Zeneajánlások, albumkritikák

Started by Ramiz, 2005-06-16, 14:07:31

Previous topic - Next topic

blackman

KoRn - Untitled

Alapvetően az előző nyomvonalain halad tovább az új album. Hatalmas csalódás, teljesen elpopposodott a zenéjük. Nyoma sincs a csodálatos gitárjátékoknak sem Davis különleges hangjának. Ehelyett Love-ról meg Kiss-ről énekelnek teljesen hétköznapi stílusban, semmi extra nincs benne. Nem hittem volna, hogy a Korn idáig süllyed. Először a Linkin Park új albuma, most meg ez. Bár az LP-től volt egy szám, amit hallgattam pár napig, de itt EGY SINCS. Egy szám se ragadt meg bennem. Egyszerűen szánalmas, nem tudom, hogy a Korn hogy mert ilyen albumot kiadni. Aki teheti messze kerülje el.

0%

minuszmiki

Hát... Kár, bár mondjuk az Issues óta valahogy nem annyira meggyőzőek (bár az Untouchables-ön azért volt még pár jó szám). Azért majd meghallgatom.

Fazék

#152
Korn: utolsó igazán jó album címe: Korn.
legalábbis részemről még a Life is Peachy épphogy bejött még, Follow the Leader és Issues albumokat meghallgattam 1-2x, de egyik se ragadott meg különösebben, az újakkal meg inkább már nem is fárasztottam magam.

Zsiga

Nightwish - Dark Passion Play

Leszámítva az iszonyatosan irritáló "You're listening to the new Nightwish album, Dark Passion Play, and this track is called..." belepofázást (mondjuk másfél hónappal a hivatalos megjelenés előtt mit is várjunk...), ez az album k*rvajó. :smile:
Ahogy azt már pár napja írtam, először nagyon féltem hogy Tarja távozásával vége a Nightwishnek (ráadásul a szemetek rátettek egy lapáttal április elsején, amikor kidobtak a P2P hálózatokra egy Faster Harder Nightwish névre keresztelt kamu-promo albumot). Bizonyos szempontból tényleg vége van, mert bár zeneileg folytatták a legutóbbi albummal elkezdett vonalat, az ének nagyon más. Biztos sokan vannak akiknek nem tetszik, szerencsére én nem tartozom közéjük. Tény hogy nem Tarja, sokkal jobban hasonlít mondjuk Sharon den Adel vagy Amy Lee hangjához, számomra ez pozitívum.
Na de térjünk rá az albumra. Rögtön a Nightwish-védjegynek számító 10+ perces trackkel indít (talán ezzel is próbálják tudatalatt befolyásolni az r=1 metálost hogy bizony ez még mindig NW), ami ráadásul az egyik legjobb ilyen a csapat eddigi történetében. Másfél percnyi sejtelmes felvezetés után be is indul a zúzás, ami kisebb-nagyobb megszakításokkal ki is tart a szám (és tulajdonképpen az album) végéig. Ismét egy jópont. :) A srácok teszik a dolgukat rendesen, kellően felcsavart erősítő mellett omlanak a falak mindenfelé, az új énekes  gyönyörű hangját pedig nagyon szépen kiegészíti a Tuomas és a négy KORG által nyújtott szinte nagyzenekari kíséret. A második szám egy kis üzenet Tarjának, jófajta Marco-féle énekléssel és a Nightwish-től megszokott szimfonikus-power zenével. Szép, gyors, jó, WIN. :) A harmadik - Amaranth címen futó - szám a személyes kedvencem az albumról, már alig várom augusztus 22-ét, amikor kijön a Single és végre rendes minőségben hallgathatom. :hopp: Utána két hasonló típusú szám jön, amolyan jófajta fillerként. Nem a legjobbak, de a célnak megfelelnek. A hatodik helyen áll az albumról kiadott első single, Eva címmel. Tipikus lassú, erőtlen ballada, nem az én stílusom, és a megjelenése után a neten terjedő írások alapján nagy általánosságban azt mondhatjuk hogy az átlag Nightwish-fan se az ilyen számokért hallgatja a finneket... A következő szám még mindig nem az igazi, de azért már alakul. A 8. számról nem bírtam még eldönteni hogy rossz vagy jó, egyelőre annyit hogy fura. :) A kilences rajtszámmal induló For the heart I once had című versenyző az első ahol hiányoltam Tarja erőteljes, szinte férfias hangját. Így se rossz, de nem százas. A tizedik helyen meg is érkeztünk az album legérdekesebb részéhez. Szimfónikus power albumon folk rock? WTF? Először azt hittem hogy összekeveredett a playlistem és egy Simon & Garfunkel számot hallok. Aztán elkezdtem gondolkodni. Túl jó ez a szám ahhoz hogy ne ismerjem, tuti nem S&G... Számomra a legkellemesebb meglepetés az egész albumról. Nagynagy jópont. :jee: A folk-beütés kitart a következő számra is, de itt már ismét nightwish-es a hangzás. A 7 Days of the Wolves című számnál végre rájöttek hogy amikor erőteljes, férfias énekhang kell, akkor tán be lehet kapcsolni Marco mikrofonját is... :) Az album végére sajnos már csak egy gyengécske fillerre futotta, de hát semmi se lehet tökéletes. :/

