USTEAM

Külvilág => Offtopic => Topic started by: Shadowolf on 2004-05-30, 11:36:29

Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Shadowolf on 2004-05-30, 11:36:29
Régóta gondolkodtam egy ilyen thread létrehozásán, de úgy véltem nincs igény rá. Hát, mit mondjak megint sikeresen megcáfoltatok. :rolleyes: Szóval ide írhat mindenki, aki meg akarja a többiekkel osztani a nick-jének eredetét. :)

Eme thread "indítórugó"-ja Trivi volt, aki a Bemutatkozások thread-ben felvetette ezt a témát (amire a jelek szerint van igény a fórumiták körében).
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-05-30, 11:58:11
Quote from: ShadowolfRégóta gondolkodtam egy ilyen thread létrehozásán, de úgy véltem nincs igény rá. Hát, mit mondjak megint sikeresen megcáfoltatok. :rolleyes: Szóval ide írhat mindenki, aki meg akarja a többiekkel osztani a nick-jének eredetét. :)
Szerintem ez bőven belefér a bemutatkozásokba (hisz ezzel is csak "bemutatjuk" magunkat:)). És az idejáró társaság fele már úgyis megtette az említett threadben.
On: én már elmondtam ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moloko on 2004-05-30, 12:51:09
hm... hát nemtudom, szerintem jó ötlet, engem szoktak érdekelni az ilyen infók az emberekről, és különbenis, bemutatkozás topicban nem mindenki mondja el, nem mindenkitől kérdezik meg.
---------------------------------------
btw nekem a következőkből:
Kedvenc együttes: Angel Dust
Kedvenc album: Nightwish - Angels Fall First
Kedvenc lények: nőnemű angyalok
Milyen állat lennék ha az lennék: valamilyen madár (Csillagjegyem Ikrek, ami levegőjegy)
az angel szó betűiből 1 betű kicserélésével kirakható a civil nevem (Ágnes)

egyébként a teljes nickem így hangzik: Angel Of The Dark Winds (ez meg egy tervezett fanfictionba illett volna bele, és egy régi barátnőm Carrie (neve -> Stephen King Carrie c. könyvéből) lett volna az Angel of Destruction. de aztán az egészből nem lett semmi, csak én maradtam meg Angelnek. ja ez volt 2000ben, azóta viselem ezt a nevet.)

EDIT:
Quote from: KomplikatoEnyje Angel, az a kép amin a szárnyaid is látszanak, sokkal régebbi.  :angyali:
Apropó nem akarod betteni Avatarnak, vagy már volt?
hát igen, hoppá, kihagytam :D szóval itt ez a kép (http://free.cjb.hu/a/n/angels-pages/sajat/magamrol/angel-pici.jpg) is nagyon jól mutatja, hogy már mióta vagyok én angyal :D (erre a képre gondoltál, Komplikato? btw azért nem rakom be avatarnak, mert a mostani sokkal aranyosabb :D)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Komplikato on 2004-05-30, 13:00:49
Enyje Angel, az a kép amin a szárnyaid is látszanak, sokkal régebbi.  :angyali:
Apropó nem akarod betteni Avatarnak, vagy már volt?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pandóra on 2004-05-30, 13:38:42
Én is elmondtam már asszem a bemutatkozásokban.
1. Sötét Angyal - sötét - feketében járok, a darkosabb stílust kedvelem / meg úgy értelmileg is elég sötét vagyok ;) -angyal- angyalmániás vagyok
2. Pandóra - ugyanazt jelenti, mint az igazi nevem (Dorottya - Isten ajándéka). A görög mitológia Évája, a tőkéletes nő, aki kíváncsiságból felnyit egy szelencét, amiben a betegségek, háborúk, bajok vannak, és amikor ezek kiszöknek, megijed, lecsukja a szelence tetejét, és csak a remény marad bent.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Fazék on 2004-05-30, 13:39:55
Én is jó ötletnek tartom ezt a topic-ot! én se mondtam el bemutatkozáskor.

Szinte minden fórumon, ahova regisztrálom magam, más néven vagyok... és kb attól függ a nevem, hogy mit csináltam az előtte levő 1 órában :D tudom ez nem túl eredeti, de vhogy sosem éreztem hogy igazán kötődne hozzám bármilyen nyelvű szó, és általában úgy gondolkodok regisztráláskor, hogy úgyse fogok sokáig jelen lenni az adott fórumon... hát két esetben tévedtem:

Blimp - 2003 március: éppen akkor kijött Jóbarátok részben szerepel először ez a szó életemben, a vele kapcsolatos vicc egy baromság volt :) utánanéztem, hogy mit jelent, megragadt és kb fórumozásom legelején voltam, nem gondoltam, hogy hosszútávon használnám, hát ezt adtam meg... amúgy vmiféle léghajót jelent :) már egy ideje kedvem lenne megváltoztatni, de úgyse tudnám, hogy mire, hacsak nem az "official családnévből származó becenevemre", de azt meg inkább nem, mert az elsőre mindenkinek egy kicsit furán hangzik

Lou the Wrench (Hardwired fórumon) - kb 2003 február: a névadás előtt néztem meg újra a Még egy kis pánik (Analyze That) c. amúgy nagyon gyenge filmfolytatás trailer-jét, melyben nagyon tetszett egy poén egy ilyen nevű maffiataggal, valakinek a feje és a nickem 3. szava szerepelt benne... :D  ennyi :)

és hasonlóképpen ezer másik név: heyho, counted, devoured, vertigo...

vagyis semmi különös nincs a nevemben, és egy kicsit hülyén is éreztem magam tegnap a meet-en, amikor Blimp-nek szólítottatok :)

edit1: ja még annyit, hogy végképp elsüllyesszem magam, játékokban általában egy apró személyiségzavarral Mici a nevem(, Garfield kedvenc plüssmacija által ihletve :D), akár vérszomjas élőhalott sereg vezéreként, jóságos varázslóként, vagy az univerzum legjobb pilótájaként :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pandóra on 2004-05-30, 13:57:37
Quote from: Blimpés hasonlóképpen ezer másik név: heyho, counted, devoured, vertigo...
A Vertigo csak nem Ákos angol nyelvű albuma miatt? :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Fazék on 2004-05-30, 14:13:44
Quote from: PandóraA Vertigo csak nem Ákos angol nyelvű albuma miatt? :)
Ákos zenéjével nincs különösebb bajom, de a 'vertigo' név éppenséggel az Age of Wonders II játék hasonló nevű varázslatából származik...  tényleg valamiért zene által ihletett nick-em mondhatni 0 van... ez érdekes(??) pedig folyamatosan zenét hallgatok...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: DWz on 2004-05-30, 14:36:14
DWz = Dream Warrior Z.

Dream Warrior pedig ezek miatt:
1, az álmoknak nagy jelentoseget tulajdonitok (mert csak)
2, egyik legjobb horror film sorozat a Remalom az elm utcaban, ahol Freddy, a gyilkos a gyerekeket álmaikban olte meg. (DWz nagy filmmanias am.)
3, álmaimban rengeteg embert / zombit / akarmit olok meg, nem tudom, miert, igy alakul. :uzi:

Masreszrol _szamomra_ az egyik legerdekesebb legerdekesebb Warrior Ian Nothingham a WitchBlade sorozatbol, szoval ez kicsit tisztelges Neki is.

A Z betu pedig azert kell, hogy a nev ne legyen tucat. :) (Koze nincs a Z, a Hangyahoz.)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-05-30, 15:58:38
Akkor még egyszer:
A témát én indítottam el a Bemutatkozások topicban, és azért ott, hogy ne nyissunk egy (n+1)-edik thread-et. És úgy gondoltam, hogy abba threadbe nagyon is illik, mert ezt is vehetjük úgy, mint a bemutatkozás egy részét, függetlenül attól, hogy ki mikor érkezett és hogy korábban megtette-e már vagy sem.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-05-30, 16:03:15
Quote from: Blimpheyho
Hadd tippeljek: vagy pont akkor nézted a Hófehérke és a hét törpét, vagy gyümölcslevet ittál. Nem? :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-05-30, 16:13:45
Quote from: DWz3, álmaimban rengeteg embert / zombit / akarmit olok meg, nem tudom, miert, igy alakul

Egy ideig én is így voltam vele, majdnem minden nap megmentettem a világot
 :)
De egy ideje nyomasztó álmaim vannak, s már nem okoz élvezetet az álmodás, s?t. Pedig régen imádtam álmodni.
Akkor a nevem mégegyszer: latin eredet? szó, kárhozottat jelent.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Fazék on 2004-05-30, 17:31:06
Quote from: TriviHadd tippeljek: vagy pont akkor nézted a Hófehérke és a hét törpét, vagy gyümölcslevet ittál. Nem? :D
majdnem :) közel volt. a Hófehér c. magyar rajzfilmet néztem meg névadás előtt :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Shadowolf on 2004-05-30, 17:47:48
Quote from: TriviAkkor még egyszer:
A témát én indítottam el a Bemutatkozások topicban

Állított itt valaki is valami mást? :rolleyes: Én szimplán annyit mondtam, hogy gondolkodtam egy ilyen thread indításán. De akkor mindjár módosítom az első postot, hogy megfelelő kredit-et kapjál. ;)

Quoteés azért ott, hogy ne nyissunk egy (n+1)-edik thread-et.

Nem teljesen látom át, hogy mi abban a baj, hogy egy új thread-et indítottam...:confused:

QuoteÉs úgy gondoltam, hogy abba threadbe nagyon is illik, mert ezt is vehetjük úgy, mint a bemutatkozás egy részét, függetlenül attól, hogy ki mikor érkezett és hogy korábban megtette-e már vagy sem.

Vehetnénk, de nem feltétlenül. Ennyi erővel a kardok thread-et is simán be rakhatnánk a japán kultúra thread-be, hiszen pl a kardok is részét képezik a japán kultúrának. Sztem mindenki oda írjon ahová jól esik neki, de ha ennyi zavar ez a thread akkor két gombnyomással törölni tudom.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-05-30, 18:17:17
Quote from: ShadowolfNem teljesen látom át, hogy mi abban a baj, hogy egy új thread-et indítottam...:confused:
Engem nem zavar, hogy új thread, de ha majd kb. 20-30 post után a thread kihal, mert már mindenki elmondta, hogy honnan származik a neve, akkor gyakorlatilag lett egy fölös thread. Ezért indítottam ott a témát, mert illik bele, és mert hamar ki fog múlni a téma...
Nekem tökmind1.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Shadowolf on 2004-05-30, 18:27:10
Quote from: TriviEngem nem zavar, hogy új thread, de ha majd kb. 20-30 post után a thread kihal, mert már mindenki elmondta, hogy honnan származik a neve, akkor gyakorlatilag lett egy fölös thread. Ezért indítottam ott a témát, mert illik bele, és mert hamar ki fog múlni a téma...
Nekem tökmind1.

Akkor még mindig marad a merge thread opció. ;) Meg azért a jövőbeni tagokkal is számoljál. :)

És hogy ne offoljam szét a saját thread-em: az én nevem a shadow és a wolf szavakból tevődik össze. (na most sok újat modtam, mi? :D) A wolf a családnevemből származik, illetve a magányos farkasból. A shadow szintén a magányból jött, mivel leginkább a háttérből (az árnyékokból) szoktam operálni. :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: DWz on 2004-05-30, 19:55:57
Quote from: DamnatusEgy ideig én is így voltam vele, majdnem minden nap megmentettem a világot
 :)
De egy ideje nyomasztó álmaim vannak, s már nem okoz élvezetet az álmodás, s?t. Pedig régen imádtam álmodni.
Akkor a nevem mégegyszer: latin eredet? szó, kárhozottat jelent.

Damnatus, azert ne add fel. Az en almaimnak is volt ilyen korszaka, aztan hopp, megint jobbak.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Drótmalac on 2004-05-30, 21:21:34
Honnan is sszármazik a nick-em? Ez lassan belevész az idő homályába...
Kb.: 5 évvel ezelőtt, iskolai géptermi szabadfoglalkozáson, kiadták a "szabad internetezni" jelzést. Akkor nem is tudom, hogy mely chat-ra szabadultunk be tömegesen (az egész csoport, 15 fő) Akkor agyaltam valami jólhangzó nick-en, de jobb nem jutott az eszembe :)  Azóta meg rajtam maradt, ritkán használom az "angolosított" változatát: Wirepig.
Erről többet nem tudok mondani.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-05-30, 22:51:45
Quote from: Blimpedit1: ja még annyit, hogy végképp elsüllyesszem magam, játékokban általában egy apró személyiségzavarral Mici a nevem(, Garfield kedvenc plüssmacija által ihletve :D), akár vérszomjas élőhalott sereg vezéreként, jóságos varázslóként, vagy az univerzum legjobb pilótájaként :)
Ja igen, erről jutott még eszembe: játékokban én is a hosszabbik nevemet használom általában: Moha The ACE
A DC-n meg a hasonlókon meg van egy másik nevem (többnyire foglalt a Moha :( )
Én már leírtam a nickem történetét a bemutatkozásokban. A lényeg annyi: a számítógépmániámból jött... :)

Ja, amúgy egy időben nagy Garfield fan voltam. Sorozatban szedtem le a netről a képsorokat (akkor mindíg csak 2 hét anyaga volt fent, most már az összes leszedhető ). Mostanában már csak annyiban merül ki a dolog, hogy megnézem a napi képsort az újságban. :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2004-05-31, 18:51:27
Nagyon "eredeti" topic...  :hehe:  (aoi-n egy éve van)
De érdekes.

Az én nevem földrajzórán jött, ahol tanultunk Ramiz Ailáról, aki valami nagy ember volt ott. Megtetszett a név rögtön.
(Amúgy az egyik oszt társam is néha használja ezt a nevet, ha valahol az interneten találkoznátok vele. De ő nem fórumozik.)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: kisvirag on 2004-05-31, 19:04:09
Hahó!

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy ez van, mert én már belefáradtam olvasgatni a bemutatkozásokat, 2-3 napot elmarad az ember (ami nálam rendszeresen van, a hétvége) és már követhetetle, behozhatatlan, viszont ez pl érdekel engem is :))

Nos az én nickemnek semmi köze a VIrág névhez (bár nővérem így hívják)

kb 6 év e, ha jól emlékszem, nagy IRCs voltam (ma is...), de akkor még Zsu nickkel. az egyik szobában (#almafa), volt egy lány, Alexa, rá ragasztották a srácok az aranyvirág nevet, ő pedig felemelt magához, mint kisvirág, miután én is valami ilyesmi akartam lenni. és azért lettem kis virág, mert kicsi vagyok :) akkor még korban is, most még méretben :))
mondjuk nem szeretem, mikor ékezetesen használják, írott formában szigoruan egybe, kisbetüvel, a-val szeretem, de persze nem balhézok, ha nem igy történik.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Exo on 2004-05-31, 19:11:34
Nem szándékosan, de az én nevem egy részletének japán olvasatban is van értelme.
Az Exo-t a japánok "Ekuso"-nak ejtik, amiben ott az "uso" szó, ami hazugságot, füllentést (egyes helyzetekben felültetést :D) jelent

(pedig nem vagyok hazug típus :D)


EDIT: Ehhez füzödik egy kis történet is, remélem ennyi off még belefér :)

Szóval elég sokat szoktam angol nyelvü, japán chaten beszélgatni (az ide látogatók 3/4-e japán :))...egyszer eljáccadoztam velük. :D
Jópár hét ismerkedés, beszélgetés után a "törzschatelök" zömét ismertem :)
Gondoltam egyet és az ott használt Exo-t, átírtam a japán fonetika szerinti változatra és "Ekuso" lett belölem és elkezdtem beszélgetni velük. Az ottani ismerettségböl 1 ember nem sok, annyi sem jött rá, hogy ki a fene lehetek én :D....aztán nagy nehezen félórányi magyarázkodás után sikerült megérteniük valós kilétemet :D.  Na így jártam :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2004-05-31, 23:06:01
hihi...

Az en nevem.. Ohm. Rubin volt eletem elso online szerepjatekan, azert mert csak. Nem tudom miert. Jol hangzott, szep ekko... A neten ez allandoan foglalt volt, es mivel nem akartam olyan nevet hasznalni, mint Rubin1234, ezert elkezdtem gondolkodni. Kvikveg a Moby Dick-ben a tetovalt szigonyos, Ishmael baratja. Ez a nev eddig sehol sem volt foglalt, se mas forumokon, se mailcimmegadasnal nem volt gond vele. Valoszinuleg azert sem, mer az angol eredeti vmi olyan, hogy Quequeeg. Kvakvak.  :hehe:  Sokan olvashatjak azt a konyvet is...
Noveremnek a nevemrol egy edi kis pingvin jutott az eszebe...    :D
Ja voltam Tinahet es Tinglit is par helyen. Aki olvasta A sos sziklak volgyet, annak ezek a nevek ismerosek lehetnek. Az elozo tetszik igazan, de mindenki azt hiszi, hogy a Tina es a 7 -bol raktam valahogy ossze. A 7 meg ok, azt a szamot szeretem, de a Tina mint nev??! :eek:  Szoval ezzel felhagytam.
Nagyon tetszik meg a Faramir es a Boromir is, dehat miota LOTR tarol... Meg  valahogy mindig lopasnak ereztem a hasznalatukat, vegul nem hasznaltam oket.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-05-31, 23:30:41
Mi a bajod a Tina névvel?
Tina a DOA-ból (hmmmmmmm... :rolleyes: )
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Shadowolf on 2004-05-31, 23:57:52
Quote from: TriviMi a bajod a Tina névvel?
Tina az FFVII-ből

Az Tifa, nem Tina...:rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-06-01, 00:14:52
Quote from: ShadowolfAz Tifa, nem Tina...:rolleyes:
AAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGHHHHHHHHH, de beégtem, mindjárt elsüllyedek szégyenemben :ejj::ejj::ejj:
Korrigálom legalább...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-06-01, 00:30:12
Quote from: KvikvegA 7 meg ok, azt a szamot szeretem
Nem ér!!! Az az én szerencseszámom! :bruhuhu: Ahol a Moha foglalt, általában moha7 szoktam lenni. Nekem a 7-es szám valahogy sok helyen "bejött"...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Soridan on 2004-06-01, 09:28:33
Quote from: ExoNem szándékosan, de az én nevem egy részletének japán olvasatban is van értelme.
Az Exo-t a japánok "Ekuso"-nak ejtik, amiben ott az "uso" szó, ami hazugságot, füllentést (egyes helyzetekben felültetést :D) jelent

Hehe... no offense, de nekem a 'kuso' rész ragadta meg a tekintetem. :lol:

Az én nevem *nagy levegő* MAGUS kapcsán merült fel. Kráni karakterhez gondoltam kráni név illenék, ezért megragadtam a 'soridas raquorad' = hatalmad játékszerem kifejezést, és csináltam belőle egy nevet: Soridan Raquor (ebből később Soridan fna Raquakir lett ;) ), ahol a Soridan a hatalom :D

Egyéb neveket nem taglalom, csak felsorolom (hátha valaki látta) : Carrera, Riano, Seth, MacLeod, OsSarkany, Nithiel, ésittabbahagyom-merttúlsokvan...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Bruce on 2004-06-01, 13:00:58
Hmm... az én nevem eredete a régmúlt időkbe nyúlik vissza, mikoron a koleszban agyament negyedikesekkel voltam összezárva... Akkori frizurám (pont nemrég néztem képen - hát valami Sir Nyű volt) miatt hatalmas vita indult hogy Elvis, vagy Bruce (mint Lee). Akkor növesztettem először, és valahogy ki kellett fésülni a szememből... (megjegyzés: egyikre sem hasonlított, és ezt ők is beismerték, de senkit nem zavart.) Azért megnyugtatott, hogy mégis a Bruce mellett maradtak :)
A három szám mögötte meg csak úgy ott van... Van hogy simán nem megy a reg, és ilyenkor benyomtam mögé ezeket. Itt már nem is néztem, hogy simán a Bruce menne-e... :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Sephiroth on 2004-06-01, 13:01:44
Az én nevem ugyebár Final eredetű. De nem úgy történt, hogy meglátam és :Na ez kell nekem!
Baráti körben engem mindeki csak Szaglásznak hívogat(Szerepjáték név '92 környékéről). Mikor az egyik ismerősőmmel el kezdtünk 3D Studiózgatni '96 környékén, olyan javaslatott tett nekem, hogy találjak ki valami művész nevet. Szerinte nem hangzana jól az, hogy: Animation Director - Szaglász. Lehet, hogy volt benne valami. Ekkor hosszas gondolkodás után Seph lettem a Joseph alapján. És össze állt a fantázia név: Joseph B. Seph. A 'B' A családnevemre utal. Ezek után már csak egy lépcsőfok hátra. Sok-sok Finalezés után arra jöttünk rá, hogy Sephiroth, Seph sötét oldala.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Feldin on 2004-06-01, 14:15:42
No, Feldin egy félelf bárd volt még fénykorában.
Amíg rá nem jöttem hogy biza nekem nem sok közöm van a bárdok mentalitásához, és így a kari mivel nem tudtam kijátszani összeférhetetlenség miatt a dosszié aljába került.
Hát ez Feldin története :)
Amúgy kedvenc támadása volt Béla a 3 méter magas izomtömeg meg az őt megtámadó és elszálló "harcosok" :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-06-01, 21:29:00
Quote from: SoridanHehe... no offense, de nekem a 'kuso' rész ragadta meg a tekintetem. :lol:
kuso: feces; excrement; shit; bullshit :hehe:  :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Exo on 2004-06-01, 23:04:02
Quote from: SoridanHehe... no offense, de nekem a 'kuso' rész ragadta meg a tekintetem. :lol:

Kösszépen!!! :ejj: :D:D:D

Még jó, hogy Moha tolmácsol :D :merci:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Soridan on 2004-06-02, 09:15:19
Quote from: ExoKösszépen!!! :ejj: :D:D:D

Még jó, hogy Moha tolmácsol :D :merci:

Jujj :D Thx Moha :uzi: :rotflol:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2004-06-03, 12:19:26
Tesómék film órán egy japán filmet néztek, és a főszereplő neve Noriko volt. Aztán írta, hogy ha én japánnak születek biztos az lenne most a nevem, mert szinte az IRL nevem japánosított mása. Na és mivel ez anime fórum, gondoltam ezt használom, mert ide valami japánosított név illik :D
és kisbetű, mert ezzel jelzem azt, hogy ez mégsem az én igazi nevem... :rolleyes:  de mások írhatják ahogy akarják. :)

kisvirag: Egyik csoporttársam neve Kiss Virág :D Amikor legelőször megláttam a neved, csodálkoztam is hogy mit kereshet itt, aztán persze rájöttem hogy nem ő az. meg szerintem ő nem is hívná így magát fórumon :p
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Saori on 2004-06-03, 14:35:24
A nevem még egy régi szerepjátékos képregényből származik amit pár barátnőmmel csináltunk.. bár eleinte csak simán Tori volt (mint madár) de aztán miután egy japán levelezőtársam Saorinak fordította IRL nevem azóta ezt használom..
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: ArchElf on 2004-06-04, 01:50:09
Szintén szerepjáték...
Eleinte (főleg a mentalitásom miatt) úgy hívtak : Az Elf. Innen egyenes út vezetett az angol TheElf mozaikhoz, amin szerencsésen összevitatkoztunk (kb 2 év használat után) az IRC-n egy ELTE-s sráccal. Bár eléggé hozzámnőtt, de azt hiszem úgy volt az ELFes, ha én engedek (50 év múlva - ha a tag megfirkan - majd úgyis visszaveszem a nicket  :hehe: )
Szóval azóta vagyok ArchElf...

AE
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Meske on 2004-06-12, 13:44:52
Annak idején, amikor nagy népszerűségnek örvendett a chat (legalábbis számomra :)), akkor ki kellet találni valami nicket, s a Mesikéből kivettem az i-t, s így alakult a Meske. A chat-en csak az volt a bajom, hogy sokan azt hitték hímnemű vagyok. :mad:  Szerintetek is fiús a Meske név?  :confused: (Mert szerintem egyáltalán nem!!)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Itachi on 2004-06-12, 13:53:50
Quote from: MeskeAnnak idején, amikor nagy népszerűségnek örvendett a chat (legalábbis számomra :)), akkor ki kellet találni valami nicket, s a Mesikéből kivettem az i-t, s így alakult a Meske. A chat-en csak az volt a bajom, hogy sokan azt hitték hímnemű vagyok. :mad:  Szerintetek is fiús a Meske név?  :confused: (Mert szerintem egyáltalán nem!!)
Ha megnyugtat szerintem sem. :)  :zen:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Vikunya on 2004-06-12, 14:06:59
Vikunya: lámaféle állat Dél-Amerikában, értékes gyapja van. Egyszer valaki lámának nevezett, de ezt túl póriasnak tartottam és végülis megegyeztünk a vikunyában, az mégiscsak ritkább. :) Ez megmaradt egy kevesek által használt becenévnek, hogy miért pont ezt választottam nicknek számos ál-, bece- és egyéb nevem közül, azt nem tudom.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Freyja on 2004-06-13, 04:49:04
Az én nevem egyszerűen megmagyarázható egy mitológiai kislexikon segítségével :D

A skandináv mitológia nőalakja, a vánok leszármazottja, akit az eddai dalok gyakran említenek. Eredetileg Holdistennő, később a termékenység, a szerelem istennője. Macskafogaton és sólyomszárnyakon utazik. Palotája Folkvang. Ő védi a házasságot, az esküvők idején hozzá imádkoznak az ifjak és a szép leányok.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Relunx on 2004-06-25, 04:22:15
Nevem eredete:
Először is leszögezem: nevem NEM a reluxa szóból ered!
A Relunx nevet saját magam találtam ki, némi elmélkedés után.
(Csak később jöttem rá hogy a nevem majdnem ua. mint a reluxa szó)

Relunx
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-06-25, 20:10:52
Quote from: RelunxNevem eredete:
Először is leszögezem: nevem NEM a reluxa szóból ered!
A Relunx nevet saját magam találtam ki, némi elmélkedés után.
(Csak később jöttem rá hogy a nevem majdnem ua. mint a reluxa szó)

Relunx
Basszus! Én eddig mindig Relnux-nak olvastam a neved. (http://moha.uw.hu/gomen.gif)

Bár azt mondájk, hogy elég, hohgya az eslő és az utlosó bteű a hélyen van, és akkor is el lehet ovlasni a szevöget...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Xaga on 2004-06-25, 20:54:26
Quote from: MohaBár azt mondájk, hogy elég, hohgya az eslő és az utlosó bteű a hélyen van, és akkor is el lehet ovlasni a szevöget...

Et így is van. :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Freyja on 2004-06-26, 02:09:39
Quote from: MohaBasszus! Én eddig mindig Relnux-nak olvastam a neved
Ehhhh...én is  :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: belldandy on 2004-07-08, 16:07:26
na találgassatok, hogy honnan ered a nevem... :)

1részt mivel kedvenc sorozatom főszereplőnőjének neve. Ősrégi VHS-es időkben a Plastic Little kazin (bazi nagy kics volt akkor) volt 1 kis preview az Oh My Goddess-ből. Azonnal meg akartam szerezni, node a 90-es évek közepén ??? Emékszem, akkor telepítették fel a kolesz gépeire a vadi új Netscape Navigator 3-ast.

Más. Belldandy (ahogy a japánok ejtik) eredetileg Verthandi, és az észak-európai mitológia istennője (az Oh My Goddess-ben lévő istennevek mind mitológiai eredetűek, Urdah a múlt istennője, Verthandi a jelené és Skhould a jövőé).
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-07-08, 16:23:32
:hehe: Tudjuk, már megbeszéltük korábban. Egyébként én úgy tudom, hogy az alábbi módon írják őket (sorrendben múlt, jelen, jövő):
Skuld, Urd, Verdandy
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: poharka on 2004-07-09, 19:25:01
Yo!

"Betelt a pohár" :grrr:
Az én nevem oszt.-tól ered. Idén egy fél évre össze voltunk zárva és megállapította, hogy néha aranyos vagyok, de amikor betelik a pohár meg tudna folytani. Az én poharam álltalában tele van, ezért gondoltam, hogy jó név.
Ezen kívül gyakran vagyok GCica(Néhai interaktív tevém neve), jerin, selba( hack:// Liminality), süti.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-07-09, 19:42:11
Az nem Helba, a híres hacker? Ha nem, és tényleg csak a Liminalityban lehet megtudni, akkor ne mondd el, mert meg szeretném nézni :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: belldandy on 2004-07-09, 20:27:59
Quote from: Trivi:hehe: Tudjuk, már megbeszéltük korábban. Egyébként én úgy tudom, hogy az alábbi módon írják õket (sorrendben múlt, jelen, jövõ):
Skuld, Urd, Verdandy
Jogos, bocsi.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2004-07-10, 00:30:18
Verthandi  :lol:  :hopp:  :rotflol:  Errol nekem egy vinnyogo mobiltelefon jutott az eszembe  :rotflol:  :rotflol:  :hehe:
Verdandy mar jobb, Belldandy megjobb. :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-07-10, 00:33:13
Én maradnék a Verdandy-nál. Belldandy az már aranyosított...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: belldandy on 2004-07-10, 01:47:58
Quote from: TriviÉn maradnék a Verdandy-nál. Belldandy az már aranyosított...

Mert szegény japánok a v-t b-nek ejtik (Belldandy írva aranyos, de kiejtve: "Berudandi" már  :lol:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zanador on 2004-07-16, 03:18:05
Az én nevem háttere ennyi: kb 12 évvel ez elõtt egy folytatásos álmomban (10 éjszaka egymás után álmodtam végig egy történetet) hivtak igy engem. Arra nem tudtam rájönni, hogy pontosan miért is.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-07-16, 03:25:38
Quote from: ZanadorAz én nevem háttere ennyi: kb 12 évvel ez elõtt egy folytatásos álmomban (10 éjszaka egymás után álmodtam végig egy történetet) hivtak igy engem. Arra nem tudtam rájönni, hogy pontosan miért is.
Hmmm. Érdekes álom lehetett. Arra is emlékszel, hogy mi voltál / mint csináltál az álomban? Nekem csak 1-2 olyan álmom volt, amire még most is emléxem. Legtöbbször reggelre elfelejtem az egészet. De gondolom, ez általánosan így van mindenkivel.

Mindenesetre eddig ez a legérdekesebb "nick név történet", amit hallottam.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Meske on 2004-07-16, 13:57:54
Quote from: MohaNekem csak 1-2 olyan álmom volt, amire még most is emléxem. Legtöbbször reggelre elfelejtem az egészet. De gondolom, ez általánosan így van mindenkivel.

Mindenesetre eddig ez a legérdekesebb "nick név történet", amit hallottam.
Szerintem is nagyon érdekes egy történet.
De az elõbbi állításoddal nem igazán értek egyet, mert például én nagyon gyakran emlékszem az álmaimra. Van néhány, amit több éve álmodtam, s mégis emlékszem rájuk. (Az egyiket például meg is írom egy regényben)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zanador on 2004-07-24, 07:29:07
Jópár álmomra emlékszem, de ezekre konkrétan csak alig. Azt irtam , hogy nem egy mai eset ez, és azóta sokat felejtettem. :( Az a baj, hogy amikor még régen emlékeztem rá, akkor se tudtam rájönni, hogy mi az egésznek az oka.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Nephilim on 2004-07-26, 15:29:38
Az enyém földre pottyant bukott angyalra utaló elnevezés. A hozzállásom segített hozzá, mely némileg hajlamos a szélsõségekbe ugrabugrálni.  :grrr:
Néha kissé gyorsan váltok   :angyali: -ból  :bsd: -ba.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: TurboK on 2004-08-23, 18:42:27
marha régen volt a Kretén magazinban egy naptár/poszter keverék eszement rajzokkal telenyomva, na azon volt egy õrült emberevõ óriás lepke aminek "Turbo Killer" volt a szárnyára vésve. Na onna jön a nevem, merthogy kiskoromban ez amolyan szuper menõ dolognak számitott és minden gyermeteg kreálmányomra rávéstem mint "mûvészi álnév". Habár azóta rájöttem hogy ritka hülyen hangzik, úgyhogy már szinte nem használom, vagy csak röviditve.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kalibur on 2004-08-23, 19:32:49
Na, végre idáig is eljutottam! (az élet apró örömei :D )
Nick története: Réges régen sajna nem egy messzi-messzi galaxisban, csak egy dögunalmas németórán rajzoltam egy képet egy csajról, aki egy ikerpengés kardra támaszkodott, ezt a képet elcsórta egy osztálytársam és a következõ felirattal illette: "A leendõ Calibur"... abban az idõben számítástechnika óra helyett LAN-partykat tartottunk Quake 2 módra, abban használtam elõször, hogy megtréfáljam ezt a vicces srácot, de nem ismerte fel a saját kreálmányát... azóta ez a nickem...
Jóéjszakát mindenkinek., aki már elaludt a mesén...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-08-27, 03:13:34
Hali!

Miért? Érdekes történet. ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: TurboK on 2004-08-28, 16:04:10
Quote from: MohaHmmm. Érdekes álom lehetett. Arra is emlékszel, hogy mi voltál / mint csináltál az álomban? Nekem csak 1-2 olyan álmom volt, amire még most is emléxem. Legtöbbször reggelre elfelejtem az egészet. De gondolom, ez általánosan így van mindenkivel.

Mindenesetre eddig ez a legérdekesebb "nick név történet", amit hallottam.
tudományosan bizonyitott tény hogy elég akaraterõvel lehetséges befolyásolnod az álmaidat.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-08-29, 02:45:13
Hali!

"tudományosan bizonyitott tény hogy elég akaraterõvel lehetséges befolyásolnod az álmaidat."
Bocs az offért, de ezt tapasztalataimmal is megerõsíthetem. (Bár ez nem jelenti azt, hogy nagy akaraterõm lenne ;) )
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Meske on 2004-08-29, 11:44:23
Quote from: TurboKtudományosan bizonyitott tény hogy elég akaraterõvel lehetséges befolyásolnod az álmaidat.
Nálam gyakran fordul elõ, hogy meg akarom változtatni az álmomat, pl. álmodtam valami érdekeset, s valami megzavarja, akkor vissza akarom hozni, és megpróbálom folytatni. De már akkor nem lesz olyan, mintha tényleg ott lennék, mert addig belülrõl látom magam, s utánna már csak egy külsõ megfigyelõ vagyok, s az nagyon nem jó. De valamikor sikerül teljes egészében folytatnom az álmomat. Ez azt jelentené, hogy akaratos vagyok?

Ezzennel befejeztem az offot!
Title: Lynx - lynx655
Post by: lynx655 on 2004-08-29, 13:36:29
Én már nem emlékszek pontosan mikor vettem fel a Lynx nevet, csak azt hogy mivel érdekel a sci-fi meg minden érdeklõdök a csillagászat iránt is, és ahogy az atlaszom hátán lévõ csillagtérképet lestem, megakadt a szemem a nagymedve seggében lévõ LYNX csillagkép nevén, és megtetszett. Azóta használom, de ugye szerencsétlenségemre ez elég népszerû név. Ezért mikr a freemailes címem készítettem kellett találnom vmi más nevet, ugye ilyenkor felajáln néhány lehetõséget, pl számokat a név végére. Innen jöt hogy jó lesz nekem úgy is ha szám lesza végén. A 655-öt pedig a hajdani PC GURU aktuális számának levelezési rovatában feltûnt legyen ön is milliomos paródiájából jött: "... A gond az, hogy fejjel lefelé nézte azt a függvényt, amit a Quake 655-höz terveztek, hogy a modell ne forogjon körbe-körbe magán, ha csúnyát mondanak rá. ..."  :rotflol: (Annyira igaz, hogy a kiadók nyomják futószalagon a folytatásokat...) Így lett lynx655 a címem és máig ahol nem használhatok simán Lynx nicket, ott lynx655-öt használok. Persze azóta ott is néha, ahol lehetne...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Nephilim on 2004-08-29, 22:53:22
Quote from: MeskeNálam gyakran fordul elõ, hogy meg akarom változtatni az álmomat, pl. álmodtam valami érdekeset, s valami megzavarja, akkor vissza akarom hozni, és megpróbálom folytatni. De már akkor nem lesz olyan, mintha tényleg ott lennék, mert addig belülrõl látom magam, s utánna már csak egy külsõ megfigyelõ vagyok, s az nagyon nem jó. De valamikor sikerül teljes egészében folytatnom az álmomat.

....
 :wtf:
Izé... lécci add meg a dealered számát!  :rotflol:  ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-08-29, 23:36:22
Quote from: Nephilim....
 :wtf:
Izé... lécci add meg a dealered számát!  :rotflol:  ;)
Jujj de :lol:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Meske on 2004-08-30, 12:55:27
Quote from: Nephilim....
 :wtf:
Izé... lécci add meg a dealered számát!  :rotflol:  ;)
Na ez gonosz volt!  :grrr: (Lehet, hogy csak vicnek szántad, de nekem nagyon nem tetszett!! :uzi: )
Mint már írtam ez csak álom, s semmi több. Én nem vagyok egy  ilyen ember-->:lazza:, aki mindenfele cigizik, s drogozik meg minden.
(Magyarul nem vagyok egy kúl csaj! :p)

És mostmár tényleg befejeztem az offot, ha válaszolni akarsz inkább PMben tedd, mert már nagyon elüt a témától!

EDIT: Nyitottam egy új threadet, hogy az "álmodozást" ott folytassuk! :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kalibur on 2004-08-30, 20:00:06
Quote from: lynx655Én már nem emlékszek pontosan mikor vettem fel a Lynx nevet, csak azt hogy mivel érdekel a sci-fi meg minden érdeklõdök a csillagászat iránt is, és ahogy az atlaszom hátán lévõ csillagtérképet lestem, megakadt a szemem a nagymedve seggében lévõ LYNX csillagkép nevén, és megtetszett.
És ha érdekel, hozzáteszem, hogy ez tk a hiúz latin neve (Lynx lynx)... talán ezért olyen népszerû... (de ez hangsúlyozottan csak egy tipp)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: lynx655 on 2004-08-30, 20:15:47
lehet hogy mondanom kellett volna, de az atlaszban természetesen ott van a csillagkép neve magyarul is, már attól a pillanattól tudtam :D és ezért is tetszett (nem csak a latin de az angol neve is lynx), mert szeretem a lopakodós játékokat, ugye akkor még nem animéztem (pl thief, deus ex, splinter cell, hitman stb) és ugye a hiúz egyedül vadászik, lesbõl, meglepetésszerûen támad, és halkan végez zsákmányával... ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: TurboK on 2004-09-02, 15:50:35
Quote from: MeskeNálam gyakran fordul elõ, hogy meg akarom változtatni az álmomat, pl. álmodtam valami érdekeset, s valami megzavarja, akkor vissza akarom hozni, és megpróbálom folytatni. De már akkor nem lesz olyan, mintha tényleg ott lennék, mert addig belülrõl látom magam, s utánna már csak egy külsõ megfigyelõ vagyok, s az nagyon nem jó. De valamikor sikerül teljes egészében folytatnom az álmomat. Ez azt jelentené, hogy akaratos vagyok?
Nem úgy hogy felkelsz, visszaalszol és megy a mozi tovább (akkor még nem "törlõdik ki" a fejedbõl az álom) csak egy kicsit másként, hanem úgy hogy na most ma este arról álmodok hogy Cindy Crawfordot kis zöld vörösszemû goblinok fogják megenni és aztán tényleg úgy lesz.
Title: sugo = Sugovác
Post by: sugo on 2004-09-06, 13:15:54
Valószínû nem sok mindenkit érdekel, de ha már észrevettem ezt a lehetõséget, és itt járok akkor leírom. Kb. 4 éve Rocker Zsolti hallgatás közben a haverok eldöntötték, hogy én sugo vagyok. Kész! Izgalmas mi?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-09-06, 15:05:16
Hali!

Ha nem érdekelt volna minket, akkor nem született volna meg ez a topic.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: sugo on 2004-09-07, 20:28:06
Quote from: DamnatusHali!

Ha nem érdekelt volna minket, akkor nem született volna meg ez a topic.

Na jó... Csak azért írtam ezt mert eddig elég ritkán fordultam elö usteam fórumon aktívan. (Vagyis önbizalomhiányomat fejeztem ki.)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Meske on 2004-09-08, 19:41:52
Quote from: sugoeddig elég ritkán fordultam elö usteam fórumon aktívan.
Nos, ezen bármikor változtathatsz... :)  :tezsvir:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: sugo on 2004-09-09, 14:33:16
Quote from: MeskeNos, ezen bármikor változtathatsz... :)  :tezsvir:

Fogok is! Kb. 3 hét, és lessz netem, onnantól itt fogok lógni elég sokat.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Sumire on 2004-10-03, 22:46:03
Én mostanság Robert Jordan fantasy-sorozatát olvasom lelkesen. Annak hangulatában született a nevem (egy mágus-lányt hasonlóképp hívnak a történetben)...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Suszi on 2004-10-04, 11:45:15
Én is jó ötletnek tartom ezt a thread-et.
Az én nick nevem a rendes nevembõl jött (Schuszter). Még a suliban aggatták rám ezt a nick-et.  :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-04, 16:04:29
Hali!

Cipész, maradj a kaptafánál!  :lol:
Na jó, ez szánalmas :beken:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kilteh on 2004-10-04, 16:19:40
A Magus név elég sok helyen foglalt - lassan 9 éve hívnak így volt gimis oszttársak -, így ez ki volt alapból lõve... Viszont még annó Diablo2ben kellett egy jó nick... Én meg olvastam elõtte egy jó kis M.A.G.U.S. regényt, és szépen le is nyúltam ezt a nevet... :D (Ennyit az eredeti ötleteimrõl...  :hehe: ) Azóta meg mindenhol Kilteh, mivel nem találkoztam túl gyakran azzal az üzenettel, hogy foglalt... :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-04, 16:30:07
Hali!

Melyik regénybõl való a név?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Feldin on 2004-10-05, 11:17:58
Quote from: DamnatusHali!

Cipész, maradj a kaptafánál!  :lol:
Na jó, ez szánalmas :beken:
Nekem tetszett :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kilteh on 2004-10-05, 11:28:32
Quote from: DamnatusHali!

Melyik regénybõl való a név?
Ööö... izéke... Szóval valamelyik legendák és enigmák kötetben van... Hogy melyikben, és mi a címe, azt nem tudom megmondani, mert a minap én is kerestem, de nem volt sehol... :beken:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-05, 18:09:51
Hali!

Csak mert így már nekem is ismerõs volt a név. Na de sebaj!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Rounin on 2004-10-06, 14:23:22
Quote from: AleyneÉn mostanság Robert Jordan fantasy-sorozatát olvasom lelkesen. Annak hangulatában született a nevem (egy mágus-lányt hasonlóképp hívnak a történetben)...

Tudtam, hogy ismerõs valahonnan :)

Nahh, régit már írtam, újon meg nincs mit ragozni. Talán annyit, hogy Kurosawa zseniális alkotása óta (valami hét gazdátlan kardforgatós ismeretlenség ;) ) rajongok a róninokért :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2004-10-20, 14:01:11
Quote from: RouninTudtam, hogy ismerõs valahonnan :)

te is fiam Rounin? :)

najó, hogy ne off legyen, nekem is származik Robert Jordan sorozatából egy nickem a neten :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kalibur on 2004-10-20, 15:34:00
Quote from: norikote is fiam Rounin? :)

najó, hogy ne off legyen, nekem is származik Robert Jordan sorozatából egy nickem a neten :)
Mi, ha nem vagyok túl indiszkrét :D ?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2004-10-20, 15:42:29
Quote from: KaliburMi, ha nem vagyok túl indiszkrét :D ?
...gomen, de szeretném ha inkognítóban maradna másik énem!  :hehe:
azért ugye nincs harag? :_piszka:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kalibur on 2004-10-20, 23:08:50
Quote from: noriko...gomen, de szeretném ha inkognítóban maradna másik énem!  :hehe:
azért ugye nincs harag? :_piszka:
:morci: harag? áá, dehogy  :morci:
Bár ha egy röpke megjegyzést megengedsz: Akkor tk fölösleges volt emlegetni is...  :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2004-10-20, 23:17:40
Quote from: Kalibur:morci: harag? áá, dehogy  :morci:
Bár ha egy röpke megjegyzést megengedsz: Akkor tk fölösleges volt emlegetni is...  :rolleyes:
ez igaz :D viszont csak azért tettem oda, hogy ne offoljak nagyon.
hogy most se tegyem, lássuk csak....a film amit a tesóm látott, amiben Noriko volt a szereplõ, az Ozu: Tokió történet  
szóval innen van a nevem.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-10-20, 23:44:54
Quote from: norikohogy most se tegyem, lássuk csak....a film amit a tesóm látott, amiben Noriko volt a szereplõ, az Ozu: Tokió történet  
szóval innen van a nevem.
És az már csak véletlen, hogy a polgári nevedre is hasonlít?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-21, 00:21:26
Hali!

Quote from: MohaÉs az már csak véletlen, hogy a polgári nevedre is hasonlít?

Biztos csak a véletlen mûve!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pandóra on 2004-10-22, 01:24:58
Helló!

Ezt most olvastam Hésziodosz Munkák és napokjában a kis névadómról.  :rolleyes: Itt-ott azért van hasonlóság köztünk, legalábbis az utolsó két sor 100%-ig.  :hehe:


Ekkor a felleggyûjtõ Zeusz így szóla haraggal:
   "Íapetosz fia, minden másnál hát ravaszabb vagy,
annak örülsz, hogy megcsaltál s elloptad a lángot,
mely bajt hoz tereád s a jövõben az emberi nemre.
Tûz kellett? Adok én majd nékik olyan veszedelmet,
hogy szeretik s körülujjongják saját vezsedelmük."
Szólt és felnevetett a halandók s istenek atyja,
s tüstént hívta a híres Héphaisztoszt a paranccsal,
hogy földet gyúrjonn vízzel, majd emberi hangot
és mozgékony erõt adjon bele és gyönyörû szûz
istennõkre hasonló szépséget, azután meg
asszonyi mesterségre: szövésre tanítsa Athéné,
és arany Aphrodité öntsön bûbájt a fejére
s bajszerzõ vágyat s gondot, mi a testet emészti,
szemtelen eblelket bele, tolvaj hajlamot adjon
végül az isteni hírnök, Hermész Argeiphontész.
   Így szólt, s mind hallgattak Zeusz fejedelmi szavára.
Tüstént gyúrt, ahogyan Kronidész kívánta, a sánta
mester szégyenlõs szép szûz lánykát az agyagból,
és a bagolyszemü Pallasz Athéné felcicomázta.
Istennõk: Khariszok, s Pheitó, a királyi Igézet,
hoztak arany láncot testére, s a széphaju Hórák
nyíladozó tavaszon fonták meg dús koszorúját,
végül minden díszt elrendez rajta Athéné.
Keblét Argeiphontész megtöltötte csalással,
hízelgõ szóval s tolvaj hajlammal egészen,
úgy ahogyan mennydörgõ Zeusz kívánta, s adott még
hangot az isteni hírnök a lánynak, s elnevezé õt
Pandórának, mert neki, akik lakják az Olümposzt,
mind adtak valamit, kárára az emberi nemnek.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-22, 09:56:18
Hali!

Szerintem az utolsó sor pont nem stimmel!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pandóra on 2004-10-24, 01:09:51
Quote from: DamnatusHali!

Szerintem az utolsó sor pont nem stimmel!
Szerintem az utolsó 6 stimmel egyedül. De azért  :merci:  :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-24, 09:28:40
Hali!

Annyira még nem ismerlek, hogy a "tolvaj hajlamaidról" tudnék, de az biztos, hogy nem vagy "kárára az emberi nemnek". Márcsak itt, a fórumon se! :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Phoeneix on 2004-10-26, 22:58:05
Nekem ez akkor jott, amikor elkezdtem haloban starcraftozni. Haver mindig felemlegette, amikor a semmibol nyertem, mivel legyakta a bazisom, es 1 expbol techeltem ujra es vertem meg, aztan par nap mulva elkezdtem heroes3 armegedon's blade-del gamelni, es abba a kedvenc fajomnak . ez volt a fo1sege. Szal ebbol a megjegyzesbol es a gamebol jott. Amugy meg azert Phoeneix, mert eloszor elirtam, es amikor eszrevettem, akkor mar azt mondtam, hogy nem javitom at, mert igy egyedi:D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-10-27, 21:09:16
Hali!

Off: Heroes 3 Conflux nagyon jó volt. én fõnix + tûz és energia elementállal mentem, armageddonoltam (nem hat rájuk) a maradékot meg fõnixxel elintéztem (mivel a leggyorsabb egység). :) Ja és stracraft rulez!

Egyébként így tényleg egyedi, de mégis mindenki tudja mibõl született a neved.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pirula on 2004-11-14, 21:28:22
Hogy teljes legyen a bemutatkozásom ide is teszek bejegyzést.
Tehát.
Pirula a polgári becenevem, tudom, ilyesmit netes környezetben mellõzni szokták, mert nem elég anonim, de mindegy.
Pofonegyszerû a történetem: mivel az arcom bõrrétegén a köb- lap- és egyéb hámsejtek számomra ismeretlen okokból nehezen leplezik a vér betódulását az itt futó hajszálerekbe. Ezt a jelenséget elpirulásnak is nevezik irodalomkedvelõ körökben, innen ered - már nagyon de nagyon régrõl - a név.
Persze ez egy abszolút lapos, semmilyen történet, ezért bemutatkozáskor gyakran kiszínezem. Például úgy hogy zsenge gyermekkoromban apám halála után nehéz sorsú édesanyámmal és 5 testvéremmel együtt éltem a 8. kerületben és tabletta formában kellett kábítószert árulnom hogy a családnak legyen mit ennie. Mindezt persze lehajtott fejjel, ujjaimat tördelve, félhangosan, nehéz sóhajokkal megszakítva.
Igen, inkább ezt szokták elhinni.  :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2004-11-14, 22:55:34
Quote from: PirulaPersze ez egy abszolút lapos, semmilyen történet, ezért bemutatkozáskor gyakran kiszínezem. Például úgy hogy zsenge gyermekkoromban apám halála után nehéz sorsú édesanyámmal és 5 testvéremmel együtt éltem a 8. kerületben és tabletta formában kellett kábítószert árulnom hogy a családnak legyen mit ennie. Mindezt persze lehajtott fejjel, ujjaimat tördelve, félhangosan, nehéz sóhajokkal megszakítva.
Igen, inkább ezt szokták elhinni.  :)
Jaaaaj! :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2004-11-15, 20:03:12
Hali!

Azért errõl a sztoriról lassan szokj le! ;)
A polgári beceneves sztori jobban tetszik!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-11-16, 01:10:40
Egy kérdés: miért pont a 8. ker.?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Dragon on 2004-11-16, 04:18:41
Quote from: TriviEgy kérdés: miért pont a 8. ker.?
Mert ott a Kandó, és a leendõ villanymérnököknek árulta, hogy azoknak könnyeb legyen elviselni a tanáraikat.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Marfy on 2004-11-16, 10:29:43
Quote from: PirulaPéldául úgy hogy zsenge gyermekkoromban apám halála után nehéz sorsú édesanyámmal és 5 testvéremmel együtt éltem a 8. kerületben és tabletta formában kellett kábítószert árulnom hogy a családnak legyen mit ennie. Mindezt persze lehajtott fejjel, ujjaimat tördelve, félhangosan, nehéz sóhajokkal megszakítva.
Hú de szomorú történet  :beken: .

 ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pirula on 2004-11-16, 10:39:11
Quote from: bpka000Mert ott a Kandó, és a leendõ villanymérnököknek árulta, hogy azoknak könnyeb legyen elviselni a tanáraikat.

Hmm...  ezek szerint te is lenn voltál a téren? Csak nem te voltál az a kis kockásinges csávó aki a kokszot terítette?  :eeek: :D

Trivinek válaszolva: Azért mert a Gengszter Zoltán bácsi meg a Szasza bácsi is csomószor megmondta már hogy az egy nagyon kúl környék, és ha valaki ott nõ fel akkor köthet a fejére kendõt, meg mondhatja hogy Vato Loco. :lazza:

Damnatus: Nagyon nehéz egyébként leszokni errõl a sztoriról, mert nagyon mókás látni a ledöbbent arcokat. Pedig mondom, mindig úgy adom elõ hogy mondom az eredetit is és adok választási lehtõséget. Persze megvan a veszélye hogy mint kamugépet könyvelnek el, de istenem, az élet csupa kalandos meglepetés...  :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2004-11-16, 13:21:30
Quote from: Pirulamondhatja hogy Vato Loco
Mi?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Feldin on 2004-11-16, 15:04:14
Quote from: TriviMi?
:D Trivi nem mûvelt Gangsztában :)
Örülj neki! Asszem egy dalszöveg részlet.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Dragon on 2004-11-16, 16:51:00
Quote from: PirulaHmm...  ezek szerint te is lenn voltál a téren? Csak nem te voltál az a kis kockásinges csávó aki a kokszot terítette?  :eeek: :D
Nem, én Óbudán voltam, infó karon.
 :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pirula on 2004-11-16, 17:20:52
Quote from: TriviMi?

Jól mondja Feldin, egy refrén:
"Vato Loco!
Tesó vagy chico!" :D

Egyébként meg a Vér kötelez c. alapfilmben hívták így a dél-amerikaiak utcai bandáját, innen ered ez a nagy magyar gengszterkedés is.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pirula on 2004-11-16, 17:24:33
Quote from: bpka000Nem, én Óbudán voltam, infó karon.
 :)

Asszem a Szasza óbudai, szóval az is nagyon  :lazza::uzi: környék.  :)

Action ist :kiraly:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Rounin on 2004-11-17, 20:13:29
Quote from: TriviMi?

A Loco az asszem õrült (?) (szegényes spanyoltudásomat elõvéve :D )

"Loco como un zorro!" -> Õrült mint egy róka :) [hogy honnan rémlik ez :wtf: ]
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Xipe on 2005-01-16, 05:17:52
Quote from: TriviMi?


ez egy spanyol banda mondasa amit a Latin Kings nevezetu  gangster banda hasznal a mai napig.
amit zolikaek elvettek toluk.
ha ezt mint feher ember odamondanad egy Latin Kingnek kulfodon, le is lone erte(volt mar ra pelda)
Title: Watasi wa katz (not Katz!!!)
Post by: katz on 2005-02-04, 15:52:59
A nevem katz. A Vérengzõ Horda klán tagja vagyok.
Törött Agyar vezetésével elég sokat járunk vadászi a Galaxisban, fõleg a Nrakhit-ra. A legerõsebb vezér Árnyékfarkas Ölõ pár ezer évvel ezelõtt elõvigyázatosságból több helyre is telepíttetett az ember nevû keltetõfajból, így a Nrakhit bolygóra is. (Kiváncsi vagyok miféle állat lehet az az Árnyékfarkas. A dicsõ vezérnek a fõhelyen van az elejtett préda koponyája. Az alapján olyannak képzelem, mint egy Wookie agyarakkal és nagy karmokkal.) Az eredeti származási helyükön a Szíriusz rendszerben már ugyancsak elszaporodtak és felfejlõdtek ezért le kellett vadászni az egész állományt. Mostanában a Föld nevõ sárfészken is kezdenek elpimaszodni. A múltkor is kinyírtak két vadászt. Bár igaz, két ilyen nyomorult selejtért, akiket meg bír ölni egy ilyen alantas faj, nem kár.
A Nrakhit elég nyugalmas egy bolygó. Az emberprédák elég kevesen vannak arrafelé és meglehetõsen primitívek. Istenként tisztelnek bennünket és amikor eljön az idõ, önként választanak maguk közül áldozatok a keltetésre. Ilyenkor indul a vadászat. Ezt nagyon szeretem, de a múltkori vadászaton az egyik társam Picur véletlenül leölte a királynõt. Törött Agyar nagyon megharagudott rá és a prédák elé vetette, hogy Predatorian fejlödjön ki belõle. Erre a legjobb vadászni. Olyan, mint mi csak nagyobb és erõsebb. Igazi kihívás és nekem, életemben elõször sikerült becserkésznem egyett. Még Törött Agyar is megdicsért. Hatalmas dicsõség volt. Jelentõsen megnõtt ezáltal az esélyem, hogy ha Törött Agyar az örök vadászmezõkre távozik én legyek az új klánvezér. Az összes préda leölése után mehettünk vissza a Khsyykurra hozni egy másik királynõt. 3 társunk ott is hagyta a sisakját a harcban. Amatõrök. Hibáztak. De legalább dicsõ módon, harc közben haltak meg.
A Nrakhit elég nyugalmas egy bolygó. Szeretek ott idõzni a vadászatokon kívük is. Meleg van, ugyanakkor a kiterjedt erdõségek miatt rengeteg a rejtõzködési lehetõség. Ideális vadászterep. Olyan, mint amilyen az ember álltal Vietnámnak nevezett hely. Az volt a kedvenc helyem az eddigi vadászataim közül. Ugyan csak emberekre lehetett vadászni, de mégis nagyon jó volt, mert sokan rejtõztek a bokrok között és jól taktikáztak, sok csapdát állítottak. Rég szórakoztam olyan jót.
Visszatérve a Nrakhitra. Az emberprédák mellett élnek ott vmi nagytestû macskafélék is. Az alantas faj persze azok közül is sokat meghágott. Az embereknek mindegy csak lyuk legyen rajta. Egy vadászat során láttam, hogy egy ember meghágott egy fehér gyapjas, bégetõ állatot. Undorító volt. A kis szõrös, hegyesfülû faj és az emberek keveredésébõl születtet lényeket a prédák csak katz-nak hívják. Hasonlítanak az emberekhez, de messze nem olyan ocsmányak. Hegyes fülük és szõrös farkuk van. Ha elég türelmes velük valaki, akkor gyorsan lábhoz lehet szoktatni õket, de azután már le sem lehet õket rázni. Állandóan nyalakodnak és általában mindig eltalálják azt a pontot  ahol a legjobban esik, illetve hozzámdörgölõznek és nyávognak. Ez nekem nagyon furcsa ugyan akkor roppant jól esik. Törött Agyar szerint ezek a lények gyengévé tesznek engem és méltatlanná válok a vadászatra, ezért bizonyításként, hogy nem függök tõlük, ki kellett végeznem azt amelyik a legtöbbet volt velem. Megtettem, ismét elnyerve ezzel a klánvezér bizalmát. Azóta elnézik nekem, hogy ott töltöm a vadászatok közötti idõt és a kicsiny állatok nyomán elneveztek katz-nak. Már új kedvencem is van. Íme. (http://img.photobucket.com/albums/v460/katz/anime/a_mix79a.jpg)
Így lehet az, hogy a vadászok egyik legjelesebb képviselõjét úgy szólítnak, mint egy gyáva és gyenge fajt.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Xipe on 2005-02-04, 15:57:51
Katz, nem is ismerted Dashande-t.

az en nevem Xipe(pontositva Xipe Totec).
ez a fogadott nevem mint az Order of the Gash fopapja.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-02-04, 16:18:34
Quote from: Xipekatz, nem is ismerted Dashande-t.

az en nevem Xipe(pontositva Xipe Totec).
ez a fogadott nevem mint az Order of the Gash fopapja.
A te vallásodnak mi vagyunk az Istenei és a te dolgod nem más, mint szolgálni az uraidat és áldozatot ajánlani fel nekik.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Xipe on 2005-02-04, 16:21:38
Quote from: katzA te vallásodnak mi vagyunk az Istenei és a te dolgod nem más, mint szolgálni az uraidat és áldozatot ajánlani fel nekik.


tevedsz.
mi mar elotettek eltunk es utanatok is fogunk elni.
ti nekunk apro porszemek vagytok a mindorokke tarto verontasban.
szamunkra, a te neped, nem mas mint eszkoz.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-02-04, 17:37:08
Quote from: Xipetevedsz.
mi mar elotettek eltunk es utanatok is fogunk elni.
"utanatok is fogunk elni." HAHAHAHAHA
Nyomorult préda. Személyesen fogom karóra tûni a fejed.
NHEEEHM. Inkább hagyom, hogy egy arcraugró végezze a dolgát rajtad. Sokkal nagyobb élvezet lesz majd arra vadászni ami szépen lassan kimászik belõled és magzabálja a tested.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Baldy on 2005-02-04, 20:00:05
Quote from: katzInkább hagyom, hogy egy arcraugró végezze a dolgát rajtad.

Valahogy ugy, mint ezen a kép (http://usteam.uw.hu/pictures/b/pics/1106041436134.jpg)en? :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-02-04, 21:20:29
Quote from: BaldyValahogy ugy, mint ezen a kép (http://usteam.uw.hu/pictures/b/pics/1106041436134.jpg)en? :D
Én is pont erre gondoltam, csak nem akartam belinkelni :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Xipe on 2005-02-04, 21:21:13
Quote from: katz"utanatok is fogunk elni." HAHAHAHAHA
Nyomorult préda. Személyesen fogom karóra tûni a fejed.
NHEEEHM. Inkább hagyom, hogy egy arcraugró végezze a dolgát rajtad. Sokkal nagyobb élvezet lesz majd arra vadászni ami szépen lassan kimászik belõled és magzabálja a tested.


erre mondjak azt hogy: Almodik a nyomor.

Baldy, nem is tudtam hogy olvasod a VGCats-et
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2005-02-04, 21:47:53
katz: atashi wa-t lányok mondanak :_piszka: :D
Fiúk watashi wa-t használnak ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Mattanja on 2005-02-04, 23:05:18
Quote from: katzA nevem katz. A Vérengzõ Horda klán tagja vagyok.
...
:lol: Szerintem inkább lökött vagy! ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-02-05, 00:13:05
Quote from: Trivikatz: atashi wa-t lányok mondanak :_piszka: :D
Fiúk watashi wa-t használnak ;)
:merci: Javítva! Különben is a Cosplayes képek után már nem mindegy. :D
Quote from: Shiroi:lol: Szerintem inkább lökött vagy! ;)
:D Örülök, h tetszik :D A következõbe beleírlak téged is  ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Mattanja on 2005-02-05, 10:04:59
Quote from: katz:D Örülök, h tetszik :D A következõbe beleírlak téged is  ;)
Estére készen legyen! :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-02-05, 10:54:26
Quote from: ShiroiEstére készen legyen! :)
Felejtsd el. Berserket nézek/olvasok. Majd beveszek még egy olyan pirulát amit Pirula szed és írok vmit. Ilyen szép névvel lehetnél a Matsuroe bolygó gyönyörûszép hercegnõje vagy inkább egy cicalány szexrabszolga :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Felsmuk on 2005-02-24, 20:45:09
Az én nevemra kicsit hatással voltak a démonok, a warcraft, meg az hogy a becenevem Smuki... A "fel" elõtag a démoni származásra utal...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2005-02-26, 13:28:24
Quote from: White SeeDAz én nevemet csak a Final Fantasy VIII. befolyásolta.
De csak csöppet :p
Aha, tényleg. Észre sem vettem :) És miért white?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Xipe on 2005-02-26, 13:29:06
Quote from: White SeeDAz én nevemet csak a Final Fantasy VIII. befolyásolta.
De csak csöppet :p


ki gondolta volna.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2005-02-26, 13:59:17
Quote from: White SeeDMert inkább vagyok White mint Black:)
...és akkor miért nem blue mondjuk?
Title: Orion
Post by: Orion on 2005-02-28, 08:08:04
Nem a tv márkát kívánom jelképezni, hanem a csillagképet. Jelentése: Kaszás, Vadász.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Tyrael on 2005-03-05, 03:13:01
Tyrael a Diablo2-bol
Tyrael
Amugy Lynx-nek uzenem, hogy egyik SquareSoft RPG-ben (Crono Cross) igy hivjak a foellenseget, bar rovid ideig te is a borebe bujsz.

Tyrael
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Marfy on 2005-03-05, 03:25:01
Quote from: TyraelTyrael a Diablo2-bol
Egy Diablo fan :jee:, eszembe sem jutott volna hogy az angyalról kaptad a neved.
A Bnetet majd összefuthatnánk :).
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Tyrael on 2005-03-05, 07:17:01
igazsag szerint a nev meg abbol az idobol valo, mikor otthon nem volt netem, szoval dio-t is foleg csak offline, meg haverokkal lan-on nyomtuk.
de epp gondolkoztam rajta, hogy elo kene venni, es kiproszalni neten.
A jatek iranti szenvedely elmult, a nick viszont rajtam maradt.

Tyrael
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2005-03-05, 10:54:22
Quote from: TyraelAmugy Lynx-nek uzenem, hogy egyik SquareSoft RPG-ben (Crono Cross) igy hivjak a foellenseget, bar rovid ideig te is a borebe bujsz.

Tyrael
Egyrészt SPOILER, másrészt azért nem ilyen egyszerû a dolog ;) Fõleg, mivel õ nem is a fõ-fõellenség, hanem csak egy al-fõellenség (micsoda hierarchia :)).
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Tyrael on 2005-03-05, 17:14:55
najo, akkor nem foellenseg
de mig a Time Devourer-rel (tuti nem jol irtam) csak a jatek legvegen kell csatazni, Lynx ellen szamtalanszor.

Tyrael
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Rounin on 2005-03-07, 12:57:18
Quote from: Tyraelnajo, akkor nem foellenseg
de mig a Time Devourer-rel (tuti nem jol irtam) csak a jatek legvegen kell csatazni, Lynx ellen szamtalanszor.

Tyrael

 :_off:

Ez is SPOILER :( Köszi szépen :ejj:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Tyrael on 2005-03-09, 20:22:34
hat csak szolok, hogy ez egy jatek.
es van egy olyan erzesem, hogy aki eddig nem jatszott vele, az mar nem is fog. :D

Tyrael
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Felsmuk on 2005-03-09, 20:49:48
Tyrael, ha diablós vagy akkor valószínûleg tetszeni fog neked ez (http://ftp.blizzard.com/pub/diablo2exp/mp3s/The-Cain-Rap.zip) . Egyébként miért van minden anygalnak -el végzõdése?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Darkstar on 2005-03-09, 21:08:27
Quote from: FelsmukTyrael, ha diablós vagy akkor valószínûleg tetszeni fog neked ez (http://ftp.blizzard.com/pub/diablo2exp/mp3s/The-Cain-Rap.zip) .

 :lol:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Damnatus on 2005-03-09, 21:08:36
Hali!

Mert héber nyelvben az -el névvégzõdés gyakori: pl. Izrael, Sámuel stb. lehet, hogy van jelentése is.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Dragon on 2005-03-09, 23:11:19
Quote from: DamnatusHali!

Mert héber nyelvben az -el névvégzõdés gyakori: pl. Izrael, Sámuel stb. lehet, hogy van jelentése is.
Igen pl. Fotel, a székek õrangyala :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kairakuda on 2005-08-16, 14:28:51
A nevem magyar megfelelõje Terry Pratchett Piramisok címü könyvébõl lett kiaplikálva, nem emlékszem pontosan, de mintha a fõhõsnek (aki a sivatagból származik) magyaráznák a hajó fogalmát ezzel a kifejezéssel: "a tenger tevéje", ebbõl származik a décés niknevem: Tengertevéje, amit belegyömöszöltem egy online magyar-japán fordítóprogiba, ami a következõket dobta ki: tenger=kai; teve=rakuda, ezt a két szót valószinüleg feletébb szakszerütlenül összeházasítottam, így lettem Kairakuda. Persze nehogy azt gondoljátok, hogy én egy hajó vagyok :D , csak szeretem a szóelferdítéseket/játékokat (sivataghajója-tengertevéje).
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: .Attila on 2005-08-16, 15:02:40
Valszeg a Kai no rakuda a helyes japán megfelelõ, mint a tenger tevéje.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2005-08-16, 15:25:44
Tenger teveje! Ez kegyetlen! :D:D:D
Lassan kezdek kivancsi lenni, hogy Melville honnan szopta a Queequeg nevet, es egyaltlan milyen nyelven van, ha nem hablatyul. :D Remelem valami olyat jelent, hogy fasza tetkos csavo, aki jo (balna)vadasz. :hehe:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-08-16, 18:38:57
Quote from: KvikvegTenger teveje! Ez kegyetlen! :D:D:D
Lassan kezdek kivancsi lenni, hogy Melville honnan szopta a Queequeg nevet, es egyaltlan milyen nyelven van, ha nem hablatyul. :D Remelem valami olyat jelent, hogy fasza tetkos csavo, aki jo (balna)vadasz. :hehe:
:lol: Én azt hittem az NGE pingvinjét hívják Kvikvegnek. Mondjuk ez is olyan nekem, mint a Blimp="gombnyomagtás hangja". :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Raggie on 2005-08-16, 18:43:44
Quote from: KairakudaA nevem magyar megfelelõje Terry Pratchett Piramisok címü könyvébõl lett kiaplikálva, nem emlékszem pontosan, de mintha a fõhõsnek (aki a sivatagból származik) magyaráznák a hajó fogalmát ezzel a kifejezéssel: "a tenger tevéje", ebbõl származik a décés niknevem: Tengertevéje, amit belegyömöszöltem egy online magyar-japán fordítóprogiba, ami a következõket dobta ki: tenger=kai; teve=rakuda, ezt a két szót valószinüleg feletébb szakszerütlenül összeházasítottam, így lettem Kairakuda. Persze nehogy azt gondoljátok, hogy én egy hajó vagyok :D , csak szeretem a szóelferdítéseket/játékokat (sivataghajója-tengertevéje).
Huh, nem semmit dolgoztál, hogy legyen egy neved! Mindenesetre Pratchett RULZ , és tényleg úgy történtek a dolgok a Piramisokban!(kirrály könyv!) Erre aztán soha a büdös tortába se jöttem volna rá, hogy innen jött a neved! :jee: Riszpekt érte!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2005-08-16, 22:02:45
Quote from: katz:lol: Én azt hittem az NGE pingvinjét hívják Kvikvegnek.
Az nem Pen-Pen? :D:D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2005-08-16, 22:07:05
Quote from: MohaAz nem Pen-Pen? :D:D
De. :D
De lehet benne valami, mert noveremnek is egy pingvin ugrott be a nevemrol...  :eeek:  (Most azon gondolkodom, hogy berakjam-e avatarnak csak poenbol a pingvint... Inkabb nem...)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Leon Carter on 2005-08-20, 13:38:50
Az én nevem, a kedvenc filmeim fõszereplõi!
Leon!
Leon a Profi!
Carter!
Carter doki a vészhelyeztbõl!

De egyébként Ishikawa az új nickem az pedig a mindenki által jól ismert Gits
Egyik szerplõje aki nagy hacker!
Röviden enyi!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-08-20, 13:42:27
Quote from: Leon CarterAz én nevem, a kedvenc filmeim fõszereplõi!
Leon!
Leon a Profi!
Carter!
Carter doki a vészhelyeztbõl!
Vhogy nekem is ez jutott eszembe a nevedrõl. Egy kicsit fura, a két karakter nem nagyon passzol egymáshoz...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Leon Carter on 2005-08-20, 14:30:46
Quote from: katzVhogy nekem is ez jutott eszembe a nevedrõl. Egy kicsit fura, a két karakter nem nagyon passzol egymáshoz...

A két karakert elegy lennék én magam!
Csak kapjak fegyvert a kezembe , lesz aztán vérfürdõ :)!
Egyébként sok közös van a két karakterbe!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-08-20, 15:48:19
Quote from: Leon CarterA két karakert elegy lennék én magam!
Csak kapjak fegyvert a kezembe , lesz aztán vérfürdõ :)!
Kinyírod magad vele?  :rolleyes:
Quote from: Leon CarterEgyébként sok közös van a két karakterbe!
Ja, az egyik megpróbálja megmenteni azt, amit a másik megpróbál kinyírni...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2005-08-20, 16:13:57
Quote from: katzJa, az egyik megpróbálja megmenteni azt, amit a másik megpróbál kinyírni...
Végül is a vér közel áll mindkettõhöz. :haha:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Leon Carter on 2005-08-20, 17:19:56
Quote from: MohaVégül is a vér közel áll mindkettõhöz. :haha:

Hát igen, az élet körforgása!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Yakumo on 2005-10-05, 19:28:14
Quote from: kisviragmondjuk nem szeretem, mikor ékezetesen használják, írott formában szigoruan egybe, kisbetüvel, a-val szeretem, de persze nem balhézok, ha nem igy történik.
Ezt csak most olvastam és nagyon jót mulatok rajta!  :rolleyes:  :lol:  :hahaha: Az emberek változnak, még a vámpírok is! :D :lul:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: kisvirag on 2005-10-05, 19:38:03
jahm, csak tul sokan gondolták ugy, hogy akkor nyugottan irhassák helytelenül...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-05, 21:12:14
És szóban? "Kisviraaag?"
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Yakumo on 2005-10-05, 21:40:04
Na ok, használjuk ezt a Thread-et arra, amire való:D :
So azt hiszem az én nevem egyértelmû, nincs benne semmi csavar. A 3x3 Eyes c. manga, majd anime-bõl a hímnemû fõszereplõ neve Yakumo Fujii :) Ez volt az elsõ manga, ami igazán megtetszett a Seraphic Feather mellett a Super Manga Blast! nevû gyüjteményes kiadványból. Csak hát a f**kin' Dark Horse beszüntette a kiadását  :hogyaza: , amit ugye nem gyõzök hiresztelni mindenhol :D Béke veletek!
-Pai's Wu
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-05, 22:14:22
Ha már így újra elõkerült ez a topic, akkor énis megosztom veletek rövid történetemet. :appl:

Volt egyszer régen, hogy a vidám általános iskolás éveket felváltottak, a gimnáziumi folyósók, megfoghatatlan rémei (ajánlott irodalom: Animációs film az FFVII-bõl topic). Én még naív kissrác voltam: mitse tudtam trendrõl, popkultúráról, a cipõfûzõk színének, és a hajviselet milyenségének fontosságáról. Így történhetett, hogy egy verõfényes reggelen, besétáltam az osztályba egy kék kertészgatyában (olyan hosszúszárú, vállpántos fajta), amibõl valamiért az én drága osztálytársaim rögtön a régi csehszlovák rajzfilmsorozatra asszociáltak, ami nálunk "Kisvakond" címmel borzolta a kedélyeket. Ez tulajdonképpen nekem jól jött, mert akkoriban nagy arcade-fan voltam, és a játéktermi gámék toplistája általában csak három betût enged megosztani a világgal. A nevem kezdõbetûi nem jöhettek szóba, mert a szüleim jókedvükben úgy válogatták gyermekeik megszólítását, hogy nemcsak nekem, de három testvéremnek is mindkét neve "B" betûvel kezdõdik (márpedig az átlagcsaládoknál, legalább az egyik kezdõbetû különbözni szokott) . Engem meg má' ne keverjenek az öcsémmel hö. Így egy kicsit amerikanizáltam a Kisvakondot, ebbõl lett a "Little Mole(L.M)". Amit késõbb (hogy titokzatosabb legyen) L.Mole -ként kezdtem használni.

Itt a vége fuss el véle! És ha jók lesztek, holnap elmesélem nektek Zámbó Jimy nevének a történetét.   ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-05, 22:33:51
Quote from: L.MoleItt a vége fuss el véle! És ha jók lesztek, holnap elmesélem nektek Zámbó Jimy nevének a történetét.   ;)
Akkor inkább rosszak leszünk... :__devil: Te a te történeted érdekel volt! :cool: (Kár h most már nem olyan titokzatos a neved számunkra... :) )
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Yakumo on 2005-10-05, 22:42:02
Quote from: L.MoleHa már így újra elõkerült ez a topic, akkor énis megosztom veletek rövid történetemet. :appl:
egy verõfényes reggelen, besétáltam az osztályba egy kék kertészgatyában (olyan hosszúszárú, vállpántos fajta), amibõl valamiért az én drága osztálytársaim rögtön a régi csehszlovák rajzfilmsorozatra asszociáltak, ami nálunk "Kisvakond" címmel borzolta a kedélyeket........Így egy kicsit amerikanizáltam a Kisvakondot, ebbõl lett a "Little Mole(L.M)". Amit késõbb (hogy titokzatosabb legyen) L.Mole -ként kezdtem használni.

Itt a vége fuss el véle! És ha jók lesztek, holnap elmesélem nektek Zámbó Jimy nevének a történetét.   ;)
Pár éves koromban anyám mindig egy kis vakondos képeskönyvbõl mondta nekem és öcsémnek az esti mesét, hüpp elérzékenyültem :bruhuhu:  :)
De Jimmy-t az istenért se!  :eek:  :uzi:  :kiraly:     :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: thrall on 2005-10-05, 22:47:39
az én nevemet egyszerûen ki lehet találni: :D

Isten megteremté Blizzardot, majd Blizzard a warcraft univerzumot, majd aztán ezen játék 3. részében volt egy Thrall nevezetû ork hõs, akirõl még könyvet is írtak a klánok ura címmel. Naszóval ez a hõs már a legelejétõl megtetszett, ezért választottam ezt a nevet (persze manapság inkább Kuroryu néven futok, de az egy másik mese)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-05, 22:55:22
Quote from: YakumoDe Jimmy-t az istenért se!  :eek:  :uzi:  :kiraly:     :D

Ne csináljátok már! :eeek: Hogy lesz ebbõl mese? --- És itt jön be a danolászás, valami égbõl pottyant ejtõernyõrõl... :muhahah:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2005-10-05, 23:24:21
Jó sztory L.Mole. :)
4 BB a családban? Érdekes lehet. :haha: Engem meg egy idõben "körülbelül"-nek szólongattak a monogrammom miatt (KB) :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Yakumo on 2005-10-05, 23:25:43
Quote from: L.MoleNe csináljátok már! :eeek: Hogy lesz ebbõl mese? --- És itt jön be a danolászás, valami égbõl pottyant ejtõernyõrõl... :muhahah:
Tell us a fable, master! (és mutasd a figurákat!! majd :) )
Alig várjuk! Alig várjuk! :hopp:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2005-10-05, 23:46:50
Quote from: L.MoleHa már így újra elõkerült ez a topic, akkor énis megosztom veletek rövid történetemet. :appl:
...
Wow, ez tok aranyos!!! Az egyik kedvenc mesekonyvem volt A vakond nadragja kiskoromban. :rolleyes:
Monogram: en a "van egy zsepid" kerdesre mindig igennel tudok felelni. PZs. Kreten poen, ugye? Plusz nem tudom miert poen, de a 7 patko egy lovon sem gond.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-06, 00:01:51
Quote from: YakumoTell us a fable, master! (és mutasd a figurákat!! majd :) )
Alig várjuk! Alig várjuk! :hopp:

Ne is említsd! Nemrég öntöttem ki három darab SD iskoláslányt. Szépen kifestettem õket - a szájakat hagytam utoljára, ééés persssszehogyakkorderülkihogyelvanbúrvaazösszhatásbakker :morci:. Úgyhogy az éjszaka közepén nekiáltam orrmûtétet végezni a három figurán, ami után mind úgy néztek ki, mint valami SD Freddy Krüger szoknyában. Ráadásul bevállaltam egy RPG maker pályázatot is hó végéig mert hülye vagyok! :comp:

Akik hozzá akarnak szólni a fentiekhez azoknak megkönnyítem a dolgát: Ctrl+C - Ctrl+V az alábbi sorra:

Ez mind szép és jó, de  :_off:  :lame: !!!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: TurboK on 2005-10-06, 00:09:44
Quote from: L.MoleHa már így újra elõkerült ez a topic, akkor énis megosztom veletek rövid történetemet. :appl:

Volt egyszer régen, hogy a vidám általános iskolás éveket felváltottak, a gimnáziumi folyósók, megfoghatatlan rémei (ajánlott irodalom: Animációs film az FFVII-bõl topic). Én még naív kissrác voltam: mitse tudtam trendrõl, popkultúráról, a cipõfûzõk színének, és a hajviselet milyenségének fontosságáról. Így történhetett, hogy egy verõfényes reggelen, besétáltam az osztályba egy kék kertészgatyában (olyan hosszúszárú, vállpántos fajta), amibõl valamiért az én drága osztálytársaim rögtön a régi csehszlovák rajzfilmsorozatra asszociáltak, ami nálunk "Kisvakond" címmel borzolta a kedélyeket. Ez tulajdonképpen nekem jól jött, mert akkoriban nagy arcade-fan voltam, és a játéktermi gámék toplistája általában csak három betût enged megosztani a világgal. A nevem kezdõbetûi nem jöhettek szóba, mert a szüleim jókedvükben úgy válogatták gyermekeik megszólítását, hogy nemcsak nekem, de három testvéremnek is mindkét neve "B" betûvel kezdõdik (márpedig az átlagcsaládoknál, legalább az egyik kezdõbetû különbözni szokott) . Engem meg má' ne keverjenek az öcsémmel hö. Így egy kicsit amerikanizáltam a Kisvakondot, ebbõl lett a "Little Mole(L.M)". Amit késõbb (hogy titokzatosabb legyen) L.Mole -ként kezdtem használni.

Itt a vége fuss el véle! És ha jók lesztek, holnap elmesélem nektek Zámbó Jimy nevének a történetét.   ;)
Azt remélem ugye tudod hogy a kisvakond egy komoly szellemileg elborult szadista állat volt gyereklelkû álruhában?
http://evilboris.greg2k.com/stuff/krtek/index.html

Quote from: YakumoNa ok, használjuk ezt a Thread-et arra, amire való:D :
So azt hiszem az én nevem egyértelmû, nincs benne semmi csavar. A 3x3 Eyes c. manga, majd anime-bõl a hímnemû fõszereplõ neve Yakumo Fujii :) Ez volt az elsõ manga, ami igazán megtetszett a Seraphic Feather mellett a Super Manga Blast! nevû gyüjteményes kiadványból. Csak hát a f**kin' Dark Horse beszüntette a kiadását  :hogyaza: , amit ugye nem gyõzök hiresztelni mindenhol :D Béke veletek!
-Pai's Wu
Kösz hgoy eszembe juttattad a seraphic featherst. Még egy régi szaftban olvastam róla, ha jól emlékszem elég... érdekes szexuális jellegû sztorik vannak benne.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2005-10-06, 00:21:35
Quote from: TurboKAzt remélem ugye tudod hogy a kisvakond egy komoly szellemileg elborult szadista állat volt gyereklelkû álruhában?
http://evilboris.greg2k.com/stuff/krtek/index.html
Gondoltam, hogy ezt be fogod rakni! :lol:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Yakumo on 2005-10-06, 00:22:32
Quote from: TurboKKösz hgoy eszembe juttattad a seraphic featherst. Még egy régi szaftban olvastam róla, ha jól emlékszem elég... érdekes szexuális jellegû sztorik vannak benne.
Mivel a Szaftban olvastad, nem csoda hogy így félre vagy tájékozódva :(
Szaft....eh.. :__devil:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: TurboK on 2005-10-06, 00:23:45
Quote from: YakumoMivel a Szaftban olvastad, nem csoda hogy így félre vagy tájékozódva :(
Szaft....eh.. :__devil:
tudom.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-06, 00:24:57
Quote from: MohaGondoltam, hogy ezt be fogod rakni! :lol:

Ühümm... Nekem ez új volt  :eeek: . Most épp üldögélek a sarokban, és átgondolom az életemet.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Lythis on 2005-10-06, 01:00:17
Nekem..õõõõ.... hát.. ezzel a névvel elõször a Battle Realms-ben találkoztam (még a Zymeth is tetszett)... aki nem tudja, h mi is az, az dõljön a kardjába, és süllyedjen, mert olyan gyöngyszemet hagyott ki az életébõl, amit szerintem nem lett volna szabad...
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pr3d4k1ng on 2005-10-06, 01:04:35
Quote from: LythisNekem..õõõõ.... hát.. ezzel a névvel elõször a Battle Realms-ben találkoztam (még a Zymeth is tetszett)... aki nem tudja, h mi is az, az dõljön a kardjába, és süllyedjen, mert olyan gyöngyszemet hagyott ki az életébõl, amit szerintem nem lett volna szabad...

A neved miat fogod az én nevemet aranyba foglalni.  :)  
ha én nem mutatom a Battle Realms akkot lenne vmi más evil neved.

Az én nevem a Transformersbõl van. Az egyik fav disepticonom a Preadking.
Ahogy a jelmodotát is birom: Destroy first, ask quesrions léter
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Lythis on 2005-10-06, 01:19:39
És ha én nem mondom, h vedd meg, valszeg nem veszed meg a BattleRealms-t:D


 Szerezz magadnak Predakinget!! kb 50ezerért dobozostul meg tudod venni, onnan már csak be kell hozatni..
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-06, 09:31:36
Quote from: L.MoleNe is említsd! Nemrég öntöttem ki három darab SD iskoláslányt. (...)
Ez mind szép és jó, de  :_off:  :lame: !!! ( ;) )
Egyébként meg ha van benned önkritika és bátor is vagy, mint az puszták oroszlánja, postold fel a Nagyon lol-ba a szülötteidet. :__devil:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-06, 13:40:43
Quote from: RamizEz mind szép és jó, de  :_off:  :lame: !!! ( ;) )

Na szép! Ha azt mondom hogy: Tessék lõj agyon! Akkor agyonlõsz???

Quote from: RamizEgyébként meg ha van benned önkritika és bátor is vagy, mint az puszták oroszlánja, postold fel a Nagyon lol-ba a szülötteidet

Van bennem önkritika, bátorság, és jóízlés is, úgyhogy nem teszem  ;)

Mellesleg azóta a használható részekbõl "újraklónoztam" a babákat, így ha valaki hasonlót akar látni annak marad a rotten.com --- sorry :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-06, 13:48:59
Quote from: L.MoleNa szép! Ha azt mondom hogy: Tessék lõj agyon! Akkor agyonlõsz???
:uzi:
Kövessük K.Vakond parancsait! :hail:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Manu on 2005-10-06, 17:34:29
Quote from: L.MoleNa szép! Ha azt mondom hogy: Tessék lõj agyon! Akkor agyonlõsz???


Nekem is szabad?

(http://manu.interhost.hu/shoot.gif)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Danhibiki on 2005-10-06, 18:11:27
Az én nevem a Street Fighter Alpha sorozat egyik karakterének a neve õ nem más, mint :D: Dan Hibiki egy õrült fazon aki mellesleg lájt pinkbe nyomja meg UV zöldben de van narancssárga rucija is :D A legjobb arc az SF-ben;) Csak egy valami hajtja, na jó kettõ: Az apja gyilkosát akarja likvidálni aki nem más, mint Sagat a Muai Thai Istene. A másik meg az örökös baromkodás meg majomkodás:D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Gato on 2005-10-06, 19:05:52
Akkor én is elmondom, honnan van..bár nem túl érdekes. Még elég régen a Digimon volt a kedvenc animém és Gatomon volt a kedvencem. Azóta mindenhol ezt használom, mert már megszoktam. :lame:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-10-06, 21:22:00
Quote from: L.MoleNa szép! Ha azt mondom hogy: Tessék lõj agyon! Akkor agyonlõsz???
Csak, ha OFF-olsz!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-06, 23:34:00
Quote from: DanhibikiAz én nevem a Street Fighter Alpha sorozat egyik karakterének a neve õ nem más, mint :D: Dan Hibiki egy õrült fazon aki mellesleg lájt pinkbe nyomja meg UV zöldben de van narancssárga rucija is :D A legjobb arc az SF-ben;) Csak egy valami hajtja, na jó kettõ: Az apja gyilkosát akarja likvidálni aki nem más, mint Sagat a Muai Thai Istene. A másik meg az örökös baromkodás meg majomkodás:D

Dan Hibiki egy agyrém! :hopp:  Mikor elõször játszottam vele, úgy tûnt, hogy egy Ryu/Ken klón, és kicsit késõn realizáltam, hogy a hadoukenjei kipukkadnak fél centire a kezétõl, és valahogy a rúgásai sem úgy mûködnek ahogy kéne nekik. Vagy 5 percig azthittem, hogy hûdejóvagyok, miközben egyetlen ütést nem vittem be a havernak.  :eeek:
De meg kell hagyni, stílusa az van :jee:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: TurboK on 2005-10-06, 23:52:16
Quote from: L.MoleDan Hibiki egy agyrém! :hopp:  Mikor elõször játszottam vele, úgy tûnt, hogy egy Ryu/Ken klón, és kicsit késõn realizáltam, hogy a hadoukenjei kipukkadnak fél centire a kezétõl, és valahogy a rúgásai sem úgy mûködnek ahogy kéne nekik. Vagy 5 percig azthittem, hogy hûdejóvagyok, miközben egyetlen ütést nem vittem be a havernak.  :eeek:
De meg kell hagyni, stílusa az van :jee:
Hát ugye nem sok más figurának van Szuper Cukkoló támadása (Chouhatsu Densetsu), vagy olyan speckója amivel a saját életét szedi le egy pixelre (Otoko Michi).

A poén az hogy egy dupla koppintásból jött ki a figura. A capcom régi riválisa, az SNK készitett egy abszolút Ryu másolatot, Ryo néven az Art of Fighting (egyébként iszonyú nyomorék) játékba. Na most ez annyira csípte a Capcomot hogy kiparodizálták a teljes Art of Fighting harcrendszert. Ott az volt a lényeg hogy cukkolással lehetett az ellenfél "lelkierejét" csökkenteni, az emlitett erõ egyébként azt szabta meg hogy milyen erõs a speckód. Max fokozaton pl egy teljes képernyõs mega tûzgolyót dobtál, legyengébb fokon meg egy kis nudli méretût. Ezt úgy szervezték át hogy Dan bármennyiszer tud cukkolni menet közben, nem csak egyszer harconként mint a többi figura. A mozdulatai meg alapból nudlik. Ja, külsõre meg Robert Garcia és Ryo keverése.

A slusszpoén az volt hogy a SNK készitette SNK vs. Capcom Chaos játékban az összes SNK figura összekeverte Dant Robert Garciával, plusz még Dan-bõl top tier figurát csináltak.

(azt azért meg kell jegyezni hogy Dan legkomolyabb szuper támadásai szinte mindíg a játék legerõsebbjei közt voltak, MSHvsSFben a Shinku Gadoken eszméletlenül tarolt (1/3 csík élet szinte azonnal), alpha sorozatban a 3-as szintû speckói leszedtek egy fél csík életet (vagy többet?), stb.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Soy on 2005-10-07, 11:43:07
hmm..hat az ugy volt hogy ...hmm...ermmm... egy szo (kep) mint szaz

SOY !!!!! (http://rapcity.dox.hu/soy_ftw.jpg)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: sirtomi on 2005-10-07, 11:55:30
Quote from: Soyhmm..hat az ugy volt hogy ...hmm...ermmm... egy szo (kep) mint szaz

SOY !!!!! (http://rapcity.dox.hu/soy_ftw.jpg)
:haha: Ez tetszik, ötletes.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Danhibiki on 2005-10-07, 16:31:44
Quote from: TurboKHát ugye nem sok más figurának van Szuper Cukkoló támadása (Chouhatsu Densetsu), vagy olyan speckója amivel a saját életét szedi le egy pixelre (Otoko Michi).

A poén az hogy egy dupla koppintásból jött ki a figura. A capcom régi riválisa, az SNK készitett egy abszolút Ryu másolatot, Ryo néven az Art of Fighting (egyébként iszonyú nyomorék) játékba. Na most ez annyira csípte a Capcomot hogy kiparodizálták a teljes Art of Fighting harcrendszert. Ott az volt a lényeg hogy cukkolással lehetett az ellenfél "lelkierejét" csökkenteni, az emlitett erõ egyébként azt szabta meg hogy milyen erõs a speckód. Max fokozaton pl egy teljes képernyõs mega tûzgolyót dobtál, legyengébb fokon meg egy kis nudli méretût. Ezt úgy szervezték át hogy Dan bármennyiszer tud cukkolni menet közben, nem csak egyszer harconként mint a többi figura. A mozdulatai meg alapból nudlik. Ja, külsõre meg Robert Garcia és Ryo keverése.

A slusszpoén az volt hogy a SNK készitette SNK vs. Capcom Chaos játékban az összes SNK figura összekeverte Dant Robert Garciával, plusz még Dan-bõl top tier figurát csináltak.

(azt azért meg kell jegyezni hogy Dan legkomolyabb szuper támadásai szinte mindíg a játék legerõsebbjei közt voltak, MSHvsSFben a Shinku Gadoken eszméletlenül tarolt (1/3 csík élet szinte azonnal), alpha sorozatban a 3-as szintû speckói leszedtek egy fél csík életet (vagy többet?), stb.

Ez a jutalma annak aki eltudja viselni Dan idiotizmusát:D Köszi az infót ezt én nem is tudtam, hogy mié tud ennyit cukkolni...:) Köfke, remek szülinapi ajándék volt:D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pikkon on 2005-10-07, 17:52:56
Ki vágja, hogy honnan van a nevem, mert aki igen az egyben meg is mondhatná, hogy milyen nyelven van, mert én csak azt tom, hogy kit jelent! :D:D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-08, 23:37:28
Eszembe jutott valami.
L.Mole - default
Le Mauleaux (lömól) - franciás
El Maulle - nem is tudom... egyiptomi?

És ahogy a régi énekben van (amit A tizedes meg a többiekben Albert dúdolászik):
"Minden L.Mole-ik egyszer, minden véget ér..."
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-08, 23:42:19
Quote from: RamizEl Maulle - nem is tudom... egyiptomi?
Igen. igy hivják a pap-ot arabul.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-10-08, 23:46:54
Quote from: NecridIgen. igy hivják a pap-ot arabul.
:lol: Ez talált :jee:

és a te neved mit jelent Necrid?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-08, 23:58:53
Quote from: katz:lol: Ez talált :jee:

és a te neved mit jelent Necrid?
Megprobálom magyararázni.
A nevem a HAJ jelenti. ez az idö amirkor sok muzlamán megy imáztkozni mekkában és forognak a fekete kõ körül (ez a fekete doboz) ez évente egyszer szökött lenni.
Remélem érthetõen tudtam meg magyarázni. :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-09, 00:15:02
Quote from: NecridMegprobálom magyararázni.
A nevem a HAJ jelenti. ez az idö amirkor sok muzlamán megy imáztkozni mekkában és forognak a fekete kõ körül (ez a fekete doboz) ez évente egyszer szökött lenni.
Remélem érthetõen tudtam meg magyarázni. :rolleyes:
És miért pont ezt választottad?
(Nekem valahogy mindig a necro- elõtag ugrik be a nevedrõl... az valamit a halottakkal jelent mindig, elég vészjósló :3x3:  :) )
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Rounin on 2005-10-09, 00:19:34
Quote from: PikkonKi vágja, hogy honnan van a nevem, mert aki igen az egyben meg is mondhatná, hogy milyen nyelven van, mert én csak azt tom, hogy kit jelent! :D:D

Dragonball of course.

Pikkon alias Paikuhan és nem találtam rá jelentést, még ott sem, ahol 30 másikét leírták. Lehet, hogy nincs is :D

(Ramiz, _neked_ is? Már azt hittem, csak én vagyok ilyen beteg :D)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-09, 00:25:52
Quote from: RamizÉs miért pont ezt választottad?
(Nekem valahogy mindig a necro- elõtag ugrik be a nevedrõl... az valamit a halottakkal jelent mindig, elég vészjósló :3x3:  :) )
jaaaaaaaaaa...én barom azt hittem az ÉN nevemról kérdeznek. :D:D:D

Necrid a Soul Caliburból 2-ból van az a kedvenc karakterem az is vmi élóhalot. azzal ugyan verhetetlen vok :D:D
sry a félre értésért!!!! most szégyenlem magam és kussba maradok egy biznyos idöre.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: katz on 2005-10-09, 00:38:44
Quote from: Necridjaaaaaaaaaa...én barom azt hittem az ÉN nevemról kérdeznek. :D:D:D

Necrid a Soul Caliburból 2-ból van az a kedvenc karakterem az is vmi élóhalot. azzal ugyan verhetetlen vok :D:D
sry a félre értésért!!!! most szégyenlem magam és kussba maradok egy biznyos idöre.
:lol: Ha ilyen viccesek a hozzászólásaid akkor inkább ne maradj csendben :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2005-10-09, 00:42:56
Quote from: Ramiz"Minden L.Mole-ik egyszer, minden véget ér..."
You're sick, man! :lol: Nem is te lennél. :D
Quote from: Necridjaaaaaaaaaa...én barom azt hittem az ÉN nevemról kérdeznek. :D:D:D
Ja, az Omar jelentését írtad le?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kuroi Tenshi on 2005-10-09, 01:04:14
Quote from: Rounin(Ramiz, _neked_ is? Már azt hittem, csak én vagyok ilyen beteg :D)
Asszem egykor túl sokat játszottam DII-ben Necromancerrel. :D
Meg hát:
Nekrológ
Nekropolisz
Nekrofília (ááá :eek:  :wtf: *hányós szmájli*)
Nekromanta
stb
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Yakumo on 2005-10-09, 01:09:47
Quote from: Necridjaaaaaaaaaa...én barom azt hittem az ÉN nevemról kérdeznek. :D:D:D

Necrid a Soul Caliburból 2-ból van az a kedvenc karakterem az is vmi élóhalot. azzal ugyan verhetetlen vok
sry a félre értésért!!!! most szégyenlem magam és kussba maradok egy biznyos idöre.
:lol:  :lol:  :lol:  :appl:  :hahaha:
Necrid  :jee:  :kiraly: !!!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-09, 01:49:05
Quote from: Mohaaz Omar jelentését írtad le?
igen :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pr3d4k1ng on 2005-10-09, 01:58:38
Necrid? Ismerös az meik karakter és hogyan nézki???

Sry de most valahogy nincs elöttem.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-09, 02:01:29
Quote from: PredakingNecrid? Ismerös az meik karakter és hogyan nézki???

Sry de most valahogy nincs elöttem.
Necrid (http://www.gamedepiction.com/media/sc2-necrid.jpg) Másik skin (http://www.gamedepiction.com/media/sc2-necrid2.jpg)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Lythis on 2005-10-09, 02:23:18
Lythis-rõl sajna nem nagyon van képem -sõt lényegileg egyáltalán nincs, hacsak egy überkicsi screenshot nem számít annak... (meg egy sétáló hulla nem is szép látvány..:D) de ha már fav kari képeket linkelgetünk, akkor itt a kedvenc imba enemy-m szintén a Battle Realms -bõl:D
Klikk (http://usteam.hu/pictures/b/pics/1128843339567.jpg)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: L.Mole on 2005-10-09, 09:36:05
Quote from: RamizÉs ahogy a régi énekben van (amit A tizedes meg a többiekben Albert dúdolászik):
"Minden L.Mole-ik egyszer, minden véget ér..."

Ezt kikérem magamnak... amint abbahagytam a röhögést. :hahaha:
Title: Keelhaul
Post by: Keelhaul on 2005-10-09, 21:41:28
A Keelhaul a legkegyetlenebb kalózkivégzés angol neve. Lényege: a szerencsétlent egy kötélre kötik és áthúzzák a hajó gerince alatt. Ha nem akar vízbe fulladni, akkor a hajógerincen élõ kagylók cafatokratépik.Ergo: durva.
Persze nem ezért lett a nevem.
Aki játszott valaha a Monkey Island nevû fergeteges marhasággal (nagyon nagy, mindenkinek KÖTELEZÕ), ott gyakran szóba kerül ez a név: a Keelhaul a Karib-tenger leggyorsabb kalóz speedmetal bandája... :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-09, 22:23:06
Quote from: KeelhaulA Keelhaul a legkegyetlenebb kalózkivégzés angol neve. Lényege: a szerencsétlent egy kötélre kötik és áthúzzák a hajó gerince alatt. Ha nem akar vízbe fulladni, akkor a hajógerincen élõ kagylók cafatokratépik.Ergo: durva.
Mit meg nem tud az ember... :3x3: Egyébként jó név :)

Quote from: KeelhaulAki játszott valaha a Monkey Island nevû fergeteges marhasággal (nagyon nagy, mindenkinek KÖTELEZÕ)
Csatlakozom! :cool:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-09, 22:50:16
Quote from: KeelhaulAki játszott valaha a Monkey Island nevû fergeteges marhasággal (nagyon nagy, mindenkinek KÖTELEZÕ)
Az :cool: anno emléxem amikor 486 játszottam vele :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pr3d4k1ng on 2005-10-09, 23:44:58
Quote from: KeelhaulA Keelhaul a legkegyetlenebb kalózkivégzés angol neve. Lényege: a szerencsétlent egy kötélre kötik és áthúzzák a hajó gerince alatt. Ha nem akar vízbe fulladni, akkor a hajógerincen élõ kagylók cafatokratépik.Ergo: durva

Ez jol hangzik :D  :D

Asszem megyek és kiprobálom vkin. Kéne 1 önkéntes...hmm.....ki legyen az. Szerettel várok minden önkéntest  :haha:
nem fog fájni (elvben  :eeek: )
Na kijön??? :D
Amugy jo néve szerintem is.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: kisvirag on 2005-10-09, 23:51:20
ööö
1. honnan szedsz tengert?
2. honnan szedsz hajót?
3. honnan szedsz kalózokat (na jó, ez még a legkönnyebb :D )
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pr3d4k1ng on 2005-10-09, 23:56:45
Quote from: kisvirag1. honnan szedsz tengert
:haha:   :haha:   :haha:  :lol:

Ez jo. jajaja. Ezen jot vigyrogtam.
Az évezred vicce.
Hajó ......hm..... ma megondom valahogy.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Keelhaul on 2005-10-10, 17:36:58
Quote from: Predaking:haha:   :haha:   :haha:  :lol:

Ez jo. jajaja. Ezen jot vigyrogtam.
Az évezred vicce.
Hajó ......hm..... ma megondom valahogy.
De olyan legyen, aminek kagylos az alja, szal ne valami uj yachtot szerezz. vagy ha szerzel, add oda nekem... A celra nyilvan nem lesz jo, en meg majd ertekesitem ;)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moonshiner on 2005-10-10, 21:22:32
Hát a moonshiner nem egészen azt jelenti amire elõször gondol az ember. Véletlenül bukkantam rá a szótárban és megtettszett. (=illegális pályinka ill. whiskyfõzõ)
 :p
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Lythis on 2005-10-10, 21:35:30
Quote from: MoonshinerHát a moonshiner nem egészen azt jelenti amire elõször gondol az ember. Véletlenül bukkantam rá a szótárban és megtettszett. (=illegális pályinka ill. whiskyfõzõ)
 :p
Oks, akkor rengeteg félreértést tisztáztál most bennem, mert gondolom tudod, hogy amcsiországban a mooning, és a moonshining mit takar? :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moha on 2005-10-10, 21:38:26
Quote from: Moonshiner(=illegális pályinka ill. whiskyfõzõ)
 :p
Hehe, jó név! ^_^ :haha:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Lythis on 2005-10-10, 21:41:08
Quote from: MohaHehe, jó név! ^_^ :haha:
igenigen... és foglalkozik is vele, vagy csak a szótári ihlet? ( :az elsõ verzióban reménykedõs smiley: )
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Necrid^ on 2005-10-10, 21:46:23
Quote from: Moonshiner(=illegális pályinka ill. whiskyfõzõ)
:lol: ez aztán a komoly néve :haha:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: sirtomi on 2005-10-10, 21:50:19
Quote from: Moonshinerillegális pályinka ill. whiskyfõzõ
 :p
Istenem, aki ilyen nevet választ rossz ember nem lehet. Ha még szereti is a jó házit, akkor jóban leszünk :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2005-10-10, 22:09:05
Quote from: LythisOks, akkor rengeteg félreértést tisztáztál most bennem, mert gondolom tudod, hogy amcsiországban a mooning, és a moonshining mit takar? :D
Nem a letolt gatyával út szélén álldigálást?
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Keelhaul on 2005-10-10, 23:28:52
Elég durva :lul:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2005-10-10, 23:33:30
Quote from: LythisOks, akkor rengeteg félreértést tisztáztál most bennem, mert gondolom tudod, hogy amcsiországban a mooning, és a moonshining mit takar? :D
Mit?! Holdkoros??!
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Pr3d4k1ng on 2005-10-10, 23:44:57
Iitt itt it ez asok pppiás it mendent megiszák .
Szerintem is lol név. Amugy Irish cream liquer : Marrys White Choclete. Nagyon finom.
Tapasztalatból lehet a legtöbbet tanulnu, ezt nefeldjétek.
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Darkstar on 2005-10-11, 00:11:42
Quote from: RamizNem a letolt gatyával út szélén álldigálást?
Szvsz minden direkt seggmutogatást összefoglalva. :D Poén név!:jee:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Keelhaul on 2005-10-11, 00:13:54
Quote from: KvikvegMit?! Holdkoros??!
Loon :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Moonshiner on 2005-10-11, 09:26:56
Egy igazi Fütyülõs pálinkát senki se vethet meg, de az abszint meg a sör a nyerõ. :hehe:  :jee:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2006-03-15, 01:21:09
Asszem "élesszünk fel régi topicokat" hangulatban vagyok :p

deaththief! ha erre jársz, elárulod, miért ez a neved?
Mondjuk szerencsére nincsenek gondjaim a th kiejtésével, de még így is furán hangzik, ha kimondom. :D
(ok, tudom, ez egy fórum. aki hangosan magában beszél a gép elõtt, az :lame: ) de azért mégis... :D
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Rounin on 2006-03-15, 10:10:04
Quote from: norikoAsszem "élesszünk fel régi topicokat" hangulatban vagyok :p

deaththief! ha erre jársz, elárulod, miért ez a neved?
Mondjuk szerencsére nincsenek gondjaim a th kiejtésével, de még így is furán hangzik, ha kimondom. :D
(ok, tudom, ez egy fórum. aki hangosan magában beszél a gép elõtt, az :lame: ) de azért mégis... :D

És aki egyes nevek kimondása után törölgetheti a monitort, az még pofára is esik :rolleyes: :haha: (hol egy zsepi)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2006-03-15, 11:00:22
Hát, az én nevem lefordításához aztán angol doktorátusi képesítés szükséges... Onnan van, hogy a gimi elsõ osztályában egy senpai elnevezett Tagnak, onnantól kezdve mindenki csak így ismert (még néhány tanár is így szólított), s ezt a nevet angolosítottam, mert az jobban hangzik netes közegben. Lehet, hogy ma már Kaiin néven regelnék, de az meg olyan fantasy RPG-s beütésû... :rolleyes:
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Araki on 2006-03-15, 11:09:12
Hát izé... én onnan kaptam a nevemet, hogy... szóval egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy képregényem, melynek címe "Five Planets" volt és ott volt egy kedvenc karakterem, Lara, és ez volt a nevem. De mivel gondoltam, hogy ez nagy diszkrimináció (és idõközben a "mûvet is feladtam"), ezért úgy döntöttem, választok egy másik mûvésznevet (bwahah) és elõvettem a listámat és ez az "Araki" bizonyult a legnormálisabbnak. (mellesleg már Member is felhasználta azelõtt). Röviden ennyi.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Didico on 2006-04-30, 00:20:28
Az én nevem a didicolá-ból ered. Túl sok becenevem volt általános iskolában. És a didicola volt az egyik. Egy szép nap egy Misztina nevű barátnőmet elkezdtem nyaggatni, h segítsen kitalálni nekem egy nevet. Egy olyan nevet szerettem volna aminek egy kicsit japános beütése van. Aztán elkezdtük sorolni a beceneveimet és a didicolá-t választottuk. Leszedtük azt az idegesítő la-t és így lettem didico. :) :Kiraly:
Idióta történet, de szerintem akkor érdekes volt. :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: SaiyaGin on 2006-04-30, 12:16:27
Az első animém, amivel megszerettem a műfajt, a DBZ volt, aminek ugye a saiyajinek a főhősök. Amikor rájöttem arra, hogy az RTL2-n megy a DB, akkor vidáman néztem, néha utána se kapcsoltam ki, így szerettem meg a Detective Conant. Ebben a kedvenc szereplőm a pszicho gonosz, Gin lett, és mivel a jin és a gin ugyanúgy hangzik, megvolt a név. :smile:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Raggie on 2006-04-30, 13:22:54
Jók az új történetek! :jee: Többiektől is kérünk névbevallásokat! A határidő utániakra pótdíjat számolunk fel! :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Próféta on 2006-04-30, 13:37:38
Kellett valami újabb nick erre a fórumra is, hát ránéztem a rendszervinyóm kötetcímkéjére, ami történetesen "próféta" volt.
Ezzel a vallomással persze csak áttoltam a döglött lovat a szomszéd utcába :)
[spoiler]A másik vinyó egyik partíciójának meg "prédikátor" a neve. Nem vallási révületben voltam néhány éve, amikor partícionáltam, csak valamiért éppen a Dűne regények jártak az eszemben, innen a "próféta" is, és végső soron pár évvel később így lett ez a nickem.[/spoiler]
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Raggie on 2006-04-30, 13:57:11
:D Nem lehet rossz! ... De ne lepődj meg, ha majd esetleges vírustámadás során létrejön egy-két "inkvizítor" meg "boszorkányvadász" meg ilyesmi partíciók!  :rotfl:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Nakedape on 2006-04-30, 14:31:05
nakedape:
desmond morris könyve, a csupaszmajom , az emberről szól zoólógus szemszögből:)

azaz jelntése ember:) csak elborult biológusként  :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Selmo on 2006-04-30, 19:09:06
Hát, annak idején még a középsuli kezdésekor nagy divat volt errefelé a videójátékokkal telezsúfolt szórakozóhely. Az egyik ilyen helyen volt egy bizonyos D&D Tower of Doom nevezetű játék, melyen egyszerre 4 fő is játszhatott. Hát én ezzel igencsak sokat játszottam és a névmegadáskor 5 karakteres limit volt, nem 3, mint a többinél, így aztán az addig jól megszokott SLM nevet egészítettem ki, mert ez hasonlít az eredetire. Egy év múlva a kezembe akadt egy zöld alapkönyv. Képzelhetitek, hogy meglepődtem, mikor nyomtatásban láttam viszont a nevem. De legalább nem nő lett. :D Sajnos sokan azt hiszik, hogy a próféta után neveztem el magam és mivel én is RPG-s vagyok, még cáfolni is hiába cáfolom az ilyeneket, úgysem hiszik el, szóval már nem is szoktam. Amúgy a név azóta rajtam ragadt, méghozzá annyira, hogy már így is mutatkozok be, a barátaim nagyon kis százaléka tudja csak az anyakönyvezett nevem.
A hazai fórumokon nem nagyon találkoztam még vele, tehát általában gond nélkül regisztrálok, de a külföldi fórumokon valahogy mindig van már ilyen nevű. Egyszer utána kéne néznem, hogy vajon honnan is ered, hogy ilyen népszerű arrafelé...
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kira on 2006-05-28, 21:34:06
Az én nevem az első Newtype-omból jött. Gondoltam, hamár anime fan vagyok, kéne egy jó név...na igen...(persze akkor még nem voltam olyan tájékozott, mint most) A legszimpatikusabb a Kira volt...azt hittem lány név @_@ Azóta tudom, hogy a Gundam Seed Kirája "adta" a nevet, aki fiú!...de most mit tegyek, azon a képen tényleg lányosan néz ki! Ez van...tetszik ez a név és már eszem ágában sincs lecserélni...zárójelben megjegyzem: viszont a Gundam Seed viszont nem nyerte meg a tetszésemet ^^;;
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zsiga on 2006-05-28, 22:21:36
Quote from: Kira on 2006-05-28, 21:34:06
Az én nevem az első Newtype-omból jött. Gondoltam, hamár anime fan vagyok, kéne egy jó név...na igen...(persze akkor még nem voltam olyan tájékozott, mint most) A legszimpatikusabb a Kira volt...azt hittem lány név @_@ Azóta tudom, hogy a Gundam Seed Kirája "adta" a nevet, aki fiú!...de most mit tegyek, azon a képen tényleg lányosan néz ki! Ez van...tetszik ez a név és már eszem ágában sincs lecserélni...zárójelben megjegyzem: viszont a Gundam Seed viszont nem nyerte meg a tetszésemet ^^;;
Ha még ma beírsz az összes topicba mit fogsz csinálni holnap?  :lol: (No offense... ;))
De ha már úgyis itt vagyok, az én nickem azért lett Zsiga, mert ez az IRL nevem is, és szerencsére elég ritka ahhoz hogy a neten is ezt használhassam a legtöbb helyen. :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kira on 2006-05-28, 22:27:58
QuoteHa még ma beírsz az összes topicba mit fogsz csinálni holnap?

bocsi! tudod, a lelkesedés... ^_^
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2006-05-28, 22:28:45
Quote from: Zsiga on 2006-05-28, 22:21:36
Ha még ma beírsz az összes topicba mit fogsz csinálni holnap?  :lol: (No offense... ;))
Válaszol a válaszokra. :hehe:
ON: Azért vagyok Member, mert a magyarok Tagnak hívtak. :p
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zsiga on 2006-05-28, 22:30:58
Quote from: Kira on 2006-05-28, 22:27:58
QuoteHa még ma beírsz az összes topicba mit fogsz csinálni holnap?

bocsi! tudod, a lelkesedés... ^_^
Igen, az szép dolog, aztán maradjon is így, minél többen fórumoznak aktívan annál jobb. :)
Ösztönzésképp meg is kapod az első karmapontod. ;)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kira on 2006-05-28, 22:41:30
QuoteÖsztönzésképp meg is kapod az első karmapontod.

Weee, doumo arigatou ^__^
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Raggie on 2006-05-28, 23:42:22
:D Én is nagyot néztem, mi ez a Kira áradat! ;) (+1 karma)

Zsiga: nembaj, jóó név ez! Nekem tetszik az egyedisége! (meg nem olyan, mint a manapság nagyon divatos "mindenféle hülye jelet meg számot is beleteszek, mert az miylen jóóó" nevek)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2006-05-28, 23:44:03
Quote from: Member on 2006-05-28, 22:28:45
ON: Azért vagyok Member, mert a magyarok Tagnak hívtak. :p
És mivel férfi (a te megfogalmazásodban: hím) vagy,
A teljes neved magyarul nem más, mint ............... .   :D :__devil:
(Bocs, de nem hagyhattam ki. :lazza: )
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Toplák on 2006-05-29, 00:19:47
Egyszer egy annyira nem fáradt csütörtöki napon a suliban kitaláltuk, hogy freestyle reppelünk egy sort... (egyikünk sem tud :P)

én meg elkezdtem tolni és ott mondtam ezt ami a nevem mellett is van, hogy nem tolom mint 2pac maradtam csak Toplák.

Egyébként meg azért ez a név, mert a másodfokú színtévesztésből adódóan merészen (színileg össze nem passzolóan) tudok felöltözni... na és tudtommal a toplák az ezt jelenti mint mellék név, hogy ember aki rosszul van öltözve. (aztán lehet h félre vagyok informálva, de tudja a fene, nem is érdekel) a másik fele, hogy habár nyírségi nem is vagyok azért paraszt mégis... ergo ugrott a teritoriális problémák miatt a tirpák, de mivel azért vmi kapcsolat mégis van a paraszt nemzettel:P és a Toplák kicsit hasonlít, ezért is.

na kb ennyi :P

és már így tolom a freestyle reppet

Tip-top Tip-a-tip-tip-top
Tip-Top Tudja mi a hip-hop
Tip-top Tudja a dolgát
Tip-top Tip-a-tip-Toplák :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2006-05-29, 00:22:08
Quote from: Ramiz on 2006-05-28, 23:44:03
És mivel férfi (a te megfogalmazásodban: hím) vagy,
Ha van c), akkor inkább az. :p
QuoteA teljes neved magyarul nem más, mint ............... .   :D :__devil:
(Bocs, de nem hagyhattam ki. :lazza: )
Ezen fél órája gondolkodom és még mindig nem esett le. :bruhuhu:

EDIT:
Yo! Yo!
A nevem Toplák, tiszta mintha lopnák,
a hangom nem szoprán, adok rá vodkát,
hogy adja az ütemet, mint fonál a rokkán,
el nem veheti senki a nevem, megfognám,
kitörném, lerúgnám, betonon bezúznám,
mert én vagyok az egyetlen, az echte, a Toplák!
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Raggie on 2006-05-29, 00:33:51
Quote from: Member on 2006-05-29, 00:22:08
QuoteA teljes neved magyarul nem más, mint ............... .   :D :__devil:
(Bocs, de nem hagyhattam ki. :lazza: )
Ezen fél órája gondolkodom és még mindig nem esett le. :bruhuhu:
Tedd a tag szó elé azt, hogy hím... :lame:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Toplák on 2006-05-29, 00:39:35
Ez majdnem így igaz tesó, de van itt ami gaz
Mert torkomba nem megy vodka, se mellé semmi gaz
Én nem ölöm magam hirtelen, szinte szent vagyok
Hangsúly ott a szinte sz-én, mert szintelenül maradok
egy senki, bizony ennyi!
így lehetne engem végleg földre törni
Hogy ne legyek több, mint egy angyali madár
aki mivel tetszeleg, övé a négy határ
én inkább maradok itthon egy biztos
meghallod a titkot, itt és most
én sörözöm vagy borozom,
vagy keverem, vagy bedobok
Egy bombát!
És a bomba robbanását,
mint vmi gomba teríti el a gyomrom hogy lássák
itt van a srác aki őrül amig él amig lát
Bizony én vagyok az Tip-a-tip-Toplák!




EDIT: HEHE én se vágtam le :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Manitu on 2006-05-29, 01:57:23
Quote from: Zsiga on 2006-05-28, 22:21:36
De ha már úgyis itt vagyok, az én nickem azért lett Zsiga, mert ez az IRL nevem is, és szerencsére elég ritka ahhoz hogy a neten is ezt használhassam a legtöbb helyen. :)
Hm... nem is annyira ritka, mint hinnéd ;)
De ha már itt vagyok... fene tudja már... valamikor úgy 10 éve ragadt rám, valami gyenge beszólás után. De tetszett, úgyhogy megtartottam :)
Title: Kinek honnan származik a neve?
Post by: DeathDealer on 2006-08-07, 21:57:58
Hát, az én nevem még az Underworld-ös időkbe nyúlik vissza, ahol voltak a "deathdealer"-ek (halálosztók), és nekem nagyon megteccett úgyhogy azóta szinte mindenhol ezt használom.Néha számokkal is kiegészítem, de csak ha muszáj! YEAH! :whoah:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Tycho on 2006-10-12, 23:22:51
Ugyan már kiderült a bemutatkozásban, de azért  ide is beírom: a Fallout1 egyik legkirályabb NPCje volt Tycho, meg előfordult a default nevek között különböző Star Wars játékokban is az hogy Tycho Celchu, és hát megtettszett :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: csacsa on 2006-10-13, 22:50:56
Az én nevemhez is tartozik egy kis sztori, se nem animés se nem bármilyen játékból származó (ezt aztán jól megaszontam :lol:).
A családom kezdett el csacsinak hívni a makacsságom miatt, ez pedig idővel átváltozott csacsa-ra. Bár a családom még mindig csacsinak hív néha.
A legtöbb helyen ezt a nicket használom, ha szabad, ugyanis ez is elég gyakori nick(én se akartam elhinni, főleg meg azt, hogy mindenki fiúnak hisz miatta. :lame:). Helyette szoktam a csacseszka-t használni, ez mindig szabad.

Khm...ennyi lenne a kis töténetem.

látom velem ki is halt ez a topic... :bruhuhu:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: arianrhod on 2006-10-21, 20:48:08
Nos az én kissé nehezen megjegyezhető nevem Stephen Lawhead egyik könyvéből derngett fel.Ősi/mitológikus kelta név.A kelta mítoszokban a királyság egy női alakban jelent meg először és adta át ezt a fogalmat az embereknek.Ennek a nőnek a neve volt Arianrhod ami eggyé forrt magával a királyság jelentésével is.  :smile:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: I.N.K.A. on 2006-10-27, 11:28:03
Az inkak a del-amerikai Peru teruleten eltek/nek.
Ez pongyola osszefoglalasa az ottani nepeknek, igazibol az inka birodalom eleg sokre'tu: volt
es tobb elkulonitheto  nepcsoportot foglalt magaba .
Az inka'k voltak az uralkodo re'teg. Apai a'gon  en csak kecsua (fonetikusan irtam nemtom hogy kell :oops:) vagyok.

Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Szacsi on 2006-10-28, 17:52:58
Hát az én nevem azért ez, mert lusta voltam valami jobbat kitalálni :D

Szóval, olvastam Susanna Jones-tól a Csendmadarat és abban is volt egy Szacsi. Aztán valami netes oldalon megnéztem, mi lenne a japán nevem és szintén a Sachi-t dobta ki (azt hiszem bolodg gyermeket jelent...vagy valami ilyesmit). Kicsit magyarosítottam, nagy előnye pedig, hogy nem fenyeget az a veszély, hogy mindenki máshogy ejti ki :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: RE@L on 2006-10-29, 11:20:29
Huh, mik vannak most fedeztem fel hogy van ilyen thread. RE@L? Hogy honnan jött? Már magam sem tudom, rámragadt, én adtam magamnak. Talán www.real.com realplayer még nagy divat volt akkor amikor kezdtem az internetezést 99-2000 környékén. Talán legjobban oda vezethető vissza hogy őszinte vagyok és ami a szívemen az a számon. Világéletemben RE@L-voltam, nem vagyok híve a több szeméyliség/egyéniségnek. Esetleg ha már foglalt volt a nick akkor TheREaL, vagy TheREaLmAsTeR néven is ismerős lehettem egyeseknek.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Soul on 2007-01-01, 17:17:46
Nekem meg a wowos karim nevének első 4 betűje ez :),a teljeset lusták voltak leírni így "Soul-oztak" és nekem is megtetszett mikor látom vagy hallom  "Szia Szul" :).A bővebb magyarázatba meg nem mennék bele mert mikor kérdezték és próbáltam a karim teljes nevét elmagyarázni hogy miért választottam ezt, kezdtek bolondnak nézni vagy legalább is nekem az jött le :).
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Solid Snake on 2007-01-01, 20:27:59
Egy 1999-es PSX-re megjelent forradalmi, "tactical espionage action" játék, a máig teljesen ismeretlen és noname (bocs, nem hagyhattam ki. Ühühü.  :lazza:) Metal Gear Solid főszereplőjének tiszteletére vettem fel e nevet. A GH pedig a GameHunter (http://www.gamehunterteam.hu)-re utal.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-02, 01:16:09
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-01, 20:27:59
Egy 1999-es PSX-re megjelent forradalmi, "tactical espionage action" játék, a máig teljesen ismeretlen és noname (bocs, nem hagyhattam ki. Ühühü.  :lazza:) Metal Gear Solid főszereplőjének tiszteletére vettem fel e nevet. A GH pedig a GameHunter (http://www.gamehunterteam.hu)-re utal.

Zsiga linkelt egy jó kis oldalt nemrég a "nagyon lol" topikba a leghomibb videójáték karakterekről. Az MGS széria több karakterrel is előkelő helyen képviseltette magát.

itt a link btw: http://gaygamer.net/index.php?s=gayest

Innen idézve: "I won't even go into the name Solid Snake right now"  :rotfl:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Ramiz on 2007-01-02, 01:20:10
Gonosz... :__devil:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-02, 01:37:35
No offense meant.  :smile:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Solid Snake on 2007-01-02, 13:17:55
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-02, 01:37:35
No offense meant.  :smile:

Még szerencse, hogy maga Snake nincsen köztük.  :lol: :ejnye:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Liquid Snake on 2007-01-02, 13:23:35
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-02, 13:17:55
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-02, 01:37:35
No offense meant.  :smile:

Még szerencse, hogy maga Snake nincsen köztük.  :lol: :ejnye:

De Liquid Snake ott van...  :frown:  :frown: :frown:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Solid Snake on 2007-01-02, 19:24:53
Quote from: Liquid Snake on 2007-01-02, 13:23:35
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-02, 13:17:55
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-02, 01:37:35
No offense meant.  :smile:

Még szerencse, hogy maga Snake nincsen köztük.  :lol: :ejnye:

De Liquid Snake ott van...  :frown:  :frown: :frown:

Együttérzésem, ikertesó.  :tezsvir:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Neferura on 2007-01-10, 09:08:59
nya, hamár én is benéztem ^^
az én nevem az egyiptom mániámból ered
eredeti formájában: Neferuré, azaz Ré szépe (megint előbujik a szerénységem :D),
Ré =Ra, és magyarul így használjuk
sajnos elég gyakori nicknév. Ha foglalt, akkor még vok: Nefer, vagy Nefera

régebbi nickjeim: Kari, Hineko
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Selmo on 2007-01-11, 21:25:43
Quote from: Zelda on 2007-01-11, 20:52:03
"Harcias amazon" ez nagyon tetszik, köszi :D
Ja és azt is kössz, hogy rájöttél lány vagyok.
[spoiler](Multkor, amikor itt voltam a fórumon, kaptam egy PM-et, hogy hogy nézek ki, meghogy hány éves vagyok, és a feladó egy lány volt. Tiszta ciki azt mondani, valakinek, hogy félrenézett :D  :rotfl: )[/spoiler]
Ez a Zelda valahonnan ismerős, csak nem a Sabrina?
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zsiga on 2007-01-11, 21:28:05
Quote from: Selmo on 2007-01-11, 21:25:43
Quote from: Zelda on 2007-01-11, 20:52:03
"Harcias amazon" ez nagyon tetszik, köszi :D
Ja és azt is kössz, hogy rájöttél lány vagyok.
[spoiler](Multkor, amikor itt voltam a fórumon, kaptam egy PM-et, hogy hogy nézek ki, meghogy hány éves vagyok, és a feladó egy lány volt. Tiszta ciki azt mondani, valakinek, hogy félrenézett :D  :rotfl: )[/spoiler]
Ez a Zelda valahonnan ismerős, csak nem a Sabrina?
Princess Zelda (http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Zelda)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zelda on 2007-01-11, 22:49:34
Hát eredetileg teljesen máshonnan szedtem :D
A Hikaru no Go című animeben ez a nickneve az egyik szereplőnek netGo-n.
Aztán öcsém rámragasztotta  :rotfl:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Cobra on 2007-01-11, 23:22:35
Nekem is a Nintendo-s Zelda ugrott be először :)
Látszik, hogy fiatal a hölgy, ilyen régi játékról még biztos nem is hallott :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zelda on 2007-01-12, 13:47:12
Nem egész 17 évet láttam eddig :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2007-01-12, 15:23:24
Pedig én is a játékra asszociáltam. :)
De legalább így könnyű megjegyezni. :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zelda on 2007-01-12, 16:42:54
Hát igen.
De ez az első név ami ennyire rámragadt. Eddig kb kavonta változtak a nickneveim, beceneveim de ez immár 6 hónapja az enyém, ill. ha így nem tudok regelni valahol akkor a Satoe nevet használom Forrása pedig: Naruto nemtomhanyadikrész :D Satoe kairo (Menjünk haza) :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2007-01-12, 18:10:00
Nekem 5 éve ez a nevem. Ti hogy álltok?
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zsiga on 2007-01-12, 18:12:33
Quote from: Member on 2007-01-12, 18:10:00
Nekem 5 éve ez a nevem. Ti hogy álltok?
22 éve. :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Fazék on 2007-01-12, 18:12:36
Quote from: Member on 2007-01-12, 18:10:00
Nekem 5 éve ez a nevem. Ti hogy álltok?
(8-osztályos) gimi első osztály óta, vagyis immár lassan 15 éve kb :)

franc. Zsiga győzött :haha:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zanador on 2007-01-12, 18:22:15
Tetszik a verseny, egyelőre 15tel második helyen állok megosztva. :D
Zsiga: ez csalás, én még össz nem vagyok annyi. :\
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zelda on 2007-01-12, 18:33:56
Én pláne nem :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2007-01-12, 18:35:13
Quote from: Member on 2007-01-12, 18:10:00
Nekem 5 éve ez a nevem. Ti hogy álltok?
3év 42nap 14óra 10perce. (ha jól számoltam.. :D )
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Darkstar on 2007-01-12, 18:49:30
Quote from: noriko on 2007-01-12, 18:35:13
3év 42nap 14óra 10perce. (ha jól számoltam.. :D )
Lol o.O
Nekem kb 5-6 éve.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Nakedape on 2007-01-12, 18:50:32
hm egész ficsúr vagyok én a kb 9-10 éves névvel.. mentségemre szolgál h ez az első s állandó virtuál nevem..:)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Selmo on 2007-01-12, 19:08:10
Kb. 14 éve.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2007-01-12, 19:12:04
Date Registered:  2004-03-29, 18:53:59  ota minimum. De ha jol remlik a freemailen korabban regisztraltam.
2003.02.25 a legkorabbi level per pillanat amit latok.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Meske on 2007-01-12, 19:29:22
Nekem kb. azóta ez netes nevem, mióta beléptem az internet félelmetes birodalmába! :D
Hogy az hány éve is volt? Már nem is tudom, jó sok, az biztos... :)
Majd ha hazajön tesóm, megkérdem tőle, hogy mióta van itthon netünk, mert kb. azóta. :D
De ez így tényleg nem ér, hogy aki többet élt már, annak nagyobb az esélye, hogy régebb óta van meg neki a neve... Talán úgy igazságosabb lenne, ha viszonyítanánk az illető életkorához is, nem? Na mindegy...
Meg ha úgy vesszük, hogy Zsigának kb. születése óta ez a neve, akkor nekem is megvan vagy 19 éve! :P

Amúgy abból is látszik, hogy én is milyen fiatal vagyok, hiszen nekem is inkább a Sabrinából jutott eszembe a Zelda név, a játékról meg eddig még csak nem is hallottam...  :redface:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Cobra on 2007-01-13, 00:04:50
Nekem is már kb 12 éve megvan a nick (amióta van számítógépem).
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Eberinu on 2007-01-20, 13:18:15
Van egy pár nicknevem, itt most  az Eberinu az igazi nevemet jelenti, Evelin, japános kiejtésben. Amugy vagyok még Yoshimi, Yoshimina, és olykor Pucca :D Mer tök olyan vok mint Pucca.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: RedPriest on 2007-11-15, 10:26:38
Szerintem nem kell magyaráznom, hogy honnan van a nicknevem (ha mégis: Slayers). A név pedig lényegében a net bekötésével egyidős, ami ha jól számolom, már van 4 éve? De 3 biztosan.

(OFF: Szépen megtörtem a 120 napos csöndet itt.)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2007-11-16, 03:04:50
ha már meg lett törve a csend...

nem épp a topic címhez illik, de valamennyire kapcsolódik:
Ki hogy ejti ki a saját fórumos nevét?
Már akinél nem teljesen egyértelmű. Az enyém pl. az, esetleg annyi, hogy a másodikat hosszú ó-val mondom (de simán ejthető röviddel is :) )
Pár névre kíváncsi lennék! :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kuroi Tenshi on 2007-11-16, 03:17:15
Quote from: noriko on 2007-11-16, 03:04:50
Pár névre kíváncsi lennék! :D
pl Kszipe? :D
Konkrétan kire gondoltál, vagy barkochbázzunk? :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: RedPriest on 2007-11-16, 11:37:09
Így: redpriszt, bár szerintem ez triviális. :haha: És csak azért, mert nem írtad, hogy kiére vagy kíváncsi. :smile:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Solid Snake on 2007-11-16, 12:43:49
[spoiler]szolid sznék[/spoiler]
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: noriko on 2007-11-16, 13:38:24
ja pl. Xipe is az egyik, de ő most nem fog nyilatkozni :)
akikén gondolkoztam még, azok Gmer, Raggie, chilip, sirtomi, Tycho
van tippem mindre, de kíváncsi vagyok, ők hogy mondják.
meg persze az egyébként egyértelműnek tűnő nevek is okozhatnak meglepetéseket. kérdezzétek csak Nakedapét :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: sirtomi on 2007-11-16, 14:09:23
Általában úgy mondom ahogy le van írva, különben mindig elirják :)
De lehet Szőr Tominak is ejteni :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Zsiga on 2007-11-16, 14:24:00
Quote from: sirtomi on 2007-11-16, 14:09:23
Általában úgy mondom ahogy le van írva, különben mindig elirják :)
De lehet Sör Tominak is ejteni :D
FiXED
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: sirtomi on 2007-11-16, 16:14:18
 :haha:

Tiédet hogy kell ejteni? :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Draconire on 2007-11-16, 19:14:41
Én egyszerűen gémernek ejtem, az a elhagyása a név gyakorisága miatt volt, na meg amiatt mert csak egy magyarnak jutna eszébe gémernek ejteni, így a honfitársak egy rétege kiszúrhatna, ha nagyon akarna, ha esetleg valahol a neten összefut a nevemmel. De az igazság az, hogy már jópár helyen egy másik nickemet használom. (Draconire -a Gmerrel kb egyidős (~4 év), ide is csak a  pillanatnyi kedvem döntötte el, hogy mivel regisztráltam)

De végülis a G'mer egzotikusan hangzik, szóval azt is lehet használni.  :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2007-11-16, 19:19:00
Én Membör-nek ejtem, de a fórumról mindenki Member-nek ejtette eddig, akivel találkoztam. :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: RedPriest on 2007-11-16, 19:32:09
Quote from: Member on 2007-11-16, 19:19:00
Én Membör-nek ejtem, de a fórumról mindenki Member-nek ejtette eddig, akivel találkoztam. :)

Azért képes a magyar érdekes angol tudást produkálni a "color house"-al, Tomb Raider (tomb rájdör)-el, szerintem nem kell meglepődni, hogy nem Membör-nek ejtik. :smile:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2007-11-16, 19:45:29
Eddig a society szónak hallottam a legtöbb alternatív kiejtését. :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Én on 2007-11-16, 21:25:03
Quote from: Gmer on 2007-11-16, 19:14:41
...
Én Gmert gondoltam, jól hangzik. :D

Úgy gondolom, a nevem nagyon illik rám, valamint könnyű megjegyezni, ezért választottam. De hívhattok Jozsó666-nak is.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Solid Snake on 2007-11-16, 21:27:38
Quote from: Én on 2007-11-16, 21:25:03
De hívhattok Jozsó666-nak is.

[spoiler]Back off, Satan!  :__devil:[/spoiler]

Maradok az "Én"-nél. Mármint te-nél. Azaz... tudod te.  :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Member on 2007-11-16, 21:49:51
Quote from: Én on 2007-11-16, 21:25:03
De hívhattok Jozsó666-nak is.
Tiltja a vallásom. :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: RedPriest on 2007-11-17, 12:42:04
Én. Hmm.... érdekes. De határozottan jó. :smile:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2007-11-17, 15:11:58
Ahgy irom, ugy ejtem. De irhatnam Queequeg-nek is mint az eretediben. De akkor biztos tobben kerdeznek, hogy  :wtf:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: kikuchiyo on 2007-11-17, 15:16:05
Quote from: Kvikveg on 2007-11-17, 15:11:58
De akkor biztos tobben kerdeznek, hogy  :wtf:

Akkor már rá tudtunk volna keresni :)

Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Próféta on 2007-11-17, 15:26:04
Ezzel a névvel Kvikveg közülünk az egyetlen, akit az a megtiszteltetés ért, hogy bekerülhetett a Futuramába.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2007-11-17, 15:27:50
Quote from: kikuchiyo on 2007-11-17, 15:16:05
Quote from: Kvikveg on 2007-11-17, 15:11:58
De akkor biztos tobben kerdeznek, hogy  :wtf:

Akkor már rá tudtunk volna keresni :)


Quote from: Próféta on 2007-11-17, 15:26:04
Ezzel a névvel Kvikveg közülünk az egyetlen, akit az a megtiszteltetés ért, hogy bekerülhetett a Futuramába.
LOL, Wikiben megneztem most en is (http://en.wikipedia.org/wiki/Queequeg).  Vicces.
Es pont a Futuramaban megneznem milyen feje volt.  :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Nakedape on 2007-11-17, 17:40:05
úgy ejtem, már általában, ahogy írom..:) vagy esetleg lehet csupaszmajom, ezeken vagyok csak regisztrálva bárhol általában :)

amúgy meg anno innen:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Naked_Ape
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Baggio on 2007-12-11, 22:35:43
 az enyém a vezetéknevemből van, és még jó sok éve (kb 8-9 vagy több) a teniszedzőm adta
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: nikici on 2010-09-01, 16:39:02
Az én nevemnek semmi különösebb története nincs, Nikinek hívnak, innen jött a nikici, mikor anno regisztráltam egy forumon. Mivel siettem, ezért kisbetűvel sikerült, de utána meg már direkt kezdtem el kisbetűvel használni. :)
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Andicilin on 2010-11-07, 22:51:19
Nekem szüleim adták a keresztnevem. A vezetéknevem meg öröklődik.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Kvikveg on 2010-11-07, 23:38:27
Quote from: Andicilin on 2010-11-07, 22:51:19
Nekem szüleim adták a keresztnevem. A vezetéknevem meg öröklődik.
Erre szokas mondani, hogy pwned?  :haha:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: NLZ on 2010-11-08, 01:30:51
Quote from: Kvikveg on 2010-11-07, 23:38:27
Quote from: Andicilin on 2010-11-07, 22:51:19
Nekem szüleim adták a keresztnevem. A vezetéknevem meg öröklődik.
Erre szokas mondani, hogy pwned?  :haha:
Nem azt, hogy "Hail, Prince of the Obvious!"?
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Nakedape on 2010-11-08, 09:41:12
Quote from: Kvikveg on 2010-11-07, 23:38:27
Quote from: Andicilin on 2010-11-07, 22:51:19
Nekem szüleim adták a keresztnevem. A vezetéknevem meg öröklődik.
Erre szokas mondani, hogy pwned?  :haha:
és még csak nem is, mert nem az a kérdés, hogy kitől származik, hanem hogy honnan..:P tehát vagy persze írhatná, hogy az andrás női alakja, ami a görög andreas szóból jelentése, férfi, férfias, de persze ha konkrétnak vesszük a kérdést, akkor is szülei címét kellet volna magadni, vagy gps
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Rounin on 2010-11-08, 10:53:08
Quote from: Nakedape on 2010-11-08, 09:41:12
Quote from: Kvikveg on 2010-11-07, 23:38:27
Quote from: Andicilin on 2010-11-07, 22:51:19
Nekem szüleim adták a keresztnevem. A vezetéknevem meg öröklődik.
Erre szokas mondani, hogy pwned?  :haha:
és méd csak nem is, mert nem az a kérdés, hogy kitől származik, hanem hogy honnan..:P tehát vagy persze írhatná, hogy az andrásnői alakja, ami a görög andreas szóból jelentése, férfi, férfias, de persze ha konkrétnak vesszük a kérdést, akkor is szülei címét kellet volna magadni, vagy gps

És persze ha vennénk a fáradtságot emlékezni a nyitóposztra, akkor még azt is észrevennénk, hogy érvénytelen a válasza, mert a nick eredetét hivatott elemezgetni ez a kis threadecske.
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Fazék on 2010-11-11, 00:46:21
ó és nem is akármilyen névhez kapcsolódik a topic indítása :)
és úgy látom már 2004-ben is aktívan fórumoztam :D

kicsit sokkolt így hirtelen a fölismerés, hogy már ennyi éve rontom itt a levegőt :D

szerk: és végülis egész jól megbírkózott a társaság a nevemmel :haha:
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Darkstar on 2010-11-11, 00:53:59
Quote from: Fazék on 2010-11-11, 00:46:21
kicsit sokkolt így hirtelen a fölismerés, hogy már ennyi éve rontom itt a levegőt :D
Néha engem is meglep, hogy lassan 6 éve itt tespedek. :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Cloud on 2010-11-11, 01:24:53
Na ha már itt vagyunk:

Darkstar:

Neked gondolom Slayersből? :D
Title: Re: Kinek honnan származik a neve?
Post by: Cheesy on 2011-12-02, 23:51:47
Quote from: Darkstar on 2010-11-11, 00:53:59
Néha engem is meglep, hogy lassan 6 éve itt tespedek. :D
Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

[spoiler](http://www.imageserve.info/img_store/2011/12/02/c/c17fba873b3b00cc9a32f6b2f719b537.jpg)[/spoiler]

Te jou ég, 9 év... de gyanús nekem az a dec 31 mint regisztráció napja :) Jövőre egy évtizede.
A hozzászólásaim számán ugyan nem látszik, de az is igaz, hogy csak 1-2 éve aktívkodok. Pedig kíváncsi lennék, hogy az én anime leírásaim közül mennyi van még a toplistában :P

Már nem is emlékszem pontosan honnan a nick.
Azt tudom, hogy először 'Killer' volt, ez kb addig tartott mire rájöttem, hogy a többi 15 éves kölök közül 9/10 a neten ezzel a nickel van jelen, így inkább váltottam. Olyan kellett ami nincs máshol és hát azóta sem találtam még olyan elvetemültet, hogy ilyen névvel legyen a neten jelen. Az elején még azok a boldog(?) 56k-s idők.. amikor felfedeztem a siteot, mondhatni akkor kb. jó ha 1 éve tudtam mi az az internet. És zsozso már akkor ftp-t üzemeltetett! 10 éve! Így belegondolva azért kicsit megszédít ez az időbeni távolság. Remélem még soksok évig megmarad ez a hely.
A mai napig örülök, hogy egy véletlen folytán felfedeztem az anime műfajt és ezt neked köszönhetem Usteam!