Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

Végül is élő szövet a fém vázon. :D


Cloud

Hja igen, a Sabotage kurta jó lesz előzetes alapján.  :whoah:

.Attila

Quote from: Zelda on 2014-02-09, 01:54:17
Robotzsaru
Először a régiről pár szót: tulajdonképpen azért néztem meg, mert miután láttam az új változat előzetesét, piszkálta az agyam, vajon milyen lehetett az eredeti? Így következett a bevett protokoll, s akár csak a Tron: Örökség előtt (akkor is hamar gyorsan megnéztem az első részt) most is nekiestem a régi, de akkor biz csúcstechnikával készült filmnek. Életem második legrosszabb filmélménye volt, de kizárólag a kivitelezés miatt, a sztori pozitív lenyomatot hagyott bennem.

Mi volt a gond a kivitelezéssel?

Zelda

Quote from: .Attila on 2014-02-09, 22:30:24
Mi volt a gond a kivitelezéssel?
Megszólalásom a technikai háttértámogatásra irányult inkább, én ott vesztem el, ahol az ülésezős mészárszékes jelenetnél a robotnak csirkehangja illetve oroszlánüvöltés/szerű?/ mozzanata volt... És az ehhez hasonlók. Rossz volt a megfogalmazásom, bocsi. Egyébként pedig egyéb problémám nincs az eredetivel, csupán csak nem nagyon szoktam régi filmeket nézni, és nehezen alkalmazkodom az akkori technikai adottságokkal készült filmjelenetekhez. Ettől még egy film lehet nagyon jó, és természetesen a Robotzsaru igenis jó film volt akkor is és most is.

Flaser

#8256
Ne haragudj, de a régi film ég és föld ehhez a mai fröccsöntött selejthez képest. Írtam Írnék többet, de minek, ha a ruthless reviews már mindent leírt amit kell?

http://www.ruthlessreviews.com/1178/robocop/

"How Bad is it Really?

What, are you kidding? Robocop kicks ass! Arguably the high point in the career of director and insane Dutchman, Paul Verhoeven. A personal favorite and not just among 80s Action.

Stupid Political Content:

Robocop is a pretty effective satire on corporate dominated culture, although this was certainly lost on most viewers. The news show in this film is Fox News. How Verhoeven and screenwriter Ed Neumeier were able to foresee and lampoon the coming of Fox News way back in 1987 is beyond me."
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kvikveg

Quote from: Flaser on 2014-02-10, 19:53:23
...
Robocop is a pretty effective satire on corporate dominated culture, although this was certainly lost on most viewers. The news show in this film is Fox News. How Verhoeven and screenwriter Ed Neumeier were able to foresee and lampoon the coming of Fox News way back in 1987 is beyond me."
Eeez! :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zelda

Kinek mi jön be... Ilyen szinten nem vagyok hajlandó vitába szállni, mert teljesen felesleges, mindenkinek egyéni ízlése, hogy mi jön be neki. S bár nem szeretem felemlegetni ezt a tényt, de azért én mégis a "gyengébb nemhez" tartozom, (ettől függetlenül sokan vannak, akik még engem is elvetemültnek tartanak) de mégsem jött be annyira az eredeti film stílusa. Arról nem is beszélve, hogy azért most egészen más a világunk, mint 25 évvel ezelőtt. Az emberek butábbak, mert a társadalom tömegestül van elbutítva, s bárki bármit mond, a felsőbb réteg igen is figyel arra, hogy ez így is maradjon. Hiába vannak a filmekben égbekiáltó igazságok, mégis olyan formában vannak tálalva, hogy a nagy többség fel sem fogja, mit lát épp a vásznon. Tapasztalataim szerint a régi filmek sokkal szókimondóbbak, "nyersebbek" voltak, inspirálók, és hátborzongatók. Most ezt nem lehet megcsinálni, manapság egy ilyen film terve el se jut a munkaasztalra. De ez csak az én magánvéleményem, nem kell vele egyetérteni...

