Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

 Mad Max trilógia



A Mad Max trilógia máig a leghíresebb ausztrál (és a legjobb Mel Gibson) filmek közé tartozik, egyben a poszt-apokaliptikus filmek, játékok és könyvek legszívesebben másolt, utalt és idézett forrása. A három rész hangulatilag mind különbözik egymástól, de mindegyiknek sikerül valami fontosat hozzátenni a történethez és Max Rockatansky karakteréhez egyaránt.

Mad Max 1. (1979)

Az első filmben megismerjük a főhőst, a fiatal Max Rockatansky-t, becenevén Mad Max-et. Egy autós rendőri alakulat tagjaként dolgozik, társaival az országutakon egyre inkább elszabaduló erőszakot igyekeznek megfékezni. Motoros bandák, autós huligánok, a rendőröknek sincs más eszközük ellenük, csak az erőszak. Csak az marad életben, akinek gyorsak a reflexei és persze a járgánya, és szembe mer nézni a veszélyekkel és a saját félelmeivel. Max a legjobbak között van, azonban miután legjobb barátján csúnyán elintézik, rádöbben, hogy milyen veszélyes életmódot folytat és otthagyja a munkáját, hogy a családjával egy nagy pihenő autós túrára menjen. Azonban hiába fordít hátat a randalírozó bűnözőknek, azok nem fordítanak hátat neki, jópáran közülük pedig személyesen is ismerik és gyűlölik őt. Csak idő kérdése, hogy mikor robban be újra Max életébe a túlélésért folyó gyilkos harc...
Habár meglehetősen kegyetlen film, a Mad Max vizuálisan keveset mutat, inkább lelkileg erőszakos. A személyes veszteségekért harcoló és bosszúra szomjas zsaru témáját viszont gyönyörűen kibontja, az idilli középső rész csak a film végi kemény gyomrost készíti elő.

Számszerű értékelés: 9/10.


Mad Max 2.(1981)

A legnépszerűbb Mad Max film talán a második rész. Az első részhez képest időben egy nagy ugrás után találkozunk újra a kiégett Max Rockatansky-val. Lelki sivársága pontosan tükrözi a világban végbement változásokat is: minden sokkal lepusztultabb, hiszen háború söpört végig a tájon. A városok gyakorlatilag eltűntek, erődszerű tákolmányokba gyűlnek össze a védelmet igénylő emberek, a benzin és a víz pedig hatalmas kincsnek számít. Max önzőbb és vadabb, mint az első részben, a történet során a készítők ügyesen operáltak azzal, hogy Max vajon jóindulatból vagy csak puszta haszonvágyból segít-e annak a kis kolóniának, aki szeretne épségben és a vízkészletükkel együtt eljutni egy békésebb és gazdagabb földre, de egy sivatagi banda mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza.
A film lelkileg kevésbé felkavaró, mint az első rész, de jóval brutálisabb. Az erőszakos jelenetek nagy része fekete humorral erősen átitatott, a koptervezető fickó karaktere is sok komikumot csempész a filmbe, ez pedig a hihetetlenül sivár és lepusztult jövőképpel együtt gyilkosan jó hangulatot kölcsönöz a Mad Max 2-nek. (A zseniális Fallout 1-2. számítógépes RPG játékok hangulata és helyszínei gyakorlatilag egy az egyben ezt a filmet idézik.) A film végi hosszú autós-motoros-konvojos üldözés a Mad Max 1. autós üldözéseinek jócskán feltupírozott változata, ami eddigre a Mad Max filmek védjegyévé is vált és természetesen a harmadik epizódból sem maradhatott ki.

Számszerű értékelés: 10/10.


Mad Max 3. - Beyond Thunderdome (1985)

A Beyond Thunderdome teljesen más hangulatú lett, mint az első két rész, a film végi nagy üldözős jeleneten kívül tulajdonképpen alig van hasonlóság az előző részekkel a film felépítését és a cselekményt tekintve.
Max ebben a részben hosszú hajjal és gyalog közlekedik, keveset küzd és leginkább egy kis kolónia belső ügyeivel, valamint egy csapat gyerek gondjaival foglalkozik. A világot érintő változásokat illetően mindenképpen értékelendő, ahogy megpróbálták továbbgondolni a jövőt, a lehetséges civilizáció-újjáépítési lehetőségeket, persze csak csírájában látszanak még. Azonban túl sok a következetlenség és az inkoherencia ahhoz, hogy ezt is egy igazán jó filmnek lehesssen mondani. Az első két részre oly jellemző fekete humorral megspékelt kegyetlen jelenetek is hiányoznak, ehelyett családi moziba illő viccek kerültek be. Az is furcsa, hogy ennyi "vallásos színezetű" dolgot beleláttak ebbe a jövőbe (nem vallásos, mint ténylegesen Istennel foglalkozó, hanem vallásos mint bizonyos tézisekre támaszkodó, hitbeli kérdések, különböző szertartások, ugyanazon sorok kántálása stb). Mad Max rajongóknak azonban így is érdemes megnézni, azonkívül van benne egy tényleg zseniális jelenet (amikor a gyerekek elmesélik Maxnek a történetüket és mutogatják neki a diákat), ahol alaposan megborzongtam... gyönyörű rész. Tina Turner érdekes, de üde színfoltot visz a filmbe, a "raggedy man!" szövege pedig szállóigévé vált (és ahogy mondja!...), legutóbb például a Family Guy-ban találkoztam vele.

Számszerű értékelés: 7/10.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Kösz a véleményeket. Azóta megnéztem és a véleményem kb. egyezik a leírt vélemények matematikai átlagával. :) De azt a fene se tudta,h a sztorit egy 16 éves srác írta. Akkor azért pláne nem olyan rossz. Talán 5-ből 3,5 vagy 4 a legjobb esetben. Szóban kb.: yo volt. ^^

Raul

A Mad Max trilógia sztem is nagyon ott van. Remek a leírás Ramiz  :cool:
Nálam mondjuk az első rész a 10/10. A második és harmadik részt volt mire építeni, lényegében csak továbbgondolták a világot, de az első részt azt a semmiből húzták elő. Tudtommal ilyen apokaliptikus víziót '79 előtt nem nagyon vittek celluloidra.

Tudtátok hogy az Eragont Mo-n vették fel? Pilisborosjenőtől nem mesze forgatták.. a sárkányos jeleneteket állítólag lehetett látni a faluból. Én csak a felépített helyszínt láttam de az is nagyon cool volt (azért a moziba nem mentem be...)

chilip

a film sztorijához sztem nem sok köze volt a srácnak, mert a könyv az sztem marha jó... a film meg elmehet a picsába, a könyv után olyan rossz volt nézni azt a rakadék logikai bakit, rossz húzást, rossz szerepkiosztást!!! (mivel ha a tisztelt rendező olvasta volna a második könyvet, sztem egészen máshogy csinálta volna meg a filmet).
A srác feldobja a levegőbe a sárkányt és az 1-2 évet öregedik 1 mp alatt ... az árny szárnyas démont idéz ... NA PEEEEERSZEEEEEEE ... A filmbe egy jó dolog volt, a sárkány kurva jól nézett ki és nagyon jó volt az animációja. ennyi.
Alig várom már a 3. kötetet és előre félek a 2. filmtől (már ha lesz olyan)

thrall

Quote from: chilip on 2007-02-20, 20:27:56
A srác feldobja a levegőbe a sárkányt és az 1-2 évet öregedik 1 mp alatt

1-2 évet? legalább 10-20 vagy több évet 2 villámcsapástól XD

chilip

Quote from: thrall on 2007-02-20, 20:31:53
Quote from: chilip on 2007-02-20, 20:27:56
A srác feldobja a levegőbe a sárkányt és az 1-2 évet öregedik 1 mp alatt

1-2 évet? legalább 10-20 vagy több évet 2 villámcsapástól XD

könyvbe rendesen felneveli a srác, úgy bújtatja a közeli erdőben. a sárkány és lovasa kapcsolata tetszett a könyvbe leginkább. Nagyon jól ír a srác, merem állítani, hogy jobban mint most Salvatore (az uccsó pár könyve nem volt valami nagy szám).

Solid Snake

#3726
Quote from: Raggie on 2007-02-20, 10:17:07
Nem túl nagy sztori, de nagyon jó kivitelezés. Ja, és Kurt Russel nagyon is illik a karateréhez :cool: :lazza: . A szörny meg nagyon szépen van megcsinálva szerintem, főleg ha számításba veszük, hogy '82-es a film.

Én először a játékkal játszottam, majd utána láttam csak a filmet.

Teljesen egyetértek veled.  :tezsvir:

Nem tudom, ki lehetett a maszkmester, de az nagyon elborult ember lehet. Ilyen dögöket piszok nehéz lehetett megalkotni annak idején.
A zene pedig kellően klausztrofobiks érzést ad.

Aki teheti, nézze meg Carpenter összes filmjét, különösen A köd/The Fog című horrorját (ne a sz*r 2005-ös remake-et, azt KERÜLJÉTEK EL!  :lazza:), illetve Az őrület torkában/In the Mouth of Madness thrillert (Sam Neill fergetegeset alakít benne).

Szerk (off-jelleg): A két Escape...-film (Escape from New York & Escape from LA) érdekes abból a szempontból, hogy Hideo Kojima mester ezekből a filmekből "nyúlt le" sokmindent az MGS-trilógiájához (pl. Solid Snake/Big Boss figuráját a Kurt Russel által remekül alakított Snake Pliskeen alapján -- ezért is mondom, hogy a készülő MGS filmben Kurt Russel lehetne a legjobb Solid Snake, ha már nem lenne ennyire kiöregedve).

Ramiz

Ez utóbbit aláírom, tényleg marha jó! A Köd egyelőre még kimaradt, de már nem sokáig, bírom nagyon Carpentert. Nekem a Prince Of Darkness is igencsak bejövős volt.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Solid Snake

Quote from: Ramiz on 2007-02-20, 22:13:06
A Köd egyelőre még kimaradt, de már nem sokáig, bírom nagyon Carpentert.

Amint tudod, nézd meg. A film után garantáltan fóbiád lesz a ködtől (persze a "vaksötétben-egyedül"-effektus kötelező).  :morci:

Ramiz

Samuel L. Jackson rulez!!! :cool: Erről a filmről hogy lehet, hogy nem hallottam? Blues, SLJ, dögös nő, aki sokat szív... látnom kell... :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2007-02-21, 00:55:53
Samuel L. Jackson rulez!!! :cool: Erről a filmről hogy lehet, hogy nem hallottam? Blues, SLJ, dögös nő, aki sokat szív... látnom kell... :lazza:
pár hónappal ezelőtt láttam belőle előzetest. nem tudtam, hogy már megjelent, én is kiszúrtam magamnak anno, hogy megnézendő :D

sirtomi

Quote from: Fazék on 2007-02-21, 10:25:14
Quote from: Ramiz on 2007-02-21, 00:55:53
Samuel L. Jackson rulez!!! :cool: Erről a filmről hogy lehet, hogy nem hallottam? Blues, SLJ, dögös nő, aki sokat szív... látnom kell... :lazza:
pár hónappal ezelőtt láttam belőle előzetest. nem tudtam, hogy már megjelent, én is kiszúrtam magamnak anno, hogy megnézendő :D
Fazék nem te postoltad az előzetesét a Készülő filmek topicba? Én ott láttam és tetszik nekem is. Ha már ki is jött akkor nekiállok keresgélni :)

Fazék

Quote from: sirtomi on 2007-02-21, 11:54:26Fazék nem te postoltad az előzetesét a Készülő filmek topicba? Én ott láttam és tetszik nekem is. Ha már ki is jött akkor nekiállok keresgélni :)
most hogy mondod tényleg :D

amúgy tévedtem, még csak fesztiválokon vetítették, márc. 2. a premier

kikuchiyo

Curse of the Golden Flowers (vélhető magyar címe: A Guldenburgok öröksége)

Zhang Yimou nevét leginkább a fantasztikus Hős c. film kapcsán ismerhetjük, az volt egyébként az első ilyen nagyszabású, kosztümös történelmi fantasy-filmje, ez a harmadik. (A kettő között ugye a kevésbé jól sikerült House of the Flying Daggers foglal helyet.)

Ami először feltűnik - mit feltűnik, valósággal letaglózza a nézőt -, az a látvány. Hihetetlen aranypáncélok és fejdíszek, szivárványszínben pompázó palotabelsők, 5000 négyzetméteres terek sárga krizantémmal kirakva - egy kicsit már az volt az érzésem, hogy túlzásba vitték; a díszletek és a ruhák a giccs határát súrolják. A film első felében kissé hiányoltam a rendező korábbi két filmjéből megszokott tömegjeleneteket és a fizika törvényeit meghágó repkedéseket, hogy aztán a második felét tátott szájjal nézzem végig: mondhatni a Két Torony óta nem láttam ilyen hentet. A Császári Morgónindzsák, az arany- és ezüstpáncélos harcosok többtízezres seregei rontanak egymásnak kardokkal, lándzsákkal és íjakkal. Mindez azonban csupán kellék avagy díszítés, a lényeg a palotán belül zajlik, ugyanis a film lényegét tekintve egy kevés szereplős, kegyetlen királydráma, a műfaj összes kellékével, azaz felvonul a hatalmáért első családját feláldozó, egyszerű katonából lett császár, a férje elsőszülött fiával viszonyt folytató gyönyörű császárné, továbbá a saját pecsenyéjüket sütögető császárfiak és az intrikáló udvari doktor is. A játszma igazából a császár és a császárné között játszódik: Az előbbi - tudván neje vérfertőző kapcsolatáról - lassan romboló mérget szolgál fel annak orvosság címén, az utóbbi lázadásra buzdítja a fiait és puccsot készít elő.
A filmben ez a lassú, kíméletlen hatalmi játék a legérdekesebb, amit a két főszereplő (Chow Yun Fat és a továbbra is gyönyörű Gong Li) szuggesztív játéka tesz feledhetetlenné.

Összességében ha nem is ér fel a Hős eleganciájához, zsenialitásához, a maga nemében nagyon jó film a Curse of the Golden Flowers.
Nemcsak a stílus ill. a rendező kedvelőinek ajánlom.
Failure is the default option

Fate


Három év után csak újra elmentem moziba, ahol is a Tökéletes trükk című alkotást néztem meg. Ami azt illeti én csalódtam benne. A sok dícsérő kritika után amit olvastam róla valami nagyon jót vártam. Ehelyett a film csak középzerű volt. Nagyon próbált a hangulattal megfogni, de valahogy nem igazán sikerült neki, (valahogy végig olyan érzésem volt, hogy igen ezt már láttam párszor) így nem igazán tudott magával ragadni. Arról nem is beszélve, hogy a film közepére lelőtték az összes csattanót, így onnantól még unalmas is volt. Illetve ami még csalódás volt, hogy a végén még nagyon vártam az utolsó csattanót, de csak nem volt. Bár az is lehet, hogy csak simán túl sok Dicket olvasok és ezért nem érem be ennyivel :muhahah:

A tanulság az egészből, hogy továbbra sem szabad túl sok kritikát olvasni, mert a nagy elvárásokat nehéz teljesíteni.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

chilip

remélem nem ez lesz a 300-al. kritikát nem olvastam, de a trailere miatt sokat várok tőle (erről sajnos nem tehetek, nagyon bejött a trailere :D ) remélem csak pozitív irányba fogok csalódni...

chilip

szánom-bánom bűnömet, de csak most néztem meg a hős című filmet. hát meg kell mondjam kellemes csalódás volt. a zenéje marha jó (most szedem  :hehe:) , a hangulata is, egyedül a repkedés volt kicsit fura (már a tigris és sárkányban is), de ezt betudom annak, hogy nyugati filmeken nőttem fel (tehát a szememben ez nem von le a film értékéből) :D . ajánlom mindenkinek, aki még nem láttam, hogy nézze meg.

Pr3d4k1ng

Quote from: chilip on 2007-02-22, 22:04:15
szánom-bánom bűnömet, de csak most néztem meg a hős című filmet. hát meg kell mondjam kellemes csalódás volt. a zenéje marha jó (most szedem  :hehe:) , a hangulata is, egyedül a repkedés volt kicsit fura (már a tigris és sárkányban is), de ezt betudom annak, hogy nyugati filmeken nőttem fel (tehát a szememben ez nem von le a film értékéből) :D . ajánlom mindenkinek, aki még nem láttam, hogy nézze meg.
Pont ezen a repkedős jelenetek akadtam ki, ráadásúl maga a stoty sem tudott le kötni. Nekem csalódás volt

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

chilip

Quote from: Predaking on 2007-02-22, 22:09:11
Quote from: chilip on 2007-02-22, 22:04:15
szánom-bánom bűnömet, de csak most néztem meg a hős című filmet. hát meg kell mondjam kellemes csalódás volt. a zenéje marha jó (most szedem  :hehe:) , a hangulata is, egyedül a repkedés volt kicsit fura (már a tigris és sárkányban is), de ezt betudom annak, hogy nyugati filmeken nőttem fel (tehát a szememben ez nem von le a film értékéből) :D . ajánlom mindenkinek, aki még nem láttam, hogy nézze meg.
Pont ezen a repkedős jelenetek akadtam ki, ráadásúl maga a stoty sem tudott le kötni. Nekem csalódás volt

más, mint amit megszoktál amerikából. rajzfilmben könnyebb emészteni a távol-keleti stílus, látvány és képzelet-világot mint filmben. ezért olyan népszerűek az animék itt is :D sztem ... cáfoljatok meg, ha tévednék  :szemuveges:

Tycho

#3739
Tank Girl(1995)


Most néztem meg a klasszikus/kultikus angol képregény (Tank Girl - Jamie Hewlett (az ő műve a Gorillaz kinézete is és az alapötlet is)) filmváltoztatát, persze azt nem kell említeni, hogy ez egy abszolút B movie volt, és nem is olyan elborultan jó mint a képregény maga, de egész jó volt végignézni, de csak azoknak ajánlom, akik szeretik a képregényt... Ha másért nem, vigyorogva arcot tépni, hogy hogy lehet valamit ilyen gyökérül filmre vinni :haha: Összességében én nagyon élveztem, de nem lehet pontozni, mert abszolút trash és B movie de annál szórakoztatóbb  :whoah: :whoah: :whoah: :uzi: :uzi: :uzi: :muhahah:

______________________________________________________________________________________________________________________
EDIT:
wiki link a képregényről  :hehe: <- érdemes elolvasni az eredeti alkotók véleményét a filmről :hehe:
<- régebbi avám képe is onnét amúgy, meg az új is  :hehe:

Solid Snake

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Sacha Baron Cohen legújabb agymenése. Egy kazahsztáni riporter bőrébe bújik, akit elküldenek Amerikába, hogy művelődjön és dokumentumfimet forgasson kicsiny faluja számára. Borat azonban a tévében meglátja a Baywatch egyik epizódját, és innentől nincs megállás: elhatározza, hogy egy fagylaltoskocsival, producerével, és egy medvével karöltve elmegy Californiába és feleségül veszi Pamela Andersont...

Eszméletlenül beteg film. Rengeteget lehet rajta nevetni, azonban csupán akkor, ha az ember nyitott a betegebb poénokra (nem írom le, hogy mik vannak, azt mindenkinek saját szemmel kell látnia, ha rávetemedik...). Tömérdek örökség, antiszemizmus, homofóbia, elborultabbnál elborultabb jelenetekkel van tele a film, persze a lényeg az amerikaiak hülyítésén és a görbe tükrön van, amit Cohen a nép elé állít.

Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, hogy lehessen belőle okulni.

Ja, a filmet még Oscar-ra is jelölték Legjobb forgatókönyv kategóriában, Sacha Baron Cohen pedig megkapta a Legjobb komikus színész díját a Golden Globe-on (mit mondjak, megérdemelten, valóban eszméletlen, ahogyen beleéli magát az általa megteremtett figurába).

Randal

Kvikveg, RE@L: Leszedtem az On The Beachet torrentről, de sajna ez a 2000-es Armand Assante-s változat, nem az eredeti:(

RE@L

Quote from: Randal on 2007-02-23, 15:34:35
Kvikveg, RE@L: Leszedtem az On The Beachet torrentről, de sajna ez a 2000-es Armand Assante-s változat, nem az eredeti:(
Sajnálom :(

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Randal

RE@L: Semmi gond. Mjad jól megnézem azt jól lefikázom:D

Ha vhogy beszerzem a rendes verziót majd szétkürtölöm. Hmm, talán fel kénw cuppani a DC-re

kikuchiyo

Nekem asszem megvan az eredeti (FF) On the Beach videokazettán.
Ha kell, talán meg tudom keresni.
Failure is the default option

Randal

Bedigizve aviban jobb lenne:D
De azért köszi:)

Tudom hogy van belőle DVD változat, elméletben, csak majd utánna kell nézni, honnan lehetne beszerválni.

Fazék

#3746
Stranger Than Fiction (2006)

nem szeretek filmajánlókat írni, és most se teszem, csak bemásolom az imdb-n jelenleg olvasható véleményt a film oldalán, amivel teljes mértékben egyetértek :)
QuoteOriginal storyline, fantastic performance from Ferrel, Thompson and Hoffman. The most moving performance from Will Ferrel I have ever seen is within this film. The storyline some may believe to be too far fetched at first to take seriously, but in the end it does work. What makes the film work the most are the brilliant performances from Ferrel and Thompson. Without these two- the film couldn't have been pulled off! I recommend this flick to anyone looking to laugh and cry and then laugh again. It was a truly brilliant film. 10/10 (Hoffman and Ferrel were too kind to shake hands and greet the fans inside the screening as well.)

persze túlzásba viszi egy kicsit, nem filmtörténeti jelentőségű pillanattal állunk szemben, de mindenképpen egy élvezetes, szórakoztató és megható film :)

[spoiler=csak azok nézzék meg a film előzetesét, akiket nem győztem meg eddig :)]kedvcsinálónak a film előzetese :)[/spoiler]

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Quote from: Ramiz on 2007-02-25, 15:15:45
Ezt ismeritek?

Persze ;)

Sean Connery 2 nagy colttal a kezében, egy szál narancssárga alsógatyában rohangál, miközben hatalmas repülő kőfejek nyilatkoztatják ki, hogy "The gun is good, the penis is evil" - pure win. :)

A film a menthetetlen, fájó őrültség és a tabudöntögető zsenialitás határán egyensúlyoz.
Failure is the default option

Ramiz

#3749
Quote from: kikuchiyo on 2007-02-25, 15:20:57
Persze ;)
Sean Connery 2 nagy colttal a kezében, egy szál narancssárga alsógatyában rohangál, miközben hatalmas repülő kőfejek nyilatkoztatják ki, hogy "The gun is good, the penis is evil" - pure win. :)
A film a menthetetlen, fájó őrültség és a tabudöntögető zsenialitás határán egyensúlyoz.
:merci: Már szedem is... :Kiraly:
Most jött le a Fritz a macska, ahogy nézem, elég elborult darab ez is...

edit:

Dial 'M' For Murder: szokott magas minőségű Hitchcock krimi. Tiszta színházi darab, egy helyszínen játszódik gyakorlatilag az egész film. Az alapötlet és a nyomozás is ötletes, figyelni kell végig, mert akkor rá lehet jönni és az sikerélményt ad. :D

Les Diaboliques: az imdb horror toplistáján találtam (igen előkelő helyen), pedig nem igazán horrorfilm, szerintem még "régi szemmel" sem. Inkább krimi. Egyébként aranyos, jó sztori és a színészek is jók. Kicsit túl lassú a cselekmény kibontása, fél órával rövidebben is bőven elő lehetett volna adni. Egyébként érdemes megnézni. Francia film, a karaktereken ez látszik is. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!