Általános anime terefere/vita topik

Started by SaiyaGin, 2006-12-30, 09:42:55

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: Titkos on 2009-12-16, 03:27:22
Lightosabb ilyeneknél max kiröhögöm, durvábbaknál meg a hányinger fog el. Példa: ez a kép hiába lightosabb, mint mondjuk ez (elvégre a másodikon kvázi már majdnem megrapeli egyik csaj a másikat), mégis a kettő közül csak az elsőt találom szexuálisan stimulálónak, mivel a másodikkal megint csak úgy vagyok, hogy: 1. "ööö...LOL" 2. "Fúj...."
:zomg: Ritka gusztustalan képet sikerült kerítened a Kodomo no Jikanról...  :he: Azért ez már kemény loli raep. Annak ellenére, hogy a KNJ-t megnéztem, az ilyen stílusú képek NEM tetszenek.
Quote
Quote from: Flaser on 2009-12-15, 03:42:46
Ha ezek után a 16 éves (és baromi kihívóan öltözködő és viselkedő) lányokat (is) vonzónak tartom akkor nehogy-már pedo legyek, OK?

Amennyiben nem így néznek ki... :D
Ööö... ez már megint egy elég gusztustalan doujin (animében nem volt ilyen, mangát meg nem olvastam, nem is igen fogom), és hol vannak ezek 16 évesek? Meg kell hagyni, te is tudsz sarkítani. ::)

Mellesleg mostanában úgy általánosan jellemző a lolis ábrázolás. De valljuk be, van honnan merítsenek: a japán nők is sokszor jóval fiatalabbnak néznek ki a koruknál. Pl. az Azumangából Chiyo seiyuu-ja. Kinéz vagy 13-14-nek, közben meg már az Azumanga készítésekor is 27 éves volt...

Persze azért akadnak olyan "loli" sorozatok is, amikben szerintem az antiloli userek sem találnának kivetni valót. Pl. Ichigo Mashimarou. Loli kiscsajok, de teljesen hétköznapi dolgokat csinálnak. Az a sorozat tetszett, könnyed, szórakoztató vígjáték, a karakterek rajzolása és viselkedése teljesen megfelel a koruknak. Igaz, van benne fürdős és fürdőruhás jelenet, de akinek már az is sok, hogy a lányok meztelenül vannak, de csak a fejük látszik ki a fürdővízből, az szerintem jobban teszi, ha inkább nem néz animéket, mert ez már abból adódik, hogy a Japánok teljesen máshogy viszonyulnak a meztelenséghez, mint a nyugati ember ill. ugyebár a közfürdőket meztelenül használják, nők, férfiak külön részlegben.

Quote from: Xzone on 2009-12-16, 04:18:44
Én akkor néztem nagyot amikor megtudtam, hogy a Kodomo no Jikan mangakája nő.
:eek:  :he: Na ez nekem új... Most akkor hogy is van azokkal a "perverz férfiakkal"? :haha: (bár lehet, hogy a mangaka a tanárő helyébe képzelte magát, akit a sükebóka csávókám észre nem venne...

Member

Most, hogy nézem, eléggé aránytalan képek azok, tutira KnJ Doujin.
Moha: A mangában Rin már párszor ujjazta magát, illetve játszott a zuhanyrózsával, "más" még nem történt. ::)
"Pl. Ichigo Mashimarou" Ebben sztem megalkották a szereplőket és elfelejtettek vagy plot-tot, vagy poénokat, esetleg mindkettőt hozzáadni. :hehe:

"Most akkor hogy is van azokkal a "perverz férfiakkal"? :haha: "
Abból kiindulva, hogy a shoujo ai-ok rajzolói is többnyire nők, és azokban is milyen testek vannak...

Darkstar

Nem doujin az, hanem Megami poszter.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

noriko

#1383
Quote from: Flaser on 2009-12-16, 08:36:01
@norki: Meg tudnád mondani, hogy mi is az a fajtalankodás? (A jog szerint?)
ha tőlem kérdezed, hai douzo:

[spoiler=fajtalanság a jog szerint]Btk. 210/A.§ (2) E Cím alkalmazásában fajtalanság: a közösülés kivételével minden súlyosan szeméremsértõ cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére vagy kielégítésére szolgál.

A (2) bekezdés a fajtalanság fogalmát határozza meg. Szeméremsértõ cselekményen a passzív alany testét közvetlenül érintõ cselekedetrõl van szó. A cselekmény megvalósulhat oly módon, hogy a passzív alany kénytelen eltûrni az elkövetõ tevékenységét, de úgy is, hogy az elkövetõ hatására a passzív alany saját testével kerül nem kívánt kapcsolatba.
A tekintetben, hogy mi minõsül szeméremsértõnek, az uralkodó társadalmi felfogás nyújt támpontot. E kérdésben nem a passzív alany egyéni felfogása, erkölcsi érzéke a meghatározó. A közfelfogás az utóbbi idõben a médiában lezajlott átalakulásnak is köszönhetõen toleránsabbá vált egyes, a szexualitást érintõ magatartásformákkal. Még olyan magatartásformákat sem tart szeméremsértõnek, amelyekkel esetleg nem ért egyet, azokat rendellenesnek értékeli, de a partnerek közös akaratára tekintettel tudomásul veszi. Ennek akkor van jelentõsége, ha a partner az ilyen, egyébként rendellenesnek tartott viselkedésformát elutasítja, hiszen ezáltal az említett magatartás, cselekmény szeméremsértõvé válik.
A jogalkotó csupán a súlyos szeméremsértéshez fûzött jogkövetkezményt. A gyakorlat nem ítélte ilyennek a terheltnek azt a magatartását, hogy a néptelen országúton átkarolta a sértettet, magához húzta, hogy megcsókolja és a mellét megfogta: Objektíve sem volt alkalmas a terhelt nemi vágyának a felkeltésére vagy kielégítésére, nem is erre irányult, továbbá ez a magatartás nem a sértett nemi szabadságát, hanem becsületérzését sértette.
További feltétele a fajtalanság megállapításának, hogy a cselekmény a nemi vágy felkeltését, vagy kielégítését szolgálja. E tekintetben közömbös, hogy az elkövetõ a saját, a passzív alany, vagy egy harmadik személy nemi vágyának felkeltése, kielégítése érdekében cselekszik.


Also (de ezt nem bátorításnak írom! :ejnye:):
BH2007. 108. Nem tekinthető súlyosan szeméremsértő cselekménynek a tizenkettedik életévét be nem töltött személy - annak beleegyezésével - történő megcsókolása. 
[/spoiler]

A témával kapcsolatban pedig személyes véleményem, hogy a kislányok jöhetnek, ha aranyosak, ameddig nem fanservice célból vannak ott. Ha igen, az nekem már  :ejj:
És én sem a korra értem, hanem a ténylegesen kislánynak kinéző kategóriára. Aki felizgul egy laposmellű kislánytól, azt nem szívesen látnám óvoda közelében.
Egyébként a koraérett kisgyerekek IRL is mindig megijesztenek.
"I wish I could, but I don't want to."

Member

Quote from: noriko on 2009-12-16, 13:29:50
azt nem szívesen látnám óvoda közelében.
Bahhh. Ez már sztem azért pöppet tényleg toooooooooo young. (Son, I'm dissapoint.)

LiaLia

Quote from: noriko on 2009-12-16, 01:47:24
Quote from: LiaLia on 2009-12-15, 22:36:56
Nem találtam most Btk. részletet,
hai! douzo:
Megrontás
köszönet érte  :hai: Így már azért tisztábban látható a helyzet.

Titkos

#1386
Quote from: Flaser on 2009-12-16, 08:36:01
Más: amivel engem a loli "behálózott" az az, volt, hogy végre egy h-manga ahol a csajoknak nincs tejcsárda melle. A Yuribou's konverzió hagyományai szerint ugyanis egy csajnak minimum D-s melle lesz a rajzolt ábrázolásban, ha nem loli. (Kivételek azért vannak, de a legtöbb mangaka vígan rajzolja az anatómiailag képtelen óriásokat).

Azokat én sem szeretem, amikor már sárgadinnyényi "magasságoknál" járunk, az kb. legalább annyira illúzióromboló, mint a loliszex. :( (Bár még akkor is inkább az előbbi, mint az utóbbi.)

Quote from: Member on 2009-12-16, 10:04:13
Titkos: Ja, a lolik életkoruknál fogva a latencia időszakban vannak, Erikson szerint a teljesítmény szakaszban, tehát tanulni és dolgozni akarnak, nem d*gni (bár elnézve a mai kölköket tolódik a testi érettségükkel együtt ez a szakasz is lefele). Ezért is szerettem jobban a Kurenai és a Konnichiwa Anne loliját, mert a gyermeki énük dominál.

A második képpel pl. nekem sincs semmi bajom, de azért az elsőn már előjön a vállról lecsúszó ruha, meg a villanó melltartópánt (vajon az minek egy ilyen korú lánynak?), ami hadd ne mondjam, mire kíván utalni... ^^" Ez az, hogy hiába van "gyermeki énjük", ha ilyenekkel "elcseszik".

Quote from: Member on 2009-12-16, 10:04:13
De ha jobban megnézed, az általad nagy emlegetett KnJ-ben azon kívül, hogy túlérettek egy téren, eléggé gyerekesek, naivak, hisztisek, rászedhetőek. Talán 1-2 évvel ha fentebb járnak a kelleténél, 13-14 körül már elég kőkeményen megzuhantak néhányan és csak az ellentétes nemet akarják, nálunk főleg a lányok voltak ilyenek.

Öhm...OK, de akkor most akinek az bejön, mégis pedó? Vagy ez hogy kapcsolódott ide?

Quote from: Member on 2009-12-16, 10:04:13
Sztem sokkal nagyobb baj van a raep H-kkal, ami japóknál szinte kötelező alapelem (a végére persze a csaj is élvezi, persze...), mint azzal, hogy nagy a korkülönbség.

Azokat sem bírom, szerencsére rengeteg olyan hentai van, ahol tényleg a csaj is akarja, és nem csak a legvégén "jön rá". Nem kell mindenféle igénytelen szart elolvasni/megnézni. :) (Ez kb. a "minden hentaiban nagymellűek a csajok" esete, amiről fentebb írtam, ott is lehet szelektálni.) Amúgy aki sokat olvassa pl. Sankakut, gondolom tudja, hogy épp nem olyan régen jött rá a japánokra is a nagy cenzúrázás, keményen megtámadták a lolis/rapes/stb. témájú animéket, játékokat. Nyilván nem alaptalanul.

