Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Igen, én is ezt néztem. Elég beszédes azért. Csak az a fura, hogy a Hitachi-ra csak 1 év gari van, míg a Seagate-re kettő, a WD-re meg 3...
Ugyanakkor a WD Blue-ból meg van a parkolgatós sorozat, ami folyton kattogtatja a fejet és lerövidíti az élettartamot.

Darkstar

Most untam meg az AdBlock miatti zaklatást és feltettem egy Ad killer killer killer-t. So meta.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Nem kell más, csak Reek's Anti-Adblock Killer, helyesen beállítva.
Ha valami mégse menne, jelented a csókának és hamarosan javítja (tapasztalat)
[reserved]

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Firefox alatt NoScript-tel nem működik rendesen az időkép.hu Időkép+Hőtérkép oldala, meg az Előrejelzés oldal alján a Hő- és Szél-Előrejelzés.

Próbáltam engedélyezni az összes szkriptet, meg egyenként teszteltem a beállításokat, de nem tudok rájönni, hogy melyik zavar be. Ha letiltom a NoScript-et akkor működik rendesen. Valaki tud segíteni mi lehet a probléma?

Selmo

Nálam megy noscripttel is. Elsőre, aztán egy F5 után már nem. Ellenben ha felgörgetek az oldal tetejére, aztán megint le, akkor megint jó. :wtf:

A tökéletesség unalmas.

Moha

Sziasztok!

Vennék végre új gépet (eddig már sokszor el lett halasztva).

Kinéztem ezt:

Gigabyte GA-B250-HD3P
Core i3 7100

Kérdés: érdemes-e most ezt megvenni, vagy inkább várjak, míg a B szériából kijön az új és vegyek 8. generációs i3-at?
Nem játékra kell, dolgozok a géppel (programozás), inkább az a kérdés, vajon időtállóbb-e az új generáció?

Másik: milyen RAM-ot érdemes venni hozzá? Most tuti csak 8GB-ra lesz pénzem, így is veszett drága. Meg vennék mellé egy 2TB-os HDD-t, de abból is segítség kellene, hogy milyet érdemes.

Köszi előre is.


Selmo

A Coffe Lake lapok csak 300-as alaplapokkal fognak menni - jó drágák lesznek -, de az i3-asok 4/4-esek lesznek, nem 2/4. A kinézett 7100 és egy G46xx között gyakorlatilag nincs különbség, csupán órajelben, ha esetleg az kevésbé, az ár meg jobban számítana. A Ryzenek ellenben már most is 4/4-esek, csak nincs bennük APU, szóval DVGA kell melléjük, de a lapok olcsóbbak hozzá. Időtállóság? Intel pajti lassan minden procihoz új chipsetet hoz ki, hosszútávra, cserében gondolkodva én AM4-es AMD-t vennék; persze, ha számítási teljesítményben gondolod, akkor lassan 10 éve nincs érdemi előrelépés - generációnként 100-200 MHz -, úgy mindegy mit veszel.

RAM tökmindegy, vedd a neked tetsző márkát, gondolom a lapok úgyis csak a 2400-ast támogatják. HDD szintén tökmindegy, ha 3 év garanciát akarsz, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni egy Red sorozatos példányért. A többi meg egyárban van.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Hmm... Utoljára egy AMD K5-öm volt, azóta csak Intel. :)
Ryzen egy Nvidia VGA-val vajon hogy szuperál Linux alatt?

Selmo

Úgy emlékszem az nvidia driverei elég szarok linux alá, de nézz utána.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Selmo on 2017-11-16, 23:34:44
Úgy emlékszem az nvidia driverei elég szarok linux alá, de nézz utána.
Fordítva. Az AMD csinál vacak drivereket Linuxra. Most is Linuxon vagyok, nVidia kártyával és gyönyörűen megy, két monitorral, openGL-lel.

Moha

Azonos árért (pár száz forint különbség) szerintetek 3TB-os Toshiba HDD 2 év garival, vagy 2TB-os WD 3 év garival?

NLZ

Legyen olyan házban, amibe nem rohad bele (ventillátor fúj be a vinyóra) és akkor nem hiszem, hogy bármelyikkel gond lenne 3 éven belül még így se, hogy nem mondtál semmi konkrétumot.
[reserved]

Moha

WD Purple lesz, mert ahogy mondták halkabb, mint a Toshiba, ill. Toshibából a P300 az ajánlott, de az drágább.

frozenstein

Akkor ide is:
Quote from: frozenstein on 2017-12-05, 01:58:50
Tegnap Bitdefender letörölte az ntuser.dat fájlomat, tönkrevágva a windows profilomat. :falba: :comp:

AVG-ről váltottam idén, mert túl sok volt a reklám benne. :_piszka:

Tudtok ajánlani egy jó ingyenes, reklámmentes vírusirtót?

Szerk: Microsoft Security Essentials? Win7-en vagyok.
Eleve ezt a topikot kerestem, csak tegnap lefekvés előtt, már nagyon kész voltam. Várom a véleményeket, de addig MSE-t felrakom, sztem jobban járok, mint egy 3rd-party vírusirtóval.

chilip

avast-ot használok amióta az eszemet tudom. nekem nincs bajom vele és otthonra ingyenes. néha feldobja hogy milyen jó lenne ha "pro"-ra váltanék és kapok rá discountot :D de szerintem nem zavaró, ritkán csinálja. legtöbb ilyen review-os oldalnál top3-ban van az ingyenes listában :)

Selmo

Ugyanez csak avirával. Avastról akkor szoktam le, mikor az almenü almenüjének a speciális gombjánál kellett valamit beállítanom. MSE konkrétan szart se ér. De egyébként a 3 A-s bármelyike jó. Avast/Avira/AVG.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Windows Defender / MSE miért nem ér szart se?
keveset eszik, és működik, eddig ez zavar a legkevésbé a többi freeware-rel szemben. (AVG, Bitdefender mind leszerepeltek nálam)
elsődleges védelmi pont úgyis a felhasználó. ha meg fórumozó saját használatra kell, akkor feltételezek olyan szintű intelligenciát, hogy "pls open incoice aatached" leveleket nem nyit meg ész nélkül az ember.

NLZ

Amúgy meg hány vírusba futtok bele manapság? Nyittok meg furcsa email mellékleteket? Kétes crackeket használtok?
[reserved]

Selmo

Quote from: Fazék on 2017-12-05, 19:34:53
Windows Defender / MSE miért nem ér szart se?
keveset eszik, és működik, eddig ez zavar a legkevésbé a többi freeware-rel szemben. (AVG, Bitdefender mind leszerepeltek nálam)
elsődleges védelmi pont úgyis a felhasználó. ha meg fórumozó saját használatra kell, akkor feltételezek olyan szintű intelligenciát, hogy "pls open incoice aatached" leveleket nem nyit meg ész nélkül az ember.
Mikor legutóbb néztem, szart se ért, de ha azóta felnőtt, hát használjátok csak nyugodtan. A mai világban a keveset eszik enyhén vicces kijelentés, de most megnéztem és az Avira konkrétan, update servicestül 40MB ramot használ, megnyitva már a duplája. De igazából azt is leszarnám, ha a vírusirtóm 200 megát enne, mint a skype.
Az meg igaz, talán felnőttünk már annyira, hogy nem szórakozunk mindenféle vírusos cuccokkal, talán víruskergető nélkül is el lehet lenni egy jól beállított tűzfallal meg noscripttel.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Na meg windows is tud már olyanokat, hogy UAC, szóval hacsak nincs valami bug (tessék windows updatelni), akkor ritka, hogy valami kárt tud okozni. Kivéve persze ha valami olyanba futsz bele, ami egy eddig nem ismert hibát használ ki, de valsz egyikőtök se került a Lazarus Group célkeresztjébe.
[reserved]

Moha

And I am sitting here with my Linux PC watching all those Windows malwares with an evil smile...

Jó persze, van malware Linuxra is, de kb tízezer nagyságrenddel kevesebb.

frozenstein

Jó lesz nekem MSE, úgy érzem. Rá-guglizva olyan véleményeket találtam, hogy egy adblock+noscript kombival megspékelve bőven elég.
AVG-t a reklámok miatt dobtam. Bitdefender most talált először bármit, így utólag az se tudom false-positive volt-e. Trojan alert-tel legyalulta az ntuser.dat fájlt az egyetlen profilomból, legközelebb, már be se tudtam lépni. +Rendszer-visszaállításhoz uninstallálnom kellett, mert nem engedte. Persze az eredeti profilom ezután se működött, újat létrehoztam, AppData releváns részeit átmásoltam. Úgyhogy arra jutottam Windows-zal talán egy MS terméknek lesz a legkevesebb ütközése.

Also:
https://www.howtogeek.com/218675/beware-free-antivirus-isnt-really-free-anymore/

SaiyaGin

Tegnapelőtt települt egy Windows-frissítés (Win10), és ma reggel az alábbi üzenet jelent meg.

[spoiler][/spoiler]

Wat do?

(A Windowsnak fenntartott meghajtón még van 7 GB, szóval nem látom vészesnek a helyzetet.)

NLZ

Amikor lemennek az ilyen nagy frissítések, akkor meghagyja a régi verziót, hogy vissza lehessen állni, ha gond lenne.
Töröld nyugodtan.
[reserved]

Selmo

30 nap után automatikusan törli majd és megint lesz helyed. Vagy futtasd a lemezkarbantartót és leszedi az összes fölös cuccot. Illetve, ha régóta megvan a wined akkor szedd le a biztonsági telepítőmásolatokat. A win ugyanis minden felrakott programról megőrzi és nem törli.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin


Fazék

nincs véletlenül vkinek Bp-en külső USB-s IDE vinyókhoz használható rack-je? elkérném kölcsönbe egy hétre...
van itt az asztalomon 4 IDE-s vinyó, amikről még le akartam volna menteni az adatokat, de mint kiderült a saját rack-em vmiért nem működik, és most nem tudom mifenét kezdjek ezekkel, a mostani gépemben már csak SATA csatlakozók vannak.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2017-12-23, 11:07:32
2,5"-hoz van, de az gondolom nem jó neked. Egyébként meg :http://kutyubazar.hu/egyeb-szamitastechnikai-kutyuk/121-ide-sata-atalakito-ketiranyu-sata-ide-atalakito-sata-ata-pata-adapter.html
hmm. thx, ennyit talán még megérhet a sztori. rack-eket néztem, azok 8k-tól indultak kb 3,5"-öshöz