Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - szpeter

#1
Anime / Re: Dragon BaLL
2019-02-13, 13:50:08
Jaja, nem tudom, hogy kiszivárgott-e vagy mi történt de fullhd és a hang is teljesen rendben volt.
#2
Anime / Re: Dragon BaLL
2019-02-11, 00:22:36
 :tezsvir:

Nagyon remélem, hogy lesz egy hosszabbra vágott verzió is mondjuk, mert úgy éreztem hogy kicsit gyorsra volt húzva a Bardock-os elősztori. Meg pöppet talán el volt nyújtva a harc másfelől, ennyi a kritikám. Egyébként legerősebb háttérsztori, egyik legjobban megírt karakterű "gonosz" (ellenfél?), kiváló mellékkarakterek, meg az a marveles csavar hogy a sztori főhőse igazából Broly volt és bizonyos szempontból érte izgulhattunk :D Goku végre nem az a Super-es idegesítő fogyatékos, hanem abszolút szerethető, de nem ő volt most középpontban. A Frieza-s jelenetek kicsit Star Wars/Űrgolyhók-ra hajazott, ami nekem speciel bejött, látszott az az elképesztő szintű bürokrácia ami kell egy ilyen "birodalomhoz", nem beszélve arról ahogy besoroznak random embereket is mert hiány van. Frieza pedig nagyon jó motorja volt az eseményeknek, a motivációja kicsit eh, gyenge poén volt szerintem, de maga a karakter nagyon működött ebben a filmben.

De ja, összességében... Must watch.  :Kiraly:
#3
Kár, hogy ezt az évadot nem a Madhouse csinálja majd.  :frown:
#4
Anime / Re: Berserk (!spoilerek!)
2018-12-03, 01:28:21
Hát így 3 hónapra rá XD reagálnék h ez csak a 40. mangakötet trailere, nem egy filmé ami készülne vagy ilyesmi :D De ja elég vicces  :szemuveges: puts his grasses on in japenese
#5
Van amúgy olyan verzió fent a régi sorozatból a neten ami nem 260p? :'D Belekezdtem, de bántja a szemem az egész, lehet jobban járnék a mangával, de közben meg mint harcművészetis/fighting sorozat jól áll neki ha animálva van, valljuk be.

Igazából eleget flashbackelnek ahhoz hogy értsd a konfliktusokat meg a személyes drámákat nagyjából, főleg hogy az 5 börtönszökevény mind új karakter, annyira meg érdekelt ez az arc hogy megnézzem ami eddig elkészült. Elvileg csak ezután jönnének az igazán durva dolgok, szóval ez még semmi volt eddig :D (pedig...)

szerk.: Am meg ha jól értem 1994-ben készült az eredeti anime, 2000's években szinkronizálták amerikában, ezen kívül meg van egy ova, nem?
#6
Baki the Grappler 3. (?) évad

Azt mondták a netflix-es sorozattal érdemes nyitni hogy eldöntse az ember bejön-e neki a dolog. Megnéztem az első tíz részt. Dunsztom sincs. Kicsit lesokkolt pár jelenet. :D A címszereplő nem sokszor jelent meg, pedig kíváncsi lennék rá, meg a többiek előéletére is. Őrült egy sorozat, elképesztő dolgok folynak benne, de végig izgulsz hogy mi lesz a szereplőkkel, simán széttrancsíroznak ebben bárkit. Várom a holnapi, 11. részt illetve a szezon zárót, aztán blackronin példáját követve lehet belenézek a korábbi "évadokba" és akkor talán el tudom dönteni hogy összességében bejön-e vagy sem. Eddig biztató de egyben sok is ami itt folyik :D
#7
Anime / Re: Berserk (!spoilerek!)
2018-09-01, 22:29:30
Kicsit mocorog a széria: Berserk (2018) Leaked Opening


[spoiler] :angyali:[/spoiler]
#8
Manga / Re: Berserk manga
2018-08-23, 18:23:39
Hát, sok minden nem történik. Kezd átmenni népmesébe az egész.
#10
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-07-16, 23:27:58
Quote from: Catrin on 2018-07-11, 12:58:58
Quote from: szpeter on 2018-07-10, 17:22:48
Egyébként a DBSuper mangát már szinte jobban csípem mint az animét, egész jó kis variálások vannak a történésekben. Érdemes belenézni, még mindig írják.
Ezzel mondjuk teljesen egyetértek, jobban szeretem a manga eseményeit, még mindig követem én is, plusz tervezem beszerezni majd a köteteket legalább Bra születéséig.

Yep, szintúgy. :)
#11
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-07-10, 17:22:48
Egy olyan Broly-t aminek a karakterét Toriyama írja meg, igazából várom. Az meg Yamcha istenség a háttérben, aki mást mond hazudik.  :P Dizájn ígéretes, Broly egy egészen komoly ellenfél, ha kap egy kis személyiséget/értelmes háttérsztorit nagyon is jól elsülhet. Jó lesz a'.

Egyébként a DBSuper mangát már szinte jobban csípem mint az animét, egész jó kis variálások vannak a történésekben. Érdemes belenézni, még mindig írják.
#13
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-07-01, 21:30:32
Jogos az észrevétel, utólag én is kiderítettem de megelőztél. :) De már csekkolható az első kis 8 perces rész, alternatív univerzumos elképzelésnek még egész jópofán hangzik.

Más: Dragon Ball Z/Super: Avengers Infinity War  :uzi: Vicces épp ma gondoltam arra hogy nagyon összecseng a Thanos meg a Goku Black karaktere, simán lehetett volna egy infinity warhoz hasonlóan strukturált sztorit kihozni az arc-ból. És most youtube istenség le is szállította. :D (a fél éves "trailert"... :D)

Legalább tudom hogy nem csak nekem jutott eszembe, bár megnézve a filmet és a Super-t, még jobban érzékelem az áthallást :D
#14
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-06-22, 01:33:48
Érdekes irányt vett a széria: Super Dragon Ball Heroes Anime Trailer
#15
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-04-07, 11:23:10
Mit szóltok a magyar szinkronhoz? Ugye a V6 nekivágott a Super szinkronizálásába és magyarul sugározzák a csatornán.
#16
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-03-26, 22:33:31
#17
Manga / Re: Berserk manga
2018-03-26, 17:26:42
Gutts magában hordozza a sötétséget, Casca sötét múltját, úgyhogy nem csoda, hogy a látványától visszatért a másik fele a sztorinak az elméjében. Most komolyan ismeretlen időre szünetre megy az öreg? Gyakorlatilag nullán vagyunk, ez az egész egy fontos de mégis csak kitérő volt a történet konfliktusa szempontjából. Az art - hát, igen, bár ez az elfes elvarázsolt kifejezetten light fantasys közegben, ami egyébként is erősen elüt a megszokott Berserk arttól, annyira nem is feltűnő már...
#18
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-03-26, 17:12:15
Az utolsó rész kicsit olyan volt mintha két részt sűrítettek volna egybe, de legalább a grafikai megoldások végig színvonalasak voltak, kár hogy nem volt ilyen konzisztens az egész sorozat ideje alatt. Ha a film sikeres lesz akkor elkönyvelhető a biztos folytatás. Engem már csak az érdekel hogy rakják azt össze hogy a Z végén Uub leszületésére vár a Son Goku, most így Beerus meg SSGSS-ek után már kevésbé áll össze a sztori. :D Az meg külön szomorú hogy nem nagyon volt így tétje senkinek, se [spoiler]C17 halálát nem vitték végig, se egyetlen univerzum megsemmisülését.[/spoiler] Az egész torna arra ment ki hogy a status quo változatlan maradjon. Jirent mondjuk még szívesen látnám, mint ellenfelet.

szerk.: Köszi az OST-t. :)
#19
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-03-22, 19:03:31
Yeah, boiii! 20th Dragon Ball movie Úgy néz ki Toriyama írta a forgatókönyvet és rajzolta meg a karakterek design-ját. A régi DB filmek rajzstílusára emlékeztet a kinézete teaser alapján. Bejövős.
#21
Anime / Re: Dragon BaLL
2018-02-13, 00:31:50
Ez az arc amúgy bejön eddig. Jók a csaták, érdekesek voltak az unvierzumok,  [spoiler]őszintén sajnáltam párat hogy megsemmisültek[/spoiler], minden karakter használva volt így vagy úgy, persze Gokus és Vegeta marad a végére, duh. [spoiler]Jiren meg egy tényleges kihívás.[/spoiler]