Quote from: Member on 2009-12-16, 10:04:13
Ezzel a tömény KnJ utálatoddal és a so serious-szal mintha kendőzni akarnál vmit. :)

Nem, "sajnos" engem nem kapott el kicsiként a cukrosbácsi, ha ilyesmire célzol, és nem is arról van szó, hogy én lennék az. XD (Hogy miért pont a KnJ-t "csesztetem", arra mindjárt kitérek.) Viszont abban igazad van, hogy kicsit már személyes ügyemnek érzem a dolgot, mivel ez az egész "lolidömping" az én szórakozásomat rontja el, történetesen arról van szó, hogy míg korábban mondjuk az animék/mangák fele sem volt ilyen, és szép felnőtt testű nőket használtak fanservice gyanánt, mostanra ez utóbbiakat kell nagyítóval keresni. Pl. elég szomorú, hogy Ken Akamatsu kitalálta a Love Hina-t, aztán fele annyit sem kaszált vele, mint a Negimával. Pedig csak a nők életkorát vitte lejebb úgy 5-8 évvel... :ejj: Régen, ha valamivel fanservice-eltek, az legalább tényleg nő volt, nem egy óvodás/alsótagozatos iskolás. Most meg mi van? Aktuális téli szezonunk Ami nem lolis hülyeség, az fangirlshow bishounenekkel, és talán 1-2 olyan cím van, amibe egyáltalán megéri belenéznem. Azért mondjuk ha egy 10 évvel ezelőtti ilyet mutatnék, mibe, hogy nem ilyenekkel lenne tömve? Ide jutottunk. Most legutoljára talán a Mai Hime volt az, ahol meglepően kevés loli szerepelt (most kettő ugrik be, és azok sem voltak annyira előtérben), de persze később a Mai Otomével "orvosolták" a lolihiányt ők is. (És még ennek is örülni kell, mert legalább nem volt mindenki loli, mivel sajnos manapság ez a tendencia, ahogy Moha is írja.) Na, nekem úgy "röviden" ez a fő bajom a lolival, mint jelenséggel. Aztán az, hogy egyeseknek ez még vicces is, "pedobear" meg "raep them!", néha felidegesít. :) (Kb. mintha valaki jönne itt, hogy "Yaoi 4 the win!", lefogadom őt vasvillával kergetnétek ki a fórumról. XD)

A KnJ-ről meg: Azért példálózok most annyira azzal, mert egyrészt abból tudtam most hirtelenjében képet keríteni, másrészt, mert a sok loli-fan/pedó most azt tartja a nagy kultuszsorozatnak, és még magyarázzák is, hogy az bizony nagyon komoly, bemutatja a dolog árnyoldalait, stb. Ez biztos így van, csak éppen a fanservice ugyanúgy megtalálható benne, már-már néha hentai-ba hajló jelenetekkel. Ez olyan, mintha csinálnál mondjuk egy cigiről szóló animét, amibe beleraknál 1-2 tüdőrákos fazont, de közben minden második képkockán vígan szivarozna mindenki, és röhögnének, hogy "Öregem, ez aztán az élet." ::) Ergo nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen manga komolyan vehető módon tudna foglalkozni a pedó-témával. Azon amúgy annyira nem lepődtem meg, hogy nő a mangaka, a legjobb mangákat rendszerint ők rajzolják/írják, csak most pont pechünk volt (legalábbis nekem), hogy ez éppen a loli témát fogta ki magának. (Megjegyzés: A To Love Ru-nál noha férfi a rajzoló, nő írja a sztorit. Azt a sztorit, ahol minden harmadik képen letépik a csajok ruháit, rájuk ömlik a tej, stb. És zseniálisan csinálja. :))

Ja, "serious" meg azért vagyok, mert oké, lehet vele viccelődni, de azért tudjuk már, hogy miről beszélünk. :) (Kérdezd NLZ-t, hogyan reagáltam, amikor leyaoizta a D.Gray-t. XD Szeretek minden témából jól felkészülni. XD)

Quote from: Moha on 2009-12-16, 12:54:31
:zomg: Ritka gusztustalan képet sikerült kerítened a Kodomo no Jikanról...  :he: Azért ez már kemény loli raep. Annak ellenére, hogy a KNJ-t megnéztem, az ilyen stílusú képek NEM tetszenek.

Valahogy nem lepődök meg, hogy Flaser után most te is szinte személyes sértésnek veszed a dolgot, még mentegetőzöl is, mikor a franc sem vádolt meg. XD (Max utaltam rá, de szerintem te is bánod, hogy nem olyan rég "lebuktál" azzal a képernyővédőddel. :P)

A mangát amúgy nem ajánlom, ha már ez is betett (Sankaku szerint ott legutoljára Rin tampont dugott fel magának, az asszociáció gondolom érthető...), de az anime sem olyan lightos azért: http://www.sankakucomplex.com/2009/07/26/kodomo-no-jikan-loli-breast-sucking-anime/

Quote from: Moha on 2009-12-16, 12:54:31
Ööö... ez már megint egy elég gusztustalan doujin (animében nem volt ilyen, mangát meg nem olvastam, nem is igen fogom), és hol vannak ezek 16 évesek? Meg kell hagyni, te is tudsz sarkítani. ::)

LOL, nézd már meg mit írtam. Nem azt, hogy "ezek 16 évesek", csak viccelődtem, hogy Flaser "16 éves kihívő nője" azért remélem nem így néz ki testileg, mert az sokat elmondana róla. XD A Kodomo szereplői kb. 10 év körül lehetnek, mivel tudtommal alsó tagozatos általános iskolások. És ahogy Darkstar is rámutatott, ez még mindig nem doujin, fura, hogy ez pont neked nem tűnt fel, aki már tudtommal rendelt pár Megamit, illetve meeten pont ilyen magazinos képeket árulsz fotóként. Doujinnal amúgy sem érvelnék, semmi értelme nem lenne, mivel annak köze nincs az eredetihez, pont az bennük a pláne, hogy jogvédelem nélkül bárki bármit rajzolhat a kedvenc karaktereivel. Amiket én linkelek, azok olyan hivatalos képek, amikre az eredeti készítő is áldását adja, és a sarokban ott figyel a stúdió neve, és egyéb dolgok. Az, hogy ilyen konkrétan nincs a sorozatban, azért lehet, mert nem screenshot, hanem poszter, de egyrészt sokat elmond a sorozat stílusáról, másrészt mibe, hogy abból is találnék ha nem is ilyen durva, de hasonlóan "explicit" képeket? De csak ezért nem fogom végignézni, mivel rühellem. XD (Ezt elég volt a Narutóval eljátszanom. XD) Ha a kép aránytalan, az azt jelenti, hogy épp tehetségtelen volt, aki rajzolta, attól még hivatalos, ha ott a logó, meg minden. XD (Speciel Uminekóban láttam ilyet legutóbb, hogy félúton cseréltek rajzolót, okádékak belőle az új illusztrációk. :()