Ender's Game
Rég láttam Harrison Ford-ot a filmvásznon, ehhez hasonló filmkörnyezetben pedig a Star Wars óta nem... Kétszer néztem meg a filmet gyors egymásutánban, mert első körben nem tudtam tökéletesen ráhangolódni, ám nem bántam meg. A film alapjául szolgáló regényt még csak most olvasom, de engem mélyen megmozgatott a film tartalma. Lehet azt mondani, hogy az egész film csupán a kiképzésről szól, de a háttérben erkölcsi és morális kérdések cikáznak, és a téma maga is kemény. Utoljára hasonló beállítással a Harc a Terra bolygóért c. animációs filmnél találkoztam, ami szintén megmozgatott, de az Ender's Game felülmúlta az előbb említettet.
A színészi gárdával részemről tökéletesen elégedett voltam, és persze lehet szurkálódni, hogy a könyvben Ender sokkal fiatalabb, mikor a sztori kezdődik, de nem ez a lényeg... A megjelenítés engem lenyűgözött, s bár hiányoltam a konkrét idő-tér meghatározást, a film végére nem is nagyon érdekelt már, hogy időben hova helyezhető a történet. A zenei rendezés pedig... nos tökéletes aláfestője volt a filmnek.
Nos ennyi, lehet támadni...  :szemuveges:

Fazék

hát legyen :D

Ender's Game

ugyan a könyvet olvastam először, és ez sokat rontott a film élvezhetőségén, de meg merem kockáztatni, hogy könyv nélkül is szarnak tartanám.
kapkodós, darálós, sokszor mégis unalmas, élvezhetetlen vacak.
kölyök színészek egy része rendben volt, "nagy nevek" pedig csak dísznek voltak, Harrison Ford bácsi se volt túl meggyőző.
shift+del/10

NLZ

Na megnéztem Endert én is, sztem nem volt rossz. Nem olvastam, így a film önmagában érdekes volt. A végén a nagy csavar tetszett, a lezárás meg kissé gagyi. Volt jó sok gagyiság benne, de összességében elhanyagolható, hozta az egyszeri szórakozást.
[reserved]

Cloud

Én még mindig azt mondom hogy lehetett volna jóval hosszabb, rengeteg dolog kimaradt belőle. Pl. a gyerekkori harca a testvérével.

NLZ

Nem az, hogy hosszabb, hanem jobban megvágott. Voltak feleslegesen hosszú részek, például az antigravitációs rész. Aminek a végét aztán nagyon rövidre vágták.
[reserved]

Próféta

Fábri Zoltán: Az ötödik pecsét (1976)
Nagyon  :eek:
Erőteljes beszédek, ragyogó színészek. Erős darab. Bár egy konkrét történelmi időszak adja a díszletet, de játszódhatna épp máskor is - a lényeg kortalan.
:borul:

Többet kéne Sánta Ferencet olvasni.

Nakedape

Quote from: Próféta on 2014-02-15, 10:52:22
Fábri Zoltán: Az ötödik pecsét (1976)
Nagyon  :eek:
Erőteljes beszédek, ragyogó színészek. Erős darab. Bár egy konkrét történelmi időszak adja a díszletet, de játszódhatna épp máskor is - a lényeg kortalan.
:borul:

Többet kéne Sánta Ferencet olvasni.

de nagyon rég láttam, igen ez ilyen visszafogott film.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zelda

Felforgatókönyv/Stranger than fiction
Nem annyira mostani film, viszont a letöltés óta már kb. 4-5 hónapja halogattam, hogy megnézem, mondván, ez is biztos egy tucat film... Ekkorát nem is tévedhettem volna, viszont biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül most jutott eszembe megnézni. Soha egyetlen filmen sem nevettem még annyit, mint abban a két órában, amíg ezt néztem. Hihetetlenül jól meg van rendezve, a színészek zseniálisak, és a sztori már önmagában is megeteti az emberrel a filmet. Iszonyúan feldobta az amúgy nagyon laposra sikerült napomat, úgyhogy ilyen filmeket még!!!

Donnie Darko
Khm...  :eek:  :D  :rotfl:  ^^"  :gyagya:  :falba:  :muhahah:  :Kiraly:
Na de azért tetszett, volt értelme megnézni, érdekes a képalkotása. Megerősítette bennem, hogy ha lesz is gyerekem, ne adjak neki gyógyszert, ne vigyem dilidokihoz, és ne hallgasson félelem l-----------l szeretet előadásokat.  :szemuveges:
A lezárása viszont király volt. (És nem, nem csak ennyit fogtam fel a filmből, csupán csak túl sok volt a töltet az akkori amerikai kisvárosi életből, amit őszintén szólva egy kicsit visszataszítónak találtam... Nem csoda, hogy szegény kölykök kissé dilisek voltak, én feleennyi idő alatt begolyóznék.)

Téli mese
Na ez frissebb anyag. Az idén eddig moziban megjelent filmek közül ez az első, aminek az előzetese teljesen mást mutat, mint amit a film ténylegesen tartalmaz. Kis költségvetés, kevés forgatási színhely, viszont színvonalas színészek, frappáns szóváltások, egész érdekes történet, és a jó-rossz örökös ellentétének feszegetése. Nem mondom, hogy tökéletes film, én még adtam volna neki egy plusz fél órát, de a mondanivalója magáért beszél. Nem szeretem a romantikus filmeket, de ez nem sorolható az átlag skatulyába, szóval összességében elégedetten hagytam el a mozitermet. A zene pedig Hans Zimmer alkotása, szóval arra sem lehet panasz.

NLZ

[reserved]

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud


blackronin

Quote from: Cloud on 2014-02-25, 20:59:57
Godzilla Reboot trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=vIu85WQTPRc
:whoah: :jee:

Király trailer, de mekkora lett volna már, ha Cranston Godzilla elé állt volna és a következőt mondja:  :D


Zelda

#8270
Jó lesz!!!

EDIT:
A könyvtolvaj
Úgy ültem neki, hogy halvány gőzöm nem volt arról, miről is szól a film. Az első 20 percben folyton azt latolgattam, hogy kikapcsoljam-e, nem igazán szeretem a háborús filmeket, pláne, ha németek jönnek a képbe... Aztán végül adtam neki még egy esélyt, és tulajdonképp nem csalódtam benne. Ez egyáltalán nem egy vidám film (persze dráma, mit is várhatnánk), de nekem mégis tetszett, és ennek két oka van: Nem igazán láttam ezelőtt olyan filmet, ami azt mutatta meg, háborúban az anyaországban mi történik/történhet. (Mint mondottam, nem szeretem az ilyen filmeket...) Másrészt pedig nagyon érdekes volt, hogy maga a Halál meséli a történetet. Persze senki sem tudhatja, hogy milyen a halál természete, ez csak egy elképzelés, amit annak az embernek a nézőpontjából kapunk, aki a forgatókönyvet írta. De mégis elgondolkodtatott, és ez nagyon tetszett.
Megérte a ráfordított időt, még úgy is, hogy a végén egy kicsit elkámpicsorított.
Ja, és érdemes feliratosan, eredeti nyelven nézni szerintem.

Acchan

#8271
Quote from: Nakedape on 2014-02-15, 14:47:51
Quote from: Próféta on 2014-02-15, 10:52:22
Fábri Zoltán: Az ötödik pecsét (1976)
Nagyon  :eek:
Erőteljes beszédek, ragyogó színészek. Erős darab. Bár egy konkrét történelmi időszak adja a díszletet, de játszódhatna épp máskor is - a lényeg kortalan.
:borul:

Többet kéne Sánta Ferencet olvasni.

de nagyon rég láttam, igen ez ilyen visszafogott film.

Filmben-könyvben egyaránt üt, mint a légkalapács. :borul:

Egyetértek: többet kéne Sánta Ferencet olvasni + Fábri Zoltán filmeket nézni.  ;)

Szerk.:

Quote from: Zelda on 2014-02-24, 20:48:45

Donnie Darko
Khm...  :eek:  :D  :rotfl:  ^^"  :gyagya:  :falba:  :muhahah:  :Kiraly:
Na de azért tetszett, volt értelme megnézni, érdekes a képalkotása. Megerősítette bennem, hogy ha lesz is gyerekem, ne adjak neki gyógyszert, ne vigyem dilidokihoz, és ne hallgasson félelem l-----------l szeretet előadásokat.  :szemuveges:
A lezárása viszont király volt. (És nem, nem csak ennyit fogtam fel a filmből, csupán csak túl sok volt a töltet az akkori amerikai kisvárosi életből, amit őszintén szólva egy kicsit visszataszítónak találtam... Nem csoda, hogy szegény kölykök kissé dilisek voltak, én feleennyi idő alatt begolyóznék.)

Jól összerakott darab, nem hiába kultuszfilm. 18-20 éves koromban nagyon megérintett, nevetségesen sokszor megnéztem, szegény barátaimmal is megnézettem. :D Ma már azt mondom, hogy picit túlhype-olt (a rendezőnek azóta nem is igen sikerült átugrania a lécet), és a vége abszolút nem tetszik.

Valós spoiler következik:
[spoiler]Az öngyilkosságnak volt/van társadalmi elfogadottsága bizonyos helyzetekben, de nem hiszem, hogy egy kamasz ne tudna valamit kihozni az életéből az elkövetkezendő 70-80-90 életévében. Akkor néznék fel rá, ha a nehezebb utat választja: megpróbál küzdeni, változtatni, jobb életet élni.[/spoiler]

NLZ

[spoiler]Mégis milyen elfogadottságra gondolsz? A harakirire? :)[/spoiler]
[reserved]

Acchan

Quote from: NLZ on 2014-03-07, 14:28:00
[spoiler]Mégis milyen elfogadottságra gondolsz? A harakirire? :)[/spoiler]
[spoiler]Például, igen. Bizonyos kultúrákban rendben van az öngyilkos merényletesdi, vagy ha öreg vagy, akkor ne legyél mások terhére, vagy eutanázia, vagy mindenféle önfeláldozós halál mások megmentése érdekében, vagy a tiltott szerelem "kiteljesedése" jegyében a közös öngyilkosság, stb. Azért akadnak/akadtak elfogadott öngyilkosságok, de nem is ezt akartam boncolgatni, hanem, hogy ez a kissrác mégis mire föl nyomott logout-ot. Szerencsétlen családja meg hadd szenvedjen.[/spoiler]
Na, de ne OFF-oljunk tovább, kedves Nolzi kolléga. :)

Cloud


frozenstein

Ender's Game
Háát, ez egy elég szánalmas adaptáció volt. Rengeteg mindent kihagytak, leginkább Ender belső monológjai hiányoztak, meg rövidre vágták az in story időt, így a regényben látott karakterfejlődésből semmit se kapunk. A Locke+Demoszthenész szál is teljesen kimaradt, olvassátok inkább a könyvet.

kikuchiyo

Snowpiercer

Obskurus francia képregény alapján készült koreai rendezővel, francia és amerikai pénzből, nagyrészt cseh statisztákkal. Asszem erre mondják, hogy koprodukciós.

Arról nevezetes, hogy annak a Bong Joon-honak az első nemzetközi próbálkozása, aki annak idején a kitűnő Memories of Murdert és a ha nem is kitűnő, de azért érdekes Hostot rendezte a hazájában, valamint arról, hogy mindenféle filmes blogok meg review-oldalak felől elhaló orgazmikus nyögés hallatszik a cím felemlegetésekor, hogy végre egy jó akció-sci-fi.

Arról szól, hogy a balul elsült környezetmódosítás miatt a Földön minden megfagyott és minden élet elpusztult, az egyedüli túlélők egy önfenntartó ökoszisztémával felszerelt csodavonaton tengetik életüket, és persze a régi világ társadalmi különbségei a vonat zárt, szűkös világában is leképeződnek: a szegények az utolsó vagonokban nyomorognak százasával és fekete takonyra emlékeztető proteintéglán élnek, míg elől az első osztály utasainak minden kényelem és földi jó rendelkezésre áll. Aztán a szegények vezetője, Amerika kapitány a felkelők élére áll, és megindulnak a vonat eleje, a szent Mozdony felé.

Hiába a tényleg jól megrendezett, feszültségtől csöpögő akciójelenetek és a hatásos díszletek (a különböző társadalmi osztályoknak megfelelő vagonok mindegyike egy-egy külön világ), számomra a film már az elején, az alaphelyzet ismertetésekor kisiklott.

A túlélők utolsó, maroknyi csoportja úgy kerüli el a fagyhalált, hogy vonatra száll? Már elnézést, de ennek semmi értelme, elég csak megnézni, mi történik kedvenc állami vasúttársaságunk közlekedésével, amikor leesik az első hó. Ha mindenki más megfagyott, ki tartja karban a biztosítóberendezéseket, váltókat, hidakat? Miért nem vackolják be magukat egy jó hőszigetelésű helyen, és miért pazarolnak energiát az állandó előrehaladásra? Még ha mégis megpróbáljuk elhinni az egészet, akkor honnan van az a sok rovar a fedélzeten, és hol tartják a marhákat a közepesen átsült steakhez?

Jó, jó, tudom én, nem a földhözragadt fizikus-agyammal kell ezt értelmezni, mert a film nyilvánvalóan a társadalmi igazságtalanság allegóriájaként használja a vonatot, mint a világ lekicsinyített, összesűrített mását.
Sajnos azonban ezt a mondanivalót gyengítik a karikatúraszerűen eltúlzott ellenfelek.

Szóval lehetett volna ez jó, de sajnos képtelen voltam felfüggeszteni a hitetlenkedést, vagy hogy mondják.
Failure is the default option

noriko

PROTIP: akinek elsőre tetszett a Hobbit2, vagy legalábbis elnézte neki a gyengébb részeket, az inkább ne nézze meg másodszorra...  :D
"I wish I could, but I don't want to."

Zelda

Amerika kapitány: a tél katonája
Kétségek között ültem be a moziba tegnap, de idén talán először hála az égnek elégedetten távoztam. A Vasember 3 és a Thor 2 után ugyanis nagyon megingott a bizalmam az Avengers related Marvel filmekben, mivel utóbbi kettő kifejezetten nem tetszett. (A Vasember 3 túl drámaira sikerült, már nem volt olyan vasemberes... A Thor 2 pedig mindössze Loki trollkodó megjegyzéseit helyezte előtérbe, miközben Thor körül csak úgy hullottak az emberek, a rendezésről nem is beszélve...) Viszont kapitányunk a gyenge első rész után egészen színvonalas folytatást kapott. Véleményem szerint megfelelő arányban volt benne az akció, a humor és az erkölcsi monológok felvonultatása. A sólyom mecha meg kifejezetten tetszett!!! Összességében tehát hozta a várt szintet szerintem.

Cloud

Negyed 3as előadást én is meglestem, bár szinkronosan.

Rohadtul bejött, sokkal jobb lett mint az első rész.

Holnap meglesem az Agent of SHIELD eheti részét is, ugyanis szorosan kapcsolódik a filmhez.  :whoah: