Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Isley

#1
Manga / Build King
2021-01-31, 20:18:46


Build King

A Toriko befejezése után négy évvel Shimabukuro Mitsutoshi új mangába kezdett, melynek a címe Build King, ami még két és fél évvel a sorozat előtt már jelentkezett egy one-shottal.

A manga tizedik fejezete ma jött ki. Túlvagyunk a rövid bevezető arcon, valamint az első igazi arcon, amiben egy ősi fordtott kastély javítását végezték el a főszereplők. Most pedig elindult az új történetív, ami a felvételi vizsgákról fog szólni, hogy elinduljanak útjukon az igazi Építésszé váláson.

A két főszereplő ács Tonkachi és Renga, akik Shovel, a legendás ács vagy építész mester tanítvány és céljuk, hogy nagy mesterré váljanak. A sorozat persze sokkal másabb mint a Toriko, de remélhetőleg elég fantáziadús lesz. A szellemisége kicsit hasonló. Tonkachi igazi gondtalan, humoros, nagyszívű, erős karú főszereplő.
#2
Manga / Boku no Hero Academia
2017-08-11, 20:22:27
Boku no Hero Academia


Horikoshi Kohei Weekly Shonen Jump magazinban futó shounen mangája a jelenkor egyik legnépszerűbb (ToC alapján folyamatosan a top 3 tagja) és legjobb kötet-eladásokat (5 millió eladott példányt meghaladó eredménye a hetedik legmagasabb volt tavaly) produkáló sorozata, amelyet elindulásától kezdődően a Naruto örököseként emlegetnek.

A sorozat jelenleg a 148. fejezeténél jár a mangában, az anime feldolgozás pedig a 31. résznél.  Mind az animét, mind a mangát a Naruto-kun csapata fordítja magyarra.

Történet

A shounen hőstörténet középpontjában egy Quirk, vagyis különleges képesség nélküli középiskolás srác, Midoriya Izuku áll, egy hős-otaku, aki sorsába nem törődik bele, és elhivatottan törekszik arra, hogy a különleges képességű emberekből álló társadalomban is a csúcsra törjön, hőssé, sőt, a legnagyobb hőssé váljon. A történet kezdetén találkozik példaképével, All Might-tal, aki a világ első számú profi hőse, és úgy alakul, hogy All Might őt jelöli ki örököséül, a One for All nevű Quirk-ot átruházza Midoriyára, akinek viszont még rengeteg próbán kell keresztül mennie, hogy a Quirkot saját magáévá tegye, és méltó örökösévé váljon a Béke Szimbólumának.


Midoriya Izuku, a történet főhőse és Bakugou Katsuki, Midoriya örök riválisa, aki hasonlóképp a csúcsra tör



All Might, a Béke Szimbóluma, aki mindkettejük és sokak példaképe



#3
Manga / Akame ga Kill!
2014-10-25, 11:40:35
Akame ga Kill!



A két ellenséges csapat: Night Raid és Jaeger



Esdeath-sama és követői

A sorozatról

Az Akame ga Kill! egy japán shounen manga, amely 2010 március 20. óta fut és a Square Enix adja ki. Jelenleg, 10 kötetnél jár. A mangán egy páros dolgozik, a történetet Takahiro írja, a rajzolásért pedig Tetsuya Tashiro a felelős. Később, 2013 október 25-én elindult egy, a manga történetének egy fontos mellékszállát feldolgozó spin-off sorozat is, amely Akame ga Kill! Zero néven fut, s eddig egy kötet jött ki. A White Foy stúdió 2014. július 6-án elindította a manga alapján készített anime sorozatot is. A sorozat jelenleg a 16. résznél jár, jól és fillermentesen követi a manga eseményeit. 24 részes lesz.

A mangának két főszereplője van. Az egyik Akame, egy Night Raid nevű bérgyilkos csapat tagja, aki korábban a birodalom elsőszámú asszaszinja volt. Életének ezt a szakaszát dolgozza fel a már említett Akame ga Kill! Zero sorozat.
A másik főszereplő, Tatsumi, egy vidéki kardforgató srác, aki azért érkezett a birodalom fővárosába, hogy változtasson a kegyetlen állapotokon, amelyek birodalom-szerte uralkodnak. Útja hamarosan Akame csapatához, a Night Raid-hez vezet. Tatsumi idővel a csapat fontos része lesz. Hamarosan világossá válik számára, hogy ez a csapat a forradalmi hadsereg leghatékonyabb speciális alakulata, és jó ügyet szolgálnak, egy új, virágzó birodalom felépítésének szándéka mozgatja őket. Soraikban barátokra lel, és erős harcossá válik.

A sorozat főellenfele a birodalom legerősebb harcosa, Esdeath tábornok, és az ő elitgárdája, a Jaeger. Ők védelmezik a status quot, a birodalmat.

A sorozat legerősebb harcosai mind emberfeletti képességekkel bírnak. Ugyanis ők Teigu használók. A Birodalmat ezer éve megalapító király rendelte el 48 olyan tárgy elkészítését, melyekbe benne van a régi nagy emberek összes tudása és ereje. Bármilyen alakot felvehetnek a Teiguk, lehetnek eszközalapúak, de lehetnek organikusak is. Két Teigu használó harca elkerülhetetlenül legalább az egyik fél halálához vezet. A Teiguk fogják a birodalom sorsát is eldönteni.
#4
Anime / Toriko
2012-03-17, 10:53:49
TORIKO



A Toriko Shimabukuro Mitsutoshi hasonló nevű mangájából készülő, jelenleg futó anime sorozat, amelyet a Toei Animation állít elő. 2011. április 3-ika óta sugározza Japánban minden vasárnap reggel a Fuji Televízió.

A történet középpontjában a névadó Ínyencvadász, Toriko áll, aki a legkülönlegesebb hozzávalókat keresi szerte a világon, hogy megalkothassa a világ legjobb Összfogásos Menüjét. Torikohoz társul Komatsu is, az Ínyenc Hotel feltörekvő séfje, aki ekképpen szeretné konyhai képességeit fejleszteni.

A történet ütemezése, az anime grafikája, a csata jelenetek mind-mind lenyűgözőek. A karakterek szerethetőek, a sorozat koncepció újszerű, nem másolja a többi shounen sorozatot, ezért is érdemes megnézni. Bár van egy-kettő meglepő változás a mangához képest, összességében azonban nagyszerű anime adaptációról beszélhetünk.


Az anime sorozat jelenleg a 47-ik résznél jár, ezenkívül már kijött egy-egy speciál, OVA és mozifilm.

Magyar anime fordítás itt
Angol anime fordítás itt