Quote from: Moha on 2009-12-16, 12:54:31
Mellesleg mostanában úgy általánosan jellemző a lolis ábrázolás. De valljuk be, van honnan merítsenek: a japán nők is sokszor jóval fiatalabbnak néznek ki a koruknál. Pl. az Azumangából Chiyo seiyuu-ja. Kinéz vagy 13-14-nek, közben meg már az Azumanga készítésekor is 27 éves volt...

Maga a műfaj onnan indult, hogy van az a kapitális baromság japánban, hogy még pornóban sem mutathatják a nemi szerveket. Ezt a készítők azzal próbálták kicselezni, hogy elkezdtek testileg éretlen szereplőket rajzolni, és nincs probléma. (Mondjuk nem tudom, pl. a 3 centis, és lankadt pénisz nem olyan ijesztő, mint a nagy merev, vagy a punci már csak onnantól törvénysértő, ha benövi a fanszőr? Mindegy, nincs itt a japán törvénykönyv a polcomon... XD) Az más kérdés, hogy őket is meglepte szerintem, hogy az évek során hányan lettek kifejezetten ennek a rajongói, annak meg valóban nem örülök, hogy mintha most élné a reneszánszát a műfaj, de ezt már fentebb is írtam.

Quote from: Moha on 2009-12-16, 12:54:31
Persze azért akadnak olyan "loli" sorozatok is, amikben szerintem az antiloli userek sem találnának kivetni valót. Pl. Ichigo Mashimarou. Loli kiscsajok, de teljesen hétköznapi dolgokat csinálnak. Az a sorozat tetszett, könnyed, szórakoztató vígjáték, a karakterek rajzolása és viselkedése teljesen megfelel a koruknak. Igaz, van benne fürdős és fürdőruhás jelenet, de akinek már az is sok, hogy a lányok meztelenül vannak, de csak a fejük látszik ki a fürdővízből, az szerintem jobban teszi, ha inkább nem néz animéket, mert ez már abból adódik, hogy a Japánok teljesen máshogy viszonyulnak a meztelenséghez, mint a nyugati ember ill. ugyebár a közfürdőket meztelenül használják, nők, férfiak külön részlegben.

Ezekkel nincs is semmi gondom ilyen téren, általában csak azért nem nézem őket, mert számomra uncsi, hogy nagyon slice of life, és kb. semmi érdemleges nem történik 26 részen át. (Tisztelet persze a kivételnek, biztos van olyan is.)

Quote from: Moha on 2009-12-16, 12:54:31
:eek:  :he: Na ez nekem új... Most akkor hogy is van azokkal a "perverz férfiakkal"? :haha: (bár lehet, hogy a mangaka a tanárő helyébe képzelte magát, akit a sükebóka csávókám észre nem venne...

Á, csak pontosan tudta, hogy ha majdnem lolipornóba hajló mangát rajzol, dögre fogja keresni magát. :D (A nők meg legalább annyira perverzek, mint a férfiak, ha nem jobban. XD Szintén Sankakun volt egy összehasonlítás, hogy "shounen ero manga vs. shoujo ero manga", kb. mintha egyazon kötetből származott volna a két kép. XD)


Quote from: Member on 2009-12-16, 13:18:12
Moha: A mangában Rin már párszor ujjazta magát, illetve játszott a zuhanyrózsával, "más" még nem történt. ::)
"Pl. Ichigo Mashimarou" Ebben sztem megalkották a szereplőket és elfelejtettek vagy plot-tot, vagy poénokat, esetleg mindkettőt hozzáadni. :hehe:

"Most akkor hogy is van azokkal a "perverz férfiakkal"? :haha: "
Abból kiindulva, hogy a shoujo ai-ok rajzolói is többnyire nők, és azokban is milyen testek vannak...

És amikor Reiji (vagy hogy hívják a pedó nevelőapát) úgy kiszívja a nyakát, hogy a tanárbácsi előtt azon buknak le? :D (Mielőtt kérdeznéd: Egyik női ismerősöm "just for fun" alapon olvassa, szóval ezért vagyok KnJ-ből ennyire naprekész. XD Amúgy azt mondta a téma és a sztori egész jó lenne, de a hegyméretű fanservice-mennyiséget ő sem cáfolta.) Shoujo-Ai-hoz meg: Jaja. Csak egy cím: Shoujo Sect. A fejemet nem teszem rá, de mintha nő lenne a mangaka ott is, és ahhoz képest...wow. :D

Amúgy meg fene a szájmenésemet, hogy megint egy egész fejezetet írtam, amikor noriko kb. két mondatban röviden megragadta a lényeget:

Quote from: noriko on 2009-12-16, 13:29:50
A témával kapcsolatban pedig személyes véleményem, hogy a kislányok jöhetnek, ha aranyosak, ameddig nem fanservice célból vannak ott. Ha igen, az nekem már  :ejj:

illetve:

Quote from: noriko on 2009-12-16, 13:29:50
És én sem a korra értem, hanem a ténylegesen kislánynak kinéző kategóriára. Aki felizgul egy laposmellű kislánytól, azt nem szívesen látnám óvoda közelében.
Egyébként a koraérett kisgyerekek IRL is mindig megijesztenek.

Szóval röviden: Nem az animés kislányokkal van bajom, amíg egyértelműen nem azért vannak egy sorozatban (pl. Miyazaki cuccokat nem fikázok, pedig asszem a Totoróban még együtt is fürdenek a gyerekek), és nem is a "flat chested" nőkkel van a bajom, egészen addig, amíg nem azt látom, hogy a testük egéssze is igencsak "flat"... A véleményem meg gondolom leírhatom, ahogy egyesek a mecha/magical girl/mitomménmi sorozattól menekülnek ki a világból, én meg ezektől. :) (Ettől függetlenül nézze, aki ezt szereti.) Ennek ellenére szeretném hozzátenni, hogy ahol azért valami közepesen normális történet is van a loli fanservice mellett, ott még általában így is elviselem a dolgot. (Pl. a Mai Otomét mindenki fikázza, nekem azért bejött, bár látszott, hogy ott már eléggé az otakukra építettek.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Darkstar

#1387
Még a közepén vagyok, de erre reagálnom kell
Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
melltartópánt (vajon az minek egy ilyen korú lánynak?), ami hadd ne mondjam, mire kíván utalni...
Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
melltartópánt
............................................________........................
....................................,.-'"...................``~.,..................
.............................,.-"..................................."-.,............
.........................,/...............................................":,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:"........./.....
..............?.....__.........................................:`.........../.....
............./__.(....."~-,_..............................,:`........../........
.........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}...........
...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../............
...,,,___.\`~,......"~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-"...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=~-,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._|_,-&``................`\..............

Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
(Megjegyzés: A To Love Ru-nál noha férfi a rajzoló, nő írja a sztorit. Azt a sztorit, ahol minden harmadik képen letépik a csajok ruháit, rájuk ömlik a tej, stb. És zseniálisan csinálja. :))
Sajnos csak cinálta. Bár remélem lesz folyt., kb azegyetlen manga, amit rendszeresen követtem. (A másik az OH, de az nem hetente jön ki)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

Hopsza, ezt valóban elnéztem, az egész felsőt készül ledobni magáról... ::) (A mondat többi része attól még stimmel. ;))
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Xzone


Flaser

Mondjuk engem is zavar, hogy "ezeken a mai anime-s csajokon nincs mit fogni"...

...de ennél sokkal jobban zavar, hogy ezek nem emberek, hanem üres bábok amik csak az otaku nőpótlójaként képesek bármilyen szerepet is betölteni.

Personally I blame KEY.

Ők emelték sose látott magasságba a magatehetetlen, abszolút cuki (ultra moe), gyerekes (visszamaradott?) és szinte semmi önálló akarattal rendelkező, (alárendelt, engedelmes, amilyen egy japán lánynak lennie kell), de azért szerető szívű és a hős mellett - (Hollott erre mi oka is van? Az illető 99%, hogy egy lúzer) - a végsőkig kitarto Yamato Nadeshiko-t.

Ezek után nem csoda, hogy a valamilyen önállóságot, ne adj Isten személyiséget mutató lányokra egyként csapott le az anime-s társadalom, - vö. tsudere, yander, legutóbb kuudere (Bakemonogatari) - hogy aztán a stúdiók ebből is üres figurát csináljanak, egy puszta mázt, ami alá nyugodtan besrófolható a fenti báb.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Member

Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
Lerombolták a játszóteremet, a helyére új játékokat emeltek és ez nekem tetszik, ezért "felkészülök".
Kb. ennyi jött le abból a tömény oldalmennyiségből, puszta racionalizálás. :ejnye: Ha úgy vesszük, ecchi, ecchi, és amúgyis, a LH egy kalap sz*r. :p

Filmiparban, zenék szövegében is ált. a másodhegedűs, passzív fél a nő, max párkapcsolati téren van lehetősége dönteni, ez van sajnos. :/ Ezzel akaratlanul (?) is elhitetik, hogy egyetlen feladatuk uruk szolgálata, pedig nem  a középkorban vagyunk már.

NLZ

Jah, le a férfi elnyomással! Szüntessék be a piszoárokat is, a férfiak pedig szintén dugjanak fel tampont, nem kell a megkülönböztetés!
[reserved]

Zen

Quote from: Member on 2009-12-17, 10:32:27
Filmiparban, zenék szövegében is ált. a másodhegedűs, passzív fél a nő, max párkapcsolati téren van lehetősége dönteni, ez van sajnos. :/ Ezzel akaratlanul (?) is elhitetik, hogy egyetlen feladatuk uruk szolgálata, pedig nem  a középkorban vagyunk már.
Remélem nem a rapperekre gondolsz, az ő véleményük alapból nem számít. :3x3:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Member

Quote from: NLZ on 2009-12-17, 20:39:51
Jah, le a férfi elnyomással!
Nincsen elnyomás, általában tesznek a saját degradálódásukért. :)

Quote from: Zen on 2009-12-17, 20:44:36
Remélem nem a rapperekre gondolsz, az ő véleményük alapból nem számít. :3x3:
Eszembe nem jutottak, de most hogy mondod. :)

Titkos

Quote from: Member on 2009-12-17, 10:32:27
Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
Lerombolták a játszóteremet, a helyére új játékokat emeltek és ez nekem tetszik, ezért "felkészülök".
Kb. ennyi jött le abból a tömény oldalmennyiségből, puszta racionalizálás. :ejnye: Ha úgy vesszük, ecchi, ecchi, és amúgyis, a LH egy kalap sz*r. :p

Akkor már "és ez nekem nem tetszik", nem? ;) (Ha gúnyolsz, legalább helyesen tedd. XD) Mondjuk végülis nem rossz a hasonlat. XD Love Hina-t azért szarnak nem modanám (bár ízlések és pofonok), de igaz, hogy az animéjét én is meguntam a felénél, majd még egyszer ha marha sok időm lesz, elkezdem a mangát, hátha az jobb. (Bár ecchi szempontjából akkor is hülyére pwnolja a Negimát. :P)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Moha

Na, én meg a Negima-t hagytam ott a 7. rész után... LH viszont továbbra is az egyik legjobb anime szvsz. :zen:

LiaLia

Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
Ja, "serious" meg azért vagyok, mert oké, lehet vele viccelődni, de azért tudjuk már, hogy miről beszélünk. :) (Kérdezd NLZ-t, hogyan reagáltam, amikor leyaoizta a D.Gray-t. XD Szeretek minden témából jól felkészülni. XD)
Yaoi a D. Gray? :ejnye: Eddig 6 részét láttam, de valahogy sehogyse tűnik annak, bishik vannak benne az biztos.  :smile:
Most épp ezzel a sorozattal kezdek bajban lenni. Eddig nagyon örültem, hogy nem kaptam rá egyetlen többszázrészes sorozatra se. Még régebben láttam pár részt belőle, annyira akkor nem tetszett, és csak pár rész volt feltüntetve egy helyen, nem néztem utána, hogy ténylegesen hány részes. Aztán mostanában kezdték magyar szinkronnal adni (ami időnként katasztrófális), gondoltam belenézek, és már talán a 4. részt úgy néztem, hogy muszáj megnézni a következőt mi is történik, mert persze egy nagyobb eseményt hagytak félbe a rész végén. Tipikus sorozat megoldás, hogy már alig várja az ember, hogy mikor lesz a következő rész. És csak ezután néztem meg, hogy hány részes, és hatalmas kétségbeesésbe zuhantam, hogy 103.
A zenéje, grafika tetszik, és a misztikus alaptörténet is, bár ez inkább tizenéveseknek készült szerintem. A sok lövöldözés nem nagyon tetszik, és a démon-gépek sem, viszont ez még elviselhető, Allen és Kanda története mellett.

Quote from: Moha on 2009-12-16, 12:54:31
Mellesleg mostanában úgy általánosan jellemző a lolis ábrázolás. De valljuk be, van honnan merítsenek: a japán nők is sokszor jóval fiatalabbnak néznek ki a koruknál. Pl. az Azumangából Chiyo seiyuu-ja. Kinéz vagy 13-14-nek, közben meg már az Azumanga készítésekor is 27 éves volt...
Szerintem általában a keleti nők sokkal fiatalabbnak látszanak, vagy inkább kortalanabbak, mint a nyugatiak.

Quote from: Titkos on 2009-12-17, 01:10:21
(pl. Miyazaki cuccokat nem fikázok, pedig asszem a Totoróban még együtt is fürdenek a gyerekek),
Pont ezért tetszenek a Miyazaki és Ghibli animék, mert azokban helyén vannnak a dolgok. Ott az 5 éves úgy néz ki, mit egy 5 éves, és úgy reagál a történésekre, és olyan történetben van benne, ami életkorilag is elfogadható.

Quote from: Flaser on 2009-12-17, 09:19:12
Ezek után nem csoda, hogy a valamilyen önállóságot, ne adj Isten személyiséget mutató lányokra egyként csapott le az anime-s társadalom, - vö. tsudere, yander, legutóbb kuudere (Bakemonogatari) - hogy aztán a stúdiók ebből is üres figurát csináljanak, egy puszta mázt, ami alá nyugodtan besrófolható a fenti báb.
Ez így elég szomorú, úgy tűnik a japán hagyományok sokkal mélyebben gyökereznek a kultúrájukban és nehezen tudnak változtatni rajt.

Titkos

Quote from: LiaLia on 2009-12-19, 21:41:11
Yaoi a D. Gray? :ejnye: Eddig 6 részét láttam, de valahogy sehogyse tűnik annak, bishik vannak benne az biztos.  :smile:

Persze, én is azt mondtam, hogy pont megvédtem. :)

Quote from: LiaLia on 2009-12-19, 21:41:11
Most épp ezzel a sorozattal kezdek bajban lenni. Eddig nagyon örültem, hogy nem kaptam rá egyetlen többszázrészes sorozatra se. [...] És csak ezután néztem meg, hogy hány részes, és hatalmas kétségbeesésbe zuhantam, hogy 103.

Szerintem a hosszú sorozatoktól alapvetően nem kell félni, elkezdi őket az ember, aztán ha 10-15 rész után sem jön be neki, akkor dobhatja nyugodtan. De ha neked tetszik a D.Gray/várod a részeket, stb. akkor szerintem nézd nyugodtan. :) Lesz pár fárasztó filler a közepe körül, de ettől eltekintve az animének semmi baja szvsz. A "gond" max az lehet, hogy az a 103 rész még csak nem is a vége, a manga még ma is fut, de egyrészt az is baromi jó, másrészt ezeknek a hosszú sorozatoknak szerintem hozzátartozik a feelingjéhez, hogy hétről-hétre várja az ember az új epizódokat. Ha pl. valaki mindent úgy akar nézni, mint a 26 részes cuccokat, hogy megvárja, míg végig kijönnek, aztán 2 nap alatt lenyomja az egészet, annak megértem, hogy egy 50+ fölötti cucc már durva, mivel itt esély sincs így nézni.

Quote from: LiaLia on 2009-12-19, 21:41:11
A zenéje, grafika tetszik, és a misztikus alaptörténet is, bár ez inkább tizenéveseknek készült szerintem. A sok lövöldözés nem nagyon tetszik, és a démon-gépek sem, viszont ez még elviselhető, Allen és Kanda története mellett.

Persze, tizenéveseknek készült, eleve a Jumpban fut, aminek tizenévesek a célközönsége. Mondhatnám úgy is, hogy semmivel sem "tizenévesebb", mint egy Naruto, Bleach, vagy OP. Csak fele akkora a hype körülötte, ezért sokan csak most fedezik fel a magyar adás miatt, hogy "Basszus, ez tök jó!". A történet amúgy később még sokkal jobb lesz, de így a 8. rész körül ez még max csak utalás szinten látszik, mivel eddig kb. annyi történt, hogy bemutatták a "jók" és "gonoszok" oldalát. Speciel szerintem a most hétvégi Mirandás részek azok, ami után elkezd beindulni a sztori, nekem legalábbis innentől tetszett meg igazán. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Dreamcleaver

Tokyotosho nálatok is lent van? Licenselt animékra tudtok valami library-t/keresőt? Az Animesuki-ról leszedik őket.

(btw mininova-ró leszedték az animékat? Nem dob ki semmit a keresője).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

White SeeD

#1400
Tokyotosho halott már pár napja.
Mininova ellen éppen eljárás van/volt piratebay mintájára. :mad:
Szomorú év vége ez az anime társadalom számára :ejj:

Animera nyaatorrent
Hentaira hongfire
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

LuckyDingo

Quote from: Dreamcleaver on 2009-12-21, 19:25:17
Tokyotosho nálatok is lent van? Licenselt animékra tudtok valami library-t/keresőt? Az Animesuki-ról leszedik őket.

(btw mininova-ró leszedték az animékat? Nem dob ki semmit a keresője).
Tokyotosho összeomlott, karácsony után lesz.
Nyaatorrentsen próbálkozz sztem.
Mininovát megszorongatták, nem csak anime, minden jó dolog lement róla, ami nem legal.

Titkos

Quote from: Zen on 2009-12-22, 22:53:19
BTW tróger vagy, loliconra panaszkodsz, de incest bezzeg elmegy. :D

Jaja, az szódával igen, bár inkább a twincest yuri szokott megfogni ebben a témákörben. :) Persze ha ez is akkora méreteket öltene, hogy a szezon 90%-ka "testvérek dugnak" témájú ecchi/hentai animékből épülne fel, akkor biztos zavarni kezdene. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Member

Ezen a listán kb. ha háromra fogható rá, hogy van benne loli, ha mindenkit annak veszel, akinek nincsen méteres melle, persze, hogy 90%.

"twincest yuri": Az jó, főleg ha lolik és albínók is egyben. A mindent elsöprő testvéri szeretet. XD

Darkstar

Quote from: Member on 2009-12-22, 23:16:42
Ezen a listán kb
Az OH artja fölött még mindíg nem tértem napirendre....

Quote from: Zen on 2009-12-22, 23:00:11
Különben is, mi lett a vizsgáddal? :D
Végeztem a készüléssel, most relaxációként a szovjet himnuszt hallgatom sokadszor, az időponthoz képest kicsit talán túl hangosan
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

#1405
Quote from: Member on 2009-12-22, 23:16:42
Ezen a listán kb. ha háromra fogható rá, hogy van benne loli, ha mindenkit annak veszel, akinek nincsen méteres melle, persze, hogy 90%.

Ha már lista, nézzük a normálisabbat, a tiédről eleve hiányzik 3 sorozat + az OVA-k és folytatások.
De akkor írom:

Dance in the Vampire Bund: Vámpír-loli gyilkolászik. (Loli + vér = instant cash for the company!)

So-Ra-No-Wo-To: "K-ON 2", nem is kell róla többet mondani.

Hanamaru Kindergarten: A cím magáért beszél.

Baka to Test to Shoukanjuu: OK, ezt így a kép alapján nem merem 100%-ra állítani, de azok a csajok nekem gyanúsak. XD

Hidamari Sketch: Híres lolis sztori, elsősorban a moe-re építve. (Csodálom is, hogy csak most készül belőle az anime, nem hamarabb.)

Ookamikakushi: Ismét egy gyanúsan fiatal csaj figyel a plakáton, bár ha a sztori jó lesz, még mentheti, legalább nem a "made for otakus" reklámfeeling süt róla, ellentétben a többi képpel.

Omamori Himari: Középen ott figyel a zöldhajú "silent moe loli", viszont ez még biztató, első látásra szokatlanul kevés a loli. :) (Erről jut eszembe, totál más téma, de a Devil May Cry animében volt egy olyan, hogy pusztán az otakuk miatt beraktak egy loli karaktert, aki a játékokban soha nem is szerepelt. Ennyit arról, hogy hogyan képesek elrontani más szórakozását pár pedó miatt.)

Ladies vs. Butlers: Ha mákom van, ebben a fanservice-t bőven elviszi majd a sok csaj, és a crossdressing, így nem lesz idő lolizni. Eddig ez a legszimpibb.

Chu-Bra!: Az alapsztori annyira WTF volt, hogy muszáj volt belenéznem a mangába (végülis láttunk már olyat, hogy nagyon idióta sztoriból lett baromi jó manga, lásd My Balls :D), de a loli-mérőm rögtön ki is akadt. Bugyikra épülő lolishow "megfelelő korú" lányokkal. (Szóval itt senki nem jöhet azzal, hogy "dehát nem is néz ki 10-nek!" Max ha úgy értjük, hogy "ja, mert 8-nak!  :P".)

Weiß Survive R: Ezt nem nagyon ismerem, de ilyen kép alapján mi a francra számítsak? XD Mondjuk úgy, hogy ha a középső és a jobb oldali csaj is úgy nézne ki, mint a bal, akkor az a minimum, hogy tölteném, így még elgondolkozom rajta. :D

Heartcatch Precure!: A Pretty Cure két loli magical girl kalandjairól szólt, ahogy nézem, ez annak a spin-off-ja.

Most hogy így nézem, lehet nem 90%, de még így is több, mint a fele. Mondjuk úgy, hogy ha fordított lenne az arány, és a fent felsoroltakban mind 20+-os csajok szerepelnének, valszeg most én sem pofáznék. :D

Mielőtt jönne megint a "why so serious?", én inkább azt kérdezem: What's the difference?
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Zen

Vampire Bundon kívűl melyikben van loli "pr0n"?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Titkos

Lehet még abban sincs, de nem azt mondtam, hogy csak a pr0n zavar, eleve a velük való fanservice. (De most nem írom le újra, amit egy hete írtam a másik topicban.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Zen

Hanamaru?
Pelenka shot?
Fanservice?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Member

#1409
Serious again.
Quote from: Titkos on 2009-12-23, 00:01:16
Dance in the Vampire Bund: Vámpír-loli gyilkolászik. (Loli + vér = instant cash for the company!)
Nem ismerem a mangát, de a vér az más fanservice kat.
QuoteSo-Ra-No-Wo-To: "K-ON 2", nem is kell róla többet mondani.
Szerintem sem, K-ON nem lolis.
QuoteHanamaru Kindergarten: A cím magáért beszél.
Ha jól tudom, a főhős srác egy vele egykorúba lesz szerelmes, az ovisok csak a töltelék.
QuoteBaka to Test to Shoukanjuu: OK, ezt így a kép alapján nem merem 100%-ra állítani, de azok a csajok nekem gyanúsak. XD
Gyanúsak... Bahh, te és a megérzéseid. Aki szerint Elyse loli, annak a szemének hogyan higgyek? ::)

QuoteHidamari Sketch: Híres lolis sztori, elsősorban a moe-re építve. (Csodálom is, hogy csak most készül belőle az anime, nem hamarabb.)
Az első. Szerintem ronda az art.

QuoteOokamikakushi: Ismét egy gyanúsan fiatal csaj figyel a plakáton, bár ha a sztori jó lesz, még mentheti, legalább nem a "made for otakus" reklámfeeling süt róla, ellentétben a többi képpel.
Na és? Ha van egy sztoriban egyelten fiatalabb, az máris loli-for-pedo-fanservice? Mondjuk ez csak sejtés, nem confirmed.

QuoteOmamori Himari: Középen ott figyel a zöldhajú "silent moe loli", viszont ez még biztató, első látásra szokatlanul kevés a loli. :) (Erről jut eszembe, totál más téma, de a Devil May Cry animében volt egy olyan, hogy pusztán az otakuk miatt beraktak egy loli karaktert, aki a játékokban soha nem is szerepelt. Ennyit arról, hogy hogyan képesek elrontani más szórakozását pár pedó miatt.)
Lásd fentebb.
DMC: Szóval csak neked kedvezzünk? ^^
QuoteLadies vs. Butlers: Ha mákom van, ebben a fanservice-t bőven elviszi majd a sok csaj, és a crossdressing, így nem lesz idő lolizni. Eddig ez a legszimpibb.
Igen, innentől nem vagy komolyan vehető. :hehe:

QuoteChu-Bra!: Az alapsztori annyira WTF volt, hogy muszáj volt belenéznem a mangába (végülis láttunk már olyat, hogy nagyon idióta sztoriból lett baromi jó manga, lásd My Balls :D), de a loli-mérőm rögtön ki is akadt. Bugyikra épülő lolishow "megfelelő korú" lányokkal. (Szóval itt senki nem jöhet azzal, hogy "dehát nem is néz ki 10-nek!" Max ha úgy értjük, hogy "ja, mert 8-nak!  :P".)
Itt a második. Az art megen csak ronda.

QuoteWeiß Survive R: Ezt nem nagyon ismerem, de ilyen kép alapján mi a francra számítsak? XD Mondjuk úgy, hogy ha a középső és a jobb oldali csaj is úgy nézne ki, mint a bal, akkor az a minimum, hogy tölteném, így még elgondolkozom rajta. :D

QuoteHeartcatch Precure!: A Pretty Cure két loli magical girl kalandjairól szólt, ahogy nézem, ez annak a spin-off-ja.
Magasak és van mellük. :)

QuoteMost hogy így nézem, lehet nem 90%, de még így is több, mint a fele. Mondjuk úgy, hogy ha fordított lenne az arány, és a fent felsoroltakban mind 20+-os csajok szerepelnének, valszeg most én sem pofáznék. :D
Két darab van, amiben erős lehet az erotic fanservice így elsőre, ember. Nehogy már a portás beszéljen a kórház sebészetéről.


QuoteMielőtt jönne megint a "why so serious?", én inkább azt kérdezem: What's the difference?
Az első szerintem idősebb annál, mint amennyinek látszik, de nem is ez a lényeg: Mit zavar három cikk? Ha nem tetszik, go back to boobies land.