Általános anime terefere/vita topik

Started by SaiyaGin, 2006-12-30, 09:42:55

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Quote from: NLZ on 2008-10-15, 02:16:59
Meg Haibane Renmei -t is, de az gagyi. Egyébként nem is az, hogy érzelgős, inkább együgyű. Legalábbis belőlem semmi wtf érzést nem váltott ki, önmagában meg annyira érdekes nem volt.

Burn the heretic!

Junchi

#1081
Quote from: GinseiLegend of the Galactic Heroes: egy részt láttam, de irdatlan hosszú...

Naa, így nem szabad hozzáállni a LoGH-hoz  :ejnye:; Okéé, relatíve hosszú, mármint egy OVA-hoz képest biztosan, meg egyébként is, de hidd el, hogy ez a 110 epizód igenis szükséges volt ahhoz, hogy végül egy átfogó képed legyen az egész LoGH-univerzumról, meg a szereplők mennyisége is megkívánta, hogy ne csak 26-52 rész legyen az egész... Amúgy a LoGH-ban nem is az a kihívás, hogy milyen hosszú, meg hogy végül begyűröd e, hanem az, hogy bírod e a 110 epizódot felölelő tömény politikát :D

Quote from: GinseiA Scrapped Princess az nagyon óvodásnak tűnt a leírások alapján, inkább hagynám, hacsak nem mondjátok, h. csodás volt.

Uhh, az SP minden, csak nem óvodás... -__-; Lehet, hogy a gráf első ránézésre nem egy komoly hangulatot sugárzó műről árulkodik, de a látszat ugye sokszor csal és bizony az SP egy igencsak egyedi stuff, még a fantasy környezeten belül is. A másik, hogy műfajilag a steampunk-ot is nyugodtan ráhúzhatjuk és ebből a műfajból azért igencsak kevés van a piacon, ha csak animékben gondolkodunk... Egy próbát imo megér, de ha nem jön be az eleje, akkor hagyd a csudába a többit, ugyanis végig egy sémára alapoz...

Quote from: GinseiThe Romance of the Three Kingdoms: erről nem is találtam leírást.

Mert ez nem is anime :D; Kínai rajzfilm, de a jobbik fajtából és egészen egyedi látványvilággal és kivitelezéssel operál (már amennyit eddig láttam belőle). Viszont ha már így szóba jött a kínai történelem, akkor ott van a Koutetsu Sangokushi. Rengeteg szereplő, egészen érdekes sztori, drúl seiyuu-k aranybányája és enyhe BL szál, de nem Grevitésün féle okádék, hanem a szolidabb fajta... De BL, szal be careful!

Btw, ha akció-lövöldözős stuff, akkor Gungrave. Az első rész borzalmait kell mindössze túlélni, utána sodor magával az egész;; a vége meg... *szutty* *_____*

sirtomi

Haibane Renmei nagyon jó anime. Nem szeretem az érzelgős animeket, de ezt élvezettel néztem.
Thexnolyze vérengzős néha és eléggé elborult, de csak ajánlani tudom.

SaiyaGin

Quote from: Ginsei on 2008-10-15, 01:57:03
A Scrapped Princess az nagyon óvodásnak tűnt a leírások alapján, inkább hagynám, hacsak nem mondjátok, h. csodás volt.
A Serei no Moribitóból csak az elejéről néztem egy pár részt, de unalmasnak találtam. Nem tudom, h. később mennyire indul be.

Scrapped Princess: időnként vannak benne komolytalanabb jelenetek, de azért lényegében nem egy ostoba hülyülés, a története elég komoly és van néhány meglehetősen lehangoló esemény is. (Mondjuk én se tegnap láttam, lassan érik az újranézés.)
Seirei no Moribito: később se nagyon "indul be", de attól még nem feltétlenül unalmas, megvan a saját hangulata, de persze ez nem mindenkinek jön be.

Szerk.: ehh, Junchi megelőzött...

Rounin

Obersteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeein! *drool*

Quote from: Junchi on 2008-10-15, 09:30:15
Viszont ha már így szóba jött a kínai történelem, akkor ott van a Koutetsu Sangokushi. Rengeteg szereplő, egészen érdekes sztori, drúl seiyuu-k aranybányája és enyhe BL szál, de nem Grevitésün féle okádék, hanem a szolidabb fajta... De BL, szal be careful!

Hömm, és ez mennyire történelem-hű, mennyire rugaszkodik el a valóságtól? Ilyesmi érdekelne hirtelenjében.

(nofene, még a végén kiderül, hogy valódi vagy? O_o)

Junchi

#1085
>Rounin

Amm, a Koutetsuról azt kell tudni, hogy alapjában véve a Han korszakra hajaz, mikoris Kína szétesett és 3 különálló királyság (Shu, Wei, Wu) próbálta megragadni a hatalmat. Elég zűrös időszak volt, meg sokminden is történt, szal egy 26 résznyi anime baromira nem elég, hogy mindent elmagyarázzon részletesen, de azért mindenképp egy jó próbálkozás (de a RotTK lényegesen jobb, csak azt sehol nem fogod beszerezni ^^). Történelmileg igencsak hű az eredeti eseményekhez, mármint jóó, megvannak benne a szokásos torzítások, meg fantasy elemek, de magát a kort azt remekül bemutatja, szal mind a helyszínek és mind a karakterek a valóságban is létező személyekről lettek mintázva. Mondjuk ami anno bökte a csőrömet az az volt, hogy az eredeti kínai neveket "átjapánosították", ami egy egyszeri laikus számára (meg a Japán közönség számára ^^) persze tökmindegy, de aki kicsit is ismeri ezt a kort és a neveket (mint pölö én :P), azoknak például egy érvágás lesz. Legalábbis a kínaik sokat hőbölögtek, hogy ezt most akkor miért is és tök igazuk volt - imo. Wikipedian mondjuk fent van, hogy melyik kínai harcoshoz milyen japán név stimmel, de nem bántam volna, ha hagyják originálban a neveket (és királyságok neveit...). Argh.

All in all, érdemes próbálkozni vele! Ugyan vannak benne szokatlanul nagy blődségek (wtf, főhős character rape és többi hős OOC jelenetei? o__O), de összességében egy egészen korrekt képet ad a Han korról, már ami persze belefér egy 26 részes stuffba. DE enyhe BL szál továbbra is van benne (mázli, hogy az író azért nem ezt helyezte a középpontba...).

Rounin

Quote from: Junchi on 2008-10-15, 19:00:34
>Rounin

BL szál közel sem zavar, szóval nem kell felemlegetni. :)
A nevek már inkább, az ilyet sehol nem szoktam jól tűrni, de oda se neki, ha a történet/setting kárpótol.

Quote from: JunchiTörténelmileg igencsak hű az eredeti eseményekhez, mármint jóó, megvannak benne a szokásos torzítások, meg fantasy elemek, de magát a kort azt remekül bemutatja

No, ez a lényeg, köszönöm. Nekiugrok, aztán jól kinyomozom, hol laksz, ha nem tetszik. :__devil:

Junchi

Kéretik majd véleményezni a látottakat :D (Jaam, még annyi, hogy az elején kissé nyögve-nyelősen indul, de aztán felvillan a tényleges plot, szal be patient ^^).

bimanc

Sorry, kissé lassú vagyok.
De.
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2663
Ebből nekem nem éppen kínainak tűnik, legalábbis a stáb nem az. Vagy nem erről beszéltek? Beszerezni meg nem nehéz:
http://www.nyaatorrents.org/?page=download&tid=21308
Legalábbis ír seedet hozzá.

Most nézem a Koutetsu meg nincs végig subbolva? Vagyis az eleje nincs...  :eek:

A nevek japánosítása tényleg zavaró tud lenni, de sokaknak talán épp így ismerős, az olyanok miatt, mint az Ikkitousen. De igazad van egyébként. (Szerintem mondjuk könnyebb kimondani a japán neveket, mint az eredeti kínaiakat)

kikuchiyo

Quote from: Junchi on 2008-10-15, 19:00:34
hogy az eredeti kínai neveket "átjapánosították"

Nem egyszerűen arról van szó, hogy a kínai neveket alkotó kanjik japán olvasatát használták (mint ahogy az a kínai neveknél általában szokásos volt)?
Mao Ce-tungot pl. Mou Takutou néven ismerik.
Failure is the default option

Junchi

>bimanc

Íjj, tényleg! Van ebből anime is... *elsüllyed*; Ettől függetlenül a kínai rajzfilm, ami a Han kort dolgozza fel az ugyanúgy létezik, ráadásul ott 40 perces egy epizód. Erről a japán verzsönös RotTK-ról meg hallottam már, de nem volt hozzá még (MÉG ^^) szerencsém...

Amúgy a Kotutetsut végignyomták Kyuu-ék :D

>Kikuchiyo

Most, hogy így említed, lehet... Ehh, utánanézek ^^

Rounin

Quote from: bimanc on 2008-10-15, 19:57:57
(Szerintem mondjuk könnyebb kimondani a japán neveket, mint az eredeti kínaiakat)

Persze ez egyéni ízlés kérdése, de szerintem nem is.

Próféta

Quote from: NLZ on 2008-10-15, 02:16:59
Texhnolyze vérengzős is, elborult is, zavaros is. Nézés közben erős wtf érzésed lesz. Lain Lite edition (vagy modernebben Home Premium, nem Ultimate :D), főleg hogy ugyan az készítette mindkettőt. Meg Neon Genesis Evangeliont is. Meg Haibane Renmei -t is, de az gagyi. Egyébként nem is az, hogy érzelgős, inkább együgyű. Legalábbis belőlem semmi wtf érzést nem váltott ki
Szerinted ami nem wtf, az már gagyi?  :confused:
NGE-hez meg nem sok közük van. Avagy kire gondoltál, aki mind a négy műnek alkotója volt?

Én

Gondolom, csak arra számított, hogy wtf lesz.
[spoiler]Ha csak trollkodtál, és elrontottam, akkor sorry. :D [/spoiler]
Amúgy HR-t én is untam, gondolom nem elég érzékeny a kis lelkem hozzá. :3x3:

Próféta

Quote from: Én on 2008-10-15, 22:09:30
Gondolom, csak arra számított, hogy wtf lesz.
Ja, mert ugyanaz csinálta, mint az NGE-t. Minden világos.  :lazza:

NLZ

Hmm, tényleg, ezt az NGE-t benéztem. :D Fura, nemtom miért gondoltam ezt.
Egyébként meg nem azért gagyi, mert nem volt wtf, csak egyrészt a leírások alapján arra számítottam, meg a sztoriból is vártam, hogy valami érdekes jöjjön ki, de lagymatag maradt az egész. Persze ha valaki elvárások nélkül nézi, meg úgy egyébként is szereti az ilyet, annak biztos tetszhet.
[reserved]

Member

Én elvárásokkal ültem neki a Haibané-nek és azért van benne pár wtf, még ha nem is pörögnek az események mérgezett egér módjára. Bár a legtöbb wtf akkor jön be, ha beszélsz róla más megtekintőkkel és kezd összeállni az elmélet, hogy mi is volt az az egész világ. Bár embere válogatja.

SaiyaGin

Inkább ide írom a kérdésemet, nem a Készülő animékbe, mert ott off lenne:

Quote from: frozenstein on 2008-10-17, 12:13:04
Spice and Wolf 2nd series :hopp:

Még az elsőt se láttam. :redface: Az hogy tetszett a népeknek?

Rounin

Quote from: SaiyaGin on 2008-10-17, 19:21:18
Még az elsőt se láttam. :redface: Az hogy tetszett a népeknek?

Sok 18+ material készült belőle. Annyira rossz nem lehet.

minuszmiki

Quote from: SaiyaGin on 2008-10-17, 19:21:18
Inkább ide írom a kérdésemet, nem a Készülő animékbe, mert ott off lenne:

Quote from: frozenstein on 2008-10-17, 12:13:04
Spice and Wolf 2nd series :hopp:

Még az elsőt se láttam. :redface: Az hogy tetszett a népeknek?
Kifejezetten jó. Ahogy írja is a link, nem a baszós-kardozós oldalról közelíti meg a fantasy dolgot, inkább afféle középkori slice-of-life, jó főszereplőkkel. Egy próbát szerintem mindenképpen megér.

SaiyaGin

Quote from: minuszmiki on 2008-10-17, 20:37:15
Kifejezetten jó. Ahogy írja is a link, nem a baszós-kardozós oldalról közelíti meg a fantasy dolgot, inkább afféle középkori slice-of-life, jó főszereplőkkel. Egy próbát szerintem mindenképpen megér.

:merci:
Felírom a listába...

Xzone

A Kannagi 5. részében volt egy érdekes jelenet.

Emlékeztem rá, hogy a Lucky Star első rendezőjét leváltották 4 epizód után, de azt nem tudtam, hogy ő felelős a Kannagiért is. Egy pár másodperces jelenetben köszönetet is mond Nagi-samának, amiért végre igazi rendezői rangra emelte, és a segítségét kéri, hogy a hátralévő részek alatt se rúgják ki :lol:

Alkyra

Quote from: Xzone on 2008-11-03, 20:52:50
A Kannagi 5. részében volt egy érdekes jelenet.

Emlékeztem rá, hogy a Lucky Star első rendezőjét leváltották 4 epizód után, de azt nem tudtam, hogy ő felelős a Kannagiért is. Egy pár másodperces jelenetben köszönetet is mond Nagi-samának, amiért végre igazi rendezői rangra emelte, és a segítségét kéri, hogy a hátralévő részek alatt se rúgják ki :lol:

Jah, azon én is röhögtem:)

motifator

Valóra vált egy anime az amerikai erdőben

A film felvéve a megnézendők listájára.
AniDB rating: 8.17
Kategóriák: angst, coming of age, music
Nekem nem is kell ennél több :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Zsiga

Quote from: motifator on 2008-11-26, 18:23:45
Valóra vált egy anime az amerikai erdőben

A film felvéve a megnézendők listájára.
AniDB rating: 8.17
Kategóriák: angst, coming of age, music
Nekem nem is kell ennél több :)
http://www.anilogue.com/h_piano.php

motifator

Wow, köszi. Kár, hogy se Budapestre, se Bécsbe nem készülök a közeljövőben :(
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

motifator

#1106
A téma az új animék topikban kezdődött, azrán Soul PM-ben válaszolt, hogy ne offoljunk, de mivel nem írt semmi személyeset, gondoltam itt folytatom a beszélgetést (tanulás helyett :D).
Itt nem is offtopik, és hátha más is szívesen leírná a véleményét a témáról/szeretne trollkodni egy jót, szal tessék:
Quote from: Soul on 2009-01-14, 14:01:52

Nem arról van szó, hogy nem szeretem a fansubokat, vagy rossz dolognak tartanám őket. Sőt, ez teljesen nonszensz, azokon élek folyamatosan :D
A fansubok szerintem eredetileg arról szóltak, hogy olyan animéket juttassanak el a nyugati közönséghez, amihet hivatalos úton nem lehetett hozzájutni. Onnantól kezdve, hogy van rá alternatíva, meg tudod szerezni az animét hivatalos forrásból, a fansubokra nincs többé szükség.
És ezt nem én találom ki, a szerintem legtöbb fansubber csapat is így gondolja. Nem csak viccből, vagy jófejségből van ott az összes fansubban, hogy "Cease distribution after licensing!". Persze ezt is fansub groupja válogatja, de szerintem a többség úgy gondolja, hogy hozzátartozik a fansubber filozófiához, hogy olyan dolgokat tesznek elérhetővé, amikhez különben sehogy se tudnál hozzájutni. Onnantól kezdve, hogy lehetőséged van nézni, a fansubberek munkája véget ért az adott sorozattal.

És az, hogy ha liszenszelnek valamit egy amerikai TV adón, a csapat kapja a C&D levelet, és leállnak, de közben más néven "illegalitásba vonulva" folytatják tovább, az megint egy más dolog. Az anime mostmár teljes nemzetközi ismertségre tett szert, így van egy nagy rakás rajongó az Egyesült Államokon kívül is, így ha a fansubber csapat leállna a fordítással, akkor ezekhez a fanokhoz sosem jutna el az a sorozat.

De itt a Skip Beat! esetében, amiről beszéltünk, a liszenszelés nem csak egy szűk réteget érint, hanem Ázsián kívül mindenki nézheti. És persze Ázsia elég nagy hely :), de pontosan nekik készül a crustyroll rip, vagy nekik subol a HorribleSubs. Legalábbis én úgy gondolom, hogy ezek a subok/ripek nem nekem készülnek, aki meg tudom nézni legálisan, elfogadható minőségben és időben ingyen, hanem azoknak az ázsiai anime fanoknak, akiknél még nem jelent meg a sorozat, és így ki tudja mikor, és milyen minőségben tudják legálisan beszerezni. Persze lehet, hogy ezt csak én gondolom így, és a crustyroll meg a horriblesubs release is csak azért készül, hogy mindenki a megszokott fansub-életérzést élhesse tovább, akár megnézhetné a crunchyrollon, akár nem. Én mindenesetre úgy döntöttem, hogy ott fogom nézni a Skip Beat!-et a crunchyrollon, mert úgy érzem, hogy ez a lehetőség nekem szól. Azzal, hogy ilyen feltételekkel lehetővé tették a kiadók, hogy megnézzem az alkozásukat, csak nekem akarnak a kedvemben járni. És cserébe az a minimum, hogy élek a lehetőséggel. És ha több must see anime is megjelenik a crunchyrollon olyan formában, hogy azt innen is lehet nézni, még az is lehet, hogy előfizetek az anime membershipre a 720p és a korábbi megjelenés miatt.

A szinkron témába most annyira nem mennék bele, mert egészen más dolog, és kiveséztük már párszor. Meg persze erről is mindenkinek megvan a saját véleménye. Szerintem az lenne a legjobb, ha jól működő digitális adásunk lenne, kiválasztható hang és feliratsávval, hogy mindenki úgy nézhesse az Animaxon a kedvenc sorozatait, ahogy ő szeretné.
De ez még nincs így, és a tv már csak ilyen műfaj. A filmbuzik se fikázzák az RTL Klubot vagy más tv adót, csak mert szar a szinkron, és ők szívesebben néznék inkább eredeti nyelven magyar felirattal. A tv-ben a szinkron a megszokott, ez van. Viszont az animefanok egy elég nagy és elég hangos csoportja utálja a szinkronokat, ezért remélem, hogy amint lesz rá technikai lehetőség, az Animax is megfontolja, hogy több hang és feliratsávval sugározza a műsorát.

Edit: tévedés volt a PM-et publikussá tenni, így töröltem amit Soul írt
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

SaiyaGin

Quote from: motifator on 2009-01-14, 15:35:18


És az, hogy ha liszenszelnek valamit egy amerikai TV adón, a csapat kapja a C&D levelet, és leállnak, de közben más néven "illegalitásba vonulva" folytatják tovább, az megint egy más dolog. Az anime mostmár teljes nemzetközi ismertségre tett szert, így van egy nagy rakás rajongó az Egyesült Államokon kívül is, így ha a fansubber csapat leállna a fordítással, akkor ezekhez a fanokhoz sosem jutna el az a sorozat.


Ha - tegyük fel - egy nem amerikai csapat feliratozik egy animét angolul, akkor hogy áll hozzá, hogy állhat hozzá a dologhoz az Amerikában licenszelő cég?

NLZ

Amíg a subber csapat szervere nem amerikában van, akkor a csapat lehet még akár amcsi is, nem tudnak mit kezdeni a hatóságok. Jól tudom?
[reserved]

Soul

Quote from: Soul on 2009-01-14, 14:01:52
Jobbnak láttam nem szétoffoltatni azt a topicot.Ezért ha gondolod folytassuk pm-ben a témát.

Először is kicsit hányingerem lett, mostmár elmult.Nekem mindíg is az marad a véleményem, hogy pm-et amit nem hiába hívnak személyes üzenetnek undorító kilinkelni.Hát végül is ja (annyira) személyes dolog nem volt benne.

És jó szórakozást hozzá.