Main Menu

EVE Online

Started by Suszi, 2006-01-06, 12:16:54

Previous topic - Next topic

Suszi

Írna valaki egy összefoglalót, hogy mi volt a teszt szerveren a mass testingnél?

White SeeD

Tegnapi tapasztalatok (már ameddig voltam)
A meglepöen sok player miatt tovább tartott a playerek összeszedése mint a multkor, igy csak 22:30 körül kezdödött. 250 vs 20 hajo minden fajtábol. Ujabb 30 perc ment el a jump gate tesztnél ami igencsak elbukott megint. kb 5-7 perc delay volt mire 500 hajo átjutott. Engem gyak az utolso körben engedett át, igy láttam amint kb 20as csapatokban jumpolnak a playerek.
A gate camp harcbol csak 1-et vártam meg. Én a campelökkel voltam. Eleinte elég könynü volt és jol ment, mivel csak 20asával érkeztek a playerek az elsö 5 hullámban, utána viszont vagy 100 beesett a capitalokkal együtt. Akkor már volt 2-3 perces modul delay, de legalább a dronok tették a dolgukat. A cap kijelzöje bedöglött, igy olyan volt mintha unlimited cap-om lenne. A targeteléssel is gondok voltak. 2-4 perc egy egy hajo. Sajna a betargetelt embereket is gyakran elvesztette a hajo és nem jam miatt. azért pár bs kilövésében benne voltam.
A teszt a jelenlegi szerver beállitásokkal ment. Elég sokat javult a helyzet, de számomra még mindíg játszhatatlan kategoria. de ha ilyenbe belekerülnék már legalább menekülni tudnék :smile: (A multkori tesztnél még 80vs80 playernél is végtelen modul delay volt.)
Aztán már 23:34 volt én meg fáradt, igy a maradék 4 fightot nem vártam meg.

Közben eszembe jutott, hogy csináltam pár képet. Igaz a leglow-abb beállitásokon kell menni hogy birja a gépem, de azért igy sem rosszak.

http://norad2.uw.hu/eve1.jpg
http://norad2.uw.hu/eve2.jpg

Igy néz ki 500+ hajo egy helyen harcra készen :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Van valami program vagy honlap, ahol ki lehet próbálni, hogy a fit-ek hogyan néznének ki? Játékon belüli tesztelgetés kicsit drága lenne.

White SeeD

EveHQ nevü fittelö program.

Kiprobálni viszont élesben lehet.
Tesztelgetni tesztszergeren lehet olcson. És pont most volt karifrissités, igy aktuális állásoddal tudsz probálgatni.
Itt van leirás hogyan lehet a tesztszerverhez csatlakozni:
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1267555&page=1
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Rounin

Quote from: .Attila on 2010-08-06, 21:34:33
Van valami program vagy honlap, ahol ki lehet próbálni, hogy a fit-ek hogyan néznének ki? Játékon belüli tesztelgetés kicsit drága lenne.

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadid=548883
Eve Fitting Tool.
Gyors, kicsi, kényelmes.

.Attila


Suszi

EVE HQ
http://evehq.battleclinic.com/
Eve mon + EFT + még pár funkció

.Attila

#187
Eve fitting valami miatt nem akar elindulni, úh. maradt az eve hq.

Más: tegnap elkezdtem egy expedition cuccot és egyik része low secbe vitt. Felraktam egy warp core stabilizert, biztos ami biztos, a 40km targeting range még elfogadható... lett volna, ha nem 3-4 npc hajó csökkentette volna le annyira, hogy kb. csak 10km-re tudtam célozni, miközben 15km-re forogtak körülöttem. Úh. warp core kikapcs, npc kiírt és gyűjtögetés. Majd rámugrottak és kinyírtak persze, mert mielőtt 95%-ra visszatöltött volna a cap, addigra jött a segítség.
Viszont nem hagytam, kíváncsi voltam, hogy a dread gurista mit dob, ezért visszamentem, kinyírtam csak a dg-t, felszedtem a cuccot tőle, majd pucolás. Corp vezető persze azt mondta, ne tegyem, mert low sec így meg úgy. Elhoztam egy Pithi A-type Small Shield Booster-t, amire már most van egy 466milliós licitáló.

Egy előző részben meg Worm bp-t találtam, hamarosan elkészül, bár a skillek még nincsenek meg hozzá (gallente frigate 3).

Rounin

Quote from: .Attila on 2010-08-07, 13:27:11Corp vezető persze azt mondta, ne tegyem, mert low sec így meg úgy.

Carebear szagot érzek. :angyali:
Grat a cucchoz!  :jee:

.Attila

Quote from: Rounin on 2010-08-07, 13:49:47
Quote from: .Attila on 2010-08-07, 13:27:11Corp vezető persze azt mondta, ne tegyem, mert low sec így meg úgy.

Carebear szagot érzek. :angyali:
Grat a cucchoz!  :jee:

Jah, eléggé be vannak parázva a wartól is. Mondjuk lehetővé tette, hogy a war idejére bárki kilépjen.
De most, hogy másfél havi játékom biztosított a shield boosterből, nem aggódok :)

Más: http://ad0pt.evekb.co.uk/?a=kill_detail&kll_id=1539031

Suszi

Ezt én is láttam tegnap. Ki az az idióta, aki ennyi plex-et szállít egy kestrelben? Az meg külön öröm, hogy mind elpukkant :)

.Attila

Quote from: Rounin on 2010-08-07, 13:49:47
Quote from: .Attila on 2010-08-07, 13:27:11Corp vezető persze azt mondta, ne tegyem, mert low sec így meg úgy.

Carebear szagot érzek. :angyali:

De még mennyire.
3 basiliskkel nyomtuk fleetben tegnap, mondjuk meg is volt az eredménye, kilőttük 3 hajójukat (köztük egy faction), mi nem vesztettünk egyet sem.
De nagyon durva, képesek órákat ülni dockban és nem mozdulni, mert nincs elég ember (nincs electronic warfare-es), miközben csak 3 ellenséges ember van online.
Én közben vígan megcsináltam a 4/10 ded-et, amit persze a corp vezető megint nem nézett jó szemmel. Hogy tudnak ezek ilyen unalmasan játszani?

White SeeD

Electronic warfare az nem rossz, ha van. Én spec azzal mennék, föleg ha lenne mögöttem basilisk támogatás. Teszt szeron 2-3 hajot gond nélkül kijammelek, és alig kell hozzá skill. Csak tank híján könnyen le tud esni. Meghát amint meglátnak valahol egy scorpiot, állástol függetlenül mindenki azt kezdi el lőni :mad:
Valoszinü azért ennyire ovatosak mert nem akarnak hajot veszteni. Ha kalozok a támadok és nem tudnak mit kilöni, csak a veszteségük van és hamar abbamarad a war.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Nem kalózok abból a szempontból, hogy high secben nyomulnak. Gondolom nem tetszett nekik, hogy az ő rendszerükben farmol a corpunk, passz.
De most is az van, hogy audio-n hallgatom, mit szövegelnek, közben mást csinálok játékon kívül, mert még mindig ülnek a dockban. Ez gáz.

Az meg nem csoda, hogy a jammelgetőst kezdi el lőni mindenki :D Bár mi nem lőttük, mert 100km-ről nyomta az áldást, hanem egy kis hajó odament is jammelte :D

Igazából az a baj, hogy annyira be vannak rezelve, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálunk. Miközben lehet, hogy ha elmennénk ezt-azt csinálni, több pénzt csinálnánk, mint amennyit esetlegesen egy hajó bukásával elvesztenénk. Bár könnyen mondom én, mert viszonylag olcsó hajóm van, skillek híján.

White SeeD

http://eve.battleclinic.com/killboard/killmail.php?id=11162618  :angyali:
Ilyennek én is örülnék. lehet neki kéne állnom highben clokaos hajoval szaladgálni :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

De ez mi volt? Stealth bomber odalopakodott, smart bombbal belelőttek, ő meg akkor visszalőtt?

Rounin

Quote from: .Attila on 2010-08-23, 22:54:46
De ez mi volt? Stealth bomber odalopakodott, smart bombbal belelőttek, ő meg akkor visszalőtt?

Smart bombing in high sec = asking Concord to rape you.
Ifjoncunk mission közben smartbombolta az npc-ket, erre élelmes ürge belopakodott a hatókörébe, concord vérszemet kapott, élelmes ürge lootolt. :D

White SeeD

Nah, már csak 1 hét a carrierig +1 a fighterekig, úgyhogy megszüntettem commando corpom és leköltöztem 0.0-ba. Frankon örzött poketek jo sok anomáliával. amik serpentiszek. utálom öket. Hogy ezektől semmi jo nem fog esni az tuti. :mad:
Egyenlöre sactumokat tisztogatok, mintha  recont csinálnám, csak más elennél számomra értéktelen lootal.
pvp még nem volt, mivel még csak rattlem vann lent, drakem késöbb érkezik, de ahogy nézem elég aktív ganker team van itt, ha akarok esténként mindig van op.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Múlt héten páran összeálltunk, hogy megdöntsük a gyűrűs sanctum megcsinálásának idejét, ami sikerült is. 4-en, 4:30 alatt csináltuk meg úgy, hogy 20 milliós bounty köröket kaptunk. Azt hiszem jól teljesítettünk (ja igen, Golem, Vindicator és 2 machariel ;) )

White SeeD

Az egész jó az én 40 percemhez képest rattleval (11 milla bounty/kör, ez kb a reconnak felel meg, azt tenguval 10-13 perc alatt legyalulom jamtol függően.):D Tengut kellett volna lehoznom, azzal sokkal gyorsabban menne. De most már mind1, carrierig kibírom. azzal meg 20 perc alatt le lehet tisztítani az egészet.

