Támogatás

Started by zsozso, 2004-04-18, 18:37:56

Previous topic - Next topic

malkovics

#630
Elolvasva a fentieket van még két ötletem két problémával kapcsolatban. A problémák:
0) nem lehet kiszámítani az adományozott összeg nagyságát a ciklusos kérdés miatt
1) progress bar: nincs értelme kiírni egy havi összeget, ha utána kiesés van
2) nincs eladható szolgáltatás

Egy lehetséges megoldás felé vivőnek tartom a következő ötleteket:
0) erre a 2-ben visszatérnék. kicsit addig tekintsünk el ettől, hogy átláthassuk a helyzetet.

1) Két helyzet lehetséges: vészhelyzet (most) és általános helyzet. Tegyük fel, hogy a mostani vészhelyzetet el lehetne hárítani egy 3 hónapra elegendő pénzel (360 000 ft?). Ha ez eddig jó, akkor gondolkodjunk 3 hónapos ciklusokban. Valamint egyelőre tegyük félre, hogy csak rendeléssel lehet fizetni, mert ez nagyon megnehezíti a dolgot. Nem felejtem el, ez egy fontos pont, és később visszatérek rá. De most lássuk csak azt, hogy hogyan lehetne megoldani egy 3 hónapos ciklus finanszírozását ideális esetben; tehát most gondoljuk úgy, hogy mindenki a következő 3 hónapra fizet be. Szóval befizetnek 3 havi összeget... Ez egy darabig segít a dolgon, de nem garantálja, hogy a 3 hónap lejártával nem jön elő újabb vészhelyzet. Ezért ilyen helyzetben a megcélzott összegnek magasabbnak kell lennie, és például meg lehetne célozni egy olyan összeget, ami elég a köv. 3 hónapra (360 000) és a rákövetkező "3 hónapos ciklus" felére: 360 + 180 = 540 000 ft. Ez lenne a vészhelyzetben meghatározott összeg. Egy ilyen összeggel nem csak a következő 3 hónapot lehetne finanszírozni, hanem lenne egy kis tartalék a következőre is.
Általános helyzetben az összeg lehetne simán egy 3 hónapos ciklusra való összeg (360ezer), de úgy, hogy eltoljuk a befizetési időt visszafele másfél hónappal: vagyis ha, teszem azt, "november 1-ére" kell 360ezer ft, akkor a bar azt célozza meg, hogy "szeptember 15-ére" legyen meg ez a 360ezer ft; így már előre megvan a pénz elvileg. Ha megvan, a következő ciklushoz elindul a progress bar ettől a naptól. Ha nincs meg: ilyenkor lehet azonnal vészhelyzetet riadóztatni, ami rögtön változtatja a megjelenését a dolognak grafikailag (valami piros, jó feltűnő), és lekommunikálja, hogy mennyi összeg kell. Azon el kéne gondolkozni hogy egy-egy vészhelyzetben mennyi összeg "kell", de nyilván pl. a hiányzó pénzt hozzáadod a következő ciklus összegéhez. A progress bar ilyenkor két csíkből tevődhetne össze:
[---vészrész---]--|0pont|--[-----------------következő ciklus-------------]
Így egyértelműen látható, hogy pontosan miről van szó, és másfél hónap áll rendelkezésre, hogy megoldják a látogatók a problémát. Na most ott van az, amit a 0)-ásban írtam, és nagyon fontos zsozsónak, hogy nem lehet meghatározni, mennyi időre fizet be valaki, meg osztogatni kell. Ezt a 2)-esben próbálom tárgyalni. Addig is gondolkozzatok el ezen. :)

2) Rájöttem, hogy a szolgáltatásnak nem kell feltétlenül zsozso cégéhez kötődnie, sőt, jobb is, ha nem tőle veszünk szolgáltatást, mindjárt mondom, miért. Sokkal célszerűbb lenne, ha egy harmadik személynek fizetnénk, aki például zsozso barátnője, vagy ilyesmi, természetesen nem csak úgy utalgatván a pénzt, hanem vennénk is valamit. A lényeg az, hogy a 3. félnek bármilyen kis összegeket lehet utalgatni, ő viszont, ha összejött a kívánt összeg, azonnal köthet egy 3 hónapos szerződést az interhoszttal! Őneki pedig nem ezért fizetnénk, hanem csinálna is valamit, ezért fizetnénk. A befolyt pénzből pedig, mint magánember, vehet az interhoszton magának cuccot, és ott tartja a honlapját, amin keresztül el lehet érni. Ebben nincs semmi illegális, hiszen fent kell tartania egy helyet, ahol közzéteheti, amit csinál, úgyhogy a támogatók az "oldal működését" támogatják, ami nagyon sok helyen bevett szokás. És ezen az oldalon minden legális lenne természetesen, valami, amit ő csinál. Én nagyon sokszor szoktam paypallal fizetni, és ez még semmilyen akadályba nem ütközött. Ezen felül elég sok nyílt forráskódú programot használok, és nagyon sok programban van olyan lehetőség, hogy "donate". Valamint az egyik kedvenc oldalam, a "scummbar.com" is Donate wit Paypal gombot tart a menüjében jó feltűnő helyen, és az oldal működéséért lehet nekik fizetni egyszerűen. Azért, hogy foglalkoznak vele, mert a rajongók ide járnak híreket megtudni. És ezért küldünk nekik pénzt. Az ötletem tehát a következő: egy "harmadik fél" (zsozso barátja, barátnője, vki, akiben megbízhatunk teljesen) visz egy szolgáltatást, legalábbis névleg: ír egy nyílt forráskódú programot, vagy evangelion/egyéb anime rajongói oldalt tart fönt, és gyűjti rá a híreket, posztol, írásokat csinál, fórumot rak rá, fanfic részleget biztosít, stb., stb. Én nem tudom, a scummbar és a Downthemall! hogy csinálja, de nagyon egyszerűen lehet nekik pénzt utalni a paypalon, szóval nem hiszem, hogy nagy ördöngősség lenne, valszeg a paypal számlának minősül vagy ilyesmi... ezt meg lehet nézni, és tuti, hogy fel lehet használni, iszonyú sok oldal és program működik így. És az egész adományozás alapú, szóval nem kell érte fizetni, csak lehet. Ha a scummbar el tudja ebből tartani magát, akkor az usteam-et segítő 3. ember is... És itt jön a csavar: amit ez a 3. ember csinál, ott nincs semmi progress bar vagy ilyesmi, vagy nem feltétlenül, az usteamen viszont van, és arra ösztökéli az embereket, hogy támogassák a 3. illetőt, mert ő az egyik legjobb vásárlónk az interhostnal, vagy mit tudom én. A lényeg az, hogy odamennek az emberek, és elkezdik támogatni a 3. felet, mert annyira szeretik a programját/weboldalát stb. Ő pedig, a hozzá befolyt pénzből 3 hónapos szerződéseket kötöget az interhost-tal, ami viszont futtatja az usteamet ebből... És kész!

Ez pedig megoldja azt a kérdést is, ami zsozsonak olyan nagy gondot okoz, hogy nem lehet kiszámítani, mennyi időre van elég pénz. Mivel az egészet megkerüljük - nem kell mindenkinek szerződéseket kötögetnie, egyszerűen csak mindenki "annyira szereti", amit 3. fél "zsozso barátnője/másvalaki megbízható" csinál, például ebből fezeti a "kedvenc brazil szappanoperám" rajongói honlapjának fenntartását, amire állandóan friss híreket gyűjt róla, meg fanfic tárhelyet ad, anyámkínja, hogy küldenek neki pénzt, ő pedig az oldal működésére fordítja azt 100%-ban, méghozzá úgy, hogy vesz 3 hónapra egy szerződést az interhoszttól, ha összejött 3 havi pénz. Az usteam progress bar közben pedig mutatja, hogy mekkora a "kiesés", és, jól megfogalmazva, valahogy mellékesen szólít fel arra, hogy támogasd az egyik fő vásárlónkat, "mert ezzel nekünk is segítesz". Na, mit szóltok? Abban a reményben írtam, hogy ki lehet pofozni belőle egy valóban működő elképzelést. (Akik pedig továbbra is a konkrétan az interhoszttos szerződéses módszerrel akarnak támogatni, azok megtehetik: ilyenkor tényleg elosztjuk a pénzt amit adtak, úgy, hogy mennyi jut az adott ciklusra)

Lothandar

Zsozso,

Paypalod nincs ahova tudnék utalni pénzt? Nem kérek cserébe semmit, tárhelyem van Észtországban amúgy is.

Az FTP-nek életben kell maradnia.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

zsozso

Quote from: malkovics on 2009-06-17, 21:38:52
Hat igen ez szep es jo lenne, de most speciel 77k van a ceg szamlajan. Remelem az ujonnan megkotott szerzodeseknek az atutalasaival sikerul mar a kovetkezo honapot kifizetni.

Quote from: Lothandar on 2009-06-17, 21:57:05
Zsozso,

Paypalod nincs ahova tudnék utalni pénzt? Nem kérek cserébe semmit, tárhelyem van Észtországban amúgy is.

Az FTP-nek életben kell maradnia.

Sajnos nincs, a cegnek hiaba is csinalnek, amig nem tudok erte szolgaltatast nyujtani apeh ugyanugy megvagna. Hameg maganszemelynek csinalnam, onnan nemtudom fizetni a ceg koltsegeit.
Death is the only redemption

Lothandar

Tehát jelenleg csak az interhost szerződésekkel lehet támogatni az ügyet?

Én pl. több blogger barátomnak szoktam marcipánra pénzt küldeni, mert mind édesszájú.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Flaser

Quote from: Lothandar on 2009-06-17, 22:22:22
Tehát jelenleg csak az interhost szerződésekkel lehet támogatni az ügyet?

Én pl. több blogger barátomnak szoktam marcipánra pénzt küldeni, mert mind édesszájú.

Olvass vissza!

Azok bloggerek, azaz magánszemélyek. Velük úgy mecénáskodsz (pénzzel támogatod a művészetét), ahogy csak akarod.

Ezt egy céggel, (ami nem természtes személy), nem teheted meg. Egy cégnek szolgáltatást, terméket stb. kell nyújtania a jövedelméért cserébe és a profitja után (meg sok másért) adóznia kell.

Hmm... malkovics írásában volt valami ami egy pillanatra megragadta a figyelmemet:
Nyílt forráskódú informatikai termék. Egy dolog amin nagyon sokszor elsiklik az emberek figyelme, az-az, hogy nyílt forráskódú termékért (GPL is!) kérhetsz pénzt, csak köteles vagy a forráskódot is mellékelni/elérhetővé tenni. Sőt ezt megteheted más nyílt forráskódját felhasználva...
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Lothandar

Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

malkovics

Még mindig nem értem, mi akadálya annak, hogy támogassunk egy magánszemélyt (a művészetéért, marcipánra), és ez a magánszemély pedig vásároljon zsozsoéktól, amikor elér egy bizonyos összeget a támogatás?

Pl. tegyük fel hogy én zsozso jó barátja vagyok. Rajzolok hetente 1 képet paintbrushban és kiteszem az oldalamra. Ez annyira tetszik nektek, hogy küldtök nekem pénzt. Én ennek nagyon örülök, és a pénzt arra fordítom, hogy vásároljak zsozsotól. Ez miért nem jó?

Moha

Ez jó, csak a sok támogatás miatt a magánszemély ajtaján is kopogtathat APEH bácsi...

zsozso

Quote from: malkovics on 2009-06-18, 14:56:38
Még mindig nem értem, mi akadálya annak, hogy támogassunk egy magánszemélyt (a művészetéért, marcipánra), és ez a magánszemély pedig vásároljon zsozsoéktól, amikor elér egy bizonyos összeget a támogatás?

Pl. tegyük fel hogy én zsozso jó barátja vagyok. Rajzolok hetente 1 képet paintbrushban és kiteszem az oldalamra. Ez annyira tetszik nektek, hogy küldtök nekem pénzt. Én ennek nagyon örülök, és a pénzt arra fordítom, hogy vásároljak zsozsotól. Ez miért nem jó?

Ezt kerdezd a kedves apehtol, nem mi talaltuk ki.
Death is the only redemption

malkovics

#639
Quote from: zsozso on 2009-06-18, 17:07:33
Ezt kerdezd a kedves apehtol, nem mi talaltuk ki.

Először fel akartam sorolni sok külföldi oldalt (scummbar, brain-damage, sorcerer's place, ill. downthemall), ahol ott figyel a donate with paypal gomb. De a google apeh+paypal keresése után viszont inkább csak ezt linkelném be:
http://blog.meetup.hu/2009/05/13/adomanyozz/
Magyarul lehetséges finanszírozni Magyarországon Paypalon keresztül. Szerintem kérdezd meg őket, hogy csinálják pontosan, bár a leírás is elég sokatmondó. Mivel egy oldal fenntartásának is vannak költségei, valahogy ez alapján arra át lehetne írni talán.

malkovics

Quote from: Én on 2009-06-18, 18:54:48
Lehet oldalt finanszírozni, de a mi esetünkben nem teljesen legális tartalomról van szó, azt meg nehéz lenne beadni APEH-nak, hogy simán az oldalra kell annyi lé.

Éppen ezért nem az usteam-et kéne finanszírozni, hanem "xy honlapját", amit az interhoszton tárol. Így ő vásárolja meg zsozsotól a kisebb összegű adományok összegéből azt, amikkel most is fenn van tartva az oldal, és amit a legtöbb látogató nem tud kifizetni, mert túl nagy összeg.

Én

Közben leesett és töröltem :D

Kuroi Tenshi

#642
Quote from: malkovics on 2009-06-18, 18:49:16


Remélem az is elég sokatmondó, hogy az egy ALAPÍTVÁNY.
Míg Zsozsó az interhoston keresztül finanszírozza az ftp-t, ami egy CÉG.
Alapítványnak lehet adományozni, cégnek nem. Alapítványt létrehozni
pedig a tartalmat tekintve vakmerő ötlet. Valamint alapítványt létrehozni
sem olyan egyszerű. Az előző oldalakon párszor már kitárgyaltuk.

malkovics

Látom, még mindig nem érthető! Nem az usteam-nek hozunk létre alapítványt, hanem valaki másnak. Pl. "Gül Baba Rózsája fanklubb Alapítvány". Ők teljesen legális dolgot csinálnak, bármi is legyen az. És ők a befolyt pénzt arra fordítják, hogy zsozsótól vásároljanak. Mint a saját működésükhöz fontos költséget, amely működést zsozso interhosztján keresztül oldják meg. Ez az ötlet már évezredek óta!

Kuroi Tenshi

Akkor alapítsál alapítványt. Sok szerencsét hozzá.

malkovics

Személyesen ismerek embereket, sima egyetemistákat, munkahely nélkül, akiknek ez, hobbiból, már sikerült... Még adó 1%-ot is lehet nekik felajánlani és évek óta működnek... Minden nyáron szerveznek egy tábort amire külön kell pénzt befizetni...
Szerintem nem arról kéne beszélgetnünk, hogy hogyan nem lehet megcsinálni, hanem hogy hogyan lehet megcsinálni, és szerintem az, hogy egy alapítványi támogatású, legális oldal az interhoszttól veszi a tárhelyét/nemtommijét, egy reális lehetőség.

Én

Ezek szerint az alapítványoknál nem ellenőrzik egyáltalán, hogy mire megy a támogatás, veheted vele ész nélkül a tárhelyet és nem fognak ellenőrizni? Ha igen, akkor ez tényleg jó lenne, csak ehhez kell egy külön ember(csoport) akinek a nevén bejegyzik, aki intézi az üzletet, aki kezeli a folyamatosan bejövő pénzt. Megoldható, csak macerás, na. :)

malkovics

#647
Quote from: Én on 2009-06-18, 19:10:24


Igen, eddig is ezt próbáltam mondani, hogy kell egy db. külön ember. :) Az említett alapítványnál nem ismerem a részleteket, mivel nem én csináltam, de megkérdezhetem. Viszont ha ez által többen és egyszerűbben tudnak adakozni, akkor szerintem érdemes megfontolni az "egy db. külön ember legális alapítványa vásárol zsozsotól" dolgot.

Zsiga

Quote from: malkovics on 2009-06-18, 19:05:35
Személyesen ismerek embereket, sima egyetemistákat, munkahely nélkül, akiknek ez, hobbiból, már sikerült...
Csak gondolom az ő alapítványuk nem illegális tevékenységet támogat. Márpedig hiába szépítjük a dolgot, a USTEAM FTP k*rvára nem legális.
Szerinted ki lenne az az idióta aki magára vállalná hogy a saját nevén csinál egy alapítványt ahol egy warezszervernek gyűjt pénzt? (És tökmindegy hogy milyen fedősztorit találsz ki rá, az alapítványokat nagyon szigorúan ellenőrzik, és nem hülyék ülnek a túloldalon...)

NLZ

Akkor zsozsó cége kezdjen el telkeket árulni a Holdon. :D
[reserved]

Member

Még ha mellette a csíkos mókusokat védenénk (a szürkemókusoktól) főprofilban és azt mondanánk, a webes felületünket akarjuk a félrecsoportosított pénzből fenntartani és szerintem észrevennék, hogy mintha kicsit sok lenne az a 600 GBit.

NLZ

75 Giga az nem sok. Ingyenesen felajánlunk 5 giga tárhelyet minden jelentkezőnek. :D
[reserved]

malkovics

Mindegy, én most ezen veszekedni nem fogok... Ha nem reális az ötlet, akkor zsozso majd elveti, ha reális és elveti az az ő baja, ha meg reális és felhasználja, akkor hurrá. Csak egy ötlet volt...

Kuroi Tenshi

Quote from: Én on 2009-06-18, 19:10:24
Ezek szerint az alapítványoknál nem ellenőrzik egyáltalán, hogy mire megy a támogatás, veheted vele ész nélkül a tárhelyet és nem fognak ellenőrizni?

Dehogyisnem, sőt...
1.) alapítványnak közcélúnak kell lennie.
2.) alapítványnak el kell számolnia hatóságok felé.

Mindkettőre lehet valami fedőhadműveletet kitalálni, de
az alapítvány eléggé macerás dolog, mert a felügyeletek
alaposan át szokták vizsgálni az alapítványok
elszámolásait (épp a fenti résszel történő visszaélések
elkerülése érdekében). Ha akarjátok, csináljátok, nekem
elég a többivel bajlódni (aka saját farkatokkal a csalánt :hehe:)

zsozso

Quote from: malkovics on 2009-06-18, 19:24:04
Mindegy, én most ezen veszekedni nem fogok... Ha nem reális az ötlet, akkor zsozso majd elveti, ha reális és elveti az az ő baja, ha meg reális és felhasználja, akkor hurrá. Csak egy ötlet volt...

Ezzel ket eszrevetelem lenne, egyreszt ehhez kene egy olyan ember aki bevallalja, masreszt pedig megkene fontolni, hogy jo-e az ilyen iranyu figyelem felkeltes a hatosagoknal.
Death is the only redemption

Scythe1985

#655
Ha jók a számításaim 30Gigányi tárhely foglalás fedezi a cég kölcségeit, de ekkor még nullszaldós. És ha ez az állapot sokáig fenn áll, apeh bácsi arra is felfigyel.

Amúgy meg melyik blogger fizetne 30G tárhelyet egy kb 20-100Mega helyet foglaló oldlért???

De, ha mondjuk home videókat rak fel, vagy más nem jogvédelem alatt álló film anyagot akkor a 30G tárhely is megtölthető.
És magánszemélyt lehet támogatni. Ha jól értem PayPal-lal is.

zsozso

Quote from: Scythe1985 on 2009-06-18, 19:56:07
Ha jók a számításaim 30Gigányi tárhely foglalás fedezi a cég kölcségeit, de ekkor még nullszaldós. És ha ez az állapot sokáig fenn áll, apeh bácsi arra is felfigyel.

Amúgy meg melyik blogger fizetne 30G tárhelyet egy kb 20-100Mega helyet foglaló oldlért???

De, ha mondjuk home videókat rak fel, vagy más nem jogvédelem alatt álló film anyagot akkor a 30G tárhely is megtölthető.
És magánszemélyt lehet támogatni. Ha jól értem PayPal-lal is.

Tamogatni nem lehet, ha beveteled szarmazik valahonnan az szja koteles, mint minden mas beveteli forras.
Death is the only redemption

karl19

üdvözlet! Olvasgatom itt a hozzászólásokat és látom sokan nincsenek tisztában a cég és magánszemély fogalmával és kapcsolatával. Semmi vész, a fellelhető jó válaszok kielégítő információt biztosítanak ezekre is csak értelmezni kellene és ki kellene emelni.

Javaslat a támogatással kapcsolatban:
1: postát elfelejteni az interhost által kitöltött szerződésekkel együtt.
miért is: mert a mai embernek van nyomtatója otthon és a szerződésben lévő információkat úgy megfogalmazni, hogy a kinyomtatás utáni aláírás érvényes legyen.
A szerződés visszajuttatása két féle képen történhetne:
a; a kinyomtatott szerződést aláírtan visszaküldeni fényképen ( már elterjedtek a digitális fényképezőgépek így ez nem akadály, megszabni hogy milyen nagyságú legyen a kép, és hogy ne legyen elmosódott, és felülről fényképezve ne szöget bezárva készüljün el a kép)
b; a szerződést faxon visszaküldeni
c, postai ügyintézés, levél

Ezzel több támogatót és megrendelőt lehet szerezni.
miért?:

a; az ügyintézési idő lerövidül.
Mekkora is lesz? szerződés kitöltése ( interhost honlapon komolyabb űrlap elhelyezése, melyen a bevitt adatokból szerződés készítése, a megadott e-mail címre elküldi interhost tulajdonosa által hitelesítve) kitöltési idő: max:20 perc
hitelesítés és elküldés a megadott email címre max 20 perc - 1 nap
A megkapott levelet a megrendelő kinyomtatja és aláírja, majd lefényképezi vagy visszafaxolja. max 20 perc
És itt jönn a lényeg, mikor a szerződés megérkezik az interhosthoz ott csak az aláírást kell megnézni és azt, hogy a bankszámlára megérkezett e már az összeg ( valamilyen azonosító kód a megjegyzés/tárgy rovatban az átutalásnál a könyebb azonosítás véget)
átutalás esetésn max 4 nap,
Így a szolgáltatás 5 nap után már a miénk is lehet, és a vevőt és a szolgáltatót nem terhelik egyébb költségek.

b; mert többen hajlandóak lennének kifizetni 800-1600-2400 Ft/ho kifizetni és nem kellene bajlódni semmivel.

c; ha kisebb összegű lenne az első csomag versenyképesebb lenne a szolgáltatás a subber és egyéb fiatal körök között (mert lássuk be hogy az ingyen tárhelyeket biztosító szolgáltatók (extra.hu....) sok lekérdezést és kódot blokkol.)

2;A másik, hogy az interhost szolgáltatását kibővíteni pl: domain regisztráció, levelezés, szerver hosting, technikai segítség nyájtás/tanácsadás, honlap tervezés ( kisebb csapatok biztos igénybe vennék, így igényesebb is lenne az oldaluk ( a gusztustalan oldalak gportal és a többi nem is lenne olyan népszerű már.)
csomagok megalkotása, pl: domain regisztráció+silver csomag 1 évre kedvezményesen és hasonlók, hogy a kisebb és nagyobb egyéneket is ki lehessen elégíteni.
Mert így, hogy csak tárhelyet biztosít az kevés.

3; interhost honlapot látványosabbá és aktuálissá tenni. index oldalon ne 2-3 éves dolgok legyenek feltüntetve, szponzoraltjaink link melyen a nagyobb vásárlókat tüntethetnék fel, ezzel is a presztízst és megbízhatóságot sugalva


megjegyzésként: Az sms fizetés ügyében, ez a szolgáltatás felejtős, mert 2000Ft összegű sms díjból az interhost 800-1000Ft-ot látna és nem is beszélve a vonal díjról és a szolgáltatásról amit meg kellene vásárolnia az interhostnak.

remélem ha megvalósul az emailes ügyintézés biztos hogy két csomagot rendelek, de addig is remélem lesznek vásárlók és jobb ötletek.

sok sikert, üdv Karl

Kain_

Nekem Karl 5lete kimondottan tetszik, amiket leírt az kb mind igaz. Olyan megoldás úgysem fog születni ahol nem kell bankkártya, de amiket mond az sokkal kényelmesebbé teszi az ügyintézést. Ráadásul nem hülyeség tényleg több embert bevonni egy igényesebb honlappal, akiknek tényleg jól jön majd az a kis tárhely. A végén még sikeres is lene a cég:) Amúgy a régi hírek engem is kiábrándítottak a honlapon. Nem is fizettem volna, ha csak a tárhely kellett volna :D De most nem ez a téma. Amiket Karl mondott csak kis változtatások, de jók.

Member

Jut eszembe, a főoldalra nem tehető ki "gáz van" üzi, vagy pop-up? Esetleg reklámcsík felülre, "ads by google"? Tudom, utóbbiak nem nagy összegek, de mégis.
karl ötletében van valami, lehetne kicsit bővíteni. Az extra is anno átalakította magát ilyen iwiw-es hülyüléssé, itt lehetne képeket feltenni, egymást bejelölgetni, csak kéne, aki reklámot helyez el az oldalon. :)