Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Pirula

Quote from: KeelhaulTalálkoztam életem elsõ záptojásával  :eeek:  :eek:
Részvétem.

Kvikveg

Quote from: KeelhaulTalálkoztam életem elsõ záptojásával  :eeek:  :eek:
Oszinte reszvetem.

Az en vernyomasom is kisse alacsony. Egyszer elmentem veradasra es elhajtottak, de asszem ezt mar irtam... Kavetol rovid idore speedygonzalez vagyok, aztan leeresztek es bamban nezek magam ele agyhalott uzemmodban.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Keelhaul

Na feldolgoztam azt az estét. Szóval úgy kezdõdött, hogy kitaláltam, hogy jó a tequila whiskeykóla kombó... Meg versenyeztem magammal, ezért ~3 perc alatt megittam 5 felesnyit, a fentiekbõl. Utána ittunk egy haverom barátnõjére 2 kört, utána két emberrel is ittam, utána fizettek nekem, utána én hívtam meg pár embert, aztán a barátnõ-jelölt szerûségem hívott meg két tequilára, a végén még kaptam valahonnan barackpálinkát is. stbstbstb (ezt több forrásból kellett megtudnom)
Az egésznek az lett a vége, hogy a kocsmából kifele menet vmi játszótérre indultunk, de én akartam hintát, ezért elkezdtem sprintelni, egész jól ment. Aztán volt egy lépcsõ, amit nem kalkuláltam be :S Hatalmasat estem, kiszakadt a gatyám, mind2 térdem jól be van zúzva, a fejem a tenyerem a karom és a hátam is. Aztán hazavittek, de állítólag hazafele még felmondtam egy tételbizonyítást (analízis: ekvivalencia: arkhimédeszi tulajdonság, gyenge cantor tulajdonság, felsõhatár tulajdonság, stb.). Aztán taccsoltam egyet, csak az volt a gáz, hogy apa bejött a szobámba. :/ (Lavórt még szereztem elõtte)
Kicsit megalázó volt, stb.
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

kisvirag

ez majnem mehetett volna a nagyon LOLba is :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Pirula

Quote from: KeelhaulAztán hazavittek, de állítólag hazafele még felmondtam egy tételbizonyítást (analízis: ekvivalencia: arkhimédeszi tulajdonság, gyenge cantor tulajdonság, felsõhatár tulajdonság, stb.).
Gihihi! :D Ezek a legjobb részei egy ilyen görbe estének. Mi most pénteken - egy jogász, két közgazdász meg én mint szocpecdes - megreformáltuk a magyar egészségügyet és TB-t de úgy kompletten, jogszabálytervezetekkel. :D

Ramiz

#635
Quote from: KeelhaulAztán taccsoltam egyet, csak az volt a gáz, hogy apa bejött a szobámba. :/ (Lavórt még szereztem elõtte)
Kicsit megalázó volt, stb.
Hehe, ez majdnem olyan jó, mint a haverom csukott-ablakon-kirókázása. :D

Quote from: PirulaGihihi! :D Ezek a legjobb részei egy ilyen görbe estének. Mi most pénteken - egy jogász, két közgazdász meg én mint szocpecdes - megreformáltuk a magyar egészségügyet és TB-t de úgy kompletten, jogszabálytervezetekkel. :D
Mi meg ma a magyar turizmust és idegenforgalmat az illetõ fõiskolára járó haverommal éppen ma este. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Quote from: RamizHehe, ez majdnem olyan jó, mint a haverom csukott-ablakon-kirókázása. :D


Mi meg ma a magyar turizmust és idegenforgalmat az illetõ fõiskolára járó haverommal éppen ma este. :)
Piti dolgok kérlekszépen... én a világot szoktam megváltani, és mindenhez k*rvára nagyon jobban értek bárkinél:D

Keelhaul

Bort iszol, attól mindenki k* okos lesz :)
A tömény inkább a személyiségre dob. A sör lasssúvá és butává tesz, de finom. :)
Amúgy még nem láttatok, amikor világuralomra török ;)
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Lythis

Quote from: KeelhaulAmúgy még nem láttatok, amikor világuralomra török ;)
hehe, ismerõs helyzet... én már ecseteltem, hogy hogyan szállunk partra majd amcsiországban, és hogy az angolok, meg az északi népek miért csatlakoznak majd önként és dalolva a birodalmamhoz:D
 De a topot haver viszi, aki egy boldog billanatában kijelentette, hogy õ vágja a közgázt, meg Marx-t és Engels-t meg minden szart, és mingyá elmondja. Nos a folytatás egy orbitális színesásítás keretében jelentkezett ( a vicc az, h tulképp igaza is van...)
 A bor finom:D
A töményeknek rosz utóíze tudik lenni.
 A gin-tonic az naon jó!!

Pirula

Tudom, hülyén hangzik de nem tudtam minek nevezzem...
Alapjáraton volt:
3 kiflim
1 jókora méregerõs zöldpaprikám
2 fej vöröshagymám
10 deka sajtom
1 kocka erõspaprikás medvesajtom
2 tojásom
pár löttyenetnyi tejem
margarinom
és egy konzerv minõségi dán löncshúsom (ezt a ruhásszekrényemben találtam a tartalék tusfürdõm és a hajszárítóm között :eek: )

A két hagymáról teljesen megfeledkeztem, úgyhogy azokkal ne is veszõdjünk. Fogtam egy jénait, kikentem margarinnal. Utána felkarikáztam a kifliket és beraktam õket ázni egy kis tejbe. A szeletelés után maradt morzsát rászórtam a kikent jénai oldalára és aljára. Fogtam a kifliadag felét és elterítettem a tál alján, felvertem és a kifliágyon elterítettem egy tojást. Ezt lefedtem fél adagnyi vékonyra szeletelt lönccsel. Ismét jött egy réteg kifli, tojás, majd löncs. Aztán a felkarikázott paprika, és végül beborítottam az egészet sajttal. Sütni addig kell amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Szerintem finom és kollégiumi vagy albérleti - a.k.a. szûkös - körülmények között is pofonegyszerûen elkészíthetõ, laktató kaja, hozzávalók meg igazíthatóak az akutális készlethez.

Egyébként elfilóztam hogy odaki' miért tudnak olyan gusztusos löncsöt készíteni amit itthon már csak színhúsként árulnának. De szellemi kapacitásom nem terjedt a rejtély megfejtéséig.

Ramiz

Quote from: LythisPiti dolgok kérlekszépen... én a világot szoktam megváltani, és mindenhez k*rvára nagyon jobban értek bárkinél:D
Az a félelmetes, hogy te ezt komolyan is gondolod...  3_3

Quote from: Pirulaés egy konzerv minõségi dán löncshúsom (ezt a ruhásszekrényemben találtam a tartalék tusfürdõm és a hajszárítóm között :eek:
:D Ez komoly...
Egyébként az ilyen mindent-egybe-oszt-jól-megsütni "receptek" mókásak (kisvirAAAg szokott még ilyeneket írni), de hát izé... na. Mégis. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

Quote from: RamizEgyébként az ilyen mindent-egybe-oszt-jól-megsütni "receptek" mókásak (kisvirAAAg szokott még ilyeneket írni), de hát izé... na. Mégis. :)

látszik, hogy még egyiket sem próbáltad ki :hehe:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Pirula

Quote from: Ramiz:D Ez komoly...
Az. Közvetlen mellette pedig egy ínyenc libamájpástétom árválkodott. Szintén konzerv.
Körül kéne néznem a jegyzeteim között hátha találok mondjuk fél kiló bélszínt.

Ramiz

Quote from: kisviraglátszik, hogy még egyiket sem próbáltad ki :hehe:
csinálni már csináltam ilyet (háztartási keksz + kagylótészta + kétnapos rizs + párizsi + tojás), de az a kutyának készült. :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: Ramizcsinálni már csináltam ilyet (háztartási keksz + kagylótészta + kétnapos rizs + párizsi + tojás), de az a kutyának készült. :hehe:
Hmm... egy kis reszelt parmezán a tetejére és nem is olyan rossz! :haha:

Lythis

Hmmm...
 Gyártsunk junk food-ot projekt:
szal lényegileg kell hozzá serpenyõ, paradicsom, sajt, oregano, és ízlés szerint fûszerek.
A paradicsomot szépen felnyiszatolod kb olyan ujjnyi-fél ujjnyi vastag karikákra, aztán szépen beküldöd õket sülni a serpenyõbe. Jah igen, kell neki olaj is, vagy egyéb sütõzsiradék. Szal a paradicsomot és a fokhagymát szépen elkezded sütni, aztán amikor az egyik oldal átsült, megfordítod a szeleteketamikor már a másik is kezd, akkor megküldöd a tetejét sajttal, és arra jön az oregano (mondjuk ez elhagyható). Természetesen lehet mellé sütni mindenféle húsokat is tetszés szerint. Kolbászt, sonkát, kinek mi jön be. Jah, igen, nekem általábban sok szaftot produkál, szal sztem nem árt a fogyasztásához valami kenyérféle is.

Ramiz

#646
Na jó, akkor itt van két titkos receptem, csak nektek, Lythis, Pirula és kisvirAAAg!
Elsõ recept: fogjunk egy vekni kenyeret (lehet megkezdett is). Szal lényegileg kell hozzá kenyér, egyebek (amit találunk), kés, falap, amin vágunk stb.stb.stb. Vágjunk egy szeletet a kenyérbõl, lehet vastag is meg vékony is. A hûtõben keressünk folyékonynál szilárdabb, de azért még kenhetõ állagú bármit (ha -krémre végzõdik, tuti jó, de vaj, margarin, zsír is megfelel). Kenjük rá a kenyérre. Erre lehet tenni mindenfélét, sonkát, szalámit, sajtot, hagymát, paradicsomot, paprikát, halat; ha édesen szeretnénk, mézet, lekvárt; azaz szinte bármit, ami nem esik vagy nem folyik le róla (újabb viszkózussági korlátozó tényezõ). Természetesen lehet mellé sütni mindenféle húsokat, lehet teát is inni mellé, pirospaprikával (ha édes, porcukorral) be lehet szórni, ki lehet lapítani a szendvicset, állni lehet hagyni, fel lehet melegíteni stb. Ízlés szerint megehetõ. Nyamm! :)
Második recept: hasonló az elsõhöz, megint szükségünk lesz némi kreativitásra. egy serpenyõbe (jah igen kell hozzá serpenyõ) beleütünk pár tojást. Jah igen elõször olajat teszünk bele. Figyelem! Libazsírt is használhatunk! Vagy szalonnát! Az olaj is lehet sokféle. A lényeg az, hogy amikor serceg, esetleg forró - de az is jó, ha vízszerûen folyik, mert akkor már elég meleg -, beleütünk egy tyúktojást. Jah igen, be is kell kapcsolni a sütõlapot (platnit, de egyébként gázon is lehet csinálni vagy tábortûz parázsán). Bármilyen tyúktojást választhatunk, lényeg, hogy tyúktojás legyen. De egyébként másmilyen madártojás is lehet. Szóval megsütjük a tojást. Ízlés szerint lehet mellé húst sütni, hagymát stb. Meg lehet sózni, de nem muszáj. Kenyeret is lehet mellé enni, sõt, sajtot is lehet rá olvasztani(!) - ízlés szerint. Természetesen lehet mellé különféle zöldségeket stb. enni. Nyamm! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

:D Jóvan.
Esetleg ha az elsõt betesszük elektromos sütõbe 500 fokon egy órára, aztán tányérra tesszük, lefedjük alufóliával, a tetejére pedig kész tatárbifszteket borítunk megvendégelhetjük akár az egész családot igaz?

Ramiz

Quote from: Pirula:D Jóvan.
Esetleg ha az elsõt betesszük elektromos sütõbe 500 fokon egy órára, aztán tányérra tesszük, lefedjük alufóliával, a tetejére pedig kész tatárbifszteket borítunk megvendégelhetjük akár az egész családot igaz?
Vigyázni kell, hogy a tányér ne legyen kisebb, mint a halom tatárbifsztek, és akkor jó a recepted. Látom, jó talajra hullott a tanításom. :tezsvir: :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Valami luxus kínai éttermet nem tudnátok ajánlani Pesten?
Egy ismerõsöm abból akar szakdogát írni.

Djinn

Quote from: PirulaValami luxus kínai éttermet nem tudnátok ajánlani Pesten?
Egy ismerõsöm abból akar szakdogát írni.
Chang An
Még sosem voltam itt, de elég puccosnak tûnik.  :haha:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Pirula

Quote from: DjinnChang An
Még sosem voltam itt, de elég puccosnak tûnik.  :haha:
:merci: a gyors segítséget! Nekem is úgy tûnik hogy jó lesz. :)

Pirula

Nagygombos rosé.
Elsõsorban azoknak ajánlom akik azt hiszik hogy a száraz bor az csak savanyú, disszonáns, fujjderossz ízélményt adhat az embernek. Tessék ezt finoman behûteni, aztán egész nyugodtan hanyattdobhatjuk magunkat a meglepetéstõl. Nagyon fincsi, gyümölcsös ízû és illatú könnyû ital, ráadásul a színe is ünnepe a szemnek.
Asztal alá jellegû versenyekhez nem ajánlom, ennek tényleg jó kiélvezni az ízét és szerintem nagyobb mennyiség után varázsát vesztené.

Lythis

Quote from: PirulaNagygombos rosé.
Elsõsorban azoknak ajánlom akik azt hiszik hogy a száraz bor az csak savanyú, disszonáns, fujjderossz ízélményt adhat az embernek. Tessék ezt finoman behûteni, aztán egész nyugodtan hanyattdobhatjuk magunkat a meglepetéstõl. Nagyon fincsi, gyümölcsös ízû és illatú könnyû ital, ráadásul a színe is ünnepe a szemnek.
Asztal alá jellegû versenyekhez nem ajánlom, ennek tényleg jó kiélvezni az ízét és szerintem nagyobb mennyiség után varázsát vesztené.
Nemtom, ha borok, meg pezsgõk, akkor én sajna asszem javíthatatlan édesszájú vagyok. De ha egyszer találkozom vele, természetesen kipróbálom.
  Múltkor alkalmam volt megkóstolni valami ausztrál bort, nah az valami kegyetlen jó volt. Szóval nem gondoltam volna, hogy ilyen jó boraik vannak... habár a déli fekvés nekik rendesen ottfigyel:D
 Jah, meg kaptunk tunéziából, vagy honnan ilyen papaya izét. Nemtom pontosan h minek hívják, olyan mint a birsalma, és iszonyat finom:D

Pirula

Quote from: LythisNemtom, ha borok, meg pezsgõk, akkor én sajna asszem javíthatatlan édesszájú vagyok. De ha egyszer találkozom vele, természetesen kipróbálom.
Én is az voltam sokáig, de aztán összehozott a sors néhány minõségi olaszrizlinggel és azóta jócskán szélesedett az ízlésem.
Örök favoritjaim szárazak közül a Szentgyörgyhegyi és a Csopaki Olaszrizling, a Somlói Juhfark, meg a Soproni Kékfrankos, pedig azzal aztán tényleg ki lehet maratni az öntöttvas kapupántot is olyan sava van.

Tényleg, a bornevek helyesírásáról tud valaki valamit? Mert én csak így írom õket nagybetûvel a vakvilágba, aztán lehet hogy nem is így kéne.

sirtomi

Száraz borok nem rosszak, csak nekem alapból sok a gyomorsavam és egy fél pohár száraz bor után olyan rosszul leszek, hogy kiabálni tudnék. Kiégeti a gyomrom :(

Keelhaul

Én csak szárazat iszom :) Bikavér rulez
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

JaFaR

Ha bor akkor Tokaji Aszú. :jee:

Ramiz

Nekem is a savas hatás az egyetlen bajom a borokkal, meg az, hogy sokkal könnyebben megfájdul tõle a fejem, mint a söröktõl/töményektõl. Ezért iszom fröccsnek. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizNekem is a savas hatás az egyetlen bajom a borokkal, meg az, hogy sokkal könnyebben megfájdul tõle a fejem, mint a söröktõl/töményektõl. Ezért iszom fröccsnek. :)
Minõségi bortól fejfájás?
Jószerével másnapos sem szoktam lenni ha valami tényleg jó borból csúszik le véletlen - vagy szándékosan :haha: - egy tréfásabb mennyiség.
Én a vodkától tudok üvölteni álmos vasárnap délelõttökön. Még a Finlandiától is, pedig az azért nem egy pancsolt szemét.