8/10

kikuchiyo

Hmm, akkor talán mégsem én vagyok a zeneileg retardált, hogy már napok óta hallgatom?  :tezsvir:
(in b4 de)
Failure is the default option

Fazék

sajnos én nem bírtam túltenni magam az időnkénti belepofázáson, és az énekesnő hangja se volt túl szimpatikus így elsőre, szóval halasztottam a meghallgatását a normális kiadásig :)
de megnyugtató a véleményetek :)

Liquid Snake

Rise Against

Nemtom hallgat-e valaki Rise Against-et de én csak ajánlani tudom nektek az összes albumukat, mert nekem a kedvencem, soha nem unom meg. Ha szeretitek a punk-osabb pörgősebb rock-ot akkor must have!!! Különösen szeretem a Life Less Frightening, Tip The Scales, Voices Off Camera és a The Good Left Undone számokat :P Viszont jöhetne már ki új album :D Most jelenleg 4 albumuk van...


Nálam ez a zenekar:  10/10

Ramiz

Épp All Along The Watchtower mániám van (sok-sok napja nem megy ki a fejemből), most hallgattam meg youtube-on néhány verzióját (Dylan, Neil Young, Hendrix stb), még mindig a Hendrix-féle a kedvencem, de találtam egy "különöset"...

Dave Matthews Band - All Along The Watchtower

Nem tudom, hogy szeressem-e a számot, de érdekes arcok ezek...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Én

Dope - Life

:eek: Tegnap lett kiírva nekem, hogy biztos tetszeni fog, mert ilyen az ízlésem. Ilyen az ízlésem?? Az én ízlésem szerint ez lagymatag, tipikus amerikai mű-rock, istentelenül sablonos dalszövegekkel. Az énekes hangja kifejezetten irritált. Wáááááh.
Kap 1.5/10-et, mert volt asszem 2 szám ami hallgatható.

Member

Ajattara - Kalmanto
Az foglalkoztatott, hogy vajon mennyit változhatott a banda 1 év alatt, a számomra mestermű Äpäre óta. Kicsit többet is, mint vártam. Láthatóan egyre jobban próbálnak eltávolodni a black metal gyökerektől és közelednek az alterebb zenékhez, gyakorta csak a tempó és az énekes stílusa ugyanaz, mint eddig (pontosabban mégsem, mert a krákogás mellé bekerült az énekhang is, a Kulomea-n volt anno kísérőként eddig). Volt 1-2 track, amihez fű kellett volna, de a címadó Kalmanto és (ha jól emlékszem) a Turhuuden Takila eléggé ütősre sikerült. Még csak 1x hallgattam végig, de valszeg többet fogom. :)
82%

Letöltés
(Konkrétan nem innen szedtem, de a neve alapján csak ez lehet)

Btw. én mostanában hallottam az új KOЯN-t, valóban nem méltó korábbi önmagához, de azért a 0% erős. Én megadnám rá a 40-et.

Fubenalvo





Manu Chao
La Radiolina
2007

A lemez kellemes mexikói hangulattal indul a 13 Dias című számmal. Majd egy kis váltással modernebb hangok kerülnek a Tristeza Maleza-ba már... ez egy lassabb szám 01:30nál a trombiták kimondottan dobnak rajta egy kicsit. Ezt követi a Politik Kills ami nekem kicsit Dire Straits-et itdőző riffel indít. Ennél a pontnál kicsit gyorsul a lemez, és a kicsit elmélázós hangulat után vissza kettő padlógáz.
A legnagyobb sláger az albumon szerintem egyértelműen a "Rainin in Paradize" című szám ezt egy hasonlóan jó darab követi "Besoin de la lune" címmel amit az El kitapena vezet le, hogy ezután egy kis hangulatváltással átcsapjunk a teljes latin gitárzenébe: "Me llaman Calle"
Többet nem írok, hiszen már ebből is kiderült hogy nekem tetszik az albumon... akad 1-2 rész ahol picit leül, de ettől függetlenül hamisítatlan Manu Chaot és egy igen változatos lemezt kap aki megvásárolja.

