Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Isley

#1
Manga / Re: Toriko
2023-07-28, 20:36:12
Bár nem Toriko, de most vettem észre, hogy Shimabunak időközben kijött pár újabb one-shot-ja.

Makai Keiji Maribo (2022)

Démonnyomozó Maribo egy olyan démonvilágban él, amire nem vonatkoznak az embervilág szabályai, röviden a rossz a jó, a rend rossz, a káosz a kívánatos stb. Maribo rendet tesz, ha valami jó lát, ami ugye rossz. Elég kemény tag, de elég vicces is. Ez szerintem egy fejezetnek is elég.

LuckLuck (2023)

Ebben több fantáziát láttam. A főszereplő Luck, aki szemmel láthatóan az ismert világ legerősebb harcosai között van. De nem egyszerű harcos, mert itt a legerősebbek, azok, akiknek van szerencséjük és "azon" keresztül harcolnak. Találkozik egy kissráccal, Gues-szel, és megmenti, miközben egy szerencse "hotspot"-ról kiderül, hogy az "coldspot", tehát a balszerencse helye. Érdekes koncepció az egész, volt már egy kis rövid háttérvilág bemutatás. Én nagyon el tudnám képzelni, hogy ebből manga legyen.
#2
City Hunter (4 sorozat, összesen 140 rész + mozifilmek)

Ryo Saeba, a híres XYZ hívójelzéssel, bármit, bármikor elintéz. Nincs számára lehetetlen küldetés. Az alvilág legrettegettebb alakja. Világelső mesterlövész, akinek nincs riválisa sehol. Ő a félelmetes City Hunter. Legalábbis ez az egyik oldala, a nyolcvanas évek egyik, vitathatatlanul legkarizmatikusabb, legszerethetőbb karakterének. Ha viszont csinos nőkről van szó, nincs nála nagyobb nőcsábász, ha egy szép nőről van szó, eszét veszti és ebből fakadnak a sorozat legviccesebb jelenetei. Ryo hitvallása, hogy csak nőknek, csak nagyon szép nőknek vállal el küldetést. Bármennyi jutalmat kínálhat neki akármelyik fószer, nem érdekli. Ezért is két tagú valójában a City Hunter, mert másik tagnak is nevezhetjük Kaori Makimurát, a kicsit fiús, kemény lányt, akinek egyébként aranyszíve van, de elejétől kezdve vonzódik Ryo iránt, viszont leginkább ezt csak úgy tudja kifejezni, hogy amikor Ryo mokkori (perverz) üzemmódba lép, akkor túlzó, 100 tonnás kalapácsával agyonüti Ryot, mint egy nagyra nőtt legyet. Persze, ez comic relief, viszont beszédes, hogy miért engedi ezt a büntetést szinte állandóan a kicselezhetetlen Ryo. Kaori tragédiája, hogy Ryo bármelyik nővel mokkori-zna, kivéve Kaorival.
Az első, 51 részes évad tele van egy részes történetekkel, a második évadban viszont inkább kétrészesek a történetek, ami komolyabb karakterkidolgozásokat és bonyolultabb történeteket engednek meg az alkotónak.
Bár az egyes részekben mindig másnak teljesítenek megbízásokat, vannak még más főbb szereplők, akik állandóan visszatérnek Kiemelkedik egy rivális mesterlövész és a rendőrségi nyomozó hölgy. Előbbi, Omibozu, aki a legközelebb áll ahhoz, hogy Ryo riválisa legyen, egy óriástermetű kommandós, akit Falconnak is hívnak, hasonlóképp rettegett alak ő is, és idővel neki is kifejleszt az alkotó egy kicsit humoros oldalt, s így Ryo-val nagyon jól működnek együtt számunkra nézőknek, de annyira nem nagy barátok jellemükből fakadóan. Ő inkább, főleg eleinte Ryo komolyabb oldalának kibontásához járul hozzá, Saeko, a nyomozónő viszont inkább a humoroshoz, hiszen Saeko rengeteg szívességet kér Ryo-tól, aki mindegyikért egy "mokkori one-shotot" kér, ami alól Saeko persze próbál mindig kibújni. Nem egy ártatlan nő, aki azonban néha segítségére van a City Hunternek.
Érdemes megemlékezni a City Hunter sorozat openingjeiről és endingjeiről. Vannak kiemelkedő számok, amik nagyon emlékezetesre sikeredtek, de nincs közöttük egy sem amelyik ne lett volna annyira jó legalább, hogy ne hallgattam volna minden rész elején és végén meg. Nagyon jól megragadják a sorozat hangulatát és a világot is, amelyben játszódik.
Ryo Saeba miatt mindenképp ajánlom mindenkinek a sorozatot. A felszín mögött nagyon mély karakter, ahogy Kenshiro behozta a férfias könnyeket újításként a shonen műfajba, úgy hozott be valami újat ő is, mint könnyed, laza mesterlövész. Hatása nem csekély, gondoljunk Spike Spiegelre stb. Egyébként Ryo és Kenshiro seiyuu-ja is azonos.
Az is hozzátartozik a City Hunter hangulatához, hogy az egy/két részes történetek miatt szinte nem volt olyan kigondolható helyzet, amibe ne került volna Ryo, és körülmények felett áll, hogy hozza karizmatikus, de egyébként végtelenül laza jellemét. Az is hozzátartozik, hogy kiemelkedő képességei lehetővé teszik számára, hogy annyira nagyvonalú legyen az ellenfeleivel szemben, hogy emberileg nagyon kedvelhetővé válik hamar, majd erre a bizalomra és megbecsülésre végig rá is szolgál. Például számos alkalommal segít és oltalmaz úgy, hogy ki sem derül az érintettek számára, hogy ő ott volt. Virraszt, védelmez, segít, önzetlenül támogat sokszor névtelenségbe burkolózva. Kitűnően működnek a pózok is, nem JoJo szinten van jelen itt, de azért vannak, és hangulatos zenével aláfestve kitűnően működnek.

City Hunter olyan kedvencemmé vált idén mint öt éve volt a Ginga Eiyuu Densetsu. Tényleg kimagasló alkotás.
#3
Manga / Re: Berserk manga
2022-06-27, 09:51:29
365-366

A 365-öt nem Miura rajzolhatta még? Mert a következőben azért észrevehető már néhol, hogy nem az ő keze munkája, de ebben nem. Blackronin a lényeget írta le: örülünk, hogy be fog fejeződni így ez a manga! Óriási hála a stúdiónak érte!
#4
Manga / Re: OnePiece
2022-02-11, 13:10:53
1040

Nem volt rossz fejezet, Law nélkül ez biztos nem ment volna, de az is igaz, hogy Big Mom-ból már tényleg elég volt ennyi. Kellett hozzá a Kroom és az Assign, két démongyümölcs felébredett erő, szóval eléggé komolyan volt véve. Most hirtelen láttunk két ébredést, az egész sorozatban ilyet korábban pedig csak Doflamingotól és Katakuritól. Most jöhet Luffy nagy győzelme is.
#5
Anime / Re: One Piece
2021-11-23, 20:37:08
Néhányszor libabőrös lettem a régi-új opening során. Az egész rész cselekménye alapból jó volt, a nosztalgia-elemek pedig nagyon jó kiegészítők voltak, és méltóképp tisztelegtek a karakterek előtt velük és szépen elevenítették fel az idáig megtett utat. Nagyon elégedett voltam a résszel.

Ez a válogatás nagyon jól néz ki, megnézem majd. Köszi Squazee2005, hogy beraktad.
#6
Ezt érzem én is. Visszarepített a régi időkbe, és jött az érzés, hogy akár ezt még folytatni is lehetne. Nagyon jó kis történet volt, meglepően minőségi tartalommal. Élvezetes és hangulatos speciál a régi csapatról, de egy kis kedvcsináló az újakhoz (Kazui és Ichika).
#7
Quote from: blackronin on 2021-07-12, 22:33:25
Volt pár sorozat, ami érdemes nézni az utóbbi időben:
Dragon Quest Dai (2020)
Pár hónapja fejeztem be a régi 1989-es Abel történetét, amivel elégedett voltam.
Tudtam, hogy volt egy 91-es feldolgozás Dai kapcsán, de olvastam azt is, hogy sajnos nem fejezték be.
A mostani 2020-as változat elvileg végig fog menni a manga egészén.
A sorozat maga élvezetes, remek karakterek és minőségi animáció jellemzi.
Érdemes hétről hétre követni.  :smile:

Ezzel teljesen egyetértek, én is ajánlom ezt az animét heti követésre. Első résztől kezdve nézem folyamatosan, nagyon jó, egyszer valami olyasmit is olvastam róla, hogy amióta megy, ez hozza az összes anime közül az egyik leglátványosabban animált harcokat. Persze az is mellette szól, hogy teljes manga feldolgozás lesz.
#8
Edens Zero 1-12. rész alapján

Ez a Fairy Tale mangakájának újabb sorozata. A karakter design nagyon hasonló, néhány karakter esetében szinte egy az egyben. Ezenkívül is van hasonlóság bőven. Viszont néha azt hiszem, hogy ez talán jobb lesz, mint a Fairy Tale volt, a barátság mindent legyőz elv helyett behozott a mangaka most egy egzaktabb erőszisztémát, és az sem utolsó, hogy szelik át az űrt, már több bolygón jártak és elég érdekes jelenségek vannak, például Időfalók.
Nézi ezt egyébként valaki? Nem egy különleges mű, hozzávetőleg a Fairy Tale szintje, semmi több, de talán egy esélyt meg lehet adni neki. 25 részes lesz egyelőre egyébként.
#9
Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu Ω

Aki látta az első évadot, annak ez is tetszeni. Koncepciója hasonlít az Overlordéhoz, a főszereplő Démonkirály, Diablo ebben az évadban is legyőzhetetlennek bizonyult, kicsit kevésbé földbe tiprós stílusban mint az első évadban, de továbbra is nagyon vicces hárem-akció isekai sorozat.

Ijiranaide, Nagatoro-san

A tavaszi szezon legnagyobb trolljának nevezték a sorozat főszereplőjét, Nagatoro-sant. Lényegében egy könnyed iskolai sorozat, ahol a főhősnő hecceli a nála egy évvel idősebb, művészklubos srácot, "Senpai"-t. Eleinte valóban csak ennyinek tűnik, de hamarost elkezd kapcsolatuk mélyülni, intenzívebbé válik, és egy nagyon izgalmas történet kerekedik ki belőle. Vicces és szórakoztató, könnyebb kikapcsolódást nyújt.

Nanatsu no Taizai: Fundo no Shinpan

A Nanatsu no Taizai utolsó évada, ahol befejeződik Meliodas története. A mangát szerettem, és hiába a stúdióváltás és az alacsonyabb költségvetés, szerintem teljesen rendben volt.
#10
Manga / Re: Berserk manga
2021-05-20, 11:55:03
Sokkoló hír... Nyugodj békében, Miura mester. Szörnyű, hogy befejezetlen marad a legnagyobb Viaskodó története.
#11
Manga / Re: Build King
2021-04-12, 21:53:49
Persze hogy érződött, mert még annyi időt sem adtak neki, hogy legalább lekerekítse a történet végét. Annyit tudunk, hogy a harmadik és egyben utolsó tankobonban lesz egy lezárás, tehát az utolsó fejezet hosszabb verziója lesz abban benne.
Elképesztő mennyiségű rosszindulat van egyébként Shimabuval szemben. Elég csak azt a twitteres Jump oldal kommentjeit, vagy a MAL-on a fejezetek hozzászólásait olvasni. Lényegében rengetegen érezték arra késztetést, hogy lepontozzák olvasás nélkül. Valószínűleg a Jumpban is elég sok ilyen "nemolvasó" olvasó járult hozzá az alacsony rankinghez.
Annyi kritikát valóban jogosnak érzek, hogy túlzottan támaszkodott a sorozat a Torikoban lefektetett és megalkotott receptekhez, de a kasza így is sajnálatos, látva a jelenlegi sorozatok színvonalát.
#12
Manga / Re: Build King
2021-04-08, 10:24:29
Még vasárnap kiírta ez az oldal, hogy a 20. fejezet lehet az utolsó, de még nem hivatalos. De maga ez az oldal sem hivatalos twitter fiók.
Talán tényleg nem olyan érdekfeszítő a kezdése mint a Torikonak volt, de elképesztő, hogy nem kap nagyobb lehetőséget egy veterán ilyen egyedi koncepcióval és erős világépítéssel. Sajnálom én is és nagyon kár Tonkachiért, remek főhős lehetett volna.
#13
Anime / Re: Jojo's Bizarre Adventure
2021-04-04, 19:51:18
Nagy bejelentés, remek hír, amire régóta vártunk!

Örülök. Jolyne hangja teljesen ismeretlen, majd meglátjuk, milyen lesz. Az első animáció róla teljesen jó.
#14
Manga / Re: OnePiece
2021-03-31, 12:06:35
1008

Igen, azt sejteni lehetett, hogy ez nem Oden lesz, de Kanjuuro végsőkig hű maradt magához, tőle ezt lehetett várni, ezzel nem is volt semmi baj.
Viszont Orochi visszahozása teljesen felesleges volt, ugyan mit árthatna ő Kaidou-nak?
Kaidou hibrid formája nem annyira különleges, de egész pofás. Kíváncsi leszek, ha szét tudják választani őket, ki kivel fog megküzdeni.
#15
Manga / Re: Build King
2021-03-28, 20:44:49
16-18

Nem tudom, hogy mennyire volt jó döntés a Sátán Domb ilyen gyors behozása, ha valóban ők a főellenfél. Annyi azonban biztos, hogy Tonkachi nem húzza el a jelentős fejlődés végbemenési idejét, ha a House Beast Vigorját már most megszerezte. Ez az arany Vigor, amivel rendelkezik, úgy tűnik, elég különlegessé teszi őt. A háttérben szépen lassan Konechika is egész jó karakterré fejlődik. Nekem eddig nagyon tetszik a sorozat, Tonkachinak volt egy-két nagyon jó jelenete ebben az utolsó fejezetben, annyi biztos, hogy Mitsutoshi ezen sorozatában sem lesz panasz a főszereplőre.
#16
Manga / Re: Build King
2021-03-08, 11:16:43
15

Igazad lehet. Eléggé beindult minden. Én is már elégedett voltam a Vigor rendszer puszta behozása miatt is már, arra nem számítottam, hogy rögtön nagy horderejű harcok lesznek. De nem baj, kavarja fel nyugodtan az állóvizet. Shizuka is elég komolyan ismeri már a Vigort és annak színeit, mert a pókok sem sokáig idétlenkedtek vele szemben. A sátán dombi sem tűnik gyengének, Smith még persze sok lenne neki.
Tonkachinak elég jó lehetőség lesz ez egyből a nagy fejlődésre.
#17
Manga / Re: Build King
2021-02-28, 20:19:26
14

Ez a Vigor (életerő) átadási módszer magyarázat nagyon tetszett a fejezet elején. Shimabu itt is kezd megágyazni egy nagyon jól felépített világirányító erőnek. Ugye a Vigor a Toriko Gourmet Sejtjeinek a megfelelője.
Smith karaktere és humora egyre jobban átjön, Bar ( a farkasfiú) remek, és a többiek is érdekesek.
Ez a második teszt izgalmas eddig, érdekes látni, hogy mindenki teljesen másképp próbál hidat képezni. A shinobi építész Shizukáé elég merész volt, kíváncsi vagyok azon a vékony fonalon mit fog tudni kezdeni a preta pókokkal a szakadék kellős közepén.

A Build Beast kapcsán én arra számítok, hogy már ebben az arcban szerepe lehet, de remélem ezt a jó vizsga arcot nem fogja keresztbe szakítani majd a megjelenése.
Igen, Shimabu már letett pár dolgot az asztalra, így remélhetőleg a Build King világa zavartalanul bontakozhat majd ki a Jump magazin hasábjain.
#18
Manga / Re: Build King
2021-02-21, 18:59:37
12-13

Az első teszt elég jó volt. Tonkachi egyből bemutatta, hogy mi az, amiben ő a legjobb. :D
Az új fejezetben elég sok új karakter lett bemutatva megint, s kezd kiderülni, hogy miért kísérik ekkora figyelemmel ezt a vizsgát.
Igen, az osztályozása nagyon lent van, hátha javul majd. Csak annyira, hogy mehessen tovább!
#19
Manga / Re: Build King
2021-02-07, 18:55:56
11. fejezet

Itt aztán tényleg lesznek izgalmas épületötletek. A fejjel lefelé kastély sem volt rossz, de most megtudtuk, hogy az óriási állatokra épült épületek teljesen szokványosnak számítanak. Azért a kagylókastély és az a másik kagylóban épült mélyvízi királyság ízelítőt adott abból mikre számítsunk itt majd. Hamisítatlan Shimabu kreativitás.
A vizsga érdekesnek tűnik. Minden nagykutya jött megnézni, Smith első tesztje pedig nehéznek ígérkezik a vakond püföléssel Nana szerint.
#20
Manga / Build King
2021-01-31, 20:18:46


Build King

A Toriko befejezése után négy évvel Shimabukuro Mitsutoshi új mangába kezdett, melynek a címe Build King, ami még két és fél évvel a sorozat előtt már jelentkezett egy one-shottal.

A manga tizedik fejezete ma jött ki. Túlvagyunk a rövid bevezető arcon, valamint az első igazi arcon, amiben egy ősi fordtott kastély javítását végezték el a főszereplők. Most pedig elindult az új történetív, ami a felvételi vizsgákról fog szólni, hogy elinduljanak útjukon az igazi Építésszé váláson.

A két főszereplő ács Tonkachi és Renga, akik Shovel, a legendás ács vagy építész mester tanítvány és céljuk, hogy nagy mesterré váljanak. A sorozat persze sokkal másabb mint a Toriko, de remélhetőleg elég fantáziadús lesz. A szellemisége kicsit hasonló. Tonkachi igazi gondtalan, humoros, nagyszívű, erős karú főszereplő.
#21
Offtopic / Re: Gratulációk
2020-06-07, 20:35:07
Boldog születésnapot kívánok, Blackronin mester!  :kocc: Isten éltessen!
#22
Nanatsu no Taizai - 346, VÉGE

Ez az utolsó fejezet nagyon vicces volt. Tristan aranyos volt, Meliodas saját fiával való poénkodása illett hozzá, megmosolyogtatott. Tetszett a mondanivalója és a megoldás is: Meliodas és Elizabeth meghitt időt tudott egymás társaságában tölteni először, és utána jöhetett csak a királyi párrá válás.
Az, hogy Tristan és Lancelot a két főszereplő fiának a neve, s hogy velük kiegészülve jön Arthur és Merlin főszereplésével a folytatás, mutatja, hogy nemhiába hagyta nem vonta még bele a sorozatban Suzuki a Supreme Goddess-t. Szépen meghagyta a még csak kibontakozó legendás királynak, Arthurnak a mozgásteret a mangaka.

Összességében egy maradandó munka a Nanatsu no Taizai, voltak nagyon jó csaták, történetszálak, és persze gyengébb részek is. És bár én sem a történet befejezésével voltam a leginkább megelégedve, a folytatás mégis felkeltette az érdeklődésemet. Tetszik, hogy a Hét Főbűn története epikus volt és lezárt, és ugyanebben a világban, de egy új történet kezdődik.
#23
Anime / Re: Bleach /Spoiler!/
2020-03-22, 22:45:55
Nem semmi. Kevesen bíztak ebben már. Lesz mit feldolgozni, kereken húsz kötet maradt. Én személy szerint örülök neki. A Bleach megérdemli, hogy anime feldolgozása ne maradjon befejezetlenül.
#24
343-ig

Itt vagyok még én is, követem, a végén lesz egyszerűbb véleményt formálni az utóbbi idők húzásairól. Nem feltétlenül rosszak, nekem tetszett, hogy Merlinnek van saját célja, és hogy Arthur is végre előkerült, de az utolsó fejezet azért feladta a leckét...
#25
333

Férfias könnyekkel vehettünk búcsút a Legnagyobbtól. Suzukinak köszönjük ezt a nem mindennapi, gondos odafigyeléssel felépített karaktert, Escanornak magának pedig, hogy ilyen méltóságteljesen, megbánások nélkül lépett tovább igaz harcoshoz méltóan. Férfias jellemére pedig a pecsétet fel a sziklaszilárd jellemű Merlin szenvedélyektől fűtött, és Escanor jelét magán viselni akaró asszonyi csókja rakta. Escanor és Merlin, csak egy csók jutott nekik, de az egyik legszebb kapcsolat volt a shonenben az én ízlésem szerint.

Meglátjuk, hogyan tovább. Szerintem a főharcon túl vagyunk már.
#26
Dr. Stone 130-ig

Az egész Kincses sziget arc-kal meg vagyok elégedve. Az új karakterek, a sztori és a harcok mind nagyon jók.
[spoiler]Hyuuga vs Mozu király csata lesz, annyi biztos.[/spoiler]

De ez durva, hogy elvileg idén már nem lesz új fejezet. Gondolom, a spin-off mangát letolja Boichi és utána folytatja a fősztorit.
#27
330-331

Már egy ideje elég jó fejezeteket kaptunk, de ez az utolsó kettő már szimplán kiváló volt: pacing, sztori és art, mind szuper volt. A Démon Király az utolsó pillanatig megmaradt "disszonáns ellenfélnek", ahogy ez tőle elvárható volt, az utolsó két fejezetben a Sinst olyan hősies pózban, háttérben rajzolta le Suzuki, ami már méltó volt a hét legendás harcoshoz. Így utólag szerintem rendbe hozta teljesen a mangaka a záró arcot.
#28
325

Sok minden nem történt, és jövő héten break. Amikor végül is a folytatás mellett döntött Suzuki azt hittem, hogy kicsit jobban megkeveri a lapokat. Sajnos nem lesznek valami emlékezetesek ezek a fejezetek.
#29
Anime / Re: Jojo's Bizarre Adventure
2019-07-31, 11:26:24
JoJo no Kimyou na Bouken - Ougon no Kaze - utolsó részek

Elégedett vagyok a befejezéssel. Giorno a Requiem Standdal nagyot küzdött, Golden Experience ideiglenesen megnövelt ereje, a Requiemmel szörnyű sorsban részesítette Daivolot. Először nem voltam benne biztos, hogy az utolsó két részre berakni egy melléktörténetet valóban jó ötlet-e, de telitalálatnak bizonyult, hiszen szemléltette, hogy Mista mennyire elkötelezett híve volt Buccellatinak és hogy Buccellati egyszer már megmenekült a haláltól, amit most már nem lehetett tovább ódázni, nem is feltétlenül tévedett a szobrász, hogy könyörtelen út vár azokra, akik dacolnak a sorssal, és ez az egész történet nagyszerűen illett a záráshoz, ahol is Mista meglátta a követ újra és elengedhette Buccellatit. Az ending utáni jelenet pedig tiszteletet parancsoló: Giorno valóban Gang-Starra vált, a Passione vezérévé, ahogy az egész út elején eltervezte.
Most 9 pontot adok rá, így közvetlenül a befejezése után. Nagyszerű PART volt ez is.
#30
319-ig

Behoztam a lemaradásomat, elolvastam ma az utolsó öt fejezetet. Elégedett vagyok összességében. Meliodas Démonkirály elleni harca jó, Elizabethről kiderül, hogy korábban Vérfoltos Ellie-ként ismerték és tud ő hasznos is lenni egy harcban, ami nem baj. Ban ereje nagyon király a szent ereklyével. Escanorról, amit leírtál, szerintem is áll: lehet hogy ő hal meg, de a lényeg, hogy Sunshine képességgel, büszkesége csúcsán. Erőtlen formájában is nagyon jellemesen nézett szembe az Indrával. Zeldoris sorsára én is kíváncsi vagyok, utolsó fejezet eléggé borúsan láttatja helyzetét.