Tengen Toppa Gurren-Lagann /Spoiler!/

Started by motifator, 2007-04-15, 23:31:35

Previous topic - Next topic

Liquid Snake

Egyetértek. Kamina favorit volt nekem is, mikor meghalt azt hittem abbahagyom a sorozatot. De nagyon jól tettem, hogy folytattam, így kellett lennie és így kellett "felnőnie" Simonnak. Örök EPIC kedvenc marad. Nem változtatnék rajta semmit ha megtehetném :)

SaiyaGin

Quote from: Liquid Snake on 2008-05-24, 15:03:57
Egyetértek. Kamina favorit volt nekem is, mikor meghalt azt hittem abbahagyom a sorozatot. De nagyon jól tettem, hogy folytattam, így kellett lennie és így kellett "felnőnie" Simonnak. Örök EPIC kedvenc marad. Nem változtatnék rajta semmit ha megtehetném :)

:tezsvir:
(De az utolsó pár percet megváltoztatnám.)

NLZ

Quote from: SaiyaGin on 2008-05-24, 15:53:42
:tezsvir:
(De az utolsó pár percet megváltoztatnám.)
Az esküvőt, vagy az a stáblista utáni részt?
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2008-05-24, 17:34:39
Az esküvőt, vagy az a stáblista utáni részt?

Mindkettőt.

motifator

Én a stáblista utáni részt mindenképp, de talán az esküvőt is. Megérdemelnék a happily ever aftert mindannyian. Mondjuk ezzel a befejezéssel legalább elvágták az elb@szott folytatások előtt az utat. Így esetleg csak egy Gimmy vs galactic government lehetne, de ebbe belegondolni is rossz  :zomg:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Bishop

Nekem Nia halála vitte le 10/10ről 9,5/10re. Biztos meg van az értelme de kedvenc női karim és olyan jól néztek ki Simonnal ^^

SaiyaGin

Quote from: Bishop on 2008-05-24, 18:29:45
Nekem Nia halála vitte le 10/10ről 9,5/10re. Biztos meg van az értelme de kedvenc női karim és olyan jól néztek ki Simonnal ^^

Ja-ja.  :tezsvir:
Nekem még a tömeges Hősies Önfeláldozások is túlzásnak tűntek. "Eddig alig halt meg valaki, így nem lesz elég drámai történet, gyorsan nyírjunk ki még 5-10 hőst az utolsó részekben!" Kábé.

Próféta

Nia halála: szerintem meg épp ettől lett szép. Szomorú, de szép.

Az önfeláldozósdi: ja, az FAIL.

Manitu

Valahogy úgy. Fogtam volna a fejem rendesen, ha az lett volna a vége, hogy happily ever after. Nem illett volna a sztoriba. Bár egy kicsit azért meglepett a tényleges befejezés, de pozitív értelemben. A brigád módszeres likvidálása viszont szerintem is lame volt. Kivéve Kitan, az ő halálának volt értelme.


Member

Egyszer nézek be, máris main spoiler. :lul:
Na mind1, meglepett volna, ha pont ő marad életben. Btw. eddig mindenkinek elég FAIL volt a halála, pedig nem kevés volt az első 16 részben.
[spoiler]Kamina halálakor majdnem megtértem, annyira gyűlöltem, de most, hogy állandóan azt hajtogatják, "ha itt lenne", és még a várost is róla nevezik el, hááát, szerintem túl nagy hangsúlyt adtak neki, pedig az ötlet nem lenne rossz, hogy az egyik főhős hirtelen kihal (még egy ötletemet lenyúlták, király :D)[/spoiler]

Dreamcleaver

Quote from: Próféta on 2008-05-24, 18:56:16
Nia halála: szerintem meg épp ettől lett szép. Szomorú, de szép.

Szép éppen nem, de legalább tök értelmetlen volt. Szvsz teljesen felesleges és elrontott húzás volt Nia halála. Ráadásul normálisan meg sem tudták indokolni. Azért halt meg, mert félig antispiral volt, de ezzel az erővel pont félig emberi mivolta miatt maradhatott volna életben is.

Kitan halála viszont mesterien volt megoldva. Amint azt korábban is írtam, bent van a best of jelenetek között.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Quote from: Member on 2008-05-24, 23:12:32
Egyszer nézek be, máris main spoiler. :lul:
You FAIL! Watch TTGL faster!!  :lul:
Amúgy viccet félretéve, tényleg editeljétek be spoiler tagba, mert elég dúrva....

Gregory

protip: Ha egy lassan egy éve véget ért anime topicjának a nevében benne van a /spoiler!/ rész, lehet, hogy spoilerek is vannak benne

Nekem kifejezetten tetszett egyébként az ending, a sok halálozást nem tudtam hova rakni, de Kitan-é speciel tényleg jó volt.

Én

Kövezzetek meg (ne, nem komo-) de nekem a sok halál is tetszett, legtöbbször nemcsak kamikaze üzemódban berobbantak, hanem a társaikat mentették meg. + Így a végén tudtak olyan jó kis spiral ábrát csinálni az élőkkel és az elhullottakkal. :D
King Kittan is King, obviously.

NLZ

Persze, ilyen epic gigadrill sztorihoz kellenek hősies halálok is, de tényleg picit túlzásba estek.
[reserved]

Titkos

#345
Hú, na én is éppen most fejeztem be a sorozatot, és azonnal ki kell írnom magamból. XD Amúgy tök jó látni, hogy mások is úgy gondolják, hogy az egész cucc EPIC WIN, csak pont a legeslegvége lett EPIC FAIL. (Most szólok, hogy a postom tele lesz spoilerekkel, kérésre szívesen rakok be egy féloldalnyi szöveget is spoiler tagba, de ha nem zavar senkit, akkor nem teszem.)

Szóval azt nem ecsetelném, hogy miért jó a sorozat, mert úgyis tudjátok. :) Szuper karakterek, az animáció még úgy is rulez, hogy sokszor szándékosan volt leegyszerűsítve, vagy karikatúrizálva, a zene mindent üt, történetileg is beindul a 8. résztől, a hangulata pedig valóban sok más animét odaver, és még sorolhatnám. Viszont a vége.... Komolyan, minek kellett ez a mészárszék? Tudom, hogy a Gainax az EVA óta azt hiszi, hogy minimum a fél brigádot ki kell nyírni, mert attól lesz jó egy sorozat, meg hogy egy jó történetbe drámát is kötelező rakni, de akkor is... :/ Külön érdemes megfigyelni, hogy a sorozat első felében még minden tök jól meg van rendezve, aztán a Time Jump után mintha csak félgőzzel dolgoztak volna a fiúk. (Lásd amikor azzal magyaráznak meg valamit, hogy rés keletkezett a 10. és 11. dimenzió között, vagy amikor egy részt pazarolnak el arra, hogy Rossiu ki akarja nyírni magát, aztán mégse... És ezek még olyan jelenetek, amik nem is zavartak annyira...)

Ami igazán zavart, az a rengeteg halál. Kamina halála még teljesen okés volt, úgy is, hogy tényleg az egész legrulzabb szereplő volt. Jól elő volt készítve, jól meg volt rendezve, és a többiek reakciója és viselkedése is teljesen emberi volt a halála után. (Ahogy már itt mások is írták, nagyon más lett volna ez a történet, ha nem hal meg, pl. Simon sosem lett volna az, aki a legvégére lett.) Nem is voltak halottak ezután egészen az utolsó részekig, ahol a Gainax vérszemet kapott, és kinyírta a fél Gurren-brigádot, és teljesen úgy, ahogy már itt írták: "Hú, a francba, kéne valami dráma, de mi? Nyírjunk ki vagy 5-6 szereplőt, az biztos szomorú lesz!" Kb. semmi értelme nem volt a haláluknak, coolosan akartak meghalni, ezért kinyíratták magukat. (Amikor pl. az ikerpár röhögve halt meg, ott már én is röhögtem, csak épp kínomban.) Egyedül Kittan halálának volt annyi értelme, hogy áttörte a pajzsot, de amúgy őt is kár volt kinyírni, főleg, hogy mivel már a vége felé jártunk, közel sem tudták olyan jól levezetni a dolgot, mint anno Kaminánál. (Plusz arra volt jó, hogy Yokót ismét beszivassák, de erről majd később még írok.) Ezeket persze még le tudtam volna nyelni, ha legalább a maradék szereplők megkapják a "Happily Ever After"-t (ami szvsz egyáltalán nem lett volna erőltetett, tekintve, hogy a sorozat egyik insert songjának is ez a címe), de őket is jól megszivatták. Szóval Nia meghal, mert miért ne? Olyan király pont közvetlenül az esküvő után megölni, amikor a néző még reménykedik, hogy talán mégis megússza. (És meg is úszhatta volna, mert ahol galaxisokat dobálnak egymásra, ott bármi lehetséges, simán meg tudták volna magyarázni, hogy miért éli túl, csak ugye ez Gainax, ide halál kell...)

Aztán aki életben maradt, az is elég hülye szerepet kapott. Simon csak úgy otthagy mindenkit (miért is?), a legendás Core Drill-t, ami "THIS IS MY SOUL!" rábízza Gimmy-re (aki valahogy Dary-val együtt egyáltalán nem tudott nálam a mellékszereplő kategóriánál magasabb szerepkörbe jutni, ergo szánalmasnak tartottam, hogy ő legyen Simon utódja), majd a végén láthatjuk, amint az öreg Simon már csak arra jó, hogy 5 éves pisiseknek tanítsa, hogyan kell egy kókuszdiót rendesen feltörni, miközben saját magát egy senkinek titulálja. Én elhiszem, hogy rohadt egyedi dolog a főszereplőt teljesen kiírni a sztoriból, de talán ezt mégsem így kellett volna... Yoko a másik "best", a kedvenc szereplőm volt, erre végig szivatják (észrevettétek, hogy amint összejött volna valakivel, gyorsan kinyírták az illetőt?), majd a legvégén visszamegy, hogy magányosan játszhassa az Onegai Teacher-t. (Megjegyzem, ez a szál már akkor sem tetszett, amikor még a 21. rész körül berakták.) Jah, Viral egész jól járt, az igaz, talán ő az, aki végig önmaga maradt. OK, tudom, most kéne örülnöm, hogy Yoko legalább nem is hülyült meg (mint a szemüveges csaj), és nem is váltott totál személyiséget (mint pl. Rossiu), de azért ez így akkor sem tetszett. Végre egy sorozat, ami végig szórakoztató volt, minden másodpercét élveztem, erre muszáj volt az utolsó pár percet eltolni. :/ Egy ilyen hangulatos és optimizmust illetve kitartást sugárzó mű nem ilyen befejezést érdemelt volna. :( Túl epicre akarták csinálni, és szerintem ott tolták el. A vége simán lehetett volna "átlagosabb". Pl. a Time Jump után szerintem nagyjából mindenkinek jó volt a sztorija, lett jó állásuk, egyeseknek családjuk, és vígan éltek. (Yoko nem, de mondom, őt végig szivatták, mintha bűnhődnie kellene, amiért ilyen jó csaj. :hehe:) Nem akartam, hogy a végére Simon legyen a Superman, vagy koronázzák királlyá, de azért a ló tulsó oldalára átesni sem volt valami szerencsés.

OK, láttam már sokkal elcseszettebb animés befejezéseket is, ráadásul olyanokat, ahol szintén jó volt a sorozat egészen a végéig (FMA anyone?), viszont a Lagann-nál annyira mesterien volt minden kitalálva és átgondolva, hogy nem sejtettem, hogy pont a lezáráskor jön rájuk az ötperc. És nem is arról van szó, hogy utálnám a halálokkal tarkított sztorit, mert pl. egy Death Note vagy Berserk vége érdekesen mutatna akkor, ha a szereplők együtt teázva nevetgélnek, és elnézést kérnek egymástól a múltbéli dolgokért, de azért a Lagannál ez nagyon beütött. :( Úgy voltam vele, hogy simán lesz ez 10/10, meg hogy lejjebb csúsztatom az egész TOP 5-ös anime listámat, mert kell neki az első hely, de most így szerintem simán "csak" kedvenc lesz, és csak 9,5. :/ (Lehet le kéne szoknom arról, hogy nagyon a szívemhez nőnek a szereplők az olyan animékben, amikben jó karik vannak, mert aztán annál jobban fáj a végén, ha így kicsesznek velük. :()

Jah, az esetleges folytatásokról: Az a baj, hogy a szereplők megölése még egyáltalán nem biztosítja be, hogy védve legyünk a gagyi folytatásoktól. Lehetőségek:
1. Adventures of Gimmy and Dary
2. Mi történt a Time Jump előtti 7 évben, avagy fillerkalandok az abszolút béke korában
3. Simon a haljléktalan, "Kamina City elhagyása óta csak vakondhúst ettem"
4. Esetleg megírják azt a sztorit, amit eddig még senki nem tudott beilleszteni a sorozat időintervallumába (igen, az első rész első 1-2 percére gondolok) Ugyebár abban Boota már majdnem teljesen emberi alakban van, Simon pedig idősebb, és van Gurran Lagann is, viszont még mindig nem az az öregember, aki a sorozat végén.
A Movie-t amúgy megnézem majd, eddig úgy voltam vele, hogy nem is baj, ha csak újramesélik a sztorit, mert ezt felesleges bárhogyan folytatni, de ezek után szívesen látnék mondjuk egy alternatív befejezést, ahol az esküvőtől kezdve más a sztori menete. Szerintem írni kéne a Gainaxnak, hogy csinálják meg az End Of Lagann OVA-t, csak az EVA-val ellentétben itt ez lesz a vidámabb befejezés. :)

Amúgy érdekes belegondolni, hogy kényesen ügyeltek arra, hogy senki ne jöjjön össze senkivel. Pl. nem mintha érdekelne Rossiu magánélete, de amikor a "sok évvel később" szálat mutatták, már mellette sem volt ott a szemüveges csaj. Vagy pl. én reménykedtem, hogy Simon a végén a saját gyerekével beszélget, és esetleg talált valaki mást Nia helyett, de persze, hogy nem. A sorozat egyetlen iszonyúan szerencsés karija az a szereplő, aki Kittan legidősebb húgát vette el: boldog családapa lehetett, és még a harcban sem halt meg. (Szerintem ez volt az egész sztori leghihetetlenebb mozzanata, jobban megdöbbentett, mint a végén lévő epic fight. :D)

Ja, van egy manga is, ami csak nagyon apró dolgokban tér el a sztoritól (bár még eléggé az elején jár), de én azért reménykedek, hogy a vége talán mégis más lesz, hiszen ott is csak pár "apróságot" kéne megváltoztatni, hogy tökéletes legyen.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Soul

Azt jó látni hogy ennyire tetszett, de ez akkora 1 wall of text hogy rég láttam ilyet  :smile:.Próbálj sztem kis szüneteket be illeszteni, vagy több spoiler gombot hogy ne tünjön ennyinek.Ez csak tanács akart lenni mert lehet páran átugrották(én is csak az elejébe és a végébe olvastam bele  :smile:).

Chronus

Én is feladtam mikor megláttam a méretét. Kicsit lehetett volna egy fokkal civilizáltabban összeszerkeszteni. Bekezdés, tagolás, valami? No? Damn...

Rounin

ITT: we're fucking lazy to read.

SaiyaGin

Én elolvastam.  :lazza: (Még mielőtt valaki rákérdezne: a szöveg a Tengen Toppa Gurren-Lagann című animéről szól.)

Prof. William

Nia meghalt mert félkig anti spirál volt. Kát hogy ennyivel elintézték mert akkor ez alapján életben maradhatott volna mert félig ember volt +a power of love-t sem szabad alábecsülni. :)
Ez kb olyan volt amikor a főhős barátjára az utolsó öt percben csak azért is ráesik valami hogy azért sazomorú legyen a vég.  Valami animban jól ki is parodizálták ezt. :)

Én el bírnám képzelni hogy első rész elején látott 2 perc akár egy másik sorozat alapja is lehet és abban még Niát is vissza lehetne hozni. Hisz ez a TTGL. Van valami ami lehetetlen lenne ebben  a sorozatban?  :Kiraly:

Én

Ez mi ez, hogy Nia félig ember volt? Valamire nem emlékszem? Vagy azért lenne az, mert Lord Genome lyánya?
Egyébként szerintem teljesen egyértelmű volt, hogy Niának mennie kell, legalábbis én számítottam rá. Nálam pedig + jópont, ahogy Simon reagált, viszont kár, hogy Rossiu lett a főfőfő... :frown:

bimanc

[spoiler]Nia egy anti-spirálok által alkotott mesterséges lény (kémszonda) volt, amit egy emberi testbe "ültettek bele". Mivel az anti-spirálok eltűntek, ezért nem volt semmi, ami fenntartsa a további "működését". Pont a szerelme miatt tartott ki olyan sokáig, hiszen elvileg már a harc végén el kellett volna tűnnie. Mondjuk szerintem is elég hülye ötlet, de ja, valami szomorú kellett a végére. [/spoiler]

Titkos

Akkor a lusták kedvéért teleraktam enterekkel a postom, remélem így már olvasható. :hehe: Amúgy bocsi, de hajnal fél 6-kor kb. az agyamban is ilyen szünet nélkül futottak végig a mondatok, azért lett ilyen a post. :)

Niánál nem nagyon értettem, hogy félig volt csak antispiral vagy teljesen, de azok után, hogy hőseink egy csomó olyan dolgot megcáfoltak, amire az anti-spirálék azt mondták, hogy 0% esély van, nem hinném, hogy pont Nia életben maradása lett volna esélytelen. (A sorozat végén rajtam csak kijött az "absolute despair". :()

Amúgy látszik, hogy sajnos nem tökéletes a vég, mert egyeseket Nia halála zavar, másokat az, hogy Rossi lett a főgóré, másoknak Simon távozása volt zavaró, vagy épp Yoko megszivatása. Persze lehet mondani, hogy nem tetsszhet mindenkinek a vége, de azért van jópár olyan sorozat, ahol a végén az emberek 90%-a azt mondja, hogy "Igen, ennek így kellett lennie". A Lagann sajnos szvsz nem tartozik ezek közé. :(

Én az utolsó percekig úgy voltam vele, hogy még a Time Jump utáni apróbb szivatásokat is elnézem, ha legalább a vége happy lesz, de így már Prof. William-el értek egyet: talán az első rész legeleje mégsem véletlenül van a sorozatban, és abból még kihoznak majd valamilyen folytatást. Esély lenne rá, mert kellően sikeres lett az "első széria", csak pont ebben a topicban linkelte korábban valaki, hogy a Gainax arról azt nyilatkozta, hogy az csak egy anti-spirálok által kreált alternatív univerzum volt. (Én meg hajlok affelé, hogy az az utolsó részek előrevetítése lenne, csak aztán máshogy jött ki a lépés, és nem pont úgy csinálták meg a végét.)

Na mindegy, én tényleg reménykedek egy normális folytatásban, az igazi mondjuk egy második szezon lenne. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


SaiyaGin

Quote from: Titkos on 2008-06-01, 19:04:43
Na mindegy, én tényleg reménykedek egy normális folytatásban, az igazi mondjuk egy második szezon lenne. :)

Szerintem elég jól lezárták, az általad felsorolt 4 lehetőségből a negyedikkel esetleg ki lennék békülve, de ugyanebben az idősíkban nem hiszem, hogy még tovább lehetne vinni a megmaradt szereplők történetét.

Dreamcleaver

Nia halálán kár vitatkozni. Elcseszett lépés volt az alkotók részéről és kész. Vitának helye nincs.  :lazza:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Én

Quote from: Dreamcleaver on 2008-06-01, 19:42:56
Nia halálán kár vitatkozni. Elcseszett lépés volt az alkotók részéről és kész. Vitának helye nincs.  :lazza:
Enjoy your AIDS.
Quote from: Titkos on 2008-06-01, 19:04:43
folytatás
Nem örülnék neki :redface:

NLZ

Szerintem se lesz ebből folytatás, mert eléggé lezárták a sztorit. Max Titkos által felsorolt lehetőségből az első opció, bár az nem igazán folytatás lenne, hanem ugyanebben az univerzumban játszódó teljesen külön történet. Vagy jönnek a Neo-Antispirálok, azt kezdődik egy újabb galaxis dobálás. :D  Inkább az lenne a legjobb, ha az egész sorozatot újraírnák picit jobb befejezéssel. Vagy legalább a második felét, hogy ne legyen ennyire elbaltázott, mint a FMA Movie, vagy a Mai-HiME.
Tengen Toppa Gurren-Lagann Director's Cut:
"We Can Make Better Endings If Want" Version
[reserved]

Prof. William

Ha lenne folytatás abban már egész univerzumokat vágnának egymás fejéhez és Simon annyira COOOL lenne hogy a nők folyamatos orgazmsut kapnak közelébe és ha ránéz az ellenre annak már vége is. :)

Ha meg vaalkot hátbavereget annak spontán nő egy szemüveg fejére...

Ha meg elsüti a híres Ore do... - kezdetű mondatát akkor 3 univerzumos hatótávon dobják fel a bakkancsukat a Anti Spirálok.

És a végén bevetik a Hiper Giga Mega Kingsájz Atom Univerzum Gurren Lagannt. :)

Soul

Nekem a "miafenét képzelsz kivagyok én" beszólás tetszett legjobban :).