás volt.

Prof. William

Én azon néztem hogy lemennek 4 en egy káoszbolygóra és kész írtást rendeznek odalenn. Ezzel az erővel ha odamenne egy ürgárdistaezred napok alatt kipucolnák a helyet..

Lythis

Quote from: Prof. William on 2006-11-18, 21:02:20
Én azon néztem hogy lemennek 4 en egy káoszbolygóra és kész írtást rendeznek odalenn. Ezzel az erővel ha odamenne egy ürgárdistaezred napok alatt kipucolnák a helyet..
ehm, igen, ez lemaradt, szal ott a pont

Prof. William

Igen. Mert a eldarok+káosz+fanatikusok meg többiek hűdefélemesetek. Erre jön a káosz legyakjuk. Jön egy bolygóravaló fanaikus őrült, legyakjuk őket, jönnek az eldarok, megint gyakás (a tyranidákat már nem is említem.). Jó jó persze Draco a kiválasztott, meg minden és valűszínúleg ezért ilyen terminátor, de azért mégis.

És a káoszbolygó. Azt is sikerült idióta szexmániás bunkók gyülekezetének bemutatni. Valahogy nem tudom átérezni a hangulatot. (Bár a szexelő épületek egy érdekes ötlet.) de valahogy az egész helyből árad az idiotizmus (tudom káosz de mégis) Bár lehet hogy ez még a ISZ en belül is egy bolygóközi elmeothon.
És persze semmi hatása sincs a rá lemenőkre.

És mint már mondtam leszálnak, végigírtják a környéket. Elfognak valami káoszhatalmasságot (vagy legalábbis kivételezettet) kivallatják, majd lelépnek.

Ennyi erővel hetente lehetne portyákat vezetni a káoszbolygókra. Pár évtized alat sok új infót megtudnának.


Meg persze ott van az a törpe aki a viccesnéger kategóriában nyomja.

Lythis

#579
a "viccesnéger" zömik (zömik ..tch) legalább oltja a népet a litániázgatásért. A 3szemű navigátor a megtestesült költőiesség és arisztokratizmus, főleg miután megtudtuk, hogy jól magaalácsinált, amikor berakták egy zsákba.
Az az Ey'lindi tyúk is az idegeimre ment, főleg amikor ecsetelik, hogy mennyire örül a saját szarának a csatornában... puh-lease...
De a vadiúj testébe olyan rohadt gyorsan beleszokik, mintha mindig is olyan lett volna. Ennek ellenére nem mulasztja el állandó jelleggel kiverni a hisztit, hogy milyen rossz is neki. Még jó, hogy megdöglik...

A káosz bolygó tényleg ratyi volt szerintem is, de ezt már ragozzuk egy ideje. A főméltóságot, aki a saját köldökéből kinövő kígyóval b*szatja magát, miközben fellógatják, de járni nem tud... ez a rettenetes káosz? Ez egy vicc. Persze simán berepülnek az Iszonyat Szemébe, Cadia, meg bármiféle szabályozás mint olyan sehol. Felteszem akkor Abaddonék is szabadon mászkálhatnak ki. Ottvolt két nagyobb Káosz hajó is, de nemhogy péppélőtték volna a teknőjüket áááá, mineeek....  Ha egy káoszbolygó ennyit képes felmutatni, akkor miért nem eresztenek rá egy szakasz gárdistát? Csakmert ez alapján annyi röhögve masírozna rajta végig...

Dreamcleaver

#580
Quote from: Lythis on 2006-11-19, 21:18:21
Ha egy káoszbolygó ennyit képes felmutatni, akkor miért nem eresztenek rá egy szakasz gárdistát? Csakmert ez alapján annyi röhögve masírozna rajta végig...[/color]

Végül is reális. Ha az Istencsászár trónszobája elé odaviszel egy lerobbant traktort elterelésnek, simán meggyilkolhatod amíg az őrség litániákat zeng a Machine Spiritnek. Látod, ki vannak egyensúlyozva a fajok.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Na nézzük... Káoszbolygó...

Először is legyen iszonyat bolygóvédelme. Űrállomások, hajók, és a félig már az anyagi világban létező démonok...

A káosz elmefacsaró ereje legyen akkora hogy még a legbrutkóbb pajzsal felszerelt hajóban is lehessen érezni az elmecsavaró erejét. Még akkor is ha egy szakasznyi inkvizítor énekel a fedélzeten démonűző litániákat.

A személyzet érzékenyebb tagjain látszódjon a hatás. Apátai/hirtelen dürohamok/obszcén vágyak. (A navigátor valszeg már rég egy késsel mészárolná a legénységet.)

