Tengen Toppa Gurren-Lagann /Spoiler!/

Started by motifator, 2007-04-15, 23:31:35

Previous topic - Next topic


kelvor

Quote from: bimanc on 2009-04-22, 20:49:56
Good news, sir:
http://www.nyaatorrents.org/?page=download&tid=60294


Oppá, falra festettem az ördögöt.  :hopp: Persze, pont éjszakás vagyok melóban, várnom kell reggelig a drágasággal. Btw. kösz, hogy szóltál!  :tezsvir: Remélem megérte a várakozást!

chilip

4chanon azt írták recap az egész...

kelvor

Quote from: chilip on 2009-04-22, 23:42:49
4chanon azt írták recap az egész...

Nem meglepő, viszont ha van benne pár új pöpec jelenet én már azzal is kiegyezek. TTGL, túl rossz nem lehet.  :smile:

LuckyDingo

Quote from: kelvor on 2009-04-23, 02:09:49
Quote from: chilip on 2009-04-22, 23:42:49
4chanon azt írták recap az egész...

Nem meglepő, viszont ha van benne pár új pöpec jelenet én már azzal is kiegyezek. TTGL, túl rossz nem lehet.  :smile:
Ha subos lenne az itt kipakolt verzió, akkor lehet végignéztem volna :) Nosztalgia kedvéért :D De így csak végigtekertem. Csupa ismerős jelenet :S Mindegy majd raknak alá valamit, vagy kidob valaki egy feliratot pluszba ehhez :D Akkor meglesem :)

SaiyaGin

Megnéztem az első negyedórát meg a végét, van benne jócskán új anyag.  :jee:
[spoiler]Konkrétan a 11. részben és az után zajló csatákat teljesen átalakítottág, történetileg is, hogy beleférjen a két órába.[/spoiler]

kelvor

Közben a BSS volt olyan jó és subolta a Guren-Hen-t. Check

SaiyaGin

Quote from: kelvor on 2009-04-23, 12:59:04
Közben a BSS volt olyan jó és subolta a Guren-Hen-t. Check

2 giga? Menjenek a ...  :Eztneked:
[spoiler]Vagy ezzel arra céloznak, hogy ne akarjam letőtteni, hanem rendeljem meg a dvd-t?[/spoiler]

bimanc

#549
Uhh, remélem lesz külön felirat is hozzá, mert mégegyszer nincs kedvem letölteni. Tudtam, hogy várnom kellett volna vele.  :frown:

Szerk.:  :merci:

NLZ

http://www.bssubs.net/
A kép alatt ott van, hogy ASS, alatta a felirathoz és a három betűtípushoz a link.
[reserved]

kelvor

Egész jó volt a movie, voltak benne új jelenetek, meg persze sok kihagyott. Felpörgették  a készítők a storyt csak a lényegre koncentrálva. A záró csata érdekes volt, személy szerint nem tetszett annyira  ez a fajta átirat. [spoiler]Nem lett volna rossz, csak túl hamar elintézték a Dai-Gun Doten-Kiazan-t, pedig elég keménynek nézett ki. Összecsapottnak éreztem, picit kapkodósnak. Ez van, bele kellett, hogy férjen a játékidőbe. Amit lehet kihoztak a dologból.  Mindenesetre a zene király volt és Simon bebüntetett mindenkit.  :smile:[/spoiler]

Credits után van még egy fél percnyi jelenet.

SaiyaGin

Megnéztem én is, nekem is tetszett, annyi negatívumot éreztem, hogy a Dai-Gurren nagyon hasznavehetetlen volt a végén, mintha csak azért foglalták volna el, hogy legyen egy nagy, mozgó házuk, amit közösen lakhat a Dai-Gurren-dan. A másik meg a rózsaszín mecha volt. Most már minden sikeresebb animébe, ahol női mechapilóták vannak, kell egy rózsaszín mecha?! :wtf: Az Evangelion Rebuildben is lesz rózsaszín Eva? Ugye nem??

kelvor

Jó lesz az a Dai-Gurren a második filmben.  :smile: A rózsaszín mecha meg tényleg lol volt, inkább csinálták volna meg olyan színekből, ami Yoko-ra illik, pl a melltartója színösszeállítása határozottan jó.  :D

Titkos

Azt, hogy a film egy recap, már kb. szeptember óta tudni lehetett, szóval ezen annyira nem lepődtem meg. Volt is valami Gainaxos lista, hogy miket változtatnak meg a sorozathoz képest, és mondták, hogy kb. a végső csatára vonatkozik az összes, szóval amiket ígértek, azt betartották. :)

A film határozottan jó volt, persze a sorozat színvonalát nem éri el, már csak azért sem, mert két óra alatt nem volt idő mindenre, emiatt inkább csak összevágták az akciójeleneteket, illetve a történet szempontjából kulcsfontosságú részeket. Szóval végülis egy akció-fanservice festet kaptunk, amit szerintem igazán csak az tud élvezni, aki már látta a sorozatot, bár végülis nekik csinálták elsősorban a filmet. :) (Pl. azt figyeltétek, hogy amikor a "világméretű kivetítésnél" Simonék győznek, mutatnak 2 mp-ig egy lila hajú kisgyereket, aki Rosshiu egyik embere lesz majd a Time Jump után? :D) Kicsit már érződött rajta a bőrlehúzás-feeling, de ez még bőven a jobbik fajta. :) Az utolsó fél óra pedig rulez, nekem is jobban bejött mondjuk a TV-s változat, de azért megvolt a Lagann-feeling, ez a verzió is megállta a helyét. :) (Meg az ember megbocsát dolgokat, ha félmeztelenül ugráló Yokót lát a végső harc közepette. :D) A főhajót amúgy tényleg érthetetlenül hamar lenyomták, de mondom, ez erősen a fanservice-re épített, az a kevés logika is eltűnt belőle, ami még a sorozatban megvolt. XD Meg gondolom akartak valami nagy főbosst a végére, ha már Lordgenome leverése átcsúszott a második film elejére. Én speciel arra számítottam, hogy ott lesz vége ennek, és akkor pont a Time Jumpig viszik a sztorit, viszont olyanokat is hallottam, hogy a második film már teljesen el fog térni a TV változattól, úgyhogy lehet Lorddal is valami más fog történni. Fél év múlva meglátjuk. XD (Igazából ez az egyetlen negatívum, hogy ennyit kell várni a folytatásra. XD)

Ja, a rózsaszín mecha engem is meglepett, de jót vigyorogtam rajta. :) Yokóhoz mondjuk tényleg el tudnék képzelni normálisabb színeket, de ennél nagyobb baromságok is voltak már a sorozatban, és ki tudja, talán pont a rózsaszín mecha dömping miatt gondolta a Gainax, hogy paródiaképpen ide is becsempésznek egyet. xD (Nem emlékszem, hogy végülis Yoko használta volna, bár lehet csak nem figyeltem a nagy fight közepette. XD)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


smash++

Ez a sorozat számomra a 8. részel meg is halt.  :zomg:
Még, hogy nem volt várható...
Akkor egy szar húzás volt, hogy nem is lehet kifejezni. Csak azt nem tudtam mikor lesznek olyan hülyék, hogy a legjobb karit megölik a sorozatban.
Lehet hagyom is a francba, kezdem unni a japánok unalmas húzásait.

Vagy inkább pihentetem egy pár napig aztán meglátom, hogy van-e értelme folytatni.

Jelenleg nem látom az értelmét az első 8 résznek... teljesen felesleges volt a poénkodás, a minimum ecchi vagy ez a izé romantika...

bimanc

Ehh, de sokszor hallottam ezt már másoktól. Majdnem mindenki így éli meg a nyolcadik részt. Azt hiszem felesleges mondani, tovább, tovább, az még csak a bevezető volt. (legjobb karinak meg ott lesz Kittan, vagy esetleg [spoiler]Viral[/spoiler])

Quote from: smash++ on 2009-05-21, 23:32:43
Jelenleg nem látom az értelmét az első 8 résznek... teljesen felesleges volt a poénkodás, a minimum ecchi vagy ez a izé romantika...

Csak annyi volt az értelme, hogy az ember fejébe verjék azt, hogy:
Who the hell do you think I am?

Egyébként nem is tetszett az első pár rész?

smash++

#557
[spoiler]Az első 7,5 rész nagyon jó volt.
Teljesen lekötött és minden a helyén volt.

Már az első részben furcsa volt, hogy a "jövővel" kezdenek és két figurát mutattak. Majd amikor láttam szereplőket és eltelt pár rész leesett, hogy itt bizony jön a szokásos japán dráma sablon.
Megszeretettek egy karit majd a lehető leglaposabb módon megölik.

Igazából nem nehéz elképzelni, hogy mi fog jönni.
- 1 körben a szenvedés, mert meghalt Kamina
- Fightok alatt/után helyre kapja magát a kölyök
- El kezd nőni és a nagy testvér nyomdokaiba lép/jöhet a Ctrl C+Ctrl V
- Megtalálja az útat vagy sorsot vagy akármit amiről az első 8 részben állanódan pofáztak
- új szereplők és harcok természetesen...

Röviden így képzelem el a következő 10-en akárhány részt.
Nah ja, majd most termetnek egy karaktert Simson-ból :)
Csak hát a karaktert most temették el.

Az első 8 résznek pedig azért nem látom értelmét, mert
- elég lightosra vették a figurát, minden kis köcsög szörny szinte meglógott nem sok "vért" láttunk.
- comedy feelingje volt az egésznek (+1)
- elkezdtek egy kis romantikát Kamina és Yoko között (+1)
- majd egy 180-as fordulat no romantika, no comedy és végre meghal valaki (csak nem jó karakter)


Nekem elég könnyen eltudják venni a kedvem egy animetől, főleg ha nem azt kapom amit várok. Majd pár nap múlva talán lesz értelme folytatni. Lezárom ezt a 8 részt mintha egy másik anime lett volna...[/spoiler]

bimanc

#558
[spoiler]Egész jól képzelted el a következő részeket, de  azt kell hogy mondjam, mégis jó lesz a végére. Kaminának halnia kellett, mégpedig jó okkal, nem ő a főszereplő, ő csak utat mutatott, amit Simonnak kell bejárnia (sajnos Kamina túl erős karakter, túlságosan kilóg a többiek közül, de kellett egy ilyen is, mert nélküle nem érték volna el a többiek azt, amit majd el fognak). Nincs ezzel semmi baj, maximum annyi, hogy ha a néző nem szereti a drámát, meg a szükséges áldozatokat, akkor keserű szájízt hagy maga után a sorozat. Szvsz én tisztelem egy történetben azt, ha az alkotója képes a szereplőket megölni (persze úgy, hogy legyen valami ok rá), mert az igencsak képes a hangulatot elmélyíteni. Természetesen egyeseknek ez nem tetszik, de hát mindenki különbözőképpen gondolkodik. A 15., meg majd a későbbi részek miatt azért mindenképp fejezd be, bár tartok attól, hogy a lezárása nem fog tetszeni.

Az eleje meg tényleg kicsit könnyed, de a nyolcadik rész után ez megváltozik.


Ja és a filmről: nagyon jó volt, képesek voltak többé kevésbé egy összefüggő történetet kovácsolni a sok rövid epizódból, és nem olyan érzése volt az embernek, hogy csak a sorozat újravágását látja (na jó, kivéve egy-két jelenetet). Tetszett minden, kivéve a végén az a marhanagy übermecha, ahogy szórta a konfettit, meg a szerpentineket, az nagyon nem illett a film hangulatához. Jó hogy gyorsan kivégezték. [/spoiler]

Szerk.: Elnézést, csak én nem tettem spoiler alá, az hiszem túl fáradt voltam tegnap.  :redface:

Zsiga

Legalább a sorozat legdurvább spoilerét tegyétek már spoiler tag alá légyszíves, mint a mellékelt ábra mutatja még nem látta mindenki.

NLZ

Lol, azért van a topic címébe írva, hogy spoiler, hogy feltételezze az olvasó, hogy itt kósza spoilerezések lehetnek. Ennyi erővel a Bleach topicban is mindent lehetne spoiler tag közé rakni, mert lehet még valaki nem nézte végig. :facepalm:

bimanc, te meg nem érted a lényeget. Az anime történelem legGARabb kariját kinyírni gyalázat. Erre egyszerűen nincs helytálló indok. :mad:
[reserved]

Zen

Dehogynincs. [spoiler]Kamina a manlyness istenévé vált.[/spoiler]
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

NLZ

Najó, Elvis is azért lett legenda, mert nem érte meg az öregkort. :D
[reserved]

motifator

Quote from: smash++ on 2009-05-21, 23:32:43
Vagy inkább pihentetem egy pár napig aztán meglátom, hogy van-e értelme folytatni.
Tedd ezt. Ha kell, pihentesd, aztán bírd ki a következő 2-3 rész kötelező angstfestjét, és BRACE FOR EPIC! egészen a sorozat legvégéig.
Komolyan mondom, utálhatod a 8. részt az után is, hogy végignézted az egészet, de biztos, 1000%, hogy nem fogod megbánni, hogy folytattad. Elég eljutni a 15-17 részig, és minden kételyed eloszlik majd.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Jah, még így is tudsz röhögni a sok tengen-toppa-mega-giga-mega-bika-randomfaszajelző-drillleken.
De készülj fel, hogy a sztori végén még egyszer ki fog szaladni a szádból egy hangos "anyád" felkiáltás. :)
[reserved]

smash++

Megfogadom a jó tanácsokat.

Kíváncsi vagyok, hogy megint lesz-e ilyen érzés mint most. Engem igazából most még az sem érdekelne, ha Simon meghalna és ezzel menit meg az emberiséget vagy pusztítja el. [spoiler]A 8. rész alapján kinézem a sorozatból, hogy "minden főhős meghal". [/spoiler]

Igazából a 8. részben túl sok minden jött össze.
[spoiler]
-Meghalt a kedvenc karim, akiért már az elejétől oda voltam
-Belevitték a romantikát és alergiás vagyok a romantika - dráma zárásra (inkább ne lett volna benne ez a szál)
-Minden más lúzer túléli a csatát[/spoiler]

Lehet már most elkezdem az Eureka Sevent :)

NLZ

[reserved]

motifator

Quote from: NLZ on 2009-05-22, 19:06:59
Quote from: smash++ on 2009-05-22, 18:58:22
Lehet már most elkezdem az Eureka Sevent :)
:lol:
Utálod magad, mi? :D
Remélem mondani se kell, hogy ne hallgass rá :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

Jah nézd meg, aztán vagy szidni fogod, vagy imádni. :D

SaiyaGin

Quote from: Én on 2009-05-22, 19:18:20
Jah nézd meg, aztán vagy szidni fogod, vagy imádni. :D

:tezsvir:
Szerintem előbb inkább folytasd a TTGL-t.