Kicsit fanfiction szagot érzek folyton, de jópofa. Ha ezzel a bajnoksággal érne véget a DBS, egész frappáns befejezés lenne.
#22
Manga / Re: Berserk manga
2017-12-28, 00:33:55
Nem tudom, hogy ez már az Eclypse akart-e lenni. Kíváncsi vagyok a folytatásra, főleg arra, hogy mi lesz az öntudatánál lévő Casca-val. Ez ilyen szempontból kicsit filler, effektíve nem történt ebben a fejezetben se semmi.
#23
Manga / Re: OnePiece
2017-11-25, 19:17:44
Quote from: blackronin on 2017-11-25, 18:56:04
A Sabaondy arc ezt az illúziót rombolta le, bemutatta, hogy ha nem vagy elég erős, ha csak egy kalandnak fogod fel az egészet, akkor véged.

Nekem hiányzik ez a going on an adventrue motívum. :( Meg a hülyülés és gondtalanság. Persze úgy is fel lehet fogni, hogy egyszerűen kicsit megértek a karakterek, kezdenek felnőni.

Quote from: blackronin on 2017-11-25, 18:56:04
Nem mehet a társai után, mert akkor magával viszi a Katakuri által jelentett veszélyt is.
Ez igaz. Persze emlékeztem erre de most a Brülée megjegyzése kicsit kizökkentett. Meg az arra adott válasza Luffynak. Erről már nem volt szó a mostani ch-ben.

Zoro - Jogos. :)

Quotea DB annyira erős alapokat rakott le anno

Az tiszta sor, de azok a dialógusok amiket Luffy nyomott ebben a fejezetben szóról szóra Gokut idézték. Ami egy kicsit radikális ugrásnak tűnt. :) Mostanáig szépen megvolt az átmenet és a konzisztencia.

Úgy tűnik ahogy emelkednek az erőszintek a shounen nem tud kibújni a bőréből. Mondjuk a One Piece is a Dragon Ball utáni, 2. generációs nagy trió része (Naruto, Bleach) és azóta volt még egy generációváltás, ami lehet, hogy még újítóbb lesz. :) Ezektől függetlenül marad a szememben a sorozat a #1. Nem tudok betelni a világával :) Remélem nem kell 2 évet várni hogy egy kicsit a Wano szigetre is betekintést nyerjünk, legalább egy pár oldal erejéig.
#24
Manga / Re: OnePiece
2017-11-25, 15:29:46
Quote from: blackronin on 2017-11-24, 09:57:03
Megint csak azt tudom erre mondani, hogy semmi rendkívüli nem történt.
Az erősebb ellenfél legyőzése iránti vágy mindig is megvolt a sorozatban, pl. Dressrosa arc végén zavarta is Luffy-t, hogy nem verheti le Issho-t ott helyben, hanem "elragadták" harc közben.
Vagy a Sabaondy arc idején mennyire frusztrálta Luffy-t, hogy képtelen legyőzni Kizaru-t, Sentomaru-t vagy a Pacifista-kat.

Hát igen, ekkor kezdődött el egy folyamat. Lehet pongyolán fogalmaztam, nyilván volt párhuzam Gokus és Luffy között, hiszen az egész shounen műfaj Toriyama köpönyegéből bújt ki :) De úgy érzem egyre jobban eltolódik a hangsúly efelé. Pre-timeskip: egy kaland az egész, maga az utazás az ami erősebbé teszi a karaktereket. Lásd Zoro megjegyzése Usoppra (talán Water 7-nél), hogy nem kell félteni, az egész legénység erősödött csak attól hogy együtt részt vettek a kalandokban.

Most vegyük ezt a mostani küzdelmet: eleve One Piece-hez képest meglepően el van húzva. Nem szolgál semmilyen célt azon kívül hogy Goku Luffy megerősödjön és szintet lépjen a hakija. Logikusabb lenne a társai után mennie. Nincs érzelmi beef a két karakter között.

Zoro meg igen is szintet lépett akkor, hiszen ugye az acélt kellett átvágnia amire addig nem volt képes, és az egész harca arról szólt Mr. 1-al hogy átlépje ezt a határt. De szerintem Zoro egy ilyen karakter volt a kezdetektől fogva, Luffy meg csak azóta hogy Marineford óta úgy érzi erősödnie kell.

