Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - chilip

#1
Manga / Freezing
2012-05-09, 23:39:43
FREEZING

mivel fél nap alatt se tudta senki megnyitni a topicot így megteszem ÉN

ím hát a topic a legendásan szar mangának, amit bőszen néz majdnem mindenki itt a fórumon. :D megvan a maga kis bája, azt meg kell hagyni (meg a csöcsök)

sztori röviden:
Emberiséget megtámadják a "novák" egy másik dimenzióból, és csak a sztigmákkal ellátott szuper-iskoláslányok (a.k.a PANDORA) a boyfriend limiterjeikkel (mind tinédzser fiú) képesek legyőzni ezeket a szörnyetegeket. Persze van elég baja a pandoráknak, mert fittyet hányva az emberiséget támadó szörnyekre véres viadalokban (ahol haláleset is előfordulhat + a csonkolást csak a legerősebbek tudják elkerülni, néha ők sem) döntik el ki a legjobb, és emellett egymás ellen áskálódnak. Főhősünk Kazuya (limiter), Satellaizer (pandora), és később Lana (pandora).

topic gooo  :ayay:
#2
Manga / Ratman
2011-11-15, 21:33:11
mer megérdemli a manga :P

QuoteMeet Shooto. He's a bit vertically-challenged. He also wants to be a hero. But guess what? Midgets can't be heroes! Ha! So he becomes a villain instead. Sort of. Not really. Wait a minute here, why is he so heroic if he's sup­posed to be the bad guy? And what about the so-called good guys? Why are they so... evil?

topic goooo  :ayay:

ed.: na jó kicsit igénytelen lett a bevezetés :D amúgy kicsit tiger and bunny fíling mégis teljesen más :)

linkz
#3
Manga / The Breaker
2010-10-17, 16:09:10
The Breaker, folytatása a The Breaker: New Waves



    Shi Woon-t állandóan összeverik a sulijában, looser aki ezt a gyenge szervezetének köszönheti főként. Egy nap a suliba jön dolgozni (rejtőzködni) egy gyilkos aki a Murim világ része (harcművészek akik sokkal erősebbek egy átlagos embernél) és egy stílus mestere. Shi Woon látja hogy ver össze játszi könnyedséggel pár srácot akik meg akarják verni, és ráveszi hogy tanítsa őt. Persze a mester kiléte már magával hoz rengeteg problémát amiben Shi Woon-nak is ki kell vennie a részét, mivel ő lett az új tanítványa Goomonryongnak, aki nagyon híres a murimok közt.
    A manga befejezett (72 fejezet), és a folytatása a New Waves ami ott folytatja ahol az előd abbahagyta. Az art nagyon szép, a sztori is izgalmas, akit érdekel minőségi harcművész témájú manga (bár ez elrugaszkodik a valóság talajáról :D) annak ajánlom.

szóval Breaker topic go~  :ayay:







kinn a 2. fejezet a new wavesből :)
#4
Anime / To Aru Majutsu no Index / Railgun
2010-10-16, 20:43:53
To Aru Majutsu no Index (A Certain Magical Index)

S1 -- S2 -- side story: railgun -- railgun OVA

novella fordítás




     Nos sokan ismerik, így nem nagyon kell bemutatni. Magának az animéknek külön nem nyitottam volna topicot, de mivel elkezdtem a novellát így nyitok egyet hátha valakit érdekel még mélyebben rajtam kívül is. Maga a világ sztem nagyon jól ki van találva, csak maga a megvalósítás kicsit gagyi néha az animében. Elég sok mindenre nem térnek ki a sorozatban (itt konkrétan a 2. szezonra célozgatok mert az első szezon novellás részét nem fordították le, csak az utánalévő könyveket. Az artok viszont fel lettek töltve így sztem kijelenthető hogy ~80-90%ban novella hű volt az első szezon).
     Maga a 2. szezon egy mangában megtalálható sztorival nyit (első rész), és a végén kezdődik el a novellás sztori ténylegesen.... csak semmi nincs megmagyarázva így nem érezhető a jelentősége a történteknek.
[spoiler=első rész végének bővebb kifejtése]
a lovagok az angliai 3as rendszer egyik szereplői.
3 hatalom van angliában:
A Brit királyi család akik a "Knights of England"-ot uralják parancsokon keresztül; (vezetőjük a királynő, mily érdekes :D )

A "Knights of England" akik a "Puritans" csoportot irányítják mint politikai eszközt;

és a "Puritans" akik a brit királyi családot irányítják szent tanácsokon keresztül. (vezetőjük a Bishop aki a 2. rész elején dumál a vörös hajú tűzmágussal)


nos a lovagok akik kimásztak a tengerből angliából úsztak japánba önerőből saját mágiával. olyan erős mágus volt mindegyik, hogy a páncél amit viseltek nem mágikus mert a saját erejük tönkretenné azt ha az lenne. Kanzaki Kaori meg (a bögyös kardforgató a feles farmerban, mint azt a 2. részben kifejtették, egy szent - ~20 szent él a földön akkor - akinek az erejét egy nukleáris bombához hasonlítják nagyságban és 3 mp alatt alázza be a lovagokat úgy hogy egyet se öl meg) ráadásul az egész időpont sántít, mert ezt az animében 1 nappal korábbra tették. az egész "harc" a 2. rész végi éjszaka alatt zajlik le. [/spoiler]

amúgy opening alapján most se lesz filler itt. ez a fejezet (a "book of law"-os) nem lesz olyan jó mint az azt követő, de a végén lesz egy többszáz fős csata majd jó hosszan :)
amúgy a következő fejezetben
[spoiler]Biribiri + Kuroko lesz a főszereplő és Touma csak a legeslegvégén kerül elő, meg accelerator is. amúgy elég durva fejezet lesz, kuroko többször majdnem meghal majd és kilyuggatják majd mint az ementálit.[/spoiler]

so, remélem nem feleslegesen nyitottam meg a topicot, novell-fags get in here!!! :D
#5
Manga / Noblesse
2010-09-10, 10:18:22
Noblesse

He awakens. For 820 years he has slumbered with no knowledge of mankind's advancements and scientific successes. The land which he once knew has become an unfamiliar place with new technologies, attitudes, and lifestyles.
Cadis Etrama Di Raizel (aka Rai), while seeking to familiarize himself with this era, somehow locates a loyal servant of his, Frankenstein, who is currently the principal of a South Korean high school. Rai decides that this high school would be the perfect place to help him learn about the new world. He enrolls, and suddenly becomes the friend of Shinwoo, an immature teenager who is also a master martial artist. But this new world is no safer than the old, and the dignified, bewildered, technologically illiterate Rai finds himself caught up in adventures both ridiculous and dangerous.

This manhwa is a web comic.

szóval jah, Noblesse topic :D go  :ayay:

149-150es chapter << itt >> van
ki lett bővítve a "Chapter 125" topic-juk :P
#6
Games / aktuális fórumos MMORPG
2010-03-28, 15:33:23
QuoteHivatalos oldal

wiki-je

egy moderátor átemelhetné a hozzászólásokat ide

thread go  :ayay:

átnevezve az épp aktuális "őrületnek"
#7
Nos hát GO!


    Kicsit rendhagyó módon kis reklámmal kezdeném a dolgot egy tanfolyamot bemutatva, mert ők megérdemlik (és még témába is vág a végére). :D
    Karácsonyra (mivel nagyon nem tudtam mit kitalálni már ajándéknak) kértem a jobb agyféltekés rajztanfolyamot. Kicsit szkeptikusan álltam a dologhoz, de egyik oktatóm ELTE-ről ajánlotta akinek adok a szavára és mindig is meg akartam tanulni rajzolni, szóval belevágtam. Kicsit borsos az ára (23000 Ft), de 4 teljes napos reggeltől estig 2 hétvégére beosztva, valami 1000-1200 Ft / órára jött ki a végén szóval így tekintve rá nem is drága a mai viszonylatban. Egyébként minden korosztály képviselte magát a tanfolyamon (2 általános isk. alsós, nyugdíjas, vállalkozó, egyetemista, gimnazista), 15 fős csoport volt és 2en a férjével folyamatosan mentek körbe segíteni.
    Elvileg bárki meg tud tanulni rajzolni, mert a minimális kézügyesség ami kell hozzá kb. az a szint hogy olvashatóan leírod a saját neved. A lényege az hogy nem a bal agyféltekével (számok, betűk, beszéd, racionális gondolkodás, stb.), hanem a jobb agyféltekével (kreatív gondolkodás, szemmérték, stb.) tanulunk meg rajzolni. Mit is értett ezalatt az oktatónk: Amikor arcot rajzolunk nem az orrot, szájat, szemet, stb. kezdjük el rajzolni, hanem a vonalakat, sötét/világos foltokat stb. + lássuk a holt tereket egy képen. Emellett még kipróbáltuk az alap rajzeszközöket többfajta papíron: HB, 2B, 5B, 8B ceruza, radír, gyurmaradír, faszén.

    Nos első és negyedik nap kellett portrét rajzolni amiről fényképet is csináltam. Első nap tükörből, 4. nap egy fotóról (de annyit nem számított szerintem ez).

    Első / negyedik napos portré (mivel telefonnal fotóztam így az első napos portré nagyon halvány lett és GIMP-el erősítettem rajta kicsit azért néz ki így):
[spoiler][/spoiler]
talán így jobban látszik

    Negyedik napos portréről egy jobb kép + a fénykép amiről készült mellette (sajna a rajzlap itt is halványabb lett így az árnyékolás nem látszik annyira, a fénykép meg valamiért sötétebb :S ):

[spoiler][/spoiler]
talán így jobban látszik

    Úgy kell nézni ezt hogy első portrét addig csinálhattuk míg a csoport 2/3-a kb abba nem hagyta a rajzolást és elégedve hátradőlt (én is :D ), kb. 1 órás volt az. A 4. napos portrét 3,5 óra alatt se tudtam befejezni mert mindig volt kis javítani való vele. :D

    Az első linken ebben a post-ban a weboldala ennek a tanfolyamnak és a galériában még több portrés kép található. Szóval elkezdtem rajzolni és ha nem leszek nagyon lusta majd lefotózom őket és belinkelem :D
#8
Manga / Kekkaishi
2009-12-13, 13:09:03
Kekkaishi



2 család őrzi a karasumori területet (amin most jelenleg egy iskola áll) a démonoktól, mivel ha egy démon bejut a területre akkor az ereje hihetetlen mértékben megnő és elszabadul, ezenkívül karasumori egy város közepén van így rengeteg áldozata lenne egy ilyen esetnek. Yukimura és Sumimura családok őrzik a területet és tagjaik képesek a teret manipulálni. Egyszerű pár-chapteres esetekkel kezdődik az egész ahogy bemutatják a 2 család tapasztalatlan kiválasztottját ahogy minden este védelmezik a területet és tapasztalatot szereznek, és időnként az iskolai életet is. Később egy szervezett démoncsoport akik karasumorit akarják elfoglalni, és emellett egy világméretű speciális képességekkel rendelkező egyéneket magába foglaló szervezet is bejön a képbe.

Karakterek jól fel vannak építve, főhős se annyira hax (eleinte legalábbis :P ). Akik kedvelik a shounen cuccokat érdekes világgal és humorral azoknak ajánlom. 51 részes anime is készült belőle.
#9
Manga / Beelzebub
2009-05-10, 13:59:45
Beelzebub


Summary

The story follows the "strongest juvenile delinquent" as he watches over the devil king's son (and future devil king) with the destruction of the world hanging in the balance.


topic GOOOOOOOOOOOOOO~O  :ayay:






amúgy azt hittem hogy az előző chapterban a csajjal ez az új sztori nem lesz valami jó, de most hogy kiderült a csaj igazi kiléte alig várom a következőt :D
#10
Manga / Nanoha manga
2009-05-01, 09:54:07
nem akartam mangával kitölteni az animés topicot, so...

akik járnak 4chan-ra azok találkozhattak már a képekkel, kis ízelítő

[spoiler=01][/spoiler]

[spoiler=02][/spoiler]

[spoiler=03][/spoiler]

[spoiler=04][/spoiler]

[spoiler=05][/spoiler]

[spoiler=06][/spoiler]

[spoiler=07][/spoiler]

so: shota főhős gunblade-el, valakin a régi szereplők közül eljegyzési gyűrű (tippre Fate/Hayate), aki ezt rajzolja az csinálta a Shina Dark-ot és a Sekirei doujinshi-t, Sweet Pipit-et.
#11
Anime / Sengoku BASARA
2009-04-14, 15:19:21
Sengoku BASARA
<< AniDB >>



A második részt megtekintve hiányoltam egy topicot ennek az animének annyira jó. :D
<< Opening: Abingdon boys school - JAP >> - << Ending: Dustz - Break & Peace >> nagyon jó mind2, sztem legjobb OP-ED a szezonban. Animáció nagyon szép, maga az anime meg annyira abszurd (és emiatt annyira egyedi is a maga nemében) hogy végigröhögtem a részeket. :D TTGL-t tudnám hozzá hasonlítani. Emellett a karakterek annyira GAR-ok (eltekintve a kisszámú kivételtől) hogy már mulatságos néhány helyen. :D Azért vért nem cenzúrázzák ki. Egyedi élményt nyújt még ebben a nagyon jó szezonban is. ;)

Sztoriból eddig csak annyi derült ki hogy hadurak japánban csatáznak egymással (egyiknek 6 kardja van és 3at tart egy kézben, másik dual-lándzsával tolja :D ) és van egy főgonosz tag, a sötétség 6. nagyura (sörétes puskával tolja a drágám :D ), Oda Nobunaga. Igazából az arany pillanatok miatt érdemes nézni.
pár példa:
[spoiler=Oyakata-sama on wallgrind cheat horses][/spoiler]
[spoiler=Date beugrik pár íjász közé][/spoiler]
[spoiler=Date Masamune on motorbike horse][/spoiler]
#12
Anime / Eden of the East
2009-04-10, 15:05:21
EDEN OF THE EAST
<< AniDB >>

<< ep 1 Desire 1440x810 >>

"On November 22, 2010 ten missiles strike Japan. However, this unprecedented terrorist act, later to be called as "Careless Monday," does not result in any apparent victims, and is soon forgotten by almost everyone. Then, 3 months later... Saki Morimi is a young woman currently in the United States of America on her graduation trip. But just when she is in front of the White House, Washington DC, she gets into trouble, and only the unexpected intervention of one of her fellow countrymen saves her. However, this man, who introduces himself as Akira Takizawa, is a complete mystery. He appears to have lost his memory. and he is stark naked, except for the gun he holds in one hand, and the mobile phone he's holding with the other hand. A phone that is charged with 8,200,000,000 yen in digital cash."

Animáció szép, sztori érdekesnek ígérkezik. OP/ED nagyon jó  :jee: kár hogy youtube-on még nincs fenn. Aki szereti az igényesebb alkotásokat, az adjon ennek egy próbát. Bevezetőt meg azért nem írtam mert ennél jobban nem tudtam volna leírni spoilerezés nélkül az első részt, lesz ott még meglepi mikor a meztelen srác hazaér.

#13
Anime / Chrome Shelled Regios
2009-02-21, 23:03:45
Chrome Shelled Regios



*Based on a light novel series by Shuusuke Amagi, illustrated by Miyuu.

      A világ meg van fertőzve szörnyekkel, amik évek óta fenyegetik az emberiséget. A föld kicsit falloutos lett emiatt, az emberek mozgó városokba tömörültek. Kinn a levegő spec. ruha nélkül nem szívható be huzamosabb ideig mivel az is fertőzött. Van egy másik mellékhatása is ennek a fertőzésnek, mégpedig egy bizonyos energia felszabadulása az emberekben változó mennyiségben. A szörnyekre speciálisan képzett magas energiaszintű emberek (alkimisták) vadásznak különleges képességeik segítségével ezzel védve a városokat (régiókat - Regios) és az emberiséget.
      Egy szegényebb városba érkezik meg Lei-Fon Alseif (Leifon, Fon-fon :D ). Érkezésekor bár nem a katonai részre jelentkezett be direkt, 2 katonai diák elkezd harcolni érkezésekor és veszélybe sodorják mások életét is a harcal. Leifon másodpercek alatt elkeni a szájukat így átkényszerül a katonai részre (mivel a városba nem maradhat) és rögtön be is osztják a 17es osztagba (elitek kerülhetnek csak be) ami épp a feloszlás szélén áll emberhiány miatt. [spoiler]Ereje érthető mivel egy olyan városból jött ami a legerősebb alkimisták szülőhelye, és ott is az elitek közt tartották számon, de el kellett hagynia a várost.[/spoiler]
Az osztag: Elipton (mesterlövész - kb úgy viselkedik mint Kurz Veber Full Metal Panicból :D), Nina (osztagvezető), Harley Sutton (műszerész és fegyverkezelő/karbantartó), Feli Loss (a főnök húga és felderítő - jelenlegi avám :D )
Első rész elején és végén lévő csata Leifon múltjából részlet. Lesznek benne még angolul beszélő részek autósüldözésként, aminek semmi köze egyenlőre az egészhez (még mangába se találtam semmi ilyesmit). Egy biztos, az angol nyelv nem való a japánoknak, nagyon nevetséges ahogy "törik" a nyelvet :D . szerencsére nagyon rövidek ezek a kis szösszenetek. Az egész sztori meg világ light novel-ekből jött, annyira népszerű volt, hogy először manga majd anime készült belőle.

Animáció jó, de sajna lehetne jobb is. Világ nagyon bejön, szereplők jók. Külön kiemelném az ED-et ami nekem nagyon tetszik  ^^ . Legtöbb hibáját majd orvosolja a DVD-s megjelenés remélhetőleg. Zene jó is meg annyira nem is. Kicsit szokni kell, de nem vészes. Harc alatti zene lehetne más is, de annyi baj legyen.

Manga

Manga - Ninára koncentrálva kicsit későbbre helyezve a kezdést

torrentek közül a whatever-t ajánlom, asszem csak fogták az ayako féle subot és jobb videóra rakták rá.

ed.: pár novellás Spoiler

[spoiler=Laifon képessége]a másolás, képes az energia alapú cuccokat másolni, a sárga kötél/drót/whatever az annak a csákónak a képessége aki tanította a visszaemlékezésben (5. ep?). Igazából Laifon összes támadása másolt cucc. Más kérdés hogy a drótos csávó kivételével (aki még direkt tanította is neki a saját képességeit) a többiek nem nagyon szerették ezt.[/spoiler]


[spoiler=Laifon száműzésének oka]elszállt alóla a ló. mivel bevették az elitek közé, a nevelőotthon ahol felnőtt rendbejött pénzügyileg, de a többin is segíteni akart. eljárt alvilági harcokba pénzért. valaki ezt megtudta, és elkezdte zsarolni vele. később kihívta hogy majd jól megalázza a többiek elött. Laifont ez kurvára nem érdekelte :D 1 mozdulattal megnyomorította úgy hogy fegyvert kézbe többet nem tud venni. királynő ezt megtudta és összeverte Laifont sajátkezüleg. tudniillik a királynő a legerősebb ott, és csakis olyan szörnyekkel harcol akik tudnak beszélni, a kissebb falatokat hagyja az eliteknek. aztán száműzte.[/spoiler]
#14
Anime / Kannagi
2008-11-24, 14:59:09

Jin decided to use a piece of the sacred tree to carve a statue for his middle-school project and while moving it outside, it happens to touch the ground and transforms into a very cute girl. She is Nagi, a Shinto spirit, the guardian of the village and she is pissed that her sacred tree was cut down. Having no place to live, Nagi is forced to move in with Jin and tries to accept her new existence by taking out her anger in squashing bugs....er, cleaning the "Impurities".

Nagi has a rival in a little sister guardian deity, who lives in a shrine located on the other side of the river. Well, Zenga-chan has woken up too and decides to become a top teen-idol of the village, much to Nagi's dismay.

Kannagi topic go...


kannagi ep 8 vége: loooooooooool :D
#15
nu :D ennek is legyen topicja köszönhetően a mass release-nek. van mit kitárgyalni.

229-es chapter vége kurva jó volt :D ahogy garyuu X megjelent  :lol: "Call me big brother!"

ed.: kinn a 230-as :D elder nagyon  :lol:
#16
Anime / Xam'd: Lost Memories
2008-07-30, 11:53:23
Bonen no Xamdou:
<< AniDB >> , << OP - Youtube >> , << ED - Youtube >>


Tényleg nagyon szép az animáció, azért azt nem mondanám, hogy szóhoz se jutottam, de tényleg szép, dinamikus, folytonos, olyan, amit elvárnál egy 2008-as nagyobb költségvetésű animétől amit egy nevesebb stúdió készít.
A véleményem amúgy nem igazán változott, továbbra is igencsak epicgyanús. Egyre jobban kezd emlékeztetni az Eureka Sevenre, elsősorban a "sok szereplő egy hajón" dolog miatt. Egyelőre persze még nem kelt akkora hatást, mint a Gekkostate tagjai, de még csak a második résznél tartunk, nemsoká úgyis jönnek a slice-of-life részek, és akkor jobban megszerethetjük a szereplőket. Szerintem nem lesz ennyi szereplővel gond, nincsenek többen, mint az epic shounenekben szokás(E7, FMA, RahXephon).
A misztikumból sem érzem, hogy túlvállalta volna magát a sorozat. Az már kicsit furább, hogy az első két részben elég sokat villantottak meg a később kibontakozó háttértörténetből. Ez se az Eureka Sevennél (mondjuk az elsősorban coming-of-age romance), se az NGE-nél vagy a FMA-nál nem volt így. Talán még a RahXephonban se mutattak meg ennyit a misztikumból az első 2 rész alatt.
De valszeg azért tűnik ez furcsának, mert a Xam'd alkotói teljesen a valóságtól elrugaszkodott világot teremtettek, és ezért merül fel az emberben azonnal szokatlanul sok kérdés.
Mivel 26 részes lesz, valszeg több lesz benne a sztori, és kevesebb a slice-of-life. Ennek nem biztos, hogy örülök, de ha igazán jó lesz a történet, akkor lehet, hogy jobban járunk kevesebb résszel.

tl;dr: Igencsak jól indul, de kell még néhány rész, hogy el lehessen dönteni, hogy van-e annyira jó, mint azok a címek, amikre igencsak hasonlít.
by motifator


1-es és 2-es rész jó minőségben

itt az OP számának albuma: << Boom Boom Satellites - Exposed >>

nos találtam ilyet: ep. 3
#17
Offtopic / Airsoft / Paintball
2008-07-04, 22:58:11
Paintball van szervezésben jövőhét vasárnapra
helyfoglaló  2500.- / fő  amit legkésőbb hétfőn be kéne gyűjtenem, mert hétfő este adom oda havernak aki majd befizeti. Az egész nem kerül többe 5000.-nél (5000-ből egész nap ellehetsz, ha az ujjad nem ragad oda a ravaszra).
2500-ban benne van terepruházat tetőtől talpig + maszk + pisztoly, mindenki magának vesz lőszert. Valami régi reptéren leszünk ( szabad tér dobozokkal, meg növényzettel + zárt terek is). Ha végre felhúzza a belét MSN-re haver, még linkelni is tudok képeket, mert van külön oldala. Jelentkezéseket szeretettel várok. Minél több, annál jobb :) az se baj, ha csak 1-2 ember jön, mert alapból egy nagyobbacska csoport fog odamenni ^^ tehát sokan leszünk, jó móka lesz.

amikor a pénzt be tudnám szedni: hétfő fél 6 - 6ig oktogon (Burger King elött, ez lenne az optimális nekem) >>> csak szóljatok rám PM-ben, lehet máskor is, csak ne össze vissza, hanem mindenki aki jön egybe!

ed.: hely megvan pontosan: Tököli reptér, bíróház buszmegálló volánnal, kb 30 perc az út csepelről

ed.: nyitottam neki saját topicot, és ha majd levonult a cucc, sztem lehet majd törölni... csak nem akartam az off-ban elvesszen, mert oda raktam először :P
#18
Manga / Manga ismertetők
2008-06-15, 17:57:28
     Ezt a topicot a hosszabb-rövidebb ismertetőknek szentelem, MÁSFAJTA POST NE KERÜLJÖN IDE!!! Azért döntöttem úgy, hogy megcsinálom ezt a topicot, mert a "melyik mangát olvastad legutóbb?..."-ban elvesztek a sok fél-1 mondatos postok közt az ismertetők. A célja a topicnak, hogy ha valaki akar majd olvasni valami új mangát, itt találjon jó párat anélkül hogy a rengeteg pár szavas postok miatt 40-50-100 oldalt át kelljen böngésznie mire talál egyet ami fogára való. 3-4 oldalra visszamenőleg átemeltem ide pár ismertetőt.
     A másik 2 stickis topicot lehet majd másra használni:
- A "melyik mangát olvastad..."-ba lehet majd a heti rendszerességű olyan mangákat kitárgyalni, amiknek nincs saját topicja (Negima, Akumetsu, InuYasha :P , etc.)
- A "manga ajánlás, információs sarok"-ba meg a kéréseket, kérdéseket lehet feltenni

     Szeretném, ha az ismertetők tartalmaznának:

  • linket letöltéshez/olvasáshoz (OneManga pl.) - ezt mindenképp szeretném ha lenne
  • valami bevezetést a sztorihoz
  • legyen ott a típusa (shounen, drama, mature, ... stb.)
  • saját vélemény (nem kötelező)
  • egy kissebb/nagyobb kép is jól mutat (ez sem kötelező)

Lehetőleg egy hozzászólásban csak egy ismertető legyen!
A hozzászólás linkjét írjátok be a stickyzett "Manga ismertetők - index" topicba is, ha nem felejtitek el!
#19
Manga / Omamori Himari
2008-05-12, 11:34:39
Omamori Himari

kéretik eggyik moderátortól az ehhez kapcsolódó beszélgetéseket a "Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?" végéről átmozgatni ide.

és ím, lőn világosság... és topic ennenk a mangának is :D

#20
Anime / Nabari no Ou
2008-04-23, 11:47:38
Nabari no Ou



ninják modern korban... elsőre kicsit féltem mi sülhet ki ilyen sztoriból, de nem csalódtam.
Sztoriról annyit hogy régen megalkottak egy hatalmat (vagyis inkább egyfajta "bölcsességet") a ninják ami lehetővé tette az uralmat bármi felett (idő, természet, élet, ... ). természetesen ha az illető nem tudta uralni akkor annak a használóra nézve csúnya következményei voltak. Emberekbe volt ez zárva többször is. Jelenleg a főhősbe van, aki eddig laza életet élt a városban (nagyon régi múltját leszámítva). Viszont ahogy közeledett az erő ébredése, megérezték a ninja falukban is. Az Iga falu hatalmat akar (valaha ők készítették el ezt a hatalmat is). Míg mások a fiút védik, hogy ne tudjanak visszaélni ezzel mások.

Grafika Clamp-es is meg nem is. (annyira nem láttam vékonynak őket mint egy Code Geass-ben, de azért azok) harcok hangulatosak, főhős személyisége jópofa :D és az << ED >> hallgatását nem tudom abbahagyni...  ^^ vannak vicces és komoly részek is egészséges keverésben

<< LQ >>  - 1. rész -  << HQ >> - (AonE - Conclave) subs
<< LQ >>  - 2. rész -  << HQ >> - (AonE - Conclave) subs
<< LQ >>  - 3. rész -  << HQ >> - Rumi subs
#21
Anime / Soul Eater
2008-04-10, 17:59:28

"Set in the Shinigami technical school for weapon technicians, the series revolves around 3 groups of each a weapon technician and a human weapon. Trying to make the latter a "Death Scythe" and thus fit for use by the Shinigami, they must collect the souls of 99 evil humans and 1 witch."

AniDB , AnimeNFO

[AEN] első rész HD(!) - ez cenzúrázott (annyira nem tünt fel :D kb olyan bleach, naruto szintűen véres), pénteken jön a cenzúrázatlan RAW (vajon abba mi lehet :P ).

ed.: még mindig azt vallom hogy Maka szinkronja nem jön be :P
#22
Games / DotA, LoL
2008-02-16, 15:38:29
Nos hogy ne szemeteljük tele a Játékostársat keresek topicot, ide lehet írni. Kezdőknek írok egy "kis" leírást a használható hősökről.

<< info innen >>, meg tapasztalatból. :P

Scourge oldal

Lucifer - Doombringer

tank és mage-killer, Doom-ot rányomod egy mágusra és meghal, ezenkívül a lvl? death képessége elég durva ha okosan használod (a megfelelő szintűre). sok hp, kevés mana, és a creepeket meg tudja enni aranyért.

Black Arachnia - The Broodmother

személyes kedvenc :D hőskiller, 1v1ben csak a tankoknak van esélye magasabb szinten. minden ütése lassít és miss esélyt ad. képes másokból kis pókokat nagyon nagy számba termelni, képes elpusztíthatatlan hálót lerakni (ami alatt láthatatlan és +hp reg-et valamint +sebességet kap, és a háló területét folyton látja) és az ultija rengeteg +sebzést ad és nagyon magas life stealt. kevés hp miatt vigyázni kell rá, stun-ra nagyon érzékeny emiatt.

Leviathan - Tidehunter

HP-pool, passzívan sebzéscsökkentése van, nem is kicsi, ultija meg seregeket stunnol.

Banehallow - the Lycanthrope

Scourge oldalon magas szinten AZ IMBA, ultijával átalakulva okosan választva hozzá a tárgyakat több HP-ja van, mint a tanknak, beépített criticallal és stunnal, +sebzéssel, üvöltése még +sebzést ad, és passzív képessége +tám. sebességet ad. tud farkas kísérőket idézni, akiknek criticalja és stunja van, meg 4es szinttől láthatatlanok is :P

Razor - The Lightning Revenant

6os szinttől egy Maelstormot a kezébe adva a seggéből is villámot szór megállás nélkül, és emellett agilitys hős (azt növelve +sebzés, tám. sebesség, armor) remek nuker (sok sebzés hátulról). Csapatjáték kell neki a túléléshez, kezdőknek legyen mindig vele egy tank.

Lesale Deathbringer - The Venomancer

Mérgező hős, közepes-magas szinteken elég erős. Belövi a magas mérgezést (főleg Aghanim's Scepterrel) a tömegbe és odébbál. Mágus hősre ez olyan 3-as szinten scepterrel, mintha doom-ot kapna... (108 sebzés másodpercenként 12 mp-ig = 1296, nem éli túl :P )

Abaddon - The Lord of Avernus

Elég erős közelharci hős. Pajzsával nulláz minden őt ért sebzést, majd amikor fix sebzés után a pajzs leomlik, minden ellenség elszenvedi körülötte azt a sebzést, amit a pajzsra mértek. Ütése lassít, Death Coil meg leszedi a menekülő low hp-s hőst. Ultija meg a túlélését segíti, 400 hp alatt automatikusan sebezhetetlen lesz egy rövid időre (csak sebzésre, stunra, bénításra sajnos nem). Ezt a képességet manuálisan is be lehet kapcsolni.

King Leoric - The Skeleton King

kedvelt hős a sok passzív tulajdonsága miatt, remek pusher (a creepeket nyomja az ellenfél bázisáig), de kicsit lassú (ezen lehet segíteni tárgyakkal). életet szív (aurában, tehát minden szövetséges körülötte is szivogat), critical és bizonyos időközönként full hp-val feltámad, ha esetleg meghalt volna... ( feltámadáshoz legmagasabb szinten 190 sec-es cooldown van és 100-200 mana kell halálkor, hogy életbe lépjen) van stunos képessége is.

Kel Thuzad - The Lich

A nuker scourge oldalon. Fagyaszt folyamatosan, ultija meg scepterrel 600as sebzéssel pattog az ellenfelek közt, és ha kevés a manája, a creepeket be tudja áldozni manának...

Naix - The Lifestealer

Jó hős. beépített Life Steal, lassít és Rage alatt immunis a mágiára és gyorsabban támad. De könnyen meg lehet szopatni stunnal és disable képességekkel a relatív alacsony hp miatt. Ha van ilyen ellenséges hős, csak csapatba mozogjunk vele. Kezdő játékosnak emiatt nem ajánlott, mert előszeretettel vadásszák le.

jó még tapasztaltabb játékosoknak harc kontrollra:

Leshrac the Malicious, Faceless Void, Akasha, Anub'arak




Sentinel oldal

Bradwarden - The Centaur Warchief

Eggyik sentineles HP-pool. Nem is érdemel több szót, nincs nála nagyobb erejű hős, ebből kifolyóan alapból ő sebzi a legtöbbet és az ő HP-ja a legnagyobb mind közül. Jah tud még stunnolni is :P

Raigor Stonehoof - The Earthshaker

A másik HP-pool, mivel erő kivételével nem is érdemes nála mit fejleszteni (talán később egy hyperstonet + tám. sebesség miatt). Emellett eggyik legjobb stunnolós hős.

Squee and Spleen - The Goblin Techies

minden DOTA-s játékos életében egyszer eljön az a pillanat, mikor a képébe robban 5 db láthatatlan akna és egyszerűen... meghal, miközbe az aki az aknát rakta a főbázisán csücsül :D . Ez a hős nem is tud mást csinálni, összes képessége akna: stunnos akna (játékban ő osztja a leghosszabb stun időt területre), 2 féle sebzős akna és a hírhedt suicide, ami 4es szinten 1550 sebzést oszt önmagunk felrobbantásával. Azellen csak a HP-pool karaktereknek van esélye túlélni, és nekik se ha a HP-jük fele nincs már meg.Kezdőknél ez a hős inkább csak mókás, tapasztaltabb játékosoknál jön elő az igazi ereje taktikázásnál. Remek pusher, aknákkal el tudja tüntetni az ellenség creepjeit, így a mieink nyugodtan menetelnek a toronyig. Hátránya hogy harcra alég alkalmatlan alacsony szinten a suicide kivételével...

Yurnero - The Juggernaut

Hát igen, a hősölő IMBA. Ha ellenség egyedül van és látta már ezt a karakter harcolni, és nem egy stunneres állat, akkor menekül...1v1-ben ledarál mindenkit, viszont kezdőknek nem ajánlott, mivel van pár dolog amire nagyon allergiás. (anub'arak pl.)

Lina Inverse - The Slayer

Találó név, ultijánál (ha van scepter hozzá) már csak a goblin suicide sebez többet 4es szinten. Tűzzel támad... nagyot. Közelharcot viszont nagyon nem bírja :)

Knight Davion - The Dragon Knight

Van területsebzése, ultija erős. közelharci egység aki tud stunnolni. Jó választás lehet tapasztalatlanabbaknak is.

Kardel Sharpeye - The Sniper

Durva hős durva lőtávval. 3as szintre fejlesztve a lőtávnövelő passzív skilljét ő az egyedüli karakter aki képes a tornyokat támadni úgy, hogy azok nem tudnak visszatámadni, ezenkívül beépített passzív stunnos skill és a 2500 ranges ulti 655 sebzéssel o_O

Rhasta - The Shadow Shaman

Mágus hős, kemény sebzéssel. Disabler - csapatban nagyon erős. Kihalássza az ellenséges hősöket (Voodoo, Shackles), a többiek meg kinyírják. Emellett van külön sebző varázslata több célpontra és fix támadó wardokat tud lerakni, amik 73-at is tudnak lőni (és nem 1 db-ot rak le)

Rikimaru - The Stealth Assassin

Az orgyilkos mindaddig míg az ellenfél meg nem unja és true seeing gemekkel nem megy támadni :D , menekülni előle nem lehet, csak megölni vagy meghalni. Rövid távon teleportál, magas +sebzés és 6. szinttől permanens láthatatlanság...

Furion - The Prophet

pusher hős, entekkel tudja a creepeket megtámogatni, ezenkívül tud teleportálni, ami kurva idegesítő az ellenfélnek. Emiatt nagyon nehéz megölni, ha nem kimondottan rá vadászik mindenki :)

nos ennyi lenne, sztem ezek azok a hősök, amik erősek. Játékkal kapcsolatban lehet ide írni (pl mikor lesz játék, ki jön, új verziója a játéknak, stb.)
#23
Manga / Rosario+Vampire
2008-02-06, 13:47:16
nos, ahogy LuckyDingo szerint "ne szemeteljük tele a másik topicot" :D ide jöhetnek az észrevételek, megbeszélések az aktuális fordított mangáról és a többi :)



kiváncsi leszek Tsukune hogy fogja az "erejét" irányítani vagy ez hogy fog megmutatkozni később, mert hogy nem ember az már biztos és a visszaváltozásához már nagy csoda kéne :)
#24
Anime / Gundam
2007-10-14, 02:35:34
Második rész megtekintése után úgy éreztem kell ennek az animének egy topic is :D
Sztori alapján eltér a legutóbbi seed-es gundam sémától (nem lopnak az elején szupertitkos gundam-et :D ), a grafika nagyon jó, és főleg csaták alatt jön ez ki. Aki szereti a mechás animéket, az tegyen vele egy próbát mindenképp.

AniDB

nos, van itt egy oldal, ahol összegezve vannak info-k: << link >>, az oldal az anime megjelenéséig frissült és utána archiválási célokra fix ideig megmarad még (3 szuperhatalom, Gundamek és Mobile Suit leírások képekkel, pár érdekesség)

Anonymus sub: << 1. rész 704x400 avi >>
                     << 1. rész 1280x720 mp4 >>

Conclave-Mendoi: << 1. rész 704x400 mkv >>
                         << 1. rész 1280x720 mkv >>

GundamSnet: << 2. rész >>

Conclave-Mendoi sub-ot nem ismerem, nemtom mien. Anonymuséval meg voltam elégedve és a GundamSnet se rossz (már amennyire meg tudom ítélni).
#25
Anime / Seto no Hanayome
2007-05-31, 19:13:53
nos nem hittem volna, hogy van a kenichivel egyenrangú comedy anime... tévedtem, ez annyira elborult és vicces, hogy nem lehet szavakba önteni. már a tény is, hogy a kamasz srácot hozzáadják egy gengszter-sellő lányához...  :lol: egyre elvadultabb a sorozat (9. részre gondolok)...

info - anidb
1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
#26
Manga / D.Gray-man /spoilers!!!/
2007-05-12, 20:10:51
Nah, ez is kell má, mer elborítjuk az anime-s topicját spoilerral.

itt a 117-eshez egy fordítás: http://mangahelpers.com/forums/showthread.php?t=12637
#27
Anime / Magical Girl Lyrical Nanoha
2007-04-05, 12:18:00
Nah kell ennek az animenek egy topic ^^ meg amúgy lehet itt társalogni mind3-ról. a sima, az A's meg a StrikerS-ről.

kijött 2 MQ-fordítás az első részre:

<< Nanoha&DGZ >>

<< Yesy >>
#28
Kultúra / USTEAM-es közös mozizás
2007-03-05, 00:50:57
No mivel van rá igény, megnyitom ezt a topicot.

eddig 2 film van feltűzve arra, hogy közösen kéne megnézni, konkrétumok még nincsenek (dolgozunk rajta ;) ). A 2 film a következő:
1. 300
2. Faun labirintusa

nos én mindkettőt meg akarom nézni, úgyhogy ha megoldható, akkor mindkettőn ottlennék :D
#29
ennek az animének még nincs topicja ... öreg hiba egy ilyet kihagyni. no mind1

<< AniDB >>

az anime kicsit olyan mint a karate kölyök című amerikai film(ek) (kis gyenge gyerek, nagyok szivatják, elmegy egy Távol-Keleti mesterhez, és még a karate-világbajnokságot is megnyeri törött lábbal  :rotfl:) animés változata paródiában  :D ezért szeretem annyira, jelenleg sztem ez a legjobb, ami megy (a régiken kívül - Bleach, Naruto). Fantasztikus poénok vannak benne :D csak ajánlani tudom, most jött ki a 10. rész.

<< itt >> megtalálható az összes
#30
Anime / Tenpou Ibun Ayakashi Ayashi
2006-10-18, 00:04:21
Srácok, új anime a láthatáron!
1. rész
AniDB leírás
Vélemény? Nektek hogy tetszett?