USTEAM

Külvilág => Offtopic => Topic started by: Eberinu on 2007-01-26, 15:19:01

Title: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 15:19:01
Ide mindent az alkoholról, fűről (weed,ganja,joint,vizipipa,spacecake), egyéb függőségekről, például engem nagyon izgat, hogy egyesek hogy tudnak a nap 24 órájában a gép előtt ülni o_o' .Látok itt pár fórumozót,akik szinte mindig vannak,akárhányszor benéz az ember...nem folyik ki a szemük? Mikor foglalkoznak magukkal is stb...Alkohol: ide amit szeretsz, ide amit nem, ide ha van valami rossz tapasztalatod élményed, és szeretnéd, hogy mások ne kövessék el. Fű: amiről itt senki nem mer beszélni,vagy egyéb okok miatt nem beszél (beszerzőket ne említsetek,mert arra tuti ugranak :D), miért jó neked,vagy miért nem...ésatöbbi...szóval vágjátok mit is akarok én itt...mert ez a téma igencsak érdekel...Köcce :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Próféta on 2007-01-26, 15:31:50
Pedig a netfüggőség is csak olyan káros szenvedély, mint a pia :)
Amúgy az elmúlt cirka 15 napban én kétségtelenül állandóan gépnél voltam, mínusz egy kevés alvás meg kaja meg icipici úszás. Sok mindent csináltam, első sorban a nagyházit. Ahhoz meg gép kell. Az ember fél óránként elveszti a türelmét => fórum. Ennyi a képlet. Most majd (egy kicsit) kevesebbet lógok fenn.

Az életmód amúgy passzol az egyéniségemhez, igazzy szobajkocka vagyok, jelentem alássan :)

Nem folyik ki a szemem, TFT monitorom van.
A "magammal foglalkozás" nálam magába foglalja az internetes olvasgatást, filmnézést, fórumozást. A számítógéptől elvonatkoztatva az olvasást, társasággal úszni/társasjátékozni járást is tartalmazza. Az esetemben nem foglalja viszont magába az alkoholfogyasztást, füvezést.

Amúgy ez a topik jó lesz így? Dohányossal nem kell összeolvasztani?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 15:35:39
Nem kell, mert páran azért pampogtak,hogy ennek a témának hozzak létre külön topicot, ha erre is pampogni kezdenek,csak az derül ki,hogy mennyire nem tudják mikor mit mondanak... :) Szóval ez a topic még sehol sincs, ráadásul nem animés témát feszeget, amit a legtöbb topic itt, hanem azért tényleg fontos a dolog sztem...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 15:54:37
Eberinu, de most őszintén, miből gondolod, hogy 7/24 van itt valaki, sokan?
Azért mert te néhányszor beugrasz, és épp itt vannak? Nem gondoltál arra, hogy esetleg nekik is pont akkor van idejük fórumozni?
Vagy másik megközelítésből: csak akkor láthatod, hogy valaki a nap 24 órájában itt van, ha te is itt vagy a nap 24 órájában, és akkor minek a kérdés?
Egyébként pedig, én a megnyitott tabjaimat rendszerint nyitva szoktam hagyni, hogy amikor legközelebb leülök a gép elé, vagy van épp öt percem végigfutni a látogatott oldalakon, akkor ne kelljen az újranyitogatásukkal tökölni. Ezzel szerintem nem csak én vagyok így.
A másik pedig, hogy most vizsgaidőszak van, az ide járók nagy százaléka pedig egyetemista, és mit csinál az ember, ha otthon kell purnyadnia tanulás címszó alatt? "véletlenül" a gép elé kerül.
persze ez nem jelenti azt, hogy néhányan tényleg nem kockák az itteniek közül :D

edit: egy kis statisztika rólad, Eberinu: date registered: 2007-01-18 20:59:52
eltöltött idő: 1 days, 3 hours and 11 minutes

én : 9 days, 6 hours and 28 minutes
registered: 2003-12-11, 21:08:09

mondjuk azt hiszem csak motorváltás óta számolja az eltöltött időt, ami fogalmam sincs, mikor volt :D

edit2:  2006-04-06, 22:47:27 ekkor postolta zsozso, hogy fórummotort cserélt
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 16:14:13
És itt a bizonyíték, semmit nem csináltam, és mégis, elkezdenek pampogni, főleg nem a témába vágó,szal OFF kisvirag  :DHa valami bajod van, azt lehet PM-ben is,vagy egyéb helyen,bár ahol melltartó méretekről esik szó,na ilyen topicocat kerülök,mert röhej (KINEK NEM INGE,NEM VESZI MAGÁRA), és még csak személyeskedni sem személyeskedtem,csak megmondtam hogy mi a stájsz...Vissza a szenvedélyekre...kedvenc témám: a fűűűűűűűűűűűűűűűűű.....Idén ki megy Kendermag fesztiválra? :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 16:41:16
hol voltam off?
vagy akkor már te magad is az voltál a témainditóban?
Quotepéldául engem nagyon izgat, hogy egyesek hogy tudnak a nap 24 órájában a gép előtt ülni o_o' .Látok itt pár fórumozót,akik szinte mindig vannak,akárhányszor benéz az ember...nem folyik ki a szemük?
én erre reagáltam, igaz, nem azt kezdtem el mondani, hogy tudok 7/24 a gép előtt ülni, hanem azt, hogy nem biztos, hogy így van.
viszont fűtársat itt (legalábbis azok közül akiket én ismerek kicsit a fórumiták közül) nem fogsz találni.
És ha már szenvedélyekről alkotott vélemény:
a drog MINDEN (illegális) formáját elítélem, akkor már inkább legyek "nolife".
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-26, 16:42:36
[spoiler=kicsit off]Azt hiszem, eléggé megindokoltuk, hogy miért nem szeretnénk ezt a témát a Dohányzás élveze topikban megbeszélni, és udvariasan meg is kértünk többször, hogy hozz létre külön topikot erre, de ha te a "pampogás" szót akarod használni, ám legyen, nem veszem fel a kesztyűt. Egyébként amikor elolvastam a nyitó postot, én is ugyanazt akartam bepostolni, mint kisvirag, azaz hogy amióta regeltél, többet vagy fent bárkinél a fórumon. Szerintem ez nem baj, én is gyakran rákattanok egy témára és egy jó darabig sok időt töltök vele utána, csak nem kéne erőltetni ezt a geek-es témát pont neked. :) Füves témával kapcsolatban sem kell célozgatnod. Elég egyértelmű a helyzet, valamiért úgy érzem, hogy ez a sok elrejtett tüske direkt arra szolgál, hogy piszkálj minket/engem. Nem értem, mi ebben a poén, de legyen neked, biztos megéri.[/spoiler]

Szerintem a káros szenvedélyek elfogadhatóak, amennyiben ésszerű mérték alatt vannak tartva. Másrészt nem csak a "klasszikusok" tudnak rossz hatással lenni valakire (cigaretta, alkohol, drog), hanem gyakorlatilag akármi, ha túlzásba viszi az illető, például tanulás vagy munka - és nem csak szellemileg, hanem egészen konkrétan egészségileg is.

Fű: mindig is kíváncsi voltam, hogy ki miért kezdi el, hányan a fogyasztásához kapcsolódó bulik, kultúrális dolgok miatt és hányan pusztán a biológiai élvezetért. Mindenesetre engem hidegen hagy a legalizálás témája, szerintem sok minden nem változna itthon, max kicsivel több pénze lenne az államnak és aki eddig piával ölte magát, mert olyanja volt, az mostantól csinálhatná fűvel. Szóval tökmindegy. Az nem igaz, hogy a fű nem káros, neadjisten egészséges, ez persze köztudott. Azzal viszont nem értek egyet, hogy kapudrog lenne, szerintem csak az megy tovább a szétesés útján, aki tovább akar, és ennyi erővel bármi lehet kapudrog, mondjuk egy üveg sör...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 16:49:09
Kisvirag: olvasd el mivel indítottál és meglátod...nem vagyok itt a nap 24 órájában ez igaz, hanem random felnézek..pont ez a fura, hogy akkor mindig látom ugyanazokat az embereket...Meg a hozzászólásaikon is látszik, hogy mennyire bele vannak már zuhanva ebbe a fórumba? Én például ez a alapján nehezen tudom elképzelni, hogy eljárnának bulizni, vagy bármi más...2 óránál több net nekem már sok, ha meg a munka vagy suli miatt neten vagyok,a dolgomat csinálom és nem fórumozgatok...Nem csak neked van/volt vizsgaidőszakod,nekem 3 napja lett vége, és mondhatom,elég húzós volt...Most végre lazítok és megyek ide,megyek oda, barátommal vagyok,stb...
Ramiz: sztem is bármit túlzásba lehet vinni és ez egy idő után sajnos kórossá válik, pl: rokonom gyógyszerfüggő lett, pedig nem akart :S  A füvet meg sokan a kiváncsiság miatt kezdik el,legalábbis a legtöbb ember, akivel ilyenekről beszéltem, ezt mondta,szal erre alapozok..én is kiváncsiság miatt próbáltam ki egyszer, azóta kb. 1 év alatt 2-3 alkalommal jutottam dologhoz...A fű akkor használható gyógyításra, ha olyan formába öntik..tehát nem önmagában használják ilyen célokra gonodolom...káros...ha hetente, ne adj isten naponta fogyasztják akkármilyen formában...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2007-01-26, 16:53:45
Szerintem meg legalizálni kéne az összes drogot és nagytételben árusítani, 10 év alatt elhullanának a gyengék, az állam meg jól megszedné magát és lenne miből eltartani a népet. :haha:

Az időtémához meg annyit, hogy sok embernél csak simán be van kapcsolva a gép letölés miatt és ezért tűnik úgy, mintha itt lenne. :) Az meg tényleg furcsa, hogy te kérdezed, hogy hogy lehet gép előtt ülni, mikor pár nap alatt 1 napot voltál online, szóval hogy is voltál itt ennyit? :P
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 17:00:56
[spoiler]maradok kicsit off. akkor számoljunk csak. azt mondod, neked két óra net már sok. ez alapján, mivel egy hete regeltél, maximum! 14 órának kellene lennie az itt eltöltött idődnek, és akkor ugye még nem is vettük azt, hogy nem csak ezt az oldalt látogatod nagy valószínűség szerint. a puszta tények viszont azt mutatják, hogy napi majdnem 4! órát töltesz el a fórumon. szóval először gondold át mit mondasz, utána védekezz ilyesmivel.
Egyébként pedig: nem értem, miért csak az az "élet" ha valaki eljár bulizni meg kocsmázni. Valakit az ilyesmi abszolút nem érdekel, mert mondjuk nem társasági ember, vagy nem ezt a fajta társaságot kedveli. de ilyesmi alapján rámondani valakire, hogy "nolife" igazi szemellenzősségre vall. Valaki attól boldog, hogy a gép előtt ül (vagy nem az, de az ő választása, és mint ilyen, illene tiszteletben tartani), más meg attól, hogy minden hétvégén valami zajos diszkóban "tombol". Én mondjuk többre tartok egy beülünk a srácokkal egy kávé/tea/kajára dolgot. De sajnos legtöbbjük mostanra kellően távol került (helyileg) tőlem, hogy csak a neten keresztül tudjuk fenntartani a mindennapi kapcsolatot, és örüljünk, ha havi egy leülős este jut nekünk.[/spoiler]
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-26, 17:04:55
Az anális szex az tuti káros szenvedély lehet. Pláne bedrogozva heti 7/24 órában.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-26, 17:08:10
Quote from: kisvirag on 2007-01-26, 17:00:56Egyébként pedig: nem értem, miért csak az az "élet" ha valaki eljár bulizni meg kocsmázni.
Nahát, parajelenség! Már úgy értem hogy éppen ez járt a fejemben amíg fahéjas-tejszínhabos banánturmixot készítettem a konyhában. (ez a szenvedélyem, nem vagyok off oké? :lazza:)
Egyébként meg a fórum a világ egyik legjobb kocsmája. Azt iszol amit akarsz, ha dohányzol nem zavarod a másikat, tévézhetsz közben, lehetsz egy szál gatyában, olyan zenét hallgatsz amilyet akarsz, és jó esélyed van rá hogy nem rókázza le senki a cipődet. Még majdnem ideírtam hogy éppen csak fényképezkedni nem lehet, mint az Óbesterben, de aztán rájöttem hogy mire találták ki a Print Screent ha nem erre?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 17:12:16
Quote from: Selmo on 2007-01-26, 16:53:45
Szerintem meg legalizálni kéne az összes drogot és nagytételben árusítani, 10 év alatt elhullanának a gyengék, az állam meg jól megszedné magát és lenne miből eltartani a népet. :haha:

Az időtémához meg annyit, hogy sok embernél csak simán be van kapcsolva a gép letölés miatt és ezért tűnik úgy, mintha itt lenne. :) Az meg tényleg furcsa, hogy te kérdezed, hogy hogy lehet gép előtt ülni, mikor pár nap alatt 1 napot voltál online, szóval hogy is voltál itt ennyit? :P
Hát én nem egy témához szólok hozzá , ilyen egyszerű a válasz...A bleach miatt fontos nekem a hely, nem a párkapcsolatok, meg ilyesmik miatt,mint látod,már nem is írok oda, de ettől függetlenül elolvasom mit látok, és ha úgy gondolom megmutatom másnak,mert azokban a topicocban van, hát olyat ismerőseim még soha nem láttak :D Na de tessék, kérdésedre a válaszom...mellesleg...szerintem a káros szenvedély fontosabb dolog, minthogy kinek mekkora a melle, vagy milyen melltartó méretek vannak, nem gondolod? Ha tévednék cáfolj rá.

Kisvirag: hogy éljek Selmo egyik mondatával, LETÖLTÉS, köszi :D

Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-26, 17:04:55
Az anális szex az tuti káros szenvedély lehet. Pláne bedrogozva heti 7/24 órában.
Tapasztalatból mondod,vagy honnan? :D Csak kérdeztem...

Quote from: Pirula on 2007-01-26, 17:08:10
Quote from: kisvirag on 2007-01-26, 17:00:56Egyébként pedig: nem értem, miért csak az az "élet" ha valaki eljár bulizni meg kocsmázni.
Nahát, parajelenség! Már úgy értem hogy éppen ez járt a fejemben amíg fahéjas-tejszínhabos banánturmixot készítettem a konyhában. (ez a szenvedélyem, nem vagyok off oké? :lazza:)
Egyébként meg a fórum a világ egyik legjobb kocsmája. Azt iszol amit akarsz, ha dohányzol nem zavarod a másikat, tévézhetsz közben, lehetsz egy szál gatyában, olyan zenét hallgatsz amilyet akarsz, és jó esélyed van rá hogy nem rókázza le senki a cipődet. Még majdnem ideírtam hogy éppen csak fényképezkedni nem lehet, mint az Óbesterben, de aztán rájöttem hogy mire találták ki a Print Screent ha nem erre?
Hát nem tudom, neked lehet ez jön be, de én valahogy szeretem tényleg megélni...itt most nem sorolhatom fel hogy miket tudok ajánlani kikapcsolódásképp,de ha kivi vagy, akkor megirom pm-ben :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Draconire on 2007-01-26, 17:16:19
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:12:16
Hát én nem egy témához szólok hozzá , ilyen egyszerű a válasz...
öööö...és ez másnál nem lehet ugyanígy?

Ha nem csinálsz semmit a fórumon, vagy nem refreshelsz, akkor nem jelez ki online-ként a fórummotor, és nem számolja a fent töltött időt.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-26, 17:18:17
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:12:16Na de tessék, kérdésedre a válaszom...mellesleg...szerintem a káros szenvedély fontosabb dolog, minthogy kinek mekkora a melle, vagy milyen melltartó méretek vannak, nem gondolod? Ha tévednék cáfolj rá.
Embere válogatja. Megfelel a cáfolat? :p
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-26, 17:20:39
Nekem alkohollal egyetlen negativ elmenyem volt: 100 meteres froccsvalto utan hanyas.  :haha:
Nem dohanyzom, kabszerezek, es nagyon ritkan alkoholizalok es akkor is csak kis tetelben. Utoljara meeten Baileys-t. :D

Allandoan itt lenni: netes ismeretsegi korom jo resze itt van. Nem csoda, ha sokat vagyok fent. Tobb mas helyen is korulneztem, de nem fogott meg egyik sem. Altalaban delutan-este vagyok fent, kiveve hetvegen. Szerintem fuggo vagyok, bar nem 100%ig. De teny, hogy netezni kevesebb energiaba kerul, mint pl angolul konyvet olvasni. Ha agyban olvasok, 100%, hogy 15 percen belul alszom. :/
Mondjuk ugy, ha unatkozom, villamgyorsan ide keveredek. Pl most. Vagy ha nyugos vagyok.

Pirula:  :lol: Tenyleg kiskocsma. XD

A munka karos szenvedely, napi 8+ oraval roviditi meg az eletedet. :hehe:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 17:21:36
Gmer: hogy mikor jelez ki online, vagy mikor nem,nemtom, mert ennyire nem merülök bele a dologba, más is hozzászól minden máshoz...de hát vannak olyan témák,amik bármelyik átlagembert nevetésre kényszerítenek, ezt nem tudom másképp mondani,mert hát gondolj csak bele,abba amit most Pirula válaszolt:
Quote from: Pirula on 2007-01-26, 17:18:17
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:12:16Na de tessék, kérdésedre a válaszom...mellesleg...szerintem a káros szenvedély fontosabb dolog, minthogy kinek mekkora a melle, vagy milyen melltartó méretek vannak, nem gondolod? Ha tévednék cáfolj rá.
Embere válogatja. Megfelel a cáfolat? :p
Hát erre most te mit mondanál? Bevágott kép a dologról, ráadásul pasi rakja be...egyetlen (vagy nemtom még ki,de eddig igy láttam) női hozzászólója is elmondja hogy milyet hord meg mióta...most komolyan... te mit gonolsz Gmer?Sőt, a többiek is,gondolják végig, ti szoktatok az ismerőseitekkel ilyenről beszélni,vagy csak itt a fórumon?Hmmm?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 17:25:25
Kvikeg, de gondolom nem csak netes ismerőseid vannak, hanem olyanok is,akik tényleg barátok: pl. gyerekkori, stb...én még soha nem voltam meeten, szerintem nem is leszek,mert nem tudok netes társasághoz kötődni,nekem látnom kell a társaságom,elmenni együtt bulizni (nem vagyok amúgy minden héten bulizni megyek típus,csak amikor kedvem van), vagy billiárd, vagy csak mászkálni...barátom már régebb óta van itt (Christian) és amióta elkezdtem Bleachet nézni, azóta vagyok itt,hogy mondta hogy regeljek nyugodtan,itt jól el lehet beszélgetni ilyen dolgokról...hát most akarattal/akaratlan elolvassa az ember a többi topicot nem?

Én is függő voltam, hébe hoba most is,attól függ...pl anno mikor megismertem a RO-t,hát hagy ne mondjam mennyit játszottam...szóval én tudom magamról hogy a net rabja tudok lenni, ha valami nagyon érdekel...

Volt egyéb káros szenvedélyem is...óvódás korom óta rágtam a körmöm,és csak 19 éves koromra tudtam leszokni,de próbáltak minennel leszoktatni, még erős paprikát is kenetek az ujjaimra :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-26, 17:28:59
Eberinu létszi használd a modify gombot ha valamit hozzá akarsz toldani a posztodhoz. Nem szeressük a dupla, tripla posztokat.  :smile:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Draconire on 2007-01-26, 17:29:23
Én azt gondolom, hogy sokkal jobban örülnék ha ilyen poénos témákról tudnék beszélni haverokkal a 'ki baszott be jobban a hétvégén' helyett. Mert az esetek 75%-ában ilyen témákról van szó, többek között ezért is fórumozok.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 17:37:23
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-26, 17:28:59
Eberinu létszi használd a modify gombot ha valamit hozzá akarsz toldani a posztodhoz. Nem szeressük a dupla, tripla posztokat.  :smile:
Te csak belekötni szeretsz az emberbe?hmm?Nekem valaki itt azt mondta hogy a kettő egymás után a max. Ehhez tartom magam...

Quote from: Gmer on 2007-01-26, 17:29:23
Én azt gondolom, hogy sokkal jobban örülnék ha ilyen poénos témákról tudnék beszélni haverokkal, a 'ki baszott be jobban a hétvégén' helyett. Mert az esetek 75%-ában ilyen témákról van szó, többek között ezért is fórumozok.
Szoktatok haverokkal melltartókról beszélni? Miért nem a saját "dolgaitokról" ha érted a célzást  :D Ezt a dolgot hagyjuk meg a nőknek, elvégre ők jobban értenek az ilyesmikhez...egyéb női dolgok is érdekelnek?Kérdem én :P És hol van a foci? Arról nem is beszéltek? Pedig azt még én is szeretem :) Ismerőseim közül párnak ez a káros szenvedélye, annyira a szívükre veszik pl az angol bajnokságot, hogy ha egy rossz szó a kedvenc csapatra, ott halsz meg, mert neked esnek :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-26, 17:47:49
Egyetlen káros szenvedélyem van. Szeretem manipulálni az embereket és megfigyelni, mit reagálnak. Ugye ez nem olyan nagy baj? Persze, alávaló mód, ha megunom az illetőt, elvágok minden szálat és továbbállok a következő 'áldozatra'.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Draconire on 2007-01-26, 17:52:47
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:37:23
Szoktatok haverokkal melltartókról beszélni? Miért nem a saját "dolgaitokról" ha érted a célzást  :D Ezt a dolgot hagyjuk meg a nőknek, elvégre ők jobban értenek az ilyesmikhez...egyéb női dolgok is érdekelnek?Kérdem én :P És hol van a foci? Arról nem is beszéltek? Pedig azt még én is szeretem :) Ismerőseim közül párnak ez a káros szenvedélye, annyira a szívükre veszik pl az angol bajnokságot, hogy ha egy rossz szó a kedvenc csapatra, ott halsz meg, mert neked esnek :D

Szoktunk elég sok dologról beszélni, de sok témát alapból fel se hozhatok mert hülyének néznének, éppen ezért fórumozok sokat. (jó példa erre az anime, bár vannak akik szoktak nézni fighting animéket, de nekik meg az az Egy és Igaz műfaj, szóval kb semmiről se tudok velük beszélni...egyedüli kivétel ez alól az itt jelenlévő SolidSnakeGH :))
A foci egy olyan dolog ami valakit érdekel-valakit nem, engem pl nem igazán, bár a VB-t valamennyire követni szoktam.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-26, 17:53:50
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:37:23
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-26, 17:28:59
Eberinu létszi használd a modify gombot ha valamit hozzá akarsz toldani a posztodhoz. Nem szeressük a dupla, tripla posztokat.  :smile:
Te csak belekötni szeretsz az emberbe?hmm?Nekem valaki itt azt mondta hogy a kettő egymás után a max. Ehhez tartom magam...


Igen, ez az egyik káros szenvedélyem.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 17:58:54
És kit sikerült manipulálni?

Gmer: de könyörgöm...melltartó méretek, kapcsolat görbe? :D Ahelyett hogy inkább megélnéd :) Én a Vb-t abszolúte követtem, szurkoltam a braziloknak,de hát nem voltak jól felkészítve :( Amúgy pont te mondtad itt hogy ha felhozod hülyének néznek...akkor ezekszerint nekik is fura a dolog...itt mégse...hát nem tudom..erre mondtam hogy a nagyon nagy többség ezen nevet.....én is,mert ezt a lelkivilágot sose fogom megérteni,hogy mi a jó abban...ilyen dolog a chat is....apropó, abból is alakulhat ki függőség...

Dream: ha ez a káros szenvedélyed, segítek leszokni, visszakötözködöm és egál... :D negatív dolog*negatív dolog= pozitív a papírforma szerint :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Tycho on 2007-01-26, 18:19:35
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:58:54
negatív dolog+negatív dolog= pozitív a papírforma szerint :D

az még nagyobb negatív... matekon és a való életben is...  :ejnye:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-26, 18:20:49
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:58:54
És kit sikerült manipulálni?

Elég sokakat, 12-36 éves korig volt pár tucat.

QuoteGmer: de könyörgöm...melltartó méretek, kapcsolat görbe? :D Ahelyett hogy inkább megélnéd :)

Ha valamiről beszélsz, nem jelenti, hogy nem is éled meg.

Pirula: :lol: (kár, hogy van aki ebből megítél Téged menthetetlen netkocsmatölteléknek)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Draconire on 2007-01-26, 18:23:54
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 17:58:54Amúgy pont te mondtad itt hogy ha felhozod hülyének néznek...akkor ezekszerint nekik is fura a dolog...itt mégse...hát nem tudom..erre mondtam hogy a nagyon nagy többség ezen nevet.....én is,mert ezt a lelkivilágot sose fogom megérteni,hogy mi a jó abban...
Én az animét hoztam példának, az meg egy ilyen fórumon szerintem alap, hogy nem fura mint téma.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 18:31:20
Eberinu: azt hinni, hogy a férfiak élőben nem beszélgetnek a mell(tartó) méretről, elég naiv dolog :)
nem egy srác van az ismeretségi körömben, aki előszeretettel tesz hangos megjegyzéseket a mellettünk elhaladó nők mell(tartó) méretére, és tárgyalják ki, hogy "ez megfelel" vagy nem.
(egyébként meg, a mellek bámulásán meg a róluk való beszéden kivűl hogy lehet ezt "megélni"? ??? )
Persze társasága válogatja, van akiknek ciki erről beszélni, másutt meg erról ciki, hogy már szívtál füvet.
Egyébként, a heti rendszeres meet nem "látása" a társaságnak? márpedig az animes meetek(nem feltétlen ennek a fórumnak a meetjeire gondolok csak) heti rendszerességgel zajlanak, és ott legalább biztosan olyan társaságot talál az ember, akikkel erről a témáról tud dumálni, és a heti meetek mellett rendszeres a "minimeet" szervezkedés is, amikor néhány ember, akik szorosabb barátságot kötöttek az ilyen találkozások során(vagy akár még a fórumon), még sűrűbben összejárnak.
Egyébként mostmár végképp nem értelek, először közlöd, hogy neked két óra net már sok, majd azt, hogy függő voltál és néha még most is... ne haragudj, nem belédkötni akarok, csak az ilyen következetlenségek akaratlanul szemen szúrnak.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-26, 18:37:37
Akkor én vagyok az egyetlen, aki az arc+popsi+kézfej kombót nézi lányoknál...? Nya mind1, két káros erős szenvedélyem van, az egyik az alkohol, a másik legalább harmicháromszor annyi agysejtet öl meg... az meg a powerpuff girls z. :D
Amikor viszont vki azt mondja: "Egyetlen káros szenvedélyem a sport.", erősen elzárulnak a szívbillentyűim...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 18:41:00
MEmber: látszik hogy tényleg sokat öl a PPG :D
aztmondam: nem egy srác van :D nem azt, hogy mind :P
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-26, 18:56:51
Quote from: Member on 2007-01-26, 18:37:37
Akkor én vagyok az egyetlen, aki az arc+popsi+kézfej kombót nézi lányoknál...? Nya mind1, két káros erős szenvedélyem van, az egyik az alkohol, a másik legalább harmicháromszor annyi agysejtet öl meg... az meg a powerpuff girls z. :D
Amikor viszont vki azt mondja: "Egyetlen káros szenvedélyem a sport.", erősen elzárulnak a szívbillentyűim...
Nekem a sport az egyetlen káros szenvedélyem. Legalábbis a többitől még nem kerültem kórházba.  :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-26, 18:59:45
Ezen logika alapján nekem a porallergia a káros szenvedélyem? :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-26, 19:06:02
Quote from: Member on 2007-01-26, 18:59:45
Ezen logika alapján nekem a porallergia a káros szenvedélyem? :)

Csak ha aktívan űzöd :p
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-26, 19:10:18
Quote from: White SeeD on 2007-01-26, 19:07:36
A többit meg mint antialkoholista, drogista, antidohányos mélységesen le tudom sajnálni, hogy iylen szerekre van szükségük az életben hogy pl jólérezzék magukat.
Ugyanazért történnek ezek, mint nálad a gép előtt ülés.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-26, 19:15:56
Fogadunk? :) Hosszú távon ugyanolyan szinten leépíted a kapcsolataidat a külvilággal, és ugyanolyan életképtelen leszel, ha kijutsz a "szobából".
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 19:16:51
én inkább a mozgásszegény életmód káros következményeire hívnám fel a figyelmet :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: arianrhod on 2007-01-26, 19:23:07
Quote from: White SeeD on 2007-01-26, 19:07:36
A többit meg mint antialkoholista, drogista, antidohányos mélységesen le tudom sajnálni, hogy iylen szerekre van szükségük az életben hogy pl jólérezzék magukat.
Izééé...ööö...én úgy tudom az anti... az nem csinál semmit.Ezért nevezem én magam antialkholistának,mert nem iszok alkoholt meg nem dohányzom...vagy ezt eddig rosszul tudtam és keverek vmit? :confused:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 19:24:20
szerintem White Seed arra gondolt, hogy ő mint anti mindenfele, nagyon tudja sajnalni azokat, akik nem anti mindenfelek, es ez kell nekik a boldogsaghoz :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-26, 19:32:26
Miért, tudsz olyan IQ fightert, aki egyedül iszogat? :)
(A masszív alkoholisták mondjuk igen)
A drog más, ott sokan egyedül küldik. De a dohányzás is általában társasági. ;)
Meg te is jól tudod, hogy a net előtt nem láthatod, ha vki "hagymát eszik". ;) :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Solid Snake on 2007-01-26, 19:49:46
Quote from: Gmer on 2007-01-26, 17:52:47
(jó példa erre az anime, bár vannak akik szoktak nézni fighting animéket, de nekik meg az az Egy és Igaz műfaj, szóval kb semmiről se tudok velük beszélni...egyedüli kivétel ez alól az itt jelenlévő SolidSnakeGH :))

Köszönöm, elvtársam, ez jól esett.  :D

Való igaz, hogy maga az anime eléggé ismeretlen és furcsa téma az általános közéletben (nem is tudom, hogy mi lenne, ha pl. szerveznénk egy anime klub-ot a diákvédelmisekkel karöltve -- valószínűleg kiátkozna az egész tanár-diáksereg  :lol:).

Jómagam csupán a sok anime és filmnézést tarthatom "káros" szenvedélynek. Azért mondom azt, hogy "káros", mert:
1., antiszocialista életmódot okozhatnak
2., elképesztően képesek az időt felgyorsítani, így tipikus "hú-bazz-már-éjfél-van?"-reakciót válthatnak ki.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-01-26, 20:36:48
Haha, legrosszabb (igazából az egyetlen kimondottan rossz) élményem alkohollal mátrában volt, sok sok termelői bor. Megittam fél litert, utána egyik haverommal elmentünk sz@rni, de csak 1 üveg volt + 1 wc papír, ugyhogy úgy döntöttünk, hogy egyikünk ül be a papírral másik meg a borral. Kezdésnek én kaptam a bort..... így összessen 2.5 lityit döntöttem magamba. Tovább nem is részletezném :D Ja de igen, az 5 fős társoságból mindenkit lehánytam, kivéve magamat. Nagyon szeretem a barátaimat, hasonlóan rossz állapotban, kezeltek engem, még meg is fürdettek.

Fű ellen meg 0 kifogásom van, és ezt leginkább drogprevención szedtem össze. Kb 8-10 en jártam osztályostul mindenestül (fura vmiért a mi osztályunk 3* annyin volt mint a többiek:P), és ott gyakorlatilag nem tudtak egy érvet sem felhozni ellene. Sulinkba volt kendermag bagázs, és egy rendőrrel beszélgettek a témárol, ahol a rendőr is megjegyezte hogy egyetlen halálos esetről tud, amikoris egy vámraktárban egy 150KG os hasis tömb ráeset egy emberre.
Ganja storyból meg elég sok van, majd adagolom szépen :angyali:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-26, 21:05:35
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-26, 19:49:46
1., antiszocialista életmódot okozhatnak
Az antiszociális, te. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 22:50:41
Quote from: kisvirag on 2007-01-26, 18:31:20
Eberinu: azt hinni, hogy a férfiak élőben nem beszélgetnek a mell(tartó) méretről, elég naiv dolog :)
nem egy srác van az ismeretségi körömben, aki előszeretettel tesz hangos megjegyzéseket a mellettünk elhaladó nők mell(tartó) méretére, és tárgyalják ki, hogy "ez megfelel" vagy nem.
(egyébként meg, a mellek bámulásán meg a róluk való beszéden kivűl hogy lehet ezt "megélni"? ??? )
Persze társasága válogatja, van akiknek ciki erről beszélni, másutt meg erról ciki, hogy már szívtál füvet.
Egyébként, a heti rendszeres meet nem "látása" a társaságnak? márpedig az animes meetek(nem feltétlen ennek a fórumnak a meetjeire gondolok csak) heti rendszerességgel zajlanak, és ott legalább biztosan olyan társaságot talál az ember, akikkel erről a témáról tud dumálni, és a heti meetek mellett rendszeres a "minimeet" szervezkedés is, amikor néhány ember, akik szorosabb barátságot kötöttek az ilyen találkozások során(vagy akár még a fórumon), még sűrűbben összejárnak.
Egyébként mostmár végképp nem értelek, először közlöd, hogy neked két óra net már sok, majd azt, hogy függő voltál és néha még most is... ne haragudj, nem belédkötni akarok, csak az ilyen következetlenségek akaratlanul szemen szúrnak.
És már megint nem a témához szólsz :D Nem veszed észre?Hát érdekes módon, fórumon kivüli,de még más fórumokon is normálisabb témákról folyik az OFF beszélgetés...mint melltartók...őszintén szólva, bárkinek mutatttam ezt a beszélgetéseket, röhögött rajta és szánalmasnak tartotta,és még te mondasz rám ilyeneket? Mintha én csinálnék fura dolgokat o_o' Meet-en kívül vannak barátaid? Miért nem velük vagy? Hmm? Sztem mindenkinek megvan a maga köre, nem? Ha nem akkor támaszkodhat csak a fórumos emberekre, én köthetek itt barátságokat, mert van pár ember,akikkel el tudok poénkodni, nem vesznek vérkomolyan olyan témákat,amik ott hangoztak el mostanában,sőt nem is írnak oda....szóval ilyen szempontból el lehet határolni...Nem értesz? Pedig nőből vagy vazz, neked érteni kéne :D Nem történhet meg, hogy olykor max. 1 órát, máskor többet ülök gép előtt? Vagy pedig naponta többször oda keveredek, ugyanis a gép nem csak az enyém, családi használatban van....azt meg hogy hogy jött ki az 1nap, valahány óra...ez van, most kezdtem a fórumozást, és ha már fórumozok, nem az a lényege,hogy beszélgetek?Üljek kukán vagy mi? Arról meg nem tehetek hogy te pl Bleachhez egy kanyi szót nem tudsz hozzá szólni...attól még hogy csak 9 napot voltál össz vissz,attól még kockulhatsz egész nap...

Tycho: kéretik káros szenvedélyről, thx...a kedvedért kijavítom...

Rounin: a "megélés" alatt értve, hogy láttál e már melltartót 3D-ben?:D  De ez csak egy példa...a manipulálásról pedig: hát akik mindenre harapnak, azokat könnyű....
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-26, 22:59:36
Quote from: Pirula on 2007-01-26, 17:08:10
Egyébként meg a fórum a világ egyik legjobb kocsmája. Azt iszol amit akarsz, ha dohányzol nem zavarod a másikat, tévézhetsz közben, lehetsz egy szál gatyában, olyan zenét hallgatsz amilyet akarsz, és jó esélyed van rá hogy nem rókázza le senki a cipődet. Még majdnem ideírtam hogy éppen csak fényképezkedni nem lehet, mint az Óbesterben, de aztán rájöttem hogy mire találták ki a Print Screent ha nem erre?
Ez marha jó... :D

Quote from: Gmer on 2007-01-26, 17:29:23
Én azt gondolom, hogy sokkal jobban örülnék ha ilyen poénos témákról tudnék beszélni haverokkal a 'ki baszott be jobban a hétvégén' helyett. Mert az esetek 75%-ában ilyen témákról van szó, többek között ezért is fórumozok.
:tezsvir:

Quote from: gyulababa on 2007-01-26, 20:36:48
Fű ellen meg 0 kifogásom van, és ezt leginkább drogprevención szedtem össze. Kb 8-10 en jártam osztályostul mindenestül (fura vmiért a mi osztályunk 3* annyin volt mint a többiek:P), és ott gyakorlatilag nem tudtak egy érvet sem felhozni ellene. Sulinkba volt kendermag bagázs, és egy rendőrrel beszélgettek a témárol, ahol a rendőr is megjegyezte hogy egyetlen halálos esetről tud, amikoris egy vámraktárban egy 150KG-os hasis tömb ráeset egy emberre.
Most te vagy egy reklámszakember vagy, aki próbál mindenkit rábeszélni a füvezésre, vagy nagyon buta (elnézést, nem sértésnek szántam)... Mert az alkohol megöl bárkit is? Nem. Ki látott már egy üveg sört késelni vagy egy pohár bort másokat felrobbantani? Ja, hogy májzsugor meg ittasan vezetés meg ezer más közvetett módon öl? Hát persze! Drogok ugyanígy. Hiába mondják, hogy "a fűbe nem halt bele senki", ha "csak" a THC kiváltotta szívroham végzett az emberekkel. De szerintem épp elég nagy érv a szellemi leépülés (ne mondd, hogy nem okoz ilyet, mert én is találkoztam már masszív füvesekkel, és rosszabb volt látni/hallgatni őket, mint a masszív alkesz öreg fazonokat a kocsmákban...) és a maradandó személyiségtorzulás...

Eberinu, kisvirag meg mindenki másnak (magamnak is mondom): próbáljuk meg a személyes vitákat pm-ben elintézni. Nincs értelme ide postolni őket, no meg könnyen flame-be fordulhat a dolog, ha még páran beszólnak. Aki meg állandóan kekeckedik, az előbb-utóbb úgyis azon veszi észre magát, hogy senki nem olvassa el a postjait, és így vagy úgy, de béke lesz. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
Ramiz: nálad valahogy azt veszem észre, hogy ha mindent a neten lehetne "megélni" azt tennéd...valójában nem is fogyasztasz alkoholt, és a többi, nem sorolom tovább...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Darkstar on 2007-01-26, 23:08:18
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
...valójában nem is fogyasztasz alkoholt...
Hahaha oh wow  :lol: :lul:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-26, 23:09:28
Quote from: Darkstar on 2007-01-26, 23:08:18
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
...valójában nem is fogyasztasz alkoholt...
Hahaha oh wow  :lol: :lul:
Basszameg elkéstem...  :lul:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2007-01-26, 23:10:39
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
Ramiz: nálad valahogy azt veszem észre, hogy ha mindent a neten lehetne "megélni" azt tennéd...valójában nem is fogyasztasz alkoholt, és a többi, nem sorolom tovább...
Szép dolog a moderátort sértegetni a boardján... :rolleyes:

Amúgy meg: :lol: :lul: :lul: :lul: :lul:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Próféta on 2007-01-26, 23:11:18
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19Ramiz: [...] valójában nem is fogyasztasz alkoholt
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúúúristen!
Quote of the month!

eberinu: na ezért jó élőben is megismerni az embereket ;)

Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 23:17:35
Ezen mi sértegetés? Én csak reagáltam...amúgy nem kenyerem a se**nyalás...bárki mondhat erre bármit, véleményt nyilvánítok szal nem érdekel...De meg is magyaráztam miért...ő maga tartja jópofának a netkocsmát, meg hogy csak itt lehet ilyen témákról beszélni..sztem kocsámba  való életbe is lehet menni...csak annyit kellett volna mondani, hogy Igen, járok kocsmába, stb.... én felvállalom...Igazából nem értem min vagytok meglepődve, sztem nem nagy szám amit mondtam....
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-26, 23:20:42
Én tényleg nem fogyasztok alkoholt a valóságban, Eberinu. Sőt nem is létezek máshol, csak a neten. Sokkal teljesebb életem van, mint neked, millió site-on böngészek egyszerre, minden blogot író és fórumozó és chat-elő és skype-ozó ember élményei az enyémek is, minden avatár én vagyok,  minden nőt és zenét és filmet megkaphatok és bármikor bekukkanthatok a Pentagon titkos oldalainak jelszavakkal védett részeire ugyanúgy, mint a postafiókodba. Amíg van internet, én létezem, és jó eséllyel túl fogom élni az ükunokáidat is.
Egyébként kezd unalmas lenni, hogy mindenhol, minden topikban ezzel a "nincs igazi életed" témával jössz. Nem lehet, hogy azért ennyire rögeszméd a dolog, mert attól félsz, veled ez a helyzet? Miért akarsz minden számodra teljesen ismeretlen fórumitába egy netfüggő, bezárkódott embert belelátni?

@Darkstar, Zsiga, Selmo, Próféta: :ejnye: Ne csináljátok már, most aki nem ismer élőben, mind azt fogja hinni, hogy valami piás züllött alkesz vagyok... de most komolyan.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-26, 23:22:32
Quote from: Ramiz on 2007-01-26, 23:20:42
@Darkstar, Zsiga, Selmo, Próféta: :ejnye: Ne csináljátok már, most aki nem ismer élőben, mind azt fogja hinni, hogy valami piás züllött alkesz vagyok... de most komolyan.
De most komolyan, nem az vagy?  :rotfl:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-26, 23:24:03
Csak ebben az a szép tudod, hogy nem én kezdtem itt is,hanem Kisvirag, olvasd csak el...az elejét..én a netfüggőségről,mint káros szenvedélyről beszéltem...és azért nyitottam ezt a topicot, mert az alkoholos nem volt jó...azt gondoltam ugyis törölni fogják...amúgy meg sztem érdemes ilyen dolgokról beszélni...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2007-01-26, 23:25:50
Quote from: Ramiz on 2007-01-26, 23:20:42
@Darkstar, Zsiga, Selmo, Próféta: :ejnye: Ne csináljátok már, most aki nem ismer élőben, mind azt fogja hinni, hogy valami piás züllött alkesz vagyok... de most komolyan.
No comment. :rotfl:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-26, 23:32:53
Nekem is van egy káros szenvedélyem
na jó kettő
az egyik a vér
a másik meg hogy csak a Predátorét vagyok hajlandó szívni  :lul: :rotfl: :hopp:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: noriko on 2007-01-26, 23:40:22
Quote from: Kvikveg on 2007-01-26, 17:20:39
A munka karos szenvedely, napi 8+ oraval roviditi meg az eletedet. :hehe:
mióta lett szenvedélyed a munka? :D


ui: ja, amúgy érdemben nem tudok hozzászólni, mert nekem nincs káros szenvedélyem  :angyali:
esetleg a néha rámtörő netfüggőség... de azt nem tekintem károsnak  :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-27, 00:01:05
Akkor hogy kicsit más irányt vegyünk: ki mennyire tudja elfogadni mások káros szenvedélyeit? Ha valamit nem, miért nem?

Én például dohányzok, nem túl sokat, és nem zavarnak se a láncdohányosok, se a nemdohányosok. :) Alkoholisták zavaróbbak, mert érzelmileg túlaktívak, jobban úgy viselkednek valahogy, mint ahogy érzik, és ez nem jó. Szerencsére nincs alkesz ismerősöm. Drogfüggőkkel nem barátkoznék össze, mert utálnám szétesni látni, de ha jóbarátom vagy családtagom lenne drogfüggő, hát nem tudom, hogy reagálnék... nem valószínű, hogy úgy, mint egyes ismerőseim (és 1 családtagom), azaz hogy onnantól kezdve nem ismerném meg az utcán, de kellemetlen lenne a szituáció, az biztos.
Még valami, ami talán nem "szedvedély", de szokás: ujjak és ízületek ropogtatása. Ezt szoktam csinálni, és van, aki utálja, de kevesen, és engem sem zavar máson, de például a köröm- és ujjrágók ki tudnak üldözni a világból...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-27, 00:09:13
engem a csontropogtatás azért zavar, mert attól a hangtól futkos a hátamon a hideg (de pl a táblacsikorgatást simán birom)
dohányosokkal addig nincs bajom, amíg nem számomra zavaróan csinálják, családban több dohányos is van. Persze jobban venném, ha leszoknának, de elfogadom, hogy nekik így "jó".
Alkoholistákkal sokkal keményebb vagyok, rossz családi emlékek miatt, édesapám az volt, emiatt sokáig teljesen elutasítottam az alkoholt minden formában, ma már sokmindent megiszok, de csak mértékkel, még sosem voltam részeg. Teszem hozzá, hogy nem csak az alkoholista, de az érezhetően nagyon részeg (nem a vicces-spiccesre gondolok) emberek hihetetlenül taszítanak, illetve, egy gyenge félelem is mindig feltámad bennem ilyenkor, mert sajnos tisztában vagyok, mennyire kiszámíthatatlan az ilyenek viselkedése. Arról nem is beszélve, hogy főleg ha nőből van az ilyen illető, enyhe megvetésérzés is feltámad bennem. afféle félelemmel vegyes undor...
drogok: még nem volt rá az ismeretségi [spoiler](már a szorosabb, ami képzeld Eberinu, nem csak fórumitákból meg meetesekből, hanem "valódi" barátokból áll.)[/spoiler] körömből példa, bár van egy két ismerősöm ismerőse, aki szokott jointozni. De szóval, mivel élesben még nem találkoztam vele, fogalmam sincs, hogyan fogadnám.

Nem esett szó még egy nagyon komoly szenvedélybetegségről: a játékszenvedélyről. már az automatás kaszinós pénzbenjátszósról. no ez az alkoholizmus mellett a másik, amit nem lennék képes semmilyen formában tolerálni, ugyanazon okból, ami miatt az alkoholisták iránt is úgy érzek, ahogy. Főleg, hogy egy csak alkoholista ismerős/családtag még mindig sokkal "olcsóbb" probléma...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: noriko on 2007-01-27, 00:52:16
!!spoiler content not needed. could generate more flame. thx!!

kisvirag nagyjából összefoglalta amit én is mondtam volna... :cool:
de valahol eltér, úgyhogy azért leírom :)

cigi: próbáltam, de nem jött be. engem sem zavar, ha valaki cigizik, HA nem felém fújja a füstöt. Felőlem szívja a nikotint, who cares if he/she doesn't, azonban magát a cigifüstöt nagyon nem bírom. Itthon az egész lakást elárasztja, mert apukám elég erős dohányos, és lusta szellőztetni.  :ejj:
Kocsiban szerencsére már autómatikusan húzza is le az ablakot amikor rágyújt, mert ha nem, akkor húgommal egyből visítunk. Szóval annak ellenére, hogy nem dohányzom, cigiszagú minden ruhám és cuccom (és ez különösen akkor tűnik fel, ha pl. nagyiékhoz megyünk, tiszta füstmentes környezetbe), és ha a passzív dohányzás ugyanolyan káros, akkor szegény tüdőmről inkább nem néznék meg képet!  :redface:
Nem tetszik az sem, hogy a dohányosok jobb helyzetben vannak bulikban/koncerteken/bárokban, mint az antik, mert simán cigizve élvezik a hangulatot, én meg fulladok meg. (najó nem mindenütt, a nagyobb helyeken ez nem zavaró annyira, de szűk koncerttermekben nagyon rossz! Már mentem el jó koncertről emiatt.)

alkohol: próbáltam, és egy bizonyos határig bejön. :D De azon felül gyűlölöm. Tudom, hogy erős szó, de tényleg. Itt jön be kisvirag magyarázata. Nekem is családi okokhoz nyúlik vissza a dolog főleg. Mondjuk úgy, a rokonságban van egy két szomorú eset. Meg amúgy is. Miért viseljem el, hogy valaki szétissza az agyát, és alig tud járni, meg baromságokat beszél vagy tesz. Vagy vihog mint egy idióta, aztán bealszik. ehh. Addig oké, ha jóhangulatba kerül, oldja a gátlásait, de tudja hol a határ! Sokan...nagyon sokan (baráti körömből is), nem tudják.

fű: próbáltam, de nem jött be. Nem zavar, ha nem válik valóban szenvedéllyé. Ha valaki viszont állandóan be van szívva, az már gáz. De ha csak alkalmanként szív valaki, és nem nagy mennyiségben, akkor még örülök is, hogy nem cigizik helyette, mert ennek legalább bírom a füstjét.  :D A füvezésben viszont az nem tetszik, amilyen felfogás van körülötte Mo.-n. Meg USÁban meg szerintem mindenhol, ahol tiltott. Pl. Hollandiában elővesz valaki egy spanglit, vagy simán vesz egyet a sarki coffeeshopban, és elszívja, boldog lesz, és megy tovább. Itthon meg itt a nagy hype, hogy wow tök menő vagyok meg lazagyerek, mert füvezek ám! vannak kapcsolataim is éérted. Najó, nem mindenki ilyen, csak akiket ismerek. (gomen for általánosítás! :redface: )

a durvább hatású drogokat elítélem.
Összefoglalva: aki nagyon nincs magánál valamilyen szertől, azt a szert, és használatát már elítélem. Legyen az drog, alkohol, gyógyszer. A cigi oké, csak a füst miatt nem.  :hehe:

csontropogtatás nekem is szokásom. ujjak, nyak, gerinc. ropogok mint a csuda. biztos marha egészséges... :D
körmömet nem rágom, viszont a bőrt igen, ami kb. ugyanolyan gusztusos dolog  :redface: (kicsibe szedem, cuz it sounds nasty :D )

ja és a játékszenvedély: ezzel még nem találkoztam, nem tudom, milyenek az ilyen szenvedélyű emberek, úgyhogy nem tudok nyilatkozni.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Tycho on 2007-01-27, 01:04:08
Quote from: noriko on 2007-01-27, 00:52:16
ja és a játékszenvedély: ezzel még nem találkoztam, nem tudom, milyenek az ilyen szenvedélyű emberek, úgyhogy nem tudok nyilatkozni.

én láttam egy egy nőt kocsmázás közben 4db 20.000-es bankót (!!!!!!!!) elveszteni, majd elkezdeni tarhálni tőlünk, hogy játtszhasson továb.... egy Barátomék most másznak ki az adósságok tengeréből amit évekkel ezelőtt varrt a nyakukba az azóta őket elhagyó 'édes'anyjuk, mert az apehtől sikkasztott be baromi nagyokat, amíg ki nem rúgták ezért... szörnyen pusztító.  van olyan rossz mint a masszív alkeszek, az agresszív otthon késsel családot kergető fajta. -> atyai dédatyám... :rolleyes: bár nála balta volt á la Ragyogás... ( és bortermelő volt a család amíg nem rekvirálták el a szőlősünket az államositásokkor -> saját termést itta el legalább, bár eladva többet ért volna...)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-27, 01:08:44
a játékszenvedélyt azért tartom az egyik legveszélyesebb és durvább szenvedélybetegségnek, mert itt szinte biztos, hogy ha a környezet nem lép időben, rántja az egész családot. mivel az ilyen embereknek nincs elég pénz és érték...
az alkoholistáknál legalább van egy limit, ami után mindenképp képtelen többet inni akkor épp, a dohányzás meg ilyen szempontból elég olcsó mulatság. drogok nem tudom, mert fogalmam sincs, milyen áraik lehetnek
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: noriko on 2007-01-27, 01:08:45
Quote from: Tycho on 2007-01-27, 01:04:08
( és bortermelő volt a család amíg nem rekvirálták el a szőlősünket az államositásokkor -> saját termést itta el legalább, bár eladva többet ért volna...)
atyai ágon enyém is bortermelő volt :D Itták ők is rendesen.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-01-27, 01:26:20
csont ropogtatás nekem is (+ nekem külön para hegedű miatt :D)
Ramiz: nem vagyok reklámszakember, bár jó buli lenne, és buta sem (legfeljebb infantilis :P), és ÉN nem mondtam hogy az alkohol öl (habár a mondóka szerint igen, meg butít is ugye meg nyomorba is dönt) + soha senkit nem veszek rá szívásra, mindenki a maga cseresznyéjének a pogácsa.
Személyiség torzulásban pedig valamennyire igazad lehet, nekem a füves ismerőseim kb 5% nál (ez jelent 2 embert) télleg  kemény leépülés ment végbe, ugyanakkor ők próbáltak "kemény" drogokat, szóval ezt nem állítanám 100% ra, de nem akarom megcáfolni se.
Magammal viszont tudok példálozni, elmondtam ithon szüleimnek hogy szívok 4 éve, amire egy kis beszélgetés után azt a választ kaptam hogy ha mindez idő alatt értelmes tudtam maradni akkor nem is annyira nagy para ez az egész (végülis abba maradtunk anyámmal h csináljam mértékkel, de én addig is azt tettem, és nem is akarok ezen változtatni :D)
Agresszív füvest meg még soha nem láttam, nem úgy alkoholistát, és ez nem offenz, csak írtad hogy egy sörösüveg nem késel meg senkit, én ebben a kérdésben kiváncsi lennék egy statisztikára hogy mennyi baleset/gyilkosság/stb történt alkohol hatása alatt, és mennyi cannabis alatt. Amúgy meg bírom az alkeszokat, nagy sok mindent tanultam meg kocsmákban bőbeszédű emberektől:D
És akkor káros szenvedélyek kibírása. Alapvetően minden irányban toleráns vagyok, nagyából addig, amíg nem lesz belőle sérülés, de azért vannak kivételek.
*szerk
hoppá azt elfelejtettem megjegyezni (mielött elásnám magam mindenkinél) hogy nem szívok el naponta 10 méter cigit, sőt hetente sem, és valóban lehetséges mértékkel is űzni az ipart
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-27, 02:26:22
A melltartos temat en betudtam poennak, nem tudom miert kell rajta kiakadni.

Ramiz nem alkoholizal... itt dolok a rohogestol!  :lol: :lul: :muhahah:

Quote from: noriko on 2007-01-26, 23:40:22
Quote from: Kvikveg on 2007-01-26, 17:20:39
A munka karos szenvedely, napi 8+ oraval roviditi meg az eletedet. :hehe:
mióta lett szenvedélyed a munka? :D


ui: ja, amúgy érdemben nem tudok hozzászólni, mert nekem nincs káros szenvedélyem  :angyali:
esetleg a néha rámtörő netfüggőség... de azt nem tekintem károsnak  :haha:
Öööö... tenyleg... De vegulis kozvetett fuggoseget okoz. Nincs munka -> nincs penz. Vegulis a kabszert sem onmagaert, hanem a kivaltott hatas miatt hasznaljak, nem?  :haha:

Zavar: cigifust ha beivodik a ruhamba. Obester es hasonlo helyeken szamitok ra, ez van, de hat budos. :/ Alkesz es kabszeres ismerosom tudtommal nincs, ott nem tudok nyilatkozni mi zavarna, a szokasos sztereotipiakon kivul. Koromragas: zavaro, de ilyen sincsen gyk a kozelemben szerencsere. Ujjropogtatas: ááááá!
Amitol kiakadok: BKV-n nenikek-bacsikak cuppogasa a protkojukkal.  20 perces menetido alatt atlag 10 masodpercenkent gusztustalan cuppanas. Szerencsere regen talalkoztam ilyennel.
Illetve ugyanilyen elosztasban kohecseles, torokoszorules, orrszivogatas, mas nem jut eszembe.
Ja, lehet, hogy perverz allat vagyok, de ha egy par csokolozik hasonlo cuppano hangokkal, az is idegesit. Cupp... ... cupp.... err.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-27, 02:37:23
Quote from: noriko on 2007-01-27, 00:52:16
cigi: próbáltam, de nem jött be.
Wow, ezt nem is tudtam. :) Mármint lehet, hogy mondtad, de nem emlékszem. De szerintem nem.

Quote from: noriko on 2007-01-27, 00:52:16Nem tetszik az sem, hogy a dohányosok jobb helyzetben vannak bulikban/koncerteken/bárokban, mint az antik, mert simán cigizve élvezik a hangulatot, én meg fulladok meg. (najó nem mindenütt, a nagyobb helyeken ez nem zavaró annyira, de szűk koncerttermekben nagyon rossz! Már mentem el jó koncertről emiatt.)
Ez sok dohányosnak (köztük nekem) sem tetszik! A cigifüst ugyanis leszívva finom, levegőben általában büdös, és húszféle cigi keveredett füstje egy zsúfolt szobában meg pláne az. De mivel dohányozva jobban ki lehet bírni a füstöt, mint nem dohányozva, ezért mindenki rágyújt. Öngerjesztő folyamat, nem tudom, van-e egyszerű megoldás, de kéne. Nekem a szemem is kikészül egy-két óra után a füsttől... Nem vagyok "jó" dohányos. :D

Az alkoholutálat pedig úgy látszik, mindenkinél családi okokra nyúlik vissza, akinek van...
Sajnos nálunk nem volt ilyen problémájú családtag, így nem utálom eléggé. :o Igaz mondjuk, hogy nem is szoktam nagyon másképp viselkedni szeszes állapotban sem. Ez még gimnáziumban alakult ki, ahol naaaagyon sok ideig minden buli arról szólt, hogy mindenki ivott két sört, aztán arról beszélt órákig, hogy milyen érzés tajtrészegnek lenni, és mindenki bizonytalanabbul járt, mint tudott. Ez engem nagyon zavart mindig is, és ezért kifejezetten neveltem magam arra, hogy ne viselkedjek másképp, illetve hogy tudatosan le tudjam nyomni magamban az alkohol hatását majdnem nullára, ha valamiért nagyon fontos és szükséges, hogy józanul tudjak nemcsak viselkedni, de mérlegelni, gondolkodni is (és erre többször is volt már szükségem). Talán csak ami változik, hogy nagyobbakat nevetek (még szép, végre lazítás, pihenés :) nem iszok rosszkedvemben, csak cimborákkal ha szórakozni akarunk) és rámenősebb vagyok egy kicsit (=meg merek szólítani lányokat). De ez utóbbit meg általában mindig elfojtom magamban, így nem csoda, hogy alkohol, lazítás hatására előjön. :)

Quote from: Kvikveg on 2007-01-27, 02:26:22Ja, lehet, hogy perverz allat vagyok, de ha egy par csokolozik hasonlo cuppano hangokkal, az is idegesit. Cupp... ... cupp.... err.
Ez engem is zavar, de a csókolózás talán annyira nem káros szenvedély... :) :__devil:

edit: basszus, Kvikveg, te is kezded? Komolyan mondom, ti nem ismertek nagy piást, ha szerintetek én az vagyok. Angolban van olyan kif., hogy heavy drinker, namost én meg social vagyok.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kikuchiyo on 2007-01-27, 02:54:41
Én kész angyal vagyok szerintem károsszenvedély-témakörben:
Sosem dohányoztam, sosem ittam le magam még igazán (ahol az igazán alatt a hányást-magamról nemtudást-másnap "wtf did i do" érzéssel ébredést értem) és sohasem drogoztam. Számítógépfüggő - az sem vagyok, de mondják. :)

A cigarettafüstöt utálom, azt is, hogy beleivódik a ruhámba meg a hajamba. Szerencsére a családból senki sem dohányzik.
Az alkoholizálással kapcsolatban is óvatos vagyok - a közvetlen családból nincs senki érintett, megintcsak szerencsére, de a vidéki rokonság körében van egy-két masszívan alkoholista arc. Még ők sem azok a "negyven éve rúgott be, azóta csak rátölt" típusok, és nem is agresszívak, ha berúgnak, de rossz volt nézni, ahogy a folyamatosan és derekasan fogyasztott pálinka hatására eltompult a tudatuk. Valahogy az emberségéből veszít az a szememben, aki hagyja magát az alkoholtól szétzülleszteni. Az meg, aki a családját is bántja az ital hatására, nos, az megvetendő és büntetést érdemel.
A drogot is veszélyesnek tartom. Elképzelhető, hogy lehet mértékkel megtartóztató módon fogyasztani, de a többség nem így teszi. Nem állnak meg a könnyű drogoknál, mert nem tudnak megállni. És ez a függőség anyagilag, testileg és szellemileg is tönkreteszi hosszútávon az alanyt.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: noriko on 2007-01-27, 03:17:23
Quote from: Ramiz on 2007-01-27, 02:37:23
Wow, ezt nem is tudtam. :) Mármint lehet, hogy mondtad, de nem emlékszem. De szerintem nem.
Nem merült fel, akkor meg minek mondjam. Annyira nem izgi. :P Meg a kipróbálás nem azt jelenti, hogy dohányos voltam, csak hogy elszívtam kb. 6 szálat életemben. (és ebből 4 mentolos volt és light :D )

QuoteSajnos nálunk nem volt ilyen problémájú családtag, így nem utálom eléggé. :o
inkább ne sajnáld! viccként se. ;)

Quote from: Ramiz
Quote from: Kvikveg on 2007-01-27, 02:26:22Ja, lehet, hogy perverz allat vagyok, de ha egy par csokolozik hasonlo cuppano hangokkal, az is idegesit. Cupp... ... cupp.... err.
Ez engem is zavar, de a csókolózás talán annyira nem káros szenvedély... :) :__devil:
hehe, én is valami ilyesmit akartam reagálni :D (amúgy párszor nagyon vissza kellett fognom magam, hogy nehogy rászóljak egy egy párocskára, á la öregnéni sztájl... :redface: )

Quote
edit: basszus, Kvikveg, te is kezded? Komolyan mondom, ti nem ismertek nagy piást, ha szerintetek én az vagyok. Angolban van olyan kif., hogy heavy drinker, namost én meg social vagyok.
szerintem azért te is eléggé építetted ezen imidzsedet, szóval ne hőbörögj!  :hehe:

kikuchiyo:  :tezsvir:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-27, 13:58:10
Na, akkor én is összefoglalom:
Dohány: Cigit próbáltam, nemszeretem. Helyette ünnepi jelleggel becsúszik néha egy-egy szivar, még ritkábban pipa, annál is ritkábban vízipipa. Ebben különösen finnyás is vagyok, a nagyon édeskés arab cuccoktól néha megfájdul a fejem. Egyébként szivarban sem szeretem az ízesített cuccokat, tiszta dohány legyen, nekem annyi elég.

Alkohol: Szintén social drinker. Ma már egyre ritkábban, és az évek során finnyás is lettem. Már nem vagyok hajlandó meginni a pancsolt pálinkákat, kannásbort, és a száz-százötven forintnál olcsóbb söröket. Rájöttem hogy mértékletes minőségi italfogyasztással elkerülhető a másnaposság, igaz kellett hozzá jópár év.  :haha: Egyébként jól tudnék kampányolni az alkoholizmus ellen ha meg tudnám osztani azt a rosszullétet másokkal amit egy 3 liter koccintós elfogyasztása utáni napon gyötri az embert. Hideg verejtékezés, szédülés, gyomor telítettségérzés, iszonyatos vérnyomásingadozások, fulladás, látászavarok, enyhe pánikrohamok, fokozott érzékenység fényekre, zajokra... borzalmas, na.

Fű: Nem az én világom. Volt vele ugyan néhány kellemes élményem, de nekem kicsit idegen. Nagyon szét tudok esni tőle, a legrosszabb az hogy a valóság érzékelése felett veszítem el a kontrollt. Ha ezt tudom élvezni akkor oké, de ha nem akkor jön a para, és az borzalmas. Szóval nem tervezek vele közös jövőt, nem szokott felmerülni bennem hogy "de jó lenne most tépni egyet". Ha van valakinél és olyan passzban vagyok akkor elfogadok egy-egy slukkot, de ennyi. Füsttől különböző formában még nem volt hozzá szerencsém.

Szerencsejáték: Szintén nem, bár kétforintos alapon Blackjackezni poén, de még csak egyszer szálltam be egy partiba.

Gyorsítók: Határozottan nem. Szintetikus szerek irányában mindig is bizalmatlan voltam. De a természetes eredetűek sem vonzanak. Mellesleg drágák. A bekokszolt vagy speedezett emberek ráadásul baromi idegesítőek, sokat pofáznak és királykodnak hogy reggel kilencig bírták a bulit.

Pszichedelikusok: Na ezeken sokat törtem a fejem régebben, de letettem róla, pont amiatt ahogy a fűre reagálok, mert ennek meg pont a valóságvesztés - vagy alternatív valóságlátás, ki hogy éli meg - a célja. A szerecsendiót egyszer akartam kipróbálni, joghurtba keverten akartam megenni, de annyira borzalmas íze volt hogy az első falat után úgy határoztam hogy az istennel/világlélekkel/stb. való találkozást meghagyom az erős gyomrúaknak.

Koffein: Vérnyomásgondok miatt csak korlátozottan, pedig a kávé ízét imádom. Tuttifruttis energiaitaloknak szerencsére már a szagával is ki lehet kergetni a világból úgyhogy nincs kísértés. Teákból is ráálltam a gyengébbekre.

Internet: Nem vagyok függő, de sokat használom mert nincs hét napom egyhuzamban amit egy településen töltenék, a kapcsolatokat meg ápolni kell, vállalt melókat pedig teljesíteni. Továbbá lehet a segítségével okosodni. Fórumozni meg jó dolog. Slussz.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2007-01-27, 15:54:22
Nos a cigifüstöt rühellem, olyan helyre be sem megyek, ahol vágni lehet a füstöt. Nem is élek vele, büdös. Alkoholt ritkán iszok, akkor is édeset. (1 üveg cherry brandy majd 1 év alatt fogyott el az asztalomról. :) ) A drog minden formáját elutasítom, nem kellenek tudatmódosító szerek. Akik ezzel élnek gyengék és így menekülnek el a bajaik elől. A kávé illatát bírom, de az íze förtelem, tehát soha többé. A szenvedélyes szerencsejátékosokkal nem tudok mit kezdeni, még nem láttam egyet sem, de engem semmiféle ilyen nem tud lekötni hosszú távon. Internet a másik világ ahol névtelenül akárki lehetsz, ha elég okos vagy sok szerepet eljátszhatsz. Furcsán kettős világ, mert a névtelenség miatt kiöntheted a legtitkosabb dolgaidat is, ugyanakkor sosem lehetsz teljesen biztos benne, hogy kivel is "beszélsz". De ez egy másik téma: :D Nem vagyok függő, bár manapság mindenkire ezt mondják, azok akik nem tudják elképzelni, hogy 10 órát simán el lehet tölteni előtte, fórumozva, dolgozva, keresve, vagy éppen beszélgetve. Ez van, ha valami minden téren kiszolgálja az embert. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-27, 16:10:22
Quote from: noriko on 2007-01-27, 03:17:23szerintem azért te is eléggé építetted ezen imidzsedet, szóval ne hőbörögj!  :hehe:
De az csak poén volt, most meg már mindenki komolyan leírt... :( És csak most jöttem rá.
Jól van, ennyi, mostantól juszt' se szervezek Óbesterbe talit. Tessék ezentúl mindenkinek teázni! :hehe: Meg noriko-t is el kell csalogatni mindenképp, szóval már 2 érv is van... :)

Quote from: Pirula on 2007-01-27, 13:58:10
Pszichedelikusok: Na ezeken sokat törtem a fejem régebben, de letettem róla, pont amiatt ahogy a fűre reagálok, mert ennek meg pont a valóságvesztés - vagy alternatív valóságlátás, ki hogy éli meg - a célja. A szerecsendiót egyszer akartam kipróbálni, joghurtba keverten akartam megenni, de annyira borzalmas íze volt hogy az első falat után úgy határoztam hogy az istennel/világlélekkel/stb. való találkozást meghagyom az erős gyomrúaknak.
Szintén. Érdekelt a valóság szétnyílásának érzete. Eddig még sosem mertem kipróbálni, és remélem, eztán sem fogom, mert attól félek, hogy totál elidegenednék az életemtől (már eddig is épp elég sok dolog van, amit merőben másképp szemlélek, mint mások és mint "kéne", és így nehezebb a lelki egyensúlyt fenntartani). Úgy értem, már így is épp elég valószerűtlen a valóság, ha még valamit bevennék, nem tudom, mi lenne... sosem voltam stabil lelki alkat egyébként sem (gyerekkoromtól fogva). Nagyrészt a nevelésemnek tudom be, bár fene tudja, biztos genetika meg szerencsekomponens is bejátszott. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-27, 17:13:23
Quote from: Ramiz on 2007-01-27, 02:37:23
...
edit: basszus, Kvikveg, te is kezded? Komolyan mondom, ti nem ismertek nagy piást, ha szerintetek én az vagyok. Angolban van olyan kif., hogy heavy drinker, namost én meg social vagyok.
Nyugi, tudjuk, hogy nem vagy sulyos idult alkoholista, csak szeretsz sorozni meg pipazni, meg dumalni stb.
Persze ha suttogva kiejtem a monitor elott, hogy SÖR...
*hatrafordul gyanus zajt hallva*
*Ramiz, hogy jottel ide ilyen gyorsan?!*
*Nem, itthon nincs sör... nem, de tenyleg... áááá*
:lol: :hehe:

Selmo: kavet probald ki sok tejjel. Tomenyen en is utalom, de higitva teljesen jo. Cukorral. Egy ido utan anelkul is.
Ja: en csokifuggo vagyok, meg kakaofuggo. De masszivan.  :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-27, 17:26:53
Én kipróbáltam a kávét soksoksoksok cukorral (Duffy Duck mód szinte...) és tejszínnel.

Talán nem a saját méregerős főzetemmel kellett volna próbálkozni... ritka szarul esett az íze =). (még így is - kevéssel hiába próbálkoztam)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-27, 17:52:07
Aranyok: 1 cm kave, 9 cm tej, egy-ket kanal cukor. Es a kave valami normalis legyen, kulonben annyi az egesznek.
Mivel csinaltad a kavet?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-28, 00:19:19
Quote from: Kvikveg on 2007-01-27, 17:52:07
Aranyok: 1 cm kave, 9 cm tej, egy-ket kanal cukor. Es a kave valami normalis legyen, kulonben annyi az egesznek.
Mivel csinaltad a kavet?

Kotyogós kávéfőzővel, ahogy több, mint egy évtizede csinálom szüleimnek és a papinak, míg élt. Nekik jó, sokaknak jó, többeknek méreg.

Másrészt 1 cm kávé volt, 3-4 cm tejszín, 6-7 kanál cukor. (a 2-3 kanál kevés volt... ez is még..)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-28, 01:18:52
Asszem egy ilyentol cukortuladagolas miatt feldobnam a talpam.  :haha:
Na off vege.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-28, 03:19:36
Nekem a netfüggőségen kívül egy nagy káros szenvedélyem van, az pedig a nassolás. Ha valamihez nagyon nincs kedvem, ha levert vagyok vagy ha csak éppen unatkozom, folyton rájárok a hűtőre. Ez még eddig nem is lenne baj, de sajna ez a "szenvedély" párosul két igen rossz tulajdonságommal. 1. Nincs kitartásom, nincs az az isten, amiért kibírnék egy 2 hetes intenzív fogyókúrát. 2. Nem szeretek sportolni. Vonjátok le a következtetést.  :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-28, 03:29:45
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-28, 03:19:36
Nekem a netfüggőségen kívül egy nagy káros szenvedélyem van, az pedig a nassolás. Ha valamihez nagyon nincs kedvem, ha levert vagyok vagy ha csak éppen unatkozom, folyton rájárok a hűtőre. Ez még eddig nem is lenne baj, de sajna ez a "szenvedély" párosul két igen rossz tulajdonságommal. 1. Nincs kitartásom, nincs az az isten, amiért kibírnék egy 2 hetes intenzív fogyókúrát. 2. Nem szeretek sportolni. Vonjátok le a következtetést.  :D

Nem férsz ki az ajtón, ezért a neten tudsz csak élni? O_o
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Dreamcleaver on 2007-01-28, 03:46:54
Quote from: Rounin on 2007-01-28, 03:29:45
Quote from: Dreamcleaver on 2007-01-28, 03:19:36
Nekem a netfüggőségen kívül egy nagy káros szenvedélyem van, az pedig a nassolás. Ha valamihez nagyon nincs kedvem, ha levert vagyok vagy ha csak éppen unatkozom, folyton rájárok a hűtőre. Ez még eddig nem is lenne baj, de sajna ez a "szenvedély" párosul két igen rossz tulajdonságommal. 1. Nincs kitartásom, nincs az az isten, amiért kibírnék egy 2 hetes intenzív fogyókúrát. 2. Nem szeretek sportolni. Vonjátok le a következtetést.  :D

Nem férsz ki az ajtón, ezért a neten tudsz csak élni? O_o

Az ajtón még kiférek, de azért kösz.  :smile:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-28, 03:51:57
Héhé, csak kérdeztem! Nem kéne ránk bízni a következtetést -_-'.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-28, 13:30:52
A 2hetesek sz*rt se ernek. Nalam az valt be, amikor mast ettem. Ami szinten finom volt. Es kozben nem volt itthon smarnifozes pl. Mert mindennek ellen tudok allni, de a csabitasnak nem. :smile:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-01-28, 18:23:33
Quote from: Kvikveg on 2007-01-28, 13:30:52
Mert mindennek ellen tudok allni, de a csabitasnak nem. :smile:
:lol:
" I forgot you can tempt me with things i want" -Bender
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Eberinu on 2007-01-29, 00:40:06
Nálam a  DB kártya gyűjtése volt függőség...majd ráhagyom a fiamra :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-30, 11:55:00
Your Personality Is Like Marijuana

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/marijuana.jpg)

You're laid back and easy going, so much so that taking a shower is often too much trouble for you!
Nevertheless, you're quite popular, and many people enjoy your company. You're rarely turned down.
You're prone to giggle fits, paranoia, and forgetting where you are exactly.

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-30, 11:59:41
Na, szép...
Your Personality Is Like Acid

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/acid.jpg)

A bit wacky, you're very difficult to predict.
One moment you're in your own little happy universe...
And the next, you're on a bad trip to your own personal hell!

What Drug Is Your Personality Like?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-30, 12:00:07
Your Personality Is Like Heroin

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/heroin.jpg)

You're capable of the highest highs and the lowest lows.
Addicted to feeling good, you'll do almost anything to avoid pain.
People seek you out, even though you can be quite moody. They're hooked on you!

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-30, 12:38:49
Ez jó. :)
Én is fű lettem.  :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fate on 2007-01-30, 12:45:40


Váá..miért pont Acid? :confused:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2007-01-30, 13:42:51
Your Personality Is Like Cocaine :lul:

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/cocaine.jpg)

You're dynamic, brilliant, and alluring to those who don't know you.
Hyper and full of energy, you're usually the last one to leave a party.
Sometimes your sharp mind gets the better of you... you're a bit paranoid!

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-30, 14:32:56
Quote from: Zsiga on 2007-01-30, 12:38:49
Ez jó. :) Én is fű lettem. :D
Még szép! Lustaság powa!!! :whoah: :D

Selmo: hát a meeteket nem szoktál annyira pörögni... legközelebb ne felejtsd el felszippantani a kokó-adagodat. :lol:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-30, 14:37:29
Your Personality Is Like Acid

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/acid.jpg)

A bit wacky, you're very difficult to predict.
One moment you're in your own little happy universe...
And the next, you're on a bad trip to your own personal hell!

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)

Egyetértek. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Meske on 2007-01-30, 19:18:56
Your Personality Is Like Alcohol

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/alcohol.jpg)

You're the life of the party, a total flirt, and probably a pretty big jokester.
Sometimes your behavior gets you in trouble, but you still remain socially acceptable.
You're a pretty bad driver, and you're dancing could also use a little work!

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Shuhants on 2007-01-30, 19:37:39
Hm, szintén Acid...  :smile:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Próféta on 2007-01-30, 20:37:37
Your Personality Is Like Ecstasy

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ecstasy.jpg)

You're usually feeling the love for the world around you - you want to hug everyone.
And while you're usually content to sit back and view the world with wonder...
Sometimes you're world becomes very overwhelming and a little scary.

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)

Mondanom se kell, ahogy általában a kérdésekre se kínáltak fel olyan választ, amely csak megközelítőleg is stimmelt volna, úgy az összesítéssel sem vagyok elégedett.  :ejj:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-30, 23:41:53
Fű... na tessék, még ebben is semi- vagyok csak T_T.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-01-31, 03:31:19
Your Personality Is Like Cocaine
yaaaay :D
You're dynamic, brilliant, and alluring to those who don't know you.
Hyper and full of energy, you're usually the last one to leave a party.
Sometimes your sharp mind gets the better of you... you're a bit paranoid!
A leírás tetszik, de azért nem dolgoznék kokainnal :P
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-31, 03:45:41
Milyen érzés túladagolásban meghalni?

Milyen hatásai vannak az LSD-nek?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fate on 2007-01-31, 10:44:53
Quote from: Ramiz on 2007-01-31, 03:45:41
Milyen érzés túladagolásban meghalni?

Kérdezd meg valakitől, aki már próbálta :muhahah:

Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-01-31, 10:55:40
A személyes tapasztalatok mindig többet beszélnek egy adott témáról. :lazza:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-31, 11:52:51
QuoteYour Personality Is Like Heroin

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/heroin.jpg)

You're capable of the highest highs and the lowest lows.
Addicted to feeling good, you'll do almost anything to avoid pain.
People seek you out, even though you can be quite moody. They're hooked on you!

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)

Na puff.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-31, 12:02:21
Quote from: Ramiz on 2007-01-31, 03:45:41
Milyen érzés túladagolásban meghalni?
Aki direkt csinálja, annak jó, aki meg nem, annak rossz. ;)
QuoteMilyen hatásai vannak az LSD-nek?
Sajnos nincs nálam Dr. Atkinson könyve... Az alapokat te is tudod sztem, fincsi kis álomutazás, amire vissza tudsz emlékezni. Fontos, hogy nincsen test függőség és tolerancia (lelki annál inkább), ill. elvileg lehetetlen túladagolni.
Engem inkább a PCP érdekel, jó lehet egy fárasztó nap után órákig lebegni... Viszont a túladagolása kómát okoz... :/
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-31, 12:39:35
Quote from: Member on 2007-01-31, 12:02:21
Quote from: Ramiz on 2007-01-31, 03:45:41
Milyen érzés túladagolásban meghalni?
Aki direkt csinálja, annak jó, aki meg nem, annak rossz. ;)
QuoteMilyen hatásai vannak az LSD-nek?
Fontos, hogy nincsen test függőség és tolerancia (lelki annál inkább), ill. elvileg lehetetlen túladagolni.
Lelki sincs. Sokan úgy jöttek le az LSD-ről, meg az egyéb hallucinogénekről hogy megunták(!) és abbahagyták. Lsd és hallucinogén témában Timothy Leary-t érdemes olvasni, Huxley-t, Albert Hoffmann-t (ő fedezte fel), Zinberget (első addiktológusok egyike) vagy a daath.hu-t.
Herointúladagolás érzése + kicsit később, de még alatta halál érzése = Túladagolásban meghalni érzése. Így tűnik logikusnak, aztán tudja a rosseb.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-31, 12:59:28
QuoteLSD is not considered addictive, in that its users do not exhibit the medical community's commonly accepted definitions of addiction and physical dependence. Rapid tolerance build-up prevents regular use, and there is cross-tolerance shown between LSD, mescaline and psilocybin. This tolerance diminishes after a few days' abstention from use.
Miket tud meg az ember.
Pontosan miert tiltottak be?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-31, 13:08:30
Quote from: Member on 2007-01-31, 12:02:21
QuoteMilyen hatásai vannak az LSD-nek?
fincsi kis álomutazás
Ha épp olyan hangulatban vagy előtte, akkor igen. De ne próbáld ki ha szar a kedved. De ha esetleg mégis megtörtént, jobban jársz ha még addig felvágod az ereidet amíg nem kezd el hatni...

Kvikveg: Ugyanazért tiltották be amiért a hallucinogén drogokat általában. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: sirtomi on 2007-01-31, 13:10:47
Your Personality Is Like Heroin

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/heroin.jpg)

You're capable of the highest highs and the lowest lows.
Addicted to feeling good, you'll do almost anything to avoid pain.
People seek you out, even though you can be quite moody. They're hooked on you!
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-31, 13:14:59
Quote from: Zsiga on 2007-01-31, 13:08:30
Kvikveg: Ugyanazért tiltották be amiért a hallucinogén drogokat általában. :)
Mindenki felhotlenul borult le a hidrol viragocskas dalocskat dudoraszva, vagy mi?
Esetleg tul jol erezte magat es nem vett eleget a fogyasztoi javakbol, ezaltal dontve romlasba a gazdasagot?
:)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-31, 13:18:22
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 12:39:35
Lelki sincs. Sokan úgy jöttek le az LSD-ről, meg az egyéb hallucinogénekről hogy megunták(!) és abbahagyták.
Ameddig szeded, hogy jól érezd magad, sztem függőnek számítasz. ;) Az más, hogy gondolom a "sóvárgás" hiányzik.

ZSIGA: Mi a fenének nyaljak, ha már eleve jókedvem van? :confused: Ennek így nincs semmi értelme...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-31, 13:35:51
Quote from: Member on 2007-01-31, 13:18:22
ZSIGA: Mi a fenének nyaljak, ha már eleve jókedvem van? :confused: Ennek így nincs semmi értelme...
Miért mész el nyaralni ha otthon is jól érzed magad? ;)
Egyébként meg ne nyalj, főleg ne szerelmi bánat után, mert garantálom hogy maradandó élményben lesz részed. Az emberi elme alapból is elég beteg dolog, a bélyeg pedig igen jó hatásfokkal hozza elő a legrosszabbat belőle.

Kviki: Nem értek a joghoz, nem tudom hogy milyen konkrét ürügyet találtak ki. De ez amit írsz nem az LSD, ez a virágocskás dalocska nem jellemző. Általában inkább a wtf? szóval jellemezhető a dolog (kb. amikor tényleg látod a repülő vakondtúrást  :D), de persze embere válogatja, és nagyban függ a helyszíntől, lelkiálapottól, meg úgy általában minden külső körülménytől.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-01-31, 13:37:15
Zsiga nagyon hozzaerton beszelsz, tapasztalat? ;)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-31, 13:38:14
Quote from: Zsiga on 2007-01-31, 13:35:51
Miért mész el nyaralni ha otthon is jól érzed magad? ;)
Gyűlölök nyaralni menni. :hehe:
QuoteEgyébként meg ne nyalj, főleg ne szerelmi bánat után, mert garantálom hogy maradandó élményben lesz részed. Az emberi elme alapból is elég beteg dolog, a bélyeg pedig igen jó hatásfokkal hozza elő a legrosszabbat belőle.
Nem fogok, nyugi, most inkább "szobatársbúcsúztató" hangulat van... :/
Amúgy belőlem mi rosszabbat lehetne kihozni? :p
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-31, 13:42:19
Quote from: kisvirag on 2007-01-31, 13:37:15
Zsiga nagyon hozzaerton beszelsz, tapasztalat? ;)
Fogalmazzunk úgy, hogy mindig is érdekelt a biokémia és az élettan... ;)

Quote from: Member on 2007-01-31, 13:38:14
Quote from: Zsiga on 2007-01-31, 13:35:51
Miért mész el nyaralni ha otthon is jól érzed magad? ;)
Gyűlölök nyaralni menni. :hehe:
QuoteEgyébként meg ne nyalj, főleg ne szerelmi bánat után, mert garantálom hogy maradandó élményben lesz részed. Az emberi elme alapból is elég beteg dolog, a bélyeg pedig igen jó hatásfokkal hozza elő a legrosszabbat belőle.
Nem fogok, nyugi, most inkább "szobatársbúcsúztató" hangulat van... :/
Amúgy belőlem mi rosszabbat lehetne kihozni? :p
Amikor leírtam már tudtam hogy vagy az lesz a bajod hogy otthon nem szeretsz lenni, vagy nyaralni nem szeretsz, esetleg mindkettő. :D De képzelj el egy "normális" XD embert, aki otthon is jól érzi magát, de mégis elmegy világot látni, mert pl. kíváncsi. ;)
És hidd el hogy mindennél van rosszabb. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-31, 13:44:21
Quote from: Member on 2007-01-31, 13:18:22
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 12:39:35
Lelki sincs. Sokan úgy jöttek le az LSD-ről, meg az egyéb hallucinogénekről hogy megunták(!) és abbahagyták.
Ameddig szeded, hogy jól érezd magad, sztem függőnek számítasz. ;) Az más, hogy gondolom a "sóvárgás" hiányzik.
Az még csak a szerhasználó. Én sem vagyok alkoholfüggő mert buliban megiszok mondjuk két sört. Mentálhigiénés szempontból pont a "sóvárgást" és a "nehezen leküzdhető, vagy leküzdhetetlen" vágyat szokták hangsúlyozni. Pszichikainál a lélek sóvárog, fizikainál a test.
Quote from: Member on 2007-01-31, 12:02:21Engem inkább a PCP érdekel, jó lehet egy fárasztó nap után órákig lebegni... Viszont a túladagolása kómát okoz... :/
Gumimatrac + strand kombót próbáltad már? Olcsóbb és biztonságosabb!  :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-01-31, 13:50:39
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 13:44:21
...
Quote from: Member on 2007-01-31, 12:02:21Engem inkább a PCP érdekel, jó lehet egy fárasztó nap után órákig lebegni... Viszont a túladagolása kómát okoz... :/
Gumimatrac + strand kombót próbáltad már? Olcsóbb és biztonságosabb!  :haha:
:lol: Pirula, te nagyon pihent agyu vagy!
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-31, 13:50:45
Quote from: Zsiga on 2007-01-31, 13:42:19
Amikor leírtam már tudtam hogy vagy az lesz a bajod hogy otthon nem szeretsz lenni, vagy nyaralni nem szeretsz, esetleg mindkettő. :D
Megszokott helyen szeretek lenni olyanokkal, akiknek bírom a búráját... ;)
QuoteDe képzelj el egy "normális" XD embert, aki otthon is jól érzi magát, de mégis elmegy világot látni, mert pl. kíváncsi. ;)
Nem könnyű feladat... :Kiraly:
QuoteÉs hidd el hogy mindennél van rosszabb. :)
Akkor tényleg nem ártana tisztának maradnom... O_O
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 13:44:21
Gumimatrac + strand kombót próbáltad már? Olcsóbb és biztonságosabb!  :haha:
Nem szeretek strandolni, de lehet, hogy jót tenne napozni a hegyi levegőn. :p
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-01-31, 13:54:14
Túladagolásos olvasmány Kurt Kobain "önéletrajza" + szerintem ad egy átfogó képet általában a heroinról :P
Ezt a betiltás dolgot meg én sem értem, annyi legális drog van hogy az hihetetlen, és ezek között is akad olyan (nem is kevés) ami még csak nem is mérgező.
Salviát próbálta valaki?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fate on 2007-01-31, 14:54:30
Quote from: gyulababa on 2007-01-31, 13:54:14
Salviát próbálta valaki?

Még nem, de most felkeltetted a kíváncsiságom
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-01-31, 14:56:59
Én csak vmi depioldó gazat találok róla wiki-n, erre (http://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_zs%C3%A1lya) gondolsz?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fate on 2007-01-31, 14:59:05


Szerintem inkább ebbe olvass bele:

http://www.sagewisdom.org/usersguide.html (http://www.sagewisdom.org/usersguide.html)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-31, 17:01:32
Pszichedelikus ügyben daath.hu: Saliva divinorum (http://www.daath.hu/showSubstance.php?id=7)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-01-31, 17:30:15
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 17:01:32
Pszichedelikus ügyben daath.hu: Saliva divinorum (http://www.daath.hu/showSubstance.php?id=7)
Úristen, ez durva... :eek:
De nem, nem merem kipróbálni... sajnos tényleg érzem, hogy megőrülnék... ^^"
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-31, 17:46:02
Quote from: Ramiz on 2007-01-31, 17:30:15
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 17:01:32
Pszichedelikus ügyben daath.hu: Saliva divinorum (http://www.daath.hu/showSubstance.php?id=7)
Úristen, ez durva... :eek:
De nem, nem merem kipróbálni... sajnos tényleg érzem, hogy megőrülnék... ^^"
Szerintem még addig próbáld ki amíg nem tiltják be ezt is.  :muhahah:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-01-31, 18:06:02
Jaja, látnokzsálya.... vajon miért hívják így?:D
Épp azért hoztam föl, mert sokkalta durvább legális cuccok vannak, mint némely illegal :P
Most ugrott be hogy a habszifont is mondthattam volna, azt boltból veszi ráadásul az ember...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-31, 19:34:38
Quote from: gyulababa on 2007-01-31, 18:06:02
Most ugrott be hogy a habszifont is mondthattam volna, azt boltból veszi ráadásul az ember...
Habszifon nem nagy barátja az agysejteknek... Ugyanis azon az elven működik hogy a benne lévő N2O kiszorítja a tüdőből az oxigént, így az agy nem jut hozzá. Agykéreg kikapcsol egy időre, majd vissza és akkor jó. Közben az oxigénhiány miatt persze halnak a sejtek dögivel.
Ezek a legális hallucinogének az én viráglelkemnek nem tennének jót. Túl sok trágyában gyökereztettem, amit nem lenne jó ha kiforgatna. Majd egyszer talán ha olyan kiegyensúlyozott leszek mint egy bonc Buddha nevenapján.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: RE@L on 2007-01-31, 20:15:25
Megsúgom, nekem vannak orvostanhallgató ismerőseim akik szifonoznak, és terhes nőknek való nygutatókkal élnek. Vagy vegyél poppereket (Rush és társai), amik tul képpen szívgyógyszerek. Ugyanazt inhaláltatják infarktus megelőzésére.

LSD-ről meg olvass wikipediát és társait. Egyszer nagyon velős egyetemi tanulmányt olvastam róla régen. Sokáig kísérleteztek vele. 1982-ig gyógyszertárakban is lehetett kapni.

Én

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/alcohol.jpg)

lettem.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-01-31, 20:23:49
Quote from: RE@L on 2007-01-31, 20:15:25
Megsúgom, nekem vannak orvostanhallgató ismerőseim akik szifonoznak, és terhes nőknek való nygutatókkal élnek. Vagy vegyél poppereket (Rush és társai), amik tul képpen szívgyógyszerek. Ugyanazt inhaláltatják infarktus megelőzésére.

LSD-ről meg olvass wikipediát és társait. Egyszer nagyon velős egyetemi tanulmányt olvastam róla régen. Sokáig kísérleteztek vele. 1982-ig gyógyszertárakban is lehetett kapni.
Én meg tudok nem egy orvosról aki dohányzik, vagy alkoholista, vagy mindkettő. Az hogy tudatában van hogy egészségtelen, nem jelenti azt hogy rá már nem is hat.
Popperek meg társaik nekem nem kellenek, ha nagyon akarok pörögni, nekem ott a gin-tonic. Tudom, konzervatív vagyok.  :haha: A hallucinogénekben a szemléletváltás, a valóságérzékelés megváltozása és a hozzá kapcsolódó spirituális élmények érdekeltek, nem a buli.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fate on 2007-01-31, 22:48:30
De azért milyen multifunkciós dolog ez a Saliva, szépen berakok minden szobába egy cserepet. Szép dísznövény és még gyakorlati haszna is van. :jee:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-01-31, 22:50:06
Quote from: Fate on 2007-01-31, 22:48:30
De azért milyen multifunkciós dolog ez a Saliva, szépen berakok minden szobába egy cserepet. Szép dísznövény és még gyakorlati haszna is van. :jee:
Ja, amíg van rajta levél addig biztos szép... XD
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Dreamcleaver on 2007-02-01, 03:22:28
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 17:01:32
Pszichedelikus ügyben daath.hu: Saliva divinorum (http://www.daath.hu/showSubstance.php?id=7)

Ez most felkeltette az érdeklődésemet. Ki vezet?  :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2007-02-01, 12:05:53
Amúgy salvia, nem saliva (a saliva angolul nyálat jelent :)). Annyi a baj vele, hogy undorító a füstje, és a sima levéltől a többség nem sok mindent érez. Sokaknak egyáltalán nem hatott, egy kicsit se, viszont majd kiköpték a tüdejüket a füsttől. Kivonatot lehet belőle rendelni (5x, vagy akár 20x koncentrátum) külföldről, az már biztos érdekes lehet, de csak a levél szívásában már sokan csalódtak.
Az N2O (habszifon) meg egyáltalán nem olyan vészes. A lényeg az, hogy ésszel kell csinálni azt is. Vagyis tessék azért levegőt is venni. Nők szülés közben dinox keveréket kapnak, ami 50-50%-ban N2O és oxigén keveréke. Egy baj lehet vele, hogyha naponta többször használod hónapokon keresztül, akkor legyengíti az immunrendszered. De hát kérem szépen nem kell minden nap szifonozni :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: RE@L on 2007-02-01, 14:11:00
Igen, elfelejtettem azt is mondnai hogy a fentebb említett N20-t minden techno, hardtechno partyn lehet kapni lufi formában...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-02-01, 17:12:33
Egy goa-partin már volt szerencsém próbálni, rám nem nagyon hatott. Igaz, volt már bennem fél üveg bor, fél üveg Unicum és jópár feles vodka. :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-02-01, 17:25:37
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 17:12:33
Egy goa-partin már volt szerencsém próbálni, rám nem nagyon hatott. Igaz, volt már bennem fél üveg bor, fél üveg Unicum és jópár feles vodka. :D
De kikéred magadnak, nem vagy alkoholista.  :hehe:  :hopp:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-02-01, 18:25:54
Az egy különleges nap volt. Máskor messze nem iszok ennyit... :) :ejnye:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2007-02-01, 19:38:01
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 18:25:54
Az egy különleges nap volt. Máskor messze nem iszok ennyit... :) :ejnye:
Hány ilyen különleges nap van egy héten? :Kiraly:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-02-01, 20:37:23
Az attól függ, hányadika van. Az öttel és héttel osztható napok nyilván, a péntek-szombat alap, vasárnap csak ha süt a nap (vagy ha nagyon fúj a szél, esetleg ha valamelyik várható hétfőn), hogyha a rokonságból vagy ismeretségi körből valakinek születésnapja van, no meg ha egy hírességnek, akit szeretek (vagy éppen utálok) kijön egy új filmje vagy könyve vagy cd-je, továbbá ha éppen sikerül aznap 11:11-kor tüsszentenem stb.
Egyébként csak vicceltem. Tessék leszállni szegény Ramizkáról... :bruhuhu:
"I'm just a poor boy, nobody loves me..." :whoah:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-02-01, 23:28:20
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 20:37:23
"I'm just a poor boy, nobody loves me..." :whoah:

Káros szenvedély az emo zenék hallgatása is. *slap*
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-02-01, 23:34:43
Quote from: RE@L on 2007-01-31, 20:15:25
Megsúgom, nekem vannak orvostanhallgató ismerőseim akik szifonoznak, és terhes nőknek való nygutatókkal élnek. Vagy vegyél poppereket (Rush és társai), amik tul képpen szívgyógyszerek. Ugyanazt inhaláltatják infarktus megelőzésére.

LSD-ről meg olvass wikipediát és társait. Egyszer nagyon velős egyetemi tanulmányt olvastam róla régen. Sokáig kísérleteztek vele. 1982-ig gyógyszertárakban is lehetett kapni.
Nem igazán értem hogy mit akarsz azzal mondani hogy vannak ilyen ismerőseid, kifejtenéd?
LSD-s könyvből meg csak Albert Hofmant olvastam, de azt érdemes, végülis ő a feltaláló + vicces storyk vannak benne :D
A Colaban meg volt kokain (még rá is volt írva hogy álmatlanságot okozhat)
Viktoria királynőnek pedig a kedvenc piája a kokós Tokaji volt (hogy örüljön a magyarság :P)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-02-02, 00:47:33
Quote from: Rounin on 2007-02-01, 23:28:20
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 20:37:23
"I'm just a poor boy, nobody loves me..." :whoah:

Káros szenvedély az emo zenék hallgatása is. *slap*
:wtf: Queen mióta emo?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-02-02, 01:02:57
Quote from: Pirula on 2007-02-02, 00:47:33
Quote from: Rounin on 2007-02-01, 23:28:20
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 20:37:23
"I'm just a poor boy, nobody loves me..." :whoah:

Káros szenvedély az emo zenék hallgatása is. *slap*
:wtf: Queen mióta emo?

A Queen az nem. De nézd meg milyen kontextusban használja. Innen csak egy lépés... meg kell előzni a bajt.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2007-02-02, 10:03:18
Quote from: Pirula on 2007-01-31, 17:01:32
Pszichedelikus ügyben daath.hu: Saliva divinorum (http://www.daath.hu/showSubstance.php?id=7)
"több évnyi létezés festékként a falon"
LOL

emo-topic: LOL

Ennyit lol-ozok, lehet, hogy mar beszivtam? Csak azert, mert amugy kialvatlan vagyok, es megint egy dogunalom nap ele nezek, aminek a csucspontja agressziom kielese lesz schnitzlerrel vandalkodva ures dobozokon. A darabolos gyilkos foprobaja.
Valahogy ra kene venni noveremet, hogy ne este 11kor kezdjen el kilometeres leveleket es postokat irokatni az ajtom tuloldalan, az irokepen edzett ujjaival. Kutya meg ne akkor kezdjen el elenken figyelni a kint grasszalo kandurokra.  :ejj:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-02-02, 10:14:58
Quote from: Pirula on 2007-02-02, 00:47:33:wtf: Queen mióta emo?
Hát ez az... Rounint az anti-emo fóbiája már a ló másik oldalára vitte át. :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2007-02-02, 11:34:45
Aggódjon érted legközelebb a radai rosseb T_T.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: RE@L on 2007-02-02, 15:00:55
QuoteNem igazán értem hogy mit akarsz azzal mondani hogy vannak ilyen ismerőseid, kifejtenéd?
Azt hogy konkrétan van home videó ahogy orrba szájba szifonoznak az 5.éves tanhallgatók akiket közvetve ismerek, nővérem álltal.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ready2 on 2007-02-03, 15:35:49
"Nagyobb dózisoknál erőteljes időtorzulás, élénk képhatások, különböző lényekkel való találkozások, más helyekre, bolygókra, időkbe való utazás, több évnyi létezés festékként a falon, vagy egy személy egész életének átélése is előfordul."

:lol: festekkent a falon  :lol:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Tycho on 2007-02-04, 20:48:26
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 17:12:33
Egy goa-partin már volt szerencsém próbálni, rám nem nagyon hatott. Igaz, volt már bennem fél üveg bor, fél üveg Unicum és jópár feles vodka. :D

tegyük még azt is hozzá, hogy egy lufi cirka felét próbáltad, asszem az azért nem szárnyalja túl a masszív pia hatását még  :rotfl: :ejnye: :angyali:

________________________________________________________________________________________________________________
EDIT:
Your Personality Is Like Cocaine

(http://images.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/cocaine.jpg)

You're dynamic, brilliant, and alluring to those who don't know you.
Hyper and full of energy, you're usually the last one to leave a party.
Sometimes your sharp mind gets the better of you... you're a bit paranoid!

What Drug Is Your Personality Like?

http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/ (http://www.blogthings.com/whatdrugisyourpersonalitylikequiz/)


________________________________________________________________________________________________________________
amúgy nálam eddig a kialvatlanság a legjobb tudatmódosító eljárás   :rotfl: - hullámzanak a falak, furcsán érzékeled a gravitációt, sőt, még élőlényeket is hallucinálhatsz, megváltozik az időérzékelésed stb... olcsó, és egész mókás, a trip meg akkor ér véget amikor akarod... (elmész aludni   :rotfl: ) a teljes hatáshoz elég egy kemény házileadás határidő vagy masszív éjjeli játék  :jee: :rotfl:  - viccet félretéve érdekel a salvia is pl meg sokminden, de így is eléggé elszálltam a világtól ,az az érzésem sokszor, és elég paranoid is vagyok alapjáraton is... van egy gyanúm, hogy hazavágnám az idegrendszerem egy egy rosszul elsült próbálkozással...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-02-08, 17:47:11
goát hogy lehet alkohol hatása alatt élvezni? Nekem abba belefájdul a fejem általában :D

Weeds című sorozatot nézi esetleg valaki?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baldy on 2007-02-14, 03:05:27
Quote from: Rounin on 2007-02-02, 01:02:57
Quote from: Pirula on 2007-02-02, 00:47:33
Quote from: Rounin on 2007-02-01, 23:28:20
Quote from: Ramiz on 2007-02-01, 20:37:23
"I'm just a poor boy, nobody loves me..." :whoah:

Káros szenvedély az emo zenék hallgatása is. *slap*
:wtf: Queen mióta emo?

A Queen az nem. De nézd meg milyen kontextusban használja. Innen csak egy lépés... meg kell előzni a bajt.

Az emo-s bandával csak egy bajom van: csak a vágy van meg bennük, de sosem teszik meg...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-04-15, 15:08:41
Miért van az esetek 90% -ában kegyetlen fű szag a villamosokon?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-04-15, 15:38:43
Quote from: gyulababa on 2007-04-15, 15:08:41
Miért van az esetek 90% -ában kegyetlen fű szag a villamosokon?
Közel van a szád az orrodhoz? :D
Nekem eddig nem tűnt fel.  :confused:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Raggie on 2007-04-15, 15:50:09
Quote from: gyulababa on 2007-04-15, 15:08:41
Miért van az esetek 90% -ában kegyetlen fű szag a villamosokon?
Háát... jön a nyár... már akárhol kellemesen elpöppenthetsz egy spangót a városban... :rolleyes:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2007-04-15, 16:06:15
Hát nem tudom, én pl. Debrecenben inkább húgyszagot érzek egyfolytában a villamoson. Fűszag kellemesebb volna, az biztos :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-04-15, 17:32:44
"Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a közlekedési eszközökön hugyozni káros, füvezni pedig illetlenség." :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: gyulababa on 2007-04-16, 21:17:28
Szerintem valami olyasmivel takarítják :D
Vagy aki takarít.....  :lazza:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kisvirag on 2007-04-16, 21:20:50
én ma kávészagot éreztem
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: MB on 2007-04-16, 21:49:59
Fű szag? Én mindig azt hittem, az a félelem szaga.
Tapasztalatlan vagyok. :(
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-04-16, 21:58:09
Győrben meg még villamos sincs.  :frown:
Cserében én a vonaton éreztem fűszagot, meg is lepett rendesen. De aztán visszatért az ismerős másodosztály-nemdohányzó vonatszag. Kár hogy szagokat nem lehet postolni.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: MB on 2007-04-16, 22:04:00
Quote from: Pirula on 2007-04-16, 21:58:09
... Cserében én a vonaton éreztem ...
És nem vagy egyedül, ott már én is éreztem.. Igaz jó régen, még lehetett füstölni a kis piroson.
(Sóhaj) Régi szép idők. :(
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Solid Snake on 2007-04-17, 08:23:05
Quote from: Pirula on 2007-04-16, 21:58:09
Kár hogy szagokat nem lehet postolni.

Szerintem meg épphogy szerencse, hogy nem lehet szagokat postolni.  :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Raggie on 2007-04-17, 11:53:35
Quote from: Pirula on 2007-04-16, 21:58:09
Győrben meg még villamos sincs.  :frown:
Örülj neki! Nem olyan jó buli, ha az ember egyetemre siet meg melóba a gyárba és akkor a negyed órás villamosút alatt beszív a fűszagtól és aztán egész nap zombul... ... ... :D vagy mégis?!
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2007-05-12, 18:28:42
http://englishrussia.com/?p=906
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-16, 18:01:12
ha már piálás: kinek mi volt a legnagyobb berugása? én most hirtelen 3 nagyon durva ugrik be, abból az egyik:
2 haverom átjött, hogy majd itt megnézünk egy filmet és közben berugunk, aztán felmegyünk a városba. és berugtunk :D. aki nagyon be akar állni annak javasolt a következő módszer:a neve Filmklub. kivettünk valami szörnyes filmet (asszem a League of extraordinary gentlemen) és eldönöttük, hogy bizonyos jeleneteknél inni fogunk egy fél jégert. pl ha megjelenik S. Connery (ő volt a főszereplő) vagy ha valami természetfelleti lény (csak ilyenek vannak benne), vagy ha lőnek (minden 3. másodperc),... és a végén már: ha van a képben egy csillár, meg ha valaki megszólal angulol (feliratosan néztük). az eredményt asszem mindenki kitatálhatja. hajnali 4 kor én épp a zuhany alatt ülök egy szál semmiben és percenként váltogatva hideg és meleg vizet engedek magamra, az egyik haverom épp a wc-t hányja tele, a másik meg a mosdókagylót, majd azt egy fél óráig próbálja kidugítani egy apentás üveget használva pumpának. majd én lefekszem egy ágyra, ők hajnali 6kor elmennek, a bejáratti ajtó tárva nyitva másnap délelőttig. egész másnap egy fél zsemlét birtam megenni egy pohár vizzel. szóval a filmklub módszert kifejezetten ajánlom alpári estékre :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-16, 18:03:48
Hasonló módszer (és a fórum profljába is vág) az Anime Drinking Game, attacholtam
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kuroi Tenshi on 2007-06-16, 18:04:27
Quote from: Baggio on 2007-06-16, 18:01:12
Filmklub

sounds like it was fun  :3x3:
inkább kihagyom, kösz ::)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2007-06-16, 18:09:38
Mi Velencében rúgtunk be nagyon, haver szülinapján  :3x3:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-16, 18:23:51
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-16, 18:04:27
Quote from: Baggio on 2007-06-16, 18:01:12
Filmklub

sounds like it was fun  :3x3:
inkább kihagyom, kösz ::)
hibázol :D ki kell próbálni
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kuroi Tenshi on 2007-06-16, 18:35:37
Quote from: Baggio on 2007-06-16, 18:23:51
hibázol :D ki kell próbálni
Nem. Media markt. :hehe:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pr3d4k1ng on 2007-06-16, 22:10:30
Jó topic :D

Néha iszok, de csak keveset, józan maradok. Eddig sosem voltam részeg :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-16, 22:11:42
Quote from: Predaking on 2007-06-16, 22:10:30
Eddig sosem voltam részeg :D
:eek: Olyan ember nem létezik.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2007-06-16, 22:12:48
Quote from: Predaking on 2007-06-16, 22:10:30
Eddig sosem voltam részeg :D
Vagy csak nem emlékszel. :ejnye:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-16, 22:19:19
Quote from: Én on 2007-06-16, 22:12:48
Quote from: Predaking on 2007-06-16, 22:10:30
Eddig sosem voltam részeg :D
Vagy csak nem emlékszel. :ejnye:
::)(http://img409.imageshack.us/img409/6770/1175459902050ns4.jpg)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pr3d4k1ng on 2007-06-16, 22:25:34
Quote from: Én on 2007-06-16, 22:12:48
Quote from: Predaking on 2007-06-16, 22:10:30
Eddig sosem voltam részeg :D
Vagy csak nem emlékszel. :ejnye:
Ez nem zártható ki :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Manitu on 2007-06-17, 03:30:36
Quote from: minuszmiki on 2007-06-16, 22:11:42
Quote from: Predaking on 2007-06-16, 22:10:30
Eddig sosem voltam részeg :D
:eek: Olyan ember nem létezik.
Dehogynem :D De akkor a loli kategória :muhahah:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-17, 04:14:50
Tehát kétféle ember létezik: loli, meg aki volt már részeg. Értem.  :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Manitu on 2007-06-17, 04:30:27
ööö... lehet... én jelenleg az "éppen részeg" kategóriába tartozom :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: thrall on 2007-06-17, 14:00:10
Nekem a legnagyob berúgásom az a legelső igazi berúgásom volt :D egy eléggé.... gány(bár ez szép szó rá) helyre felmentünk haverékkal, ahol elég sok rocker foglalt helyet (pontosabban,h a valaki más beteszi a lábát, aki nem Rocker annak eltörik mindenét). Na ott megittem 4-5 (nem emlékszemmár) 11,5%-os 1 liters ukrán sört (ami elég kevés már mai szemmel néve, de azelőtt szite semmit nem ittam). ezt kb 1 óra alatt. utána az egész helységbe végigkérdeztem az összes csajt, hogy lesz-e a barátnőm. ált nemet mondtak, de akkor mentem tovább nem nagyon izgatott (remélem fiút nem kérdeztem meg... bár erről senki nem regélt nekem). aztán hánytam a WC-be, a kocsma előtt, a busz előtt, és a busz után. Aztán hazaértem, és felborítottam az ajtó előtt lévő rézrudat és seprűt... a rézrudat kétszer, majd én azt hittem, hogy apám nem veszi észre azt, hogy én berúgtam. Azthiszem más nemnagyon történt akkor
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Solid Snake on 2007-06-17, 15:06:39
Én eddig életemben összesen egy alkalommal voltam erőteljesen alkoholizált állapotban: tavaly nyáron, egy falun kívüli völgyben tartott sátorozáskor. Arra nem emlékszem, hogy pontosan mi is történt éjszaka: a többiek szerint állítólag elkezdtem Jack Bauert játszani és kommandózni a sátrak között, meg üvölteni, hogy "Kinek dolgozol?".  :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 19:12:53
Quote from: Solid Snake on 2007-06-17, 15:06:39
Én eddig életemben összesen egy alkalommal voltam erőteljesen alkoholizált állapotban: tavaly nyáron, egy falun kívüli völgyben tartott sátorozáskor. Arra nem emlékszem, hogy pontosan mi is történt éjszaka: a többiek szerint állítólag elkezdtem Jack Bauert játszani és kommandózni a sátrak között, meg üvölteni, hogy "Kinek dolgozol?".  :haha:
nem rossz  :muhahah:. szerintem azért még egy kétszer tedd oda magad, mert ezekből születnek a nagy sztorik :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Solid Snake on 2007-06-17, 19:19:50
Quote from: Baggio on 2007-06-17, 19:12:53
szerintem azért még egy kétszer tedd oda magad, mert ezekből születnek a nagy sztorik :D

Nem, nem.  :ejnye:
A másnaposság piszkosul rossz volt, többször nem is kívánom átélni (plusz azóta már intenzív animés vagyok, ki tudja, hogy legközelebb mit művelnék...  :muhahah:).
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 22:01:25
Quote from: Solid Snake on 2007-06-17, 19:19:50
Quote from: Baggio on 2007-06-17, 19:12:53
szerintem azért még egy kétszer tedd oda magad, mert ezekből születnek a nagy sztorik :D

Nem, nem.  :ejnye:
A másnaposság piszkosul rossz volt, többször nem is kívánom átélni (plusz azóta már intenzív animés vagyok, ki tudja, hogy legközelebb mit művelnék...  :muhahah:).
esetleg hirtelen EVAkat keresnél vagy az egyik sátorban egy alvó Asuka hasonmást  :muhahah:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-17, 22:08:19
Nekem kb két hete sikerült alaposan elintéznem magam, húgommal mentem el inni, aztán a kricsmiben összefutottunk a faszijával vagy nem faszijával, nemtom épp hogy állnak, lényeg hogy az arccal akkor találkoztam először, jó benyomást akart tenni úgyhogy számolatlanul szállította a söröket nekem is. Valamennyire vágta az anime témát, úgyhogy gyakorlatilag végig magyaráztam neki, illetve megbeszéltük, hogy hentaiból mindketten inkább a mangát szeretjük, hogy utána mi történt már nem nagyon emlékszem. Mindenesetre nem keresgéltem hot lolikat... :D Node a másnap annyira durva volt, hogy olyat korábban még nem éltem.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 22:12:03
Quote from: minuszmiki on 2007-06-17, 22:08:19
Nekem kb két hete sikerült alaposan elintéznem magam, húgommal mentem el inni, aztán a kricsmiben összefutottunk a faszijával vagy nem faszijával, nemtom épp hogy állnak, lényeg hogy az arccal akkor találkoztam először, jó benyomást akart tenni úgyhogy számolatlanul szállította a söröket nekem is. Valamennyire vágta az anime témát, úgyhogy gyakorlatilag végig magyaráztam neki, illetve megbeszéltük, hogy hentaiból mindketten inkább a mangát szeretjük, hogy utána mi történt már nem nagyon emlékszem. Mindenesetre nem keresgéltem hot lolikat... :D Node a másnap annyira durva volt, hogy olyat korábban még nem éltem.
akkor úgylátom te megvesztegethető vagy  :rotfl:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-17, 22:12:48
Meg én! Jó srác volt. :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 22:14:02
Quote from: minuszmiki on 2007-06-17, 22:12:48
Meg én! Jó srác volt. :D
főleg miután hozta a piákat. vagy már előtte is? :D
mondjuk piával ki nem megvesztegethető  :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: thrall on 2007-06-17, 22:17:09
én!(esetleg egy 5 puttonyos vörösborból készült tokaji (1950-ig gyártották)de mivel ez lehetetlen, ezért nemlehet megvesztegetni piával :D) egy jófajta doboz cigi, vagy egy mégjobb szivar talán.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-17, 22:22:50
Quote from: Baggio on 2007-06-17, 22:14:02
Quote from: minuszmiki on 2007-06-17, 22:12:48
Meg én! Jó srác volt. :D
főleg miután hozta a piákat. vagy már előtte is? :D
mondjuk piával ki nem megvesztegethető  :D
Előtte is szimpatikus volt, de főleg utána... :D

Quote from: thrall on 2007-06-17, 22:17:09
én!(esetleg egy 5 puttonyos vörösborból készült tokaji (1950-ig gyártották)de mivel ez lehetetlen, ezért nemlehet megvesztegetni piával :D) egy jófajta doboz cigi, vagy egy mégjobb szivar talán.
Jóféle cigi vagy szivar nálam is nyerő, de azért szeretem ha nem én fizetem a fogyasztásomat. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: thrall on 2007-06-17, 22:27:05
hát, amit én megiszok azt nyugod szívvel fizetem én magamnak :D az a 2 4/1-es boroskóla még a legdrágább helyeken is 1600 forint (átlegosan a kettő 1000 idefent miskolcon)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 22:30:17
Quote from: thrall on 2007-06-17, 22:17:09
én!(esetleg egy 5 puttonyos vörösborból készült tokaji (1950-ig gyártották)de mivel ez lehetetlen, ezért nemlehet megvesztegetni piával :D) egy jófajta doboz cigi, vagy egy mégjobb szivar talán.
hát nem tudom vörösbornál hogy van, de egyszer ittam 11 éves 6 puttonyos aszut (mondjuk az fehér) de rohadt édes volt, és nem volt benne semmi élvezet, csak annyi hogy: "húú vazzeg 11 éves aszu"
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-06-17, 22:33:46
Quote from: thrall on 2007-06-17, 22:27:05
az a 2 4/1-es boroskóla még a legdrágább helyeken is 1600 forint (átlegosan a kettő 1000 idefent miskolcon)
Szerintem ne nagyon menj be jobb helyekre Pesten, mert meg fogsz lepődni... ;) (1600-ért jó esetben egyet kapsz, nem kettőt...)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-06-17, 22:34:50
Boroskólát nem innék soha 200 felett. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-06-17, 22:46:35
Quote from: Member on 2007-06-17, 22:34:50
Boroskólát nem innék soha 200 felett. :)
Tekintve hogy bort 600Ft/7dl alatt nem kapsz (sőt, igazából még ez is a kommersz kategória, de kólába meg kihányni már megteszi), így 2dl bor bolti áron durván 200Ft, ez kocsmában minimum +50%, és akkor még nincs benne kóla, így a rövid kis számolás után te is rájöhetsz hogy lehet hogy 200 felett nem innál, 200 alatt meg nem fogsz. ;)
(Persze most tekintsünk el azoktól a ritka de kellemes helyektől ahol szaréhugyé kapsz egész jó termelői bort.)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-06-17, 22:54:21
Állítólag anno létezett pl. vmi cherry-nek szánt Éva nevű förtelem 300 Ft/7dl áron, de haverom úgy emlékszik rá, hogy minden alkalommal hányigert kap, ha az íze az eszébe jut. :rolleyes:

Visszatérve: Boltban van "bor" 300 Ft-ért 2L és 89 FT-ért "kóla", de ezeket még a folyó borhoz szokott gyomrom sem mindig veszi be. :p
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-06-17, 23:01:03
Quote from: Member on 2007-06-17, 22:54:21
Állítólag anno létezett pl. vmi cherry-nek szánt Éva nevű förtelem 300 Ft/7dl áron, de haverom úgy emlékszik rá, hogy minden alkalommal hányigert kap, ha az íze az eszébe jut. :rolleyes:

Visszatérve: Boltban van "bor" 300 Ft-ért 2L és 89 FT-ért "kóla", de ezeket még a folyó borhoz szokott gyomrom sem mindig veszi be. :p
Arra emlékszem, az árára nem, de az ízére annál inkább... :__devil:
Nyilván lehet kapni olcsón is bort, de az olyan is. Alkoholista gimisként se mentünk soha a 400Ft/üveg árkategória alá, pedig 1000-1500Ft volt a heti zsebpénzünk (kolesz).
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-06-17, 23:02:38
Quote from: Member on 2007-06-17, 22:54:21
Visszatérve: Boltban van "bor" 300 Ft-ért 2L és 89 FT-ért "kóla", de ezeket még a folyó borhoz szokott gyomrom sem mindig veszi be. :p
Életemben először és utoljára vettem Veszprémben 100 forintos bort. Na az olyan szinten szintetikus volt, hogy a nógrádi ropi zacskó feliratát beleoldotta az asztal lakkozásába. Hiába próbáltuk kaparni nagy naivan hogy rátapadt, egyszerűen átvitte a festéket.  :3x3: Félelmetes volt.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Member on 2007-06-17, 23:03:45
Affene... Tett el vki belőle arra az időre, ha már nem lenne? Nekem kimaradt... :bruhuhu:
Quote from: Pirula on 2007-06-17, 23:02:38
Életemben először és utoljára vettem Veszprémben 100 forintos bort. Na az olyan szinten szintetikus volt, hogy a nógrádi ropi zacskó feliratát beleoldotta az asztal lakkozásába. Hiába próbáltuk kaparni nagy naivan hogy rátapadt, egyszerűen átvitte a festéket.  :3x3: Félelmetes volt.
És az mit művelhet a gyomorban és a belekben? :3
Hány %-os volt? :p
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Solid Snake on 2007-06-17, 23:04:29
Quote from: Baggio on 2007-06-17, 22:01:25
Quote from: Solid Snake on 2007-06-17, 19:19:50
(plusz azóta már intenzív animés vagyok, ki tudja, hogy legközelebb mit művelnék...  :muhahah:).
esetleg hirtelen EVAkat keresnél vagy az egyik sátorban egy alvó Asuka hasonmást  :muhahah:

Lehetséges. Ha már Shinjinek volt mersze megtenni az EoE elején... pedig ő nem is volt berúgva, csak bekattanva  :haha:

Quote from: Pirula on 2007-06-17, 23:02:38
Életemben először és utoljára vettem Veszprémben 100 forintos bort.

Te jó ég. Lehet bort kapni 100 forintért? De akkor az annyit is ér.  :ejnye:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 23:08:46
egy haverom mesélte a következőt (a minőségi piákról jutott eszembe):
a srác a haverjaival kocsmázni ment. ismerték a kocsmárost, legyen Józsi bá (nem emlékszem már a nevére). bementek a késdobáló helyre. Józsi bá nagyon megörült és kérdezte hogy hányan vagytok fiúk. Mondták, hogy 5en.
-Akkor 6 liter bor elég lesz? - kérdezte Józsi bá.
-Igen.
-jól van, akkor 20 perc múlva kész.
Józsi bá hátra, nagy kondér víz, bele a tablettát, aztán kavarás  :D
és ez valóban megtörtént
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: thrall on 2007-06-17, 23:10:29
na igen :D ismerősöm ugyanígyjárt :D

kedvenc kocsmájába haverokka bemegy.
Egyik haver: -csókolom bor van?
- sajnos most fogyott el, de gyorsan keverek
na ezután amondat után sarkonfordultak és kimentek :D mondjuk az olyan bor, hogy megiszod elindulsz haza és az eddigi rekord az 10 perc hányás nélkül havernak.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Solid Snake on 2007-06-17, 23:11:34
Quote from: Baggio on 2007-06-17, 23:08:46
Józsi bá hátra, nagy kondér víz, bele a tablettát, aztán kavarás  :D

Valóban létezik "Borpezsgőtabletta"?  :muhahah:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: thrall on 2007-06-17, 23:15:00
vörös tablettás rulez  :whoah: víz, tabletta meg vörös ételszínezék  :whoah:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-17, 23:15:42
Quote from: thrall on 2007-06-17, 23:15:00
vörös tablettás rulez  :whoah: víz, tabletta meg vörös ételszínezék  :whoah:
Norbi update 1 módszer
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2007-06-17, 23:48:15
Velencében volt szerencsém inni valami nagyonnagyon QUALITY sört, de itthon is lehet kani... a nevére nem emlékszem de ilyen trabantkék doboza volt... Az valami iszonyatosan híg volt, tényleg szinte mintha vizet ittam volna, csak mellé még szar íze is volt :D De legalább olcsó volt :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: minuszmiki on 2007-06-17, 23:53:40
Ha még meleg is volt (esetleg a szénsav is kiszállt belőle), akkor büszke lehetsz magadra, hogy megittad a világ legrosszabb sörét. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2007-06-17, 23:55:48
Attól tartok akkor nem ment volna le a torkomon :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2007-06-17, 23:56:35
Quote from: Én on 2007-06-17, 23:48:15
Velencében volt szerencsém inni valami nagyonnagyon QUALITY sört, de itthon is lehet kani... a nevére nem emlékszem de ilyen trabantkék doboza volt... Az valami iszonyatosan híg volt, tényleg szinte mintha vizet ittam volna, csak mellé még szar íze is volt :D De legalább olcsó volt :D
Trabantkék és szar? Löwenbräu? (Legalábbis amit itthon lehet kapni az borzalmas...)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2007-06-18, 00:15:51
Löwenbräu, az lesz az.
ALL AWARE!!!
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/21/Lowenbrau.jpg/180px-Lowenbrau.jpg)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Baggio on 2007-06-18, 00:25:55
Quote from: Én on 2007-06-18, 00:15:51
Löwenbräu, az lesz az.
ALL AWARE!!!
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/21/Lowenbrau.jpg/180px-Lowenbrau.jpg)
uhh ez tényleg nagyon rossz.
a legjobb sör szerintem a Miller (jó kis könnyű és nem keserű, hanem jó ize van). bár szerintem ezzel a megállapítással sok embert magamra fogok haragítani :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: sirtomi on 2007-06-18, 11:49:29
Nagyon csúnyán összesen kétszer rúgtam be.
Egyszer haverommal balatonon, megkostóltuk a 7 decis Hubertust, mikor elfogyott akkor a 7 decis Metaxát, aztán két Amstel Bock a végére és nem tudtam felállni, csak vigyorogtam. Meg furcsa sérüléseket szenvedtem, pedig szerintem fel sem keltem :)
És ezek után reggelire bevágtam egy tányér töltöttpaprikát és semmi bajom nem volt.

A másik meg pálinkás sörözős este volt, ugyenezzel a haverommal. Kicsit túllőttem a célon. Valahogy hazateleportáltam. Aztán elaludtam és anyukám ébresztett a konyhában. Cipőlevétel közben elaludtam a széken :) Állítólag saját lábamon mentem utána aludni a szobámba, de húgom jót szórakozott rajtam egész másnap :)

Töbször nem akarom elintézni magam, úgyhogy csak módjával iszogatok!
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Pirula on 2007-06-18, 21:19:22
Quote from: Member on 2007-06-17, 23:03:45
Affene... Tett el vki belőle arra az időre, ha már nem lenne? Nekem kimaradt... :bruhuhu:
Quote from: Pirula on 2007-06-17, 23:02:38
Életemben először és utoljára vettem Veszprémben 100 forintos bort. Na az olyan szinten szintetikus volt, hogy a nógrádi ropi zacskó feliratát beleoldotta az asztal lakkozásába. Hiába próbáltuk kaparni nagy naivan hogy rátapadt, egyszerűen átvitte a festéket.  :3x3: Félelmetes volt.
És az mit művelhet a gyomorban és a belekben? :3
Hány %-os volt? :p
Elképzelni sem tudom, igazából nem is akarom.  :smile: És nem tudom azt se, hány százalékos volt. Sokat elmond, hogy címke nélküli műanyag flakonban kaptuk...
Quote from: Solid Snake on 2007-06-17, 23:04:29
Te jó ég. Lehet bort kapni 100 forintért? De akkor az annyit is ér.  :ejnye:
Gyanítom, hogy műbor volt. A pultnál állva oldalt egy üveges ajtón néztünk be, volt ott egy nagy krómszínű tartály, abból töltötték után a készletet.  :redface:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: RedPriest on 2007-11-15, 10:36:32
'88-as tokaji aszú, melyet 18. szülinapomon kellett volna meginnom, de ebből 17 lett. Felejthetetlen élmény marad.

Ami pedig a káros szenvedélyeket érinti, masszív dohányzás.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: _Anime Wynter_ on 2008-08-14, 20:54:43
Mit mondjak. Én a cigarettát már nem nevezem káros szenvedélynek, inkább egy napi étrendnek felel meg nálam x'D  ^^" Na jó tovább nem égetem magam azért se
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Rounin on 2008-08-14, 21:05:30
Csak nyugodtan, hátha menni fog. ;)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2008-08-14, 21:10:56
Eddig mindenesetre megy. :__devil:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Selmo on 2008-08-15, 01:16:20
 :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2009-05-24, 14:49:55
Először a nem lolba akartam, de végülis ide illik igazán: Weeds - History of Weed (http://www.youtube.com/watch?v=zfiaC-2K1LM)

Azért ez a 38 másodpercenként zárnak valakit börtönbe fű miatt dolog kicsit durva. Erre megincsak valami hasonló demagóg dumát tudnék nyomni, mint a UNICEF kitalált gyerekeket megmentő akcóira: most, hogy az Egyesült Államokban már minden gyilkos, rabló, erőszaktevő rács mögött ül, ideje a füvező tizenévesekre koncentrálni a rendőrség erőit.  :gyagya:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2009-05-25, 03:10:47
Quote from: motifator on 2009-05-24, 14:49:55
ideje a füvező tizenévesekre koncentrálni a rendőrség erőit.  :gyagya:
(még nem néztem meg a videót)
Pedig ha füveseket akarnának összefogdosni, lenne egyszerű módszer: kimenni egy ilyen kendermag-egyesület "duuuuude legalizáljákadrogot" tüntetésre, és bejelenteni, hogy akkor most razzia van. :haha:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: NLZ on 2009-05-25, 03:41:59
Legegyszerűbb lenne pár tucat ilyen furgonnal körbejárni az országot.
[spoiler](http://users.atw.hu/nlz/freeweed.jpg)[/spoiler]
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2009-05-26, 15:29:54
Tegnap csináltunk vízipipával olyat, hogy vodkás török kör. Leszívtuk a füstöt (jó erős lett), ráittunk egy feles vodkát, és csak akkor fújtuk ki, ha körbeért a pipa. Gondolom nem túl eredeti ötlet, de kurva jó volt :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Bicskei on 2009-05-26, 19:36:22
Quote from: Én on 2009-05-25, 03:10:47
Quote from: motifator on 2009-05-24, 14:49:55
ideje a füvező tizenévesekre koncentrálni a rendőrség erőit.  :gyagya:
(még nem néztem meg a videót)
Pedig ha füveseket akarnának összefogdosni, lenne egyszerű módszer: kimenni egy ilyen kendermag-egyesület "duuuuude legalizáljákadrogot" tüntetésre, és bejelenteni, hogy akkor most razzia van. :haha:

vayg körülnézni valamelyik "boldog villamoson"
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-05, 16:59:23
http://hvg.hu/itthon/20110426_dohanyzasi_tilalom (http://hvg.hu/itthon/20110426_dohanyzasi_tilalom)

Hát én bizony mondom néktek (http://napirajz.hu/files/tik.jpg) elmennek a fenébe. Tilcsunk mer' tilcsaaak be!
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-05, 17:26:13
Ez nem mai hír. A vendéglátósok 90%a retteg is a januártól.
Annak a 10%nak meg van kerthelyisége.

Amúgy abszurdum h a törvény ennyire egyszerű.

Csak nézzünk meg egy mondjuk 1200 m2-es diszkót, ahova 1500 ember tud bemenni. Alapvetően van korszerű légtechnikája a helynek, mert futotta rá.
Megnézem h a csendháborítási törvény hogy fog ütközni azzal, h a dohányzási törvény értelmében a bejárati ajtótól 2 méterre lehet rágyújtani.

Eleve mi lesz azokkal a vendéglátó helyekkel, amik ki lettek alakítva h legyen elszeparált, külön légterű dohányzó és nemdohányzó része?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-05, 17:32:18
Quote from: Cheesy on 2011-11-05, 16:59:23
http://hvg.hu/itthon/20110426_dohanyzasi_tilalom (http://hvg.hu/itthon/20110426_dohanyzasi_tilalom)

Hát én bizony mondom néktek (http://napirajz.hu/files/tik.jpg) elmennek a fenébe. Tilcsunk mer' tilcsaaak be!

Bizony, rohadjak meg, hogy nem akarom más füstjét szívni.
A külön légtér valós megoldás lehet, igen.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-05, 18:23:06
Quote from: Kraivan on 2011-11-05, 17:26:13
Ez nem mai hír. A vendéglátósok 90%a retteg is a januártól.
Annak a 10%nak meg van kerthelyisége.

Amúgy abszurdum h a törvény ennyire egyszerű.

Csak nézzünk meg egy mondjuk 1200 m2-es diszkót, ahova 1500 ember tud bemenni. Alapvetően van korszerű légtechnikája a helynek, mert futotta rá.
Megnézem h a csendháborítási törvény hogy fog ütközni azzal, h a dohányzási törvény értelmében a bejárati ajtótól 2 méterre lehet rágyújtani.

Eleve mi lesz azokkal a vendéglátó helyekkel, amik ki lettek alakítva h legyen elszeparált, külön légterű dohányzó és nemdohányzó része?
Na igen, megnézem majd a helyi Hörpintő nevű belvárosi kerthelyiség nélküli késdobáló pofozkodó műintézmény előtt álldogáló dohányosokat!
Elszeparált helyiség. Oké. Megértem azokat akik nem akarnak dohányfüstöt szívni. Oké. De ez már aránytalanul nagy kibaszás a bagósokkal, hogy na akkor ki lehet takarodni az utcára, vagy haza a 4 fal közé.
Tilcsáááák be mer' az jó! Ahhoz nagyon értenek odafent. Büntessenek, az majd megold mindent!
Hiszen más országokban is működik jól! Mert mi olyannyira hasonlítunk a más (mindig a nyugathoz hasonlítjuk magunkat) országok jobban felszerelt kocsmáihoz...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-05, 18:25:18
Quote from: Cheesy on 2011-11-05, 18:23:06
Tilcsáááák be mer' az jó!

Tagadod, hogy a dohányzás alapvetően káros tevékenység?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Darkstar on 2011-11-05, 18:26:28
Az is aránytalan kibaszás, hogy én meg a nemdohányzó haverokkal nem tudok úgy beülni valahova meginni egy sört, hogy utána 2-3 órán keresztül nincs olyan szagom, mint egy láncdohányosnak.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-05, 18:41:54
A baj az h a politikusain között nincs olyan, akinek lenne légtechnikai cége.

Ha lenne, akkor arra született volna rendelet, h kötelező legyen korszerű füstelszívókkal felszerelni a kocsmát, esetleg az idáig opcionális szeparálást kötelezővé tenni, más esetben a tulajdonos döntése h füstös, vagy tiszta helyet szeretne.

Valszeg kerthelyiséges üzlettulajdonosok vannak köztük, mert ez a törvény akárhogy nézzük is, nagyon agresszív. Ez nem a nemdohányosokat védi, hanem a dohányosokat majdhogynem írtja. Fél lépésre vagyunk attól h aki rágyújt, az kap a homlokára egy tetoválást, h az orvlövészek tudják kit lehet büntetlenől lelőni.

QuoteAz is aránytalan kibaszás, hogy én meg a nemdohányzó haverokkal nem tudok úgy beülni valahova meginni egy sört, hogy utána 2-3 órán keresztül nincs olyan szagom, mint egy láncdohányosnak.
Sztem jövőre nem is lesz ezzel gond. bezár a legtöbb hely ahol eddig ülhettetek volna. A jó hír, h ami túléli, oda nyugodtan mehettek majd.

És igen... bagós vagyok, rühellek füstben ülni, és magam és környezetem miatt ízesített dohányokat veszek, mert finomabb az íze, és a nemdohányos ismerősök toleranciája is jobb.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-05, 19:54:45
.Attila, Darkstar:

Hiszitek vagy sem azt, hogy dohányszagú leszek én sem szeretem és még sokan mások se. Mondjuk hozzáteszem én csak a barátokkal társaságban gyújtok rá, de akkor nem figyelem a mennyiséget, mert nem is érdekel. Élvezeti cikként tekintek rá, két ilyen alkalom között ha eltelik 1 hónap, akkor 1 hónapig semmi füst. Persze így kisebbségben vagyok a valódi dohányosokkal szemben, akik nem bírják ki ha nem gyújthatnak rá.
Viszont mint ahogy Kravian is írta, megfleleő szellőzésről gondoskodnának a vendéglátóhelyek, máris kevesebb lenne a panasz. Mert csak a legmegáltalkodottabb dohányos fújja rá direkt a füstöt egy nemdohányosra, direkt. A felszálló cigifüstöt meg simán el lehet szívni és nem zavar senkit. Persze ettől még lehetne 1 termen belül dohányzó "sarok", de ez, hogy akkor takarodjanak az utcára, ez nem megoldás.
Dehát ebben a pöcegödörben csak rugdossák a szart, nem is akarnak rendesen kitakarítani.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-05, 20:01:55
Quote from: Cheesy on 2011-11-05, 19:54:45
Hiszitek vagy sem azt, hogy dohányszagú leszek én sem szeretem és még sokan mások se.
Fura, de én magamon sosem veszem észre, hogy cigiszagom van.
A magam részéről mostanában inkább utcán/téren szoktam inni, szóval engem a tiltás csak a szórakozóhelyeken fog zavarni... de ott nagyon :S
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-05, 20:23:59
Quote from: Én on 2011-11-05, 20:01:55
Fura, de én magamon sosem veszem észre, hogy cigiszagom van.
A magam részéről mostanában inkább utcán/téren szoktam inni, szóval engem a tiltás csak a szórakozóhelyeken fog zavarni... de ott nagyon :S
Másnap már zavar a ruhámon a cigiszag. :)

A magam részéről mostanában inkább utcán/téren szoktam inni,
WTF? Is this a trap?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kada on 2011-11-05, 20:28:19
Elnézést, kevés lesz ebben a kommentben az építő jellegű hozzászólás, és igen, nem dohányzom.
Volt amikor hajnalban hazaérve eszembejutott hogy a ruhám bűzlik a cigiktől ezért a fürdőben dobtam le a nagyját, de ennek ellenére reggel arra ébredtem hogy a hajamból átvette a bagószagot a párna.
Vannak helyek amiknek a hangulatához "hozzá tartozik" a bagófüst, meg zavarna ha a dohányzó haveroknak ki kéne mennie állandóan a hidegbe, de én akkor se sírnék ha nem lenne dohányzás és senkinek se hiányozna  ::)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-05, 20:40:00
Quote from: Cheesy on 2011-11-05, 20:23:59
A magam részéről mostanában inkább utcán/téren szoktam inni,
WTF? Is this a trap?
Nem, csak a CBA-ban olcsóbb a sör mint a legtöbb csehóban :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-05, 20:45:57
Quote from: Én on 2011-11-05, 20:40:00
Nem, csak a CBA-ban olcsóbb a sör mint a legtöbb csehóban :D
Ezen most felnevettem, úgy elképzeltem valakit ahogy bemegy a CBA-ba, megveszi a Kőbányait, kimegy, megissza a bolt előtt a padon és visszaviszi az üveget visszaváltani. Mint egy öreg alkesz a napi hidegindító szilvával meló előtt :) (Dolgoztam ilyen arcokkal építkezésen)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-05, 20:48:01
Quote from: Én on 2011-11-05, 20:40:00
Quote from: Cheesy on 2011-11-05, 20:23:59
A magam részéről mostanában inkább utcán/téren szoktam inni,
WTF? Is this a trap?
Nem, csak a CBA-ban olcsóbb a sör mint a legtöbb csehóban :D
Ellenben a közterületen való alkoholfogyasztást errefelé a rendőrök előszeretettel büntetik.

ha a dohányos nem gyújthat rá kedvenc törzshelyén, akkor utcán iszik inkább, vagy házibuli.
Ergo a hely bezár.
Érdekes munkahelyteremtés.

De nem baj, mert a köntös szép...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-05, 21:07:33
Quote from: Kraivan on 2011-11-05, 20:48:01
Ellenben a közterületen való alkoholfogyasztást errefelé a rendőrök előszeretettel büntetik.
Hát, szerencsére nekem még sosem gyűlt meg ennek kapcsán a bajom velük, pedig pesten is elég sok rendőr/közterületfelügyelő van. Úgyhogy ettől szerintem nem kell annyira tartani.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2011-11-05, 21:55:34
Quote from: Kraivan on 2011-11-05, 20:48:01
ha a dohányos nem gyújthat rá kedvenc törzshelyén, akkor utcán iszik inkább, vagy házibuli.
Ergo a hely bezár.
Érdekes munkahelyteremtés.

De nem baj, mert a köntös szép...
Szerencsére ez a valóságban nem így fog kinézni. Dohányos nem gyújthat rá a kedvenc törzshelyén, kint viszont hideg van, tehát csak óránként egyszer megy ki elszívni egy szálat, és nem 10 percenként gyújt rá a sör mellé. Amerikában ez teljesen jól működik, nemhogy csökkent volna a kocsmák forgalma, még nőtt is, mert olyanok is bementek akiket addig zavart a füst.
A házibuli vicces ötlet, de ha komolyan átgondolod rájössz hogy hülyeség. A közterületen piálásról meg majd a rendőrök leszoktatják a népet.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-05, 23:34:34
-20 fokban csak az utcán gyújthatok rá?

Jó nekem otthon. Meg sokan másoknak is.

A magyar felnőtt lakosság 40%a dohányzik.

Sztem ami lesz, h mindenki leszarja a törvényt szórakozóhelyeken, jön majd pár bírság, és természetesen egyszer a delikvens rágyújtót büntetik, majd még odatolják a tulajnak is a 10x nagyobb csekket, mert nem felügyelte a vendégkörét.
behajtanak egy valag lóvét, és lecsökken a működő vendéglátóegységek száma.

Végtére is az együttélés egy formája ha kiírtasz mindenkit aki nem tetszik.


QuoteA közterületen piálásról meg majd a rendőrök leszoktatják a népet.
Dehogy szokatta. megkapták a 30ezres bírságot, és ki nem mozdult 2 hónapig inni pénz nélkül. Aztán megint utcán ivott.
Azért mert a teszkó, cébéáh, etc nagykeráraival nem tud egyetlen kocsma se vetekedni.

Koncert?
megvárják míg véget ér a jegyszedés. És még akkoris megpróbálja becsempészni a cefrét.

Megmotozod? Még mi vagyunk a szemét kapitalista g*cik, mert szabotáljuk a szórakozását és kényszerítjük a horribilis összegű italválasztékunkra.

Az meg se fordul a fejében, ha nem csempésznék az italt, és átlag ezer ft-ot elverne minden vendég nálunk egy este, akkor alacsonyabb árakon is mehetne a bolt, mert a fogyasztott mennyiség kárpótolná.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Ramiz on 2011-11-06, 18:16:46
Én szívesen kimegyek az utcára. Még itthon is kimegyünk a pinceklubból, ha nemdohányzó haverok itt vannak. De vannak profi elszívók, amivel, ha nagyon akarnák, megcsinálhatnák színvonalasan a kocsmákat. Mert így meg az utcai zajongás fog megnőni, tumultus lesz a járdán, meg viták lesznek abból, hogy közterületen ivás-e a kivitt söröskorsó... STB.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Moha on 2011-11-07, 00:14:39
Quote from: Zsiga on 2011-11-05, 21:55:34
Szerencsére ez a valóságban nem így fog kinézni. Dohányos nem gyújthat rá a kedvenc törzshelyén, kint viszont hideg van, tehát csak óránként egyszer megy ki elszívni egy szálat, és nem 10 percenként gyújt rá a sör mellé.
Ámen, testvér!
Ha ezt eléri a törvény, az már jó dolog.
Én sosem dohányoztam, nem is akarok, utálom a füstöt. Azt is utálom, hogy nem tudok a haverokkal beülni sörözni vagy elmenni szórakozni anélkül, hogy meg ne fulladnék a füsttől és moshatnám utána az összes ruhámat.
A láncdohányosok szívni fognak, ez tény, de aki eddig is csak kevesett szívott, annak nem lesz sokkal kényelmetlenebb most sem. Embere válogatja, de előző munkahelyen a dohányzó kollégák még amiatt is szúrós szemmel néztek rám, mert szóltam, hogy "ha kimentek cigizni a kijelölt helyre, legalább zárjátok be az ajtót, hogy ne jöjjön be a füst". A mostani szerencsére nemdohányzó.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Xzone on 2011-11-07, 04:18:33
Quote from: Moha on 2011-11-07, 00:14:39
de aki eddig is csak kevesett szívott, annak nem lesz sokkal kényelmetlenebb most sem.

Azért szerintem aki keveset dohányzik, az leginkább alkohol mellé szokott rágyújtani, így talán velük tol ki leginkább az új rendelet.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-13, 14:09:41
hírportálok kommentjeit olvasva elég durva hozzáállás mutatkozik a legtöbb ember részéről.

A nemdohányzók véleménye a következő:
- a rohadt bagós dögöljön csak meg, ha már rágyújt
- emeljék csak az adóját, mert miazhogy én fizetem az orvosi ellátását az adómból

Bár egészségügyi statisztika szerint nem árt tudni h bizonyítottan kevesebb pénzt költenek a dohányosokra, ugyanis azok korábban megdöglenek, így nekik nem igazán jár nyögdíj, és időskori betegségi ellátás.

De tegyük félre ezeket az indulatokat és nézzük meg mi vár egy dohányosra úgy összességében, mert a nép által is külön-külön "jogosan" jóváhagyott törvények a következőt jelentik egy dohányzó számára:

1. Zárt épületben tilos lesz rágyújtani.
2. Nagyon sok városban a közterületen való dohányzást se engedik bírság nélkül.
3. A jövedéki adót emelik, így a cigi ára emelkedik.
4. A dohány árát amúgy is emelik a népegészségügyi törvény miatt.
5. Ha az orvos úgy ítéli meg, akkor úgy dönthet, h a gyógyszereid árából a támogatást visszavonja, így további 50%-al magasabb gyógyszerárakra számíthatnak a bagósok.

Kihagytam valamit?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 14:12:38
Akárhogy nézem, ez elég nagy visszaesést fog jelenteni a cigieladásban, és még az áremeléssel sem látom át, hogy ez hogy nem lesz öngól az államnak.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kikuchiyo on 2011-11-13, 14:13:48
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:09:41

Ez most kegyetlen, demagóg, rosszindulatú stb. lesz.

Te szoktál leghangosabban panaszkodni a fórumon, hogy anyagi gondjaid vannak és nem tudod, miből fogsz megélni a jövőben.

Ha nem dohányoznál, a zsebedben maradna egy csomó pénz, amit magadra és a családodra költhetnél.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Xzone on 2011-11-13, 14:20:23
Én áttértem a kézi sodrású cigarettára, és iszonyú jó döntés volt. Csak dohányt, papírt és filtert kell hozzá venni. Egy zacskó dohány elég vagy két hétig (ha sokat szívsz, akkor is), és így olyan 400 forint a költsége hetente. Ha kétszer ennyibe kerülne, akkor is megérné.

Ezért veszélyes ez: olcsóvá teszi a dohányzást. :redface:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 14:26:12
Quote from: Xzone on 2011-11-13, 14:20:23
Én áttértem a kézi sodrású cigarettára, és iszonyú jó döntés volt. Csak dohányt, papírt és filtert kell hozzá venni. Egy zacskó dohány elég vagy két hétig (ha sokat szívsz, akkor is), és így olyan 400 forint a költsége hetente. Ha kétszer ennyibe kerülne, akkor is megérné.

Ezért veszélyes ez: olcsóvá teszi a dohányzást. :redface:
Csak az a rossz benne hogy károsabb, legalábbis én úgy hallottam hogy a filterek amiket lehet kapni messze nem olyan jók mint a rendes cigikben.
[spoiler=rant]Én ellenben egy fogadás miatt nem cigizhetek. Ma vagyok a 6. napon és megesz az ideg. :__devil:[/spoiler]
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-13, 14:29:13
Nem dobozos cigartettát veszek, hanem jó pár éve vettem dohánytöltőt 1200 ft-ért, hüvelyeket -200 ft 250 db kb- és maga a dohány, amiből a Tilburry alá nem nagyon adom.
Egy efféle csomagolt dohány 560 ft / cs. Ez 40 gr bagó. orvosi mérlegen a gyári cigaretta 0.8gr/szál.
1 csomag dohányból jön ki 50-55 szál cigi, de volt h 60+ szálat töltöttem belőle.

Így 1 doboz cigi 200-250 ftból megvan.

Ráálltam az ízesített dohányokra, amiből a Taste márka nagyon magával ragadott. Jó az íze, és a füstje is kellemes illattal rendelkezik, amire a nemdohányzó barátok is azt mondták jó az illata.
Bár 1300 ft egy csomag még mindig 420 ft-ból megvan egy doboz cigi ára.

1 csomag dohánnyal elvagyok 2 hétig.

Amikor végigment a fejemben a nagy számolgatás h a sok pénzből amit cigire elver az ember mit lehetne tenni...

Rájöttem h a havi 2500 ft dohányzásomból nem tudnám megváltani a saját életemet.


Az h az áremelések mennyire fogják vissza a dohányosokat?
Sztem semmire.
Hányszor hallottam már h "leteszem a cigit ha x fölé emelkedik..." Anno sokallták a 80 ft/ dobozt, ma a 650-et, mégis megveszik.

Tény h a láncdohányzást betegesnek tartom.

mert minden élvezeti cikkre 4 csoportba oszthatjuk sztem az embereket:
a) antik
Minden aspektusában ellenzik, és nem győzik minden+2 oldaláról bizonyítgatni h az emberi erkölcs és civilizáció hanyatlása az adott cikknek köszönhető.
b) akiket nem érdekli az egész
c) akik élvezeti cikként fogyasztják
d) függők.

Viszont mindig amikor felmerül egy via csak A és D létezik...
Miért van ez? :confused:

Levezettem h mibe kerül és milyen formába a dohányzásom. Ilyenkor mindenki azzal jön A csoprt azzal jön h tegyem le sokkal jobb lesz az életem, D meg azzal h akkor nem is dohányzok igazán, miért nem teszem le.  :confused: :confused: :confused: :confused:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fazék on 2011-11-13, 14:30:16
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:09:41Kihagytam valamit?
igen: hogy dohányozni nem létszükséglet/kötelező, így egész egyszerűen ki lehet kerülni az általad felsorolt negatívumokat :__devil:

szerk: szóval amíg minden második dohányostól azt látom, hogy halál nyugodtan eldobja az utcán a csikket, amíg buszmegállóban dohányoznak továbbra is nyugodtan, és ha rászólok, akkor elküld a picsába, vagy esetleg direkt megkeresi, hogy hogy állhat úgy, hogy szélirányba és befújja a füstöt a megállóba, stb, addig nem igazán tudom átérezni a dohányosok nagy szenvedéseit. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 14:31:57
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:29:13
Az h az áremelések mennyire fogják vissza a dohányosokat?
Sztem semmire.
Nem tudom hogy nekem válaszoltál e, de nem erre gondoltam, hanem a többi dologra amit felsoroltál, főleg:
1. Zárt épületben tilos lesz rágyújtani.
2. Nagyon sok városban a közterületen való dohányzást se engedik bírság nélkül.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-11-13, 14:39:03
Quote from: Fazék on 2011-11-13, 14:30:16
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:09:41Kihagytam valamit?
igen: hogy dohányozni nem létszükséglet/kötelező, így egész egyszerűen ki lehet kerülni az általad felsorolt negatívumokat :__devil:
Ennyi erővel be lehet költözni egy laborba és táplálékkiegészítékön élni életed végéig, mert a fejlődéshez nem kell egy szaftos pörköltet enni. Elég a 1 pár szem vitamin, nyomelem, kis kanál zsír, kis szénhidrát. Na meg víz.
Nem kell animeket nézni. mert a munkád nem lesz jobb ha a hülye amúgyis nyugaton elítélt japán agymenéseket nézed. csak rohad az agyad tőle.

Quoteszóval amíg minden második dohányostól azt látom, hogy halál nyugodtan eldobja az utcán a csikket, amíg buszmegállóban dohányoznak továbbra is nyugodtan, és ha rászólok, akkor elküld a picsába, vagy esetleg direkt megkeresi, hogy hogy állhat úgy, hogy szélirányba és befújja a füstöt a megállóba, stb, addig nem igazán tudom átérezni a dohányosok nagy szenvedéseit.
Most akkor a dohányosokkal van baj, vagy a taplókkal?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-13, 14:48:37
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:09:41

1. Zárt épületben tilos lesz rágyújtani.
2. Nagyon sok városban a közterületen való dohányzást se engedik bírság nélkül.

Ezekkel én abszolút egyetértek.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 14:52:58
Én nem. Zárt terekben egy külön helyiség elszívóval szerintem teljesen korrekt (ami mellesleg elég sok helyen már megvan). Nyílt levegőn azért meg mégiscsak miafasz, a kocsik meg a csövesek 50100x büdösebbek.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-13, 14:55:50
Quote from: Én on 2011-11-13, 14:52:58
Én nem. Zárt terekben egy külön helyiség elszívóval szerintem teljesen korrekt (ami mellesleg elég sok helyen már megvan). Nyílt levegőn azért meg mégiscsak miafasz, a kocsik meg a csövesek 50100x büdösebbek.

Nem csak a bűzről van ám szó, hanem hogy káros.
És igen, a kocsik azok, ezért nem ártana a nagy részüket kitiltani a belvárosból.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 15:00:57
Quote from: .Attila on 2011-11-13, 14:55:50
Nem csak a bűzről van ám szó, hanem hogy káros.
Mármint a fogyasztóra? Ez így már kényes, hogy az állam mennyire atyáskodjon. Egy bagós ugyanúgy fizet TB-t (már ha dolgozik) mint egy nem bagós, szóval ugyanúgy jogos az ellátásra, mint akinek egészségtelen kajálás miatti elhízásból vannak gondjai, vagy mint akárki.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-13, 15:01:27
Quote from: Én on 2011-11-13, 15:00:57
Quote from: .Attila on 2011-11-13, 14:55:50
Nem csak a bűzről van ám szó, hanem hogy káros.
Mármint a fogyasztóra? Ez így már kényes, hogy az állam mennyire atyáskodjon. Egy bagós ugyanúgy fizet TB-t (már ha dolgozik) mint egy nem bagós, szóval ugyanúgy jogos az ellátásra, mint akinek egészségtelen kajálás miatti elhízásból vannak gondjai, vagy mint akárki.

Nem, a passzív dohányosra.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 15:18:34
Na, az viszont nyílt téren elhanyagolható szerintem. Őszintén, egy nap hányszor érzed az utcán, hogy beszippantottál egy kis füstöt? Főleg így hogy a megállókban már sokkal kevesebben dohányoznak.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fazék on 2011-11-13, 15:33:42
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:39:03
Quote from: Fazék on 2011-11-13, 14:30:16
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:09:41Kihagytam valamit?
igen: hogy dohányozni nem létszükséglet/kötelező, így egész egyszerűen ki lehet kerülni az általad felsorolt negatívumokat :__devil:
Ennyi erővel be lehet költözni egy laborba és táplálékkiegészítékön élni életed végéig, mert a fejlődéshez nem kell egy szaftos pörköltet enni. Elég a 1 pár szem vitamin, nyomelem, kis kanál zsír, kis szénhidrát. Na meg víz.
Nem kell animeket nézni. mert a munkád nem lesz jobb ha a hülye amúgyis nyugaton elítélt japán agymenéseket nézed. csak rohad az agyad tőle.
igazad van, az általad felsoroltak hajszálpontosan ugyanazt a kategóriát képviselik, mint a dohányzás. teljesen lefegyvereztél érveiddel. le a kalappal.
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:39:03
Quoteszóval amíg minden második dohányostól azt látom, hogy halál nyugodtan eldobja az utcán a csikket, amíg buszmegállóban dohányoznak továbbra is nyugodtan, és ha rászólok, akkor elküld a picsába, vagy esetleg direkt megkeresi, hogy hogy állhat úgy, hogy szélirányba és befújja a füstöt a megállóba, stb, addig nem igazán tudom átérezni a dohányosok nagy szenvedéseit.
Most akkor a dohányosokkal van baj, vagy a taplókkal?
tudod az a baj, hogy nem mind tapló, aki eldobja a csikket. jóbarátaim, ismerősök, családtagok közül is többen így cselekszenek és szinte már én érzem pofátlannak magam, amikor szólni akarok miatta. amúgy a legrendesebb emberek a világon, de valahogy természetesnek veszik, hogy el lehet dobni a csikket, mert szemetesbe úgyse dobhatják, túl kevés helyen lehet elnyomni normálisan, gyorsan, hát ez a legegyszerűbb.

Quote from: Én on 2011-11-13, 14:52:58
Én nem. Zárt terekben egy külön helyiség elszívóval szerintem teljesen korrekt (ami mellesleg elég sok helyen már megvan). Nyílt levegőn azért meg mégiscsak miafasz, a kocsik meg a csövesek 50100x büdösebbek.
ha végre odébbkerülök a csöves közeléből, akkor elmúlik a bűz. ha valaki mellettem dohányzott, akkor jó eséllyel a ruhám, hajam, mindenem beszívta azt a drágalátos füstöt

de ennek az egésznek nem sok értelme van, ugyanaz a vita lezajlik itt egy-két havonta, ugyanúgy eredmény nélkül. nektek szükséges élvezeti cikk, nekem egy visszataszító szokás. nem látok sok lehetőséget egymás meggyőzésére. én nem bírom megérteni, hogy mi élvezet benne, nektek meg szarul esik, hogy ennyire szivatnak titeket :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-13, 15:39:03
Quote from: Én on 2011-11-13, 15:18:34
Na, az viszont nyílt téren elhanyagolható szerintem. Őszintén, egy nap hányszor érzed az utcán, hogy beszippantottál egy kis füstöt? Főleg így hogy a megállókban már sokkal kevesebben dohányoznak.

Ezt majd én eldöntöm magamnak, nehogy már egy dohányos mondja meg nekem, mennyi füstöt szívjak be.
Nem számolom, de eléggé idegesítő, amikor egy dohányos mögött megyek és igazából még arrébb menni sem tudok a szűk járdán.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-13, 15:58:29
Quote from: .Attila on 2011-11-13, 15:39:03
Ezt majd én eldöntöm magamnak, nehogy már egy dohányos mondja meg nekem, mennyi füstöt szívjak be.
Right back at ya. ::) Az elhanyagolhatót meg arra mondtam, hogy az összes többi szarhoz viszonyítva, ami a városi levegőben terjeng.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: .Attila on 2011-11-13, 16:05:01
Quote from: Én on 2011-11-13, 15:58:29
Quote from: .Attila on 2011-11-13, 15:39:03
Ezt majd én eldöntöm magamnak, nehogy már egy dohányos mondja meg nekem, mennyi füstöt szívjak be.
Right back at ya. ::) Az elhanyagolhatót meg arra mondtam, hogy az összes többi szarhoz viszonyítva, ami a városi levegőben terjeng.

Az ellen is kellene tenni valamit, ahogy mondtam: kitiltani a belvárosból az autókat. Erre is vannak szép példák a világban, de az autós lobbit sokkal nehezebb kezelni, mint a dohányost.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: kada on 2011-11-13, 16:21:52
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:29:13
mert minden élvezeti cikkre 4 csoportba oszthatjuk sztem az embereket:
a) antik
Minden aspektusában ellenzik, és nem győzik minden+2 oldaláról bizonyítgatni h az emberi erkölcs és civilizáció hanyatlása az adott cikknek köszönhető.
Anti vagyok, de nem tagadom meg a dohányzó haverokat, és nem is prédikálok nekik max tüntetőleg megyek át a túloldalukra ha úgy fúj a szél. Zárt szobában valahogy megoldjuk.

Quote from: Én on 2011-11-13, 15:18:34
Na, az viszont nyílt téren elhanyagolható szerintem. Őszintén, egy nap hányszor érzed az utcán, hogy beszippantottál egy kis füstöt? Főleg így hogy a megállókban már sokkal kevesebben dohányoznak.
Mostanság egész gyakran váltok át az út túloldalára vagy lassabb tempóra hogy ne bagós mögött menjek, feltéve hogy van rá mód, ejj de finnyás vagyok.
Megállóba a héten többször jártam úgy is hogy szélirányba állt ki valaki és telefújta az egészet.
Szintén volt olyan is hogy keresem ki dohányzik, ja hogy a sofőr miközben bent ül, még csak csúnyán se tudok rá nézni.

Szóval igen, a dohányosokkal van bajom ha a körülmények nem jók, viszont a tapló dohányosok (akikből sajnos nagyon sok van) azok akik miatt annyira habzó szájjal ordítanak az antik.

Persze a kedvencem amikor a [censored]-ok csapatosan rágyújtanak a villamoson valami iszonyat büdös és füstös izére, de ez már tényleg a taplóság kategória és nem része ennek a diskurzusnak.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Próféta on 2011-11-13, 18:18:02
Füstölgős kartársak, majd kérdezzetek ilyen 35-45 éves, szimpatikus (ex)dohányos ismerősöket (akikre szívesen tekintenétek úgy, mint saját magatok 15 évvel idősebb változatára), hogy mi a véleményük. Nekem a tipikus tapasztalatom a "mekkora barom voltam, hogy elkezdtem szívni, már vagy 10-15 éve semmi jó nincs a dohányban, és alig bírom abbahagyni" jellegű hozzáállás. De persze a ti döntésetek, szívjátok nyugodtan, és amíg nem vagytok taplók, addig nekünk kibiceknek tényleg semmi beleszólásunk nincs.

Slightly related: most pénteken hazafelé pont láttam egy csikktől kigyulladt kukát. Szerencsére időben észrevettük, és egy szemfüles csaj talált úgy egy saroknyira egy kínai kajáldát, ahonnan lehetett két nagy vödör vizet hozni. Szóval remélem az úton eldobálásnak nem ez az alternatívája ;)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-14, 17:58:56
Quote from: Kraivan on 2011-11-13, 14:29:13
Rájöttem h a havi 2500 ft dohányzásomból nem tudnám megváltani a saját életemet.
[...]
Tény h a láncdohányzást betegesnek tartom.
Kb minden szavaddal egyetértek, hasonlóképp látom a helyzetet, csak nálam kb 1500 HUF megy el erre havonta - opciósan. Van hogy kevesebb.

[spoiler](http://noob.hu/2011/11/14/Shark-meme.jpg)[/spoiler]
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2011-11-14, 19:52:02
Quote from: Próféta on 2011-11-13, 18:18:02
Füstölgős kartársak, majd kérdezzetek ilyen 35-45 éves, szimpatikus (ex)dohányos ismerősöket (akikre szívesen tekintenétek úgy, mint saját magatok 15 évvel idősebb változatára), hogy mi a véleményük. Nekem a tipikus tapasztalatom a "mekkora barom voltam, hogy elkezdtem szívni, már vagy 10-15 éve semmi jó nincs a dohányban, és alig bírom abbahagyni" jellegű hozzáállás. De persze a ti döntésetek, szívjátok nyugodtan, és amíg nem vagytok taplók, addig nekünk kibiceknek tényleg semmi beleszólásunk nincs.
Itt most abszolút nem erről van szó. A fórumos dohányosok se arról beszéltek, hogy milyen jó dolog már cigizni, hanem az új szabályozásról van szó. Szerintem bármelyik dohányost megkérdezed itt, nem fogja azt mondtani, hogy dohányozni jó ötlet, és ha újrakezdhetné, ugyanúgy rászokna a cigire megint. Ha ilyen egyszerű lenne az embereket leszoktatni a cigiről, hogy csak simán felhívod rá a figyelmüket, hogy jajj, hát cigizni butaság, akkor már rég nem dohányozna senki :)

Én vagy 10 évig cigiztem, mielőtt elszívtam volna az utolsó cigimet vagy 2 és fél évvel ezelőtt, azóta egy slukkot se. A világ sajnos (vagy nem sajnos, kinek mi) ebbe az irányba megy mindenhol, nem magyar találmány az új törvény. Itt nálunk a cégnél most alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy nem dohányzol, vagy ha dohányzol, akkor el kell menni egy leszoktató tanfolyam-féleségre, különben jövőre drágább lesz az egészségbiztosítás, és nem is kevéssel. Az egyetlen korrekt dolog az egészben, hogy nem kötelező leszokni, csak részt kell venni a tanfolyamon. Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy hogy fog ez menni a gyakorlatban, de elvileg csak végig kell ülni a fejtágítást, nem muszáj tényleg leszokni. De jövő évtől teljesen be fogják tiltani a dohányzást a cég területén, most még van néhány dohányzásra kijelölt hely az udvaron, és szoktam is látni embereket ott cigizni, de arányaiban sokkal kevesebben járnak ki bagózni, mint Magyarországon.

Szerintem kicsit túlzás, ha semmilyen épületben nem lehet cigizni. Én is arra szavaznék, hogy lehessen teljesen elzárt, jól szellőztetett helyiségeket fenntartani a dohányosoknak, viszont azt sem túl nehéz megérteni, hogy miért is lesz tilos az utcán vagy a buszmegállóban cigizés. Olyan szabályozás kell, ami tényleg megvédi a nemdohányosokat a füsttől, de nem korlátozza a dohányosokat a szükségesnél jobban. Persze az a cél, hogy az emberek ne (nagyon) dohányozzanak, mert lehet ugyan dobálózni statisztikákkal, hogy mennyivel hamarabb döglenek (ugh) a dohányosok, és mennyivel olcsóbb így az egészségbiztosítónak, azért az emberiség általános jólétének az egyik legalapvetőbb mutatója a várható élettartam, és ezt igyekszünk növelni, egyéni és társadalmi szinten is, ahogy csak tudjuk. Ezért tökéletesen meg is értem, ha a dohány jövedéki adóját emelik, pénzt költenek a társadalom oktatására a dohányzás veszélyeiről, vagy más módon próbálják öszönözni a dohányosokat a leszokásra. De ösztönözni kell, nem ész nélkül tiltani mindent. A döntést az állampolgárnak kellene meghoznia.

Ezért nem kellene átesni a ló túloldalára, nem szabadna a kormánynak atyáskodni ennyire az állampolgárok felett. A kövérség nincs betiltva, az extrém sportok sincsenek betiltva, a gyors autók vagy motorok sincsenek betiltva. Sőt, az alkohol vagy a kávé sincs betiltva, elég szomorú, hogy más, sokszor sokkal ártalmatlanabb drogok fogyasztásáért meg már a börtön fenyegeti az embert. A cigarettát sem kellene jobban szabályozni, mint ami ahhoz elég, hogy a nemdohányosokat megvédjük a nemkívánatos füsttől.

Az ember elég sokmindenre képes. Tud tanulni és tud döntéseket hozni. A függőségnek is ellen tud állni, ha akar. De én egy olyan világban szeretnék élni, ahol az emberek azért nem dohányoznak, mert tisztában vannak a káros hatásaival, vagy épp kellemetlennek tartják, de a lényeg, hogy önmaguk úgy döntöttek, hogy nem dohányoznak. Aki olyan országban akar élni, ahol az emberek azért nem csinálnak valamit - valamit, amivel nem ártanak másoknak -, mert az állam megtiltotta, az költözzön Észak-Koreába.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Moha on 2011-11-14, 22:14:36
Quote from: motifator on 2011-11-14, 19:52:02
A kövérség nincs betiltva, az extrém sportok sincsenek betiltva, a gyors autók vagy motorok sincsenek betiltva. Sőt, az alkohol vagy a kávé sincs betiltva, elég szomorú, hogy más, sokszor sokkal ártalmatlanabb drogok fogyasztásáért meg már a börtön fenyegeti az embert.
Az alkohollal meg a kávéval maximum magadnak ártasz, másnak nemigen, de a cigi esetében, amit te elszívsz az más egészségét is károsítja.
A gyors autók/motorokra már rá lehet fogni ugyanezt, mert egy esetleges balesetben nem csak a vezető van veszélyben. Mondjuk szerintem autó/motor esetében is lehetne egy teljesítményhatárt húzni. Köznapi használatra (a verseny az más) a magyar utakon kész életveszély olyan autó/motor, ami 250-300-al képes menni.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Én on 2011-11-14, 22:16:08
Quote from: Moha on 2011-11-14, 22:14:36
Az alkohollal maximum magadnak ártasz
Magas labda... :P
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: NLZ on 2011-11-14, 22:17:53
Hát igen ::)

Vezetéshez: azt se hülyén kéne tiltani, hanem a vezetési kultúrát kéne növelni.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2011-11-14, 22:38:30
Quote from: Moha on 2011-11-14, 22:14:36
Quote from: motifator on 2011-11-14, 19:52:02
A kövérség nincs betiltva, az extrém sportok sincsenek betiltva, a gyors autók vagy motorok sincsenek betiltva. Sőt, az alkohol vagy a kávé sincs betiltva, elég szomorú, hogy más, sokszor sokkal ártalmatlanabb drogok fogyasztásáért meg már a börtön fenyegeti az embert.
Az alkohollal meg a kávéval maximum magadnak ártasz, másnak nemigen, de a cigi esetében, amit te elszívsz az más egészségét is károsítja.
A gyors autók/motorokra már rá lehet fogni ugyanezt, mert egy esetleges balesetben nem csak a vezető van veszélyben. Mondjuk szerintem autó/motor esetében is lehetne egy teljesítményhatárt húzni. Köznapi használatra (a verseny az más) a magyar utakon kész életveszély olyan autó/motor, ami 250-300-al képes menni.
Én nem is vitattam, hogy a dohányosokat el kell különíteni azoktól, akiket zavar a füst. Épületekben legyenek elzárt, szellőztetett helyiségek, utcán, buszmegállóban legyen tilos. Ezt írtam. Innentől kezdve viszont nincs semmi különbség, ugyanúgy csak maguknak ártanak a dohányosok, mint az alkoholt vagy kávét fogyasztók.

És ugyan igaz amit írsz az autókról, de miért kellene tiltani magát az autót? Miért kell az államnak megmondania, hogy az emberek mit vehetnek meg és mit nem? Miért nem elég a gyorshajtást és más veszélyes cselekedeteket tiltani és büntetni? Biztos elfogult vagyok, mert nekem olyan kocsim van, ami tudna 250-et menni (ha nem lenne 200-ra korlátozva), mégse száguldozok vele őrült módjára. De szeretem, hogy izmos, nyomatékos, hogy nem kell padlózni ahhoz, hogy gyorsuljak egy normálisat. Úgy van 300 lovas kocsim, hogy többnyire a megengedett sebességgel autózok, de 7-8 MpH-nál többel sose lépem túl a sebességhatárt, rendőr még nem állított meg, pedig fél év alatt beleraktam több, mint 10 000 mérföldet. És nagyon mérges lennék bármilyen kormányra, ami betiltaná az erősebb autókat, mert csak.

Tiltsuk és korlátozzuk azt, amivel az emberek más embereknek ártanak, és oktassuk és ösztönözzük az embereket az ellen, amivel saját maguknak ártanak. De ennél nem szabad tovább menni, mert ha betiltunk dolgokat, amikre van kereslet és amivel az emberek csak saját maguknak árthatnak, azzal csak a feketepiacot erősítjük és egyszerű fogyasztókból bűnözőt csinálunk teljesen mesterséges módon.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Moha on 2011-11-15, 00:40:26
Quote from: motifator on 2011-11-14, 22:38:30
Biztos elfogult vagyok, mert nekem olyan kocsim van, ami tudna 250-et menni (ha nem lenne 200-ra korlátozva), mégse száguldozok vele őrült módjára. De szeretem, hogy izmos, nyomatékos, hogy nem kell padlózni ahhoz, hogy gyorsuljak egy normálisat. Úgy van 300 lovas kocsim, hogy többnyire a megengedett sebességgel autózok, de 7-8 MpH-nál többel sose lépem túl a sebességhatárt, rendőr még nem állított meg, pedig fél év alatt beleraktam több, mint 10 000 mérföldet. És nagyon mérges lennék bármilyen kormányra, ami betiltaná az erősebb autókat, mert csak.
Azt ne felejtsd el, hogy az ott Amerika, ez meg itt Magyarország. Enyhén fejlettebb ott az infrastruktúra. 2x4-5 sávos autópályán, erős kocsival egész más dolog, mint itthon a "minőségi" 2x2 sávoson.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2011-11-15, 01:15:19
Quote from: Moha on 2011-11-15, 00:40:26
Quote from: motifator on 2011-11-14, 22:38:30
Biztos elfogult vagyok, mert nekem olyan kocsim van, ami tudna 250-et menni (ha nem lenne 200-ra korlátozva), mégse száguldozok vele őrült módjára. De szeretem, hogy izmos, nyomatékos, hogy nem kell padlózni ahhoz, hogy gyorsuljak egy normálisat. Úgy van 300 lovas kocsim, hogy többnyire a megengedett sebességgel autózok, de 7-8 MpH-nál többel sose lépem túl a sebességhatárt, rendőr még nem állított meg, pedig fél év alatt beleraktam több, mint 10 000 mérföldet. És nagyon mérges lennék bármilyen kormányra, ami betiltaná az erősebb autókat, mert csak.
Azt ne felejtsd el, hogy az ott Amerika, ez meg itt Magyarország. Enyhén fejlettebb ott az infrastruktúra. 2x4-5 sávos autópályán, erős kocsival egész más dolog, mint itthon a "minőségi" 2x2 sávoson.
Szar az infrastruktúra? Tiltsuk be a gyors kocsikat!
(http://i.imgur.com/D8NsK.png)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Moha on 2011-11-15, 05:41:37
Betiltani úgysem lehetne. Leszabályozni esetleg (igen, azt meg ki lehet iktatni). De leginkább normális viselkedés kellene az emberek részéről, azt viszont elég nehéz bármivel is elérni. Itthon, akinek nagyvérű kocsija van, szeret bunkón viselkedni (tisztelet a kivételnek!). Ugyanez a helyzet (hangsúlyozom itthon) a dohányosokkal: túl sok a bunkó köztük (persze, nem mind az). Aki nem füstöli tele a környezetemet és nem dobálja el a bagót mindenhol, azzal nincs bajom. Aki erős kocsija ellenére tud normálisan vezetni, azzal sem. A baj, hogy ez a kissebbség.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-15, 17:58:17
Quote from: Moha on 2011-11-15, 05:41:37
Betiltani úgysem lehetne. Leszabályozni esetleg (igen, azt meg ki lehet iktatni). De leginkább normális viselkedés kellene az emberek részéről, azt viszont elég nehéz bármivel is elérni. Itthon, akinek nagyvérű kocsija van, szeret bunkón viselkedni (tisztelet a kivételnek!). Ugyanez a helyzet (hangsúlyozom itthon) a dohányosokkal: túl sok a bunkó köztük (persze, nem mind az). Aki nem füstöli tele a környezetemet és nem dobálja el a bagót mindenhol, azzal nincs bajom. Aki erős kocsija ellenére tud normálisan vezetni, azzal sem. A baj, hogy ez a kissebbség.
Hát még az amelyik bunkó is, nagyautós is, dohányos is! Kib*ssza eléd az útra a parázsló csikket, azt hejj de rühellem.
Viszont elég szomorú, de - ugyan nem szoktam ilyenre figyelni, viszont még nekem is feltűnt - egyre több ember dohányzik. Ahogy süllyedünk a szarba ami ebben a pöcegödörben összefolyik, annál lejjebb megy a morál és akárhogy is próbálom, de csak ezzel a ténnyel tudom összefűzni ezt a dolgot.
És akkor jön a hülye dicső pártunk és kormányunk, akinek mindezt köszönhetjük (és elődeinek) és akkor ha már másban nem megy, legalább a szigorítások és a DIVATtörvények tekintetében ugyan hozzuk már be a lemaradásunkat. Ilyenekre úgyis ráérünk. Meg hogy legyen ebadó. (http://csilisbab.fw.hu/smiley/are-you-fucking-kidding-me.gif)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2011-11-15, 18:36:02
Quote from: Moha on 2011-11-15, 05:41:37
Betiltani úgysem lehetne. Leszabályozni esetleg (igen, azt meg ki lehet iktatni). De leginkább normális viselkedés kellene az emberek részéről, azt viszont elég nehéz bármivel is elérni. Itthon, akinek nagyvérű kocsija van, szeret bunkón viselkedni (tisztelet a kivételnek!). Ugyanez a helyzet (hangsúlyozom itthon) a dohányosokkal: túl sok a bunkó köztük (persze, nem mind az). Aki nem füstöli tele a környezetemet és nem dobálja el a bagót mindenhol, azzal nincs bajom. Aki erős kocsija ellenére tud normálisan vezetni, azzal sem. A baj, hogy ez a kissebbség.
Én arra próbáltam utalni, hogy se betiltani, se leszabályozni nem kéne semmit. Szar az infrastruktúra? Dolgozzunk rajta, hogy legyen jobb, újítsuk fel az utakat, építsünk autópályákat, ahol meg szar az út és nem lehet most felújítani, oda kerüljön ki a 30-as meg 60-as tábla.
Ezek mind olyan rendszerek, amik már léteznek, és működnek. Hogy most mennyire hatékonyan működnek, az más kérdés. De nekem még mindig sokkal jobb hozzáállásnak tűnik ez, mint hogy tiltsuk be, vagy szabályozzuk le azokat az autókat, amik gyorsabban tudnak menni, mint amit a magyar utak megengednek.

A hozzáállással van itt probléma. Szerintem nagyon kevés olyan dolog van a világon, amire egy egyszerű "tiltsuk be" jó válasz lenne. A dohányzás se ilyen.
Nyilván alapvető emberi jogokat védeni kell, tulajdont védeni kell, ez nem is kérdés. Ami ezekre veszélyes vagy káros, azokat a cselekedeteket be lehet tiltani. De tetteket kell betiltani, nem dolgokat. Ne lopj, ne ölj, ne hajts gyorsan, ne dohányozz a buszmegállóban, ezek mind érthető szabályozások. De hogy illegális legyen a cigaretta vagy más drogok, meg erős autók birtoklása, az semmi jóra nem vezet.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: szpeter on 2011-11-15, 22:36:39
Ma tízforintosokkal vettem egy West-et (nem jön be annyira , rászoktam a szofira) Vicces jelenet volt,pedig még vesződtem is hogy a hidegben szortíroztam százasával a tízeseket és még örülhettek is volna az aprópénznek mert szoktak.Az elv az volt,hogy a felesleges aprókból egy gyakorlatilag felesleges dolgot veszek.
Aztán megláttam egy cigarettázó apukát a kisfiával és elment a kedvem az egésztől.Magam részéről nem akarok nikotin-függő lenni ha lesz gyerekem,az apjától ne ezt lássa legalább..
Igaz, hazafelé mégis elszívtam egy szálat.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Draconire on 2011-11-16, 02:35:55
Sosem fogom megérteni a dohányosokat. Ez a post se segített benne. :/
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-16, 22:21:45
Quote from: Draconire on 2011-11-16, 02:35:55
Sosem fogom megérteni a dohányosokat. Ez a post se segített benne. :/
Ez is egyfajta élvezeti cikk. Sokan nem szeretik a sült szöcskét sem, pedig ott a krézi keleten ez csemege. Jó, a cigi bizonyítottan árt, nem kérdés, míg a szöcskéről ez még nincs bebizonyítva :)
Én pl. nem szoktam nézni az árát, azt a havi 1-2 dobozt amit a cimbikkel pöfékelünk el, legalább legyen minőségibb (még ha feltehetőleg mindet a BAT tulajdonolja, nem néztem meg, azt sem tudom, hogy nem-e ugyanazt a dohányt rakják-e bele, legyen ez az én kis hülyeségem), így legtöbbször kék Kentet vagy Philip Morrist veszek.
Pedig Új-Zélandon anno sodortuk serényen, először kiskészlettel, aztán már kézzel, mert olcsóbb volt. Persze amíg rá nem találtunk a lágydobozos piros marbira, ami farzsebben hordva olyan autentikus brúszvilisz cigiszálakat eredményezett, hogy már csak azért is azt szívtuk. :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: szpeter on 2011-11-16, 23:32:00
:D

Ma kipróbálhattam az elektromos cigaretta nevű csodát.Mint egy mobil vízipipa, pöfékeled a vízgőzt,de nem jött be.. még kapart is.Állítólag még károsabb is mint a rendes cigaretta,persze az ezt árulók szerint nem csak hogy nem károsabb de segít a leszokásban is. (hogy?)
A West meg borzalmas.Akárki kér tőlem,adok belőle.Ma is odajön hozzám egy férfi,elmondta angolul hogy ő kérne egy szál cigit, no meg pénzt mert ő Ausztráliából (Ausztriát mondott ugyan,de gondolom akkor dojcsul beszélne)  jött ide de ellopták a poggyászát és most nem tudja mi tévő legyen...az aprómból meg biztosan kitelne egy repülőjegy.  :wtf:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Moha on 2011-11-17, 00:05:45
Quote from: szpeter on 2011-11-16, 23:32:00
:D

Ma kipróbálhattam az elektromos cigaretta nevű csodát.Mint egy mobil vízipipa, pöfékeled a vízgőzt,de nem jött be.. még kapart is.Állítólag még károsabb is mint a rendes cigaretta,persze az ezt árulók szerint nem csak hogy nem károsabb de segít a leszokásban is. (hogy?)
Én anyámnak vettem egyet, mondván, olcsóbb (bár neki azért több, mint egy hétig elég egy doboz) meg hátha tényleg le tud szokni. Szívott belőle 2-3 slukkot, aztán közölte, hogy ez borzalmas és kár volt pénzt adnom érte. ::)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Xzone on 2011-11-17, 00:08:43
Én egyszer vettem egy eldobható változatot, az nem volt olyan rossz szerintem. Csak nem bírta tovább 2 napnál.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kuroi Tenshi on 2011-11-17, 01:35:34
Quote from: Moha on 2011-11-14, 22:14:36
Quote from: motifator on 2011-11-14, 19:52:02
A kövérség nincs betiltva, az extrém sportok sincsenek betiltva, a gyors autók vagy motorok sincsenek betiltva. Sőt, az alkohol vagy a kávé sincs betiltva, elég szomorú, hogy más, sokszor sokkal ártalmatlanabb drogok fogyasztásáért meg már a börtön fenyegeti az embert.
Az alkohollal meg a kávéval maximum magadnak ártasz, másnak nemigen, de a cigi esetében, amit te elszívsz az más egészségét is károsítja.
A gyors autók/motorokra már rá lehet fogni ugyanezt, mert egy esetleges balesetben nem csak a vezető van veszélyben. Mondjuk szerintem autó/motor esetében is lehetne egy teljesítményhatárt húzni. Köznapi használatra (a verseny az más) a magyar utakon kész életveszély olyan autó/motor, ami 250-300-al képes menni.

Ez az a faszság, amit gyűlölök. "Speed kills, tiltsunk be mindent, ami gyors és erős,
vagy olyan adót vessünk ki rá, ami lehetetlenné teszi" (nézd csak meg a jövő évi
motor teljesítményadókat). Eközben tömegével vannak olyanok az utakon, akik még
25-tel haladva is közveszélyesebbek, mint én 200-zal. Ma is 5 percen belül láttam
két ilyet. Megyek át szabályosan az úton, velem szemben párhuzamosan a nő stop-
tábla mögül ki akar kanyarodni, rajtam keresztül. Már épp készültem arrébbugrani,
mire eszmélt, hogy jé gyalogos is van ott, és elsőbbsége van. 15km/h.
Egy sarokkal arrébb szintén stoptáblás utcából fekete audi akar átmenni a kereszte-
ződésen, s mivel mehetnékje van, kigurul fél sávnyit. A védett úton, elsőbbséggel
érkező csikorgó kerekekkel állt meg. 10km/h.
Még sorolhatnám, láttam már cifrákat.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cloud on 2011-11-17, 07:20:11
Ó hát ez itt Pesten mindennapos sajna. :(
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Cheesy on 2011-11-17, 10:29:50
Quote from: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D
Gondolom néztek is titeket az emberek, hogy há ezek MEGESZIK nem elszívják! You're doing it wrong! :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Nakedape on 2011-11-17, 18:17:24
Quote from: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D

másokra nem is gondoltál mi??

Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: NLZ on 2011-11-17, 18:33:56
Quote from: Nakedape on 2011-11-17, 18:17:24
Quote from: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D

másokra nem is gondoltál mi??
Dehogynem, épp arra gondoltak, hogy mások mit gondolnak. Azé röhécseltek. :)
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Nakedape on 2011-11-17, 18:46:04
Quote from: NLZ on 2011-11-17, 18:33:56
Quote from: Nakedape on 2011-11-17, 18:17:24
Quote from: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D

másokra nem is gondoltál mi??
Dehogynem, épp arra gondoltak, hogy mások mit gondolnak. Azé röhécseltek. :)
na de pl most én megkívántam egy cigirágót...
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: NLZ on 2011-11-17, 18:56:41
Quote from: Nakedape on 2011-11-17, 18:46:04
Quote from: NLZ on 2011-11-17, 18:33:56
Quote from: Nakedape on 2011-11-17, 18:17:24
Quote from: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D

másokra nem is gondoltál mi??
Dehogynem, épp arra gondoltak, hogy mások mit gondolnak. Azé röhécseltek. :)
na de pl most én megkívántam egy cigirágót...
Van még olyan egyáltalán?
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Xzone on 2011-11-17, 19:06:20
Quote from: NLZ on 2011-11-17, 18:56:41
Quote from: Nakedape on 2011-11-17, 18:46:04
Quote from: NLZ on 2011-11-17, 18:33:56
Quote from: Nakedape on 2011-11-17, 18:17:24
Quote from: Kvikveg on 2011-11-17, 00:39:19
En egyszer kaptam egy cigiragot, es az osztalytarsammal telen ugy csinaltunk a buszmegalloban, mintha cigiznenk, es rohecseltunk persze osszevissza.
En ennyit szerettem volna hozzaszolni a temahoz.
:D

másokra nem is gondoltál mi??
Dehogynem, épp arra gondoltak, hogy mások mit gondolnak. Azé röhécseltek. :)
na de pl most én megkívántam egy cigirágót...
Van még olyan egyáltalán?

Én mintha láttam volna az aluljárós trafikban, ahol dohányt szoktam venni.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Nakedape on 2011-11-17, 21:49:52
buszmegállóban dohányzás? piha!, ma a 33-as buszon a söfőr az egyik megállóban leszállt, és a kisközértbe bement két doboz cigiért, járó motorú buszon furcsán vártam, de aztán miután visszjött továbbvitt
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: szpeter on 2011-11-17, 23:11:06
Estefelé meg kora reggel a trollin átéltem párszor hogy a sofőr kirohan mint az őrült venni egy pár zsömlét,párizsit ect. :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: motifator on 2011-11-18, 00:05:40
Lol ennek már nem sok köze van a cigihez, de itt Amerikában is szoktak ilyet a buszon. Vagy 2 hónapig buszoztam, amíg vártam a kocsimra, és többször volt olyan, hogy a sofőr megállt egy megállóban, berakta a gépet P-be, és elsétált a közeli benzinkútra. Hogy vett-e valamit, vagy WC-re ment, az sose derült ki, de egy-egy ilyen alkalommal álltunk a megállóban legalább 5 percet, és soha senki se szólt egy szót se az utasok közül.
Egy jópofa dolog még az itteni buszozásról, hogy a leszálló utasok mindig eleresztenek egy "Thank you!"-t a buszsofőr felé. Fura volt először, de hamar megszoktam, és igazából egy tök jó fej dolog az egész.
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Fazék on 2011-11-18, 09:02:57
[spoiler=további off :)]
Quote from: motifator on 2011-11-18, 00:05:40
Egy jópofa dolog még az itteni buszozásról, hogy a leszálló utasok mindig eleresztenek egy "Thank you!"-t a buszsofőr felé. Fura volt először, de hamar megszoktam, és igazából egy tök jó fej dolog az egész.
erre folyton megvan bennem az inger itthon is, néha ki is csúszik a számon leszálláskor :)[/spoiler]
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2011-11-18, 11:27:51
Quote from: Xzone on 2011-11-17, 19:06:20
Én mintha láttam volna az aluljárós trafikban, ahol dohányt szoktam venni.
Hol?  :cool:
Viva la nosztalgia!
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Zsiga on 2011-11-18, 21:25:09
A buszsofőr leszáll a megállóban cigit venni témához kapcsolódóan, mi is rendszeresen megállunk kajáért, cigiért, kóláért.
A legalja talán az volt amikor kéklámpával beálltunk a McDrive-ba. :D
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kvikveg on 2011-11-18, 21:30:53
Quote from: Zsiga on 2011-11-18, 21:25:09
A buszsofőr leszáll a megállóban cigit venni témához kapcsolódóan, mi is rendszeresen megállunk kajáért, cigiért, kóláért.
A legalja talán az volt amikor kéklámpával beálltunk a McDrive-ba. :D
:facepalm:
Title: Re: ~*Káros szenvedélyek*~
Post by: Kraivan on 2011-12-16, 17:46:18
http://hvg.hu/itthon/20111216_dohanyzas_uj_szabalyok
Na jön még a sav:
- Jövőre egészségügyi adón a cigin.
- Emelik a jövedéki terméket, hogy több pénz folyjon be az államkasszába, mert költségvetési hiánnyal nézünk szembe annak ellenére h a világon nincs még egy olyan lepukkant ország, ahol a fizetésed felét elviszik.

Most meg ez.

Emelik a cigi árát h költsgvetési hiányt befoltozzák.
És emelik a cigi árát, hogy az emberek leszokjanak róla.

:gyagya:
Mert az ha képek, meg anyámkínja lesz a dobozon az tuti h nyomtatási költségben megjelenik. Bár tény h a cigin lévő jövedékihez képest az elenyésző.

Ha nem emelkedik, minthe a bagósok nem tudnák milyen gusztusosan néz ki egy aszott agyveló füstben fermentálva.
Kicsit megugrik a dohánytárcák forgalma max. :P