Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Stholm

#1
Űrgárdista légiók a Hórusz eretnekség óta nem léteznek. Az Imperium a légiókat rendekre osztotta (1000 űrgárdista, de akad jó pár kivétel, pl. Black Templarok. Senki se tudja, egyáltalán hányan vannak...), hogy sose történhessen meg az, ami Hórusszal és légiójával: majd egy millió gárdista lázadt föl a Császár ellen. A légiókba korlátozás nélkül toborozták és képezték a gárdistákat, nem volt ritka, hogy egy légió több millió ürgárdistából állt. Jelenleg kb. 1000 rend tevékenykedik, tehát nagy általánosságban 1 millió űrgárdista az egész galaxisban (de mint mondtam, vannak kivételek).
És igen, a Birodalom nem táplál túl nagy toleranciát egy idegen fajjal szemben sem (ez alól kivételek a zömikek és az orglinok, akik szintén az Imperiumot szolgálják), de én pont ezér imádom XB. Az Imperium kiírtása pedig akár 10000 évig is eltartana legjobb esetben, ehhez viszont az emberiségnek háborúk tucatjait kéne bebuknia. A Birodalom olyan nagy és kiterjedt, hogy a saját adminisztrációja se tudja, hány ember létezik a galaxisban.
A leghangulatosabb az Armageddon szektorban harcoló Steel Legion. Egy sajátos, 1-2. világháborúban szolgált seregre emlékeztető birodalmi őrsereg, meglehetősen eltérőek a "hagyományos" imperial guardtól. Többek közt ellenük is nyomultunk a Warhammer 40k: Fire Warriorban, bár nem igazán értem, hogy volt ez lehetséges, mivel az Armageddon szektor meglehetősen messze van a Tau Birodalom külső kolóniáitól, a Steel Legion egyetlen feladata pedig védeni a szektort az orkoktól... Immáron 10 ezer éve XD...
A tauk a kis létszámuk miatt nem tüzelnek mindenre azonnal, és bár tényleg ők az egyetlen kompromisszumkész faj (talán az eldák mellett, de ők pofátlanul arogánsak...), a Felsőbb Jó érdekében ők is letakarítanak bárkit a galaxis térképről :B.
Az orkok nem utálnak senkit?! Könyörgöm, náluk az edzés abból áll, hogy egymást gyepálják, a vérfürdő pedig csak tovább tüzeli őket, mindegy, hogy tőlük esett el több ember, vagy az ellenség oldaláról. A káosszal és a tyranidákkal versengve ők a galaxis legaggresszívebb faja.
A Necronok egy biológiailag halott faj, és meglehetősen átb'ták a fejüket. Az örök életet keresték, és... végülis bizonyos értelemben meg is találták. A lelkük géptestbe van zárva, a feladatuk újdonsült gazdáiktól pedig a teljes galaxis kiírtása minden élettől, leledzen az bármilyen formában. Nem éreznek semmit, mivel ők már gépek, és semmi egyebek...
A Warhammer 40k világát egyetlen egy fogalommal lehetne jellemezni: free for all. A szövetségek sose tartanak 1 napnál tovább és egyik faj sem tolerálja túlzottan a másikat, mindenki mindenki vérét akarja és nem lesz vége a háborúknak, amíg vagy nem győzedelmeskedik egy faj útolsóként maradva, vagy el nem nyelt a káosz mindent (mer ugyebár ne feledjük, hogy a káosz technikailag nem egy "faj")... Valószínűleg az útóbbi fog történni, de addigra már bőven túllesznek a 80000-ren is...



#2
Üdv.
Jó tudni, hogy itt is van WH40k keménymag. Főleg birodalmiakban és taukban utazok, az ősellenségeim meg az eldák (dark eldarokat is beleértve)...
#3
Hírek,információk / Re: miaz FTP címe?
2006-08-28, 10:22:58
Többször is ellenőriztem, a tűzfal kikapcsolva, a router jól van beállítva. Most éppen egy ftp klienssel szórakozok.

edit: hehe, okéééé, működik.
#4
Hírek,információk / Re: miaz FTP címe?
2006-08-28, 09:59:59
Üdvözletem.
Végső elkeseredésemben kénytelen vagyk segítséget kérni. Mindent tökéltesen úgy csináltam, ahogy a fenti ábra mutatja, 3x ellenőriztem le kapcsolódás előtt, de mindíg kapcsolódási hibát jelzett (ez volt total commandernél, és az alap hálózati kapcsolat se tudott csatlakozni). Az ftp szerver leállását leszámítva (amit kétlek, lévén nem volt a hírekben) én kifogytam az ötletekből. Bármilyen építő jellegű postot szivesen fogadok.