Roszabb pajzsú hajónál a személyzet mintha mozgásokat látna a szeme sarkából. Komolyabb esetben ködszerű formák remegnének itt ott. Selejtes pajzsú hajóknál meg...  :__devil:

És ez még csak a ISZ szóval az űr.

Esetleg átmegyünk a védelmen, le tudunk szállni, le sikerül feszegetni a műszereket megrakni akaró navigátort a műszerfalról, akkor akár ki is mehetünk.

A kiszállást majd a köv fejezetben írom le...


Lythis

Dreamcleaver: nemtom mennyire olvastad a regényt, de abban elmásznak a császárig "audienciára". Nem is akárhogy! Képzeld: ELSÉTÁLNAK ODA... khm, sza Holy Terra, a BIRODALOM központja, a halhatatlan istencsászár otthona, blablabla. És egy sehonnai szarházi inkvizítor, meg a viccesfeka törpje, és a szanaszét operált orgyilkos ribi meg asszem a tejbetök emo gyík navigátor egyszerűen ODASÉTÁLNAK... ezzel az erővel Abaddon, vagy Ygethmor, vagy bármelyik káosz nagyágyú meg egykét haverja simán leszállhatna a földre, elsétálhatnának a császárig, és jól begyújthatnák alatta a trónt...


Prof. William: Nem mondom, hogy minden bolygó legyen erőd, de azért tényleg vicc, hogy csakúgy odarepültek. Az meg hogymennyire őrjíti meg a népet. Ok, legyen dúrvább, de ne annyira nagyon. Btw: ha valaki, akkor pont a navigátor nem akarná megdöngetni a hajót, mert ha belegondolsz ő arra van képezve, hogy kormányozza a hajót a warp-ban (err.. immatérium vagy mi), ergó ő eléggé erőteljesen ellenállóbb ezzel szemben - más kérdés, hogy hamarabb vénül miatta...

Dreamcleaver

#583
Nem olvastam a regényt, de az Isszonyat Szeméről azért ez elég túlzás lenne nem? Végül is pl a Harlequinek is ki-be járkálnak, meg ott élnek stb

Amúgy a leírtak alapján ez egy ótvar gagyi alkotásnak tűnik.  :D Extra poén lehetne, Hogy Abaddon elindul seregeivel megölni az Istencsászárt és vica versa, de véletlenül kikerülik egymást, kiírtják a két bolygót, aztán visszafelé is kikerülik egymást, és hazaérve csak néznek, hogy mi a f*sz történt otthon.

Egyébként Prof...az Impériumban az emberek a gépek iránt táplálnak látens szexuális vágyat? Csak, hogy meg akarja döngetni a gépet, nem vágom. Akkor már inkább a társát a power armor ürítőnyílásán keresztül.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

#584
A gépdöngetést csak azért írtam hogy a csóka elméjét megfertőzte a káosz. :)

Hajó helyett akkor legyen a 80 + éves női asztropata.

Bár lahat hogy akkor még nem volt a Cadia - kapu kitalálva.

A Császár mit is csinál? Fentartja az astronomicont és még? Tart még megbeszélést, ad gondolati módon parancsokat a Terra nagyurainak? Vagy csak egy bazi nagy antenna/asztropata gyártó egység lett belőlle?

Lythis

A harlequinek más tészta kicsit tudtommal, és az eldák nem nagyon mászkálnak a warp-ban, inkább a webway-t használják (magyarul asszem "hiperháló" vagy mi a retek volt). Alapból annyiban lenne más, hogy ott átfedésben van az anyagi világ az immatériummal, és ezért mindenféle démonok szabadulnak át, meg fertőznek meg dolgokat, stb. Azért szerintem az ISZ sem instant halál, ha bemész. Csak annyi, hogy lehetett volna valamivel tényleg vészjóslóbb (valamivel?!?!!? nagyságrendekkel vazz...). Szóval ha csakúgy be tudnak hajózni, és elslisszolni 2 káosz csatahajó mellett anélkül, hogy azok rájuklőnének, az azért szerintem már gáz. Nem is beszélve a sokat emlegetett bolygóraszállásról. A regénybeli leírás alapján a káosz erőiből nemhogy a Föld ostromát nem nézném ki így utólag, de azt sem, hogy bárminemű szervezett csapásmérésre képesek lennének (és nem azért, mert káosz, hanem mert lámák. nagyon.)
Meg az is fura, hogy a regényben orrbaszájba Slaneesh van, a játékban Khorne, még ott is ahol nem... jó, mindegy nem teszem szóvá, kukacoskodás...

Darkstar

Erm... Tau kampány 3. v 4, pálya (mikor először betámadnak az orkok). Tegnap este játszottam vele. Eddig több órán keresztül védtem a bázist, várva, hogy mikor fogynak el. Dacára a tízezer feletti killnek (lehet 100k is megvan már) nem akarnak elfogyni. Várjak, vagy nem is fognak, és nekem kell támadnom?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Pr3d4k1ng

Quote from: Darkstar on 2006-11-21, 23:37:28
Erm... Tau kampány 3. v 4, pálya (mikor először betámadnak az orkok). Tegnap este játszottam vele. Eddig több órán keresztül védtem a bázist, várva, hogy mikor fogynak el. Dacára a tízezer feletti killnek (lehet 100k is megvan már) nem akarnak elfogyni. Várjak, vagy nem is fognak, és nekem kell támadnom?
Nem fognak elfogyni szerintem tehát:
"Defeat them , then not for you , than for the Greater Good"

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

Quote from: Darkstar on 2006-11-21, 23:37:28
Erm... Tau kampány 3. v 4, pálya (mikor először betámadnak az orkok). Tegnap este játszottam vele. Eddig több órán keresztül védtem a bázist, várva, hogy mikor fogynak el. Dacára a tízezer feletti killnek (lehet 100k is megvan már) nem akarnak elfogyni. Várjak, vagy nem is fognak, és nekem kell támadnom?

Mivel minimum egy bázisa van a gépnek a pályán ( esetleg 2, később 3-4 etc), ezért soha nem fognak elfogyni. El kell pusztítania bázist.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Darkstar on 2006-11-21, 23:37:28
Erm... Tau kampány 3. v 4, pálya (mikor először betámadnak az orkok). Tegnap este játszottam vele. Eddig több órán keresztül védtem a bázist, várva, hogy mikor fogynak el. Dacára a tízezer feletti killnek (lehet 100k is megvan már) nem akarnak elfogyni. Várjak, vagy nem is fognak, és nekem kell támadnom?

Ld. előzőek, kiegészítve azzal, hogy nincs előre megírt forgatókönyv, random dől el, mikor és hol támadnak. :)

Zen

Amikor felvetettem a beszédtémát, nem számítottam arra, hogy ilyen irányban terelődik el a "beszélgetés". Viszont egész jó paródiát lehetne összeírni az alapján, amit kitaláltatok :D. Ahogy elképzelem, ahogy Gugol nekiront a műszerfalnak... :lul:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Prof. William

#591
Egy kicsit unalmas volt hogy az írónak színfóbiája volt. Ha Vörös akkor vérvörös, ha sárga akkor gennysárga. Sztem ha ilyet mondasz egy SM -nak hogy "Öregem de szép GENNYsárga a páncélod!" szerintem ott helyben letépi a fejed...

Zen

Quote from: Prof. William on 2006-11-23, 13:01:50
Egy kicsit unalmas volt hogy az írónak színfóbiája volt. Ha Vörös akkor vérvörös, ha sárga akkor gennysárga. Sztem ha ilyet mondasz egy SM -nak hogy "Öregem de szép GENNYsárga a páncélod!" szerintem ott helyben letépi a fejed...
Erre így konkrétan nem emlékszem, de az viszont tény, hogy az Öklök páncélja gennysárga, tehát arról annyira nem tehet. Egyébként meg nem színfiliát akartál írni? Ha félne a vöröstől, akkor nem folyamatosan azt irogatná... :ejnye:

Egy kicsit régebbi témára visszatérve: A Császár nem okozhatta az emberek techno-imádatát, mert ugye évezredek óta uralkodik, és azalatt érték el az emberek azt a csúcstechnológiai szintet, amit aztán sikerült elveszíteniük,és csak UTáNA lettek machine spirit imádók, vagy mi a szösz...

Lehet, hogy a lélekimádat a Sötét Korszak (vagy mi) alatt alakult ki? Ha "elfelejtették" mi hogyan működik, és túl hülyék, hogy rájöjjenek hogyan kell megjavítani, akkor biza más módszert kell találni a beindításhoz...

Viszont nem kellene akkor kiírtani az összeset? Mást is imádnak a Császáron kívül, és tudtommal a Birodalom területén ilyesmi nem helyénvaló...
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2006-11-23, 18:14:08
Lehet, hogy a lélekimádat a Sötét Korszak (vagy mi) alatt alakult ki? Ha "elfelejtették" mi hogyan működik, és túl hülyék, hogy rájöjjenek hogyan kell megjavítani, akkor biza más módszert kell találni a beindításhoz...

Viszont nem kellene akkor kiírtani az összeset? Mást is imádnak a Császáron kívül, és tudtommal a Birodalom területén ilyesmi nem helyénvaló...


A Gépszellem hivatalosan az Istencsászár egyik aspektusa, csak az Adeptus Mechanicus legbelsőbb köreiben sejdítik, hogy mást jelöl - a technika aranykorára és a Mars bolygón tett felfedezésekre van néhány titokzatos utalás a kódexekben, de semmi konkrétat nem leltem... még.

Zen

Apropó Kódexek: Valaki nem tudná esetleg valahova feltölteni a kódexeket? Jól jönne egy kis olvasnivaló :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis

Quote from: Zen on 2006-11-23, 23:50:36
Apropó Kódexek: Valaki nem tudná esetleg valahova feltölteni a kódexeket? Jól jönne egy kis olvasnivaló :D
AHEM... azt akarod sugalmazni, hogy úgy osztod a kánont, hogy nem olvastad őket? HÖRR!!

Zen

Quote from: Lythis on 2006-11-23, 23:59:05
Quote from: Zen on 2006-11-23, 23:50:36
Apropó Kódexek: Valaki nem tudná esetleg valahova feltölteni a kódexeket? Jól jönne egy kis olvasnivaló :D
AHEM... azt akarod sugalmazni, hogy úgy osztod a kánont, hogy nem olvastad őket? HÖRR!!

Naná! Ember vagyok, vagy mi :D Egyébként meg Games Workshopon, meg néhány más forrásból is össze lehet kaparni ezt-azt.
Edit: Például itt.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Dreamcleaver

Nekem az eddig olvasottakoból az jött le, hogy a Császár, mielőtt Istencsászár lett, egy keménykezű de tehetséges uralkodó volt. Fel akart építeni egy erős birodalmat és ezért elindította a Nagy Kereszteshadjáratot. Az tény, hogy ennek több emberlakta bolygó nem örült, de a cél ezek meghódítása volt, nem a lakosság lemészárlása. Pl egyes legiók árulásában nagyban benne volt az is, hogy a Császár elítélte véres és kegyetlen módszereiket, pl World Eaters, World Beares.

Pl érdekes info a World Bearerekkel kapcsolatban:
However, the Emperor was not pleased with the lack of progress the Word Bearers were showing, and was even more dismayed at their religious fanaticism. One of the Great Crusade's major objectives was to liberate humanity from the shackles of religion and thus the Emperor personally reprimanded Lorgar, informing him that his task was to free human worlds from alien oppression, not re-enslave them under a new tyranny.

Szóval ezek szerint pont a Császár ellenezte az elvakult vallási fanatizmust, a tömegek rabszolgasorsba taszítását a vallás által.
De aztán jött a Hórus Árulás és minden összeomlott. A mostani állapotok nem a Császár műve sztem, bár azt nem tudom miért ültette magát az Aranytrónra félholtan. Talán, mert Hórust karta utódjának, de ő elárulta, és nem tudta kire bízni a birodalmát.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-11-24, 05:42:20
A mostani állapotok nem a Császár műve sztem, bár azt nem tudom miért ültette magát az Aranytrónra félholtan. Talán, mert Hórust karta utódjának, de ő elárulta, és nem tudta kire bízni a birodalmát.

Nem csak szerinted nem az ő műve :). Én abban sem vagyok egészen biztos, hogy ő akart annyira az Aranytrónba kerülni - bár figyelembe véve, hogy ekkor derült fény a Káosz mindennél valóságosabb fenyegetésére, illetve Hórusz árulása után nem igazán bízhatott meg senkiben ez sem kizárt. Elvégre valaki kellett, aki jelzőfényként világít a sötétben (szó szerint :Kiraly:) és a Császár halála olyan komoly emo-görcsöt váltott volna ki az emberiségből, amiből ki nem kászálódott volna. Imo.

Prof. William

#599
A császár halálával valszeg az egész birodalom összeomlott volna...

+ ő nemcsak egy nagy hadvezér hanem egy irtónagy táp Pszi vol talán az első tiszta. Állítólag már a akkor leglaább 10 000 éves volt amikor a trónba rakták. Szóval ő már akkor is szinte Isten volt csak még közünk járt. (+ lefeküd egy rakás nővel akik később mesgszülték a fiait, de ez már a könyvek sztorija.:)) Jó lehetett régen császárnak lenni...

Sőt olyat is hallotam hogy már korunkban is élt. Szóval akár most is köztünk járhat. Akár most is írogathat a fórumra...  :Kiraly: