Warhammer 40K - In Nomine Imperatoris

Started by Rounin, 2006-06-01, 12:04:42

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc "fajod" a Soulstormban (és előbbiekben)?

Chaos
Elda
Imperial Guard
Necron
Ork
Space Marine
Tau
Sisters of Battle
Dark Eldar
Nincs kedvencem/több is van
Bocs, nekem van pénzem TT-re :hehe:

Rounin

Ahüm... gtfo? ;)
Mondjuk Bleach és Naruto egyikét sem nézem, szóval ezek nekem semmit nem mondanak, azon kívül, hogy valami fanboi erőlködik másoknak nem vicces dologgal. Sry.

Lythis

Quote from: Predaking on 2006-11-28, 00:05:51
Akarjátok hallani a Bleach Versiot?
épp mondtam volna, h nem, és akkor feltűnt, hogy a postnak nem itt van vége....

Pr3d4k1ng

Quote from: Lythis on 2006-11-28, 00:15:10
Quote from: Predaking on 2006-11-28, 00:05:51
Akarjátok hallani a Bleach Versiot?
épp mondtam volna, h nem, és akkor feltűnt, hogy a postnak nem itt van vége....
A jóból sosem elég :D.

Egyelőre ebből a 2 animeből hoztam létre frakcíókat.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

#663
Burn the Retarded, Kill the Inbecile, Purge the Fanboys.

Más: valakinek van egy Space Marine 4th Edition teljes kódexe? Amit én találok és ami meg van az csak 20-52-ik oldal.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

A Bleacht ismerem de sajna nem emlékszem melyik Division mi... :(

teraflare


Fate


Fear the Great Devourer!!!

Üdv emberek. Jó látni, hogy ide is bekígyózott a warhammer láz :cool:

A Hórusz Vs Császár témához annyit fűznék hozzá, hogy szvsz erős túlzás, hogy a Császár pikk-pakk lenyomja a négy káoszistent. Ugye a négy kis kópé egy másik világban létezik (warp) ahol a hatalmuk valahol a qrva nagy és a korlátlan között mozog. Viszont a fizikai világba (ahol a Császár is tengette mindennapjait) nem olyan egyszerű számukra bejutni és itt a hatalmuk is erősen korlátozott. Bejutást ugye álltalában leginkább úgy érhetik el, hogy megszállnak valakit. (szabályok alapján is, a sima démonok bejöhetnek idézéssel, de jelenlétük könnyen instabillá válhat [instability test], viszont a nagydémonok, akik jelentős erőt képviselnek, már meg kell, hogy szálljanak valakit.) Na meg ugye a szerencsétleneket  álltalában kisebb-nagyobb démonok szállnak meg és ilyenkor is jelentős hatalomra tesznek szert. Viszont ha jól emlékszem Hóruszt nem egy egyszerű démon szálta meg, hanem maguk a káoszhatalmak (na ebben tényleg nem vagyok 100%-ig biztos), ráadásul mind a négy egyszerre. Szóval azért ennyire nem volt egyértelmű a küzdelem Hórusz és a Császár között. (Ha jól emlékszem a küzddelem erősen kiegyenlített volt, sőt a vége felé úgy nézett ki, hogy Hórusz kerekedik felül, de akkor egy "sima" mariska elvonta a figyelmét, így végül a Császár győzött.)

"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Fate


De amúgy a GW a 40k új kiadásainál mindíg megvariálja a világot (hol jobban, hol kevésbé).

Erre az egyik legjobb példa a zömikek esete. Ugye adva voltak a zömikek, a 2. kiadásban még sereglistájuk is volt, meg figurák stb. Aztán a harmadik kiadásnál a GW úgy gondolta, hogy nem lesz többet zömik sereg, mivel annyira nem fogyott. Szóval a hivatalos verzíó az lett, hogy a szerencsétlen zömikek otthonvilágait bedarálták a nidák (hogy a Behemoth, vagy a Kraken kaptárflotta, arra már nem emlékszem). Az egyetlen pici bibi, hogy ha az ember megnézet egy 2. kiadású nida kódexet, abból kitűnt, hogy a nidák a közéleben sem voltak a zömik világoknak. Így a GW-sek nemes egyszerűséggel odébbpozícionálták a galaxisban azt az egy-két naprendszert, amit a zömikek laktak. 
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Lythis

Ezt a Császár vs Hórusz témát rágjuk egy ideje jah :) Személy szerint úgy gondolom, hogy nagyvonalakban összedobtak valamit, és puff, nesze gyerekek ez van, ezt kell szeretni.
Egyébként én is úgy tdom, hogy maguk a káoszhatalmasságok szállták meg.
Az meg tény, hogy állandóan ellentmondanak maguknak. Nekem már az is nagyon betett, amikor x oldalhoz már kijött a 4th edition, és akikhez még nem, azok kaptak addig egy kis kiegészítőszabálykönyvet. Egy ilyen meccset volt szerencsém látni egyszer, és a lebutított 4th-ed gárdisták vs 3rd edition Chaos azért nem a kiegyenlített játékmenet csúcsának tűnt... (bár a táblás szbályokat nem ismerem nagyon behatóan, mint lehetne, ez igaz)
És a Zömikekkel oda a Baneblade is, mert elvben ők tudtak csinálni, ha jól emlékszem.

Juteszembe: már régóta nyugi van - relatíve legalábbis. Vajon GW mikor találja ki, hogy jön az új kaptárflotta? :D

Fate

Hát igen a GW-nek vannak érdekes húzásai. Mondjuk azért egy ekkora és ilyen mélységig kidolgozottvilág esetén nem könnyű mindig konzisztensnek maradni, különösen ha bizonyos változások piaci alapúak.

Szerintem a 4. kiadású űrgárdisták nem lettek gyengébbek. Bizonyos külön kódexel rendelkező rendházak igen (Dark Angels), de ők is csak addig, amíg nem lesz nekik is kódexük. Ettől függetlenül a Dark Angelek sem gyengék, csak tudni kell velük játszani. Pl. az egyik országos versenysorozat idei összesített győztese is Dark Angel sereg volt.

Jelenlegi verzió szerint a Banebladeket (már az a keveset) főként a Marson gyártják a techpapok.

Most épp a Leviathan kaptárflota elvan az orkokkal, de ha velük végeztek...

Egyébként ugye a 2. kiadásnál a Behemoth kaptárflottának a története volt, úgymond befejezve, a Kraken kaptárflotta pedig épp az aktuális veszélyforrás volt. 3. kiadásban elvarták a Kraken szálat is, majd jött a Leviathan a 4. kiadásban. Ez alapján szerintem új kaptárflotta max az 5. kiadás tájékán lesz, az meg még odébb van.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Lythis

Mivel nem játszom aktívan TT-t ezért annyira nem vagyok képben mondom, de pl most hogy az Ultrák pl ki vannak élezve nidák ellen az egészen addig tök jó, amíg ki nem kapnak egy másik ellenfelet, mert az ellen csak átlagosak. Lazzaret régebben sokat játszott velük, és ő mondta, hogy erőteljesen le lettek gyengítve ahoz képest, ahol mondjuk asszem 2nd-3rd edition környékén jártak.
A leviathan ami a galaxis síkja alól jött, vagy keverem (jelenleg lusta vagyok utánanézni :D). Egyébként igen, elvannak az orkokkal egy darabig, de idővel kijönnek onnan szerintem.

Igazán ott a baj, hogy akárhányszor bejönnek egy újabb néppel, és az marad is, akkor az lesz az aktuális "tápoljukmárfelőket" project céltáblája, és kiegyenlítetlenségekhez vezet. Emellett kiadnak melléjük x külön szabályt (White Dwarfban pl), amire aztán aztmondják, hogy mégsem. Végülis tény, hogy nagyon nagy az egész dolog ahoz, hogy simán beillesszenek egy változtatást anélkül, hogy bármi ellentmondás lenne, de azért szerintem jobban is figyelhetnének néha. Igaz meg is kell élni valamiből, de akkoris.

Ez a baneblade gyártás elég netzes dolog, ha visszaolvasol kicsit, akkor láthatod, hogy ezen is agyaltunk egy darabon, mert elvben a Baneblade STC "termék", ami elvben már nincs, ergo ha még csinálnak is, az vagy aránytalanul sokáig tart, vagy nagyon sub-par az eredetiekhez képest.

Dreamcleaver

Hát a Leviatán flotta el lehet az orkokkal még egy kis ideig, lévén , hogy szaporodnak mint a gomba...szó szerint.  :D Kivsit odab@szott mikor megtudtam, hogy az orkok spórával szaporodnak, és tuilajdonképpen nagy húsevő shooty zöldségek. Na de mindegy. Mondjuk legalább érthető , hogyan tudnak olyan gyorsan elszaporodni egy bolygón, lévén ők gyakorlatilag egy ökoszisztéma vagy mi. Szal ugyanabból a spórából lesz a kaja, a munkaerő (gretchlin), meg az ork. Csak fura, de tény hogy egyedi.

Amúgy az Adeptus Mechanicus sem egészen tiszta nekem. Szóval annó volt egy high-tech gyárcentrum a Marson, ahol mondjuk egy Titánt pár év alatt össze tudtak pakolni, de ez a Deus Mechanicus vagy Omnissiah kultusz miatt most már évszázadokba telik. Mikor alakuilt ki ez a kultusz? És egyááltalán ez csak egy hiedelem vagy tényleg létezik ez az isten és a Machine Spiritek? Valaha beszélt az emberekkel? Találtam egy ilyen Tech-Priest augmentationt:
"Electoos, metal circuits embedded in the skin of the techpriest to allow them to channel electricity. These can be used in combat, or to revive a recalcitrant machine spirit. Those who specialise in the use of these and become essentially a human electric generator are known as electro-priests or Luminen."
Ezzel most ténylg a spiritet ébreszt ifel, vagy egyszerűen csak energiát ad a gépnek, amit a spirit felébredéseként értelmez?

Amúgy meg az a sok STC blueprint mikor és hogyan tűnt el?

Érdekes lehet Adeptus Mechancus frakciót játszani TT-ben.

De ez at Impérium tényleg el van cseszve, ezek mindenben szent lelekeket látnak. Pl a Power armornak is van spiritje. Ezért vigyázni kell pl amikor egy marine belép egy spéci chapterbe (Deathwatch, Dark Templar, Tech-Marine etc), hoyg az eredeti chapter logója megmaradjon, mikor átszinezi a páncélját, különben a páncél Harci Szelleme megsértődik. Yeah right...kíváncsi vagyok ezt hogyan bizonyították, pl ha valakinek besz@rt a power armorja csatában , akkor nem a techpriestet koncolták fel, hanem ráfogták a battle spiritre és elkezdtek hajlongani a páncél előtt, hogy kiengeszteljék?  :lol: Vagy csak jött a Techpriest és egy bazi nagy elektrosokkal felébresztette.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

#672
Vagy éppen ráfogták a szerencsétlen űrgárdistára, hogy biztos eretnek gondolatai voltak azért ment tropára a páncél. Aztán már küldék is agymosásra ami után kb. a főtt krumpli értelmi képességeivel fog rendelkezni a srác.  :muhahah:


Dreamcleaver

Ezt már láttátok? Készülő Sisters of Battle Mod screens. Rohadt jól néznek ki sztem.

http://dofw.free.fr/phpBB2/viewtopic.php?t=1051

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

#674
Quote from: Dreamcleaver on 2006-11-28, 22:59:38
Ezt már láttátok? Készülő Sisters of Battle Mod screens. Rohadt jól néznek ki sztem.

http://dofw.free.fr/phpBB2/viewtopic.php?t=1051

EZT még nem. Anno volt egy másik adepta sororitas mod, de az nem volt ilyen látványos... legalábbis a screenshotokat elnézve minden elismerésem... (habár az olyasmik, mint építkezés, és ai, amikről nem volt szó - vagy csak nem olvastam eleget - azért érdekelnének...)

EDIT: a kopasszal azért nem vagyok kibékülve, még akkorsem, ha egy militáns rend....

Dreamcleaver

Nekem a codex artoknál is a kleopátra frizurások jönnek be a legjobban. Itt is. De mind jó sztem. Tetkók hiányoznak mondjuk. Legalább 5 féle unitot számoltam össze a screenek alapján, köztük 2 járművet. Sztem ez önálló faction lesz. Nagy valószínűséggel megkapják majd a Grey Knightokat is a DC-ből, én legalábbis ezt tenném, mondjuk egy 2-es vagy 3-as cappel. Esetleg secondary commandernek a Chaplaint.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Pr3d4k1ng

Nem semmi .
Van egy érzésem ,hogy Lthyis happyb lenne ha rózsazsín kawaki lányokat rányítana :D .


Nem rég elkezdtem az Orcokkal a gamet, hááát mennyek a fenébe a készítők, nekik bezzeg a legtáposabb egységükből 2 lehet mind a Nobz Swuad mind az a new heavy unitokból.
Egy full Nobz full karmokka már alapból veszélyes, no de 2 + ha még mellettük vannak azok a heavy fickók (amik alapból igen erősek) hát nehéz őket megállítani.
:ejj:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

thrall

most lett megbeszélve az orkos dolog. mr. spóráknak könnyű XD egyébként a n00bz a nobz helyett jobban hangzik

Dreamcleaver

#678
Igen de a Nob-nak semmi köze a n00b-hoz. Az Ork Nob-ok azok az erősebb felépítésű, veterán harcos, bandavezér orkok. a Nob Squad meg egy ezekből álló elite alakulat sztem.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Pr3d4k1ng

Quote from: thrall on 2006-11-28, 23:41:52
most lett megbeszélve az orkos dolog. mr. spóráknak könnyű XD egyébként a n00bz a nobz helyett jobban hangzik
:confused:
A most szeritem az nem most volt.
off az idézett de helytálló :D :
-Most vagyunk a mostban.
- Mikor?
- Mondon a Mostban vagyunk.
- Mikor volt a Most akkor???
- Korán!
:D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

#680
[spoiler]http://img113.imageshack.us/my.php?image=repentiaspublic10jw5.jpg[/spoiler]  :D

Helyesbítek, most, hogy az összes kép threadet végigböngészte ma fórumon. Ez a mod már most elképesztő. Szinte az összes Witch Hunter gyalogos egység és járművek le vannak modellezve, HQ, Elitek, Heavy Support stb Ráadásul gyönyörűen modellezett épületek is vannak. Ez egy teljesen önálló frakció lesz.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fate

#681
Háát, ami azt illeti az Ultráknak csak egy elit egységük van nidák ellen gyúrva, amúgy ők az alap mariska sereg. De ugye ez sztori szerint is így van, hisz az ő primarchájuk írta az Index Astartest és a mai napig ők tartják magukat a leginkább hozzá.

Igen, a Leviathan a többi kaptárflottával egyetemben a galaxison túli sötétségből érkezett.

A baneblade-ek gyártása valóban qrva lassan történik és sokkal gyengébb színvonalon.

Ami az Adeptus Mechanicus gépistenét illeti, jól meglepődnek majd ha rájönnek, hogy mi is az valójában.
Kígyót melengednek a keblükön.

Quote from: Dreamcleaver on 2006-11-28, 18:59:54
Ezzel most ténylg a spiritet ébreszt ifel, vagy egyszerűen csak energiát ad a gépnek, amit a spirit felébredéseként értelmez?

Na szóval a machine spirit az egy részben organikus, részben mechanikus "szerkezet", ami némi öntudattal is rendelkezik. Leginkább Land Raiderekbe szokták belepakolni, de más járművekben is előfordul. Lényege, hogy képes bizonyos keretek között átvenni a gép irányítását a kezelőktől, ha azok megsérülnek.

Az STC-k eétűnése:

Szóval réges régen volt ugye a dark age of technology-nak nevezett korszak, amikor az emberiség a technikai tudásának csúcsán volt és kirajzott a galaxisba. Ezt követően kialakult egy egész galaxisra kiterjedő hiperűrvihar, ami elszigetelte a bolygókat. Ez cirka 10000 évig tartott. A létrejövő káosz és anarchia eredményezte ezen információk elvesztését. Aztán jött ugye a császár, elősször rendet rakott a földön, majd újraegyesítette az emberlakta galaxist.

A 40K világában, valóban mindent áthat a középkori szintű vallásosság, de szerintem ez adja meg az ízét.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Rounin

Quote from: Fate on 2006-11-29, 09:43:32
Az STC-k eétűnése:

Szóval réges régen volt ugye a dark age of technology-nak nevezett korszak, amikor az emberiség a technikai tudásának csúcsán volt és kirajzott a galaxisba. Ezt követően kialakult egy egész galaxisra kiterjedő hiperűrvihar, ami elszigetelte a bolygókat. Ez cirka 10000 évig tartott. A létrejövő káosz és anarchia eredményezte ezen információk elvesztését. Aztán jött ugye a császár, elősször rendet rakott a földön, majd újraegyesítette az emberlakta galaxist.

A 40K világában, valóban mindent áthat a középkori szintű vallásosság, de szerintem ez adja meg az ízét.

Igen, részben ez adja meg az ízét.
Csakhogy: az elszigeteltség még nem megfelelő indok a technológia hanyatlására. Már csak a nagy számok törvénye alapján is kellett volna lenni pár bolygónak, amelyik az elszigeteltség dacára önellátó tud lenni stabil kormányzattal. (továbbmegyek: néhány egymáshoz közel eső naprendszer akár kisebb birodalomként is működhetett akár) Ezeken a helyeken a technológiának is fenn kellett volna maradnia. Persze tény, hogy az ork skacok bedarálhatták őket eközben, de a teljes nyomtalan kiveszése az ilyeneknek mégiscsak... kicsit erős.

Fate

#683
Igen, a nagy számok törvénye alapján valóban kellet maradniuk ilyen technikáknak. Ugyanez az érdekes helyzet áll fenn ugye a Battletech univerzumban. Szerintem eleve nem lehet egy teljes fajt így visszasülyeszteni, annak teljes kiírtása nélkül, mert a tudásnak kis szigetei mindig fennmaradnak.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

teraflare

Szerintetek van hasonlóság? (Nekem legalábbis ő ugrott be elsőre a császárról)
[spoiler]
Ez megmagyarázná miért nyögte mátyás bús hadát bécsnek büszke vára. A Fekete Sereg valójában egy ős SM sereg volt. Mark 0-ás vagy ismertebb nevén Black Armor páncélban.
[/spoiler]

Fate

Quote from: teraflare on 2006-11-29, 12:34:12
[spoiler]
Ez megmagyarázná miért nyögte mátyás bús hadát bécsnek büszke vára. A Fekete Sereg valójában egy ős SM sereg volt. Mark 0-ás vagy ismertebb nevén Black Armor páncélban.
[/spoiler]

Na jó, de a nemes mariskák soha nem vetemednének arra, hogy zsoldosnak álljanak.
Tehát a császár eredetileg Kájosz mariskákkal dolgozott, ez aztán az álszentség :-)
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Lythis

Fate: félreértetted a kérdést, nem azt kérdeztem, hogy a galaxison túli sötétből jöttek e, mert a nidák köztudottan onnan másznak elő. Volt egy kaptárflotta, ami "okosabb" támadási metódust alkalmazott, mint a többi, és az érdekelt, hogy az volt e a Leviathan, de amúgy valószínüleg igen.
Quote from: Fate on 2006-11-29, 09:43:32
[spoiler]Ami az Adeptus Mechanicus gépistenét illeti, jól meglepődnek majd ha rájönnek, hogy mi is az valójában.
Kígyót melengednek a keblükön.

Quote from: Dreamcleaver on 2006-11-28, 18:59:54
Ezzel most ténylg a spiritet ébreszt ifel, vagy egyszerűen csak energiát ad a gépnek, amit a spirit felébredéseként értelmez?

Na szóval a machine spirit az egy részben organikus, részben mechanikus "szerkezet", ami némi öntudattal is rendelkezik. Leginkább Land Raiderekbe szokták belepakolni, de más járművekben is előfordul. Lényege, hogy képes bizonyos keretek között átvenni a gép irányítását a kezelőktől, ha azok megsérülnek.

Az STC-k eétűnése:

Szóval réges régen volt ugye a dark age of technology-nak nevezett korszak, amikor az emberiség a technikai tudásának csúcsán volt és kirajzott a galaxisba. Ezt követően kialakult egy egész galaxisra kiterjedő hiperűrvihar, ami elszigetelte a bolygókat. Ez cirka 10000 évig tartott. A létrejövő káosz és anarchia eredményezte ezen információk elvesztését. Aztán jött ugye a császár, elősször rendet rakott a földön, majd újraegyesítette az emberlakta galaxist.

A 40K világában, valóban mindent áthat a középkori szintű vallásosság, de szerintem ez adja meg az ízét.
[/spoiler]
uhh, naszóval: Ami az Adeptus Mechanicus gépistenét illeti, ez még nincs igazolva (ugyanakkor én támogatom, mert poén - és különbenis, a Necronok tuti nem kirándulni mentek a Marsra ...

Ami a Machine Spiritet illeti: az nem félorganikus, meg semmi. Egyáltalán semmi organikus - mármint kézzelfogható szinten - nincs benne. Vagy csak a birodalmiak képzelik oda, vagy egy fejlett AI rendszer.
[spoiler=idézet]According to the theory wherein the Machine God is actually the C'tan known as the Void Dragon, the machine spirit could be instead a piece of Necron technology, alien to such a point that is it not to be considered conventional AI, and integrated with the Imperium's technology to the point where all human-based technology is now inoperable without one. This would explain why imperial technology does not work without a machine spirit, and why alien and pre-imperial technology can function without a spirit.[/spoiler]
Az emberiség újraegyesítése után/alatt is volt technológia rendesen, tehát nemhiszem, hogy a warpviharra kéne kenni. Nem is beszélve arról, hogy az AM-nak még vannak STC tervrajzai rendesen - és majdnem kizárólagos monopóliumot élvez felettük. Az egyetlen gixer az, hogy STC gyár nem nagyon van - és ha van is, azt nem tudni hogy hol (habár engem érdekelne, hogy a Marson spec miért nincs/nem volt..).
"As a trade off, however, the worshipping of the machines lead to slower production as every bit of equipment must be inspected and "purified" to imperial standards. In addition, research is also slowed to an almost nonexistent rate, as the Adeptus Mechanicus views machinery and technology as holy, meaning that to create anything better might be deemed as a defilement of holy technology. Assembly is also slowed with frequent prayers and such. Another downfall of this is many blueprints (not STCs, as they are considered holy) for older technology (the Dreadnought, for example) are lost. The Titan, for example, would take centuries to build, but should only take a few years."

Fate


Valóban félreértettem.
Szóval a dolog úgy nézett ki, hogy volt elősször a Behemoth, aki jött egy nagy kaptárflottaként és őket szétszedték az ultramariskák.

Utánuk jött a Kraken. Na ők már tanultak a hibából és több kisebb kaptárflottára bomlottak így hozva létre egy több millió fényévnyi frontvonalat.

Végül jött a Leviathan. Ők két flottára osztottak. ebből egyet lenyomtak a birodalmiak, a másikat meg rászabadították az orkokra. Itt tartunk most.

Igen, erre a félorganikus dologra rosszul emlékeztem.

Háát, azért amikor a császár visszahódította a földet akkor ott elég barbár állapotok uralkodtak (Mark I páncél, ugye). Aztán ahogy visszahódították a galaxist találtak elveszettnek hitt technológiákat, de csak az eredeti egy részét. Meg a Hórusz eretnekségig ugye azért volt még némi fejlődés is (Mark 2,3 stb páncélok, Tactical Dreadnought Armour), bár ez lehet, hogy csak a visszaszerzett technológiák felhasználása volt. Igazándiból az eretnekség után vágták el ezt a fejlődést, azóta csak stagnálnak a dolgok. Tehát az újraegyesítés kori technika a 41. évezredben is megvan, de ez már jóval kevesebb, mint ami a viharok előtt volt.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Dreamcleaver

Valaimlyen szinten a Machine Spiritnnek létezni kell, különben az egéz úgy baromság, ahogy van. Hiába az elvakult vallásosság meg a xenophóbia, bizonyos igazságtartalom nélkül nem alakulhat ki egy kultusz, hiszen a technikai fejlődés egyfaj fejlődésének természetes velejérója. Ezért baromság az orkok folyamtos technológiai visszefejlődése is. Hacsak nem direkt az igazság elrejtése a cél. De akkor meg azt jelentené, hogy az Adeptus Mechanikus direct gátolja az Impérium technológiai fejlődését, hogy bizonyos privilégiumokara tegyen szert. Lehet, hogy titkos gyárakban már rég kész vannak az új generációs Banebladek vagy titánok tervrajzai, sőt esetleg már gyártottak is párat, de tartalákolják az aduászokat arra az időre, mikor a legtöbbet lehet nyerni velük. Végül is az Impérium egyelőre áll. Az Orkokkal és Káosszal elbír, az Eldároknak van más gondjuk is, a Tauk meg egyelőre még nem döntöttek a Nagyobb Jó nevében a totális invázióról. Addig is mindenki békén hagyja az Adeptus Mechanikus belső ügyeit, és mély tisztelet övezi őket. Aki meg megpróbál egy csavart meghúzni egy lerobbant motorkerékpáron, azt elküldik játszani a nővérekkel az Invizícióhoz.
+ amikor egy techpap elkezd rituálézni egy lerobbant masinával, akkor valahogy az csak beindul nem? Szóval ez baromira gyanús.

Fejlett AI se nagyon lehet a Machine Spirit. Hogyan lehetne egy fejlett AI a gépekben , amiről a Techpapok nem tudnak, mikor ők gyártották. 

Szóval vagy direkt rejtegetik a technológiát vagy tényleg létezik a Deus Mechanicus. De ha valóban egy Isten, akkor miért átkozza az emberiséget a technológiai fejlődés lassításával. Kinyilatkoztatja, hogy a jelenlegi állapot az a Szentség, és az ezen való változtatás eretnekség. Itt valami nem stimmel.

Érdekes még ez a Machine Spirit = valamiféle Necron technológia. Így pl megmagyarázható lenne sok dolog: miért lassítja a fejlődést, miért nem értik meg a használatát a techpapok sem, csak imátkoznak.


"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

thrall

Quote from: Dreamcleaver on 2006-11-28, 23:50:33
Igen de a Nob-nak semmi köze a n00b-hoz. Az Ork Nob-ok azok az erősebb felépítésű, veterán harcos, bandavezér orkok. a Nob Squad meg egy ezekből álló elite alakulat sztem.

ad1: ömm... tudom mi az a nob squad, csak vicceltem, hogy némelyek ennyire nem értik a viccet... -.-

ad2: terflare, mostmár legalább tudjuk, hogy miért volt oly sikeres a fekete sereg :D (csak errül a históriások nem írtak)