10/8

Ramiz

The Matthew Herbert Big Band - Goodbye Swingtime

Érdekes neoswing album. Nekem nagyon bejött, laza, érdekes, nyugis, de nem végig. Nincs még vége a swingtime-nak! :)

- Turning Pages: hatalmas chillout. Felvezetés. Előjáték, mondatni. (A sok szexperverz kedvéért írtam csak.)
- Everything's Changed: klasszikus swing. Még mindig nem sejted, mi vár rád később.
- Fiction: lassan közeledünk... a szám végi "zene-megtörések" sokat sejtetőek.
- aztán jön kórus is. de már lusta vagyok számcímeket gépelni
- The Battle: a zenekar egy-két tagja már elszívott egy kis haskát. A többiek nem értik, mi történik.
- Misprints: legnagyobb poén szám. Zongora riff és egyre érdekesebb énekdallamok.
- The Many And The Few: a zenekar többi tagja is megtalálja az ülés alá készített drogos dobozkát.
- Simple Mind: de aztán ráisznak (Martini sok jéggel) és belazulnak. R2D2 a szaxofonon.
- Stationary: nyolcperces szám, de nem mindenki veszi észre, hogy már megy a felvétel. A végén megegyeznek abban, hogy túl fáradtak, és egyébként is jár már a reggeli metró, és mindenki hazamegy. A hangmérnökök filóznak, hogy mi az istent csináljanak a felvett anyagokkal, aztán megeszik a székek alól a maradék (másmilyen) anyagokat és vidáman úgy döntenek, hogy ki kell adni az egészet úgy, ahogy van.

Itt meg lehet találni a rapidshare linket (király oldal egyébként, ajánlom mindenkinek, főleg hőn ~ Fazéknak és Nakedape-nek :) ):
http://www.anyswing.com/index.php
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

minuszmiki

Quote from: Ramiz on 2007-09-26, 16:48:03
The Matthew Herbert Big Band - Goodbye Swingtime
Végighallgattam. Annyira nincs szétesve, mint a leírás alaplján gondoltam, de ettől függetlenül még nagyon jó. Nekem is a Misprints tetszett a legjobban, tényleg poén. :)

Ramiz

Annyira nincs, de hát mégiscsak egy swing albumról van szó, nem egy acid metálról. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Hamár bekukkantottam ide:

Fall Out Boy - Infinity on high (album)

This Ain't a Scene, It's an Arms Race - ezen a számon felbuzdulva töltöttem le az albumot. Ez a szám jóóó :jee:
A többi... azonnal felejtős. Leszámítva az előbb említett számot, az album dögunalmas.


Ez viszont egy jó album:

Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare

Ramiz

A Fall Out Boy-ban csak az a poén, hogy Amerikában láttunk ilyen feliratú pólókat meg öveket, de nem tudtuk rögtön, hogy zenekar. Vicces lenne, ha a játék fanjai hordanának ilyen cuccokat... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Quote from: Ramiz on 2007-09-26, 16:48:03
The Matthew Herbert Big Band - Goodbye Swingtime

.....
http://www.anyswing.com/index.php

oldal naggyon jól jön  :hail: :merci:

leszedtem, meg még pármillió dolgot

all hail to ramiz :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

.Attila

Quote from: Ramiz on 2007-09-27, 11:21:04
A Fall Out Boy-ban csak az a poén, hogy Amerikában láttunk ilyen feliratú pólókat meg öveket, de nem tudtuk rögtön, hogy zenekar. Vicces lenne, ha a játék fanjai hordanának ilyen cuccokat... :D

Nekem meg először a Simpsons jutott az eszembe.

Ramiz

Quote from: Nakedape on 2007-09-27, 11:52:03
Quote from: Ramiz on 2007-09-26, 16:48:03
The Matthew Herbert Big Band - Goodbye Swingtime

.....
http://www.anyswing.com/index.php

oldal naggyon jól jön  :hail: :merci:

leszedtem, meg még pármillió dolgot

all hail to ramiz :D

Tudtam, hogy neked be fog jönni - ha még nem ismered. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2007-09-27, 22:45:16Tudtam, hogy neked be fog jönni - ha még nem ismered. :)
én is biztos voltam benne... az utcán is minden szemetet fölszed, hogy ez még jó lesz valamire  :__devil:

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-09-27, 23:02:25
Quote from: Ramiz on 2007-09-27, 22:45:16Tudtam, hogy neked be fog jönni - ha még nem ismered. :)
én is biztos voltam benne... az utcán is minden szemetet fölszed, hogy ez még jó lesz valamire  :__devil:

( Hol is lehet negatív karmát adni? Nincs? Moderátori ban? Az sincs?
Milyen rohadt egy békés, demokratikus fórum ez... :haha: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2007-09-27, 23:04:46
Quote from: Fazék on 2007-09-27, 23:02:25
Quote from: Ramiz on 2007-09-27, 22:45:16Tudtam, hogy neked be fog jönni - ha még nem ismered. :)
én is biztos voltam benne... az utcán is minden szemetet fölszed, hogy ez még jó lesz valamire  :__devil:

( Hol is lehet negatív karmát adni? Nincs? Moderátori ban? Az sincs?
Milyen rohadt egy békés, demokratikus fórum ez... :haha: )
:haha:  ne aggódj, hozzám is eljut a zene idővel, és biztos nekem is tetszeni fog, zenéim 90%-át attól az idióta csupaszmajomtól kapom, egész jó szűrőként üzemel :)

Ramiz

Ynugi, tudom, hogy sok zenével ellát az állat*, mindig írod is az ajánlóid/véleményeid postokban... :)

---------------------------------------------------
* : bocsánat, nem tudtam kihagyni a mássalhangzó rímet :angyali:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

1933as kingkong OST, hogy is lehetne szemét?? :D :D

legalábbis remélem, most kezdem hallgatni :)

de jót már találtam:)
(az hogy biciklinyeregből wcpapír tartót csinálltam, meg dossziéból fali fogast, az a Fazéknak ad igazat v nekem??  )
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

.Attila

Jó jazzt és bluest keresek. Nem elborultakat (amikből elég sok van), hanem tényleg dallamos, pörgős számokat. (pl. Cowboy Bebopból tetszik a What planet is this).

Nakedape

Quote from: .Attila on 2007-09-28, 13:36:36
Jó jazzt és bluest keresek. Nem elborultakat (amikből elég sok van), hanem tényleg dallamos, pörgős számokat. (pl. Cowboy Bebopból tetszik a What planet is this).
hmm,  jövőhétre igyekszem pár javaslattal előállni, sztem birtoklok hasonlót,
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fubenalvo

#176
Quote from: .Attila on 2007-09-28, 13:36:36
Jó jazzt és bluest keresek. Nem elborultakat (amikből elég sok van), hanem tényleg dallamos, pörgős számokat. (pl. Cowboy Bebopból tetszik a What planet is this).

Dés László - Utcazene című albuma elég kellemes, legalábbis én nagyon szeretem.

Aztán egykét külföldi szám amik talán még világibbak de mégis szép jazz:
Kenny Burrell - MidnightBlue
Miles Davis - Miles
John Coltrane - BlueTrain
Count Basie - Come Fly With Me
Horace Silver - Song For My Father
Hancock - Cataloupe Island
Louis Armstrong és Duke Ellington - Mood Indigo
Art Blakey - Moanin'
Dave Brubeck - Unsquare Dance
Oscar Peterson Trio - NightTrain
Mose Allison - The Seventh Son
Dizzy Gillespie - A Night in Tunisia

.Attila

Ah, ezt így külön-külön beszerezni... nincs vhol vmi jó gyűjtemény?

Fubenalvo

Huhh hát talán Emule vagy DC... torrenteken ritkán találni sajnos. Viszont nagyon sok válogatás album van, keress rá olyanokra mint pl "best jazz" és tuti lesz valami. 2-3 albumban meg már egész biztos találsz a kedvedre valót is. Ha lesz egy kis időm segíthetek keresni.

.Attila

Quote from: Fubenalvo on 2007-09-28, 23:43:53
Huhh hát talán Emule vagy DC...

Ezeket kapásból kizárnám.
Maradnak a válogatások akkor.