Tőzsdesarok

Started by Selmo, 2009-03-27, 23:13:24

Previous topic - Next topic

teraflare

még ilyen topic is van :eek: lassan ideje lesz már idén is figyelnem az árfolyamokat  :smile:

Próféta

ó tényleg, el is feledkeztem a burzsujtopikról :)

Moha kérdését elegánsan letojva, az ilyesmiről kinek van valami véleménye / tapasztalata?
https://www.allianz.hu/www/hu/az_eletprogramrol_roviden.html
Nem fél évig szeretnék pénzt parkoltatni, hanem inkább 3-5 évig gyűjteni (vagy tovább? ki tudja). Nyilván nem az összes pénzem menne ide, lenne vésztartalék (pl. a tavaly nyáron Svájcban megkeresett pénz), meg keresek is még közben, ugye; szóval túlélem, ha esetleg ez nem hoz jól.

Megtakarítási számla jellegű: havonta, félévente vagy évente egy fix minimumösszeget kell rátenni az első három évben, utána vagy beleteszek, vagy nem. A bent lévő pénzt 99%-ban ki lehet venni rögtön, a maradék 1% csak a berakás után egy évvel szabadul fel; a csel persze az, hogy az első 18 hónapban a pénz egy része egy elkülönített bónuszszámlára megy, ahonnan csak lassanként szabadul ki. Nincs teljesen szabad tőzsdézés, hanem eszközalapok között rakhatom át a pénzemet tetszőleges arányban, tetszőleges gyakorisággal. Előre közlik az eszközalapok témáját (pl. megújuló energia, magyar részvények, kínai részvények, nemesfémek, magyar agrár, stb.), és persze "utólag" azt is látni, hogy ténylegesen melyik papírokat válogatták végül bele (Vestas, MOL, platina, kukoricatermény-opció, stb.).

Pro és kontra: csak eszközalapok között pakolgathatom a pénzem; ennek megvan az a hátránya, hogy a szélerőműves banda mellé bejönnek a bioüzemanyagosok is, akikből nem biztos hogy kérnék. Mivel nem én válogatom a részvényeket, Allianzék elvben át is verhetnek (saját rosszul sikerült befektetésüket velem vásároltatnák vissza magas áron). Cserébe viszont kézivezérelt részvényekkel tőzsdézgetve tuti beszívnám; meg nem tudnám annyira elaprózni, hogy jól hedge-elődjön. Nem daytradelni akarok, ide sok évre menne a pénz, és ennek megfelelően gondolkoznék; pl. Vestas meg hasonló ingadozhat össze-vissza, de talán kb. 5 éves távlatban növekedés felé tendál, vagy legalább jól megtartja a (már talán elég optimistán beárazott) értékét.

Bármi tanács? Féljek tőlük?

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Kellett volna? :P Ma egész nap leszálló ág volt...

Cobra

Ott meg azt írják, hogy emelkedett...
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Próféta

I LIVE AGAIN


Szóval fantasztikus, kihagyhatatlan offshore adóelkerülési lehetőséget találtam!!! Már menekítem is oda minden pénzem! :D

Moha

Quote"Hungary is regarded as a low profile tax haven and thus many people choose to open up a bank account in this location."
In wich alternative reality do they live? :eek:

Cobra

Argh, ma délben kellett volna sok dollárt venni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nakedape

Quote from: Moha on 2012-01-17, 11:29:32
Quote"Hungary is regarded as a low profile tax haven and thus many people choose to open up a bank account in this location."
In wich alternative reality do they live? :eek:

in a fairy tale, ha jól emlékszem a hivatalosra :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

Tudja valaki, hogy a tőzsdei/opciós ügyletből származó jövedelem milyen adózás és adókulcs alá esik?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Ha jól emlékszem, az árfolyamnyereség azonos a banki kamattal, azaz 16%,
míg az osztalék 10%. De az utóbbit automatikusan vonni szokták a részvények
osztalékánál.

Darkstar

Köszi, közben megtaláltam a BC oldalán is, valóban 16%.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん