Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

#11010
Natsume Yuujinchou S5
Hozta a szokásos formáját, kiemelkedő rész csak néhány volt, meg a múltban játszódóak érdekesek voltak.
10/10
ui.: Tavasszal jön a hatodik.

szerk:

Okusama ga Seitokaichou! S2
Ugyanolyan rövid ecchi, mint az előző évad. Történetre ne számítson senki, a 8 perces részekbe az ecchi jelenetek mellé már nem sok minden fért be.
8/10

frozenstein

Drifters
WOW!..just..WOW! Anime of the Year!
Hirano Kouta ismét nem okoz csalódást. Remélem minél előbb jön a folytatás.
10/10

frozenstein

#11012
Ajin S2
Sokkal többet haladtak a történetben, mint amire számítottam. Kifejezetten jó volt ez az évad, azért maradtak még elvarratlan szálak, ha lesz folytatás megnézem.
10/10

szerk:

Www.Working!!
Közelébe sem ért a többi Working sorozatnak, a karaktereket meg mintha onnan hasznosították volna újra. Egy néhány jó poén azért volt, meg itt legalább nem kellet 3 évadot várni valami lezárásra.
7/10

SaiyaGin

Natsume Yuujinchou

Kövezzetek meg, de nem értem, hogy mitől olyan népszerű ez a sorozat. Natsume érdekes karakter, és Nyanko is szórakoztató, de az epizódszereplők többsége nem tudott megfogni.

frozenstein

Occultic;Nine
Érdekesen indult, valahogy a közepéig tetszett is (6. rész: That plot-twist! :jee:), de a vége össze lett csapva. Az utolsó részekben az az ál-tudományos infodump :punny:. Kár érte.
7/10

frozenstein

Hibike! Euphonium S2
Minden várakozásomat sikerült felülmúlnia! Egyrészt a történet végére értek, bár lehetne folytatni a következő évvel, és még meg is nézném, de jó lezárás volt. Azonkívül dráma, érzelmek, karakterfejlődés:  :borul:. A tavalyi év egyik legjobbja.
10/10


SaiyaGin

Onizuka Eikichi, 22 éves

Legalább öt (de lehet, hogy van 10 is) éve gondolkoztam, hogy meg kellene nézni ezt a sorozatot, de mindig volt valami, ami éppen jobban érdekelt, úgyhogy csak most szántam rá magam.
Nem mondhatom, hogy időnként nem szórakoztam rajta jól, de néha azért már sokalltam az idiotizmust meg az irreális eseményeket. Valószínűleg akkor kellett volna megnéznem a GTO-t, amikor magam is 22 körül voltam.

frozenstein

Persona 3 the Movie
Egész érdekesen indult, de a sok timeskip miatt mindig olyan érzésem volt, mintha lemaradtam volna valamiről. A történet is klisé fordulatok halmaza volt, egyszer azért nézhető.
7/10

chilip

Mobile Suit Gundam: Iron Blooded Orphans - ennek is vége lett. annak ellenére hogy azért volt pár pontja a sorozatnak ami nem volt valami jó, én sztem egész élvezhetőre sikerült. lehetett volna benne több és/vagy hosszabb mobil suit harcok, igazából túl keveset harcoltak a gundamek ahhoz képest hogy ez egy gundam volt.

frozenstein

Yuyushiki OVA
Ez jó ez. Kár, hogy csak egy rész. Jöhetne új évad.
10/10

frozenstein

Kiniro Mosaic Special
Annyira nem volt jó mint a sorozatok, de azért egész nézhető.
10/10

Mostmár csak a Gochiusa extra episode-ra kell várni. Kár, hogy nem tudni meddig.


kada

Quote from: chilip on 2017-04-19, 13:49:49
Quote from: frozenstein on 2017-04-19, 12:01:35
Kiniro Mosaic Special
egész nézhető.
Quote10/10
Őt így kell szeretni elfogadni, na  :hehe:

Seikai no Monshō / Senki
Rewatch.
Hogy a fenébe nem zavartak elsőre a a balatoni arcélek... Most meg már nem érdekel, mert a fanatism buff miatt kimozdíthatatlan 11/10 a listámon.
Ha valaha is megtanulok japánul, az elég lehangoló harmadik évad utáni könyveket tuti megrendelem és elolvasom.

frozenstein

Quote from: chilip on 2017-04-19, 13:49:49
Quote from: frozenstein on 2017-04-19, 12:01:35
Kiniro Mosaic Special
egész nézhető.
Quote10/10
Hát ööö az előző évadok 10-esek voltak, meg slice-of-life, már csak brand-loyality miatt is itten kevesebbet nem adhatok. :3x3:
Ha lett volna valami ami kifejezetten nem tetszik, akkor esetleg, de csak kicsit lapos volt, meg túl sok mindent próbáltak 50-percbe belezsúfolni, közepén 20 perces flashback... :redface:

frozenstein

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! S2
The awesome continues! Ezen is jókat lehetett nevetni, mint az előző évadon. Még plot is volt: meglepően gyorsan fogynak a Devil King minion-jai, még a végén tényleg eljutnak a legyőzéséig. Reménykedjünk egy harmadik évadban.
10/10

ui.: Ilyet találtam háttérkép keresgetés közben. :eek: Kouma musume overload: DO WANT ANIMATED!!

frozenstein

#11026
Sangatsu no Lion
A Hachimitsu to Clover írójának mangájából. Talán realisztikus drámaként tudnám jellemezni, kevés benne az anime klisé vagy nem túl feltűnőek. Elég komor hangulata van, mert legtöbbször a pesszimista főhős szemszögéből látjuk a dolgokat, de azért vannak vicces/megmosolyogtató pillanatai is. A shougi elég központi szerepet kap, de még véletlenül sem sport-anime: a meccsek nem túl izgalmasak és részletes magyarázatot sem kapunk a szabályokról. A manga még fut az eddigi 12 kötetből 5-öt adaptált az első évad, és ősszel jön a második. Összességében tetszett, de ez nem egy könnyen emészthető darab.
9/10

szerk:

Masamune-kun no Revenge
A unique setting miatt néztem, de nem kezdtek vele semmit, egy átlag rom-com volt az egész, nyitott véggel. Időpazarlás.
7/10

frozenstein

Urara Meirochou
Egész jó volt! Először csak egy cute-girls-doing-cute-things slice-of-life-nak tűnt, de van története is. Nemcsak a lányok szakmai előrehaladása, hanem utalások Chiya múltjára. Megnéznék egy folytatást.
10/10

SaiyaGin

Quote from: frozenstein on 2017-04-24, 13:14:58

Masamune-kun no Revenge
A unique setting miatt néztem

Én is elkezdtem, de már a második rész elvette a kedvemet, nem is folytattam. :haha:

frozenstein

Ao no Exorcist S2
Így mangahű adaptációként kifejezetten tetszett. Volt néhány érdekes utalás is, jöhetnek a folytatások.
9/10

frozenstein

Rewrite S1+S2
WTF was this shit?!?!??
Az első évad elején még valami értelem látszott benne, de a közepétől csak egy hatalmas katyvasz volt az egész. A második évad megmagyarázott néhány dolgot, de végül ez se lett jobb, mint az első. Ezt ilyen formában teljesen fölösleges volt animévé adaptálni.
5/10

Selmo

Quote from: chilip on 2017-04-19, 13:49:49
Quote from: frozenstein on 2017-04-19, 12:01:35
Kiniro Mosaic Special
egész nézhető.
Quote10/10
Quote from: frozenstein on 2017-05-01, 19:20:21
Rewrite S1+S2
WTF was this shit?!?!??
Az első évad elején még valami értelem látszott benne, de a közepétől csak egy hatalmas katyvasz volt az egész. A második évad megmagyarázott néhány dolgot, de végül ez se lett jobb, mint az első. Ezt ilyen formában teljesen fölösleges volt animévé adaptálni.
5/10

AnimeAddicts skála. :D

A tökéletesség unalmas.

frozenstein

Chain Chronicle
Ez emlékeztetett miért kerülöm az RPG játék adaptációkat. Érdekesen indult, onnan ahol egy másik sztori bad end-del véget érne, de semmi mást nem tudott felmutatni. Klisé sztori, klisé párbeszédek, klisé fordulatok. Kerülendő.
5/10

frozenstein

#11033
Demi-chan wa Kataritai
Egész érdekes volt. Ennek sikerült megőriznie szinte végig a kezdeti egyediségét. Kifejezetten tetszettek a vicces részek, meg amikor tudományos szemszögből vizsgálták a mitikus lényeket, de a bullying részek kicsit laposra/klisésre sikeredtek.
8/10

Nyanko Days
Kawaii!!! Csak túl rövid. :(
9/10

Gabriel Dropout
Nem volt annyira vicces, mint amire számítottam, de azért néhányszor sikerült megnevettetnie.
8/10

Chaos;Child
Ahogy a címe is mutatja: egy nagy káosz. A második felében ahogy jöttek az egyre idiótább fordulatok, már azt se tudtam, hogyan fogjam a fejem.
5/10

frozenstein

#11034
Kuzu no Honkai
Elég szokatlan irányból közelíti meg a viszonzatlan szerelem témát, ezzel kellemes meglepetést okozott. Borederline hentai, de egy mellbibmbót se látni benne, úgyhogy, akit ez zavart volna, ezért ne hagyja ki. Érdekes volt, hogy az összes főbb szereplő belső monológjait hallhatjuk, kár hogy így a hangsúly az utolsó részekben eléggé Akane-sensei-re tolódik. A vége:[spoiler]Az várható volt, hogy bitch-sensei-nél valami változás következik be. Viszont meglepett, hogy nem kaptunk Mugi+Hanabi ending-et, bár az is igaz minek vártam klisé lezárást egy nem klisé történettől.[/spoiler]Összességében egy egész újszerű élmény volt, azok figyelmébe, akik már unják a klisé romantikus animéket.
8/10

szerk:

Youjo Senki
Eddig az év legjobbja! Az Overlord-ra emlékeztetett, de fantasy setting helyett WWI. Magical loli halomra öl embereket + warzone realities + that MC --> AWESOME!
Second Season WHEN??
10/10

frozenstein

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
Slice-of-life jó poénokkal, meg aranyos karakterekkel (pl: Kanna meg Kanna, de ott van Kanna is). Az utolsó részben fölösleges volt a műdráma, de más negatívum nem jut eszembe.
10/10
ui: Mondtam már, hogy van benne Kanna?

Isley

Youjo Senki - SAGA of Tanya The Evil

Vérszomj, téboly, hullahegyek vezetnek a Mennyországba, Mindent a Birodalomért, Mindent a Győzelemért, Megtagadjuk Istent, Mi leszünk az új világ Istene

Tanya Degrecsov gondolatvilága röviden. A sorozat azért telitalálat, mert valahogy a Hellsing és a Drifters, Hirano két nagy mangájának gondolatait, hangulatát és ötleteit ötvözi. A Hellsinghez hasonlóan ez is a második világháború újraelmesélése: ott a jövőben akar igazságot szolgáltatni a Birodalom Utolsó Zászlóalja, itt viszont - és itt jön a Drifters hasonlat - visszakerül egy alternatív világba egy istent megtagadó, öntörvényű személy, Tanya Degrecsov, aki egy, a második világháború milliőjéhez nagyon hasonló Európába kerül, ami valójában még csak első világégéstől szenved, és a Driftershez hasonlóan egy térben és időben máshonnan származó zseniális tehetségű, vérszomjas parancsnok vezeti háborúba az ottaniakat.
Az opening és az ending a dőlt betűkkel írtak lelki világát harsogják, Tanya lelkének dalát, de emellett az Attack on Titan 2. évadának dicsőségére és félelem nélküliségére is hasonlít, sőt, ez volt hamarabb.
A fentiekkel nem azt mondom, hogy szükségszerűen a Hellsing vagy akár csak a Drifters kalibere lenne, de úgy jó, kerek, és hangulatos, ahogy van. Nem csoda, hogy a szezonja legjobbja volt orrhosszal.

SaiyaGin

Pár összeszedetlen megjegyzés a Shingeki no Kyojin második sorozatáról:

- tetszett, hogy a sorozat első fele a mellékszereplőkről szólt, és Eren meg Mikasa kevesebbet szerepelt
- egy idő után azért kezdtem hiányolni Eren-Titán harcait, és a páncélos titán elleni harca pont jókor jött
- a grafika alapvetően még mindig tetszett, de a CG-vel megcsinált óriás rettentő gagyi volt
- szerencsére most nem kevésbé erőltették azt, hogy minden jelenet EPIKUS legyen (de amikor Mikasa és Armin nekiállt EPIKUS és DRÁMAI módon enni, ott azért fogtam a fejemet, hogy ezt most komolyan kellene-e venni, és a szemek folyamatos mutogatását is továbbra is feleslegesnek tartom
- egy csomó mellékszereplőről kiderültek érdekes dolgok, ami érdekes csavarokat hozott be a történetbe (kár, hogy már évekkel ezelőtt lelőttem magamnak ezeket a spoilereket), de némelyik jelenet megvalósítása elég rosszul sikerült (főleg az, amikor [spoiler=tényleg spoiler!]Reiner csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy "Ja, egyébként mi vagyunk a Páncélos és az Óriás Titán."[/spoiler]
- eléggé éreztem magamon, hogy sok idő eltelt 2013 óta, és bizony pár dolgot elfelejtettem azóta

Alapvetően ugyanazt tudom elmondani erről is, mint az első szezonról: szórakoztató de túlértékelt.

frozenstein

Shingeki no Kyojin OVA
Az első részben az abnormal titan érdekes volt, meg ep4-5 Levi múltja is, de második-harmadik rész fillerei igazán kimaradhattak volna. Most nézzük mit tartogat a második évad.
8/10

blackronin

#11039
Legend of Galactic Heroes OVA series (1988-1997) + movies
Régóta a figyelmem középpontjában volt már ez a sorozat, amiről csak dícséreteket hallottam mindig.
Most tavasszal eldöntöttem, hogy pótolom ezt a régi hiányosságomat és kiderítem, hogy Yang és Reinhard legendás küzdelme miért annyira különleges...
Milyen remek döntést is hoztam, nem is értem, hogy miért vártam eddig!
A héten megnéztem az OVA utolsó részét is, meg a filmeket (a Gaiden sorozatba belenéztem, de a java még hátravan), de azt kell hogy mondjam hogy egy olyan klasszikust ismerhettem meg, amely messze felülmúlta a várakozásaimat.
A karakterek (Yang, Reinhard, Kircheis, Mittermayer, Reuntal, Scheinkopf, Julian), a szinkronhangok (pl. Ken Nakamoto), a zene (azok a fantasztikus klasszikus zenék a csaták alatt!), az art és animáció (hibátlanul illik a sorozathoz), a pacing (a politikai csatározások és háborúk tökéletes kombinációja) és persze a történet (rengeteg plot twist-el).
Olyan párbeszédek hangzanak el, amelyek mondanivalója örökre velem marad.

Egy dolgot azonban feltétlenül ki kell emelni:
A Legend of Galactic Heroes, a nevéből is következően, valóban egy legenda, sőt élő történeti beszámoló.
Nincsenek mézes-mázas dolgok, a legendás tettek mellett nagyon is élő személyek vannak, akik tele vannak hibákkal, de egyben erényekkel is.
A világ kegyetlen (a maga történelmével), ne várjunk kliséhegyeket és állandó pozitív végkifejletet.
Minden egyes tévedés, félrekalkuláció komoly következményekkel jár.

A sorozat emellett egy olyan lezárást produkál, ami olyan szinten tökéletes, hogy nem is találok hozzá hasonlót.

Hallottam, hogy jön 2017-ben egy új adaptáció, de szerintem alapból bukásra van ítélve.
Egy ilyen mesterművet aligha lehet újraalkotni.
Egyszerűen túl nagy a szakadék.

Az értékelésem?
Ezek után gondolom senkit sem lep meg, hogy:
10*/10

:hail: