Main Menu

Claymore manga

Started by Gregory, 2007-06-10, 11:58:58

Previous topic - Next topic

Isley

Quote from: LuckyDingo on 2014-08-03, 12:48:43
Priscilla túl erős lett és ez az egész manga nem Clare-ről szólt, hanem Priscilla vs Teresa-ról meg a Claymoreokről. Szóval ha ezzel zárja, teljesen oké lesz.

Ha így értelmezzük, akkor igazad van. Ez meg is magyarázza, hogy neked miért van ez így rendben. Azonban én egészen idáig úgy gondoltam, hogy ez a manga Clare-ről szól. Clare egyszer már elég sokáig jutott Priscilla-val, még el is tudták zárni ideiglenesen. Egy teljes felébredéssel még talán esélye is lehetett volna.

balu01

#331
Clare-nek ennyi jutott így a végére, ezt vehetjük Yagi üzenetének is azok számára, akiknek nem tetszik, hogy innentől már Teresáé a pálya. :D

Junchi

Ennek a mangának is vége lesz még az évben. Sauce.

Nem is gond, két dolog miatt is: 1) legalább nem húzza a végtelenségig Yagi (jó, mondjuk ez is elég relatív, since 2001 óta fut), 2) úgyis szétcsúszott volt már az egész.

Isley

Quote from: Junchi on 2014-09-01, 12:20:27
Ennek a mangának is vége lesz még az évben. Sauce.

Nem is gond, két dolog miatt is: 1) legalább nem húzza a végtelenségig Yagi (jó, mondjuk ez is elég relatív, since 2001 óta fut), 2) úgyis szétcsúszott volt már az egész.

Ez most elég hirtelen jött. Gondoltam, hogy olyan sok már nincs hátra, de ez így durva. 2 fejezet. Remélem, még azért látni fogjuk Clare-t. Az érdekel még engem, hogy Yagi a Claymore-t kívánja-e folytatni a főkontinens bemutatásával. Ha a Priscilla elleni harcnak vége, itt már más nem marad. Indokolt a befejezés, csak azt gondoltam, lesz még néhány "filler" fejezet a harc utáni életről. Az is lehet, épp azért fejezi be ilyen gyorsan, mert a készülő új mangájában még viszontlátjuk őket. Én bízom a folytatásban.

Isley

154

Yagi becsületére váljék ez a fejezet! Az előző fejezetekkel kapcsolatban már kifejtettem az aggályaimat, tehát ha nem is nevezném kifogástalannak, ez mégis egy olyan fejezetre sikerült, amely azért rendbe vágta a dolgokat.

[spoiler]Priscilla végül is megkapja, amit szeretne. Ha ennyi fájdalommal jár neki így az élet és ez a megoldás számára feloldozás, akkor ezt el kell fogadni. A másik, ami szép, hogy Priscilla méltósággal megy el majd a következő fejezetben. Ja és legalább utoljára megint ebben a szép, normális alakjában van Prissy-chan.[/spoiler]

A következő fejezet pedig valóban a Color Grand Finale! Úgy hiszem, végül is korrekt zárás elé nézünk.

Junchi

Na, ennek is vége.

Én azt mondom, a limitált lehetőségek ellenére egészen vállalható zárást kapott. Persze maradtak a történetben lyukak, és az, ahogy [spoiler]Teresa végül legyőzte Priscit, mert Clare érzelmei ilyen erőssé tették, "kissé" retard magyarázat, de egyébként más komolyabb bűne nincs a cuccnak. Irene-nek még örültem is a végén, bár hogy így Rafaela mit is csinált vele, az plot hole marad. Valsz semmit.[/spoiler]

Az arc-ok minősége sajnos elég változó volt, nálam a "menjünk a szervezet HQ-ja ellen" ív volt a legalja, ott még a dobás gondolata is felmerült. Az utolsó arc viszont valamelyest kompenzálta a dolgot, bár a kedvenceim így is azok a részek maradnak, amiket az anime is feldolgozott (ezért sem tudok utóbbira haragudni, trágya alternate end ide vagy oda). Közülük is a Teresás ív volt a csúcs, és nem csak shouneni-mércével, hanem úgy általában véve is egy kimondottan jól megírt része volt az a történetnek.

Ami a verdiktet illeti: welp, a szívem azt mondja, 8, az agyam inkább 7 aláalát súg, de mivel az esetek döntő többségében utóbbira hallgatok, ezért hát legyen most meg a másik fél kívánsága. Legalább az én érzelmeim is felülírják a józan ész szabályait, yey!

Isley

155, utolsó fejezet

Elolvastam én is tegnap. Nehéz kommentálni. Egyetértek veled abban, hogy a Priscilla legyőzésére szolgáló magyarázat elég gyenge lábakon áll. Ettől eltekintve, elég jó zárás volt. Vakfoltok maradtak, de hátha ez épp azt eredményezi, hogy lesz majd folytatás, mert a főkontinens megérdemelne egy saját mangát még. Meglátjuk, Yagi mester fontosnak tartja-e annyira, hogy újabb hosszú éveket, akár évtizedet is foglalkozzon vele.

Mindent összevetve, én nagyon élveztem ezt a mangát, kedvenceim között tartom számon. Az anime által feldolgozott, majd az azt követő arc-okat én hasonlóképp élveztem. Utóbbi egységet többen kritizálják, talán jogosan, de az kétségtelen, hogy ezekben a részekben Priscilla többet szerepelt, annyi brutális csatája volt (Alicia, Riful, Dauf, Destroyer, Riful-hasonmás, Clare), hogy ezek a harcok számomra a manga fénypontját jelentették, jóllehet a 89. fejezet, Isley eleste, után a manga számomra már nem volt ugyanaz. A HQ-elleni hadjáratot én nem éreztem önmagában gyengének, bár a Cassandra elleni küzdelmek zavaróan hosszúra sikeredtek, inkább azt hiányoltam, hogy ekkor évekig sem Prissy, sem Clare nem szerepelt. A vége pedig nyilván elég kiszámítható lett, de ez van.