Tegnapi teszt serveres akción meg elég furcsa bug jött össze. a subclass hajók nem látták egymást se vizuálisan sem overviewen. Így az infinite cloakbol a harcnál 3 hajot leszedtem egyedül + csomót flettel. Nem is gondoltam volna hogy egy tempest ilyen gyorsan el tud fogyni. Viszont azt is tapasztaltam hogy a guardianok elég kemény hajók. 20-akat sebzett rajtuk a t2 heavy :eek:
Aztán a végefelé mikor elfogytak a subok kiderült, hogy a capitalok viszont látnak és az egyik carrier nekemesett. szerencsére már csak pár perc volt hátra és az agyontankolt (760 dps) drakem meguszta.
Mindenesetre rengeteget haladtak a flett harcnál. Már nincsenek beragadt modulok és a hajó is irányítható. a jumpolás is egész jól megy leszámítva hogy jump után láthatatlanok a hajók, de ez most jól jött :angyali:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

A lagg már nagyon régóta probléma, bár a legutolsó patchben (Tyrannis) nagyon elronthattak valamit, mert azután kezdett élvezhetetlen lenni a large scale pvp. A patch előtt voltam olyan 600 vs 600 csatában, ahol csak elhanyagolható modul lagg volt, és nagyon élveztem.
Ami a sanctumot illeti, a legjobb rá a Golem + Machariel. Ha mindkét pilóta tapasztalt és tudja mit kell csinálni, akkor 30 millás bounty körök jönnek. Igaz kb ez a vége. Szerintem ennél jobb kereseti lehetőség nem létezik a játékban (agent, npc, exploration, stb)

Melyik cégben vagy és milyen néven?

Én WoT és Suszi :)

White SeeD

Tyrannisban tényleg valamit nagyon elszúrtak. Én pve-ben is megéreztem a dolgot. Nálam akkor is elöfordultak laggok mikor guri extrán 20-30an löttek egyszerre, pedig előtte nem volt semmi gond. Gondolom bolygomüvelés folyamatosan terheli a szervert és kevesebb erőforrás jut a playerekre.

Amúgy a serphentis drop mindig ilyen pocsék volt, vagy ez a legutobbi nerf hatása? Pedig úgy hallottam, hogy a lowsec lootot nem barmolták ugy el mint a highest, pedig ahogy nézem itt is elég sürü az only metalsrap loot. Meg amik esnek azok is gagyi t1 alapcuccok. egy 1,2 millás highadmiral (serphentiseknél meg midnenki admiral, hol vannak a közkatonák? :smile: ) t1 reperrel meg ágyuval van felszerelve ::) Eddig valamiböl esett 1 db 5 millás armor repper de a többi szemét. Eddig erős csalódás.

Ugyanabba az allyba vagyunk. Én a wmp-ban (whiteseed néven). Láttalak is ally chaten, csak ott még nem reklámozom magam (nevem meg a lista legalján, ahova a kutya sem szokott legörgetni), egyenlöre a corpmatekkel ismerkedek meg a pocketban is csak 3 rendszerben mozgok / ismerkedek a tájjal, bár nemtullenyügözö. Nem szeretem ezt az űrfajtát.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Mivel csak 2 hónapja játszok, így sok tapasztalatom nincs, az is csak high secben.
Egyelőre radar, ded 3 és 4, ill. expedition helyekre vadászok. Úgy 3-4 hete még jók potyogtak expeditionben (implantok, meg egyszer volt szerencsém és végigment az eszkaláció, ott meg pottyant egy pithi a-type small shield booster), az utóbbi 2 hétben viszont az égadta világon semmi sem esett a neves (dread gurista, dark blood) hajóktól, pedig lőttem vagy 10et is.
Valamit nagyon elcsesztek a droppal. Még fogok próbálkozni egy ideig, de már eleve ritkák az expedition helyek, még ritkább, hogy eszkalál és még így sem dob semmit. Pár napja 4. helyig eszkalált és egyik helyen sem esett semmi.

Rounin

Quote from: White SeeD on 2010-08-27, 13:31:34
(serphentiseknél meg midnenki admiral, hol vannak a közkatonák? :smile: )

Mert a hajó több ezer fős parancsnokának rangja van kiírva, elvégre a séf mégsem kommandírozhat. :p

.Attila

Egyébként most elértem egy pontot, hogy nincs értelme játszani egy ideig. 800millióm van és persze elverhetném a-type meg x-type cuccokra, de minek... Skillek meg rohadt lassan jönnek, nem hiszem, hogy hosszú életű lesz nekem ez a játék így.

Rounin

Quote from: .Attila on 2010-08-27, 13:44:11
Egyébként most elértem egy pontot, hogy nincs értelme játszani egy ideig. 800millióm van és persze elverhetném a-type meg x-type cuccokra, de minek... Skillek meg rohadt lassan jönnek, nem hiszem, hogy hosszú életű lesz nekem ez a játék így.

Ilyenkor kell bevásárolni 40-50 olcsó hajót és random letámadni szembejövőket hangos rikkantásokkal kísérve.
Alkohol opcionális.

Suszi

Nem véletlenül hívják ezt a játéktípust MMO (Massively Multiplayer Online) játéknak. Az EVE Online-ra ez fokozottan igaz. Szerintem kb most jutottál el arra a pontra, hogy csatlakozz egy olyan céghez akikkel el tudsz menni pvp-zni, illetve egyéb közösségi tevékenységet végezni.

Egyébként létrehoztam egy eve online blogot (http://eveonline.blog.hu)
Ha valaki erőt és kedvet érez magában az íráshoz, akkor írjon nekem egy pm-et, és megbeszéljük a részleteket.

White SeeD: ha lesz kedved, meg én is online leszek, akkor tolhatunk együtt site-okat (pl sanctum, forsaken hub), illetve mehetünk vadászni is ellenségre.

White SeeD

#207
Quote from: Rounin on 2010-08-27, 13:42:02
jó több ezer fős parancsnokának rangja van kiírva, elvégre a séf mégsem kommandírozhat. :p
Én Seikai no Senki fan vagyok. Az admiral az az akinek a nyomában többszáz hajó liheg és lesi a parancsát. Aki egy hajot vezet amit 2 perc alatt letörlök az ürből az max kapitány, nem pedig corehighadmiral vagy miarák. Vagy akkor legalább legyen officer :D

Quote from: .Attila on 2010-08-27, 13:40:24

Pedig mintha már a nerf után jöttél volna, vagy elötte egy picivel? Én mondtam hogy a felderités nagyon szerencse kérdése. Mondjuk igy is elég sok pénzed van ahhoz hogy könnyebb hangvételben játszhass. Lassan jönnek a skillek? Gondolom  már felszerelted a min lv3-mas implantokat. Meg legalább még olyan skilleket tanúlsz amiknek van értelme. Én már 1,5-2 hónapja a sima meg az advanced spaceship commandot tanulom, ami szitnenként 2% agilitit ad. utolsó szintje 28-30 nap, hogy 2%al gyorsabban fordúljak... és midnez csakazért mert capital előfeltétel :frown:
Mondjuk egy joideje a game nálam is csak abból állt hogy a 12-13 lv4es agentet végigszaladtam napi 3szor és ahol recon vagy gone berserk volt azt 10 perc alatt elintéztem, megtartottma és farmoltam az elkövetkezö 6 napban.

Most a pvp valamivel fel fogja dobni a gamet, de pl a sanctumozás sem több mint missio runnolás, sőt, unalmasabb. Mondjuk most nekem muszály pénzt keresni mert a carrier zabálja a pénzt. örülök ha 2 milliárdbol ki fog jönni.

Quote from: Suszi on 2010-08-27, 14:52:45
White SeeD: ha lesz kedved, meg én is online leszek, akkor tolhatunk együtt site-okat (pl sanctum, forsaken hub), illetve mehetünk vadászni is ellenségre.

kk, majd kereslek, bár tultankolt rattlemnak nemtulnagy a dps-e.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Standard implant csomag van fellőve és int/mem dolgokat tolom, hogy meglegyenek a fontosak, aztán nyergelek át perc/will vonalra. De még pár hétig el fog tartani így is.

Low sec-eznék is, ha lenne értelme, de ott még kevesebb signature van, mint high-ban. Átkutattam 8-10 rendszert restart után és egy radar volt, ami ugyanolyanokat dobott, mint egy high sec site, sőt, még kevesebbet is adott.

White SeeD

A Low-ot nem tudom milyen, de 0.0-ban semmi nincs. ott egy rendszerben kidobsz 1 probet, scan, 20-30 npc-s hely /amiket még nemigen tudsz kilöni/ 100%-on, és 1-max 2 db 1% ami 99% hogy wh lesz.

Amúgy ha nagyon unod ajánlom a GW kipróbálását is, elvégre anno ezek közül választottál ;)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6