Nemtom. Nem is mondom feltétlenül hogy rossz ez, mert amúgy izgi ez a milliárdos bountys ellenfél. De szerintem nem csak én gondolom úgy hogy egyre Dragon Ballosabb a manga.

szerk.: Ja, és az a szöveg Luffytól hogy ereje teljében akarja legyőzni a fickót? Emlékszünk arra amikor Goku ad egy sensu beant az ellenségnek hogy teljes erővel küzdhessen meg vele? :) Na ne mondd már hogy ez is mindig jelen volt. :D
#25
Anime / Re: Dragon BaLL
2017-11-24, 00:42:18
Nyugodjék békében.  :frown:
#26
Manga / Re: OnePiece
2017-11-24, 00:35:43
Én most kezdem azt érezni, hogy kezd átmenni Dragon Ballba a manga. Pedig eddig úgy tekintettem a sorozatra, ami úgy shounen hogy nem a 20. Son Gokut látjuk. De most előkerült két régi motívum, az egyik: buta/egyszerű a főszereplő, de a harcban leleményes és afféle harcművészeti zseni. A másik pedig az, hogy le kell győzni erősebb ellenfeleket, hogy erősebbé váljon a karakter. Ez így kimondva eddig nem jelent meg, igaz, hogy a háttérben végig ez folyt, Zoro is nem egyszer úgy lépett "szintet", hogy levágott egy ellenfelet (ld. Arabasta) de nekem ezek a kijelentésen nagyon hozták a flachbacket erre a klaszikus sémára, miszerint az motiválja a főhőst hogy bunyózzon erősebbnél erősebb ellenfelekkel, és ez előhozza belőle a következő szintet. (super sayajin lvl, erősebb haki stb)

Számomra viszont soha nem ez volt hangsúlyos a sorozatban. Inkább a karakterek jellemfejlődése, az azok között húzódó érzelmi szálak és ellentétek kiéleződése. Erre az erőhajhász karakterre pont elég volt Zoro. Amikor Luffy és Crocodile összecsapott például (hogy megint Arabasta legyen a példa) ott nem az volt a lényeg, hogy az erős shichibukait legyőzve Luffy majd erősebbé válhat. Hanem két ideológia csapott össze. Luffy a saját vérében tocsogva, botladozva, többszöri vereség után aratott sikert - és nem csak ő, hanem az az ideológia, amit képvisel, vagyis a szabadság vs. az embertelen diktatúra. Ami Luffy fejében persze úgy játszódott le, hogy Crocodile egy rohadék, le kell csapni.   :smile:

Én értem, hogy mire kell ez most, túl nagy a szakadék a yonko és Luffy ereje között. Egyértelműen szükség van arra hogy kitolja a határait. De ez a két elem annyira visszarepített vagy 20-30 évvel a műfaj kezdeti szakaszaiba, hogy csak pislogtam. :D
#27
Anime / Re: Dragon BaLL
2017-10-28, 22:25:31
Szerintem ez valami más, mint Gohannál amikor a Buu elleni harcok előtt felszabadították a potenciálját. Egyébként igen, szükséges, az is eleve sejthető volt hogy Goku előbb-utóbb el kell jusson a Pusztítás istene szintjére, vagy legalább megközelítse azt. Most megvolt rá a trigger.
#28
Anime / Re: One Piece
2017-09-07, 20:22:33
Quote from: Kraivan on 2017-09-03, 17:21:53
Ilyen videok után sokszor agyalok, hogy videovágást kéne tanulni, és kivágni a fölösleges fillerjeleneteket és nyújtásokat.
Már megcsinálták: http://onepace.net/watch/

Én csak itt nézem már...
#29
Anime / Re: Berserk (!spoilerek!)
2017-07-13, 22:06:06
Zseniális elemzés a Berserk manga animébe feldolgozásának lehetőségeiről, általában: Berserk is Unadaptable

Habár nem értek vele egyet teljesen, vannak érdekes érvpontjai.
#30
Manga / Re: Berserk manga
2017-06-23, 16:31:04
Mozgus vicces easter egg volt. Ez a télen folytatjuk dolog azért fájt. Na, pont ezért nem kellett volna beérnem a mangát. Legalább a régi anime endingje számomra is újabb dimenzióval gazdagodott.  :lul: