Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

sirtomi

#3630
Próféta nekem pont az tett hozzá valami pluszt a Halálsoronhoz, hogy ilyen furcsa dolgok is vannak a történetben. Stephen Kingnek is az ilyen könyveit szeretem.

kikuchiyo

One Point O

Rám legnagyobb benyomást a fényképezés (hideg, neonszerű sárgás, zöldes szűrő, nyomasztó belső terek és közelik, fullasztó bíbor falak a lakásban, sehol egy kék) és a díszlet (az az egykor elegánsnak szánt, de irtózatosan lepukkant, mocskos, hihetetlenül embertelen és élhetetlen ház, a tárcsás telefonok, a mindenhol jelenlévő kamerák, az elavult számítógépek, amelyek mégis egyfajta alternatív technológiai fejlődésre engednek következtetni) tette.
A történet jópár régi sci-fi novellát eszembe juttatott, de az általános Dick-i, paranoid hangulaton kívül nem igazán fogtam, hogy mire futott ki végül a film.
Valaki elmagyarázná?

sirtomi: you may want to check who wrote that comment you were responding to...
Failure is the default option

noriko

#3632
Most direkt aludtam rá egyet, mielőtt írok róla, mert a Children of Men-ről talán túl hamar írtam, még túlságosan friss volt a csalódás, így eléggé le is húztam. :P

Nos, tegnap láttam a Fast Food Nation-t (Megetetett társadalom).
Elég hmm..érdekes volt. Nem dokumentumfilm, de nem is egy sima film. Amolyan ráébresztős, felpiszkálós, kioktatós film akar lenni, szerintem, amolyan Thank You For Smoking szerű (csak az jobban tetszett). Három fő szálból áll a történet, és ezek mind egy Mickey's nevezetű gyorsétteremlánchoz kötődnek valamilyen módon.
Az egyik középpontjában a Mickey's marketingese áll, aki leutazik Coloradoba, utánajárni, hogy mégis hogyan került szar a hamburgerhúsba. Körbekérdezősködik, megnézi a húsüzemet, és megdöbbentő dolgokat tud meg.
Amber, a helyi Mickey's-ben pénztároslányka. Ő képviseli a még kiforratlan, elgondolkozó fiatalságot, akik hisznek abban, hogy jobbá lehet tenni a világot. Ebben a szálban van egy rakás elmélkedős szöveg közte és a kiábrándult nagybácsi között, meg az aktivista beállítottságú egyetemista csoport között (aminek az egyik tagja Avril Lavigne  :haha: ). Ha valaki megnézi a filmet, nehogy elszalassza a nagyszerű tehén hasonlatot...:rolleyes: (bár lehet, hogy ezt csak én értettem bele, de nem hiszem, mert kissé erőltetett volt az a szöveg..) [spoiler]Itt arra gondolok, miután megpróbálták kiszabadítani a marhákat, de azok meg sem moccantak, és utána töprengenek rajta, hogy vajon miért nem akartak megszabadulni. Talán féltek. Megszokták az ottani életüket, ahol ellátják őket élelemmel. blabla.[/spoiler]
A harmadik szál egy csoport illegális mexikói munkást követ nyomon. Ők átszöknek a határon, és a húsfeldolgozó üzemben kapnak munkát. Rajtuk keresztül tudjuk meg, hogy valójában milyen körülmények között folyik az üzemben a munka. Persze a legdurvább képsort hagyják a film végére csattanónak, ami tuti elborzasztja az összes amerikai nézőt, főleg azokat, akik már akkor is kiakadnak, amikor megtudják, hogy miből készül a hot dog. Én kőszívű vagyok, és elég disznóvágáson résztvettem már, így ezeknél a képsoroknál főleg a sokkolási szándékú kamerabeállításokat elemezgettem magamban. :D [spoiler]Sőt, amikor pl. a bőrt választották le a húsról, az a rész még jól is nézett ki. mmm hús. :P De amúgy könyörgök, ez egy vágóhíd! Mit várnak? Hogy simizzék a marhák buksiját, és miután altatót meséltek nekik, gyengéden álmukban átsegítik őket a másvilágra? Persze lehet, hogy csak én vagyok túl messed up...  Akkor már a patkányos rész sokkal durvább volt szerintem. Csak azt nem olyan gisztustalan nézni, az nem elég.[/spoiler]
A középső szál nélkül, sokkal élvezhetőbb és hatásosabb lett volna a film szerintem. Amber családi élete közben, engem abszolút nem érdekelt. Meglettem volna nélküle, és pörgősebb is lett volna az egész.
Persze lehet, hogy csak azért tűnt különösen vontatottnak, mert mögöttem ült egy hapi, aki 3 percenként undorítóan krákogott egyet. brrrr...

Összegezve, volt a filmben lehetőség, de nem lett a legjobban összeszerkesztve. A legeslegvége tetszett azért, az mutatta leginkább az emberek hozzáállását a dolgokhoz. [spoiler]amikor a marketinges, miután mindenre fény derült és elborzadt az igazságtól, ugyanúgy megy vissza dolgozni.[/spoiler] Meg olyan szmpontból is hatásos volt, hogy szerintem jó sokáig nem fogom kívánni a gyorséttermi húspogácsát!


"I wish I could, but I don't want to."

Kvikveg

Hmm, a halas szendvicsben vajon mi van?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

thrall

Quote from: Kvikveg on 2007-02-05, 00:40:35
Hmm, a halas szendvicsben vajon mi van?
hát ha otthon csinálod, akkor hal leginkább. ha nenm, akkormeg halszerüvé paszírozott hal... általában (kivéve a halrudacskák, meg a halburgereket, amiben marha van, cask halnak öltözött be)

Feldin

Quote from: Ramiz on 2007-02-02, 10:19:03
Mindenkinek el tudom juttatni a Paranoia 1.0-t, akit érdekel. :) ( A végén mégiscsak megalapozzuk azt a kult státuszt, ha elég nagy mértékben terjesztjük. :Kiraly: )

Kvikveg: tudod, mi az igazán durva? Az, hogy a Ghost In The Shell 7.8-on áll az imdb-n, a Dark City 7.6-on, a Mátrix pedig 8.6-on és a "Top 250 evör" listán a harmincnegyedik... Gondold el, jön egy új generáció, aki már nem ismeri a GitS-et és a Dark City-t, ők honnan fognak felfigyelni ezekre a filmekre?
Ramiz, nekem jöhet plíz!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

RE@L

#3636
The Prestige

Zseniális, fenomenális, bűvöltes, lenyűgöző és masterpiece. Nagyon nagyon jó történet, nagyon nagyon jó szereposztás és szereplés. Nagyon jó rendezés és történetvezetés. Annyit sajnálok hogy a végére rájöttem de ez már az én hibám :)
Szvsz Christian Bale legalább olyan kaliberű színész lesz pályafutása során mint Robert De Niro. Hugh Jackman is nagyon ível felfelé.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Kvikveg

Christian Bale mar most kivalo, kar, hogy nem olyan szerepeket kap, ahol igazan ismert is lehetne. A Nap birodalmatol kezdve Amerikai pszichon at olyan szerepei voltak, hogy :whoah:
Hugh Jackman meg sokat volt szinpadon az utobbi evekben a The Boy From Oz-t vitte el gyk egymaga, ha hinni lehet a kritikaknak. Remelem tobbet fog filmezni, es jo szerepeket fog kapni. En is nezegethessek mar valamit. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

#3638
The Host
Action / Comedy / Drama / Fantasy / Horror / Sci-Fi / Thriller

http://images.apple.com/movies/magnolia_pictures/the_host/the_host_h480.mov


QuoteGang-du (SONG Kang-ho) works at a food-stand on the banks of the Han River. Dozing on the job, he is awakened by his daughter, Hyun-seo ( KO A-sung), who is angry with him for missing a teacher-parent meeting at school. As Gang-du walks out to the riverbank with a delivery, he notices that a large crowd of people have gathered, taking pictures and talking about something hanging from the Han River Bridge. The otherwise idyllic landscape turns suddenly to bedlam, when a terrifying creature climbs up onto the riverbank and begins to crush and eat people.

ezt látnom kell!! :D

szerk: azért nem a készülő filmek topic-ba írtam, mert már elkészült :)
vagy sztetek is elfért volna oda?

kikuchiyo

Szerintem írtam is róla, tényleg jó film.
Failure is the default option

via_mala

Na ezen felröhögtem: Maniac Nurses - Léon Paul De Bruyn - 1990
Kategória: Badfilm  :lul: :rotfl: :D
imdb-n 1.8/10!

Lehet, hogy ez tényleg annyira rossz, hogy már jó?!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Pr3d4k1ng

A gammel nem játszottam de ettől eltekintve nagyon jó kis püfölöm a másikat film, jó kategória, nézhető szereplők ( :hehe:). Az tetszet, ahogyan elküldik a meghívókat a kiszemelt személyeknek.
A story meg hát felejtős volt.
Aki egy kis bunyos filmet akar láttni az nem fog benne csalódni (legalábbis én nem csalódtam).
(Animeban is kéne egy ilyet csinálni :D )

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Yakumo

Quote from: Predaking on 2007-02-09, 19:11:06
A gammel nem játszottam de ettől eltekintve nagyon jó kis püfölöm a másikat film, jó kategória, nézhető szereplők ( :hehe:). Az tetszet, ahogyan elküldik a meghívókat a kiszemelt személyeknek.
A story meg hát felejtős volt.
Aki egy kis bunyos filmet akar láttni az nem fog benne csalódni (legalábbis én nem csalódtam).
(Animeban is kéne egy ilyet csinálni :D )
Van ilyen? O_O :lol:
Hol láttad te ezt? Monitoron, mi? XD

Pr3d4k1ng

 :lol: film volt :D .
Van egy apa, akinek csomó állása volt de sajnos mindegyik zátonyra vitte ezért sokszor, kellet költöznie.
Talált egy új állást, éjjeliőr lesz egy Múzeumba ahol éppen létszám leépítés lesz, és azt találták ki , hogy 3 őr helyett 1 őr lesz (ez egyik őrnek nagy dumái voltak pl : Széttéplek kistacskó) . Eleinte nem tűnt nagyon nehéz munkának de aztán minden megváltozott, miért is történik, ez azt nem lövöm le, idézzem a filmet:"A történelem életre kell".
Van itt minden T-rex aki, inkább kiskutyus, mint inkább fenevad ragadozó (bár állítólag dögevő volt de most nem érdekes) félelmetes Hunok vezére Atilla, Roosevelt elnök, a felfedező Columbus (valyon most is megtalálja Amerikát ? :D ), ősemberek, aki tűzet próbálta csiholni kisebb nagyobb sikerrel, az éhes szoborfej, aki a Húsvéti-szigetekről "származik"  :D, a romai centurió Octavius, a cowboy Jedidiah, az álladóan háborúzó Észak és Dél katonák, tolvaj makik .
Ezt az apróságot a volt kollégái nem nagyon említették.
Ebben a kaotikus helyzetben az ő feladata Múzeum tárgyainak az őrzése.
Kérdés vajon meg tudja-e védeni a tárgyakat, amíg a nap fel nem jön, mert utána mindenki visszatér meghitt kiállítási helyére.

Kellemes, szórakoztató film, jó poénokkal és színészekkel :D.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

via_mala

Taxidermia a Cinema Obscura-n!
A hozzátartozó fórum topic-ban képekkel illusztrált leírás olvasható.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Solid Snake

#3645
Bábel

Az Ütközésekhez (Crash) hasonló realista dráma. Oscar-jelöléseket kapott alkotás.

4 történet bontakozik ki a világ különböző tájain:

- egy turistaházaspár szenvedése Marokkóban
- egy szegény kecskepásztor családjának bűne és bűnődése szintén Marokkóban
- egy dada meggondolatlanságának következménye Mexikó és az Egyesült Államok határán
- egy süketnéma diáklány életének hátulütői Japánban

Ezen történetek között kötelékek vannak, az emberek kapcsolódnak egymáshoz, cselekedeteikkel egymás életét befolyásolják. Komoly alkotás, mely alaposan képes elgondolkodtatni az embert, hogy mégis milyen a mai társadalomkép szerte a világon. Érdemes megnézni, még ha néhol eléggé hatásvadász és naturalista is.

90%

RE@L

Flags Of Our Fathers

Nem tudom Eastwood előtt kell-e még kalapot emelni, vagy ciki egyáltalán kalapban köszönni de Eastwood szavakkal leírhatatlan jelenség. Eastwood filmre beül az ember, vagy kikölcsönzi (sic. letölti) a filmjét amit ő rendezett már magában garantált magas színvonalú egyedi és lebilincselő történet. Egyszerűen tessék megnézni a filmet. Garantáltan vinni fog oscar-t. Vizuálisan maximalista, zeneileg minimalista. Nem lesz "hatásvadász" zene. Eastwood szerezte a zenét is. Nagyon jó filmet gyúrt össze a híres Iwo Jima-n készült fényképről, és igaz történetéről.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Próféta

The Illusionist

Megnéztem a másik bűvészes filmet is. Mármint az utóbbi idők terméséből a másikat... persze régebben is volt pl. A Nagy Kandinsky - msat által 1000x leadva, általam mindig a vége elcsípve. De most jól elkanyarodtam.

Szóval nem szokásom az ilyesmi, de már a film nézése közben is papírcetlit ragadtam, és elkezdtem jegyzetelni, mennyi sebből vérzik a film. Aztán betelt a cetli, úgyhogy inkább csak egyvalamit említenék most meg, de előtte pár pozitívum.

A Monarchia világát idéző kosztümös miliő bejött. Budapest nevének helyes kiejtése angolajkúak által: le a kalappal. Rufus Sewell jó arc, Edward Norton jó arc (bár most nem voltam annyira elégedett vele), Jessica Biel pedig a látszat szerint szépen felnőtt a 7th Heaven óta. A képi világ tetszetős.

A legfőbb kifogásom a film ellen, ami miatt az Illusionist a The Prestige (Tökéletes trükk) lábszagának a nyomába se érhet, hogy (szerintem) nem több, mint egy átlagosnál rosszabb krimi (+ egy nem is annyira érdekes szerelmi vonal), míg a másik film igazi varázslat. Ugye gyakran hegyezik ki a történeteket (filmek, animék, novellák, regények, stb. esetén) valamiféle nagy fordulatra; nem az igazi, ha a megoldást/trükköt szinte lehetetlen nem észrevenni a film derekánál; az Illusionist pedig bizony ilyen (főleg a másik film után). Persze az sem nagy kunszt, amikor valami nagyon körmönfont, izzadtságszagú, nyögvenyelős csavart prezentálnak, amire képtelenség lett volna rájönni. A sztori akkor igazi varázstrükk, ha az átverés pofonegyszerű, tulajdonképpen rá is lehet jönni, csak éppen a néző nem jön rá, mert a narráció valamilyen módon megbolondítja, elvonja a figyelmét. Mint az igazi bűvésztrükknél. Ebben jeleskedett a The Prestige - legalábbis engem sikeresen elvarázsolt, másokat talán nem - és ezért igazi bűvészfilm. Ilyen téren különben nálam a csúcsot azóta is az orosz B-kategória gyöngyszeme, a Nochnoj Dozor jelenti; a végén az égegyadtavilágon semmilyen fordulat nincs, mégis mintha megpördült volna körülöttem a világ, és a meglepetéstől azt sem tudtam, fiú vagyok-e, vagy lány. Jut eszembe, be kéne végre fejezni a Dnevnoj Dozor-t.

Ramiz

Na visszajöttem a síelésből. Természetesen az egész napot síeléssel töltöttem, még véletlenül sem maradtam otthon rossz időben filmezni, esténként pedig értelmes társalgással és csinos francia lánykákkal való csevegéssel töltöttem az időt, nem pedig a tévé előtt hevertem hajnalig. Ezért persze elég kevés filmet sikerült megnézni...

A texasi láncfűrészes mészárlás
Nagy klasszikusnak mondják, de régi film és hát kissé cinkes a témája is, így eléggé féltem, hogy végig fogom röhögni az egészet. Nem ez történt, sőt annyira magával ragadott a hangulata, hogy direkt hálás voltam, amikor sípolt a teafőző és felállhattam egy pillanatra a film elől hozni magamnak egy csészével... A film legnagyobb erénye az, hogy keveset mutat és sokat sejtet. Jók a színészek is, olyan értelemben, hogy arca passzolnak a történetbe, sőt még a bénázásaik is remekül illenek több jelenetnél a filmbe. Lehet, hogy elnéző vagyok a filmmel szemben, meg elvakít az, hogy kultuszfilm lett, amire a Sebhelyesarcútól kezdve a Hostelig rengeteg filmben van utalás, meg sznob vagyok stb, de szerintem ez egy remekmű.
10/10.

Holtak hajnala (Dawn Of The Dead)
Romero híres zombitrilógiájának második része. Az élőhalottak már köztünk vannak, az emberek tudnak is róla - elvileg. Aztán jönnek azok, akik letagadják a dolog veszélyességét, jönnek a politikusok, akik csak a saját karrierjük fényében néznek mindent... és jönnek a zombik, és egyre szaporodnak. A film néhány ember túlélési kísérletét mutatja meg. Az egésznek olyan szívbemarkolóan prózai és szomorú és kiábrándult hangulata van... A legjobb jelenetek a mezőkön, utakon, városokban tengődő zombik képe, no meg a bevásárlóközpontos jelenetek. A boltokban és a belső terekben lökdösődő ostoba testek látványa egyértelműen messze túlmutat egy puszta ijesztő vagy izgalmas jelenet célján. A Holtak hajnala nem is igazából horrorfilm, vagy legalábbis nem az elsődleges értelemben, nem a közvetlen borzongást és megijedést kiváltó film. Sokkal inkább valamiféle intellektuális rémületet kelt a nézőben (hú, ez milyen szarul hangzott... na mindegy). Azt, hogy ilyen komoly mondanivaló(ka)t hogyan lehet ilyen egyszerű eszközökkel átadni, az tényleg lenyűgöző. Remek a zene is és a színészek. Ici-picit hosszabb talán a kelleténél a film, de egyébként tényleg pipec.
9/10.

28 nappal később
Röviden: amit nem a Holtak hajnalából vett át a film, az nagyrészt bénán is sikerült (kivéve a gyorsan mozgó "fertőzöttek", akik a lassú zombikat felváltották, mert azok jól meg vannak csinálva). Szintén nem horrorfilm, csak itt nem működik a komoly mondanivaló. Angol film, hallani is a színészeken. Az első harmada nagyon erős, a kihalt város és az összeomlott civilizáció tényleg rémisztő lett. Utána egyre több a családi videóra emlékeztető jelenet a filmben, elvétve felbukkanó "fertőzöttekkel", a végére pedig egy nagyon gagyi akciófilm lesz belőle. A színészek bénák, a látvány amilyen jó a fertőzöttes jelenetekben, olyan béna mindenütt másutt (főleg a film második felében). Egyébként is, John Wyndham A triffidek napja című könyvében már mindent megírt, amit erről a témáról meg lehet, elég lett volna abból lopni, ahelyett, hogy össze nem illő filmes kliséket fűztek egymás után.
6/10.

Cannibal Holocaust
A Texasi mellett a másik hatalmas pozitív csalódás. Azt hittem, hogy egy trash horrort kapok majd, sok vérrel és belsőséggel, nulla mondanivalóval és béna sztorival, ehelyett egy intelligens és (a Man Bites Doghoz hasonlóan) érzelmileg gyilkos filmet kaptam, a mai néző számára egyáltalán nem véres és erőszakos és gyomorforgató stb jelenetekkel (már nem azért, de a BBC-n vagy akármelyik hírcsatornán fényes nappal sokkal durvább dolgokat megmutatnak...). A készítők remekül játszottak az áldokumentumfilmes eszközökkel is. Nekem nagyon tetszett. Direkt nem árulok el semmi konkrétat a filmről, hátha kedvet kaptok hozzá. (Érdekesség a végére: a Gorillaz Demon Days albumának első száma (Intro) ebből a filmből vette azt a hátborzongató dallamot egy az egyben. Tisztelgés a film előtt, az egyik Gorillazos nagy horror-fan lehet.)
9/10.

Omen
Nagy legenda ez is. Az Ördögűzőre emlékeztetett, maga a film is és az is, hogy milyen érzés volt nézni. Érdekes, jól megcsinált, gyönyörű jelenetek vannak benne, de a tartalom valahogy kicsit kevés nekem... Persze ennek az lehet az oka, hogy egyrészt nem mai darabok, ma már többet lehetne mutatni/mondani vallásos témájú dolgokkal kapcsolatban is, másrészt sokat rágódtam már olyan kérdéseken, amiket mikor ezek a filmek felhoznak, meg kellett volna rettennem. Egyszóval elsősorban azoknak ajánlom, akik vallásosak, de nem vakon és konzervatívan, és talán kétségeik is vannak már. Nekik ütni fog. Egyébként "csak" filmművészetileg érdemes megnézni, persze úgy is nagyon, csak nem annyira rettent meg. Gregory Peck zseniálisan játszik, mondjuk neki már rutin minden szerintem... A dadus ijesztő alak. A fényképész és a pap szintén ügyes. A gyerek béna. A haláljelenetek a legjobbak. A film legvége és a film híres záró képe szerintem gyenge.
8/10.

A bárányok hallgatnak
Csoda, hogy ezt sem láttam eddig, elég híres. Hannibal olyan béna volt, hogy nem volt kedvem pótolni ezt, pedig érdemes volt, mert ebben pont az van meg, ami a Hannibalban nincs (hangulat) és az hiányzik, ami abban vacak volt (brutális, de erőtlen képsorok). Anthony Hopkinsnak remekül áll a szerep, már csak a puszta pillantásától is végigborzong az ember. Jodie Foster szintén ügyes és baromi szexi ráadásul (a "régies", visszafogott, ezért sokkal hatásosabb módon). Kár, hogy a sztori annyira azért nem erős, a címadó motívumnak több hely kellett volna (ld. még: Hitchcock Szédülése), Buffalo Bill pedig olyan hihetetlenül röhejes, béna és a Hannibal Lecterre oly' jellemző szívbemarkoló félelem aurájának még árnyékát sem felmutatni képes karakter/színész, hogy az teljesen lehúzta a filmet a szememben.
7/10.


És a kevésbé para kategóriából:

Ford Fairlaine
Hát ehhez nem tudok sok mindent írni...
X/10. (Nem pontozható... eredetiben például valószínűleg egyáltalán nem tetszett volna. De Nagy Feró hangja miatt látni&hallani kell... még annak is, aki alapvetően utálja Nagy Ferót, mint én... :D egyszerűen mert ez a film így annyira zseniálisan lazán és bunkón ócska, hogy hihetetlen :whoah: :cool: ) (ja, egyébként a Tetves és Dugó szövegek legalább 30%-a ebből a filmből van...)

Rocky
Nem szeretem Stallonét. Nem kötnek le a sportfilmek sem általában, pláne hogy a befejezés szinte mindig kiszámítható, és az, hogy még csak nem is lehet miatta hibáztatni a készítőket, hiszen valamennyire "kötelező" ellőni a film végén, a csúcsponton, a Nagy Teljesítményeket és a Nagy Győzelmet. Ezek után, átugorva a filmről szóló részt, itt az értékelésem:
10/10.
Erősen emlékeztett a zseniális Taxisofőrre és a remek Kínai negyedre, ami már magában is hatalmas dicséret. Stallone, akár játszik, akár nem, kiváló a szerepben, ezt kár is lenne tagadni. A Tűzszekerek mellett a másik tökéletes és emlékezetes sportfilm, amit eddig láttam.

Félelem és reszketés Las Vegasban
Ezt ugyan már láttam, de most megnéztem még kétszer, és rájöttem pár dologra:
Ez a film zseniális. Ez a film sokkal összetettebb annál, hogy elsőre mindent érteni lehessen benne, és emiatt minden újranézésre egyre többet ad, egyre jobban tetszik. Apró utalások, kacsintások, beszólások, minden... Terry Gilliam egy zseni! (De ezt már a Brazil meg hát eleve az egész Pythonos ténykedése óta tudjuk. :D ) A magyar szinkron pedig esszenciális. Mondjuk ez a film eredetiben is tetszene (szemben a Ford Fairlaine-nel, ld. fent), de azért ennyire nem bűvölne el. Remek lett a szinkron, na. Mint a Blöff: annyira elkapták a szlenget, hogy az hihetetlen. Nemhiába idézik agyba-főbe.
10/10.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Failure is the default option

Kvikveg

 :hail:

Megjott e kedvem a filmnezeshez. :)
Megj: Gregory Pecknek se minden fenekig tejfol, Ahab-kent nem volt tul jo...

Cyrano de Bergerac - a fekete-feher Jose Ferrer-rel
Azt hiszem mindent elmond, hogy ez jobban tetszett, mint a Depardieu verzio, kiveve az utolso nagyjelenetet. :)
Christian is kicsit gyenge volt, de Cyrano Sinkovits hangjaval tetszett. Nyilvan regi, van valamennyi pozolas benne, ami ma mar furcsa, de akkor is. :)
990 Ft DVDn, de csak magyar szinkronnal. :/
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Дневной Дозор aka Dnevnoy Dozor aka Night Watch 2 Day Watch
imdb



Volt ugye a Night Watch c. nagy sikerű orosz film. Ugye bőven és tagadhatatlanul B-kategória, de mégis ragyogó, kiváló alkotás. Hogy is hívják az ilyet? Kultfilmnek.

Namost ha kultfilmet folytatnak, akkor az ember jojóért nyúl. De ezesetben feleslegesen, mivel Moszkva nem Hollywood. A második film hangvétele ugyan teljesen elüt az elsőétől (ugye ez a nappali őrségről szól, így a legtöbb jelenet fényes nappal játszódik, így az első film lenyűgöző képi világa is egyből meg van lőve), de mégis méltó folytatása, tökéletes egységet alkot vele, sőt, még talán jobban is sikerült. Tessék megkapaszkodni, bátyuskáék nagyot alkottak, a Dnevnoj Dozor egyetlen filmben dark fantasy, akció, komédia, románc, dráma, krimi, scifi, horror, tangó! A felirat minősíthetetlen volt, félek, hogy pár dologról lemaradtam miatta.

Értékelés:
:hail:


BTW, jól értem-e, hogy a következő származtatási rendben dolgoztak az alkotók? Volt 4 regény (Éjjeli Őrség, Nappali Őrség, Szürkületi Őrség, Végső Őrség), ezek egy részéből nagy sikerű, 14 epizódos tévéfilmet forgattak. Ennek az elejéből (első könyv fele) összegyúrták az orosz Nocsnoj Dozor mozifilmet (én ezt láttam). Itt belép a Fox, kivágja az orosz mozifilm bizonyos részeit, jó pénzért forgat hozzá egy kevés összekötő jelenetet, és kiadja az amerikanizált Night Watch-ot (ezt nem láttam, és állítólag jól is tettem), meg biztos ami ziher alapon az USA-ban is megjelenik az orosz változat (ha hivatalosan nem is, de ilyen 0-val átírt nevű, meg z-re végződő helyeken biztosan). Aztán a siker nagy a tenger mindkét oldalán, a pénz áramlik, és részben a Fox támogatásával összeforgatják a TV sorozat bizonyos elszórt részeiből + sok frissen forgatott jelenetből a Night Watch 2 Day Watchot. És aztán az anyag elfogyott, de már készíteni akarják nemtommiből a harmadik filmet, ráadásul állítólag eleve angolul, hogy könnyebb legyen a nemzetközi piacon eladni o_O

Szóval nagyon remélem, hogy harmadszorra se adják alább, de vannak kétségeim. Elkezdett érdekelni a regényciklus is. Bár tangó, az biztos nincs benne.

Fazék

én ennek a night watch bla-bla orosz filmnek már az első fele után meggyőződtem róla, hogy ez nagyon nem nekem lett kitalálva és garantáltan nem fogok beletartozni az agyonimádó kultrétegbe. egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mit esznek ezen az emberek, annyira dögunalom volt az egész. a második cd-nyi file-t már el se indítottam, inkább töröltem az egészet.

amúgy nem tudok semmiféle sorozatról, amerikai változatról stb, én már az első résznél úgy hallottam, hogy 3 (4?) orosz film fog készülni belőle és kész.

Solid Snake

Quote from: Ramiz on 2007-02-11, 23:16:16
Holtak hajnala (Dawn Of The Dead)

Pont a hétvégén néztem meg a Zack Synder-féle remake-et, amiben a 28 days later-hez hasonlóan sprintelő zombik vannak. Pszichológiai szempontból persze, hogy sokkolóbb, ha egy zombi másodpercek alatt lefutja a 100 m-t egy kis napi betevőért, de maga a zombi-kultusz a lassan járó élőhalottakra épült mindig is. Enyhén furcsa volt, főleg a klasszikus Romero-verzió után.

Eberinu

Hát halljátok,megnéztem a Mezsgét,mekkora egy kaki film! O_O

Solid Snake

Quote from: Eberinu on 2007-02-13, 20:55:58
Hát halljátok,megnéztem a Mezsgét,mekkora egy kaki film! O_O

Szerintem egy "y" betű lemaradt (Mezsgye).  :muhahah:
Valóban gyenge produktum, éles példa a tucathorror fogalmára.

Kvikveg

Mechanikus narancsot latta valaki? Felkeltette az erdeklodesemet, de 3000 a dvd, ugyhogy gondolkodoba estem. :/
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Eberinu

Nem szeressem a horrort....a fűrész is akkora ökörség....

sirtomi

Quote from: Eberinu on 2007-02-14, 10:09:03
Nem szeressem a horrort....a fűrész is akkora ökörség....
Pedig a Fűrész egy üde színfolt a mai horrorok között. Én csak ajánlom mindenkinek! :)

Solid Snake

Quote from: sirtomi on 2007-02-14, 10:40:22
Quote from: Eberinu on 2007-02-14, 10:09:03
Nem szeressem a horrort....a fűrész is akkora ökörség....
Pedig a Fűrész egy üde színfolt a mai horrorok között. Én csak ajánlom mindenkinek! :)

Egyetértek. Meglepően új dolgokat tudott felmutatni annak ellenére, hogy milyen rövid idő alatt és mennyi pénzből készítették el (az persze más kérdés, hogy utána elszállt a srácokkal a ló, a feszültség helyett a gore-ra erősítettek a folytatásokban -- ettől pedig pont a hangulat veszett el...  :ejj:).

Annyi bizonyos, hogy a Saw nem kultuszfilm, azonban a mai horror/thriller felhozatalokkal szemben jól teljesít.